Nyhed!

Mallorca · Vin & vandring

Flyrejser
8 Dage

Tag med på en naturskøn vandreferie til Balaernes største ø, Mallorca. Her lader vi os betage af de vidtstrakte landskaber, forrevne bjerge og det azurblå hav, og så bliver vi forkælet med lokale vine og mallorcinske specialiteter. 

Det er nemt at forstå, hvorfor den solbeskinnede middelhavsø Mallorca er et af danskernes foretrukne rejsemål. Øen er fyldt med grønne olivenlunde, charmerende bjerglandsbyer, blå laguner og indbydende strande - og med 220 solskinsdage om året byder Mallorca også på et behageligt klima. 

På denne rejse udforsker vi nogle af øens mindre turistede områder, og vi bor på en såkaldt finca fra det 13....

Tag med på en naturskøn vandreferie til Balaernes største ø, Mallorca. Her lader vi os betage af de vidtstrakte landskaber, forrevne bjerge og det azurblå hav, og så bliver vi forkælet med lokale vine og mallorcinske specialiteter. 

Det er nemt at forstå, hvorfor den solbeskinnede middelhavsø Mallorca er et af danskernes foretrukne rejsemål. Øen er fyldt med grønne olivenlunde, charmerende bjerglandsbyer, blå laguner og indbydende strande - og med 220 solskinsdage om året byder Mallorca også på et behageligt klima. 

På denne rejse udforsker vi nogle af øens mindre turistede områder, og vi bor på en såkaldt finca fra det 13. århundrede. Finca betyder grund på spansk, og i et af Mallorcas landlige vindistrikter skal vi nyde livet på en af disse rustikke landejendomme, som er omgivet af hundrede hektar jord. Det er det perfekte udgangspunkt, når vi skal opleve øen, for her i de autentiske rammer er der ro, ren luft og uspoleret natur. Vi har inkluderet halvpension, og hver aften forkæler vores værter os med vin og retter baseret på årstidens råvarer.

Vi har derudover sammensat et flot udflugtsprogram, hvor vi skal opleve nogle af Mallorcas højdepunkter, smage på lokale gyldne dråber og udforske øens mageløse natur på flotte vandreture. Velkommen til det autentiske Mallorca på denne rejse for alle sanser.

 
Rutekort - Mallorca - Vin og Vandring

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse, kategori rustik
475,-
Eneværelse, kategori rustik
2.499,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
895,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Frokost med spanske specialiteter
265,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Palma de Mallorca t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • 7 nætter i Porreres på Sa Bassa Rotja****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 4 x frokost (2. og 4.-6. dag)
 • 7 x middag, inkl. 1/2 fl. vin og vand (1.-7. dag)
 • Udflugt til markedet i Santa Maria del Cami
 • Besøg på vingården Mesquida Mora, inkl. vinsmagning
 • Udflugt til Valldemossa, inkl. entré til klosteret
 • Besøg i Son Marroig 
 • Vandretur ved Son Marroig
 • Vandretur ved Banyalbufar
 • Besøg på fincaen La Granja
 • Udflugt til Port d'Andratx og Banyalbufar
 • Vandretur i Boquerdalen
 • Besøg på prisvindende vingård, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Palma, inkl. entré til katedralen La Seu
 • Engelsktalende lokalguide på alle udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3 - grå Man skal kunne vandre ca. 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Vi gør opmærksom på, at man på Mallorca vandrer på stier med sten og klippestykker, hvorfor det anbefales at medbringe deciderede vandrestøvler.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Mod Mallorca 

Om eftermiddagen flyver vi med SAS fra København direkte til Palma på Mallorca. Fra lufthavnen kører vi sydover ind i Mallorcas vinland, hvor vi efter knap 45 minutter ankommer til fincaen Sa Bassa Rotja – en charmerende rustik landejendom, som kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede. Fincaen byder dog på mange moderne faciliteter, som på fineste vis integreret i de autentiske rammer. Efter indkvartering på hotellet venter rejsens første middag i fincaens hyggelige restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til fantastiske Sa Bossa Rotja.

Velkommen til fantastiske Sa Bossa Rotja.


2. dag: Marked i Santa Maria del Cami og vingårdsbesøg 

Efter et solidt morgenmåltid kører vi til vinlandets hjerte, hvor vi finder byen Santa Maria del Cami, som ligger helt fantastisk omgivet af Tramuntanabjergkæden. Vi går en tur igennem de hyggelige gader, hvor vi passerer den lille plads Placa de la Vila med byens rådhus. Den gamle bygning kan dateres helt tilbage til 1671, og dengang blev bygningen blandt andet brugt til domstol og fængsel. Vi ser også den smukke barokkirke med det imponerende klokketårn. Bemærk, at dørene er dekoreret med drueklaser – en hyldest til byens største indtægtskilde. Vi fortsætter frem til pladserne Placa Espanya og Placa Nova, som hver søndag er omdannet til markedspladser. Her kan du købe alt lige fra bukseknapper til æselføl, og her samles hele områdets lokale producenter for at sælge friske grøntsager, frugt, oste eller håndværk. Du får tid til at gå på opdagelse på egen hånd blandt de lokales varer - der er masser at se og smage på. 

Efter turen på markedet fortsætter vi til Porreres og vingården Mesquida Mora, en af Mallorcas ældste vingårde. Den drives af Barbara Mesquida, som er familiens femte generation. Hun har siden 2012 drevet sin egen vingård baseret på en produktion, der udelukkende er biodynamisk. På vingården har familien nogle af Mallorcas ældste vinstokke med internationale vinsorter såsom Cabernet Sauvignon og Chardonnay, og disse dyrkes i fuld harmoni med naturen. Vi bliver vist rundt på gården og hører om teknikkerne, ligesom vi smager på vinen og lidt lokale specialiteter. Vi er tilbage på vores landsted sidst på eftermiddagen, så der er tid til en tur i poolen eller en lur i skyggen inden aftenens middag i restauranten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Marked i Santa Maria del Cami.

Marked i Santa Maria del Cami.

3. dag: Valldemossa og Son Marroig

Fra hotellet kører vi i bus til Valldemossa, som er en af Mallorcas smukkeste bjerglandsbyer, der ligger i en grøn og frodig dal for foden af Tramuntanabjergene. Midt i disse billedskønne omgivelser boede den verdensberømte komponist Chopin, og vi besøger selvfølgelig det lokale kloster, hvor han boede sammen med sin kæreste, den franske forfatter George Sand. Den lille by har igennem tiderne haft besøg af mange kendte, blandt andet Bill Clinton og Michael Douglas. Sidstnævnte blev faktisk så betaget af stedet, af han har købt en historisk ejendom i området, som er hans private tilflugtssted, når han ønsker fred og ro fra stjernelivet i Hollywood.

Fra Valldemossa fortsætter vi til fincaen Son Marroig, som tidligere tilhørte ærkehertugen Ludvig Salvator af Østrig (1847-1915). Huset er i dag nænsomt restaureret og rummer et museum, der er dedikeret til Ludwig Salvator. Her ser vi nogle af hans personlige ejendele, bøger, kort og tegninger. Vi besøger også den lille have, hvor ærkehertugen har opført en lille pavillon af marmor fra Carrara i Toscana. Herfra har du en enestående udsigt over halvøen Na Foradada, og her påbegynder vi vores vandring ned til tangen af klippen. Fra en platform undervejs er der en forrygende udsigt til den lille paradisbugt med den spektakulære klippe, der kendetegner halvøen. Vi kommer tilbage til Son Marroig, så ønsker du ikke at gå med, kan du slappe af og fordybe dig i ærkehertugens historie og besøge det lille galleri, der byder på spændende malerier af lokale kunstnere fra øen. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. 

Middelsvær vandring: Ca. 10 km og 3 timer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Grønne terrasser med vinstokke og oliventræer.

Grønne terrasser med vinstokke og oliventræer.

4. dag: Banyalbufar og La Granja

I dag kører vi til pittoreske Banyalbufar, der er beliggende på Mallorcas vestkyst og kendt som et af øens smukkeste steder. Banyalbufar kan oversættes til "byen ved havet", og beliggenheden på kanten af klipperne er helt unik. Fra den lille by starter vores vandretur op i terrænet, og undervejs kan du nyde nogle af Mallorcas smukkeste grønne terrasser, og det er tydeligt, hvordan mauerne har haft stor indflydelse i netop dette område. Den første halve time vandrer vi på et fast underlag, indtil vi når skoven, og herfra går vi på en sti med sten og klippestykker gennem det smukke grønne område. I gamle dage blev denne vej anvendt som postrute, og undervejs stopper vi op og nyder den formidable udsigt. På vores vandring går vi i skyggen af gamle oliven- og egetræer, og flere steder på ruten går vi langs de gamle håndbyggede stengærder.

Vores vandretur ender på den gamle finca La Granja, som emmer af historie. Både for romerne og araberne var stedet vigtigt, men oprindeligt var det mauerne, der opførte selve palæet og stuehuset. I 1230 blev stedet overdraget til cisterciensermunkene og har i mere end 200 år fungeret som kloster, indtil det blev overdraget til private familier. Her hviler vi benene og spiser frokost, inden du på egen hånd kan lære mere om de gamle mallorcinske traditioner og se udstillinger fra livet på øen, som det har udspillet sig i mere end 500 år. Du får også mulighed for at smage på nogle af stedets lokalproducerede oste, vine, pølser og den traditionelle, mallorcinske figenkage. Bagved bygningen kan du også slentre en tur i den velplejede have fyldt med gamle træer, kilder og små vandfald. Stedet er noget helt særligt, og udstyret med et kort på dansk kan du glæde dig til at gå på opdagelse såvel ude som inde. Vi kører tilbage til vores hotel sidst på eftermiddagen. 

Middelsvær vandring: Ca. 8,5 km og 3 timer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Frokost i den gamle finca La Granja.

Frokost i den gamle finca La Granja.

5. dag: Port d'Andratx og Banyalbufar

Dagen byder på oplevelser i Mallorcas sydvestlige hjørne. I bus kører vi til den lille, romantiske og eksklusive fiskerby Port d'Andratx, som ligger idyllisk i en lille bugt omgivet af maleriske, grønne bjerge. Her får du tid til at gå på opdagelse på egen hånd, nyde de gamle huse langs vandet og beundre de store yachter, der ligger i havnen. Du kan også slå dig ned på en af de mange hyggelige steder ved vandet og nyde livet på den stemningsfulde promenade, hvor fiskerbådene stadig kommer ind med dagens fangst. 

Ved frokosttid fortsætter dagens udflugt med en flot panoramatur gennem det smukke bjerglandskab til en finca ved Banyalbufar. Denne finca har en prisvindende bodega, som kan dateres helt tilbage til 1700-tallet. Bodega er et spansk udtryk for en vinstue, og her skal vi smage på nogle af de fine vine. Vinen blev bragt til øen af romerne for mere end 2.000 år siden, og igennem tiden er Mallorca blevet en mere og mere populær vinregion. Midt i de historiske rammer bliver vi budt velkommen med et glas vin. Mens vi nyder de gyldne dråber og udsigten over de frodige grønne terrasser fyldt med vinstokke og oliventræer, hører vi den underholdende historie om stedet og produktionen af vinen. Bagefter bliver vi forkælet med et væld af delikatesser fra det traditionelle spanske og mallorcinske køkken. Ost, oliven, brød, olivenolie, skinke, chorizopølser, tortilla og aioli - hertil serveres selvfølgelig vine fra stedets egen produktion. Efter denne dejlige dag med alt det bedste fra det lokale køkken, vender vi tilbage til hotellet. Der er tid til at gå en tur i områdets grønne oase, hvor du kan nyde figentræer, palmer og smukke blomster og se gamle landbrugsredskaber fra en svunden tid.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den smukke udsigt fra Son Marroig.

Den smukke udsigt fra Son Marroig.

6. dag: Boquerdalen 

I dag skal vi opleve den nordøstlige del af Mallorca, og i bus sætter vi kurs mod den naturskønne Formentor-halvø, som er særlig kendt for sin vilde og dramatiske natur. Vi starter dagens vandring i starten af halvøen langs en sti af gamle fyrretræer, indtil vi når en metalport, som vi passerer. Det er indgangen til Boquerdalen, og når vi kommer lidt længere frem, kan vi også se den gamle finca af samme navn. I den flade dal går vi på stenbelagte stier omkranset af bjergkæden Sierra de Cavall Bernat, og udsigten til de høje bjergvægge er mageløs. Området er særligt populært hos ornitologer, da der netop her findes flere sjældne fuglearter såsom fiskeørnen og de farverige biædere. Stien, vi vandrer på, er som regel meget stille, og de eneste man møder, bortset fra nogle lokale og turister, er bjerggeder, som hopper rundt fra klippestykke til klippestykke. Husk at medbringe godt med vand, for der er på denne tur ikke de store muligheder for at søge skygge undervejs.

Tilbage i bussen kører vi langs kysten, forbi Pollencabugten og Alcudiabugten, inden vi kører ind i landet til en historisk finca for at spise frokost. Her skal vi nyde en typisk, mallorcinsk frokost med suppe, grillstegt pattegris og mandelkage akkompagneret af stedets lokale vine. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.  

Middelsvær vandring: Ca. 6 km og 3 timer.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Vandresti i Boquerdalen.

Vandresti i Boquerdalen.


7. dag: Nyd dagen på fincaen

I dag kan du sove længe og nyde den sidste feriedag i de dejlige omgivelser. Du kan også tage vandreskoene på og tage på din helt egen udflugt i de omkringliggende områder. Er vejret godt, kan det være at poolen lokker - måske i selskab med en god bog?

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ekstraarrangement: Frokost med spanske specialiteter
Har du lyst, kan du mødes med rejselederen til et hyggeligt frokostarrangement, hvor vi skal smage nogle af områdets kendte specialiteter såsom oliven, aioli og den traditionsrige ret fra det spanske køkken, paella. Retten er en spansk risret bestående af alt lige fra muslinger til kylling og grøntsager, og til maden er der inkluderet 1/2 flaske vin og vand. Vi slutter af med en dessertoverraskelse og en god kop kaffe.  

Den klassiske spanske Paella.

Den klassiske spanske Paella.

8. dag: Palma og hjemrejse

Om formiddagen er det blevet tid til at forlade vores fredfyldte oase. I bus kører vi til vingården Bodega Bordoy og rejsens sidste smagsoplevelse. Der bliver taget godt imod os, og vi får en rundvisning, hvor vi blandt andet ser produktionshallen, som er bygget af genbrugsmaterialer fra det gamle Hotel Continental. Vi smager på de prisvindende dråber og får serveret lidt snacks til, inden turen går videre til Mallorcas største by, Palma. Byen er fyldt med charme og attraktioner, og vi spadserer en tur igennem den gamle bydel, hvor vi blandt andet ser den smukke katedral La Seu med det spektakulære alter af den verdensberømte arkitekt Antonio Gaudi. Vi passerer også det jødiske kvarter, markedshallen og de gamle arabiske bade. Herefter har du tid på egen hånd til en sen frokost, shopping eller afslapning langs den smukke palmebesatte promenade.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen og kører det sidste stykke ud til lufthavnen i Palma. Herfra flyver vi med SAS direkte til København, hvor vi ankommer om aftenen efter en dejlig uge fyldt med oplevelser fra det autentiske Mallorca. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den smukke katedral La Seu i Palma de Mallorca.

Den smukke katedral La Seu i Palma de Mallorca.

Hotelinformation

Sa Bassa Rotja ****
VisSkjul

Fincaen Sa Bassa Rotja ligger midt i vinlandet på Mallorca og er et rustikt hotel med 38 værelser. Hotellet er en gammel landejendom fra 1300-tallet, der igennem tiden er blevet nænsomt restaureret under hensyntagen til den autentiske sjæl, der findes overalt på ejendommen. Her er fredfyldt og smukt, og masser af eventyr venter på de tilhørende 100 hektar jord, som ligger rundt om det smukke hotel. Her er tale om et hotel fyldt med idyl og atmosfære, uden at det på nogen måde bliver primitivt. Der er både uden- og indendørs pool og indendørs spa, hvor du mod betaling kan vælge imellem forskellige behandlinger. Ligesom der er mulighed for tennis, yogatimer og hesteridning, og du kan sågar lære at fremstille din egen lokale drik baseret på urter fra stedets egen urtehave. Hotellet tilbyder desuden restaurant og barservice. Der findes ikke elevator på hotellet.   

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på cirka 20m2 af værelseskategorien "moderne" med parketgulv, tv, sikkerheds, telefon, aircondition, minibar og te/kaffefaciliteter samt badeværelse med bruseniche eller badekar. Disse værelser er beliggende i en separat bygning for enden af haven i samme bygning, hvor man også finder den indendørs pool og spa. Mod tillæg kan der bestilles eneværelser på ca. 15 m2 i kategorien "rustik" samt dobbeltværelser på ca. 24 m2 i kategorien "rustik. Disse værelser ligger i fincaens hovedbygning eller i bygninger tæt på receptionsområdet.

Luftfoto af de smukke hotel.
Luftfoto af de smukke hotel.
Hovedbygningen i Sa Bassa Rotja.
Hovedbygningen i Sa Bassa Rotja.
Standardværelse rustik på Sa Bassa Rotja.
Standardværelse rustik på Sa Bassa Rotja.
En af hotellets restauranter med poolen i baggrunden.
En af hotellets restauranter med poolen i baggrunden.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, langs vinmarkerne i Champagne, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogrammet". Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Let vandring hvor alle kan være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på stier i skov og let bakketerræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Max. 15 kilometer pr. dag i let bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre cirka 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende. 

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftig mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.