Bo i elegante Nerja
Flyrejser
8 Dage

Oplev sydspansk idyl blandt pastelfarvede huse, farverige blomster og hyggelige fortovscafeer ved foden af Sierra de Almijara-bjergene. Her bor vi med halvpension i den fashionable ferieby Nerja ved udsøgte strande og det azurblå Middelhav. 

Nerjas hyggelige centrum domineres af det store torv Plaza Cavana, der smukt er omgivet af pastelfarvede huse. I centrum er der ingen højhuse og store hotelkomplekser, men derimod lave hvidkalkede huse i smalle gader, sortmalede smedejernsgitre for vinduerne, blomster i potter, spændende forretninger, tapasbarer og restauranter for enhver pengepung. Her kan du lade dig friste af de sydspanske lækkerier som fisk, skaldyr og velsmagende paella med skønne vine. Det oser...

Oplev sydspansk idyl blandt pastelfarvede huse, farverige blomster og hyggelige fortovscafeer ved foden af Sierra de Almijara-bjergene. Her bor vi med halvpension i den fashionable ferieby Nerja ved udsøgte strande og det azurblå Middelhav. 

Nerjas hyggelige centrum domineres af det store torv Plaza Cavana, der smukt er omgivet af pastelfarvede huse. I centrum er der ingen højhuse og store hotelkomplekser, men derimod lave hvidkalkede huse i smalle gader, sortmalede smedejernsgitre for vinduerne, blomster i potter, spændende forretninger, tapasbarer og restauranter for enhver pengepung. Her kan du lade dig friste af de sydspanske lækkerier som fisk, skaldyr og velsmagende paella med skønne vine. Det oser af atmosfære i den gamle bydel, der er hævet over havet og omgivet af bjerge og klipper - og man fornemmer tydeligt den mauriske arv. Nerjas stolthed er uden tvivl det store klippeforspring El Balcón de Europa. Fra Plaza Cavana fører en fantastisk palmepromenade ud mod balkonen på klippen. Lyset vælter ind over palmekronerne og byens hvidkalkede huse. Oppe på balkonen føles det som om, man kan træde direkte ud i Middelhavets klare blågrønne vand, og under det stejle klippefremspring ligger gode sandstrande.
 
Nerja ligger perfekt som den sidste by på Costa del Sol-kysten, inden kyststrækningen Costa Tropical følger trop mod øst. I Nerja har man forstået at bibeholde den autentiske spanske charme, og byen er et godt udgangspunkt for spændende udflugter i Andalusiens bagland med maleriske byer og et smukt landskab med eksotiske frugter og grøntsager. Byen har et fantastisk godt klima, og her er solrigt og tørt det meste af året. Glæd dig til at bo på vores dejlige hotel blot 500 meter fra Burriana-stranden, som er den bedste i området. Den skønne strand er endnu ikke total overrendt af besøgende og her findes stadig farverige fiskerbåde, der kommer ind med frisk fisk til de nærliggende restauranter. Fra Plaza Cavana fører også trapper ned til stranden, der ligger lige neden for centrum. Der findes desuden mindre strande tæt på byen, hvor man flere steder kan man være heldig at finde sin helt egen private plet mellem klipperne. Lyt til bølgeskvulp og nyd måske en eksotisk cocktail ved solnedgang.
 
Vi har inkluderet halvpension og spændende udflugter i området. Ønsker du at opleve mere i dejlige Andalusien, kan du tilkøbe et par skønne udflugter og få endnu flere gode oplevelser med hjem i bagagen.

Kort over Spanien - Nerja

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Komfort-dobbeltværelse
490,-
Eneværelse
1.875,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
430,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Landsbyerne Alfarnate og Alfarnatejo, inkl. frokost
495,-
Bjergområdet Las Alpujarras
445,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 255,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Nerja på Villa Flamenca ***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (8. dag)
 • 6 x middag (2.-7. dag)
 • Byvandring i Nerja
 • Besøg i Nerja-grotterne
 • Udflugt til landsbyen Frigiliana
 • Udflugt til Picassos fødeby Málaga
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).
 

Dagsprogram

​1. dag: Ankomst til Nerja

Om eftermiddagen flyver vi fra København med Norwegian direkte til Málaga, hvor vi bydes velkommen af vores dansktalende rejseleder. Herefter fortsætter vi i bus til den dejlige ferieby Nerja, hvor vi skal bo på et skønt hotel med en fantastisk beliggenhed. 

2. dag: Byvandring i elegante Nerja

Slap af, og benyt dig af hotellets dejlige faciliteter. Om eftermiddagen tager vi på byvandring, hvor vi blandt andet kommer ud på El Bálcon de Europa, der ligger som en terrasse over de høje klipper, omgivet af den brede sandstrand med bjergene i baggrunden. Fra El Bálcon de Europa har vi den bedste udsigt over Middelhavet! Vi går en tur på palmepromenaden og gennem den gamle bydel, inden vi om aftenen hygger os med rejsens første middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Elegante Nerja.

Elegante Nerja.

3. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

Nyd dagen på egen hånd i de dejlige omgivelser, eller tag med på en heldagsudflugt til to af Andalusiens smukke landsbyer. 

Ekstraarrangement: Landsbyerne Alfarnate og Alfarnatejo, inkl. frokost
Ad Olivenruten kører vi gennem betagende natur med olivenlunde og gamle oliventræer til den charmerende landsby Alfarnate, der ligger på en frodig højslette omgivet af høje bjerge i det smukke område La Axarquía. I den lille landsby med hvidkalkede huse hersker en skøn stemning. Her får vi en spændende rundvisning på en olivenfabrik, der giver et godt indblik i olivenoliefremstilling. Vi smager på den fine olie med tilhørende hjemmebagt brød. Har du lyst, kan du købe en resoli - en blanding af kaffe og brændevin - som er byens specialitet, inden turen fortsætter til den kønne landsby Alfarnetejo, der er omgivet af et eventyrligt bjerglandskab. På det lille torv bliver vi hentet af lokale husmødre, der inviterer os til frokost i deres private hjem. Vi deles op i mindre grupper og nyder en lokal, hjemmelavet andalusisk frokost med vin, vand og kaffe. Det er en dejlig og spændende oplevelse at komme tæt på den lokale befolkning.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Oliventræer i Axarquia.

Oliventræer i Axarquia.

4. dag: Nerja-grotterne og Frigiliana

En anderledes oplevelse venter i Nerjas ældgamle, underjordiske drypstenshuler, som først blev opdaget i 1959. Nerja-grotterne er blandt Spaniens største attraktioner. Flere af de nærmest katedralformede huler er åbne for besøgende, og her holdes jævnligt sommerkoncerter. Loftet i drypstenshulens største rum virker som om, det holdes oppe af en 32 meter høj søjle. 

De hvide landsbyer ligger spredt på bjergtoppe eller gemt i grønne dale i Andalusiens bagland, hvor de pludselig springer frem i landskabet. Halvdagsudflugten fortsætter til den idylliske landsby Frigiliana, der flere gange er kåret som Spaniens smukkeste og bedst bevarede landsby. Vi går en tur gennem byen, der oser af atmosfære. Fra toppen af byen er der en fremragende udsigt over Middelhavet, mandeltræer og olivenlunde. Prøv eventuelt landsbyens karamelagtige og honninglignende sukkerrørssirup miel de caña, der stadig produceres her.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

De underjordiske drypstenshuler ved Nerja.

De underjordiske drypstenshuler ved Nerja.

5. dag: Picassos fødeby Málaga

I dag tager vi på en interessant halvdagstur til Andalusiens næststørste by. Málaga er en flot storby med en lang historie og mange spændende seværdigheder. Her findes det smukke Picasso-museum, som er indrettet i et storslået gammelt rigmandspalads. Midt i byen står en skulptur af vores egen H.C. Andersen, der i sin tid besøgte byen. Vi tager på en lille byrundtur, hvorefter der er tid på egen hånd, inden vi igen vender tilbage til hotellet i skønne Nerja.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Malaga - Picassos fødeby.

Malaga - Picassos fødeby.

6. dag: Nerja på egen hånd

Nyd de skønne strande, eller udforsk den gamle bydel - måske med en hyggelig tur i hestevogn? Tag et kig ind i El Salvador-kirken, eller forkæl dig selv med en lækker frokost på en af byens herlige fiskerestauranter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Udsigt over det turkisblå hav fra Nerja.

Udsigt over det turkisblå hav fra Nerja.

7. dag: På egen hånd eller Las Alpujarras

Ekstraarrangement: Bjergområdet Las Alpujarras
Dagen byder på en flot heldagsudflugt til det smukke bjergområde Las Alpujarras, der er en del af Sierra Nevada. Området består af frodige bakker, indbydende dale, maleriske landsbyer og rislende vandløb. Vi kører et stykke langs kysten og fortsætter ind i landet via en enorm slugt, som gennem årtusinder er formet af floden Guadalfeo. Undervejs kommer vi gennem nogle af Andalusiens charmerende, hvide landsbyer, Pueblos Blancos. Vi holder pause i Capileira, der er den højest beliggende hvide landsby i Las Alpujarras. Nær Pitres besøger vi et skinketørreri, hvor tusindvis af den berømte Jamón Serrano-skinke hænger til tørre. Her hører vi om processen og får smagsprøver på det lækre produkt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Skinker til tørre i Las Alpujarras.

Skinker til tørre i Las Alpujarras.

8. dag: Hjemrejse

Der er stadig tid til at nyde livet langs Nerjas fantastiske kyststrækning. Vi anbefaler et besøg på Nerja Museet, hvor du kan gå på opdagelse gennem byens historie fra huleboerne og frem til i dag.
Inden vi siger farvel til Costa del Sol, nyder vi en frokost på hotellet og deler ugens mange oplevelser. Om aftenen flyver vi fra Málaga med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Villa Flamenca ***+
VisSkjul

Meget populært hotel i Nerja med en fantastisk beliggenhed i et roligt område, blot 500 meter fra den skønne Burriana-strand og en kilometer fra den gamle bydel samt El Balcón de Europa. Hotellet blev totalrenoveret i 2017 og fremstår moderne og lyst med udendørs pool, solterrasse, poolbar, nyåbnet tagterrasse med liggestole og jacuzzi, elevator, flot andalusisk patio, spa, fitnesscenter, bar og hyggelig restaurant med lækker og varieret morgen- og middagsbuffet. Der er løbende aftenunderholdning på hotellet.

Værelser

Vi bor i 15 m2 store standardværelser, der alle ligger i hovedbygningen og er udstyret med sikkerhedsboks, køleskab/minibar, elkedel, tv, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Alle værelser har egen balkon med udsigt til poolen, bjergene eller gaden.

Mod tillæg kan du bo i et af de 20 m2 store komfort-dobbeltværelser, der ligger mellem hovedbygningen og hotellets sydfløj. Komfort-værelserne har samme faciliteter som standardværelserne.     

Læs mere om hotellet her.