Halvpension inkl. vin og vand

Costa del Sol & La Carihuela · Langtidsferie på Hotel Pez Espada · 2024

Flyrejser
22 Dage

Rejs med til Sydspaniens solkyst, hvor vi har skruet op for velværet og nyder livet på det ikoniske, 4-stjernede Hotel Pez Espada. Her bor vi med en fantastisk beliggenhed ved havet ud til områdets største strand Playa de la Carihuela. På rejsen er der inkluderet lækker halvpension med vin samt spændende udflugter og dansktalende rejseleder.

Torremolinos og Benalmádena ligger vest for Málaga på Costa del Sols smalle kyststrimmel og direkte ud mod det azurblå Middelhav. Midt imellem de populære feriebyer, som næsten er vokset sammen, ligger bydelen La Carihuela. Bydelen var oprindelig et lille fiskerleje, men er i dag et eftertragtet ferieområde...

Rejs med til Sydspaniens solkyst, hvor vi har skruet op for velværet og nyder livet på det ikoniske, 4-stjernede Hotel Pez Espada. Her bor vi med en fantastisk beliggenhed ved havet ud til områdets største strand Playa de la Carihuela. På rejsen er der inkluderet lækker halvpension med vin samt spændende udflugter og dansktalende rejseleder.

Torremolinos og Benalmádena ligger vest for Málaga på Costa del Sols smalle kyststrimmel og direkte ud mod det azurblå Middelhav. Midt imellem de populære feriebyer, som næsten er vokset sammen, ligger bydelen La Carihuela. Bydelen var oprindelig et lille fiskerleje, men er i dag et eftertragtet ferieområde med masser af historie og sjæl. Rygtet forlyder desuden, at man her finder nogle af områdets bedste fiskerestauranter. I La Carihuela hersker en ganske særlig charme, der især skyldes den indbydende strand og den flotte strandpromenade. Fra Hotel Pez Espada er der blot cirka 500 meter til den gamle bydel og cirka én kilometer til den prisbelønnede flotte marina i Benálmadena. 

I efteråret og vintermånederne sættes tempoet ned, og der er god tid til at hygge sig og fornemme den lokale atmosfære, som er allestedsnærværende i La Carihuela. Sæt dig ned med en god bog i et af hotellets mange hyggelige opholdssteder eller måske på din helt egen balkon. Gå på opdagelse langs kysten, i La Carihuelas butikker, nyd en frokost på en af de klassiske tapasbarer, eller bestil friskfanget fisk på en stemningsfuld lokal restaurant. 

På din langtidsrejse kan du se frem til et besøg i mondæne Marbella og den prisbelønnede marina Puerto Banus samt udflugter i billedskønne Andalusien med besøg i spændende Granada. Vi skal også opleve karstlandskabet i naturreservatet El Torcal i bjergkæden Sierra del Torcal og på udflugt til hulebyen Nerja samt en af Spaniens smukkeste byer Frigiliana. 

Hotel Pez Espada
Vores base er det ikoniske og flotte Hotel Pez Espada, hvis historie går tilbage til 1959, hvor hotellet slog dørene op som det første 5-stjernede hotel på kysten. Blandt de lokale i den lille fiskerby syntes man,  at det var noget ekstravagant at opføre sådan et hotel i deres lille samfund, men det skulle blive starten på en transformation af solkysten til et af de mest populære ferieområder i Spanien. Hotellets beliggenhed og det luksuriøse design tiltrak dog hurtigt stjerner fra hele verden, som valfartede til det nye "Côte d'Azur". Gæstelisten her har gennem tiden blandt andet rummet Elisabeth Taylor, Sean Connery og ikke mindst Frank Sinatra, som for alvor manifesterede Hotel Pez Espada's navn i 1964. Sinatras navn blev synonymt med hotellet, til trods for at hans ophold endte noget skandaløst - en historie som du helt sikkert får at høre på rejsen.

Kort - Costa del Sol og La Carihuela - 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse · Club Superior · Pooludsigt og delvis havudsigt
999,-
Junior Suite
4.499,-
Dobbeltværelse som eneværelse · Classic
4.099,-
Dobbeltværelse som eneværelse · Club Superior · Pooludsigt og delvis havudsigt
6.099,-
Afbestillingsforsikring
965,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser
57,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. 243,- 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i La Carihuela på Hotel Pez Espada****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 1 x frokost 
 • 21 x middag, inkl. vand og 1/2 fl. vin (1.-21. dag)
 • Orienterende gåtur i lokalområdet
 • Udflugt til Benalmádena og Torremolinos
 • Besøg ved lystbådehavnen Puerto Banús
 • Byvandring i Marbella
 • Besøg i paladset Casa de los Navajas 
 • Heldagsudflugt til Granada, inkl. tur med Alhambra-toget
 • Udflugt til naturområdet El Torcal
 • Byrundtur i historiske Antequera
 • Besøg i Frigiliana
 • Besøg i hulebyen Nerja
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Costa del Sol

Vi flyver med SAS eller Norwegian direkte fra København til Málaga. I lufthavnen bydes vi velkommen af vores dansktalende rejseleder, hvorefter vi kører til La Carihuela og Hotel Pez Espada, der danner rammen for de næste tre uger på Costa del Sol.

Om aftenen sætter vi os til bords og nyder en herlig velkomstmiddag i hotellets restaurant. (Ved sen ankomst erstattes denne aftens middag af en frokost på en af de øvrige dage - nærmere information fås hos rejselederen)

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Benalmádena, Torremolinos og La Carihuela 

Om formiddagen arrangerer rejselederen en hyggelig lille formiddagstur, hvor vi bliver introduceret til vores nye omgivelser og får inspiration til de kommende ugers aktiviteter. Fra hotellet går vi langs strandpromenaden til den smukke marina i Benalmádena.

Herfra kører vi til Torremolinos, hvor vi stopper for at besøge det eventyrlige palads Casa de los Navajas, der engang var ejet af Navajas-familien, som tjente former på eksport af sukkerrør. Det knap 100 år gamle palads ligner et orientalsk slot og har en formidabel udsigt over Torremolinos, El Bajondillo-stranden og det azurblå Middelhav.

Med bussen fortsætter vi til den gamle bydel La Carihuela, hvor vi spadserer ned gennem de hyggelige gader til den flotte strandpromenade. Her kan du slå dig ned på en af de lokale restauranter, nyde en frokost og efterfølgende selv spadsere de knap 600 meter tilbage til hotellet langs den kystens smukke og meget populære sandstrand.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Havnen i Benalmádena.

Havnen i Benalmádena.

3.-21. dag: Ophold på Costa del Sol

Nu venter nogle dejlige uger ved den sydspanske solkyst. I løbet af opholdet er der inkluderet en række spændende udflugter, ligesom hotellet løbende arrangerer forskellige aktiviteter og aftenunderholdning.

Rejselederen tilbyder desuden en række interessante ekstraudflugter, som kan tilkøbes på rejsemålet, ligesom at der vil være gratis arrangementer i form af spilleaftener, konkurrencer eller gåture. Der er også mulighed for at benytte lokalbussen sammen med rejselederen på en udflugt ud i det blå.

Læs mere om udflugterne nedenfor.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

22. dag: Hjemrejse

Tre skønne uger på Solkysten lakker mod enden, og fra Málaga flyver vi med SAS eller Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Lystbådehavnen Puerto Banús og den gamle bydel i Marbella

I bus kører vi fra hotellet til den eksklusive og verdensberømte marina Puerto Banús, som er fyldt med store luksuriøse yachter. Det er en sand legeplads for millionærer, kendisser, kongelige og sheiker. De velhavende bor her i prestigefyldte villaer og fører en glamourøs livsstil med luksusbiler, stilfulde designerbutikker og eksklusive restauranter.

Vi indsnuser stemningen og nyder området, inden vi kører til Marbella for at besøge den gamle historiske bydel. Her går vi en tur i de snævre gyder, som er fyldt med hvidkalkede huse og patioer med farverige blomster. Gemt i de smalle gyder ligger stemningsfulde bodegaer, tapasbarer, restauranter og butikker. Hjertet i den gamle by er Appelsintorvet, Plaza de los Naranjos, der er omgivet af ædle bygninger.

Når vi forlader den gamle by, går vi til Parque de la Alameda, der er Marbellas bypark, og som i sig selv er en helt botanisk have fyldt med springvand, smukke kakkelbænke, palmer og eksotiske blomster. Udenfor parken møder vi bussen, som kører os tilbage til vores hotel. 

Charmerende Marbella.

Charmerende Marbella.

Fortryllende Granada 

På denne flotte heldagsudflugt kører vi gennem Andalusiens bagland til Granada. Byen ligger vidunderligt ved foden af Spaniens højeste bjerg Sierra Nevada og omgivet af frodige grønne skove, der gemmer byens store attraktion: Alhambra. Et gammelt citat siger: ”Der findes i livet ingen smerte så stor, som at være blind i Granada” - og det er ikke svært at forstå hvorfor. Sammen oplever vi byens mange ansigter med en fantastisk variation af stemninger og kulturer. 

Ved den store mauriske fæstning Alhambra, går vi om bord i byens lille turisttog, der også er kendt som Alhambra-toget, og som er designet således, at det kan komme igennem de snævre stræder i byen. Udover det smukke syn af Alhambra og Generalife ser vi blandt andet byens ældste kvarter Albayzin, der med sin højtliggende bydel er en labyrint af kringlede og stejle gader. Vi kommer også forbi Granadas største plads, Plaza Mayor, Cartuja-klosteret og den gamle tyrefægterarena, inden vi når den enorme domkirke, der er Spaniens vigtigste renæssancekirke.

Herfra fortsætter vi til fods for at nyde gården Corral del Garbón med dens smukke balkoner samt spændende butikker med kunsthåndværk. Herefter kan du udforske byen på egen hånd i kvarteret Realejo, som summer af sydeuropisk atmosfære.

Bemærk: Der er begrænset besøgsantal i Alhambra, hvorfor man ikke kan forvente at kunne købe adgang på besøgsdagen. Vælger du at forhåndsreservere entré, vil vi være ved parkeringspladsen ved Alhambra ca. kl. 10.30. Skulle vi blive forsinket, dækker Vitus Rejser imidlertid ikke entréudgiften.

Udsigt over dejlige Granada.

Udsigt over dejlige Granada.

Naturfænomenet El Torcal og historiske Antequera

Dagen byder på en flot udflugt til et underfundigt landskab beliggende nord for Málaga, som for 150 millioner år siden var dækket af vand. Forskydninger i jordens overflade har skubbet havbunden op, og tidens regn og vind har skabt det særprægede og imponerende karstlandskab, som mest af alt ligner noget, der kunne findes på månen.

Vi kører til besøgscenteret, hvor vi bliver klogere på, hvordan området er opstået og nyder de unikke stenformationer, inden vi fortsætter til den nærliggende by Antequera. Byen i sig selv er nærmest ét stort udendørs museum med mere end 50 forskellige attraktioner, opført helt tilbage fra bronzealderen til det 18. århundrede.

Inden vi helt forlader området, stopper vi udenfor byen ved de imponerende gravkamre Menga og Viera, der er skabt for ca. 5.000 år siden og blandt de ældste i Europa. Efter dette besøg og vores spændende tidsrejse kører vi tilbage til vores hotel ved kysten. 

Stenformationerne ved El Torcal er fascinerende.

Stenformationerne ved El Torcal er fascinerende.

Den hvide by Frigiliana og drypstenshuler i Nerja

Vi kører langs kysten og ind i baglandet til Frigiliana, der flere gange er kåret som Spaniens smukkeste og bedst bevarede landsby. Byen har i mange år tiltrukket kunstnere og bohemer og er særlig kendt for sit gamle mauriske kvarter. Frigiliana ligger i mageløse omgivelser omkranset af bjerge, hvoraf et af dem er det berømte bjerg El Fuente. Vi går en tur i den gamle bydel, som er fyldt med charmerende kringelkroge. Der er en skøn atmosfære i de brostensbelgagte gader, der er flankeret af velbevarede hvidkalkede huse og prydet med farverige blomsterkrukker. Vi ser også Barribarto, det gamle mauriske kvarter, hvis arabiske oprindelse man tydeligt fornemmer.

Fra Frigiliana fortsætter vi videre i bussen til drypstenshulerne i Nerja - en af områdets store attraktioner. Hulerne blev opdaget i 1959 af en gruppe unge, nysgerrige lokale, og her kan man opleve forunderlige klippeformationer og verdens største drypstenssøjle, ligesom man kan se hulemalerier, som stammer helt tilbage fra stenalderen. Efter denne spektakulære oplevelse kører vi til feriebyen Nerja for at nyde byens skøned og charme.

I Nerja spiser vi frokost på en lokal restaurant midt i den charmerende kystby, mens vi nyder hinandens selskab og de milde temperaturer på den spanske solkyst. 

Den hvide by Frigiliana.

Den hvide by Frigiliana.

Hotelinformation

Hotel Pez Espada ****, La Carihuela
VisSkjul

Det historiske og ikoniske Hotel Pez Espada blev opført i 1959 og var dermed med til at sætte den sydspanske solkyst på kortet som en feteret feriedestination. Hotellet har siden da undergået en gennemgribende renovering, så det i dag fremstår som et moderne hotel, hvor man har formået at bibeholde noget af stemningen fra 1960'erne.

Hotel Pez Espada, der ligger i første række til stranden Playa La Carihuela, er nabo til det hyggelige gamle område af samme navn, som er berømt for at have de bedste skaldyrsrestauranter i omegnen. Den gamle bydel La Carihuela ligger blot 500 meter fra hotellet og den nyere smukke eksklusive marina ligger cirka en kilometer i den modsatte retning.

Hotellet har i alt 235 værelser fordelt på syv etager, som naturligvis er forbundet med elevator. Alle værelser er moderne indrettet, men afspejler hotellets arv fra 1960 og byder på den behagelige komfort og service, som du forventer på et traditionsrigt hotel, der fortsat skal leve op til de tidligere tiders gode ry. 

På hotellets indre område finder man to pools med begrænsede åbningstider fra november til februar. Den øvre pool ligger omgivet af haven, og hovedpoolen ligger i et større grønt område, der grænser op til strandpromenaden. Stranden, som nås via en låst låge, er forbeholdt hotellets gæster. Badehåndklæder kan lejes mod et depositum på 20 euro, men kan skiftes dagligt uden ekstra betaling.

Hotellet rummer ydermere motionsrum, restaurant med udsigt til strandpromenaden, flere barer og hyggelige opholdsområder samt en isbutik. På hotellet er der desuden underholdning eller show hver aften. 

Læs mere om hotellet her.

Værelser

I rejsens grundpris er inkluderet ophold i delt standard dobbeltværelse af typen Classic.

Mod tillæg er det muligt at bestille ophold i følgende værelsestyper:

 • Dobbeltværelse · Club Superior 
 • Junior Suite

Dobbeltværelse · Classic

Standard dobbeltværelse på cirka 21 m2, som ligger på hotellets ydersider med udsigt til rolige områder, der fører ned til stranden. Her har du en lille balkon, skrivebord og stol, tv, sikkerhedsboks, minikøleskab, te- og kaffefaciliteter, aircondition, hårtørrer, telefon samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar.

Værelsestypen kan bestilles som eneværelse mod tillæg. 

Dobbeltværelse · Club Superior 

Dobbeltværelse på ca. 21 m2 beliggende på hotellets inderside i den høje bygning med udsigt over poolen og haven samt eftermiddagssol og delvis havudsigt. På værelset har du desuden balkon, skrivebord og stol, tv, sikkerhedsboks, minikøleskab, te- og kaffefaciliteter, aircondition, hårtørrer, telefon, badekåbe og slippers samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar. 

Værelsestypen kan bestilles som eneværelse mod tillæg. 

Junior Suite

Junior Suiter t er på ca. 43 m2 og ligger i en særskilt bygning, som nås via hotellets hovedbygning. Bygningen har sin egen have, hvor der er solsenge, og fra området har du direkte adgang til stranden. Junior Suiter i stueplan har deres egen terrasse, og på de øvrige etager har du balkon på cirka 10m2 med havudsigt. Her er du så tæt på havet, at du kan høre bølgernes brusen, og på balkonen findes et spabad.

På værelserne findes sofa, stol og sofabord, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter, en Nespresso kaffemaskine, minikøleskab, badekåbe og slippers, tv, airconditon, hårtørrer, telefon samt gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar. 

Ophold i Junior Suite · Beach Front inkluderer følgende ekstra ydelser:

 • Adgang til Privilege Lounge med adgang til te og kaffe, lette forfriskninger (ej alkohol), snacks og gratis aviser i tidsrummet 11.00-19.00.
Receptionen.
Receptionen.
Hotellets dejlige poolområde.
Hotellets dejlige poolområde.
Der er en skøn udsigt fra restauranten.
Der er en skøn udsigt fra restauranten.
Stranden foran Hotel Pez Espada.
Stranden foran Hotel Pez Espada.
Opholdsområde foran Junior Suiter.
Opholdsområde foran Junior Suiter.
Eksempel på et Classic dobbeltværelse.
Eksempel på et Classic dobbeltværelse.
Eksempel på udsigt fra Club Superior dobbeltværelse.
Eksempel på udsigt fra Club Superior dobbeltværelse.
Junior Suite med havudsigt.
Junior Suite med havudsigt.
Der er spabad på balkonen i Junior Suiterne.
Der er spabad på balkonen i Junior Suiterne.