En rejse for krop og sjæl!

Pilgrimsvandring i Spanien

Flyrejser
8 Dage

Tag med på en sjælfuld vandreferie ad den berømte Jakobsvej - også kendt som Pilgrimsvejen eller Caminoen. En anderledes og aktiv rejse med store natur- og kulturoplevelser fra Burgos til Santiago de Compostela. 

I Spaniens nordvestlige hjørne ligger Galicien. Den fredfyldte delstat rummer dramatiske kyststrækninger, grønne bjerglandskaber, middelalderbyer og en enestående kultur med keltiske traditioner. Det hele opleves bedst til fods, ligesom pilgrimmene har gjort det siden gamle dage.

Helt tilbage til middelalderen har Galicien været berømt for pilgrimsvejen El Camino de Santiago. En pilgrimsfærd havde dengang stor betydning i den katolske verden. For at opnå syndsforladelse valfartede...

Tag med på en sjælfuld vandreferie ad den berømte Jakobsvej - også kendt som Pilgrimsvejen eller Caminoen. En anderledes og aktiv rejse med store natur- og kulturoplevelser fra Burgos til Santiago de Compostela. 

I Spaniens nordvestlige hjørne ligger Galicien. Den fredfyldte delstat rummer dramatiske kyststrækninger, grønne bjerglandskaber, middelalderbyer og en enestående kultur med keltiske traditioner. Det hele opleves bedst til fods, ligesom pilgrimmene har gjort det siden gamle dage.

Helt tilbage til middelalderen har Galicien været berømt for pilgrimsvejen El Camino de Santiago. En pilgrimsfærd havde dengang stor betydning i den katolske verden. For at opnå syndsforladelse valfartede store skarer af pilgrimme fra hele Europa til den hellige by Santiago de Compostela. Den næsten 800 kilometer lange vej til apostlen Jakobs grav var en lang, besværlig og farefuld rejse. Pilgrimsruten er en af de vigtigste i historien, og den nordlige rute er nu med på UNESCO´s Verdensarvsliste. Man ser i dag stadig pilgrimme foretage rejsen af religiøse grunde – nogle ses som dengang med vandrestav, kappe, hat og taske påsat en muslingeskal, der blev til troet pilgrimmenes beskyttelse.

Vi har udvalgt særlige strækninger af den smukke rute, men undervejs bliver der også tid til afslapning og til at nyde naturen samt de mange kulturminder, der ligger langs Pilgrimsvejen. Rejsen byder på flere spændende udflugter, og vi har desuden inkluderet halvpension samt transport af vores bagage, der bliver fragtet med bus til hotellerne. Vi vandrer fra 2. til 6. dag på nogle af de smukkeste strækninger, inden vi til slut tilbringer to nætter i Santiago de Compostela. At deltage i messen i den store katedral, lytte til orglets brusen og nyde det store kirkerum hvor pilgrimme strømmer til, skal opleves – det er ganske enkelt fantastisk! 

Kort over Pilgrimsvejen i Spanien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.450,-
Dobbeltværelse som eneværelse
1.800,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
530,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Spanien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Burgos på Hotel Rice****
 • 1 nat i Léon på Tryp Léon Hotel****
 • 1 nat i Astorga på Hotel Via de la Plata****
 • 1 nat i Ponferrada på AC Hotel Marriott Ponferrada****
 • 1 nat i Lugo på Gran Hotel****
 • 2 nætter i Santiago de Compostela på Hotel San Lorenzo***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 6 x middag inkl. 1 glas vin og vand (2.-7. dag)
 • Besøg i domkirken i Burgos
 • Besøg i domkirken i Astorga 
 • Besøg i Gaudís Palacio Episcopal
 • Byvandring i Castrillo de los Povalsares
 • Besøg i Tempelridderborgen i Ponferrada
 • Besøg i Samos-klostret
 • Byvandring i Santiago de Compostela
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Burgos

Afr. 21/5, 28/5, 4/6 og 1/10: Om eftermiddagen flyver vi med Iberia fra København direkte til Madrid. Herfra kører vi med bus til Burgos, hvor vi bor den første nat.

Afr. 3/9: Om morgenen flyver vi med Lufthansa via Frankfurt til Madrid. Herefter kører vi med bus til Burgos, hvor vi bor den første nat.

Afr. 10/9: Ved middagstid flyver vi med Norwegian direkte til Madrid. Herefter kører vi med bus til Burgos, hvor vi bor den første nat.

Afr. 17/9 og 15/10: Om formiddagen flyver vi med Swiss via Zürich til Madrid. Herefter kører vi med bus til Burgos, hvor vi bor den første nat.

2. dag: Léon

Inden dagens vandretur besøger vi domkirken i Burgos, der er Spaniens tredjestørste kirke. Bygningen er kendt for sine mange høje spir og tårne, og så er kirken fyldt med kunstskatte og kuriositeter. Efter besøget drager vi ud på rejsens første vandretur, der tager os gennem det betagende, spanske landskab. Vi overnatter i den majestætiske storby Léon, der i en periode var Spaniens hovedstad. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Vandring: 9,5 km og cirka 2,5 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

I Burgos mødes vi af spirene på byens katedral - Spaniens tredjestørste kirke.

3. dag: Astorga

Dagens vandretur bringer os gennem det smukke landskab mod byen Astorga, som er et interessant stop på pilgrimsvejen. I den befæstede by ser vi den store domkirke og den verdensberømte arkitekt Antonio Gaudís særprægede Palacio Episcopal, der i dag er indrettet som museum for pilgrimsfærden til Santiago. Vi bor på et dejligt hotel i den historiske bydel, hvor vi også nyder aftenens middag.

Vandring: 14 km og cirka 4 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Antonio Gaudis Palacio Espiscopal i Astorga.

Antonio Gaudis Palacio Espiscopal i Astorga.

4. dag: Castrillo de los Povalsares, Jernkorset og Ponferrada

Vi besøger den lille og meget charmerende landsby Castrillo de los Povalsares. Glæd dig til en hyggelige gåtur gennem den historiske bys smalle gader med smukke stenhuse. På dagens vandring i bjergene kommer vi forbi Jernkorset, som har stor betydning for pilgrimme, der i årtusinder har efterladt medbragte sten som symbol på afkastelse af deres synder. Gennem årene er her nærmest dannet et helt lille bjerg af sten på det sted, hvor man mente at komme tættest på Gud. I Ponferrada ser vi ruinerne fra Tempelridderborgen, hvorfra Jakobsvejen blev bevogtet i middelalderen. Vi bor på et moderne hotel få minutters gang fra Ponferradas centrum. En spændende dag, der slutter med hygge omkring middagen.

Vandring: 11 km - cirka 3,5 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ved Jernkorset bytter vi sten for syndsforladelse.

5. dag: O Cebreiro og Lugo

I dag kører vi op til middelalderbyen O Cebreiro, som er Galiciens ældste by, og fortsætter til det smukke Samoskloster, der er Spaniens ældste. Vi ser også den lille kirke og resterne af en keltisk boplads. Herfra går turen videre til Sarria, hvor dagens vandretur begynder. Efter vandreturen fortsætter vi i bus til den eventyrlige by Lugo, der ligger omkranset af verdens bedst bevarede romerske bymur. Fra den to kilometer lange og ti meter høje bymur oplever vi byens helt særlige stemning. Vi spadserer efterfølgende gennem den enestående by og oplever de mange torve og elegante borgerhuse, inden vi slutter på den idylliske plads Plaza del Campo. Vi bor en nat i hjertet af Lugo, hvor vi også nyder aftenens middag.

Vandring: 6 km og cirka 1,5 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

I O Cebreiro ser vi de gamle keltiske bopladser.

I O Cebreiro ser vi de gamle keltiske bopladser.

6. dag: Santiago de Compostela

Dagen i dag bliver med garanti fuld af store indtryk. Galiciens hovedstad, Santiago de Compostela, er en af Spaniens smukkeste byer. En valfartsby der kun er overgået af Jerusalem og Rom i betydning. Byen domineres af den overdådige katedral, der er pilgrimsrutens endestation og centrum for alt liv i byen. At ankomme til Santiago efter turen på Jakobsvejen og pludselig stå foran den imponerende katedral på Praza do Obradorio er en særlig oplevelse. Pladsens store sten er gennem årene betrådt af millioner af pilgrimme. Overleveringer fortæller, at apostlen Jakob led martyrdøden i Jerusalem i år 44. Hans disciple førte hans jordiske rester til Spanien, hvor han havde udbredt kristendommen. Mange år senere viste stjerner på himlen stedet, hvor Skt. Jakob var blevet begravet. Her blev en kirke bygget, og Santiago de Compostela var grundlagt. Vi bor to nætter i Santiago de Compostela. 

Vandring: 14 km - cirka 3,5 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Katedralen i Santiago de Compostela markerer vandringens endestation.

Katedralen i Santiago de Compostela markerer vandringens endestation.

7. dag: Santiago de Compostela

I en labyrint af smalle gader, brudt af smukke pladser, spadserer vi gennem den eventyrlige by med et væld af kirker, klostre, butikker, stemningsfulde restauranter og barer. Vi hører om domkirkens spændende historie og nyder den pragtfulde barokfacade - et storslået mesterværk. At deltage i messen, lytte til orglets brusen og nyde det store kirkerum hvor pilgrimme strømmer til, skal opleves - det er ganske enkelt fantastisk! Har du lyst, så tag på egen hånd et smut ind på det oprindelige herberg for pilgrimme, der i dag er et af Spaniens fineste hoteller.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Ekstraarrangement: Kystbyen Finisterre
Du har også mulighed for at tage med rejselederen på en lille ekstratur til verdens ende. Med bus kører vi til kystbyen Finisterre, hvor pilgrimme brændte deres tøj eller støvler som endelig afslutning på vandringen. Udflugten koster cirka 35 euro, og bestilles og betales direkte hos rejselederen.

I Finisterre finder vi rutens sidste pilgrimssten. 

8. dag: Hjemrejse

Om morgenen flyver vi med Iberia via Madrid til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Rice ****, Burgos
VisSkjul

Dejligt centralt beliggende hotel i Burgos nær Plaza España. Hotellet har elevator, restaurant og en flot pianobar.

Værelser

Vi bor i rummelige og lyse værelser med tv, minibar, airconditon, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt elegante badeværelser med hårtørrer.                                               
                                           
Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på standardværelse på Hotel Rice.
Eksempel på standardværelse på Hotel Rice.

Tryp Léon Hotel ****, Léon
VisSkjul

Moderne hotel, dejligt beliggende i Léons centrum cirka 15 minutters gang fra domkirken. Hotellet har fitnesscenter, sauna, bar, restaurant og elevator.

Værelser

Vi bor i rummelige og lyse værelser med aircondition, tv, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standardværelse på Tryp Léon Hotel.
Eksempel på standardværelse på Tryp Léon Hotel.

Hotel Via de la Plata ****, Astorga
VisSkjul

Skønt hotel centralt beliggende i Astorga blot få minutters gang fra Gaudís Espiscopal Palace. Hotellet har elevator, restaurant, bar, terrasse, spa og wellnesscenter med indendørs pool og sauna.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser med aircondition, minibar, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

AC Hotel Marriott Ponferrada ****, Ponferrada
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette moderne og centralt beliggende hotel i Ponferrade blot fem minutters gang fra centrum. Hotellet har elevator, lounge, bar og restaurant.

Værelser

De 60 rummelige værelser er udstyret med flotte badeværelser, hårtørrer, tv, aircondition, minibar, sikkerhedsboks og gratis WiFi.

Læs mere om hotellet her.

Gran Hotel ****, Lugo
VisSkjul

Du vil nyde at bo på dette populære hotel i hjertet af Lugo. Hotellet har elevator, restaurant, bar og gratis WiFi på fællesområder.

Værelser

Vi bor i smukt indrettede værelser med minibar, tv, aircondition, WiFi mod gebyr og badeværelse.

Læs mere om hotellet her.

Hotel San Lorenzo ***, Santiago de Compostela
VisSkjul

Meget centralt beliggende hotel i Santiago de Compostela blot få minutters gang fra den berømte domkirke. Hotellet har elevator, restaurant og bar.

Værelser

Alle værelser er udstyret med aircondition, sikkerhedsboks, tv og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standardværelse på Hotel San Lorenzo.
Eksempel på standardværelse på Hotel San Lorenzo.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, langs vinmarkerne i Champagne, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogrammet". Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Let vandring hvor alle kan være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på stier i skov og let bakketerræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Max. 15 kilometer pr. dag i let bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre cirka 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende. 

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftig mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.