Velsmagende nyhed!
Flyrejser
7 Dage

I Yorkshires lyngklædte landskaber venter naturskønne vandreture og idylliske landsbyer. Drag med til et af Englands skønneste områder på denne oplevelsesrige rejse, som vi har krydret med tre velsmagende besøg på forskellige gindestillerier. 

Det er svært ikke at forelske sig i Yorkshire, hvor mælken leveres på flasker til døren i charmerende landsbyer, og de lokale mødes på stemningsfyldte pubber. De bølgende landskaber præges af lyng, smukke reservoirer, grønne græsplæner og marker med får og køer, der er indhegnet af fine stengærder. I disse idylliske omgivelser tager vi på naturskønne vandreture, hvor hvert sving åbner op for nye udsigter. På to af vandreturene er...

I Yorkshires lyngklædte landskaber venter naturskønne vandreture og idylliske landsbyer. Drag med til et af Englands skønneste områder på denne oplevelsesrige rejse, som vi har krydret med tre velsmagende besøg på forskellige gindestillerier. 

Det er svært ikke at forelske sig i Yorkshire, hvor mælken leveres på flasker til døren i charmerende landsbyer, og de lokale mødes på stemningsfyldte pubber. De bølgende landskaber præges af lyng, smukke reservoirer, grønne græsplæner og marker med får og køer, der er indhegnet af fine stengærder. I disse idylliske omgivelser tager vi på naturskønne vandreture, hvor hvert sving åbner op for nye udsigter. På to af vandreturene er vi i selskab med danskeren Natasha Bujnoch, der blandt andet er kendt fra udsendelsen Anne og Anders i Brexitland. Natasha bor i området og er kendt for opdræt af jagthunde. Hun er et spændende bekendtskab og viser os med begejstring rundt i den forbløffende skønhed.

Udover dejlige vandreture, byder denne rejse også på velsmagende besøg på tre interessante gindestillerier. Interessen for gin er eksploderet verden over, og gindestillerier skyder op som paddehatte. I princippet kan alle lave gin, men det er svært at fremstille en velsmagende gin af høj kvalitet. Gin er fast inventar på alle bartenderes hylder og bruges i Dry Martini, utallige cocktails og longdrinks - samt naturligvis i den klassiske gin og tonic. Gin er ikke længere bare gin. I dag handler gin om nydelse og kvalitet, og vi har derfor i samarbejde med den populære vinhandel Smagførst udvalgt tre spændende og meget forskellige gindestillerier, som vi besøger. Fælles for dem alle er passionen for fremstilling af fremragende gin.

På rejsen besøger vi også den gamle vikingeby York, der emmer af historie og eventyr. Den gamle bydel er et middelalderligt mesterværk af smalle stræder og snoede gyder med skæve huse. En flot heldagstur til den elegante universitetsby Cambridge er ligeledes inkluderet. Her venter et smukt syn med stilfulde bygninger ud mod Cam-floden.

Kort - Ginvandring i England - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.485,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
660,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-England t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Harrogate på White Hart Hotel****
 • 2 nætter i Bedford på The Bedford Swan Hotel***+
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 3 x frokost (2. 3. og 5. dag)
 • 2 x middag (1. og 6. dag)
 • Vandretur ad Fountains Abbey ancient tree walk
 • Vandretur fra Pateley Bridge til Ramsgill med naturguide Natasha Bujnoch
 • Vandretur fra Scar House Reservoir til Middlesmoor med naturguide Natasha Bujnoch
 • Byvandring i York
 • Besøg på Rare Bird Distillery, inkl. ginsmagning
 • Besøg på Burleighs Gin, inkl. ginsmagning
 • Byvandring i Cambridge
 • Besøg på Jensen's destilleri, inkl. ginsmagning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Vandretur ad Fountains Abbey ancient tree walk

Om morgenen flyver vi fra København med SAS direkte til Manchester og fortsætter i bus mod Fountains Abbey, Englands rigeste cistercienserkloster, der blev opført i 1100-tallet. Klosterruinen er omgivet af en stor park, og fra besøgscentret starter rejsens første vandretur. Vi følger romantiske gangstier i den velplejede park fyldt med gamle træer og hjorte i det let bakkede landskab. Ad ruten Fountains Abbey ancient tree walk kommer vi forbi St. Marys kirke og over den gamle stenbro Rough Bridge, inden vi når en hyggelig café, der ligger idyllisk ud mod klostersøen. Her er der mulighed for at købe en sandwich eller måske en lækker, hjemmebagt kage.

Sidst på dagen ankommer vi til Yorkshires pittoreske by Harrogate, der emmer af victoriansk elegance. Engang var Harrogate en af Europas førende kurbyer, og selvom velmagtsdagene for længst er forbi, bor overklassen stadig i den hyggelige by med mange specialforretninger. Meningsmålinger har flere gange vist, at netop her er det lykkeligste sted at bo i Storbritannien. Vi bor fire nætter i hjertet af den atmosfærefyldte by. Om aftenen nyder vi sammen en velkomstmiddag på hotellet.       

Let vandring: Cirka 8 kilometer og 3 timer.

Inkluderede måltider: Middag.

Fountains Abbey Tree walk med den gamle ruin i baggrunden.

Fountains Abbey Tree walk med den gamle ruin i baggrunden.

2. dag: Vandretur til Gouthwaithe Reservoir og landsbyen Ramsgill

Efter morgenbuffeten kører vi til den lille, charmerende by Pateley Bridge, der er omgivet af enestående naturskønhed, som har inspireret mange kunstnere og forfattere. Inden vi tager ud på dagens flotte vandretur med ”the dog lady” Natasha Bujnoch, er der tid til et lille kig ind i verdens ældste slikbutik eller måske en traditionel pork pie hos Yorkshires bedste slagter?

I det blide grønne landskab vandrer vi langs floden Nidd ad en gammel nedlagt jernbane til Bouthwaite. Undervejs krydser vi små gangbroer og skal af og til op over små stengærde ad fine trappetrin. Det er en fornøjelse at vandre her i den uspolerede og afvekslende natur, der er skøn som et maleri. Ad Wath kommer vi til Gouthwaithe Reservoir, der er et paradis for fugle. Vi når den lille, charmerende landsby Ramsgill, hvor vi nyder en let frokost på det berømte The Yorke Arms hotel, hvor Francis Atkins har sin fornemme Michelin-restaurant.

I bus kører vi tilbage til Harrogate, hvor du resten af dagen kan udforske byen på egen hånd. Forkæl dig selv med en lækker spaoplevelse på det historiske Turkish Baths, der siden 1897 har tilbudt unikke badeoplevelser i usædvanligt flotte victorianske rammer – eller måske med en lækker afternoon tea på den 100 år gamle Betty’s Café? Glem ikke et kig ind i byens eksklusive tweedforretning. De tætvævede uldstoffer er som et ikon for beklædning i dette naturområde.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Let vandring: Cirka 8 kilometer og 4 timer.

Det berømte The Yorke Arms Hotel.

Det berømte The Yorke Arms Hotel.

3. dag: Vandretur til Scar House Reservoir og landsbyen Middlesmoor

Med bus kører vi mod det maleriske område ved Scar House Reservoir, der i 1994 blev udpeget som et sted med en særlig skønhed, og her tager vi på en vandretur sammen med Natasha Bujnoch. Dæmningen blev bygget for at kunne levere vand til den vestlige del af Yorkshire. Her er naturen barsk, fuldstændig isoleret og uberørt. Du kan vælge at tage bussen de sidste fire kilometer til Middlesmoor eller fortsætte på den sværeste del af turen, hvor vi går lidt stejlt opad i et ujævnt terræn, til vi når op på den lyngklædte hede. Her findes harer, kaniner og fugle – og netop her lever den røde grouse, en slags rype. Der er faste regler for, hvornår fuglen må skydes, og hvert år den 12. august er der en ivrig konkurrence om at dræbe en frisk rød grouse, som derefter flyves til London for at blive serveret på en af byens eksklusive restauranter. Det sidste stykke af vandreturen går lidt nedad til landsbyen Middlesmoor. Ad smalle gader kantet med grå stenhuse finder vi byens midtpunkt, pubben. Her hersker en særlig humor. Pubben er stedet hvor alle kender hinanden, og hvor man har faste pladser. Vi bydes velkommen til Natasha Bujnochs by, og hygger os med frokost på pubben.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Mellemsvær vandring: Cirka 10 kilometer og 5 timer.

Vadnring til Middlesmoor.

Vadnring til Middlesmoor.

4. dag: Vikingebyen York og Rare Bird destilleri

York er en af Nordeuropas smukkeste byer og nummer to på listen over Storbritanniens mest besøgte. Som var man trådt ind i en tidsmaskine, bringes man her tilbage i tiden. Byvandringen fører os gennem en labyrint af smalle, middelalderlige gader med skæve huse, der er omkranset af den fem kilometer lange bymur. Her er det næsten en fryd at fare vild. York havde en vigtig rolle i vikingetiden. Læg mærke til gadenavnene, der ofte ender på ”gate” – en afledning af det gammelnordiske ord ”gata”, der betyder gade. Vi kommer gennem den fantastiske slagtergade, The Shambles, og forbi Merchant Adventurer’s Hall, der er et af Europas bedst bevarede lavshuse.  Der er også tid på egen hånd - måske til et besøg i den enestående domkirke, York Minster, der tælles blandt verdens smukkeste? Det er let at finde en hyggelig frokostrestaurant, hvor du for eksempel kan prøve en Yorkshire pudding.

Om eftermiddagen fortsætter vi til den lille, pittoreske by Malton, hvor vi besøger det eksklusive Rare Bird Distillery, hvor vi skal smage på deres særlige gin. Det er et unikt destilleri med fine trægulve, lysekroner og et utroligt flot destillationsapparat af ren kobber. Her produceres blot 500 flasker pr. måned af London Dry Gin og Rhubarb & Ginger Gin (rababer og ingefær). Når man går rundt på det lille destilleri og nyder et flot glas gin fra en af de smukke farverige flasker, har man det netop som man har set en sjælden fugl – heraf navnet på destilleriet. Malton har ry for god mad i hele Storbritannien, og vi går på opdagelse i den skønne by, inden vi vender tilbage til Harrogate. Har du lyst, kan du om aftenen tage med rejselederen på en lokal restaurant for egen regning.

Let vandring: Cirka 2 kilometer og 1 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Den fantastiske slagtergade The Shambles i York.

Den fantastiske slagtergade The Shambles i York.

5. dag: Burleighs Gin og Bedford

Vi forlader Yorkshire og kører mod landsbyen Nanpantan i Midtengland, hvor vi besøger Burleighs Gin, der ligger på gården Bawdon Lodge Farm. Her fremstilles fire forskellige London Dry Gin og to Leicester Dry Gin – i alt 115.000 flasker om året. Glæd dig til at få serveret en meget lækker gin og tonic i store ballonglas. Det er en spændende og anderledes oplevelse at være på rundvisning på det lille destilleri, hvor man virkelig har passion for gin. De deler gladeligt ud af deres viden og interesse for gin, og det er svært ikke at blive grebet. Vi hører om forskellen på de forskellige gintyper, får tre små smagsprøver og slutter med frokost på gården - og endnu et skønt glas gin og tonic.

Sidst på dagen ankommer vi til den hyggelige by Bedford, hvor vi bor to nætter på et meget centralt beliggende hotel, som ligger smukt ud til floden Great Ouse River og blot et stenkast fra gågaden.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

På besøg hos Burleighs Gin.

På besøg hos Burleighs Gin.

6. dag: Universitetsbyen Cambridge

I dag tager vi på en flot heldagsudflugt til den smukt beliggende universitetsby Cambridge, der er fyldt med udsøgt arkitektur og indhyllet i mere end 700 års akademisk historie, særprægede ritualer, åndelig dannelse og stolte traditioner. Byen er kendt for sine stilfulde universitetsbygninger, der ligger idyllisk ud mod Cam-floden. Yndefulde broer og stier krydser floden, og de grønne parker giver en særlig fredelig atmosfære. Cambridge Universitet er et af verdens førende, og mange berømtheder har studeret her, blandt andet Isaac Newton, Charles Darwin, 78 nobelprisvindere, 13 premierministre og Dronning Margrethe.

På byvandringen passerer vi de verdensberømte King’s College og Queen’s College, går gennem nogle af byens små gader og nyder livet ved floden. Brug eftermiddagen på egen hånd - du kan for eksempel sejle en tur i en af de små punting-både, der ligner gondolerne i Venedig, hvor lange stave støder båden frem. Et besøg på et af universiteterne kan også anbefales eller lidt forkælelse på den hyggelige Harriet Café Tearoom med en traditionel cream tea, der består af lækre hjemmebagte scones, clotted cream, marmelade og te.  Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Let vandring: Cirka 2 kilometer og 1 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.   

En af de velkendte både foran universitetet i Cambridge.

En af de velkendte både foran universitetet i Cambridge.

7. dag: Jensen’s destilleri i London

Danske Christian Jensen har haft stor succes med fremstilling af gin i England, og destilleriet Jensen's eksporterer til flere lande, herunder Danmark. Deres gin sælges i nogle af de bedste barer i London. Jensen’s gin er ikke noget nyt, og netop derfor anderledes. Jensen er begejstret for de originale opskrifter og bruger kun de traditionelle smagsgivere. Destilleriet fremstiller London Dry Gin og Old Tom Gin, der laves efter en opskrift helt tilbage til 1840’erne. Engang var Bermondsey under den gamle jernbanebro et af Londons berygtede slumkvarterer tæt på Themsen. I dag er det et attraktivt kvarter, og de mange hvælvinger under jernbanebroen er indrettet som moderne garager, hvor man finder spændende restauranter, cafeer, kunstnere og iværksættere - og Jensen’s destilleri. Togene over broen larmer stadig, men man er stolte af at bo netop her i et af de områder af London, hvor gin for alvor blev populær.

Vi afslutter rejsen med besøg på det populære danskejede destilleri og skåler i en Jensen-gin tilsat den håndlavede BTW-tonic med den helt naturlige gullige kinin. Der er også tid til et kig ind i nogle af de andre spændende garager med delikatesser, lune sandwich eller kager fra et populært bageri, inden vi kører til lufthavnen og om aftenen flyver med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Smagsprøver hos Jensen's destilleri.

Smagsprøver hos Jensen's destilleri.

Hotelinformation

White Hart Hotel ****, Harrogate
VisSkjul

Charmerende hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Harrogate i det elegante Montpellier-kvarter blot 200 meter fra Harrogade Turkish Baths og få minutters gang fra både butikker, barer og restauranter. I hotellets stilfulde restaurant nyder vi hver morgen en stor engelsk morgenmad, hvor den varme ret serveres. Hotellet har desuden et fitnesscenter, frisørsalon med tilbud om lækre skønhedsbehandlinger, elevator, terrasse med havemøbler, og en meget hyggelig pub, The Fat Badger, hvor også de lokale nyder at komme på besøg. Her finder man et spændende ginkort med 38 forskellige slags, ligesom der er á la carte menu med klassiske britiske retter.  

Værelser

Vi bor i hyggelige standardværelser med fine tweedsengetæpper, elkedel, tv, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.    

Læs mere om hotellet her.

The Bedford Swan Hotel ***+, Bedford
VisSkjul

Meget hyggeligt hotel med en flot beliggenhed i centrum af Bedford direkte ud mod floden Great Ouse River og med Bedford markedet, butikker og cafeer lige om hjørnet. Det oser af charme på det unikke hotel fra det 18. århundrede, der er smukt indrettet i traditionel engelsk stil. Hotellet har en dejlig restaurant, terrasse med havemøbler, bar og elevator. (Spaen er lukket på grund af renovering).  

Værelser

Vi bor i standardværelser med tv, aircondition, køleskab, gratis WiFi og sikkerhedsboks, elkedel samt badeværelse med badekar/bruseniche.

Læs mere om hotellet her.