Inkl. 3 whisky-smagninger

Whiskyvandring i Skotland

Flyrejser
7 Dage

Oplev essensen af Skotland i det skotske højland og på vestkysten. Her venter flotte vandreture i en uovertruffen natur i Cairngorms Nationalparks grønne landskab og på øen Mull. Undervejs smager vi på skotske delikatesser og naturligvis nationaldrikken whisky.  
 
Det skotske højland er verdensberømt og en af landets største attraktioner. Her venter en enestående verden af bjerglandskaber, fredfyldte øer, buldrende vandfald, dybe søer og idylliske landsbyer med en yderst gæstfri befolkning. Brægende fåreflokke danner små hvide prikker i det grønne landskab, og overalt hersker en herlig højlandsstemning.

På første del af rejsen bor vi i den traditionelle skotske by Grantown-on-Spey,...

Oplev essensen af Skotland i det skotske højland og på vestkysten. Her venter flotte vandreture i en uovertruffen natur i Cairngorms Nationalparks grønne landskab og på øen Mull. Undervejs smager vi på skotske delikatesser og naturligvis nationaldrikken whisky.  
 
Det skotske højland er verdensberømt og en af landets største attraktioner. Her venter en enestående verden af bjerglandskaber, fredfyldte øer, buldrende vandfald, dybe søer og idylliske landsbyer med en yderst gæstfri befolkning. Brægende fåreflokke danner små hvide prikker i det grønne landskab, og overalt hersker en herlig højlandsstemning.

På første del af rejsen bor vi i den traditionelle skotske by Grantown-on-Spey, som ligger bjergtagende midt i det smukke højland. Byen er det perfekte udgangspunkt for naturoplevelser og vandreture i Cairngorm-bjergene. Vi oplever også den skotske vestkyst, når vi efterfølgende bor i den meget idylliske by Oban, der er adgangsporten til de mange nærliggende øer. Vi har desuden inkluderet en spændende udflugt til Mull, der er en af de mest interessante øer i De Indre Hebrider. Skotland opleves bedst iført godt fodtøj. Vandreturene er vidt forskellige, men er der for langt at gå, eller vil du gerne have en vandrefri dag, kan du blot hoppe på vores bus, der følger os rundt på hele rejsen.

Whisky er Skotlands nationaldrik, og intet besøg i Skotland er fuldkomment uden besøg i nogle af landets whiskydestillerier. Her findes mere end 100 destillerier, fordelt på fem whiskyregioner. Vi besøger tre af de mindre destillerier, som fremstiller whisky af høj kvalitet. Kreativiteten og de lokale opskrifter gør hver enkelt whisky unik - og nogle af de bedste kommer aldrig uden for Skotland!

Kort - Whiskyvandring i Skotland - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.200,-
Afbestillingsforsikring
660,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Edinburgh t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 426,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Grantown-on-Spey på Craiglynne Hotel***+
 • 3 nætter i Oban på Alexandra Hotel***+
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 5 x middag (1. 2. 3. 5. og 6. dag)
 • Besøg på Dalwhinnie Distillery, inkl. 2 glas whisky
 • Vandretur i Cairngorms Nationalpark 
 • Fårehundeshow på farmen Leault 
 • Rundvisning på Cawdor Castle
 • Besøg på Glen Moray Distillery, inkl. 2 glas whisky
 • Vandretur ved Glen Coe
 • Panoramatur i Oban
 • Sejltur Oban-Mull t/r
 • Vandreture på Mull
 • Besøg på osteri, inkl. smagsprøver 
 • Besøg på Tobermory Distillery, inkl. 1 glas whisky
 • Besøg på lakserøgeri, inkl. smagsprøver
 • Vandring ved Loch Etive
 • Minikrydstogt på Loch Lomond
 • Besøg ved slusesystemet Falkirk Wheel
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Grantown-on-Spey

Først på eftermiddagen flyver vi fra København med Norwegian direkte til Edinburgh. I bus fortsætter vi op til højlandet til Cairngorms Nationalpark til vores hotel i den typisk skotske by Grantown-on-Spey, hvor vi skal bo i tre nætter. Byen har et charmerende torv med butikker og en traditionel skotsk café. Cairngorms Nationalpark er Storbritanniens største og rummer fem af landets højeste bjerge, fyrreskove, vandfald, sjældne planter og dyr samt små hyggelige landsbyer. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Vi kører igennem den smukke nationalpark Caringorms.

Vi kører igennem den smukke nationalpark Caringorms.

2. dag: Whiskysmagning, fårehundeshow og vandring

Efter en dejlig morgenmad kører vi til Dalwhinnie Distillery, der ligger i hjertet af Cairngorms Nationalpark og er et af Skotlands højest beliggende destillerier. Navnet Dalwhinnie er gælisk og betyder ”mødested”, hvilket skal forklares med destilleriets isolerede beliggenhed i et kryds mellem to gamle veje, der forbinder to bjergkæder. Destilleriet blev grundlagt i 1897 og har flere gange vundet priser for deres 15 år gamle single malt whisky. På grund af den høje beliggenhed er vandet, der benyttes til fremstillingen, særlig rent og klart og kommer ofte fra smeltevandet i bjergene. På rundvisningen ser vi de store kobberkar, hvor vand og byg forvandles til spiritus. Spiritussen lagres derefter på store egetræsfade, hvor den skal modne i mindst tre år, før den kan kaldes whisky. Kendere foretrækker den ædle single malt, som bør drikkes ufortyndet og med respekt. Vi hører om whisky´ens historie, kendetegn og produktion, ligesom vi nyder to glas af de gyldne dråber. Mon du vidste, at whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres? Efter besøget kender vi helt sikkert også forskellen på skotsk whisky, irsk whiskey og amerikansk bourbon!
 
Fra destilleriet kører vi til Newtonmore, hvor vi vandrer til vores frokostrestaurant, hvor vi hygger os med en dejlig 2-retters frokostmenu inklusive kaffe eller te. Herefter fortsætter vi i bus til Kingussie, hvor vi tager ud på en skøn vandretur i et landskab med åbne vidder og med de skotske bjerge i horisonten. Ad den gamle landevej og gennem dele af Cairngorms Nationalpark ankommer vi til en bro, der går over en imponerende flodslugt. Dagen slutter med et spændende besøg på fårefarmen Leault Farm, der ligger i flotte omgivelser i Kincraigh. Det er en fantastisk oplevelse at se de arbejdende fårehunde manøvrere får gennem forskellige forhindringer. Hver hund har sine egne kommandoer, og vi ser, hvordan hver enkelt reagerer på deres individuelle fløjter. Showet giver os et godt indblik i en traditionel arbejdsdag for en fårehyrde. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet efter en lærerig dag.

Let vandring: Ca. 7 kilometer og 2,5 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

En fårehund har styr på sine får.

En fårehund har styr på sine får.

3. dag: Slotsvandring og whiskysmagning

Vi besøger det romantiske eventyrslot Cawdor Castle, der har tilhørt Cawdor-slægten i mere end 600 år. Navnet Cawdor knytter sig til Shakespeares Macbeth, og slottet er fyldt med mange spændende historier. På rundturen ser vi smukke møbler, portrætter og flamske gobeliner. Derefter er der tid på egen hånd til at opleve de tre tilhørende haver: Walled Garden, Flower Garden og Wild Garden. The Walled Garden er den ældste og var engang omgivet af en mur. Køkkenhaven var eksotisk med afgrøder, der ikke var almindelige på den tid. Flower Garden er fyldt med frugttræer og farverige blomster. I Wild Garden finder vi azalea, rododendron og påskeliljer, der smukt er plantet mellem fine høje træer. Dagens vandretur med lokalguide går gennem frodige skove i smukke omgivelser omkring slottet. 

Om eftermiddagen besøger vi Glen Moray Distellery, der startede som et bryggeri, men som siden 1897 har været whiskydestilleri. Destilleriet, der ligger ved Lossiefloden, fremstiller i dag mere end 5,5 millioner liter whisky om året. Gennem generationer har man sikret sig, at hver dråbe har samme kvalitet, hvilket har betydet, at destilleriet har vundet mange priser. Vi får en spændende indsigt i, hvordan vand og byg omdannes til “livets vand” og smager to glas whisky. Vi slutter den smukke dag med middag på hotellet.
 
Let vandring: Ca. 7 km og 2,5 time. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Eventyrslottet Cawdor Castle.

Eventyrslottet Cawdor Castle.

4. dag: Vandretur ved Glen Coe og ankomst til Oban

Glen Coe er den mest berømte - og måske smukkeste - af alle skotske dale. Her findes et bjerglandskab med dybe kløfter og buldrende vandfald, men også idylliske, lavtliggende områder. Med stier i alle sværhedsgrader er området et sandt mekka for alle, der kan lide at vandre. I dag skal vi ud på en flot vandretur op langs det smukke vandfald Inchree nær Onich. Ad en lille idyllisk vej til Glenrigh-skoven og op ad en grusstil kommer vi til vandfaldet. Undervejs nyder vi den skønne udsigt og stilheden. Senere når vi Glen Coe, der rummer hele den karakteristiske storhed, som kendetegner landskabet i Skotland. Snoede veje omgivet af bjerge med betagende panoramaer i overflod. Området har tilmed en blodig historie. Det var nemlig her, massakren, der udryddede hele MacDonald-klanen, fandt sted for mere end 300 år siden. Glen Coe har derfor også tilnavnet ”den grædende dal”. Vi går en lille tur op ved Visitor Centre, og lader os betage af det enestående syn over dalen.
 
Rejsen fortsætter til den charmerende, gamle victorianske kystby Oban. Byen er vestkystens største havneby og et populært feriemål. Der er en helt særlig stemning i byen og ved kajen, hvor færgerne fra de nærliggende øer stævner ind. Der er tid til en lille panoramatur, inden vi indkvarteres for tre nætter i den hyggelige by. Nyd aftenen i Oban på egen hånd - måske med en lækker middag på en fiskerestaurant med udsigt over bugten?
 
Mellemsvær vandring: Ca. 5,5 km og  2,5 time.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Den smukke Glen Coe dal.

Den smukke Glen Coe dal.

5. dag: Osteribesøg og whiskyvandring på øen Mull

I dag er dagens vandring opdelt i flere mindre afstande og foregår i byer. Vi følger bugten til færgen og sejler på blot 40 minutter til Craignure på øen Mull, der med bare 2.600 indbyggere er den næststørste af Indre Hebrider. Mull er omkranset af hvide sandstrande, et bølgende landskab med fantastiske panoramaer og er kendt for sit rige dyreliv. Måske er vi heldige at se nogle af de majestætiske rovfugle, der cirkler over bjergene eller en flok svømmende delfiner. Vi kører til den idylliske hovedby Tobermory, der regnes for den smukkeste fiskerby langs hele den skotske vestkyst. Her findes talrige farverige huse og butikker med spændende kunsthåndværk. Vi  besøger et interessant osteri, hvor man producerer ost efter gamle, traditionelle metoder. Efter ostesmagningen vandrer vi til det smukt beliggende Tobermory Distillery, der ligger ud mod havnen. Destilleriet er et af de ældste i Skotland og kendt for sin single malt whisky og den mere røgede Ledaig. Efter besøget og et glas whisky sejler vi tilbage til Oban, og fortsætter til fods tilbage til hotellet, hvor middagen venter.
 
Let vandring: Ca. 4,5 km og 1 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Whiskysmagning på Mull.

Whiskysmagning på Mull.

6. dag: The Bonnie Banks o’Loch Lomond

Vi besøger lakserøgeriet Inverawe Smokery, der ikke ligger langt fra Oban ved foden af bjerget Ben Cruachan, smukt omgivet af bøge- og egetræer med spektakulær udsigt over Awe-floden til Glen Lonan. Her får vi en fin indsigt i, hvordan den berømte skotske laks røges. Da røgeriet åbnede i 1980, var det nærmest kun et lille skur, men i dag eksporterer Inverawe Smokery laks til store dele af verden. Hemmeligheden bag røgeriets succes er fastholdelse af de gamle traditioner med brug af murstenrøgbokse, hvor processen tager op til 36 timer sammenlignet med nutidens moderne ovne, hvor det blot tager 10 timer. Under besøget smager vi naturligvis på den berømte skotske laks. Derefter vandrer vi gennem en frodig dal med smukke enge, rigt fugleliv og med udsigt til floden Awe og Loch Etive, til vi når et søbrug, hvor lakserøgeriet opdrætter en del af sine fisk. 

Gennem en fantastisk natur med bølgende bakker og langs søer kører vi mod Loch Lomond og The Trossachs Nationalpark. I hjertet af parken finder vi Loch Lomond, der er dronningen blandt alle søer i Skotland. Ikke uden grund er søen en af Skotlands største turistmagneter. Den 36 kilometer lange og otte kilometer brede sø er Storbritanniens største. Vi tager på et flot minikrydstogt på søen og har tid til at beundre naturen og nogle af søens 30 øer. Om aftenen hygger vi os med afskedsmiddag på hotellet.
 
Let vandring: Ca. 3,5 km og 1 time.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Loch Lomond - Dronningen blandt søer i Skotland.

Loch Lomond - Dronningen blandt søer i Skotland.

7. dag: Hjemrejse   

Vi forlader vestkysten, og på turen tilbage til lufthavnen i Edinburgh, ser vi Falkirk Wheel, der er verdens eneste roterende slusesystem. Slusen forbinder Forth & Clyde kanalen med Union kanalen. Det er imponerende at se skibe løftes 24 meter, der er højdeforskellen på de to kanaler, og som svarer til en otte etagers bygning. Slusen kan bære 600 tons. Om eftermiddagen flyver vi med Norwegian direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

Hotelinformation

Craiglynne Hotel ***+, Grantown-on-Spey
VisSkjul

Charmerende hotel indrettet i en flot victoriansk bygning i Grantown-on-Spey. Hotellet har en skøn beliggenhed blot 500 meter fra hovedgaden i hjertet af byen og med kun få minutters kørsel til Cairngorms Nationalpark. Overalt på hotellet er der en dejlig atmosfære med en hyggelig restaurant, åben pejs både i loungen og baren, elevator, solterrasse og have.  

Værelser

Hotellets 82 værelser er pænt indrettet og har varierende størrelse. Alle har elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.  

Læs mere om hotellet her.

Alexandra Hotel ***+, Oban
VisSkjul

Charmerende hotel indrettet i en imponerende victoriansk bygning blot få minutters gang fra Obans centrum og med en fremragende beliggenhed på Corran Esplanade, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Oban-bugten til Kerrera-øen. De fleste aftener kan man se både sæler og søfugle fra hotellet samt nyde en flot solnedgang over bugten. Hotellet har indendørs pool, billard, hyggelig restaurant, bar, elevator og gratis WiFi på fællesområder. Der arrangeres løbende aftenunderholdning på hotellet. 

Værelser

De rummelige værelser er veludstyrede med tv, elkedel og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 
 
Læs mere om hotellet her. 

 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, langs vinmarkerne i Champagne, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogrammet". Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Let vandring hvor alle kan være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på stier i skov og let bakketerræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Max. 15 kilometer pr. dag i let bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre cirka 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende. 

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftig mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.