Nyhed!

Olomouc · Tjek Tjekkiets middelalderbyer

Flyrejser
5 Dage

Rejs med til Tjekkiets atmosfærefyldte middelalderbyer Prag og Olomouc. Vi bor på et af byens bedste hotel i romantiske Olomouc, der er kåret af rejseforlaget Lonely Planet som Tjekkiets smukkeste by.

Olomouc er grundlagt i det 10. århundrede og fyldt med en vifte af barokkirker, renæssancepalæer, prægtige fontæner, bygninger i jugendstil og stemningsfulde pladser. I dag er Olomouc Tjekkiets sjettestørste by med 100.000 indbyggere, mere end 700 smukke fredede bygninger og tusinde års historierigdom i de charmerende gader mellem talrige pastelfarvede barokbygninger. Byens storhed er ikke til at tage fejl af, når vi blandt andet besøger ærkebiskoppens palads, hvor Franz Joseph 1 blev kronet til kejser af Østrig i...

Rejs med til Tjekkiets atmosfærefyldte middelalderbyer Prag og Olomouc. Vi bor på et af byens bedste hotel i romantiske Olomouc, der er kåret af rejseforlaget Lonely Planet som Tjekkiets smukkeste by.

Olomouc er grundlagt i det 10. århundrede og fyldt med en vifte af barokkirker, renæssancepalæer, prægtige fontæner, bygninger i jugendstil og stemningsfulde pladser. I dag er Olomouc Tjekkiets sjettestørste by med 100.000 indbyggere, mere end 700 smukke fredede bygninger og tusinde års historierigdom i de charmerende gader mellem talrige pastelfarvede barokbygninger. Byens storhed er ikke til at tage fejl af, når vi blandt andet besøger ærkebiskoppens palads, hvor Franz Joseph 1 blev kronet til kejser af Østrig i 1848. Nedenfor Olomoucs gamle middelaldermur er byen omkranset af parker med gode, lange vandrestier, så man nemt kan skifte de hyggelige brostensbelagte stræder ud med en rask travetur i grønne omgivelser. 

I Olomouc er der masser af muligheder for at gøre gode indkøb til favorable priser både i de små specialforretninger og i byens store shoppingcenter. Det lokale liv leves på de charmerende cafeer og hyggelige gamle beværtninger, som ligger i de historiske bygninger. På byens mange charmerende ølstuer og restauranter byder menukortene på kolde tjekkiske øl og velsmagende andesteg, schnitzel, suppe, dumplings og mange andre lækkerier til lave priser. Prøv også den lokale ost Olomoucký sýr eller tvarůžky, som fremstilles i talrige varianter og sælges mange steder i byen. 

Vi oplever den dejlige by på spændende byrundture samt besøg ved ærkebiskoppens palads og Det Hellige Bjerg, hvorfra vi har byens bedste udsigt. Vi besøger naturligvis også Den Gyldne Stad - altid skønne Prag - som vi oplever på en byrundtur. Derudover får du rig mulighed for at se nærmere på byens gode og varierede udvalg af butikker, smage på lokale delikatesser og den tjekkiske øl samt nyde byens grønne omgivelser. Har du lyst, kan du også deltage i en ekstraudflugt til den charmerende middelalderby Kroměříž, der med sine kønne omgivelser har ageret kulisse for op til flere store filmproduktioner. 

På rejsen bor vi på et af Olomoucs bedste hoteller, som ligger i bekvem afstand til det historiske centrum, shopping og offentlig transport. Der kører to moderne sporvognslinjer i en cirkel fra hotellet rundt om byen, så du har rig mulighed for også at opleve Olomouc på egen hånd. I rejsens pris har vi nemlig inkluderet et Olomouc-kort, som giver dig fri adgang til transport med busser og sporvogne under hele opholdet, ligesom det giver fri adgang til flere af byens attraktioner og museer.

Kort over Tjekkiet og Olomouc

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
450,-
Afbestillingsforsikring
249,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Filmbyen Kroměříž
425,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Prag t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Eksprestog Prag-Olomouc t/r
 • 4 nætter i Olomouc på Clarion Congress Hotel Olomouc****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x middag, inkl. ølsmagning (4. dag)
 • Olomouc-kort til lokal transport i 5 dage
 • Byvandring i Prag
 • Byvandring i Olomouc med lokalguide
 • Besøg på Det Hellige Bjerg og ærkebiskoppens palads med lokalguide
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Prag - Den Gyldne Stad 

Om morgenen flyver vi fra København med Czech Airlines til Prag. Vi lægger naturligvis ud med at se nærmere på Tjekkiets charmerende hovedstad, der gennemskæres af Moldaufloden. Her er historien allestedsnærværende, og vi vil opleve arkitektur i både barok-, gotisk og jugendstil. Til fods oplever vi byens gamle bydel samt på den stemningsfulde Rådhusplads, Staroměstské náměstí. Vi ser naturligvis også rådhusets gamle astromoniske ur, inden vi ad de krogede gader når frem den berømte Karlsbro. Broen er forbeholdt fodgængere, og her udspiller folkelivet sig døgnet rundt. Efter byrundturen fortsætter vi med moderne eksprestog, der på bare to timer får os fra Prag til Olomouc. Fra togstationen skal vi blot krydse gaden, og så er vi fremme på vores hotel, der tilmed er et af byens bedste. Vi bydes velkommen i hotellets restaurant med en hyggelig middagsbuffet om aftenen.

Inkluderede måltider: Middag.

Prag er gennemskåret af floden Moldau.

Prag er gennemskåret af floden Moldau.

2. dag: Byvandring i romantiske Olomouc

I dag tager vi ud og ser nærmere på charmerende Olomouc. Byen blev grundlagt i det 10. århundrede, hvorefter den hurtigt blev én af de vigtigste i hele området. Olomouc havde sin stortidstid fra grundlæggelsen og frem til 1700-tallet, hvorefter den mistede sin betydning. Ved etableringen af en ny jernbanelinje kom byen igen på sporet, men genvandt dog aldrig sin vigtige position. Olomouc er nu dejlig alligevel og byder på et utal af spændende seværdigheder.

Når vi har spist os mætte i den dejlige morgenmadsbuffet, kører vi på få minutter med sporvogn ind til Olomoucs maleriske, gamle bydel. Her finder vi landets ældste og mest prestigefyldte universitet samt nogle af Centraleuropas flottest indrettede kirker. Vi besøger blandt andet St. Michaels-kirken med de flotte fresker samt domkirken St. Wenzeslas, hvis orgel komponisten Mozart blandt andet har spillet på. Kirken er helt enestående samt fyldt med kunstværker, og flere prominente gæster har besøgt byens vartegn, heriblandt Moder Teresa og pave Johannes Poul II. På byens nedre torv nyder vi synet af de smukke rigmandshuse og paladser, der omkranser pladsen, og på hovedtorvet  finder vi rådhuset samt den imponerende UNESCO-beskyttede Hellige Treenighedssøjle, der blev bygget i taknemmelig efter udryddelsen af pesten. En anden af byens seværdigheder er det spøjse astronomiske rådhusur, hvor små mekaniske arbejdere bevæger sig til musik ved 12-slaget. Vi ser også byens berømte barokfontæner, inden vi hygger os med en frokost på en spændende lokal restaurant. Her skal vi blandt andet smage på Tjekkiets delikate, fedtfattige ost, der kan fremstilles efter hele 120 forskellige opskrifter.

Efter frokosten kan du se dig om i den dejlige by på egen hånd. Tag eventuelt dit Olomouc-kort i brug, og besøg et af byens museer. Vi kan også varmt anbefale at indtage eftermiddagskaffen med hjemmebag til på den stemningsfulde Sophie's Café. Aftenens middag er på egen hånd, men rejselederen arrangerer gerne fælles spisning på en lokal restaurant, for dem der har lyst. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Den detaljerige pestsøjle i Olomouc.

Den detaljerige pestsøjle i Olomouc.

3. dag: På egen hånd eller filmbyen Kroměříž

Brug dagen på at gå på opdagelse i Olomouc, og benyt dig af de mange fordele, du har inkluderet i rejsen med dit Olomouc-kort. Du kan også deltage i en heldagsudflugt til den charmerende filmby Kroměříž, som har lagt kulisse til adskillige store film, blandt andet De Tre Musketerer, Amadeus og The Prince and Me.

Ekstraarrangement: Filmbyen Kroměříž 
Fra hotellet kører vi i bus cirka 45 minutter sydover til Kroměříž, som er en rigtig eventyrby, der blandt andet har dannet kulisse for filmene De Tre Musketerer, Amadeus og En Kongelig Affære. For mere end 1.000 år siden var byen blot en ydmyg lille landsby, indtil Olomoucs biskop i slutningen af det 13. århundrede besluttede at opføre et slot, der var storslået nok til at afspejle kirkens magt og rigdom. En beslutning der skulle få stor betydning for den lille by, der siden voksede og blev både rigere og mere indflydelsesrig. I dag er byen en af Tjekkiets smukkeste, med et historisk centrum fyldt med unikke pastelfarvede huse, et storslået slot og vidunderlige haver. En samling af enestående skønhed, som da også har sikret byen en plads på UNESCO´s Verdensarvsliste.

På udflugten ser vi byens smukke plads, og vi besøger dele af paladset, blandt andet kroningssalen, zarens værelse, Liege-salen, det historiske bibliotek og et musikkabinet, hvor man opbevarer kompositioner skrevet af blandt andet Mozart og Beethoven. Afhængig af årstiden kan dele af paladset, som har knap 40 værelser og sale, være lukket, men der vil stadigvæk være meget at opleve her uanset årstiden. På slottet kan man også finde den andenstørste samling af originale malerier fra 1500-1800-tallet af kunstnere som Titian og Van Dyck. Udenfor ser vi nærmere på den smukt anlagte have, og efter besøget har vi tid til frokost på egen hånd i den hyggelige by. Om eftermiddagen besøger vi den enestående botaniske have, der er Tjekkiets svar på Versailles, inden vi kører tilbage til Olomouc.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den flotte botaniske have i Kroměříž.

Den flotte botaniske have i Kroměříž.

4. dag: Olomoucs bedste udsigt og ærkebiskoppens palads

Med lokalbus kører vi ud af byen til Det Hellige Bjerg, som ligger cirka fem kilometer nordøst for Olomouc. Fra toppen af bjerget har vi en enestående udsigt over byen. Stedets historie går tilbage til år 1629, hvor der blev bygget et lille kapel i skoven til ære for Jomfru Maria. Igennem årene har stedet været kendt som et pilgrimssted, man tog til for at bekende sine glæder og sorger. Fra at være et mere ydmygt religiøst sted er det i dag et større kloster og kirkekompleks, bygget i barokstil. På stedet findes De Hellige Trapper, der har 28 trin - præcis det antal trappetrin, som Jesus måtte forcere før sin dødsdom. I 1995 besøgte pave John Paul II kirken og erklærede den for en Minor Basilica. Kirken er en helt særlig oplevelse. Husk at kigge op, når du træder ind gennem døren. I loftet ser vi de smukkeste engle og englebørn i en sart blanding af blå og rosa farver.

På stedet findes en lille café, hvor du har tid til at slå dig ned og nyde formiddagskaffen, inden vi tager tilbage til byen. Her får du tid på egen hånd til frokost. Om eftermiddagen besøger vi ærkebiskoppens palads, som er endnu et barokt bygningsværk. I selskab med lokalguide besøger vi den del af paladset, der er åbent for offentligheden, og undervejs kan vi beundre de smukke sale med lysekroner, autentiske møbler og enestående kunstværker. Om aftenen mødes vi i hotellets reception, og sammen tager vi med sporvogn ind til byen for at nyde en ægte tjekkisk middag på en af byens hyggelige restauranter, der samtidig er et lille mikrobryggeri. Her smager vi naturligvis på nogle af de lokale øl, som Tjekkiet er så kendt for, og nyder en dejlig middag.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Udsigten fra Det Hellige Bjerg.

Udsigten fra Det Hellige Bjerg.

5. dag: Hjemrejse

Vi har vores værelser helt frem til klokken 12.00, og har du ikke fået stillet købetrangen, kan du også følge med rejselederen til det store indbydende shoppingcenter, som ligger blot få stationer med sporvognen fra vores hotel. Sporvognen går lige fra dør til dør, så der er god tid til at gøre nogle gode indkøb. I centeret kan du købe mærkevarer, som vi kender fra Danmark, ligesom du kan finde populære tjekkiske specialiteter og smågaver til særdeles rimelige priser. Vi er tilbage på hotellet ved frokosttid, og her checker vi ud og går over gaden for igen at tage eksprestoget til Prag. Her venter vores bus ved stationen på at tage os det sidste stykke ud til lufthavnen. Vi flyver med Czech Airlines direkte til København, hvor vi ankommer først på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Clarion Congress Hotel Olomouc ****
VisSkjul

I Olomouc bor vi på et af byens bedste hoteller blot 100 meter fra banegården med sporvogne og busser, der alle hurtigt fører direkte til hjertet af den gamle bydel kun to kilometer fra hotellet.

Det moderne hotel har et populært spa med sauna, jacuzzi og fitness, hvor der ligeledes er mulighed for at forkæle dig selv med skønne behandlinger mod betaling. Hotellet har desuden lobbybar, elevator og en hyggelig restaurant, hvor der hver morgen anrettes en stor og lækker morgenbuffet.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser, der alle er udstyret med lydisolerede vinduer, tv, aircondition, minibar, sikkerhedsboks, elkedel og pæne badeværelser med badekar og bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 
 

Eksempel på et standard værelse på Clarion Congress Hotel Olomouc.
Eksempel på et standard værelse på Clarion Congress Hotel Olomouc.
Clarion Congress Hotel Olomouc ligger to kilometer fra den gamle bydel.
Clarion Congress Hotel Olomouc ligger to kilometer fra den gamle bydel.