Oplev Tjernobyl!

Kiev · Europas nye metropol · 2021

Flyrejser
5 Dage

Kiev er Europas nye metropol og trendy rejsedestination! Med sin store kultur- og historierigdom samt et unikt miks af øst og vest er byen et oplagt mål for en oplevelsesrig storbyferie. 

Kiev er en metropol i forvandling, og det er ikke uden grund, at byens popularitet er stigende netop nu. Efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 fik Ukraine sin selvstændighed, og byen har siden gennemgået en stor politisk og økonomisk omstilling. Her har man formået at omfavne vestlig indflydelse og samtidig bevare sin rige historie, hvilket har gjort byen til et oplagt rejsemål for en storbyferie. Side om side i de kontrastfyldte gader finder man imponerende kirker med smukke guldkupler, smarte kaffebarer, fredfyldte klostre,...

Kiev er Europas nye metropol og trendy rejsedestination! Med sin store kultur- og historierigdom samt et unikt miks af øst og vest er byen et oplagt mål for en oplevelsesrig storbyferie. 

Kiev er en metropol i forvandling, og det er ikke uden grund, at byens popularitet er stigende netop nu. Efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 fik Ukraine sin selvstændighed, og byen har siden gennemgået en stor politisk og økonomisk omstilling. Her har man formået at omfavne vestlig indflydelse og samtidig bevare sin rige historie, hvilket har gjort byen til et oplagt rejsemål for en storbyferie. Side om side i de kontrastfyldte gader finder man imponerende kirker med smukke guldkupler, smarte kaffebarer, fredfyldte klostre, moderne shoppingcentre, grønne områder, markedshaller, gourmetrestauranter og luksusbutikker. 

Vi bor i hjertet af Kiev på et af byens mest populære 4-stjernede hoteller, der er kendt for sin fantastiske beliggenhed direkte ud mod Uafhængighedspladsen. Herfra ligger de fleste seværdigheder i gåafstand, men byen har også et veludviklet transportsystem med både busser, sporvogne, trolleybusser og metro. På spændende byrundture dykker vi ned i byens lange historie, hvor overraskende legender, majestætiske sejre og tragiske nederlag på fascinerende vis trækker tråde frem til nutiden. Det er billigt at spise ude, og overalt finder vi spændende restauranter med mange lækre retter på menukortet. Du har mulighed for på et ekstraarrangement at nyde en skøn middag på en af byens bedste restauranter, hvor vi smager både kaviar og ukrainsk champagne.

Du kan også deltage i en flot aften i Nationaloperaen samt tage med på en spændende udflugt til det velbesøgte atomkraftværk Tjernobyl, der i dag er en af Ukraines største seværdigheder. Måske har du set den spændende serie Chernobyl på HBO eller tv? På en interessant heldagsudflugt har du her chancen for også med egne øjne at se den forladte spøgelsesby Pripjat.

Kiev hedder på ukrainsk Kyiv, og de fire bogstaver symboliserer forskellige dele af byens identitet. K står for Dneprflodens blå vand, Y for de mange grønne kastanietræer, I for de gyldne kupler og V for gæstfrihed. En fin opsummering af en både historisk og moderne metropol, der har det hele!

Kort - Kiev - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.000,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
370,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

En aften i Nationaloperaen
200,-
Udflugt til Tjernobyl, inkl. frokost
1.200,-
Middag med kaviar og ukrainsk champagne
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Kiev t/r
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 274,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Kiev på Hotel Ukraine****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost, inkl. vand, kaffe og te (2. dag)
 • 1 x middag, inkl. vand, kaffe og te (1. dag)
 • Byvandringer i Kiev
 • Besøg i Skt. Sofia-katedralen, inkl. entré
 • Besøg i huleklostret Pechersk Lavra, inkl. entré
 • Byvandring i Andrijevski Uzviz-kvarteret, inkl. metrobillet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen. 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Kiev

Om eftermiddagen flyver vi fra København med Ukraine International Airlines direkte til Kiev. Fra lufthavnen kører vi til den hyggelige Uafhængighedsplads i hjertet af byen, hvor vi skal bo på et af byens mest efterspurgte hoteller. På den berømte plads kan man nyde synet af springvand, gøgl og musikanter - og under pladsen finder vi et stort moderne shoppingcenter.

Om aftenen byder vi velkommen med en dejlig 3-retters menu, inklusive vand samt kaffe og te på en populær lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Uafhængighedspladsen med Hotel Ukraine i baggrunden.

Uafhængighedspladsen med Hotel Ukraine i baggrunden.

2. dag: Rundtur i de gyldne kuplers by

På byvandringen gennem Kiev vil vi hurtigt se, at byen er domineret af grønne træer og parker samt et utal af kirker og klostrer, hvis gyldne løgkupler på smukkeste vis lyser op i gadebillledet. Vi oplever Uafhængighedspladsen og kommer forbi nogle af Kievs fantastiske monumenter: Universitetet, Den Gyldne Port samt det lyseblå Skt. Michael-kloster. Guldet lokker på spirerne i Skt. Sofia-katedralen, der er byens ældste og mest imponerende kirke. Her kan du forcere det 76 meter høje klokketårn og nyde en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Kiev som belønning for strabadserne. Mange af kirkens enestående ikoner, mosaikker og fresker er originale og kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. 

Efter en skøn 2-retters frokostmenu på en elegant og stemningsfuld restaurant fortsætter rundturen med bus. Her kommer vi blandt andet forbi det monumentale minde om 2. Verdenskrig, Moderland, inden vi når huleklostret Pechersk Lavra. Klostret ligger på en bakketop med udsigt over floden og er et enestående kompleks af kirker, museer, klokketårne og huler. Bygningens nedre del befinder sig under jorden og består af smalle labyrintagtige gange. Her går pilgrimme og besøgende rundt i de mere end 1.000 år gamle, UNESCO-beskyttede, underjordiske huler med stearinlys i hænderne. Ortodokse kristne strømmer hertil på pilgrimsfærd, da man tror på, at en bøn hernede fører til mirakler.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Ekstraarrangement: En aften i Nationaloperaen

Nationaloperaen i Kiev er et af landets bedste scener og kendt for sine kvalitetsforestillinger. Glæd dig til en flot aften i dette teater, hvor vi skal overvære en ballet- eller operaforestilling. Da teaterets program endnu ikke ligger klart, kan vi tidligst oplyse, hvilken forestilling vi skal overvære cirka to måneder før afrejse.

Skt. Sofia-katedralen med sine gyldne kupler.

Skt. Sofia-katedralen med sine gyldne kupler.

3. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt til Tjernobyl

Nyd dagen på egen hånd. Om aftenen arrangerer rejselederen fællesmiddag, for dem der har lyst, på en restaurant i nærheden af hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Udflugt til Tjernobyl, inkl. frokost

Et besøg ved atomkraftværket Tjernobyl handler ikke kun om at høre historien om død og ulykke. Her venter nemlig en vigtig fortælling om, hvordan de sovjetiske myndigheder fortiede ulykken og de massive konsekvenser, den havde for hele verden. Efter reaktoren blev omsluttet af en effektiv sarkofag af stål, er Tjernobyl blevet en af Ukraines største seværdigheder, og besøgende kommer nu dertil fra hele verden. Det er ikke længere farligt at aflægge området et kort besøg, da bestrålingen i dag svarer til en flyrejse over Atlanten eller et røntgenbillede hos tandlægen.

Den 26. april 1986 blev Ukraine for alvor sat på verdenskortet, da en eksplosion fandt sted på atomkraftværket Tjernobyl. Med ét blev mange års frygt til virkelighed, og i ti lange dage kunne man se røg, flammer og gas én kilometer op i atmosfæren. Den radioaktive sky blæste med vinden flere tusinde kilometer bort til flere lande. Mange mennesker døde på grund af den voldsomme radioaktive forurening, og i en radius af 30 kilometer ændrede flora og fauna sig markant. Fyrretræsskove blev røde, og dyrelivet forsvandt. Alt for sent påbegyndte man evakueringen af de 187 byer og landsbyer, inden hele området blev erklæret for livsfarligt og ubeboeligt.

Byen Pripjat blev opført i Sovjettiden til atomkræftværkets medarbejdere og familier. Her boede 50.000 mennesker med dertilhørende skoler, børnehaver, stadion, restauranter, caféer med videre. Kort før ulykken blev et lille tivoli sågar opført med planlagt indvielse på Sovjetunionens nationaldag den 1. maj. I dag er Pripjat en spøgelsesby, hvor rustne biler og tomme huse med gamle senge og legetøj står tilbage.  

I dag er 150 mennesker flyttet tilbage til byen Tjernobyl, der ligger blot 20 kilometer fra værket. Træerne er blevet grønne og, dyrene er vendt tilbage. Fra Kiev kører vi cirka 150 kilometer til området, hvor vi ser den forladte by Pripjat, får en rundvisning i Tjernobyl med specialguide samt kører til atomkraftværket, som vi ser udefra. I løbet af dagen spiser vi desuden en sovjetisk frokost i arbejdernes kantine. At se resterne af den forfærdelige ulykke, høre om den katastrofale fejl, hemmeligholdelsen, uviljen til at evakuere og at møde mennesker, der overlevede, gør et stærkt indtryk.

På udflugten skal du medbringe pas og være iklædt lange bukser, langærmet trøje og lukkede sko. Der er kun adgang for gæster over 18 år. 

Forladte radiobiler i Tjernobyl.

Forladte radiobiler i Tjernobyl.

4. dag: Andrijevski Uzviz-kvarteret

Formiddagen er din. Hotellets centrale placering gør det nemt at gå på opdagelse blandt hyggelige caféer og interessante butikker. 

Om eftermiddagen udforsker vi Kiev med metro og til fods. Det er spændende at se byens metrostationer, der er overdådigt udsmykket med skulpturer, lysekroner og marmorvægge. Vi besøger det meget charmerende kvarter Andrijevski Uzviz, der ligger stejlt bag Skt. Andreas-kirken ned mod Dneprfloden - Kievs svar på Montmartre i Paris! Det hyggelige kvarter har toppede brosten, smukke huse og farverige facader, stemningsfulde kaffebarer og kunstgallerier. Vælg en hyggelig restaurant på egen hånd, eller deltag i en skøn middag på Restaurant Kanapa, der er en af Kievs mest berømte. Om aftenen slentrer vi sammen tilbage til hotellet og mærker byens særlige aftenstemning med de smukt oplyste bygninger.    

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Middag med kaviar og ukrainsk champagne

Glæd dig til den eksklusive forret bestående af fire forskellige slags kaviar: Sild-, gedde-, ørred- og den ægte sorte størkaviar, serveret med to glas mousserende Shabo-vin, der er Ukraines svar på champagne. Til hovedret nyder vi den velsmagende, røde borsch-suppe, inden middagen afsluttes med en dejlig dessert samt kaffe og te.    

Det hyggelige Andrijevski Uzviz-kvarter.

Det hyggelige Andrijevski Uzviz-kvarter.

5. dag: Hjemrejse

Om morgenen kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver med Ukraine International Airlines direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Ukraine ****, Kiev
VisSkjul

Populært hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Kiev direkte ud mod Uafhængighedspladsen. Der er blot 100 meter til nærmeste metrostation, og byens hovedgade samt de fleste seværdigheder ligger i gåafstand. Overalt er der masser af butikker, hyggelige restauranter og caféer.

Hotellet blev bygget i 1954 og har lige siden Sovjettiden huset mange verdensberømte politikere, skuespillere, popstjerner og sportsfolk. Det historiske hotel er for nyligt totalrenoveret og er et af Kievs mest efterspurgte. Her findes skønhedssalon, sauna, mulighed for massagebehandlinger, bar, restaurant, terrasse og elevator.   

Værelser

Hotellets 368 værelser er fordelt på 14 etager. Vi bor i rummelige og pænt indrettede standardværelser. Alle værelser har aircondition, tv, køleskab, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
 

Hotel Ukraine.
Hotel Ukraine.
Standardværelse på Hotel Ukraine.
Standardværelse på Hotel Ukraine.
Restauranten på Hotel Ukraine.
Restauranten på Hotel Ukraine.