Små grupper

På opdagelse i Cuba

Flyrejser
12 Dage

Velkommen til fascinerende og farverige Cuba! På Caribiens største ø venter et pragtfuldt subtropisk klima og en ganske unik historie og kultur. På denne rundrejse oplever vi både hovedstaden Havana, dykker ned i østatens kultur og blakkede historie og slutter af med et ophold i feriebyen Varadero ved en af verdens smukkeste strande. 

På Cuba har man et positivt livssyn og en caribisk charme, som gør det til en fornøjelse at være gæst i landet. Trods fattigdom og en broget historie har cubanerne stolt formået at bevare deres kultur og livsglæde. Cuba var under spansk herredømme i flere hundrede år, før USA...

Velkommen til fascinerende og farverige Cuba! På Caribiens største ø venter et pragtfuldt subtropisk klima og en ganske unik historie og kultur. På denne rundrejse oplever vi både hovedstaden Havana, dykker ned i østatens kultur og blakkede historie og slutter af med et ophold i feriebyen Varadero ved en af verdens smukkeste strande. 

På Cuba har man et positivt livssyn og en caribisk charme, som gør det til en fornøjelse at være gæst i landet. Trods fattigdom og en broget historie har cubanerne stolt formået at bevare deres kultur og livsglæde. Cuba var under spansk herredømme i flere hundrede år, før USA besatte landet i slutningen af 1800-tallet. Efter revolutionen i 1959 - under ledelse af Che Guevara og Fidel Castro – opstod en helt ny stat, som efterfølgende levede sit eget isolerede liv, og hvor tiden næsten stod stille. For den cubanske befolkning betød det dog ro og stabilitet til at få etableret et velfungerende samfund, hvor uddannelse og social velfærd havde – og stadig har – høj prioritet. Du vil måske opleve, at nogle forhold på øen er utidssvarende; bilerne er gamle, og vejene, de kører på, er dårlige, ligesom at mange af de smukke gamle palæer også har fået en hel del patina over årene. Det er dog alt sammen en del af det Cuba, som med ukuelig charme og cubanske rytmer forfører sine besøgende.

Vi har sammensat et flot program, hvor vores kyndige rejseleder og lokale guide fører dig godt igennem det autentiske Cuba. Sammen oplever vi landets største seværdigheder, samtidig med at vi har ro til at slappe af og mærke den caribiske stemning. Mange mål­tider er inkluderet, og vi bor på gode hoteller samt pæne privatpensioner – de såkaldte Casa Particular. Glæd dig til denne 
særlige private indlogering, hvor vi kommer helt tæt på lokalbefolkningen i UNESCO-byerne Cienfuegos og Trinidad. Vi slutter af med ophold i Plaza Las Morlas i Varadero, hvor vi bor i 5-stjernede lejligheder direkte ved marinaen. Her vil der oven på en uge med store oplevelser og mange indtryk være fred og ro til at nyde livet i dit eget tempo. Der er mulighed for at tage med katamaranbåd ud på havet og svømme med delfiner, spadsere en tur langs lystbådehavnen eller slappe af ved en af verdens smukkeste strande, hvor vandet er krystalklart, og sandet er perlehvidt.
 

Kort - På opdagelse i Cuba

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.900,-
Visum til Cuba
300,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Tropicanashow
650,-
Sejltur i katamaran
885,-
Musik i Varadero
425,-
Dansekursus pr. person/2 timer
450,-

Inkluderet i prisen

 • Fly Havana-København t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r  
 • 4 nætter i Havana på Hotel Memories Miramar****
 • 1 nat i Cienfuegos i Casa Particular
 • 2 nætter i Trinidad i Casa Particular
 • 3 nætter i Varadero på Meliá Marina Apartments*****
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 4 x frokost (2. 4. 5. og 8. dag)
 • 7 x middag (1.-6. dag og 8. dag)
 • Byrundtur i Havana
 • Besøg i Ernest Hemingways hus
 • Udflugt til Vinales-dalen
 • Besøg på cigarfabrik
 • Besøg på krokodillefarm 
 • Byrundtur i Cienfuegos
 • Byrundtur i Trinidad
 • Udflugt til sukkerrørsfarm
 • Besøg på Revolutionspladsen i Santa Clara
 • Lokalguide på Cuba
 • Obligatoriske drikkepenge
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen   

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Cuba

Vi flyver med KLM via Amsterdam eller Air France via Paris til Havana. Vi ankommer først på aftenen og kører direkte til vores dejlige hotel i Havana. Når vi har fundet os til rette, hygger vi os med rejsens første middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Farverige Havana

I dag begiver vi os ud på byrundtur i Cubas charmerende hovedstad, der har lidt over to millioner indbyggere. Bybilledet er præget af kolonitidens pompøse arkitektur med flotte paladser og store torve. Det kræver mange ressourcer at vedligeholde de flotte bygninger, og vi vil da også hurtigt erfare, at mange af dem er forfaldet gennem tiden. På byrundturen kommer vi forbi byens store pladser, Plaza de Armas og Plaza de la Catedral, hvor vi finder Havanas katedral, som stammer helt tilbage fra 1777. Vi kommer desuden forbi Nationalteatret, som er blevet gennemgribende renoveret, samt El Capitolio, der er Cubas parlamentsbygning - en tro kopi af kongresbygningen i Washington D.C. i USA. Undervejs holder vi pause og nyder frokosten på en restaurant. Byrundturen fortsætter herefter forbi Havanas universitetsbygning og Plaza de la Revolution, hvor vi ser det store relief af Che Guevara. Det var her på pladsen, at Fidel Castro afholdte sine lange taler til det cubanske folk. Rundturen slutter af med en tur forbi havnen med den lange promenade El Maleconi, hvor der altid er liv, og de mange lokale gerne mødes over et glas cubansk rom.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Farverige bygninger i Havana.

Farverige bygninger i Havana.

3. dag: I fodsporene på Hemingway

Vi spiser morgenmad på hotellet og følger herefter i forfatteren Ernest Hemingways fodspor. Han boede på Cuba i mere end 20 år, hvor han også skrev flere af sine værker. En af de mest kendte er Den gamle mand og havet, hvor Hemingway fandt inspiration i det lille fiskerleje Cojimar. Her opholdt han sig meget, talte med fiskerne og drak den lokale Cristal øl. Vi besøger Hemingways hjem Finca Vigia, der står, som da forfatteren forlod det og rejste tilbage til USA i 1960. På tilbagevejen gør vi stop ved Havanas havn og ser fortet El Morro, som vogter indsejlingen. Hver aften kl. 21 bliver der affyret en kanon - en gammel ceremoni, der skulle varsle indbyggerne om, at byportene blev lukket for natten. Vi skal også denne dag besøge en ægte cubansk cigarfabrik, hvor de håndrullede cigarer - havanesere - fremstilles. Her bliver vi klogere på det gamle håndværk, der er gået i arv fra generation til generation. Besøget er uden tvivl en af dagens højdepunkter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Tropicana Show 
Om aftenen kan du tage med til det farverige og flotte tropicanashow med dansere i farvestrålende kostumer og dans til forførende caribiske rytmer. Et imponerende musik- og danseshow.  

Affyring af kanon på El Morro.

Affyring af kanon på El Morro.

4. dag: Udflugt til Vinalesdalen

I dag følger vi rejselederen på en heldagsudflugt til den vestlige del af Cuba og Pinar del Rio-provinsen, hvor vi finder det naturskønne og frugtbare landbrugsland i Vinalesdalen. Her dyrkes den fineste tobak til fremstilling af cigarer, ligesom vi skal se Mogotes-klipperne, hvor det imponerende vægmaleri Mural de la Prehistoria blev fremstillet på foranledning af Fidel Castro. Der findes også adskillige klippehuler her, som i tidens løb er blevet anvendt som skjulesteder. Både for indianerne under spaniernes erobring af Cuba og som skjulested for Che Guevaras guerillasoldater under revolutionen mod Fulgencio Batisdas styre. Under udflugten spiser vi frokost på en lokal restaurant. Til aften hygger vi os med den sidste middag i Havana, inden vi dagen efter rejser videre i den lille østat.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Tobaksplantage i Vinalesdalen.

Tobaksplantage i Vinalesdalen.

5. dag: Sydpå til Cienfuegos

Vi forlader Havana og kører sydpå over de flade sletter, hvor der dyrkes sukkerrør. Vi hører undervejs om sukkerproduktionen, fortidens sukkerbaroner og forholdene for slaverne, der arbejdede i sukkerrørsplantagerne. Vi gør holdt på turen og besøger en krokodillefarm ved mangrove-sumpene i Guama. Efterfølgende spiser vi frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter mod Cienfuegos. Byen er grundlagt af franske immigranter og var før i tiden en meget velhavende by, hvorfra en stor del af Cubas sukkereksport blev udskibet. Cienfuegos er erklæret bevaringsværdig af UNESCO, hvilket er fuldt forståeligt med de mange flotte palæer i gaderne og den smukke beliggenhed til bugten. Vi finder os til rette i vores nye omgivelser, hvor vi er privat indkvarteret i Casa Particular. Bagefter ser vi byen på en byrundtur, inden vi nyder middagen sammen på en lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Blå himmel over UNESCO-byen Cienfuegos.

Blå himmel over UNESCO-byen Cienfuegos.

6. dag: Cienfuegos - Trinidad

Efter morgenmaden fortsætter vi mod Trinidad, der er kendt som Caribiens Paris på grund af sin franske fortid. Det er med sine brolagte gader og pastelfarvede huse da også et utroligt smukt og charmerende sted. Som Cienfuegos var Trinidad også en velhavende by i de år, hvor sukkerproduktionen på Cuba havde sin storhedstid. Byrundturen i den gamle bydel af Trinidad foregår til fods, da der er lukket for motorkøretøjer. Her anvender de i stedet blandt andet heste- eller æselkærrer som transportmiddel. I byen finder vi mange små markeder, der sælger håndarbejde og kunsthåndværk samt stemningsfulde restauranter. I Trinidad bor vi også i Casa Particular. Middagen nyder vi sammen på en restaurant i byen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over charmerende og frodige Trinidad.

Udsigt over charmerende og frodige Trinidad.

7. dag: Det hvide guld

Fra Trinidad kører vi på en udflugt til Iznaga, hvor vi besøger en sukkerrørsfarm og hører mere om det hvide guld, som tidligere har haft stor økonomisk betydning for den cubanske befolkning. Dele af udflugten køres om muligt med et gammelt brændefyret damplokomotiv. Driften af det gamle tog er dog en kende ustabil, så hvis turen ikke kan gennemføres, kører vi hele udflugten med bus. Efterfølgende returnerer vi til Trinidad, hvor eftermiddagen er på egen hånd. Om aftenen har du mulighed for selv at finde en hyggelig restaurant i byen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Friske sukkerrør.

Friske sukkerrør.

8. dag: Trinidad - Santa Clara - Plaza Las Morlas

Vi forlader Trinidad og kører på tværs af Cuba mod Santa Clara, som var en vigtig by under den historiske cubanske revolution. Che Guevara og hans guerillasoldater havde held til at afspore et armeret militærtog og befri Santa Claras garnison. Det var et afgørende slag mod Batisdas militærstyre, og vi kan stadig se toget Tren Blindado, som er gysende fyldt med skudhuller. I Santa Clara opførte man et stort revolutionsmonument - et mausoleum, hvor Che Guevara ligger begravet. Han blev skudt under en guerillakrig i Bolivia i 1967, og i 1997 blev hans jordiske rester ført tilbage til Santa Clara, hvor vi kan mindes ham på Revolutionspladsen. Vi spiser frokost undervejs på en hyggelig restaurant, inden vi fortsætter ud til kysten og Plaza Las Morlas, hvor vi indkvarteres i nydelige lejligheder i feriebyen Meliá Marina Varadero. Vi spiser middag sammen efter ankomst til feriebyen. Her vil rejselederen orientere nærmere om de lokale forhold i Meliá Marina.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Che Guevaras mausoleum i Santa Clara.

Che Guevaras mausoleum i Santa Clara.

9. dag: På egen hånd i Plaza Las Morlas 

Vi bor i en lille ferieby i Varadero direkte ved lystbådehavnen og med restauranter, cafeer og butikker tæt ved. Her har du god tid til afslapning i lejligheden, spadsere en tur langs lystbådehavnen, eller nyde Varaderos strande, som hører til verdens bedste med lækkert hvidt sand ud til det azurblå caribiske hav. Du kan også tage med på et af ekstraarrangementerne, herunder en sejltur med katamaranbåd ud på havet, hvor du kan svømme med delfiner eller deltage i salsadans til caribisk musik.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement:  Sejltur i katamaran 
Dejlig heldagssejltur på det krystalblå hav, hvor vi ombord på skibet har fri bar med øl, læskedrikke og cubanske cocktails. Vi sejler ud og får mulighed for at svømme sammen med delfinerne. Endvidere spiser vi frokost i Cayo Blanco med languster, krabber og fisk. Du får god tid til at nyde det krystalklare vand og den caribiske sol. Udflugten varer cirka ti timer og gennemføres kun i godt vejr.

Ekstraarrangement: Musik i Varadero 
Tre timers aftenarrangement med musik på en natklub i Varadero eller Matanzas, hvor et cubansk orkester spiller.

Ekstraarrangement: Dansekursus
Dansekurset forudsætter mindst fire deltagere og begynder kl. 10 om formiddagen. En engelsktalende danselærer underviser i salsa og andre cubanske danserytmer. Deltagerne afhentes og bringes fra lejlighederne til danseskolen og retur. Pris pr. undervisningstime pr. person kr. 225,- (minimum 2 timer).   

Den lækre strand i Varadero.

Den lækre strand i Varadero.

10. dag:  På egen hånd i Plaza Las Morlas 

Endnu en skøn dag til afslapning på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Solen går ned i Varadero.

Solen går ned i Varadero.

11. dag: Hjemrejse

I løbet af formiddagen tager vi afsked med dejlige Varadero, hvor vi har nydt et afslappende afbræk. Vi kører mod Havana Lufthavn, hvorfra vi flyver mod Europa efter en storslået ferie på fantastiske Cuba. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

12. dag:  Hjemkomst  

Ankomst til Paris eller Amsterdam, hvor vi skifter fly og flyver hjem til Danmark. Vi er hjemme i Københavns Lufthavn om eftermiddagen.

Hotelinformation

Hotel Memories Miramar ****
VisSkjul

Hotel Memories ligger i Havannas Miramar-kvarter ud mod stranden vest for byens centrum. Hotellet har stor pool og tilhørende poolområde med liggestole, sauna, fitnesscenter, to restauranter og to barer.

Værelser

Vi bor på nydelige standardværelser med bad, toilet, hårtørrer, telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og WiFi mod gebyr.

Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på standard værelse hotel Memories Miramar.
Eksempel på standard værelse hotel Memories Miramar.
Poolen på hotel Memories Miramar.
Poolen på hotel Memories Miramar.

Casa Particular i Cienfuegos & Trinidad
VisSkjul

På Cuba er det almindeligt og en god oplevelse at bo i privat indkvartering. Standarden er rigtig pæn, og det er værelser med eget bad og toilet. Man får mulighed for at lære sin cubanske værtsfamilie nærmere at kende. Gæstfriheden hos cubanerne er stor, og de er generelt glade for turister. Vi benytter flere private indkvarteringer tæt på hinanden, således at gruppen samles i samme kvarter. Opholdet i Casa Particular er inklusive morgenmad hos værtsfamilien, og om aftenen samles gruppen til fælles middag på en lokal restaurant. Rejselederen orienterer nærmere herom.   

Meliá Marina *****
VisSkjul

Hotellejligheder beliggende i det lille område Plaza Las Morlas i byen Varadero. Vi bor lige ved lystbådehavnen, strandpromenade, butikker, restauranter og cafeer, og indkvarteres i 1-værelseslejligheder med balkon og udsigt til lystbådehavnen. Lejlighederne er veludstyret med kitchinette, lille køleskab, microbølgeovn, aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks og WiFi (mod gebyr) samt badeværelse med toilet, brusebad og hårtørrer.

Der er kun ca. 150 meter til restauranter, cafeer og butikker og ca. 300 meter til stranden. Opholdet er med morgenmad, som serveres i restauranten i hovedbygningen. Ved Meliá Marina har man en elektrisk mini-taxi, som man kan ringe efter, hvis man har svært ved at gå for langt. Kan f.eks. benyttes for transport til restauranter eller lignende.        

Læs mere om hotellet her.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Cuba

Visum  

Der kræves Visum for indrejse i Cuba. Vitus Rejser sender besked til gæsterne, når vi har brug for paskopier til udstedelse af Visum. Vi skal bruge en kopi af billedopslaget fra passet med personlige data: Fulde navn, fødselsdato og –sted samt pasnummer. Indrejse til Cuba skal foregå indenfor 6 måneder efter udstedelsesdatoen. Visum tillader én indrejse og dækker ophold i Cuba i 30 dage fra indrejsedatoen. Visum kan forlænges i Cuba for yderligere 30 dage ved henvendelse til Immigrationsmyndighederne i Cuba.

Casa Particular 

Vi benytter privat indkvartering i Cienfuegos og i Trinidad. Casa Particular er den cubanske betegnelse for Bed & Breakfast. Gruppen indkvarteres i flere forskellige pensioner i umiddelbar nærhed af hinanden. Værelserne er individuelt indrettet, men alle har bad og toilet. Husk at medbringe artikler som sæbe og shampoo, der ikke altid forventes. Værtsfamilierne er vant til at have turister boende og vil gøre deres bedste for at give os en god oplevelse. Måske taler de kun spansk, men gæstfriheden er stor, og man kommer langt med et smil og en positiv indstilling. Morgenmaden spises lokalt hos værtsfamilien, mens aftensmaden spises samlet på en restaurant. Rejseleder og lokalguide orienterer nærmere.   

Drikkepenge 

Lokalguider, buschauffører og hotelportører forventer drikkepenge. Ca. 1 Peso Convertible pr. dag til stuepige, lokalguide og chauffør. Rejselederen orienterer nærmere herom. 

Drikkevand

Vandet i hanerne kan ikke drikkes, og vi anbefaler derfor kun at drikke vand på flaske. 

Elektricitet

På Cuba er der normalt 110 Volt, og der anvendes stik med 2 flade ben. Det er nødvendigt med en adapter. På nogle hoteller har man både 220 og 110 Volt. Vær opmærksom på dette – eller spørg rejselederen om de lokale forhold.  

Klima

Klimaet er tropisk og påvirkes både af Atlanterhavet og Det Caribiske Hav. Den østlige del af Cuba er varmest, den vestlige del af Cuba mere moderate temperaturer.

Gennemsnitstemperaturer
Oktober - November: 20–30 grader
Januar – Marts: 15–30 grader

Pas

Husk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder fra udstedelsesdatoen for Visum (se også under punktet Visum).

Rejseforsikring

Man SKAL have tegnet en rejseforsikring og de cubanske myndigheder forlanger, at man kan dokumentere det ved indrejsen! Husk at medbringe en engelsksproget erklæring fra forsikringsselskabet, at man har tegnet rejseforsikring.  

Sprog

Det officielle sprog på Cuba er spansk – men i de store byer og i turistområderne tales og forstås engelsk. Ude på landet kan man kun forvente, at befolkningen taler spansk. Cubanerne er imødekommende og vil gerne i kontakt med turister. Der er derfor sjældent sprogproblemer. 

Telefoni og Internet

Cuba har internationalt forvalg +53 ved opkald fra f.eks. Danmark. Det er dyrt at ringe hjem fra Cuba. Spørg dit eget Teleselskab om mobildækning og takster. Begrænset internetforbindelse må forventes.

Tidsforskel 

Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Cuba. (Cuba er 6 timer bagefter Danmark) Man har også Sommertid og Vintertid på Cuba, men perioderne er anderledes end i Danmark. 

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta og betaling

Cuba har flere typer valuta: Cuba Peso, Peso Convertible og Euro. Medbringer du kontanter, skal det være i EURO. Du kan ikke anvende USD og veksle til lokal valuta. 

 • Cuba Peso: er en lokal valuta, som primært bruges af cubanere. 
 • Peso Convertible: er den eneste acceptable valuta for turister i Cuba. Valutaen udstedes af staten og har næsten samme værdi som Euro.
 • Euro: Man kan veksle fra Euro til Peso Convertible ved ankomst til Cuba. 

Kurs pr. 7/6-2018:
1 Peso Convertible = ca. 7,50 DKK.
1 Peso Convertible = ca. 27 Cuba Peso    
HUSK at gemme kvittering for veksling fra Euro til Peso Convertible. Kvittering bruges ved tilbageveksling før hjemrejse.

Kreditkort kan bruges på større hoteller, restauranter og i nogle Peso Convertible-butikker – dog kun Mastercard og VISA. Amerikanske kreditkort (f.eks. Diners) kan give problemer. I Havana kan man hæve kontanter på Mastercard og VISA hos banken BFI (Banco Financiero International). Spørg gerne rejselederen og lokalguide for yderligere information på rejsen.