Nyhed!

New England & Krydstogt til Canada

Krydstogter
15 Dage

I USA’s nordøstlige hjørne New England venter smukke bjerge og en malerisk kyst fyldt med charmerende og interessante byer. Specielt i efteråret er regionen særligt eftertragtet, for her venter et betagende kalejdoskop af farver med blade i brune, gyldne, røde og orange farver. 

På denne spændende rejse går vi på opdagelse i hele fire af New Englands stater, nemlig Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island og Maine samt Saint John og Halifax i Canada.

Vi lægger ud med oplevelser til lands i New Englands største by Boston, hvis historie går helt tilbage til begyndelsen af det 16. århundrede, og som var...

I USA’s nordøstlige hjørne New England venter smukke bjerge og en malerisk kyst fyldt med charmerende og interessante byer. Specielt i efteråret er regionen særligt eftertragtet, for her venter et betagende kalejdoskop af farver med blade i brune, gyldne, røde og orange farver. 

På denne spændende rejse går vi på opdagelse i hele fire af New Englands stater, nemlig Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island og Maine samt Saint John og Halifax i Canada.

Vi lægger ud med oplevelser til lands i New Englands største by Boston, hvis historie går helt tilbage til begyndelsen af det 16. århundrede, og som var fødestedet for den amerikanske revolution. Her skal vi opleve byens store attraktioner og gå i Uafhængighedskrigens fodspor. I Boston finder man også nogle af verdens mest anerkendte universiteter, og vi ser blandt andet det kendte Harvard og Massachusetts Institute of Technology (MIT). Herfra kører vi til staten New Hampshire for at opleve bjergområdet White Mountains, som er særligt eftertragtet i efterårsmånederne, hvor områdets flora byder på en symfoni af gyldne nuancer. I det sydlige New England tager vi til velhavernes ferieparadis og tilflugtssted Newport, hvor vi blandt andet besøger Vanderbiltfamiliens ekstravagante sommerpalæ. Du kan også glæde dig til en heldagsudflugt til halvøen Cape Cod. Det var netop i disse indbydende naturscenerier, at de første nybyggere fra England slog sig ned i 1600-tallet. På vej tilbage til Boston går vi i kolonihistoriens fodspor, når vi besøger Plimoth Plantation, som er et levende historisk museum.
 
I Boston går vi ombord på Royal Caribbeans dejlige skib Brilliance of the Seas, som danner base for otte dages oplevelser til søs. På vores togt anløber vi blandt andet øen Desert Island, hvor vi oplever New Englands eneste nationalpark samt Maines største by Portland, hvor vi går på opdagelse i den charmerende gamle bydel. Sidst men ikke mindst sejler vi ind i canadisk farvand, hvor vi besøger Saint John og Halifax. Her skal vi opleve et besynderligt naturfænomen, hvor Fundy bugten møder Saint John-floden, og i Novo Scotias hovedstad Halifax skal vi naturligvis smage på byens stolthed - den gode øl, der serveres på én af de mange hyggelige pubber. 

Glæd dig til en alsidig og indholdsrig rejse til New England og Canada, der er indhyllet i det begyndende ”fall foliage” – verdens smukkeste efterårsløv.

Kort - New England og krydstogt til Canada - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 8N
1.100,-
Dobbeltkahyt med balkon, kategori 6D
3.500,-
Eneværelse/Enekahyt, invendig, kategori 4V
9.150,-
Eneværelse/Enekahyt, udvendig, kategori 8N
10.800,-
Eneværelse/Enekahyt med balkon, kategori 6D
14.300,-
Afbestillingsforsikring
1.800,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Boston t/r 
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 2.423,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Boston på Hampton Inn & Suites by Hilton Crosstown Center***
 • 1 nat i Lincoln på Holiday Inn Express***
 • 2 nætter i Providence på Courtyard by Marriott Downtown***
 • 7 nætter ombord på skibet Brilliance of the Seas****
 • 13 x morgenmad (2.-14. dag)
 • 7 x frokost (7.-13. dag)
 • 7 x middag (7.-13. dag)
 • Byrundtur i Boston
 • Vandring ad The Freedom Trail i Boston Common
 • Udflugt til White Mountains
 • Udflugt til Newport
 • Besøg i Vanderbilts palæ The Breakers
 • Heldagsudflugt til Cape Cod
 • Besøg på Plimoth Plantation
 • Panoramatur på Mount Desert Island
 • Besøg i et sommerpalæ i Bar Harbor
 • Byvandring i Portland
 • Panoramatur i bus på Saint John
 • Byvandring i Halifax, inkl. besøg på pub
 • Besøg i Kennedys barndomshjem i Brookline
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 699,-
 • Drikkepenge i forbindelse med landarrangementer, værdi kr. 332,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Lokalguide i New England
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Boston

Vi flyver fra Københavns Lufthavn med KLM via Amsterdam til Boston, som ligger i staten Massachusetts. Vi har to overnatninger på et centralt hotel i byen, og når vi har fundet os til rette på vores værelser, har du god tid til at slappe af oven på den lange flyvetur. Vi mødes sidst på dagen for at spise en hyggelig velkomstmiddag på en restaurant i nærheden af hotellet. 

Inkluderede måltider: Middag.

Boston klædt i efterårsfarver.

Boston klædt i efterårsfarver.

2. dag: Boston, New Englands største by

De lokale udtaler bynavnet ”Bah-stan”, og så er Massachusetts hovedstad en af USA’s ældste byer. Vi starter dagens udflugt med at køre lidt udenfor Boston til Cambridge, hvor to af USA’s mest anerkendte uddannelsessteder ligger, Harvard Universitet og Massachusetts Institute of Technology (MIT). Det prestigefyldte Harvard Universitet kan dateres helt tilbage til 1636 og rummer verdens tredjestørste bogsamling. Vi passerer også Massachusetts Institute of Technology, hvor man kan prale af at have haft studerende, der samlet har modtaget intet ikke mindre end 72 Nobelpriser. Tilbage i Boston ser vi den berømte treenighedskirke med de smukke glasmosaikker og statens regeringsbygning, som ligger med en smuk udsigt over Boston. Efter frokosten på egen hånd kører vi til Boston Common, der engang blev brugt som græsningsområde for køer, men som i dag er USA’s ældste park. Her tager vi på en vandretur ad The Freedom Trail, der fører os forbi flere store seværdigheder fra Frihedskrigen. Vi ser blandt andet kirker, regeringsbygninger og U.S.S Constitution, som er den amerikanske flådes ældste skib. Rygtet vil vide, at det aldrig har tabt et slag. Gåturen er på cirka fire kilometer, så husk at tage godt fodtøj på. Vi tager det stille og roligt og holder selvfølgelig pauser undervejs. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det berømte Harvard universitet.

Det berømte Harvard universitet.

3. dag: De Hvide Bjerge, New Hampshire

Vi forlader Boston og kører nordover mod staten New Hampshire, som er kendt for at byde på nogle af verdens smukkeste naturscenerier i De Hvide Bjerge, hvis bjergkæde dækker cirka en fjerdedel af staten. Her skal vi for alvor opleve det smukke efterårsløv, som er et farveorgie af smukke gyldne brune, røde, gule og orange efterårsfarver. I dette skønne naturområde, som er fyldt med skove, klipper og vandløb, bruser vandfaldene ned over de hvide granitklipper, som har lagt navn til området. Her finder man også Mount Washington, som er det højeste bjerg i De Hvide Bjerge og det nordøstlige USA, og som af indfødte amerikanere kaldes Agiocochook. Et bjerg som er berygtet for sit utilregnelige vejr med meget kraftig blæst. I efteråret tiltrækker områdets røde ahornblade naturelskere fra hele verden, der kommer for at opleve det flammende farveteater.

Vi kører selvfølgelig på Kancamagus Highway også kaldet The Kanc, som er en af de smukkeste veje i De Hvide Bjerge, hvor naturen viser sig fra sin allerbedste side. Vejen er opkaldt efter høvdingen Kancamagus, der betyder ”den frygtløse”. Rejselederen fortæller undervejs historien om de indfødte amerikanere og de engelske kolonister. På vores køretur ser vi også talrige overdækkede træbroer, som menes at stamme fra slutningen af 1800-tallet. Broerne er uens i størrelse og udtryk og udover at være en pryd i landskabet er det stadig i dag lidt en gåde, hvad de er blevet brugt til. Nogle hævder at de har fungeret som en toldbro – andre mener at de er blevet overdækket for at få hestene til at forcere vandløbene. I løbet af dagen holder vi selvfølgelig både foto- og frokostpause. Vi overnatter i hjertet af De Hvide Bjerge i den lille by Lincoln, som er omgivet af efterårets smukke natur.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

De smukke White Mountains.

De smukke White Mountains.

4. dag: Newport, Rhode Islands

Vi kører tidligt fra Lincoln sydover til den charmerende kystby Newport. Byen ligger ved Narragansett-bugten og var landets første resortområde, hvor nogle af USA’s rigeste familier slog sig ned og opførte deres store ferieboliger i slutningen af 1700-tallet. Vi kører ind til Memorial Boulevard og går en lille tur ind til centrum af Newport. Vi kommer forbi St. Mary’s kirken, hvor Jacqueline og John F. Kennedy blev gift i 1953. Hele området oser af atmosfære og er fyldt med velholdte gamle træhuse. Her bliver der også tid til frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen besøger byens historiske distrikt og den vigtige gade Bellevue Avenue, hvor de imponerende palæer ligger som perler på en snor. De fleste huse er private, men er vi heldige er enkelte huse åbne for offentligheden. Vi besøger The Breakers, som er det største sommerresidens i Newport, og som er et symbol på familien Vanderbilt’s ufattelige ekstravagance. Familien tjente deres rigdom på dampskibe og senere på jernbandrift i New York. Palæet rummer 70 værelser og er et renæssancepalads, inspireret fra 1600-tallets paladser i Genova og Torino. Huset er en overdådig tidslomme fyldt med marmor, krystal, stuk, freskoer og prangende kunstgenstande. En del af den øvre bolig er ikke tilgængelig idet den stadig bruges af efterkommer af Vanderbilt-dynastiet. Sidst på eftermiddagen forlader vi Newport og kører nordover til Providence, som er Rhode Islands hovedstad og en sofistikeret storby med et malerisk, hyggeligt centrum, der er fyldt med velbevarede historiske huse og kirker. Her i Providence har vi to overnatninger.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Farvede huse på Rhode Island.

Farvede huse på Rhode Island.

5. dag: Cape Cod, Massachusetts

Efter morgenmaden er vi igen klar til nye oplevelser, og i dag skal vi på en dejlig udflugt til halvøen Cape Cod, som i mere end 100 år har været et mondænt feriested og New Englands eftertragtede strandområde. Det var på Cape Cod at de første europæiske nybyggere slog sig ned i begyndelsen af 1600-tallet. Halvøen er en naturoplevelse i særklasse, fyldt med uberørte strande langs den forrevne kyst og fantastiske udsigter over Atlanterhavet. Vi kører først til byen Sandwich, som er én af de ældste byer i USA og den ældste af Cape Cods byer fyldt med historiske attraktioner og de charmerende klassiske træhuse. Byen er også kendt for sin glasproduktion, som har fundet sted her siden 1800-tallet.

Vi fortsætter udflugten med en panoramatur langs den historiske Old King's Highway, som bringer os igennem mageløse naturscenerier. Vi kommer forbi små charmerende landsbyer, og vi er hele tiden tæt på havet, som tiltrækker millioner af turister hvert år. Området er nemlig særlig kendt for at være et af de bedste steder at spotte hvaler. Vores mål er Provincetown, som ligger på spidsen af Cape Cod. Her får du tid på egen hånd til at nyde din frokost og den særlige stemning i den gamle by, der er beboet af et miks af kunstnere, sømænd, fiskere og forfattere. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til hyggelige Providence. Undervejs fortæller rejselederen om øen Martha’s Vineyard, der ligger syd for Cape Cod, og som var en yndet sommerdestination for præsidenter som Kennedy, Clinton og  Obama.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Provincetown på Cape Cod.

Provincetown på Cape Cod.

6. dag: Plymouth, Massachusetts

Fra Providence kører vi ud til kysten og byen Plymouth, som er en af de mest betydningsfulde byer i USA’s historie. Her skal vi besøge Plimoth Plantation, der er et levende historisk museum, som på autentisk vis har forsøgt at genskabe den oprindelige Plymouth koloni, der blev grundlagt i 1700-tallet af engelske kolonister, også kendt som pilgrimme. Vi ser Mayflower II, en rekonstruktion af det skib, som bragte pilgrimmene til Plymouth i 1620. Udklædte guider tager os tilbage i historien og fortæller om den farefulde færd på havet, når de skulle krydse Atlanten. Vi bliver klogere på livet i en svunden tid, når vi går en tur langs den havnefront, hvor skibene kom ind. Efter dette spændende besøg fortsætter vi nordover til Boston, hvor du har tid til frokost og egne oplevelser i den interessante by, som er en skøn blanding af det moderne, historie og et rigt kulturliv. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Plimoth Plantation, som er et levende historisk museum.

Plimoth Plantation, som er et levende historisk museum.

7. dag: Brilliance of the Sea

Afsejling kl. 17.00.
Om formiddagen kører vi ned til krydstogtterminalen, hvor vi går ombord på det dejlige skib Brilliance of the Sea. Mens vores kahytter bliver gjort klar kan du gå på opdagelse på skibet og nyde din frokost i en af de mange restauranter. Skibet ligger i South Boston Waterfront, så har du mod på oplevelser i land har du mulighed for at udforske nærområdet til fods – vi sejler først fra Boston sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

8. dag: Bar Harbor, Maine

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 17.00.
Stå tidligt op, og nyd indsejlingen fra dækket til øen Mount Desert Island og Bar Harbor. Mount Desert Island er dannet af gletsjere for mere end 18.000 år siden, og øen er et eldorado af naturscenerier med tæt skov, ferskvandssøer, skarpe granitklipper og frodige floddale. Øen er cirka halvt så stor som Bornholm, og her har du mulighed for at opleve New Englands eneste nationalpark, som ligger direkte ud til Atlanterhavet. Fra havnen i Bar Harbor kører vi en panoramatur langs havet og de forrevne klipper, hvor vi holder et fotostop undervejs ved enten Otter Cliff, Schoonic Head eller Thunder Hole, hvor havet brydes på granitklipperne og skaber en buldrende torden. Efter den smukke køretur vender vi tilbage til Bar Harbor, som ligesom Newport på Rhode Island er et eftertragtede ferieparadis for de rige og berømte. I slutningen af 1800-tallet opførte personligheder som Rockefeller og Vanderbilt store sommerpalæer og huse i området, og som den dag i dag står velbevaret tilbage. Vi besøger et af stederne og føres tilbage i tiden med den ekstravagante livsstil. Dagens sidste oplevelse er et møde med en af de lokale hummerfiskere, der fortæller om fiskeriet af de populære krebsdyr. Udflugten slutter midt på dagen, så du kan spise din frokost ombord på skibet eller vælge at gå på opdagelse i det lille charmerende samfund. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Et blomstrende Bar Harbor.

Et blomstrende Bar Harbor.

9. dag: Portland, Maine

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 17.00.
I dag anløber vores skib Portland, som er Maine’s største by. Vi sætter anker i Casco-bugten, hvor den ideelle beliggenhed gør, at vi kan gennemføre dagens udflugt til fods. Vi skal på en byvandring gennem Portlands gamle historiske distrikt, som er fyldt med brostensbelagte gader, flankeret af bygninger fra det 19. århundrede. Vi går langs Eastern Promenade, som følger det gamle jernbanespor langs Casco-bugten. Vi stopper ved Portlands historiske fyrtårnet fra 1807 og passerer Wadsworth-Longfellow huset, hvor familien af samme navn igennem tre generationer har boet. Blandt dem Henry Wadsworth Longfellow (1807-1882), som dengang var en meget anerkendt nationalromantisk digter. Huset er et viktoriansk palæ og et typisk eksempel på datidens byggestil. Vi ser også byens rådhus og kommer frem til bydelens kommercielle hjerte samt Portlands ældste kirke. Den gamle del af byen er utrolig charmerende og fyldt med overdådige gamle bygninger, butikker, gallerier, museer og teatre. I byen findes også flere små bryggerier, så hvis du vil have en anderledes smagsoplevelse, har du mulighed for på egen hånd at aflægge et af bryggerierne et besøg. Fra byens centrum går vi tilbage til skibet, hvor du kan nyde dagens frokost, eller du kan nyde resten af dagen på egen hånd i Portland.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Portland i Maine.

Portland i Maine.

10. dag: Saint John (Bay of Fundy), New Brunswick 

Ankomst kl. 8.00 og afsejling kl. 18.00.
Vi er nu sejlet ind i canadisk farvand, hvor vi anløber Saint John, som er den største by i den canadiske provins New Brunswick. Byen ligger ud til Bay of Fundy ved St. John-flodens udmunding. På en køretur med bus oplever vi Saint John’s charme og hører om de personligheder og begivenheder, der har bidraget til stedets fascinerende historie. På turen skal vi desuden opleve et imponerende naturfænomen, hvor Fundby-bugtens tidevand slås med Saint John-floden. Vi ser også udsigtspunktet Fort Howe, hvorfra der er en formidabel udsigt over havnen og krydstogtskibet. Tidligere lå her et britisk fort, som blev bygget i 1777 under den amerikanske revolution for at beskytte byen mod amerikanske angreb. Vores lille sightseeingtur ender ved den gamle markedshal i byen, hvor du kan finde Nordamerikas ældste marked fyldt med slagtere, fiske- og grøntsagshandlere. Har du lyst, kan du stå af her og gå på opdagelse og måske smage nogle af stedets specialiteter. Bussen fortsætter til skibet, hvor du kan nyde din frokost ombord og måske bruge eftermiddagen på at gå på opdagelse i Saint John.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Reversing Rapids.

Reversing Rapids.

11. dag: På havet

De sidste dage har budt på store oplevelser, og i dag kan du lade indtrykkene sætte sig og slappe af på skibet. Måske vil du fordybe dig i en god bog, eller også kan du orientere dig i skibsavisen om de forskellige aktiviteter, der tilbydes ombord. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

12. dag: Halifax, Nova Scotia

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 19.00.
Halifax er hovedstad i provinsen Nova Scotia og på størrelse med Århus. Byen har flere pubber pr. indbygger end nogen anden by i Canada. Alexander Keith, der var byens borgmester i midten af 1800-tallet, var også den populære brygmester, der grundlagde bryggeriet Alexander Keiths i 1820. Byens havnefront er helt fantastisk med fine restaurerede bygninger fra det tidlige 19. århundrede. Vi skal selvfølgelig ind og smage det gode øl, så rejselederen giver en omgang. Havnen i Halifax er en stor naturlig havn, og her har mere end en million immigranter krydset grænsen til Canada. Der er masser at se på, og området byder på et stort udvalg af restauranter, butikker, gallerier og meget mere. På havnefronten finder du også Canadas ældste maritime museum, der på spændende vis fortæller historien om folket og provinsens forhold til havet. Blot fem kilometer herfra kan du også besøge byens kirkegård, hvor de 121 ofre fra Titanic er stedt til hvile. Heriblandt finder man gravstedet for Jack Dawson, der dannede grundlaget for Leonardo DiCaprios hovedrolle i Hollywood filmen Titanic.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Havneområdet i hyggelige Halifax.

Havneområdet i hyggelige Halifax.

13. dag: På havet

Nyd din sidste dag på havet – måske vil du forkæle dig selv med en lækker spabehandling? Eller dyrke lidt motion i skibets fitnesscenter? Der er altid nok at foretage sig på et krydstogtskib, og programmet er sammensat, så der er noget for enhver smag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

14. dag: Boston – hjemrejse

Ankomst kl. 7.00.
Det er blevet tid til at sige farvel til vores dejlige skib, og efter et solidt morgenmåltid kører vi fra krydstogtsterminalen til Brookline, som ligger cirka 12 kilometer fra Bostons centrum. Her skal vi besøge tidligere præsident John F. Kennedy barndomshjem. Som vi allerede har erfaret fra rejsens første dage har Kennedyfamilien altid været tæt forbundet med Boston. I selskab med en lokalguide besøger vi det smukke træhus, hvor præsidenten blev født. Kennedyfamilien var stor med i alt ni børn, hvorfor de da også har boet i en større bolig i samme nabolag. Lokalguiden fortæller om familiens liv, ligesom vi hører om de mange tragedier, der har ramt dem igennem tiderne. Barndomshjemmet blev i 1965 købt tilbage af Kennedyfamilien, og i dag fungerer det som et museum. Efter dette spændende besøg går vi en tur igennem Brooklines charmerende gader, hvor der også vil være tid til at shoppe og nyde rejsens sidste frokost på egen hånd. Først på eftermiddagen kører vi til lufthavnen i Boston. Her flyver vi med KLM via Amsterdam til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

John F. Kennedys barndomshjem i Brookline.

John F. Kennedys barndomshjem i Brookline.

15. dag: Hjemkomst

Vi lander i København om morgenen efter en skøn rejse i det kulørte New England.   
 

Hotelinformation

Brilliance of the Seas ****
VisSkjul

Stort, moderne krydstogtskib fra rederiet Royal Caribbean. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. Brilliance of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en elegant europæisk atmosfære og stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og thai chi, et wellnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.
 

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle snackbar Park Café, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 4V (ca. 15m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 8N (ca. 15m2) samt kahytter med balkon på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 6D (ca. 16m2 med ca. 2m2 balkon).  Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Du kan læse mere om skibet her.

Brilliance of the Seas.
Brilliance of the Seas.

Hampton Inn & Suites by Hilton Crosstown Center, Boston ***
VisSkjul

Dejligt mellemklassehotel beliggende i bydelen South End i Boston - et attraktivt område dem, der er interesseret i arkitektur, kunst og kultur. Udover de 175 værelser, der er fordelt på ni etager findes der en indendørs pool på taget, fitnesscenter, Halisi Spa Center mod betaling, kaffebar, elevator, lounge, lille butik og morgenmadsrestaurant

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser med telefon, aircondition, strygefaciliteter, tv, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Hampton Inn & Suites by Hilton Crosstown Center.
Hampton Inn & Suites by Hilton Crosstown Center.
Standardværelse på Hampton Inn.
Standardværelse på Hampton Inn.

Holiday Inn Express, Lincoln ***
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i hjertet af White Mountains i gåafstand til butikker, cafeer og restauranter. Udover de 81 værelser tilbyder hotellet morgenmadsrestaurant, indendørs pool samt jacuzzi og fitnesscenter.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser med telefon, aircondition, sikkerhedsboks, tv, radio, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Værelse på Holiday Inn Express i Lincoln.
Værelse på Holiday Inn Express i Lincoln.
Opholdstue på Holiday Inn Express.
Opholdstue på Holiday Inn Express.

Courtyard by Marriott Downtown, Providence ***
VisSkjul

Pænt hotel centralt beliggende i Providence lige overfor den populære og smukke Waterplace Park. Her bor vi i gåafstand til arkitektoniske perler, butikker, restauranter og teatre. Udover de 219 værelser tilbyder hotellet morgenmadsrestaurant, fitnesscenter og bistro med blandt andet Starbucks.

Værelser

Vi bor på rummelige standard dobbeltværelser med telefon, aircondition, tv, radio, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Courtyard by Marriott Downtown i Providence.
Courtyard by Marriott Downtown i Providence.
Værelse på Courtyard by Marriott Downtown.
Værelse på Courtyard by Marriott Downtown.
Opholdsrum på Courtyard by Marriott Downtown.
Opholdsrum på Courtyard by Marriott Downtown.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta.  Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage eTA- og ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på at der opkræves et gebyr på Kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. Esta og eTA gebyret. 

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA-ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse.

I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (F.eks. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her. Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.
 

APIS

Idet flyselskabet forlanger pasoplysninger, vil du tættere på afrejse modtage brev fra Vitus Rejser angående dette.

Bagage

På KLM må du medbringe 1 stk. indtjekket bagage på i alt 23 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 55 x 35 x 25 på i alt 8 kg.

Drikkepenge

i USA har ansatte i servicefagene en lav grundløn og er derfor meget afhængige af drikkepenge. Bartendere forventer mellem 1 og 5 dollars. På restauranter forventes mellem 15-20% af den totale regning, hvilket også er en rettesnor for taxichauffører. Får du hjælp til bagage, bør du give 1-3 dollars i drikkepenge, og det er velset at lægge én dollar om dagen til stuepigen. I rejsens pris er inkluderet drikkepenge til chauffører og lokalguider på hele rejsen. De amerikanske dollarsedler ligner hinanden, så vær opmærksom, når du betaler og får penge tilbage. 1 USD = ca. dkk 6,79 (pr. 11. november 2019)

Drikkevand

Du kan sagtens drikke vandet i vandhanerne i USA. Hygiejnen er fuldt ud på højde med den, vi har i Danmark.

Elektricitet

Næsten alle steder i USA er der 110-120 volt vekselstrøm, 60 Hertz. Du vil derfor ikke kunne bruge de almindelige danske stik, som er på de danske apparater. De amerikanske stik har brede og flade ben, så derfor er det en god ide at medbringe en rejseadapter. Bemærk, at det ikke er alle danske apparater, du kan anvende i USA.

Forsikring

Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i USA. Der skal derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Husk at rejseforsikringen skal være med dækning i USA (hele verden). Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

New England: Ca. 10-15 grader
Canada: Ca. 9-14 grader
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk.

Påklædning

På denne rejse anbefaler vi praktisk og afslappet påklædning. Afhængig af årstiden varieret tøj som i Danmark. Husk gode og bekvemme sko.

Rejseplan

Cirka 2 uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud på de fleste hoteller. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikeret rygeområder – forhør dig om mulighederne på hotellerne. Bemærk, at såfremt du ryger på værelset, bliver du pålagt en stor bøde.

Telefon

Vær opmærksom på, at det er dyrt at benytte sin mobiltelefon i USA. Ved opkald fra USA til Danmark trykkes 011 45 + det danske telefonnummer.

Tidsforskel

Boston: 6 timer bagud Danmark

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Vaccinationer

Ingen vaccinationer er påkrævet for indrejse i USA.
Se evt.: Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Valutaen er US Dollars, og kontanter kan hæves overalt i automater. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe mange kontanter til USA, men måske er det en god ide at medbringe lidt i små dollarsedler, som eventuelt kan bruges til drikkepenge.