Nyhed!
Krydstogter
9 Dage

Et arabisk eventyr venter på dette festlige nytårskrydstogt, hvor vi besøger to byer i de Forenede Arabiske Emirater, Dubai og Abu Dhabi, samt sultanatet Oman. Undervejs nyder vi livet ombord på vores 4-stjernede skib Jewel of the Seas, der er pyntet op til den helt store guldmedalje.​

Langs Den Persiske Golfs lune vande ligger en række af Mellemøstens perler, som vi oplever på dette festlige nytårskrydstogt. Området er kendt for den bagende sol, ørkenens gyldne sanddyner, der strækker sig så langt øjet rækker, og nogle af nutidens mest overdådige og ambitiøse byggeprojekter. 1960’ernes store oliefund har gjort de arabiske lande...

Et arabisk eventyr venter på dette festlige nytårskrydstogt, hvor vi besøger to byer i de Forenede Arabiske Emirater, Dubai og Abu Dhabi, samt sultanatet Oman. Undervejs nyder vi livet ombord på vores 4-stjernede skib Jewel of the Seas, der er pyntet op til den helt store guldmedalje.​

Langs Den Persiske Golfs lune vande ligger en række af Mellemøstens perler, som vi oplever på dette festlige nytårskrydstogt. Området er kendt for den bagende sol, ørkenens gyldne sanddyner, der strækker sig så langt øjet rækker, og nogle af nutidens mest overdådige og ambitiøse byggeprojekter. 1960’ernes store oliefund har gjort de arabiske lande til nogle af verdens rigeste, og området er en  overflod af luksus og rigdom. Under de forgyldte facader finder man dog den gamle, arabiske historie, der går tusindvis af år tilbage. Kameler er et vanligt syn, og i byernes gamle bydele kan du stadig handle i soukerne og se fortidens paladser.

På denne rejse oplever vi nogle af de mest populære byer i de Forenede Arabiske Emirater, nemlig Dubai og Abu Dhabi, samt den naturskønne ø Sir Bani Yas og sultanatet Oman, der gemmer på en verden af mystik og arkitektoniske vidundere. Vil du være sikker på at komme hjem med kufferten fuld af oplevelser, kan du tilkøbe en udflugtspakke, der byder på indholdsrige byrundture og et særligt blik ind i den arabiske verden.

Nytårsaften fejres med maner ombord på vores lækre, 4-stjernede skib Jewel of the Seas. Her er rammerne sat for et behageligt og festligt ophold, hvor du blot kan læne dig tilbage og nysgerrigt tage imod alle indtryk og oplevelser til lands og til vands. 

 

Kort - Nytårskrydstogt i Den Persiske Golf - 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig kahyt, kategori 8N
599,-
Dobbeltkahyt med balkon, kategori 1D
3.499,-
Eneværelse/enekahyt, indvendig, kategori 2V
4.899,-
Eneværelse/enekahyt, udvendig, kategori 8N
5.299,-
Eneværelse/enekahyt med balkon, kategori 1D
11.599,-
Afbestillingsforsikring
1.055,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugtspakke
1.175,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dubai t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Dubai på Hotel Hilton Garden Inn Al Mina****
 • 7 nætter på Jewel of the Seas****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag) 
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 7 x middag (2.-8. dag)
 • Besøg i Dubai Miracle Garden  
 • Drikkepenge til chauffør i Dubai
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værdi kr. 699,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederne og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.
 

Dagsprogram

1. dag: Mod de Forenede Arabiske Emirater

Vi flyver fra Københavns Lufthavn med Air Emirates direkte til Dubai, hvor vi ankommer sidst på aftenen. Fra lufthavnen har vi en kort køretur til hotellet, hvor vi har rejsens første overnatning.

Månen hænger over Dubai skyline.

Månen hænger over Dubai skyline.

2. dag: Dubai

Efter en god nattesøvn og et dejligt morgenbord er vi klar til rejsens første oplevelser. I bus kører vi fra hotellet til Dubai Miracle Garden, hvor vi har tre timer til at opleve verdens mest blomsterrige park med ikke mindre end 150 millioner blomster. Det, vi skal opleve i dag, er ikke en helt almindelig botanisk have, for alle blomsterne er arrangeret i farverige buer, mønstre og forme. Du kan eksempelvis beundre et A380 fly fra Air Emirates, som er fuldstændig dækket af friske blomster og planter. Du kan se et slot, et ur, en teddybjørn og et utal af gangbroer og blomsterstier. Midt på dagen kører vi ned til krydstogtsterminalen Port Rashid, hvor vi tjekker ind på Royal Caribbeans dejlige skib Jewel of the Seas. Nyd frokosten ombord, og find dig til rette i din kahyt. Såfremt du har lyst, kan du om eftermiddagen tage med rejselederen til Burj Khalifa, som med sine 828 meter er den højeste skyskraber i verden. Transport og entrébillet til Burj Khalifa er for egen regning. Middagen nyder vi sammen i skibets hyggelige restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Et blomsterudsmykket Emiratesfly i Dubai Miracle Garden.

Et blomsterudsmykket Emiratesfly i Dubai Miracle Garden.

3. dag: Dubai og nytårsaften til søs

Afsejling kl. 17.00.

Dubai er uden tvivl er Mellemøstens førende turistdestination. Byen er kystens kronjuvel og et miks af gammelt, nyt og moderne. Luksus og glamour står i skærende kontrast til de gamle handelsområders virvar af gader og passager fyldt butikker, der sælger alt fra guld til krydderier. Nyd dagen på egen hånd, eller tag med på en spændende ekstraudflugt. 

Sidst på eftermiddagen kan du nyde afsejlingen fra skibets øverste dæk. Det er en imponerende oplevelse at se den høje skyline med de mange luksuriøse skyskrabere glide forbi, og mon ikke at vi også kan spotte nogle af de store lystyachts i den smukke havn. Tilbage i kahytten er det blevet tid til at komme i festtøjet. Hele skibet syder af stemning, og i hver en krog er man klar til den store aften med god mad, underholdning og konfetti. Sammen tæller vi ned, og ved midnat kan vi byde det nye år velkommen. Vi lover dig, at det bliver en festlig og sjov aften, som du med garanti vil huske i mange år. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udflugtspakke: Byrundtur i Dubai
Eventyrne venter i land, når vi i bus skal på panoramatur i Dubai. Vi ser først Burj Al Arab - det ultramoderne, sejlformede luksushotel, som udover at være 7-stjernet også er et af verdens højeste. Herfra fortsætter vi til Jumeirah-moskéen, som er et af Dubais smukkeste vartegn. Den er bygget i hvide sten og i henhold til middelalderens islamistiske arkitektur og er stor nok til at rumme 1.200 personer. Køreturen fortsætter igennem det historiske kvarter Al Bastakiya med et væld af sandfarvede bygninger, hvor beduinerne boede tilbage i 1900-tallet. Vi stopper ved det 180 år gamle Al Fahidi-fort, Dubais ældste bygning, som også huser Dubai-museet. Her bliver vi meget klogere på byens historie og den store udvikling, der har fundet sted igennem tiden. Vi ser møbler, arabiske klæder, gamle kanoner og fiskerbåde i træ.

Efter dette interessante besøg fortsætter vi med bussen og krydser floden Dubai Creek til to af Dubais markedspladser - også kaldet souk’er - der er berømte verden over. Den første vi besøger er guld-souk'en, og intet går bedre hånd i hånd end Dubai og guld. I krydderi-souk'en venter et sandt sansebombardement. I disse områder, som er fyldt med farver, dufte og arabisk atmosfære, får du tid til at handle – det er en del af oplevelsen at prutte godmodigt om priserne. Vi er tilbage på skibet midt på dagen, og her kan du slappe af inden aftenens store nytårsarrangement.

Udsigt til Burj Al Arab fra en af byens gamle Souk'er.

Udsigt til Burj Al Arab fra en af byens gamle Souk'er.

4. dag: Abu Dhabi

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 20.00.

Her første nytårsdag skal vi opleve fyrstedømmet Abu Dhabi og hovedstaden af samme navn, som er det største af de syv Forenede Arabiske Emirater. Her bor både de Forenede Arabiske Emiraters præsident med sin familie og Abu Dhabis fyrste. 85 procent af de Forenede Arabiske Emiraters olie produceres i Abu Dhabi, så det er ikke tilfældigt at byen er både hovedstad og regeringssæde. Som i Dubai er byen fyldt med luksus og en overdådighed, som vi ikke kender i Europa. Det er en topmoderne storby fyldt med luksushoteller, skyskrabere, shoppingcentre og et væld af restauranter. Oplev byen på egen hånd, eller tag med på en byrundtur. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udflugtspakke: Byrundtur i Abu Dhabi
Først på eftermiddagen skal vi, i selskab med en lokalguide, på en spændende byrundtur igennem den moderne og glamourøse bydel frem til Sheik Zayed-moskeen, som er et imponerende bygningsværk fra 2007. Det er verdens tredjestørste moské, som kan rumme helt op til 40.000 mennesker. Den gigantiske moské har ikke mindre end 82 kupler, 1.000 søjler og er fyldt med mosaikker, forgyldte udsmykninger og gigantiske lysekroner fyldt med millioner af Swarovski-krystaller samt verdens største tæppe, der vejer mere end 35 ton - et imponerende skue i al sin storhed. Der er restriktive krav til påklædning for at komme ind i moskeen – det fortæller rejselederen selvfølgelig om inden dagens udflugt.

Vi besøger også Heritage Village tæt på lystbådehavnen, som er fyldt med autentisk atmosfære. Her kan du opleve ørkenlivets livsstil i rekonstruktionen af en traditionel oaselandsby fyldt med lokale håndværkere, der viser traditionelle færdigheder som metalarbejde, keramikarbejde, vævning og spinding. Her kan du shoppe tørrede urter, krydderier og håndlavet sæbe. Denne lille oase er en tidslomme midt i den ekstravagante storby. Besøget afspejler på autentisk vis, hvordan dagligdagen normalt udspillede sig før de store oliefund i området. Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen. 

Den imponerende moské Sheikh Zayed.

Den imponerende moské Sheikh Zayed.

5. dag: Sir Bani Yas

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 18.00.
Sir Bani Yas er en ø på cirka 78 km2, som ligger 170 kilometer sydvest for Abu Dhabi. Oprindeligt var øen beboet af Bani Yas-stammen, men i dag er øen omdannet til et naturreservat for truede dyrearter fra de Forenede Arabiske Emirater og Afrika. Her finder man både gazeller, hyæner, giraffer og geparder ud over mere end 2,5 millioner akacie-, gummi- og mangrovetræer og palmer som dagligt vandes via et klassisk arabisk vandingssystem. Nyd dagen på den smukke ø på egen hånd, eller tag med på en ørundtur.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udflugtspakke: Ørundtur på Sir Bani Yas
Fra skibet kører vi på en lille ørundtur, hvor vi blandt andet fra et udsigtspunkt ser det mageløse golde ørkenlandskab. Vi fortsætter til vildtreservatet, hvor de vilde dyr bor, og undervejs hører vi om det fantastiske bevaringsprogram for de truede dyrearter. Sidste stop på dagens lille udflugt er ved ruinerne af det gamle kristne kloster, hvis historie menes at stamme helt tilbage fra år 600 e.Kr. 

Vi er tilbage ved skibet sidst på formiddagen, og resten af dagen er der god tid til at nyde livet. Har du lyst, kan du tage til en af de smukke strande i dette arabiske naturparadis.

Safari på Sir Bani Yas.

Safari på Sir Bani Yas.

6. dag: En dag på havet

Nyd dagen på havet i dit helt eget tempo. Hver dag får du en skibsavis i din kahyt, så du kan orientere dig om dagens aktiviteter og show. Måske har du lyst til at slappe af på soldækket med en god bog? Du kan også forkæle dig selv med en spaoplevelse - der er mange tilbud ombord og noget for enhver smag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

7. dag: Muscat, Oman

Ankomst kl. 07.00 – afsejling kl. 15.00.

Sultanatet Oman er et stort land, cirka syv gange større end Danmark, og er som taget ud af en eventyrbog. Det er Sinbad Søfarerens fødested - et land, der var beboet allerede 3.000 år f.Kr., og som også gennem tiderne har været en del af det persiske rige. Den attraktive beliggenhed ved havet gjorde landet til en af de førende søfartsnationer, hvorfor Portugal også oprettede flere handelsstationer og overtog kontrollen over dele af landet i 1500-tallet. Omans landskab bærer præg af endeløse tørre ørkensletter i midten af landet, en lang kystlinje med smukke strande samt bjergrige områder i nord og syd. Langs kysten og i frodige oaser dyrkes daddelpalmer, og Oman er en af verdens førende producenter af dadler. Hovedstaden Muscat ligger smukt ud til kysten omgivet af høje og betagende bjerge. Det er en fascinerende by fyldt med museer og blomsterfyldte parker, og flere steder i byen kan man opleve levn fra den portugisiske kolonitid. Modsat Dubai og Abu Dhabi er her ikke høje, futuristiske skyskrabere, men derimod klassiske arabiske bygninger og moskeer. Oplev byen på egen hånd, eller tag med på en byrundtur. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udflugtspakke: Byrundtur i Muscat
På dagens byrundtur skal vi opleve en af Mellemøstens ældste byer, Muscat. Vores lokalguide er stolt af sin by, og vores første oplevelser starter i den gamle, historiske bydel ved Al Alam-paladset, som er sultan Qaboos officielle residens. Paladset ligger med en smuk udsigt over Omanbugten, omgivet af en frodig have, og selvom vi kun kan se paladset udefra, er det alligevel en stor oplevelse at se den elegante bygning. Er det omanske flag hejst ved hovedindgangen, er sultanen hjemme. Ud til bugten på et klippefremspring ligger de to gamle forter Al Jalali og Al Mirani, som blev opført under den portugisiske besættelse i 1580'erne for at beskytte havnen mod invasion. Vi oplever også det smukke operahus fra 2011, som er bygget i henhold til Omans unikke arkitektur.

Sidst, men ikke mindst, besøger vi Mutrah-souken, et kaotisk og farvefuldt shoppingområde. Her kan du finde alt lige fra håndlavede tasker til cashmere-tørklæder, antikviteter samt guld- og sølvsmykker. På vej tilbage til skibet stopper vi ved byens imponerende moské, som er et moderne islamisk mesterværk, som blev opført for at fejre sultan Qaboos 30 år lange regeringsperiode. Vi er tilbage på skibet ved frokosttid.      

Havnen i Muscat.

Havnen i Muscat.

 

8. dag: Dubai

Ankomst kl. 14.00. 

Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser i Dubai. Tag for eksempel en shoppetur i det store indkøbscenter Dubai Mall, der har 1.200 butikker og 150 restauranter. Stedet huser også en indendørs forlystelsespark, en skøjtebane og et kæmpe indendørs vandfald. Her kan du også opleve havets verden i Dubai Aquarium, som er et af de største i verden med over 33.000 fisk og havdyr. Du kan også slentre en tur gennem Dubais strandområde i byen, og slå dig ned på en af områdets cafeer og nyde den storslåede udsigt over den imponerende by. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En kvinde shopper i det imponerende Dubai Mall.

En kvinde shopper i det imponerende Dubai Mall.

9. dag: Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til vores dejlige krydstogtskib Jewel of the Seas. Vi spiser en tidlig morgenmad ombord, og i bus kører vi mod Dubai lufthavn. Vi flyver med Air Emirates til København, hvor vi ankommer midt på dagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hilton Garden Inn Al Mina****
VisSkjul

Dejligt moderne 4-stjernet hotel beliggende i bydelen Jumeirah og det nærliggende strandområde La Mer. Der er blot 15 minutters kørsel fra lufthavnen to 10 minutters kørsel til Dubai Mall og Burj Khalifa. Indretningen er moderne og smagfuld, og på toppen af hotellet finder man et indbydende poolområde, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen. Desuden findes der restaurant, bar, fitnessrum og elevator.

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på cirka 27 m2 med minibar, tv, aircondition, te- og kaffefaciliteter, værdiboks, hårtørrer, strygejern- og bræt, telefon, gratis WiFi samt badeværelse.

 

 

 

Jewel of the Seas ****
VisSkjul

Stort moderne krydstogtskib fra Royal Caribbean søsat i 2004. Jewel of the Seas blev renoveret i foråret 2016. Flot skib med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter, glasinddækkede elevatorer og restauranter samt opholdsområder, som vender ud mod havet, så du hele tiden har mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.097 kahytter og plads til 2.191 passagerer samt et mandskab på 852 personer. Jewel of the Seas tilhører Royal Caribbeans Radiance-klasse, som har en elegant europæisk stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og tai chi, et welnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane, minigolfbane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.

Måltider 

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle Windjammer Café, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 4V (ca. 15 m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 8N (ca. 16 m2) samt kahytter med balkon på dæk 8 og 9 kategori 2D/6D (ca. 16 m2 med ca. 2 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Jule- og nytårskrydstogt 2019 

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 4 og 9 kategori 2V (cirka 15 m2), udvendige kahytter på dæk 3 kategori 8N (cirka 16 m2) samt kahytter med balkon på dæk 8 kategori 1D og 5D (cirka 16 m2 med cirka 2 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om Jewel of the Seas her. 

Jewel of the Seas.
Jewel of the Seas.
Centrum Bar på Jewel of the Seas.
Centrum Bar på Jewel of the Seas.
Aftenunderholdning i skibets store teater.
Aftenunderholdning i skibets store teater.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit krydstogt i Den Persiske Golf

Alkohol

Man må gerne drikke alkohol på hoteller (ikke på dry hotels), restauranter, barer og steder, som har alkoholbevilling er det fuldkommen som i Danmark. Vær aldrig beruset på offentlige steder. 

Bagage

På Air Emirates må du medbringe 1 x 30 kg i ind tjekket bagage samt 7 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende et samlet mål på mere end 113 cm (længde x bredde x dybde). 

Drikkepenge

Drikkepengekulturen er som i Danmark. Har du har lyst kan du altid honorere personale på lokale restauranter med en lille skilling – typisk ca. 10%. Det er en privat sag om man ønsker at give drikkepenge. Drikkepenge til lokalguide og chauffør er ikke inkluderet i rejsens pris.

Etikette

Skik følge eller land fly. Det er en hovedregel når du besøger de arabiske lande. Samfundene er gennemsyret af muslimske sædvaner og regler, som du, som turist, forventes at respektere. Det handler om at følge sin sunde fornuft. Man viser ikke følelser i det offentlige rum eksempelvis kys og omfavnelser. Tal ikke nedsættende om landene og undlad at diskutere politik og religion.

Elektricitet

220 V. Stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer adapter.

Indkøb

Det er acceptabelt at forhandle om priserne i visse almindelige forretninger. Det er særligt normalt at prutte om priserne på de lokale markeder – soukerne. Der kan med fordel købes parfume, kunsthåndværk, tøj, ædelsten og krydderier.

Klima

Dubai: Ca. 26 grader / Vandet er ca. 22 grader
Bahrain: Ca. 24 grader / Vandet er ca. 23 grader
Oman: Ca. 27 grader / Vandet er ca. 25 grader 

Påklædning

Udenfor strandområderne bør tøjet dække kroppen fra knæ til skuldre. Shorts og kjoler er tilladt, men lande busker eller trekvarte bukser foretrækkes. Undgå tætsiddende tøj og dæk skuldrene, når man færdes i de arabiske kvarterer og besøger moskéer. Kvinder må ikke bade topløse.

Religion

96% af befolkningen i De Forenede Arabiske Emirater er sunnimuslimer. De øvrige 4% er enten kristne, hinduer eller andet. Religionen i Oman er Islam og 75% af befolkningen tilhører retningen ibadi. I Bahrain er 81% af befolkningen muslimer.

Sikkerhed

De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Oman er relativt sikre lande at rejse i. Som i den øvrige verden opfordres man til ikke at efterlade sine ting uden opsyn. De Forenede Arabiske Emirater er et af de lande i verden, der har den laveste kriminalitet.

Sprog

Kun 19% af befolkningen i De Forenede Arabiske Emirater er af lokal herkomst. Det officielle sprog er arabisk men der tales også persisk, hindu og urdu. I Bahrain og Oman er det officielle sprog arabisk. På grund af mangfoldigheden udefra kan man sagtens gebærde sig på engelsk.

Telefon

Mobilen virker i De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Oman. Check med din mobiludbyder vedrørende priser – det kan være en dyr fornøjelse.  

Moskébesøg

Mænd skal være iført lange benklæder. Man kan med fordel hjemmefra medbringe bukser, hvor den nederste del af buksebenet kan lynes af / sættes på. Kvinder skal have tildækket skuldre, og knæ ligesom håret skal være tildækket. Ved moskeérne kan man ofte låne en chardor, hvor der også er hætte på.

Tidsforskel

I vores vintertid er De Forenede Arabiske Emirater og Oman 3 timer foran os (+3). Bahrain er 2 timer foran os (+2).

Vaccinationer

Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk.
Der anbefales Hepatitis A – Difteri / stivkrampe

Valuta

I De Forenede Arabiske Emirater er valutaen UAE-dirham (AED).  50 AED = 100 DKR (marts 19). I Bahrain er valutaen bahrainsk dinar (BHD).  5,7 BHD = 100 DKR (marts 19). I Oman er valutaen omansk rial (OMR). 10 OMR = 173 DKR (marts 19)
Langt de fleste internationale kreditkort kan anvendes, dog anbefales det, at man har nogle kontanter på sig til brug ved taxi kørsel, evt. drikkepenge og til indkøb på markeder.

Visum

Der er visumpligt for danske statsborgere til De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain & Oman. Alle med dansk pas får turistvisum ved ankomsten. Et turistvisum er gratis og gælder fra 30-90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter datoen for din indrejse. Dit pas må ikke indeholde israelske stempler.  

Udflugtspakke

Udflugterne på krydstogtet gennemføres i samarbejde med Royal Caribbean. Såfremt deltagerantallet er lavt, gennemføres udflugterne ikke som en isoleret Vitus gruppe, men i selskab med skibets øvrige gæster.

Vigtig information om dit krydstogt med Jewel of the Seas

Alkohol ombord

Hver voksen gæst over 21 år kan frit medbringe 2 flasker vin ombord på skibet i håndbagagen. Bemærk at der samlet kun må medbringes 2 flasker per kahyt. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitness center, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se http://www.royalcaribbean.dk/

Fitness Center

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internet café findes om bord, mod betaling. Trådløst internet findes i visse områder, egen bærbar computer må medbringes for at benytte dette. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted.

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: http://www.royalcaribbean.dk/. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/Solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord og al information, underholdning mv. er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved indtjekning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus rejseleder

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.  

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside http://www.royalcaribbean.dk/

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.