Inkl. helpension!

Donau · Julemarkedskrydstogt · Wien, Budapest & Bratislava

Krydstogter
5 Dage

Kom i julestemning på storslåede Donau, og oplev julemarkederne i de smukt pyntede hovedstæder Wien, Budapest og Bratislava. Vi sejler med flot 4-stjernet skib og helpension er inkluderet.

Hold en pause fra juleræset, og tag med på et afslappende og hyggeligt julekrydstogt på flotte Donau. Undervejs besøger vi tre europæiske hovedstæder, som vi udforsker på indholdsrige byrundture. Glæd dig til at opleve den nostalgiske kejser­by Wien med de mange imponerende bygningsværker, smukke Budapest, hvor den storslåede arkitektur er synlig overalt, og hyggelige Bratislava, hvor vi nyder julestemningen i gågaderne og på de mange kælderbeværtninger i den bilfri bymidte. Vigtigst af alt er naturligvis byernes mange, stemningsfulde jule­markeder, hvor vi finder alt, hvad julehjertet...

Kom i julestemning på storslåede Donau, og oplev julemarkederne i de smukt pyntede hovedstæder Wien, Budapest og Bratislava. Vi sejler med flot 4-stjernet skib og helpension er inkluderet.

Hold en pause fra juleræset, og tag med på et afslappende og hyggeligt julekrydstogt på flotte Donau. Undervejs besøger vi tre europæiske hovedstæder, som vi udforsker på indholdsrige byrundture. Glæd dig til at opleve den nostalgiske kejser­by Wien med de mange imponerende bygningsværker, smukke Budapest, hvor den storslåede arkitektur er synlig overalt, og hyggelige Bratislava, hvor vi nyder julestemningen i gågaderne og på de mange kælderbeværtninger i den bilfri bymidte. Vigtigst af alt er naturligvis byernes mange, stemningsfulde jule­markeder, hvor vi finder alt, hvad julehjertet begærer - her er der garanti for julestemning!

Vi sejler med det moderne og 4-stjernede skib MS River Navigator. Ombord er alle måltider inkluderet, og i loungen underholder skibets musiker med skøn musik hver aften. De helt rigtige rammer for et uforglemmeligt julemarkedskrydstogt.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk (Explorer)
600,-
Dobbeltkahyt på mellemdæk (Explorer)
1.000,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
1.500,-
Suite på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
2.500,-
Enekahyt på hoveddæk (Explorer)
4.375,-
Afbestillingsforsikring
395,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wienerkoncert
499,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 4 nætter på MS River Navigator****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost ( 2.-4. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Byrundtur i Wien
 • Besøg på julemarked i Wien
 • Byrundtur i Budapest
 • Besøg på julemarked i Budapest
 • Byrundtur i Bratislava
 • Besøg på julemarked i Bratislava
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere.)

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Julemarked i Wien

Med Austrian Airlines morgenafgang flyver vi direkte fra København til Wien. Her dykker vi straks ned i den gode julestemning og besøger det historiske og ærkewienske julemarked på Freyung i centrum. Julemarkedets historie går tilbage til 1772, så her forpligter traditionerne. På markedet finder du et utal af boder med kunsthåndværk, traditionelle julekrybber, keramik og naturligvis masser af mundgodt. Julemarkedet, der breder sig ud på Rathausplatz, rummer mere end 150 boder, som sælger alt fra juletræspynt, julegaver og varme drikke. Her bliver der tid på egen hånd til at ose rundt og nyde den hyggelige atmosfære.

Først på eftermiddagen går vi ombord på vores skib MS River Navigator, og mens bagagen bliver bragt til kahytten, bliver vi budt på en velkomstdrink i loungen. Vi hygger os med middag ombord og måske en godnatdrink. Om aftenen har du også mulighed for at deltage i en ægte wienerkoncert.

Inkluderede måltider: Middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Hvad er mere oplagt end at se en festlig wienerkoncert, når nu vi er i Wien? Programmet byder på musik komponeret af bl.a. Strauss, Mozart, Lehár og og Kalman.

Det flotte julemarked ved rådhuset i Wien.

2. dag: Byrundtur i Wien og afsejling mod Budapest

Efter morgenmaden tager rejselederen os med på en indholdsrig byrundtur, hvor vi blandt andet ser det pudsige Hundertwasserhus og den kejserlige arkitektur med danske Teophil Hansens mesterværker, Musikverein og parlamentet på Wienerringen. Vi går også en tur omkring Belvedere Paladset, inden vi fortsætter til  centrum. Her står vi af bussen og spadserer en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi ser Stephansdom, Hofburg, Den Spanske Rideskole og statsoperaen udefra.

Mætte af indtryk tager vi tilbage til skibet, hvor skibets besætning venter med frokosten. Mens vi spiser, letter kaptajnen anker og sætter kursen mod Budapest. Resten af dagen nyder vi den smukke sejlads på Donau. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Wienerringen med de prægtige bygninger.

3. dag: Byrundtur og julemarked i Budapest

I dag tager vi på byrundtur med bus, hvor vi dykker ned i Budapests elegance, historie og stemning. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn - parlamentet - som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over byen fra Géllertbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader. Vi slutter byrundturen i byens store markedshal, der stammer fra slutningen af ​​det 19. århundrede. Her finder vi Ungarns berømte røde paprika, hvidløg, salamier, friske kager, vine og meget andet godt. 

Om eftermiddagen er det tid til at opleve Budapests dejlige julemarked, hvor mere end 120 træpavilloner frister med ægte kunsthåndværk, håndlavet julepynt samt et spændende og ikke mindst stort udvalg af velsmagende, ungarske julelækkerier. Prøv det traditionelle kartoffelbrød Lángos, en krydret pølse eller en af de søde ingefærkager, Kürtöskalács, mens du nyder duften fra grillen, hvor der ristes kastanjer. De lækre specialiteter skal selvfølgelig skylles ned med den traditionsrige pærebrændevin Palinka. Gastronomisk er julemarkedet i Budapest et af de mest spændende i Europa, og her finder vi desuden den helt rigtige blanding af moderne tiltag og de traditioner, der gør julen så vidunderlig. Det er dog især det gennemførte ungarske præg, der gør en slentretur forbi alle boderne til en særlig oplevelse. Resten af eftermiddagen er der tid til egne eventyr, inden vi nyder middagen ombord på skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

På julemarkedet i Budapest er der mange muligheder for at slukke tørsten.

4. dag: Byrundtur og julemarked i Bratislava

Formiddagen nyder vi på skibet, mens vi sejler mod Bratislava. Se landskabet passere forbi i den friske luft på soldækket eller indenfor i varmen gennem loungens store vinduer. Først på eftermiddagen ankommer vi til Bratislava. Med bus kører vi en byrundtur, hvor første stop er Bratislavas 1.000 år gamle borgkompleks, der tårner sig over centrum. Byens fine gamle huse og de hyggelige gader kombineret med Donaus gennemløb gør Bratislava helt eventyrlig. Biler er forment adgang til hele den historiske bydel, så der er ideelle muligheder for at nyde byen til fods. Her er gemytlige ølkældre med mindelser om middelalderen, klassiske wienercaféer og restauranter med god service og meget lave priser. Der er sat god tid af til at nyde Bratislavas traditionsrige julemarked, som efterhånden er en institution i byen med mere end 100 boder. Julemarkedet ligger på byens største plads, og herfra er der ikke langt til skibet til fods. Mens vi sejler videre mod Wien, serveres kaptajnens gallamiddag, hvorefter skibets musiker spiller op til dans. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Julestemning på borgen i Bratislava.

5. dag: Endnu mere Wien

Vi ankommer til Wien om formiddagen, så der er mulighed for at nyde lidt mere af byen på egen hånd, inden vi kører mod lufthavnen. Om eftermiddagen går turen med Austrian Airlines mod København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS River Navigator ****
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS River Navigator danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

Skibet er bygget i Holland i 1999, renoveret i 2013 og har plads til 130 gæster. Skibet rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, et lille fitness­område, bibliotek, elevator (kun lift til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde vejret og det passerende landskab. I sommermånederne er der mulighed for at leje cykler ombord.

Helpension

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet og frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter samt middage bestående af forret, suppe, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks. I loungen er der gratis kaffe og te (fra maskine) hele døgnet. 

Kahytter

Alle kahytter på MS River Navigator er udvendige og ligger over vandoverfladen. Suiter og kahytter på det øvre dæk (Navigator) har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kaytterne på mellemdækket (Explorer) har store panoramavinduer, der ikke kan åbnes. Kahytterne på hoveddækket (Explorer) har almindelige vinduer, som ikke kan åbnes, og kahytterne på det nedre dæk (Odyssey) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Alle kahytter er bekvemt indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Suiterne, der alle ligger på det øvre dæk, har desuden et lille køleskab/minibar samt kaffemaskine. Kahytterne er på 14 m2 og suiterne på 21 m2. Vi benytter dobbeltkahytter som enekahytter. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

MS River Navigator. Eksempel på dobbelkahyt. Restauranten på MS River Navigator. Biblioteket. Den hyggelig lounge. Hvad med et parti skak?