Intet tillæg for enekahyt!

Donau · Julemarkedskrydstogt · Budapest, Bratislava & Wien

Krydstogter
5 Dage

Kom i julestemning på storslåede Donau, og oplev julemarkederne i de smukt pyntede hovedstæder Wien, Budapest og Bratislava. Ombord på vores 4-stjernede skib forkæles vi med helpension.

Hold en pause fra juleræset, og tag med på et afslappende og hyggeligt julemarkedskrydstogt på flotte Donau. Undervejs besøger vi tre europæiske hovedstæder, som vi udforsker sammen med vores dansktalende rejseleder. Glæd dig til at opleve smukke Budapest, hvor den storslåede arkitektur er synlig overalt, hyggelige Bratislava med julestemning i gågaderne og på de mange hyggelige kælderbeværtninger, og den nostalgiske kejser­by Wien med de mange imponerende bygningsværker. Byernes stemningsfulde julemarkeder byder på alt, hvad julehjertet begærer - her er der garanti for julestemning!...

Kom i julestemning på storslåede Donau, og oplev julemarkederne i de smukt pyntede hovedstæder Wien, Budapest og Bratislava. Ombord på vores 4-stjernede skib forkæles vi med helpension.

Hold en pause fra juleræset, og tag med på et afslappende og hyggeligt julemarkedskrydstogt på flotte Donau. Undervejs besøger vi tre europæiske hovedstæder, som vi udforsker sammen med vores dansktalende rejseleder. Glæd dig til at opleve smukke Budapest, hvor den storslåede arkitektur er synlig overalt, hyggelige Bratislava med julestemning i gågaderne og på de mange hyggelige kælderbeværtninger, og den nostalgiske kejser­by Wien med de mange imponerende bygningsværker. Byernes stemningsfulde julemarkeder byder på alt, hvad julehjertet begærer - her er der garanti for julestemning!

Vi sejler med det moderne og 4-stjernede skib MS Bolero. Ombord er alle måltider inkluderet, og i loungen underholder skibets musiker med skøn musik hver aften. Det er simpelthen de helt rigtige rammer for et uforglemmeligt julemarkedskrydstogt.

Kort - Donau julemarkedskrydstogt.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk
1.000,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk
1.400,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
0,-
Enekahyt på mellemdæk
1.000,-
Afbestillingsforsikring
395,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wienerkoncert
499,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest/Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 4 nætter på MS Bolero****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost (2.-4. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Byrundtur i Budapest
 • Besøg på julemarked i Budapest
 • Besøg på julemarked i Bratislava
 • Byrundtur i Wien
 • Besøg på julemarked i Wien
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere.)

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Velkommen ombord og julemarked i Budapest

Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til Budapest, hvor vi ankommer om eftermiddagen og går ombord på vores skib MS Bolero. Mens bagagen bliver bragt til kahytten, bliver vi budt på en velkomstdrink i loungen. Herefter fører rejselederen an på en gåtur til et af Budapests dejlige julemarkeder, hvor mere end 120 træpavilloner frister med ægte kunsthåndværk, håndlavet julepynt samt et spændende og ikke mindst stort udvalg af velsmagende, ungarske julelækkerier. Prøv det traditionelle kartoffelbrød Lángos, en krydret pølse eller en af de søde ingefærkager, Kürtöskalács, mens du nyder duften fra grillen, hvor der ristes kastanjer. De lækre specialiteter skal selvfølgelig skylles ned med den traditionsrige pærebrændevin Palinka. Gastronomisk er julemarkedet i Budapest et af de mest spændende i Europa, og her finder vi desuden den helt rigtige blanding af moderne tiltag og de traditioner, der gør julen så vidunderlig. Det er dog især det gennemførte ungarske præg, der gør en slentretur forbi alle boderne til en særlig oplevelse. Tilbage ombord på skibet hygger vi os med middag og måske en godnatdrink i loungen.

Inkluderede måltider: Middag.

Flot belysning på Budapest.

Flot belysning på Budapest.

2. dag: Byrundtur i Budapest

I dag tager vi på byrundtur med bus, hvor vi dykker ned i Budapests elegance, historie og stemning. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn - parlamentet - som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over byen fra Géllertbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader. Vi slutter byrundturen i byens store markedshal, der stammer fra slutningen af ​​det 19. århundrede. Her finder vi Ungarns berømte røde paprika, hvidløg, salamier, friske kager, vine og meget andet godt. Der bliver serveret frokost på skibet, og om eftermiddagen er der tid til egne eventyr. Vi samles igen til middag ombord på skibet, og senere letter kaptajnen anker og sætter kursen mod Slovakiet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På julemarked i Budapest.

På julemarked i Budapest.

3. dag: Bratislava

Nyd en afslappende formiddag ombord på skibet, mens vi sejler mod Bratislava. Se landskabet passere forbi i den friske vinterluft på soldækket eller indenfor i varmen gennem loungens store vinduer. Først på eftermiddagen ankommer vi til Bratislava. Der er god tid til at nyde Bratislavas traditionsrige julemarked, som efterhånden er en institution i byen med mere end 100 boder. Julemarkedet ligger på byens største plads, og herfra er der ikke langt til skibet til fods. Om aftenen serveres kaptajnens gallamiddag, hvorefter skibets musiker spiller op til dans. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Juletræ foran slottet i Bratislava.

Juletræ foran slottet i Bratislava.

4. dag: Byrundtur i Wien og ekstraarrangement

Vi er ankommet til Østrigs elegante hovedstad, og efter morgenmaden tager rejselederen os med på en indholdsrig byrundtur, hvor vi blandt andet ser det pudsige Hundertwasserhus og den kejserlige arkitektur med danske Teophil Hansens mesterværker, Musikverein og parlamentet på Wienerringen. Vi går også en tur omkring Belvedere Paladset, inden vi fortsætter til  centrum. Her står vi af bussen og spadserer en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi blandt andet ser Stephansdom, Hofburg, Den Spanske Rideskole og statsoperaen udefra. Mætte af indtryk tager vi tilbage til skibet, hvor besætningen har gjort frokosten klar. Om eftermiddagen besøger vi det historiske og ærkewienske julemarked på Freyung i centrum. Julemarkedets historie går tilbage til 1772, så her forpligter traditionerne. På markedet finder du et utal af boder med kunsthåndværk, traditionelle julekrybber, keramik og naturligvis masser af mundgodt. Julemarkedet, der breder sig ud på Rathausplatz, rummer mere end 150 boder, som sælger alt fra juletræspynt, julegaver og varme drikke. Her bliver der tid på egen hånd til at ose rundt og nyde den hyggelige atmosfære.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Hvad er mere oplagt end at se en festlig wienerkoncert i byens berømte Kursalon, når nu vi er i Wien? Programmet byder på musik komponeret af bl.a. Strauss, Mozart, Lehár og Kalman.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det berømte julemarked i smukke Wien.

Det berømte julemarked i smukke Wien.

5. dag: Hjemrejse

Vi kører fra skibet til centrum af Wien om formiddagen, så der er mulighed for at nyde lidt mere af byen på egen hånd, inden vi kører mod lufthavnen. Om eftermiddagen flyver vi med Austrian Airlines direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Bolero ****
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS Bolero danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau. MS Bolero er bygget i Tyskland i 2003 med plads til 180 gæster og rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge, bar, recep­tion, fitness­område, bibliotek, gratis kaffe og te fra maskine samt gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes souvenirs samt personlige fornødenheder. Der findes ikke elevator ombord. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde det forbipasserende landskab. 

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet og frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter samt middage bestående af forret, suppe, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddæk (nedre dæk).

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk 
 • Dobbeltkahytter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddækket (nedre dæk)

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på mellemdækket har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 
 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Kahyt på øvre dæk.
Kahyt på øvre dæk.
Restauranten på MS Bolero.
Restauranten på MS Bolero.