Inkl. besøg i Keukenhof

Blomsterkrydstogt i Holland og Belgien

Krydstogter
6 Dage

Tag med os på krydstogt, og oplev det farverige blomsterflor i romantiske Holland og Belgien, når vi sejler på floder og kanaler, besøger unikke byer og lader os begejstre i verdens største blomsterpark.
 
Glæd dig til denne klassiske forårsrejse, hvor vi skal opleve et fantastisk, farverigt landskab og en blanding af pulserende storbyer og charmerende landsbyer. Vores blomstertogt indledes i Rotterdam, og vores skib MS Arlene lægger derefter til i Antwerpen, Willemstad, Wijk Bij Duurstede og Amsterdam. Hver dag byder på nye, flotte oplevelser, når vores kompetente rejseleder tager os med ud på opdagelse. 

På udflugterne er der lagt...

Tag med os på krydstogt, og oplev det farverige blomsterflor i romantiske Holland og Belgien, når vi sejler på floder og kanaler, besøger unikke byer og lader os begejstre i verdens største blomsterpark.
 
Glæd dig til denne klassiske forårsrejse, hvor vi skal opleve et fantastisk, farverigt landskab og en blanding af pulserende storbyer og charmerende landsbyer. Vores blomstertogt indledes i Rotterdam, og vores skib MS Arlene lægger derefter til i Antwerpen, Willemstad, Wijk Bij Duurstede og Amsterdam. Hver dag byder på nye, flotte oplevelser, når vores kompetente rejseleder tager os med ud på opdagelse. 

På udflugterne er der lagt vægt på, at vi skal opleve så mange aspekter som muligt af Hollands og Belgiens blomstrende forår. Rejsen højdepunkt er selvfølgelig den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, hvor tulipanerne står i fuldt flor, men endnu en unik oplevelse venter os, når vi besøger en autentisk blomsterauktion i Aalsmeer. Her bliver der hver dag solgt og købt blomster fra hele verden for flere millioner kroner. Efter byrundturen i Bruxelles skal vi fornøje vores øjne med endnu mere farvestrålende flora, når vi spadserer en tur gennem en af Europas smukkeste botaniske haver.

Intet besøg i Holland uden at have set en hollandsk vindmølle, og vi lægger derfor også vejen forbi frilandsmuseet Zaanse Schans. Her oplever vi flotte, traditionelle vindmøller og smukke historiske huse. Storbyen Amsterdam nyder vi både på en byrundtur med vores egen bus, men også fra byens mange kanaler, hvor vi tager på kanalrundfart. Rejsen program er nøje afstemt efter,  at vi skal have tid til at se og opleve de forskellige seværdigheder samtidig med, at vi skal have god tid til at hygge os ombord. Vi sejler med det dejlige skib MS Arlene, hvor du kan nyde den flotte sejlads og udsigten til det blomstrende Holland og Belgien fra soldækket.
 

Kort over Blomsterkrydstogt til Holland og Belgien.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på panoramadæk
850,-
Enekahyt på hoveddæk
3.500,-
Enekahyt på Panoramadæk
4.300,-
Drikkepakke ombord: Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00.
745,-
Afbestillingsforsikring
455,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 30/4
 • 5 nætter på MS Arlene***
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost (1. 2. 4. og 6. dag)
 • 1 x frokostmadpakke (5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • 1 x kaptajnens gallamiddag (5. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Byrundtur i Antwerpen
 • Byrundtur i Bruxelles
 • Besøg i den botaniske have Meise
 • Byvandring i Willemstad 
 • Byvandring i Wijk bij Duurstede
 • Besøg på frilandsmuseet Zaanse Schans
 • Besøg på blomsterauktionen i Aalsmeer
 • Besøg i blomsterparken Keukenhof
 • Sejltur på kanalerne i Amsterdam
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 30/4

Dagsprogram

1. dag: Danmark – Holland

Med vores bekvemme bus sætter vi kursen mod Holland. Undervejs spiser vi frokost i Nordtyskland, inden vi møder vores skib, MS Arlene, i Rotterdam. Byens kæmpemæssige havn er en af verdens travleste. Der er en imponerende trafik af store tankskibe, lastbåde og enorme containerskibe. Byen blev heftigt bombet under 2. verdenskrig, men heldigvis var man i stand til at bevare en del af bykernen. I dag er Rotterdam kendt for en charmerende blanding af maritimt miljø, historiske huse i den gamle bydel, imponerende, moderne bygningsværker og ikke mindst den fantastiske Erasmus Bro over floden Maas. Vel ankommet til MS Arlene venter der en velkomstdrink i den hyggelige lounge, inden middagen serveres i skibets restaurant. Efter middagen kan du fortsætte aftenen i skibets lounge, hvor pianisten underholder.
 
Erasmusbroen i Rotterdam.
 

2. dag: Rotterdam – Antwerpen

Skibet lægger fra kaj tidligt om morgenen, og dagens sejlads bringer os gennem provinsen Zeeland. Her kommer vi tæt på det hollandske landskab med de flade marker, kanaler og vindmøller. Landet minder på mange måder om Danmark, men er alligevel helt anderledes. Vi ankommer til Antwerpen midt på eftermiddagen. Med bussen kører vi ind til det historiske centrum og hører rejselederen fortælle om byen og dens prægtige bygninger på en lille byrundtur til fods. Der bliver tid på egen hånd til at nyde byen, inden vi kører tilbage til skibet, hvor kokken har forberedt aftenens middag til os. Vi ligger natten over i Antwerpen.

 

3. dag: Antwerpen – Bruxelles – Willemstad 

Efter en god morgenmad sætter vi os i bussen for at køre til Belgiens hovedstad Bruxelles. Fra bussen ser vi nogle af byens største seværdigheder som kongeslottet, Atomium og EU-parlamentet. Der bliver også tid til at strække benene på en af Europas smukkeste pladser, Grand-Place, og til at se den lille statue Manneken Pis. Frokosten er i dag på egen hånd, for der er rig lejlighed til at prøve den belgiske specialitet “moûles frites” (dampede muslinger og pommes frites) og til at smage på en eller flere af de glimrende belgiske ølsorter på en af byens mange restauranter. Efter frokost kører vi fra Bruxelles til Meise, hvor vi besøger vi en af de flotteste botaniske haver i Europa. Sammen med rejselederen spadserer vi en tur og nyder parken. Med bussen kører vi herefter gennem et flot landskab til Willemstad, hvor vi mødes med vores skib. Inden middagen kan vi nå en lille slentretur med rejselederen, hvor vi beundrer de gamle, velbevarede fæstningsværker i den charmerende provinsby. Vi ser de smalle gader, maleriske broer over kanalerne og de farvestrålende blomster.
 
Kanalbyen Brugge er måske Belgiens smukkeste by.
 

4. dag: Willemstad – Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede

Endnu en flot formiddagssejlads venter os. Nyd udsigten fra soldækket, sæt dig i loungen med en god bog eller snup en lur i kahytten. Midt på eftermiddagen lægger vi til i centrum af den bedårende lille by Wijk bij Duurstede. Sammen med rejselederen tager vi på en spændende udflugt til Zaanse Schans, der er et frilandsmuseum med traditionelle huse, hollandske vindmøller, et ostemejeri og butikker, som sælger flot kunsthåndværk. Der er god tid til at udforske museet, inden vi kører tilbage til skibet. Inden middagen er der mulighed for at bruge lidt tid i de idylliske gader i Wijk bij Duurstede. Gå med rejselederen og få fortællingen om den spændende by, eller tag på egne eventyr. Besøg f.eks. byens lille park, hvor der findes en sø og en lille fæstning, som er ombygget til restaurant. Vi spiser en god middag ombord, og efter middagen kan man jo fortsætte i loungen, hvor skibets pianist spiller alle de melodier, vi kender. Vi ligger natten over i Wijk bij Duurstede.
 
Wijk bij Duurstede.
 

5. dag: Wijk bij Duurstede – blomsterauktion i Aalsmeer - Keukenhof  

Efter morgenmaden tager vi med rejselederen på udflugt i det blomstrende Hollands tegn. Dagens første stop er besøget på den store blomsterauktion i Aalsmeer. Her købes og sælges der blomster for flere millioner kroner hver dag. Blomsterne kommer fra hele verden og sendes videre rundt i Europa. Vi har frokostmadpakker med fra skibets gode køkken, som vi nyder et passende sted på vejen til verdens måske smukkeste blomsterpark, Keukenhof. Keukenhof betyder køkkenhave - men det er ikke nogen helt almindelig køkkenhave. Hvert år plantes der over syv millioner blomsterløg. Uanset hvornår på sæsonen du besøger parken, mødes du af et smukt, blomstrende tæppe af narcisser og farvestrålende tulipaner. En oplevelse, der i sig selv er rejsen til Holland værd. Parken byder også på en have med flot formede blomsterskulpturer og et orangeri med farvestrålende orkidéer. Vi bruger et par timer blandt parkens uforlignelige flora, hvorefter vi fortsætter til Amsterdam. Her ser vi flere af byens store seværdigheder fra bussen, inden vi går ombord på en af de lokale kanalbåde. Vi sejler en tur på en times tid og oplever havnen, de snævre kanaler og de mange smukke gavlhuse. Om aftenen er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Kaffen får vi serveret i loungen, hvor der bliver mulighed for en svingom til kendte toner.

Vi skal selvfølgelig besøge den berømte blomsterpark Keukenhof.
 

6. dag: Hjemrejse

Mens vi spiser morgenmad, bringer skibets besætning bagagen til bussen, hvorefter vi sætter kursen mod nord. I Tyskland venter en hyggelig frokost, inden vi henad aftentide ankommer til Danmark.
 

Hotelinformation

MS Arlene ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Hollandskejet skib med plads til 100 passagerer og under ledelse af dansk cruise manager. Skibet renoveres løbende og fremstår moderne og indbydende. På skibets øverste dæk findes der et dejligt soldæk med jacuzzi til fri afbenyttelse. Kahytterne ligger på panoramadækket og hoveddækket og er holdt i lyse farver. Alle kahytter er udvendige med to senge og har store vinduer. På panoramadækket har du mulighed for at åbne kahyttens vindue. Individuel aircondition, badeværelse med bruser, tv, intern telefon og hårtørrer. Nydelig restaurant og rummelig lounge med bar. Der findes ingen elevator, men der er stolelift til restauranten og til soldækket. Den inkluderede helpension består af morgenmadsbuffet, 2-retters menu eller buffet til frokost og 3-retters menu til middag med valgfri hovedret. Der er gratis isvand, kaffe og te til hovedmåltiderne. Personalet er imødekommende, og generelt er der en venlig og afslappet atmosfære ombord. Der er levende musik i loungen hver aften. 

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikke­pakke, der består af: Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00. 
 
Vores dejlige skib, MS Arlene, der skal sejle os rundt på Den Romantiske Rhin. Hygge i loungen. På MS Arlenes soldæk er der gode muligheder for at slappe af, mens udsigten nydes. MS Arlene lyser flot op i nattemørket. Hyggelig stemning og dejlig mad i restauranten. Nyd landskabet fra dækket.