Inkl. helpension ombord
Krydstogter
24 Dage

Nyd Europas skiftende landskaber og kulturhistoriske rigdom fra første parket på denne unikke rejse, hvor vi sejler på tværs af Europa hele vejen fra Amsterdam i vest til Sortehavet i øst. Dette er uden tvivl det ultimative flodkrydstogt!
 
Fra vest til øst - velkommen til det ultimative flodkrydstogt, hvor vi sejler tværs over Europa. På 24 dage skal vi udforske otte forskellige lande, seks spændende hovedstæder og hele 21 europæiske byer på én lang flodstrækning. Vores dejlige 4-stjernede skib MS River Navigator danner en skøn ramme om togtet, og mon ikke vi er kommet på fornavn med både kaptajn, kokke...

Nyd Europas skiftende landskaber og kulturhistoriske rigdom fra første parket på denne unikke rejse, hvor vi sejler på tværs af Europa hele vejen fra Amsterdam i vest til Sortehavet i øst. Dette er uden tvivl det ultimative flodkrydstogt!
 
Fra vest til øst - velkommen til det ultimative flodkrydstogt, hvor vi sejler tværs over Europa. På 24 dage skal vi udforske otte forskellige lande, seks spændende hovedstæder og hele 21 europæiske byer på én lang flodstrækning. Vores dejlige 4-stjernede skib MS River Navigator danner en skøn ramme om togtet, og mon ikke vi er kommet på fornavn med både kaptajn, kokke og musikere, når vi vinker fravel til skibet i Bukarest.

Den smukke sejlads på Rhinen, Main og Donau er en oplevelse i sig selv. Et af togtets absolutte højdepunkter er turen på Main-Donau-kanalen. Den menneskeskabte kanal, med hele 14 sluser, er årsagen til, at det overhovedet kan lade sig gøre at lette anker i Amsterdam og lægge til ved Sortehavet. Ud over at forbinde Rhinen og Donau får den 171 kilometer lange kanal os helt op i 406 meters højde på tværs af floder og veje. Derudover kan du også glæde dig til sejladsen gennem Jernporten mellem Serbien og Rumænien, som er en absolut betagende naturoplevelse.

Vi har kælet for det indholdsrige udflugtsprogram, der selfølgelig byder på de klassiske seværdigheder. Derudover har vi fyldt udflugtsposen med flere autentiske godbidder, man normalt ikke vil få på egen hånd. Undervejs på vores eventyr skal vi opleve kanalerne i Amsterdam, domkirken i Køln, romantiske middelalderbyer, Fiskerbastionen i Budapest, spise frokost med de lokale i Serbien, se smukke katedraler og klostre samt meget, meget mere på dette unikke og oplevelsesrige krydstogt. De fleste udflugter er inkluderet, men der er også mulighed for at tilkøbe ekstraarrangementer, hvis du vil opleve endnu mere undervejs. Alle udflugter foregår med vores dansktalende rejseleder.
 

Rutekort - Det ultimative krydstogt - S19

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk (Explorer)
1.500,-
Dobbeltkahyt på mellemdæk (Explorer)
3.600,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
5.750,-
Suite på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
9.000,-
Enekahyt på nedre dæk (Odyssey)
8.500,-
Enekahyt på hoveddæk (Explorer)
15.500,-
Enekahyt på mellemdæk (Explorer)
17.600,-
Enekahyt på øvre dæk med fransk altan (Navigator
19.600,-
Afbestillingsforsikring
1.875,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Byrundtur med tog i Rüdesheim, inkl. vinsmagning
350,-
Byrundtur i Frankfurt
470,-
Byrundtur i Salzburg
750,-
Wienerkoncert
490,-
Rødstensslottet, inkl. vinsmagning
340,-
Ungarsk folkedans
400,-
Klippehospitalet
250,-
Belogradchik
300,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København – Amsterdam/Bukarest t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn - skib t/r
 • 23 nætter på MS River Navigator****+
 • 23 x morgenmad (2.–24. dag)
 • 22 x frokost (2.-23. dag)
 • 23 x middag (1.–23. dag)
 • Byvandring og kanalrundfart i Amsterdam 
 • Byvandring i Køln, inkl. besøg i Kölner Dom
 • Byvandring i Mainz, inkl. besøg på Gutenberg-museet
 • Byvandring i Wertheim
 • Byvandring i Würzburg, inkl. besøg på Würzburg Residence
 • Byvandring i Bamberg, inkl. bryggeribesøg
 • Byrundtur i Nürnberg 
 • Byvandring i Regensburg
 • Byvandring i Linz, inkl. klosterbesøg
 • Udflugt til Melk, inkl. besøg i Stift Melk
 • Byvandring i Dürnstein, inkl. orgelkoncert
 • Byrundtur i Wien 
 • Byrundtur i Bratislava med turisttog
 • Byrundtur i Budapest 
 • Besøg i vinkælder i Mohacs
 • Byrundtur i Beograd og besøg i Jarak
 • Byvandring i Vidin
 • Bådtur til Donaudeltaet
 • Udflugt til Constanta, inkl. vinsmagning
 • Byrundtur i Bukarest 
 • Spændende foredrag ombord
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Alle passager- og havneafgifter 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Amsterdam, Holland

Vi flyver med KLM’s formiddagsafgang direkte fra København til Amsterdams lufthavn. Herfra kører vi til vores skib MS River Navigator. Skibet ligger centralt i Amsterdam, så det er nemt at komme ind til byen, hvor man kan finde frokost på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode spisesteder. Inden middagen ombord mødes vi i skibets lounge, hvor vi bliver budt på en velkomstdrink.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Byvandring i Amsterdam, Holland

Efter morgenmaden tager vi på opdagelse i Amsterdam, hvor dagen indledes på bedste vis med en kanalrundfart i den charmerende by. Centrum udforsker vi til fods, hvor vi både passerer kirken De Oude Kerk, middelalderpladsen Begijnhof og blomstermarkedet samt utallige butikker og caféer. Byvandringen slutter på Leidseplein, hvor vores bus venter i nærheden på at køre os "hjem" til MS River Navigator. Mens kaptajnen sætter kursen mod Tyskland, nyder vi en god frokost ombord. Om eftermiddagen holder rejselederen et foredrag om de næste mange dages eventyr. Efter middagen spiller skibets musikere velkendte toner i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Fine huse ved Amsterdams berømte kanaler.

Fine huse ved Amsterdams berømte kanaler.

 

3. dag: Køln, Tyskland

Vi spiser frokost ombord, inden vi tager på en spændende byvandring i Køln. Vi stiler mod byens gamle centrum, Altstadt, med smukke gamle huse og hyggelige gader. På vores gåtur kommer vi naturligvis også forbi byens vartegn, den berømte domkirke, Kölner Dom, som er dedikeret til Jomfru Maria og St. Peter. Byggeriet startede i 1248, og det tog mere end 600 år at færdiggøre dette imponerende bygningsværk, som først stod færdigt i 1880. Vi kigger indenfor, og rejselederen fortæller historien om kirken. Resten af eftermiddagen kan man bruge på egen hånd i byen. Sidst på aftenen letter vi anker og forsætter mod byen Rüdesheim.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den smukke gotiske domkirke i Køln.

Den smukke gotiske domkirke i Køln.

 

4. dag: Rüdesheim, Tyskland

Nyd formiddagen ombord, mens vi sejler op ad Rhinen. Efter Koblenz kaldes strækningen Den Romantiske Rhin. Her finder vi grønne vinmarker, middelalderborge og vinbyer. I den fortryllende Mittelrheintal, hvor Rhinen bugter sig gennem Hunsrück og Taunus, hæver den verdenskendte Loreleyklippe sig højt over landskabet. Den snævre dal, den brusende strøm og det hemmelighedsfulde ekko har givet næring til sagnet om den langhårede pige på klippen. Med bedårende sang og gådefuld skønhed lokkede hun i fordums tid skibsførerne på Rhinen i fordærv.

Midt på eftermiddagen lægger vi til i den livlige vinby Rüdesheim, hvor du har tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Du kan også tilkøbe en byrundtur med et lille tog. Skibet bliver liggende i Rüdesheim aftenen over, så der er mulighed for at gå i land efter middagen og måske finde en hyggelig beværtning, hvor man kan smage den lokale vin. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Byrundtur med tog i Rüdesheim, inkl. vinsmagning
Sammen med vores rejseleder tager vi på udflugt med det lille tog, Winzerexpressen. Vi kører en tur i Rüdesheims smalle gader og bagefter ud i de lokale vinmarker.

Loreleyklipppen.

Loreleyklipppen.

5. dag: Mainz og Frankfurt, Tyskland

Mens vi har sovet, har kaptajnen sejlet os fra Rüdesheim til Mainz. Efter morgenmaden tager vi på en spændende byvandring til fods. Vi spadserer gennem de hyggelige gader i det gamle Mainz, som også er hjembyen for Johannes von Gutenberg. Gutenberg opfandt som bekendt bogtrykkerkunsten, og vi besøger museet dedikeret til hans opfindelser. Resten af formiddagen er sat af til egne eventyr. Vi nyder frokosten ombord, inden vi sejler mod Frankfurt. 

For de, der er interesserede, er der mulighed for en ekstraudflugt til Frankfurt. Her kører vi i bus til Frankfurt inden afsejling fra Mainz. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.​

Ekstraarrangement: Byrundtur i Frankfurt
Mens skibet sejler videre mod Frankfurt sætter vi os i bussen for at køre ind til byen, som er en af verdens vigtigste finansbyer og hjemsted for Den Europæiske Centralbank, Deutsche Bundesbank, Frankfurt-børsen og flere store kommercielle banker. Skyskraberne i Bankenviertel giver Frankfurt et udseende, der leder tankerne hen på amerikanske storbyer, hvorfor byens indbyggere har givet deres skyline kælenavnet Mainhattan. Andre foretrækker navnet Bankfurt. Ulasteligt klædt i jakkesæt og chikke dragter haster pengeverdenens ansatte til Mainhattans skyskrabere, der rejser sig langs de grønne områder, som engang var Frankfurts volde. Efter fyraften skylles de vanskelige forhandlinger ned med et glas æblevin på en af byens utallige barer i den gamle bydel. 

Frankfurt - en af verdens vigtigste finansbyer.

Frankfurt - en af verdens vigtigste finansbyer.

6. dag: Wertheim, Tyskland

Velkommen til Wertheim, den romantiske middelalderby, som ligger smukt ved Main i et skønt naturområde. Efter frokost ombord tager vi på byvandring. Fra bakketoppen oplever vi den imponerende slotsruin Wertheim, som er en af de største stenruiner i det sydlige Tyskland. Efter spadsereturen bliver der tid til at gå ud og opleve byen på egen hånd, hvor du for eksempel kan prøve byens berømte pølser. Sidst på eftermiddagen letter vi anker og forsætter vores rejse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Slotsruinen i Wertheim.

Slotsruinen i Wertheim.

7. dag: Würzburg, Tyskland

Tidligt denne morgen lægger vi til i Würzburg, hvor vi skal på en spændende byvandring efter morgenmaden. Vi besøger Würzburg Residence, som er et barokslot midt i byen. Stedet har gennem tiden ageret residens for fyrstebiskopperne af fyrstebispedømmet Würzburg. Vi får en rundvisning på slottet, hvor vi ser den imponerende trappe og de flotte sale. Slottet hører til hovedværkerne i den sydtyske barok og er Europas vigtigste residensbygning fra senbarokken. På vores videre færd kommer vi forbi den ældste bro, der krydser Main, den imponerende katedral, Chapel of St. Mary, det flotte rådhus samt den fjerdestørste romerske katedral i Tyskland, katedralen Skt. Kilian. 

Efter byvandringen bliver der tid til egne opdagelser i den hyggelige by. Vi mødes ombord til frokost, som vi nyder, mens vi sejler videre mod Bamberg. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Barokslottet Würzburg Residence.

Barokslottet Würzburg Residence.

8. dag: Bamberg, Tyskland

Bamberg ligger i den nordlige del af regionen Bayern i Tyskland. Den smukke og velbevarede historiske by ligger idyllisk placeret ved floder og store skove. Byen er bygget på syv bakketoppe, og byen bliver ofte sammenlignet med Rom, der ligeledes er bygget på syv høje. Fra skibet kører vi med bus til byens centrum. Herfra starter vi på vores byvandring til fods over toppede brosten og gennem de krogede gader, hvor middelalderarkitekturen endnu eksisterer mange steder. Vi besøger Bamberg Katedral, hvor kejser Henry II og Pave Clement II ligger begravet. Vi forsætter til ”Lille Venedig”, en lille koloni af maleriske huse fra det 19. århundrede, som ligger langs med floden Regnitz. Bamberg er kendt for sit mørke øl, og vi besøger et lokalt bryggeri, hvor der naturligvis bliver budt på smagsprøver. Efter byturen går vi tilbage til skibet, hvor vi spiser frokost, mens vi sejler videre mod Nürnberg.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Katedralen i Bamberg.

Katedralen i Bamberg.

9. dag: Nürnberg, Tyskland

I dag ankommer vi til middelalderbyen Nürnberg i Bayern. Efter morgenmaden tager vi på en spændende byrundtur, hvor vi blandt andet besøger Nürnbergs kejserborg. I løbet af middelalderen boede kejserne af det Hellige Romerske Imperium i dette slot, hvorfra vi har en storslået udsigt over byen. Fra slottet fortsætter vi til bymidten, der er omsluttet af den gamle middelalderbymur. Vi besøger kirken Skt. Sebald og passerer forbi det gamle rådhus, som er bygget i renæssancestil, og hvis kælder fungerede som torturkammer i middelalderen. Vi forsætter over markedspladsen med det smukke springvand, til vi kommer til den gamle katolske kirke, Frauenkirche, der anset for en af de vigtigste kirker i Nürnberg. 

Vi spiser frokost sammen på skibet, og om eftermiddagen er der god tid på egen hånd. Skibet sejler videre mod Regensburg ca. kl. 14.00. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den gamle bydel i Nürnberg.

Den gamle bydel i Nürnberg.

10. dag: Regensburg, Tyskland

Vi ankommer til Regensburg midt på formiddagen. Byen ligger ved Donauflodens bred og er en af Tysklands ældste byer, der slap uskadt fra bombningerne under 2. verdenskrig. Sammen spadserer vi gennem den gamle by. Vi oplever stenbroen over Donau og forsætter til Skt. Peter Katedralen, som vi betragter udefra. Efter byvandringen bliver der også tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Hvad med at besøge det historiske Würstküche, hvor du kan smage de berømte tyske pølser? Sidst på eftermiddagen forsætter vi videre mod Østrig og byen Linz.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Regensburg.

Regensburg.

11. dag: Linz, Østrig

Vi spiser frokost ombord, inden vi tager de gode sko på og sammen tager på byvandring i Linz. Vi går en tur gennem den gamle bydel, hvor vi kommer forbi det historiske hotel, Kremsmünstererhof, forbi det gamle marked og frem til hovedtorvet, hvor baroksøjlen dominerer pladsen. Vi besøger konditoriet Jindrak, hvor der bliver mulighed for at smage den berømte Linzer-kage. Resten af dagen er der tid til egne eventyr.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Byrundtur i Salzburg
Vi kører til Salzburg på cirka halvanden time. Udover at være Mozarts fødeby har Salzburg fostret flere andre komponister, blandt andet Frans Zaver som skrev Glade jul, dejlige jul, der er oversat til mere end 320 sprog. Salzburg er også fuld af smuk arkitektur, som vi kan beundre, når vores rejseleder fører an på en byvandring. Her kommer vi blandt andet gennem de snævre gader til Festspilhuset og Getreidegasse med Mozarts fødehjem, inden vi krydser floden og besøger Kapuziner-delen af byen. Her ligger blandt andet Mozarts hjem og Mirabell-parken, hvor nogle af optagelserne til musicalen The Sound of Music fandt sted. Vi krydser Salzachfloden igen og kommer til Alter Markt, Dompladsen, Rezidenspladsen og Skt. Peters Stift med den berømte kirkegård og den kendte Prälatenvin. Efter byvandringen vil der være tid til frokost på egen hånd, inden vi returnerer til skibet, hvor middagen venter.

Den berømte Linzer-kage.

Den berømte Linzer-kage.

12. dag: Melk og Dürnstein, Østrig

Donau snor sig idyllisk gennem det postkortsmukke landskab i Wachaudalen. Med bus kører vi ud og besøger charmerede Melk, som rummer mange århundreders historie i de hyggelige gader. Vi får en flot rundvisning i det gamle Benedektinerkloster, Stift Melk, inden vi slutter af på klosterets store terrasse, hvorfra vi har en formidabel udsigt over Donau.

Frokosten nyder på vi skibet, mens vi sejler videre mod Dürnstein. Vi ankommer sidst på eftermiddagen, hvorefter vi tager på byvandring i den hyggelige middelalderby. Over byen troner den gamle middelalderborg smukt, hvor selveste Richard Løvehjerte har siddet fanget. Vi går en tur langs den gamle bymur og gennem byporten, imens rejselederen fortæller om byens historie. Vi går henover små pladser og gennem gågaden for at slutte af i klostret, hvor vi skal lytte til en orgelkoncert i kirken. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Dürnsteins smukke landskab.

13. dag: Wien, Østrig

I dag skal vi opleve den klassiske og smukke kejserby Wien. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når man passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen. Vores byrundtur får os også forbi Wiens imponerende katedral Stephansdom. Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien på egen hånd. Der er metro cirka 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte. Der er desuden mulighed for at komme til at opleve en ægte wienerkoncert.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Hvad er mere oplagt end at se en ægte wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet byder på musik komponeret af Strauss, Mozart, Lehár og og Kalman.

På byrundtur i Wien.

14. dag: Bratislava, Slovakiet

Vi lægger til i Bratislava tidligt om morgenen. Med et lille turisttog tager vi på byrundtur, hvor vi besøger Bratislavas borgkompleks. Borgen hæver sig 89 meter over byen, og dens karakteristiske fire tårne kan ses fra det meste af byen. Tidligere blev Ungarn regeret herfra, men i dag er området et museum. Tilbage i byen spadserer vi gennem den gamle bydel. Den mest berømte af bygningerne er Primatpaladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Der er god tid til at udforske Bratislavas hyggelige gader på egen hånd. Skibet lægger til helt inde i byens overskuelige centrum, så det er nemt at gå på opdagelse i butikker og nyde eftermiddagen på de mange fortovscafeer og kælderbarer. Priserne er i øvrigt yderst rimelige.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Ekstraarrangement: Rødstensslottet, inkl. vinsmagning
En times kørsel fra Bratislava ligger det smukke Cerveny Kamen - Rødstensslottet. Navnet har slottet fået, da det er bygget af en lokal, rødlig stenart. SCerveny Kamen er omgivet af smuk natur og ligger ved foden af de mindre karpatiske bjerge. Vi ser det imponerende slot og nyder en vinsmagning i de smukke omgivelser.

Charmerende Bratislava.

Charmerende Bratislava.

15. dag: Budapest, Ungarn

Vi ankommer til Ungarns hovedstad, Budapest, hvor vi tager på en byrundtur med bus. Her kommer vi blandt andet forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Med det engelske parlament som forbillede har arkitekten yderligere hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis nyde udsigten over byen fra Gellertbjerget samt opleve borghøjen med den berømte Fiskerbastion. 

Vi spiser frokost på skibet, inden der er mulighed for at opleve Budapest på egen hånd. Skibet ligger centralt og kun et par sporvognsstop fra gågaden og Budapests centrum. Der er også mulighed for at opleve et ægte ungarsk folkloreshow.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Ekstraarrangement: Folkloreshow
Vi skal til ægte folkedansopvisning i Budapest, hvor Ungarns 30-40 mand store Stats Folklore Ensemble opfører traditionel dans og musik. Efterfølgende kører vi en lille aftentur gennem Budapests oplyste gader.

Udsigten fra Fiskerbastionen er betagende.

Udsigten fra Fiskerbastionen er betagende.

16. dag: Budapest, Ungarn

Vi har endnu en dag i dejlige Budapest, så du har god tid til at opleve dagen på egen hånd. Har du mod på et lille eventyr, kan du udforske et af Budapests kurbade. Gellertbadet er det mest berømte, og det er meget populært blandt turister. Kurbadet Szechenyi er nok svært at udtale, men det er et sted, hvor de lokale ynder at komme. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de mange bassiner. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet
Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930erne. Hospitalet fungerede under 2. Verdenskrig også som beskyttelsesrum, og i de underjordiske rum får vi et enestående indblik i den spændende historie.

Kurbad i Budapest.

Kurbad i Budapest.

17. dag: Mohacs og Villany, Ungarn

Tidligt om morgenen ankommer vi til Mohacs, hvor vi skal på et spændende besøg i Villany-distriktet. Området ligger i det sydlige Ungarn og er kendt for sit milde klima og gode hvidvin. Efter en naturskøn køretur med bus stopper vi ved en vinkælder, hvor vi skal smage på de gyldne dråber. Vi får en rundvisning, der tager os fra produktionen af vinen til selve vinkælderen, hvor flaskerne ligger på alenlange hylder. Mellem de store egetræsfade nyder vi de liflige dråber med lidt ost og snacks til. Efter besøget i vinkælderen fortsætter vi til gården Buso, som er et museum. Hvert sjette år i slutningen af karnevalssæsonen er der optog gennem Mohacs, hvor de lokale er iført masker. På museet får vi et indblik i traditionen og fremstillingen af disse betagende masker. Der findes desuden en butik, hvor du kan købe din egen maske med hjem. 

Efter en spændende formiddag kører vi tilbage til skibet for at nyde en god frokost. Om eftermiddagen er der tid til at gå en tur på egen hånd i byen eller slappe af på skibets soldæk. Sidst på eftermiddagen letter vi anker og fortsætter mod Serbien. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Vindistriktet Villany.

Vindistriktet Villany.

18. dag:  Beograd, Serbien

Vi ankommer til Serbien og indleder dagen med en byrundtur med bus i Beograd. Vi skal blandt andet se den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Vi oplever også atmosfæren på byens hyggelige gågade, Knez Mihajlova, hvor du finder et væld af cafeer og butikker i gåafstand fra vores skib. Vi kører sammen i bus til den lille landsby Jarak, hvor vi skal nyde en autentisk frokost. I Serbien spiser man godt - især på landet. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitsa, mens landsbyens musikere underholder. 

Om aftenen venter middagen ombord, efterfulgt af et show med serbisk folklore på skibet. Mellem numrene er der modeshow med de berømte håndlavede Sirogojno-uldtrøjer og -jakker med broderede landskabsmotiver.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Kalemegdan-fæstningen i Beograd.

Kalemegdan-fæstningen i Beograd.

19. dag: Jernporten

I skal vi i alt sejle 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er floden flere steder mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde Jernportens naturskabte mesterværk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Jernporten på Donau.

20. dag: Vidin, Bulgarien

Med Rumænien om styrbord og Bulgarien om bagbord sejler vi videre ad Donau. Efter frokost lægger vi til i den bulgarske by Vidin. Selv om vi er langt fra havet, er Vidin kendt for sin værftindustri, som giver ekstra liv omkring floden. Vi ser fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning. Efter en lille byrundtur er der tid til at opleve byen på egen hånd. Du kan også deltage i en ekstraudflugt.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Belogradchik
Tag med på udflugt til Belogradchik, der ligger 50 kilometer syd for Vidin. Her venter et fascinerende landskab af klippeformationer. Mejslet ind i klipperne troner Belogradchik-fæstningen, hvis historie går tilbage til før Kristi fødsel. Hvis du vil have fuldt udbytte af turen, kræver det, at du er godt gående, da vi skal gå flere hundrede meter op ad bakke.

Belogradchik-fæstningen.

21. dag: På vandet

Vi har en hel dag på floden. Nyd sejladsen fra soldækket, eller slap af i loungen med en god bog. I løbet af dagen vil rejselederen holde et spændende foredrag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

22. dag: Donaudeltaet

Efter morgenmaden deler vi os op i små både, som skal sejle os ind i Donaudeltaet. Her oplever vi en helt enestående natur, som er hjemsted for mere end 300 fuglearter og mere end 45 forskellige arter af ferskvandsfisk. Tilbage på skibet skåler vi i champagne, når vi passerer 0-kilometerstenen. Stenen markerer begyndelsen på Donaufloden, hvorfra den løber 2.845 kilometer gennem Europa. På dette tidspunkt har vi sejlet på en stor del af den. Vi spiser frokost ombord, og kaptajnen sætter kursen mod Rumænien. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Donaudeltaet.

Donaudeltaet.

23. dag: Cernavoda, Rumænien

Tidligt om morgenen lægger vi til i Cernavoda. Herfra tager vi med bus ud til byen Constanta, som ligger ved Sortehavet i Rumænien. På vores bustur ser vi byens højdepunkter, de flotte bygninger og store pladser. Vi besøger det historiske museum, og spiser frokost på en lokal restaurant inden vi slutter udflugten af med en vinsmagning, der byder på gode rumænske vine. Vi er tilbage på skibet til en sen frokost, og resten af dagen kan bruges til egne eventyr eller afslapning på skibet. 

På rejsens sidste aften er vi alle inviteret til gallamiddag med kaptajnen. Vi nyder en lækker 4-retters menu, som kokken har kreeret i løbet af dagen. Bagefter forsætter vi i loungen, hvor vi hygger os til tonerne af god musik.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

På skibet forkæles vi.

På skibet forkæles vi.


24. dag: Bukarest, Rumænien

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til vores dejlige skib og besætningen ombord. Vi sætter os i bussen for at opleve lidt af Rumæniens hovedstad, Bukarest. På en lille byrundtur passerer vi de største seværdigheder: Revolutionspladsen, Nationalteatret, koncerthallen Atheneum og naturligvis Ceausescus groteske prestigeprojekt, Folkets Hus. Vi slutter af i centrum af Bukarest, hvor der er tid til at finde lidt frokost på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen. Vi flyver med KLM via Amsterdam til København, hvor vi ankommer først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

I Bukarest ser vi bl.a. den pompøse Revolutionsplads.
 

Hotelinformation

MS River Navigator ****
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS River Navigator danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

Skibet er bygget i Holland i 1999, renoveret i 2013 og har plads til 130 gæster. Skibet rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, et lille fitness­område, bibliotek, elevator (kun lift til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde vejret og det passerende landskab. I sommermånederne er der mulighed for at leje cykler ombord.

Helpension

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet (inkl. laks og champagne), samt frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter, og middagsmad med supper, forret, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks. I loungen er der gratis kaffe og te (fra maskine) hele døgnet. 

Kahytter

Alle kahytter på MS River Navigator er udvendige og ligger over vandoverfladen. Suiter og kahytter på det øvre dæk (Navigator) har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kaytterne på mellemdækket (Explorer) har store panoramavinduer, der ikke kan åbnes. Kahytterne på hoveddækket (Explorer) har almindelige vinduer, som ikke kan åbnes, og kahytterne på det nedre dæk (Odyssey) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Alle kahytter er bekvemt indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Suiterne, der alle ligger på det øvre dæk, har desuden et lille køleskab/minibar samt kaffemaskine. Kahytterne er på 14 m2 og suiterne på 21 m2. Vi benytter dobbeltkahytter som enekahytter. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

MS River Navigator.
MS River Navigator.
Eksempel på dobbelkahyt.
Eksempel på dobbelkahyt.
Restauranten på MS River Navigator.
Restauranten på MS River Navigator.
Biblioteket.
Biblioteket.
Den hyggelig lounge.
Den hyggelig lounge.
Hvad med et parti skak?
Hvad med et parti skak?