3 operaer inkluderet i rejsens pris
Krydstogter
11 Dage

Rejs med på et flot kulturkrydstogt fyldt med musikalske højdepunkter på majestætiske Donau gennem hele syv lande og med besøg i fem historiske hovedstæder. Undervejs skal vi opleve hele tre operaer i nogle af Centraleuropas smukkeste operahuse.

Tag med på en tidsrejse på Donau - Europas livsnerve - og lad dig betage af det nye og gamle Europa, som roligt flyder forbi, når vi sejler gennem Østrig, Slovakiet, Ungarn, Serbien, Kroatien, Bulgarien og Rumænien. Vi ser hele fem hovedstæder, hvor vi lægger til centralt i Wien, Bratislava, Budapest og Beograd, inden vi afslutter rejsen i Bukarest. På rejsen har vi som noget særligt inkluderet billetter til...

Rejs med på et flot kulturkrydstogt fyldt med musikalske højdepunkter på majestætiske Donau gennem hele syv lande og med besøg i fem historiske hovedstæder. Undervejs skal vi opleve hele tre operaer i nogle af Centraleuropas smukkeste operahuse.

Tag med på en tidsrejse på Donau - Europas livsnerve - og lad dig betage af det nye og gamle Europa, som roligt flyder forbi, når vi sejler gennem Østrig, Slovakiet, Ungarn, Serbien, Kroatien, Bulgarien og Rumænien. Vi ser hele fem hovedstæder, hvor vi lægger til centralt i Wien, Bratislava, Budapest og Beograd, inden vi afslutter rejsen i Bukarest. På rejsen har vi som noget særligt inkluderet billetter til flotte forestillinger nogle af de største og smukkeste operahuse langs Donau. Vi skal både se opera i både Wien, Bratislavia og Budapest, og når vi kommer til Beograd, skal vi en tur bag kulisserne.

Byrundture og udflugter med kompetente rejseledere er inkluderet, og skibets beliggenhed i byerne giver rig mulighed for oplevelser på egen hånd efter de inkluderede byrundture. For dem, der vil have det hele med, er der mulighed for spændende ekstraarrangementer i flere af byerne. Ombord nyder vi helpension i skibets restaurant og underholdning om aftenen i den hyggelige lounge. Der er god tid til at få alle de gode oplevelser med undervejs, og vi sejler primært om dagen, så du kan nyde sejladsen og det smukke landskab fra skibets soldæk.

Wien Statsopera: Fidelio

Fidelio er den eneste opera, som Beethoven har komponeret. Operaen er komponeret omkring 1804-1805, og handlingen udspiller sig i Sevilla i slutningen af 1700-tallet. Vi følger frihedskæmperen Florestan, der sidder i en underjordisk celle, hvor heltinden Leonore kæmper for hans frihed.   

Det Slovakiske Nationalteater: Tryllefløjten

Glæd dig til Mozarts eventyrlige opera med musik, der kan gøre enhver komponist misundelig. Tryllefløjten er komponeret tilbage i 1791 og er en klassisk fortælling om to elskende, der må så grueligt meget igennem. En historie om kærlighed og magtens evige tovtrækkerier.

Ungarns Statsopera: Cavalleria Rusticana

Cavalleria Rusticana er Pietro Mascagnis mest succesfulde opera, som foregår på Sicilien og handler om ugengældt kærlighed, ægteskabsbrud og æresdrab. 

 

Krydstogt på Donau - Wien - Bukarest - kort

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk (Explorer)
1.250,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk (Navigator)
3.000,-
Suite (til 2 personer) på øvre dæk (Navigator)
4.500,-
Enekahyt på nedre dæk (Odessey)
6.950,-
Enekahyt på mellemdæk (Explorer)
9.950,-
Enekahyt på øvredæk (Navigator )
11.450,-
Afbestillingsforsikring
1.025,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Klippehospitalet
270,-
Belogradchik
300,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien/Bukarest t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 1.050,- 
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter på MS River Discovery II****+
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 8 x frokost (2.-7. 9. og 10. dag)
 • 1 x serbisk landsbyfrokost (8. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Eftermiddagskaffe og kage ombord (når der ikke er program)
 • Levende musik ombord
 • Opera i Wien i Wien Statsopera: Fidelio 
 • Opera i Bratislava i Det Slovakiske Nationalteater: Tryllefløjten 
 • Opera i Budapest i Ungarns Statsopera: Cavalleria Rusticana 
 • Folkemusikaften ombord 
 • Operaaften ombord med den berømte operadiva fra Serbien Natasa Jovic Trivic. 
 • Byrundtur i Wien, inkl. besøg i Stephansdom
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Osijek
 • Byrundtur i Novi Sad, inkl. besøg ved Petrovaradin-fæstningen
 • Byrundtur i Beograd
 • Rundvisning og minikoncert i Beograds Nationalteater
 • Besøg i Vidin
 • Lille byrundtur i Bukarest (hvis tiden tillader det) 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet     
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

 

Dagsprogram

1. dag: Wien, Østrig

Om formiddagen flyver til med Austrian Airlines til Wien. Efter ankomst tager vi sammen ud og ser lidt af valsebyen, hvor vi blandt andet ser det pudsige og farverige Hundertwasserhus. Herefter har vi lidt tid på egen hånd, inden vi kører til skibet. Mens vores bagage bliver båret til kahytterne, får vi en velkomstdrink i skibets lounge, hvor vi også bliver introduceret til skibets besætning.

Inkluderede måltider: Middag.

Det farverige Hundertwasserhus.

Det farverige Hundertwasserhus.

2. dag: Byrundtur i Wien og forestilling i Wien Statsopera

Vi fortsætter gårsdagens byrundtur i Wiens gamle bydel med de hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt i Wien, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Vi ser desuden Den Spanske Rideskole og Hofburg udefra. Der er lidt tid til at se sig omkring på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten bliver serveret. Om eftermiddagen er der igen mulighed for at nyde Wien på egen hånd. Der er metro cirka 500 meter fra båden, så det er nemt at komme ind til den gamle bydel. Du kan også vælge at deltage i et ekstraarrangement til Schönbrunn.

Efter en tidlig middag ombord kører vi til Wiens smukke Statsopera, hvor vi skal opleve en opsætning af Beethovens opera Fidelio. Fidelio er den eneste opera, som Beethoven har komponeret. Operaen er komponeret omkring 1804-1805, og handlingen udspiller sig i Sevilla i slutningen af 1700-tallet. Vi følger frihedskæmperen Florestan, der sidder i en underjordisk celle, hvor heltinden Leonore kæmper for hans frihed.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Udflugt til Schönbrunn
Besøg og rundvisning på det imponerende Schönbrunn slot, der var Kejserinde Maria Theresias vidunderlige sommerresidens. Udflugten bestilles og betales ombord.

Wien Statsopera tager sig flot ud ved aftentide.

Wien Statsopera tager sig flot ud ved aftentide.

3. dag: Bratislava, Slovakiet og forestilling i Det Slovakiske Nationalteater

Vi ankommer til Slovakiets lille, charmerende hovedstad Bratislava. Dagen begynder godt med en byrundtur, hvor vi med et lille turisttog besøger Bratislavas borgkompleks. Borgen hæver sig 89 meter over byen, og dens karakteristiske fire tårne kan ses fra det meste af byen. Tidligere blev Ungarn regeret herfra, men i dag er området museum. Vi fortsætter til fods i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Der er god tid på egen hånd i den hyggelige by. Skibet lægger til helt inde i centrum, så det er nemt at gå på opdagelse i butikker og nyde livet på de mange fortovscafeer og kælderbarer - priserne er yderst rimelige. 

Efter en tidlig middag ombord bliver vi kørt til Det Slovakiske Nationalteater, hvor der venter os en aften i selskab med en af operaverdenens mest elskede historier, Tryllefløjten. Glæd dig til Mozarts eventyrlige opera med musik, der kan gøre enhver komponist misundelig. Tryllefløjten er komponeret tilbage i 1791 og er en klassisk fortælling om to elskende, der må så grueligt meget igennem. En historie om kærlighed og magtens evige tovtrækkerier.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Over Donau troner Bratislavas vartegn.

Over Donau troner Bratislavas vartegn.

4. dag: Budapest, Ungarn og forestilling i Ungarns Statsopera

Vi ankommer til Budapest over frokost, og på en byrundtur med bus skal vi opleve byens elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, Parlamentet, som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over byen fra Gellértbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader. 

Om aftenen kører vi til det meget smukke operahus i Budapest, hvor vi skal se Pietro Mascagnis opera Cavalleria Rusticana. Operaen foregår på Sicilien og handler om ugengældt kærlighed, ægteskabsbrud og æresdrab.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Statsoperaen i Budapest.

Statsoperaen i Budapest.

5. dag: Budapest, Ungarn

I dag kan du tage ud og se mere af Budapest på egen hånd. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellértbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner. Der er også mulighed for at deltage i et spændende ekstraarrangement.

Inden aftenens middag på skibet kommer Zsigmond Brothers ombord og underholder os med folkemusik. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet
Om formiddagen skal vi besøge et af de mest fascinerende og unikke, historiske monumenter i Budapest. Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står stadigvæk, som det gjorde dengang. I de gamle underjordiske rum får vi et enestående indblik i, hvordan hospitalet fungerede under især 2. Verdenskrig. Mere end 200 voksfigurer er opstillet i bunkeren, og de er med til at gøre besøget særdeles livagtigt.

Szechenyi-kurbadet i Budapest.

Szechenyi-kurbadet i Budapest.

6. dag: Osijek, Kroatien

Velkommen til Kroatien og Osijek, der er landets fjerdestørste by. Osijek ligger ved bredden af Dravafloden, som er en sideflod til Donau. Byen er blandt andet kendt for sine mange velbevarede barokbygninger og Habsburg-fæstningen. Sammen går vi en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi blandt andet passerer en af de gamle byporte, den centrale plads med pestsøjlen, musikskolen og ikke mindst Habsburg-fæstningen. Resten af eftermiddagen kan man bruge, som man vil, inden vi mødes til middagen ombord på skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Habsburg-fæstningen i Osijek.

Habsburg-fæstningen i Osijek.

7. dag: Novi Sad, Serbien

Skibet lægger til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. På en lille byvandring nyder vi den charmerende og livlige by. Novi Sad var i lange perioder en del af habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. Her er hyggelige gågader med caféer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen. Selveste Albert Einstein boede i Novi Sad med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori.

Sammen med rejselederen spadserer vi en tur gennem de små gader i den centrale del af byen. Vi besøger fiskernes marked, hvor vi oplever det lokale liv, inden vi tager på en lille byrundtur med bus. Mens rejselederen fortæller, passerer vi blandt andet synagogen, parlamentet og universitet, kører over Frihedsbroen og fortsætter til Petrovaradin-fæstningen, der troner på den anden side af Donau. Fæstningen markerede grænsen mellem det østrigske og tyrkiske rige, og fra fortet har vi en betagende udsigt over Novi Sad, Donau og Fruska Gora-bjergene. Ved middagstid kører vi tilbage til skibet for at nyde frokosten. Resten af eftermiddagen kan bruges til at gå på opdagelse i den hyggelige by eller til at slappe af på skibets soldæk.

Om aftenen skal vi nyde tonerne fra den lokale operadiva, Natasa Jovic Trivic, som underholder ombord. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Hyggelige Novi Sad.

Hyggelige Novi Sad.

8. dag: Beograd, Serbien

I dag skal vi bag Beograds nationalscene. Vi indleder dagen med en byrundtur med bus i Beograd, hvor vi blandt andet ser den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Herefter besøger vi nationalteatret, som er en af de ældste og vigtigste kulturinstitutioner i Beograd. Vi kommer bag kulisserne og ser omklædningsrummene  bag scenen samt kostumeafdelingen. Vi får lov til at stå på den store scene, som var det os, der var skuespillere. Efter rundvisningen vil et par af operasangerne fremføre et par sjælfulde stykker musik for os. Efter besøget kører vi ud på landet, hvor vi nyder frokosten i et privat hjem i den lille landsby Jarak. I Serbien spiser man godt - især på landet. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitz.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

9. dag: Jernporten

I dag venter der os et af togtets helt store højdepunkter. Vi skal i alt sejle 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er floden flere steder mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde Jernportens naturskabte mesterværk. Om aftenen er vi inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

På vej igennem Jernporten.

På vej igennem Jernporten.

10. dag: Vidin, Bulgarien

Om morgenen vågner vi op i den bulgarske havneby Vidin. Selv om vi er langt fra havet, er Vidin kendt for sin værftindustri, der giver ekstra liv omkring floden. Vi ser fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning. Efter en lille byrundtur, er der tid til at nyde byen på egen hånd. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.
 
Ekstraarrangement: Belogradchik
Tag med på udflugt til Belogradchik, der ligger 50 kilometer syd for Vidin. Her venter et fascinerende landskab af klippeformationer. Mejslet ind i klipperne troner Belogradchik-fæstningen, hvis historie går tilbage til før Kristi fødsel. Hvis du vil have fuldt udbytte af turen, kræver det, at du er godt gående, da vi skal gå nogle hundrede meter op ad bakke. Til gengæld er belønningen for gåturen stor, da vi får en helt fantastisk udsigt over Belogradchik-klipperne, der hæver sig 200 meter over det omkringliggende, smukke landskab. De mange klippeformationer af sandsten ligner alt fra skolepiger til gorillaer, og der er mange spændende legender forbundet med de pudsige formationer.

Imponerende klippeformationer ved Belogradchik.

Imponerende klippeformationer ved Belogradchik.

11. dag: Bukarest, Rumænien

Om morgenen forlader vi skibet og kajpladsen i Turnu Magerele. Herfra er der cirka 2,5 times køretur til Bukarest, hvor vi - hvis tiden tillader det- på en kort byrundtur oplever byens største seværdigheder udefra. Vi gør selvfølgelig holdt ved Ceaușescus enorme prestigeprojekt Folkets Hus, inden vi kører til lufthavnen, hvor vi med Austrian Airlines flyver via Wien til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Folkets hus i Bukarest.

Folkets hus i Bukarest.

Hotelinformation

MS River Discovery II ****+
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS River Discovery II danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

Skibet er bygget i Holland i 2012 med plads til 170 gæster og rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, fitness­område, bibliotek, elevator (kun lift til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. I skibets lille butik, kan der købes souvenirs samt personlige fornødenheder. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde vejret og det forbipasserende landskab. Der er mulighed for at leje cykler ombord.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet og frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter samt middage bestående af forret, suppe, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks. I loungen er der gratis kaffe og te (fra maskine) hele døgnet. 

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på Odyssey-dækket (nedre dæk).

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på Odyssey-dækket (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på Explorer-dækket (mellemdæk) 
 • Dobbelt- og enekahytter på på Navigator-dækket
 • Suiter på på Navigator-dækket

 

Dobbelt- og enekahytter på Odyssey-dækket (nedre dæk)

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Odyssey-dækket (nedre dæk) har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på Explorer-dækket (mellemdæk) 

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Explorer-dækket (mellemdæk) har har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på Navigator-dækket (øvre dæk)

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Navigator-dækket (øvre dæk) har har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Suiter på Navigator-dækket (øvre dæk)

Pæne og udvendige suiter på ca. 21m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition, lille køleskab/minibar og kaffemaskine samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Navigator-dækket (øvre dæk) har har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Det flotte skib River Discovery II.
Det flotte skib River Discovery II.
Eksempel på et standardkahyt på Odyssey-dækket (nedre dæk).
Eksempel på et standardkahyt på Odyssey-dækket (nedre dæk).