Med Thomas Evers & Mie Moltke

Fødselsdagskrydstogt på Donau

Krydstogter
8 Dage

Vitus Rejser har fødselsdag, og det fejrer vi med et festligt krydstogt på Donau. Tag med og hjælp os med at holde et brag af en fest, hvor vi bl.a. får besøg af de kendte tv-dansere Mie Moltke og Thomas Evers Poulsen. Tag med på denne unikke tur, som er et overflødighedshorn af overraskelser og  forkælelse. 

Vores fødselsdagstogt tager os fra skønne Budapest i Ungarn, til hyggelige Bratislava i Slovakiet og de charmerende byer Dürnstein og Melk i Østrig, inden vi slutter af i elegante Wien. På hele rejsen kører vi standsmæssigt med vores egne 4-stjernede busser, og helpension er selvfølgelig inkluderet....

Vitus Rejser har fødselsdag, og det fejrer vi med et festligt krydstogt på Donau. Tag med og hjælp os med at holde et brag af en fest, hvor vi bl.a. får besøg af de kendte tv-dansere Mie Moltke og Thomas Evers Poulsen. Tag med på denne unikke tur, som er et overflødighedshorn af overraskelser og  forkælelse. 

Vores fødselsdagstogt tager os fra skønne Budapest i Ungarn, til hyggelige Bratislava i Slovakiet og de charmerende byer Dürnstein og Melk i Østrig, inden vi slutter af i elegante Wien. På hele rejsen kører vi standsmæssigt med vores egne 4-stjernede busser, og helpension er selvfølgelig inkluderet.

Vi har sammensat et helt særligt fødselsdagsprogram:
I Budapest holder vi et brag af en fødselsdagsfest, der starter med danseundervisning om eftermiddagen. Her skal de to talentfulde tv-dansere Mie Moltke og Thomas Evers Poulsen lære os en række festlige og klassiske dansetrin, som vi får god brug for, når vi efter aftenens gallamiddag holder bal på skibet! I Bratislava får vi selskab af den fantastiske, musikalske kvintet Afrodite - fem smukke kvinder som spiller populære og klassiske toner for os. Undervejs er der selvfølgelig planlagt en række spændende oplevelser, arrangementer og byrundture. Vi skal blandt andet på byrundtur i Budapest, Bratislava og Wien samt til orgelkoncert i det historiske benediktinerkloster Stift Melk. Vores rejseledere inviterer naturligvis også til vores særlige Vitus-rejsequiz, hvor der er mulighed for at vinde flotte præmier. 

Udover de gode oplevelser og musikalske indslag bliver vi også grundigt forkælet med herlige måltider ombord. Kokken kreerer en særlig 5-retters fødselsdagsmenu - kun til os. Tag med på dette unikke fødselsdagstogt, hvor der i dén grad er forkælelse og fejring på menuen!

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk
630,-
Dobbelkahyt på mellemdæk
1.330,-
Dobbeltkahyt på øvredæk
1.820,-
Suite på øvre dæk (til 2 personer)
2.520,-
Enekahyt på nedre dæk
4.500,-
Enekahyt på mellemdæk
5.830,-
Enekahyt på hoveddæk
5.130,-
Enekahyt på øvredæk
6.320,-
Afbestillingsforsikring
540,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Schönnbrunn
340,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning i Tjekkiet
 • 1 overnatning i Tyskland
 • 5 nætter på MS River Navigator****+
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x frokost (2.-8. dag )
 • 6 x middag (1. 2. & 4.-7. dag)
 • 1 x gallamiddag (3. dag)
 • 5 o’clock tea (når der ikke er program)
 • Velkomstdrink ombord
 • Danseundervisning ved professionelle dansere 
 • Koncert med Afrodite
 • Vitus Rejser store rejsequiz med flotte præmier
 • Levende musik ombord
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byvandring i Dürnstein
 • Byrundtur i Melk med orgelkoncert i Stift Melk
 • Byrundtur i Wien
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet    
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Hip hurra - nu tager vi afsted

Med vores bekvemme, 4-stjernede busser sætter vi kursen mod Donau og otte dages festligheder. Vi har reserveret plads i færgens restaurant, så vi kan nyde den store brunch, mens vi sejler fra Gedser til Rostock. I ro og mag - og i godt selskab - bevæger vi os ned gennem Tyskland og ind i Tjekket, hvor vi skal overnatte. På vores hotel nyder vi fødselsdagsrejsens første middag med et godt glas tjekkisk øl til. 

2. dag: Ankomst til Budapest

Efter en god nats søvn, fortsætter vi fra Tjekkiet videre gennem Slovakiet til Ungarn. Vi kører gennem smukke og anderledes landskaber, som vores dygtige rejseledere fortæller om undervejs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Budapest og vores skib MS River Navigator. Når vi er kommet godt på plads i vores kahytter, mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af besætningen. Herefter forsætter vi i skibets restaurant, hvor aftenens middag bliver serveret. Skibet ligger natten over i Budapest, så der er mulighed for at gå i land og nyde den flot oplyste by. Efter middagen spiller skibets musiker op i loungen. Smæk benene op, og nyd en drink, eller indtag dansegulvet, og smugtræn til morgendagens danseundervisning.

3. dag: Byrundtur i Budapest, danseundervisning og gallaaften

Efter morgenmaden tager rejselederne og chaufførerne os med ud på opdagelse i Budapest. På byrundturen med bus fornemmer vi Budapests elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over byen fra Gellértbjerget samt opleve Borghøjen med den berømte Fiskerbastion samt borgkvarteret med de hyggelige gader. Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi spiser frokost på skibet.

Efter frokost sætter kaptajnen kurs mod Slovakiet og Bratislava, og nu skal vi kridte danseskoene! Vi har nemlig fået fint besøg af de to professionelle tv-dansere Mie Moltke og Thomas Evers Poulsen, der skal lære os en række festlige og klassiske dansetrin. Er vejret med os, udgør skibets soldæk vores dansegulv, og Donaus betagende landskab vores kulisse. Undervisningen tager et par timer, og alle kan være med. Både nybegyndere og øvede - med og uden partner - vi skal bare have det sjovt.

Om aftenen trækker vi i festtøjet og indtager restauranten til et brag af en 5-retters gallamiddag. Når skibets kok og hans team er færdige med at forkæle os, flytter vi festlighederne ind i skibets lounge, for nu skal vi vise, hvad vi har lært i eftermiddag. Under kyndig ledelse af Mie Moltke og Thomas Evers Poulsen, byder vi op til dans. 

4. dag: Byrundtur i Bratislava og koncert med Afrodite

Vi ankommer til Bratislava, hvor vi vinker farvel til Mie og Thomas. Byen har et hyggeligt centrum, et smukt slot og masser af charme. Vi tager på byrundtur med et lille tog, hvor vi besøger Bratislavas borgkompleks. Borgen hæver sig 89 meter over byen, og dens karakteristiske fire tårne kan ses fra det meste af Bratislava. Tidligere blev Ungarn regeret fra Bratislavas borgkompleks, men i dag er området museum. Tilbage i byen spadserer vi en tur i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Vi har tid på egen hånd i den hyggelige by, inden vi vender tilbage til skibet og frokosten.

Midt på eftermiddagen forsætter vi vores sejlads videre mod Dürnstein. Slap af, og nyd sejladsen fra soldækket, inden endnu en god middag venter i skibets restaurant. Om aftenen får vi endnu engang fint besøg. Denne gang er det dog ikke os selv, der skal på scenen, men derimod den forrygende kvintet Afrodite. Sæt dig godt tilrette, og lyt til de fortryllende toner fra de fem smukke kvinder, som spiller klassiske og populære melodier. En oplevelse i særklasse!

5. dag: Dürnstein og Melk

Donau snor sig idyllisk gennem det postkortsmukke landskab i Wachaudalen, som UNESCO har sat under beskyttelse. Efter morgenmaden tager rejselederne os med på en byvandring gennem den hyggelige by Dürnstein. Over byen troner borgruinen fra middelalderen smukt ud til Donau. Her sad Richard Løvehjerte fanget i over et år. Vi går en tur langs med den gamle bymur, gennem byporten, mens rejselederne fortæller byens historie. Vi kommer forbi små pladser, rådhuset og gågaden, før vi slutter af i klostret, hvor vi skal lytte til en orgelkoncert i kirken. Tilbage på skibet nyder vi frokosten, mens vi sejler videre mod Melk.

Vi lægger til i Melk sidst på eftermiddagen, og med vores bus tager vi ud og oplever den charmerede by, som rummer mange hundrede års historie i de hyggelige gader. Vi besøger det gamle Benediktinerkloster, Stift Melk, hvor vi får en flot rundvisning i de gamle sale og gange, det store bibliotek, kirken og i nogle af de værelser, hvor der engang boede munke. I klostrets kirke skal vi lytte til en orgelkoncert, inden vi slutter af på klostrets store terrasse, hvorfra vi har en formidabel udsigt over Donaufloden. 

6. dag: Byrundtur i Wien

I dag skal vi opleve den klassiske og meget smukke, gamle kejserby. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen. Vores byrundtur fører os også til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Herefter har vi tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres. Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien i eget regi. Der er metro ca. 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte. Der er også mulighed for at deltage i et ekstraarrangement til Schönbrunn. 

Om aftenen inviterer vi den store Vitus-rejsequiz. Har du hørt godt efter på rejsen, er du et omvandrende atlas, eller er du bare god til at gætte? Kom og vær med - der er fine præmier på højkant.

Ekstraarrangement: Schönbrunn
Tag med og oplev Schönbrunn, kejserinde Maria Theresias vidunderlige sommerresidens lidt udenfor centrum. Vi ser parken og de flotte kejserlige gemakker, hvor kejser Franz Josef tilbragte det meste af sit liv.

Liv på pladsen foran Stephansdom i Wien med det fantastiske tag.

7. dag: Farvel til MS River Navigator

Det er blevet tid til at sige farvel til MS River Navigator og den flinke besætning. På kajen venter vores 4-stjernede busser med de erfarne chauffører bag rattet på at sætte kursen nordpå. På turen fortæller rejselederne livligt, og med passende mellemrum holder vi også små pauser, så vi kan få strukket benene. Sidst på eftermiddagen ankommer til vores overnatningshotel i Tyskland, hvor vi sammen nyder rejsens sidste middag.

8 .dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden ruller busserne videre hjem mod Danmark. På overfarten fra Rostock til Gedser, har vi inkluderet den store frokostbuffet med drikkevarer til. Vi er hjemme på Sjælland igen hen ad aftentid efter en forrygende rejse med festligheder, spændende udflugter og nye dansetrin til kommende fester.

Hotelinformation

MS River Navigator ****+
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Det elegante og komfortable skib MS River Navigator danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

Skibet er bygget i Holland i 1999, renoveret i 2013 og har plads til 130 gæster. Skibets fem dæk rummer bl.a. en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, et lille fitness­område, bibliotek, elevator (kun lift til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde vejret og det passerende landskab.

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet med et stort udvalg samt frokost og middage bestående af forret, suppe, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks. I loungen er der gratis kaffe og te (fra maskine) hele døgnet. 

Kahytterne på øvre dæk har fransk altan med store glas­skydedøre, der kan åbnes samt et lille køleskab. Kahytterne på mellemdæk har store panoramavinduer, der ikke kan åbnes. Kahytterne på hoveddæk har almindelige vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne på nedre dæk har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Alle kahytter er bekvemt indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes desuden fem suiter på øvre dæk. Vi benytter dobbeltkahytter som enekahyt. Kahytterne er på 14 m2 og suiterne på 21 m2.
MS River Navigator. Eksempel på dobbelkahyt. Restauranten på MS River Navigator. Biblioteket. Den hyggelig lounge. Hvad med et parti skak?