Inkl. helpension!
Krydstogter
6 Dage

Hold jul i godt selskab og smukke omgivelser på majestætiske Donau. Undervejs går vi på opdagelse i de klassiske hovedstæder langs floden og nyder livet ombord med helpension.

Vores flotte, 4-stjernede skib MS Bolero er pyntet fint op til jul, og den rare besætning sørger for at forkæle os med veltilberedte måltider. Juleaften kræser køkkenet lidt ekstra for os, så nyd, at du ikke selv skal røre i gryderne, og sæt dig til rette ved det veldækkede bord. Hvis vejret er med os, kan du nyde sejladsen fra skibets soldæk, og ellers er den behagelige lounge perfekt til en afslappende...

Hold jul i godt selskab og smukke omgivelser på majestætiske Donau. Undervejs går vi på opdagelse i de klassiske hovedstæder langs floden og nyder livet ombord med helpension.

Vores flotte, 4-stjernede skib MS Bolero er pyntet fint op til jul, og den rare besætning sørger for at forkæle os med veltilberedte måltider. Juleaften kræser køkkenet lidt ekstra for os, så nyd, at du ikke selv skal røre i gryderne, og sæt dig til rette ved det veldækkede bord. Hvis vejret er med os, kan du nyde sejladsen fra skibets soldæk, og ellers er den behagelige lounge perfekt til en afslappende stund med en velskænket øl eller et varmt glas glühwein.

Glæd dig til et veldrejet udflugtsprogram, der tager os gennem de spændende hovedstæder Budapest, Bratislava og Wien. Vi har inkluderet byrundture i alle byer og fejrer juleaften i Budapest. Der bliver også tid til at besøge et julemarked eller to, hvor boderne frister med lokale lækkerier. Der er desuden mulighed for at tage med til en festlig wienerkoncert og en spændende udflugt til Maria Theresias imponerende barokslot Schönbrunn i Wien.

Kort - Donau julemarkedskrydstogt.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk
1.250,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk
1.750,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.500,-
Enekahyt på mellemdæk
3.900,-
Afbestillingsforsikring
495,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wienerkoncert
499,-
Schönbrunn
399,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest/Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 5 nætter på MS Bolero****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Besøg på julemarked i Budapest
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Bratislava
 • Besøg på julemarked i Wien
 • Byrundtur i Wien
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere.)

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Velkommen ombord og julemarked i Budapest

Vi flyver med Lufthansa via Frankfurt til Budapest, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Vel ankommet besøger vi et af byens julemarkeder, hvor der vil være tid til at udforske boderne og købe lidt julegodter. Prøv det traditionelle kartoffelbrød Lángos, en krydret pølse eller en af de søde ingefærkager, Kürtöskalács, mens du nyder duften fra grillen, hvor der ristes kastanjer. De lækre specialiteter skal selvfølgelig skylles ned med den traditionsrige pærebrændevin Palinka. Sidst på eftermiddagen går vi ombord på vores skib MS Bolero, og mens bagagen bliver bragt til kahytten, bliver vi budt på en velkomstdrink i loungen. Om aftenen nyder vi middagen i skibets panoramarestaurant, og efter middagen samles vi i skibets hyggelige lounge til klassisk koncert.

​Inkluderede måltider: Middag.

Julemarked i flotte omgivelser i Budapest.

Julemarked i flotte omgivelser i Budapest.

2. dag: Byrundtur i Budapest og juleaften

I dag tager vi på byrundtur med bus, hvor vi dykker ned i Budapests elegance, historie og stemning. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn - parlamentet - som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over byen fra Géllertbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader som vi også besøger. Der bliver serveret frokost på skibet, og om eftermiddagen er der tid til egne eventyr. Rejselederen kender byen godt og kommer gerne med forslag til gode oplevelser. Om aftenen nyder vi skibetes julemad. Efter en dejlig julemiddag fortsætter vi julehyggen i loungen, mens kaptajnen letter anker og sætter kursen mod Slovakiet. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Solnedgang fra Gellertbjerget i Budapest.

Solnedgang fra Gellertbjerget i Budapest.

3. dag: Julefrokost og Bratislava

Nyd en afslappende formiddag ombord på skibet, mens vi sejler mod Bratislava. Se landskabet passere forbi i den friske luft på soldækket eller indenfor i varmen gennem loungens store vinduer. Der venter i dag en dejlig julefrokost på skibet med kolde og lune retter.

Efter ankomst til Bratislava kører vi en byrundtur med et lille tog, hvor første stop er Bratislavas 1.000 år gamle borgkompleks, der tårner sig over centrum. Byens fine gamle huse og de hyggelige gader, kombineret med Donaus gennemløb, gør Bratislava helt eventyrlig. Biler er forment adgang til hele den historiske bydel, så der er ideelle muligheder for at nyde byen til fods. Her er klassiske wienercafeer og gemytlige ølkældre med mindelser om middelalderen.

Aftenens middag nyder vi ombord, og senere spilles der op til dans i loungen. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På julemarked i Bratislava.

På julemarked i Bratislava.

4. dag: Byrundtur i Wien og ekstraarrangement

Efter morgenmaden tager rejselederen os med på en indholdsrig byrundtur, hvor vi blandt andet ser det pudsige Hundertwasserhus og den kejserlige arkitektur med danske Teophil Hansens mesterværker, Musikverein og parlamentet. I centrum står vi af bussen og spadserer en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi ser Stephansdom, Hofburg, Den Spanske Rideskole og statsoperaen udefra. Mætte af indtryk tager vi tilbage til skibet, hvor besætningen har gjort frokosten klar. Om eftermiddagen besøger vi det historiske og ærkewienske julemarked på Freyung i centrum. Julemarkedets historie går tilbage til 1772, så her forpligter traditionerne. På markedet finder du et utal af boder med kunsthåndværk, traditionelle julekrybber, keramik og naturligvis masser af mundgodt. Julemarkedet, der breder sig ud på Rathausplatz, rummer mere end 150 boder, som sælger alt fra juletræspynt, julegaver og varme drikke. Her bliver der tid på egen hånd til at ose rundt og nyde den hyggelige atmosfære.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Lad julefreden sænke sig med en klassisk koncert i den berømte kursalon. Programmet byder på musik komponeret af bl.a. Strauss, Mozart, Lehár og Kalman.

Juleudsmykket sporvogn i Wien.

Juleudsmykket sporvogn i Wien.

5. dag: Wien på egen hånd eller ekstraarrangement

Nyd formiddagen på egen hånd eller tag med på en spændende udflugt til slottet Schönbrunn. Om eftermiddagen er der tid til at tage på egne eventyr i Wien. Måske frister et stykke Sachertorte og en ægte Wiener Melange. Vores rejseleder kommer gerne med ideer til endnu flere oplevelser i Østrigs dejlige hovedstad.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Udflugt til Schönbrunn slot
Efter morgenmaden kører vi med bus til Schönbrunn, som var kejserinde Maria Theresias vidunderlige sommerresidens. Her skal vi se parken og de flotte kejserlige gemakker, hvor Franz Josef tilbragte størstedelen af hans liv. Vi er tilbage på skibet til frokost, og derefter vil der være tid til, at du kan opleve lidt mere af Wien på egen hånd.

En snedækket park ved Schönbruun.

En snedækket park ved Schönbruun.

6. dag: Hjemrejse 

Vi kører fra skibet til centrum af Wien om formiddagen, så der er mulighed for at nyde lidt mere af byen, inden vi kører mod lufthavnen. Om eftermiddagen flyver vi med Austrian Airlines direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Bolero ****
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS Bolero danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau. MS Bolero er bygget i Tyskland i 2003 med plads til 180 gæster og rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge, bar, recep­tion, fitness­område, bibliotek, gratis kaffe og te fra maskine samt gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes souvenirs samt personlige fornødenheder. Der findes ikke elevator ombord. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde det forbipasserende landskab. 

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet og frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter samt middage bestående af forret, suppe, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddæk (nedre dæk).

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk 
 • Dobbeltkahytter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddækket (nedre dæk)

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på mellemdækket har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 
 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Kahyt på øvre dæk.
Kahyt på øvre dæk.
Restauranten på MS Bolero.
Restauranten på MS Bolero.