Inkl. helpension!
Krydstogter
6 Dage

Hold jul på majestætiske Donau i smukke omgivelser og i godt selskab. Undervejs går vi på opdagelse i de klassiske hovedstæder langs flodbredderne og nyder livet ombord med helpension.

Vores flotte, 4-stjernede skib MS River Navigator er pyntet fint op til jul, og den rare besætning sørger for undervejs at forkæle os med veltilberedte måltider. Juleaften kræser køkkenet lidt ekstra for os, så nyd, at du ikke selv skal røre i gryderne, og sæt dig til rette ved det veldækkede bord. Hvis vejret er med os, kan du nyde sejladsen fra skibets soldæk, og ellers er den behagelige lounge perfekt...

Hold jul på majestætiske Donau i smukke omgivelser og i godt selskab. Undervejs går vi på opdagelse i de klassiske hovedstæder langs flodbredderne og nyder livet ombord med helpension.

Vores flotte, 4-stjernede skib MS River Navigator er pyntet fint op til jul, og den rare besætning sørger for undervejs at forkæle os med veltilberedte måltider. Juleaften kræser køkkenet lidt ekstra for os, så nyd, at du ikke selv skal røre i gryderne, og sæt dig til rette ved det veldækkede bord. Hvis vejret er med os, kan du nyde sejladsen fra skibets soldæk, og ellers er den behagelige lounge perfekt til en afslappende stund med en velskænket øl eller et varmt glas Glühwein.

Glæd dig til et veldrejet udflugtsprogram, der tager os gennem de spændende hovedstæder Wien, Bratislava og Budapest. Vi har inkluderet byrundture i alle byer, og mon ikke vi også får tid til at runde et julemarked eller to, hvor boderne frister med lokale lækkerier. Juleaften fejrer vi i Wien, og på togtet besøger vi desuden de idylliske byer Melk og Dürnstein, hvor vi hører historien om Richard Løvehjerte.

Kort - Jul på Donau

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk (Explorer)
600,-
Dobbeltkahyt på mellemdæk (Explorer)
1.000,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
1.500,-
Suite på øvre dæk med fransk altan (Navigator)
2.500,-
Enekahyt på mellemdæk (Explorer)
4.375,-
Afbestillingsforsikring
510,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wienerkoncert
499,-
Gallakoncert i Budapest
549,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien/Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 5 nætter på MS River Navigator****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 5 x frokost (1.-5. dag)
 • 4 x middag (1. og 3.-5. dag)
 • 1 x julemiddag (2. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Besøg på julemarked i Wien
 • Byrundtur i Wien
 • Besøg i Dürnstein 
 • Besøg i Melk og på klosteret Stift Melk 
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byrundtur i Budapest
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere.)

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Wien

Om morgenen flyver vi med Austrian Airlines direkte til Wien. Vel ankommet besøger vi et af Wiens berømte julemarkeder, hvor der vil være tid til at udforske boderne og købe lidt julegodter. Om eftermiddagen kører vi til skibet MS River Navigator, hvor personalet står klar til at byde os velkommen til at par skønne juledage. Efter en let frokost har vi tid til at slappe af og finde os godt til rette i vores kahytter. Om aftenen bliver vi budt på middag i skibets panoramarestaurant og efter middagen samles vi i skibets hyggelige lounge.

​Inkluderede måltider: Frokost, middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Lad julefreden sænke sig med en klassisk koncert i den berømte kursalon. Programmet byder på musik komponeret af bl.a. Strauss, Mozart, Lehár og og Kalman.
 

Det store julemarked foran rådhuset i Wien.

2. dag: Byrundtur i Wien og juleaften

Efter morgenmaden tager rejselederen os med på en indholdsrig byrundtur, hvor vi blandt andet ser det pudsige Hundertwasserhus og den kejserlige arkitektur med danske Teophil Hansens mesterværker, Musikverein og parlamentet. I centrum står vi af bussen og spadserer en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi ser Stephansdom, Hofburg, Den Spanske Rideskole og statsoperaen udefra. Et besøg  på det kendte julemarked ved Rathausplatz bliver der naturligvis også tid til. Her kan du gå på opdagelse i mere end 150 boder, som sælger alt fra julepynt, julegaver, lækkerier til varme drikke.

Frokosten nyder vi på skibet, og eftermiddagen er sat af til egne eventyr i Wien. Rejselederen kender byen godt og kommer gerne med forslag til gode oplevelser. Om aftenen nyder vi skibetes gode julemad. Efter en dejlig julemiddag fortsætter vi julehyggen i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Wienerringen med byens pragtbygninger.

3. dag: Dürnstein og Melk

Donau snor sig idyllisk gennem det postkortsmukke landskab i Wachaudalen, som UNESCO har sat under beskyttelse. Efter morgenmaden tager rejselederen os med på en spadseretur i den hyggelige middelalderby Dürnstein. Over byen troner borgruinen fra middelalderen smukt ud til Donau. Richard Løvehjerte sad fanget her i mere end et år. Vi går en tur langs den gamle bymur og gennem byporten, mens rejselederen fortæller om byens historie.

Tilbage på skibet venter en dejlig julefrokost, som vi nyder, mens sejladsen går videre mod Melk. Vi er fremme midt på eftermiddagen, og med vores bus oplever vi den charmerende by, som rummer mange hundrede års historie i de hyggelige gader. Vi besøger det gamle benedektinerkloster Stift Melk og ser os omkring i den smukke by. Aftenens middag nyder vi ombord, mens skibet sejler videre mod Bratislava. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

4. dag: Byrundtur i Bratislava

Efter ankomst til Bratislava kører vi en byrundtur med et lille tog, hvor første stop er Bratislavas 1.000 år gamle borgkompleks, der tårner sig over centrum. Byens fine gamle huse og de hyggelige gader kombineret med Donaus gennemløb gør Bratislava helt eventyrlig. Biler er forment adgang til hele den historiske bydel, så der er ideelle muligheder for at nyde byen til fods. Her er gemytlige ølkældre med mindelser om middelalderen, klassiske wienercaféer og restauranter med god service og meget lave priser. Vi spiser frokost ombord, og resten af eftermiddagen er på egen hånd. I aften serveres kaptajnens gallamiddag, mens vi sejler mod Budapest. Efter middagen samles vi i skibets lounge, hvor vi skal opleve en klassisk koncert. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Højt over Donau troner Bratislavas lille borg.

5. dag: Budapest

I dag tager vi på byrundtur med bus, hvor vi dykker ned i Budapests elegance, historie og stemning. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn - parlamentet - som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over byen fra Géllertbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader. Vi slutter byrundturen i byens store markedshal, der stammer fra slutningen af ​​det 19. århundrede. Her finder vi Ungarns berømte røde paprika, hvidløg, salamier, friske kager, vine og meget andet godt. Resten af eftermiddagen er der tid til egne eventyr, inden vi nyder middagen ombord på skibet. Herefter har du mulighed for at deltage i et ekstraarrangement. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Gallakoncert i Budapest
Vi oplever en flot koncert med klassisk ungarsk musik. Efterfølgende kører vi en lille tur igennem Budapests oplyste gader.

Heltepladsen i Budapest.

6. dag: Budapest - København

Efter morgenmaden siger vi farvel til MS River Navigator, hvorefter du har hele formiddagen til rådighed i Budapest. Butikker, cafeer og museer er åbne. Om eftermid­dagen sætte vi kursen mod lufthavnen, og først på aftenen flyver vi med Austrian Airlines via Wien til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS River Navigator ****
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS River Navigator danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

Skibet er bygget i Holland i 1999, renoveret i 2013 og har plads til 130 gæster. Skibet rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, et lille fitness­område, bibliotek, elevator (kun lift til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde vejret og det passerende landskab. I sommermånederne er der mulighed for at leje cykler ombord.

Helpension

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet (inkl. laks og champagne), samt frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter, og middagsmad med supper, forret, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks. I loungen er der gratis kaffe og te (fra maskine) hele døgnet. 

Kahytter

Alle kahytter på MS River Navigator er udvendige og ligger over vandoverfladen. Suiter og kahytter på det øvre dæk (Navigator) har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kaytterne på mellemdækket (Explorer) har store panoramavinduer, der ikke kan åbnes. Kahytterne på hoveddækket (Explorer) har almindelige vinduer, som ikke kan åbnes, og kahytterne på det nedre dæk (Odyssey) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Alle kahytter er bekvemt indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Suiterne, der alle ligger på det øvre dæk, har desuden et lille køleskab/minibar samt kaffemaskine. Kahytterne er på 14 m2 og suiterne på 21 m2. Vi benytter dobbeltkahytter som enekahytter. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

MS River Navigator.
MS River Navigator.
Eksempel på dobbelkahyt.
Eksempel på dobbelkahyt.
Restauranten på MS River Navigator.
Restauranten på MS River Navigator.
Biblioteket.
Biblioteket.
Den hyggelig lounge.
Den hyggelig lounge.
Hvad med et parti skak?
Hvad med et parti skak?