Nyhed! Flyv fra Billund
Flyrejser fra Jylland
11 Dage

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du sejler med flot 4-stjernet skib med helpension inkluderet
 • Du oplever fem lande og fire hovedstæder på én og samme rejse
 • Stort udflugtsprogram inkl. entreer er med i den fordelagtige pris
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets personale er inkluderet, værdi 70 euro
 • Du har selskab af vores erfarne dansktalende rejseleder på hele rejsen

Tag med på et flot kulturkrydstogt

Flot kulturkrydstogt på majestætiske Donau gennem hele fem lande og med besøg i fire historiske hovedstæder. Undervejs er der god tid til at nyde den flotte sejlads med vores 4-stjernede skib og til at...

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du sejler med flot 4-stjernet skib med helpension inkluderet
 • Du oplever fem lande og fire hovedstæder på én og samme rejse
 • Stort udflugtsprogram inkl. entreer er med i den fordelagtige pris
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets personale er inkluderet, værdi 70 euro
 • Du har selskab af vores erfarne dansktalende rejseleder på hele rejsen

Tag med på et flot kulturkrydstogt

Flot kulturkrydstogt på majestætiske Donau gennem hele fem lande og med besøg i fire historiske hovedstæder. Undervejs er der god tid til at nyde den flotte sejlads med vores 4-stjernede skib og til at opleve Centraleuropas magi. På dette krydstogt kan du flyve fra Billund.

Tag med på en tidsrejse på Donau - Europas livsnerve - og lad dig betage af det nye og gamle Europa, som roligt flyder forbi, når vi sejler gennem Østrig, Slovakiet, Ungarn, Serbien og Kroatien. Vi besøger hele fire hovedstæder, hvor vi lægger til centralt i Wien, Bratislava og Budapest, inden vi afslutter i Beograd. 

Byrundture og udflugter med vores kompetente dansktalende rejseleder er inkluderet, og skibets beliggenhed i byerne giver rig mulighed for oplevelser på egen hånd efter de inkluderede byrundture. For dem, der vil have det hele med, er der mulighed for spændende ekstraarrangementer i flere af byerne. Ombord nyder vi helpension i skibets restaurant og underholdning om aftenen i den hyggelige lounge. Der er god tid til at få alle de gode oplevelser med undervejs, og vi sejler primært om dagen, så du kan nyde sejladsen og det smukke landskab fra skibets soldæk.

Kort - Donau - Wien - Beograd - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
2.250,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
3.000,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
4.250,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
6.500,-
Drikkepakke
1.350,-
Afbestillingsforsikring
950,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Ekstraarrangementer

Wienerkoncert
495,-
Landsbyfrokost, Esztergom og Visegrad
395,-

Inkluderet i prisen

 • Fly Billund-Wien/Beograd t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 1.369,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter på MS Leonora****+
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 9 x frokost (2.-10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Eftermiddagskaffe og kage ombord (når der ikke er program)
 • Levende musik ombord
 • Byrundtur i Wien, inkl. besøg i Stephansdom
 • Udflugt til Schönbrunn Slot
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byrundtur i Budapest
 • Udflugt til Pécs
 • Vinsmagning i Villany
 • Byvandring i Vukovar
 • Byvandring i Osijek
 • Byrundtur i Novi Sad, inkl. besøg ved Petrovaradin-fæstningen
 • Byrundtur i Beograd
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værdi 70 euro
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Fra Billund til Wien, Østrig

Om morgenen kl. 09.10 flyver vi fra Billund via Frankfurt til Wien, hvor vi ankommer kl. ca. 13.30. Fra lufthavnen kører vi en kort tur med bus gennem gennem Wien. Undervejs får vi en lille sandwich. Efter den orienterende bustur, kører vi til vores flotte 4-stjernede skib MS Leonora. Mens bagagen bliver båret til kahytterne, får vi en velkomstdrink og introduceres til skibets besætning. Om aftenen serveres rejsens første middag i skibets panoramarestaurant, og efter middagen spiller skibets husmusiker op til dans i den hyggelige lounge.

Inkluderede måltider: Sandwich-frokost, middag. 

Det flotte Burgtheater på Wienerringen.

Det flotte Burgtheater på Wienerringen.

2. dag: Byrundtur i Wien, Østrig

Ombord på MS Leonora starter dagen godt med restaurantens velassorterede morgenbuffet. Efter vi har nydt morgenmaden, går vi sammen med vores rejseleder opdagelse i Wiens gamle bydel med de hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt i Wien, og vi kigger naturligvis ind i den imponerende katedral. Vi ser desuden Den Spanske Rideskole og Hofburg udefra. Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres. Om eftermiddagen er der igen mulighed for at nyde Wien på egen hånd. Der er metro cirka 500 meter fra skibets kajplads, så det er nemt at komme ind til den gamle bydel. Vores rejseleder kommer gerne med forslag til aktiviteter på egen hånd. Om aftenen samles vi igen til middagen i skibets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.
 

Pompøse og smukke Wien.

Pompøse og smukke Wien.

3. dag: Wien og Schönbrunn Slot, Østrig 

Dagens udflugt går med bus til Schönbrunn, som var kejserinde Maria Theresia vidunderlige sommerresidens. Her skal vi se parken og de flotte kejserlige gemakker, hvor Franz Josef tilbragte størstedelen af hans liv. Vi er tilbage på skibet til frokost, og derefter vil der være tid til, at du kan opleve lidt mere af Wien egen hånd. Måske frister et besøg på en klassisk wienercafe til et stykke Sachertorte og en ægte Wiener Melange. Vores rejseleder kommer gerne med ideer til endnu flere oplevelser i Østrigs dejlige hovedstad. Efter middagen har du mulighed for at deltage i et musikalsk ekstraarrangement. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Hvad er mere oplagt end at se en ægte wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet varierer og byder på forskellig klassisk musik af komponister som Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. 

Det pragtfulde sommerpalads, Schloss Schönbrunn.

Det pragtfulde sommerpalads, Schloss Schönbrunn.

4. dag: Bratislava, Slovakiet

Ad Donau har vi nu forladt Østrig og er ankommet til Slovakiets lille, charmerende hovedstad Bratislava. Dagen begynder godt med en byrundtur, hvor vi med et lille turisttog besøger Bratislavas borgkompleks. Borgen hæver sig 89 meter over byen, og dens karakteristiske fire tårne kan ses fra det meste af byen. Tidligere blev Ungarn regeret fra Bratislavas borgkompleks, men i dag er området museum. Vi fortsætter til fods i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Der er god tid på egen hånd i den hyggelige by. Skibet lægger til helt inde i centrum, så det er nemt at gå på opdagelse i butikker og nyde livet på de mange fortovscaféer og kælderbarer. Priserne er yderst rimelige. Aftenen byder endnu en gang på lækker mad og masser af hygge.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Udsigt fra Donau mod Bratislavas lille borgkompleks.

Udsigt fra Donau mod Bratislavas lille borgkompleks.

5. dag: Budapest, Ungarn

Vi ankommer Budapest om morgenen, hvor der venter os en oplevelserig dag i Ungerns elegante hovedstad. På en byrundtur med bus oplever vi byens elegance, historie og melankoli, når vi ser byens store og ikoniske seværdigheder. Turen fører os blandt andet forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over Budapest fra Gellértbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Udkig til Donau og parlamentet fra Fiskerbastionen i Budapest.

Udkig til Donau og parlamentet fra Fiskerbastionen i Budapest.

6.  dag: Budapest, Ungarn

Dagen kan bruges på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner. Om aftenen samles vi igen på skibet til endnu en god middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Landsbyfrokost, Esztergom og Visegrad 
På denne udflugt skal vi opleve, hvordan livet i Ungarn leves udenfor hovedstaden. Esztergom er en typisk habsburgsk provinsby, som ligger skønt ved Donau. Vi ser et par af byens seværdigheder og holder en formiddagspause i centrum, før vi kører videre til slottet i Visegrad, hvorfra der er en mageløs udsigt over Donau. Entré til slottet er ikke inkluderet.

Fra Visegrad krydser vi floden med en lille færge og kører videre i bus til landsbyen Szendehely. Her hersker landlig idyl, der er vinmarker overalt, og livet leves på hvilepuls. Vi ser landsbyens lile hjemstavnsmuseum, og en af de lokale, ældre borgere viser os rundt og fortæller os om livet i Szendehely før verdenskrigene. Herefter trakterer en lokal familie med gullasch, vin og brændevinen Palinka fra familiens egen produktion. Efter den solide frokost går vi en tur til de nærliggende vinmarker, hvor vi skal smage på de lokale dråber med udsigt til Donau i baggrunden. 

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

7. dag: Pécs, Ungarn 

Om morgenen lægger skibet til i den lilleby Mohacs nær Pécs. Fra kajpladsen kører vi med bus til Pécs, der er en af Ungarns ældste byer med masser af historie og et velbevaret centrum. Szecheny-pladsen og Kaptalan-gaden er fyldt med idylliske middelalderske huse, caféer og små butikker. Vi er tilbage på skibet til en sen frokost. Om eftermiddagen skal vi smage ungarske vine i vinbyen Villany.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Sommerstemning i Pécs.

Sommerstemning i Pécs.

8. dag: Vukovar og Osijek, Kroatien

I dag bydes vi velkommen til Kroatien, hvor vi lægger ud med at opleve byen Vukovar, som er et tragisk minde om den krig, der udspillede sig på Balkanhalvøen i 90´erne. Vukovar var belejret i 87 døgn. I 1991 havde byen en multietnisk befolkning på 84.000 indbyggere, hvor serbere og kroatere hver udgjorde 40% I dag er der blot omkring 25.000 indbyggere. Det flotte habsburgske centrum blev næsten ødelagt, og selv om Vukovar er genopført, vil det for byens indbyggere aldrig blive det samme.

Efter frokost kører vi videre til Osijek, som er Kroatiens 4. største by. Osijek ligger ved bredden af Dravafloden, som er en sideflod til Donau. Byen er blandt andet kendt for sine mange velbevarede barokbygninger og Habsburg-fæstningen. Sammen med vores rejseleder går vi en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi blandt andet passerer en af de gamle byporte, den centrale plads med pestsøjlen, musikskolen og ikke mindst Habsburg-fæstningen. Resten af eftermiddagen kan man bruge, som man vil, inden vi mødes til middagen ombord på skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Habsburgfæstningen i Osijek.

Habsburgfæstningen i Osijek.

9. dag: Novi Sad, Serbien

I dag lægger skibet til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad, der er hovedby i Vojvodina-regionen. I Novi Sad boede Albert Einstein med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag en charmerende og livlig by. Novi Sad var i lange perioder en del af habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. Her er hyggelige gågader med cafeer og parker i nærheden af Donau, som er byens livsnerve. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen.

Sammen med rejselederen spadserer vi en tur gennem de små gader i den centrale del af Novi Sad. Vi besøger fiskernes marked, hvor vi oplever det lokale liv, inden vi ser lidt mere af byen på en lille byrundtur med bus. Mens rejselederen fortæller, passerer vi parlamentet og universitetet. Med bussen kører vi over Fortets bro og fortsætter til Petrovaradin-fæstningen, der troner på den anden side af Donau. Fæstningen markerede grænsen mellem det østrigske og tyrkiske rige, og fra fortet har vi en betagende udsigt over Novi Sad, Donau og Fruska Gora-bjergene. Mætte af indtryk kører vi tilbage til skibet for at nyde frokosten. Resten af eftermiddagen kan bruges til at gå på opdagelse i den hyggelige by eller til at slappe af på skibets soldæk.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Hyggelige Novi Sad.

Hyggelige Novi Sad.

10. dag Jernporten

I dag venter der os et af togtets helt store højdepunkter. Vi skal i alt sejle 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er floden flere steder mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde Jernportens naturskabte mesterværk. Om aftenen er vi inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Nyd sejladsen gennem den smukke Jernport.

Nyd sejladsen gennem den smukke Jernport.

11. Beograd, Serbien

Efter morgenmaden forlader vi skibet, og sætter os i bussen for at køre på byrundtur i Beograd. Her skal vi blandt andet se den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Med bussen fortsætter vi til Beograd Lufthavn, hvor vi flyver via Frankfurt til Billund. Vi sætter fødderne på dansk grund først på aftenen med kufferter fulde af gode minder fra nogle af Centraleuropas mest spændende lande. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

Den imponerende Sankt Sava katedral i Beograd.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

Lokale busser

Transfer- og udflugtsbusser er særligt på Balkan af lavere standard end danske turistbusser.

Cruise Manager

Om bord er der en lokal Cruise Manager, der supplerer og hjælper Vitus Rejsers rejseledere.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge på skibet. Ønsker man at påskønne en ekstraordinær indsats fra servitricen, lokalguiden eller det øvrige personale, vil dette altid være populært, men det forventes ikke.

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand m.v. kan købes om bord og i land. Skibet tilbyder alle former for drikkevarer til rimelige priser. Drikkevarer indkøbt i land kan naturligvis indtages i kahytten.

Elektricitet

Skibet har 220 volt. Det er ikke tilladt at anvende elkogere. Kaffe og te kan hentes gratis hele døgnet fra maskinen i loungen og serveres desuden efter frokoster og middage.

ID-kort

Den første dag udleveres ét ID-kort pr. person. Skriv venligst kahytsnummer på kortet. Kortet bør medbringes, når skibet forlades og skal afleveres i receptionen, når kahytsnøglen udleveres. I Serbien kan der være behov for at medbringe pas. Rejselederen orienterer.

Påklædning

Medbring almindelig beklædning og en vindjakke/trøje til om aftenen. Gode travesko og evt. en regnfrakke. Det forventes, at herrerne ifører sig lange benklæder til middagen. På vores byrundture besøger vi ofte kirker. Derfor vil vi gerne erindre om de hensyn, man som gæst bør tage m.h.t. påklædning, når aktive kirker og klostre besøges: Man kan ikke komme ind i kirken iført shorts. Man må ikke have bare skuldre. Damerne skal helst have tørklæde på hovedet. Det er ikke tilladt at fotografere under gudstjenester. Visse kirker tillader fotografering mod betaling af et mindre beløb.

Reception

Skibets reception er bemandet med engelsktalende personale.

Restaurant og bar/lounge ombord

Baren er åben, når der ikke er udflugter eller måltiderne serveres i restauranten.

Skibsavis

Hver dag udgiver rejselederen en skibsavis på dansk. Avisen indeholder praktiske oplysninger og information om arrangementer - både de inkluderede udflugter og andet af interesse. Desuden vil der via skibets højttaleranlæg blive givet nødvendige informationer.

Transfer til skibet

Direkte bustransport til skibet. Der vil altid være en rejseleder med fra Vitus Rejser. Ved ankomst til skibet bringes din kuffert direkte til kahytten. Det er derfor vigtigt, at kahytsnummer står på kuffertmærket. Kahytsnummeret fremgår af dit rejsebevis.

Valuta

Du behøver KUN at medbringe Euro. Euro kan bruges de fleste steder og er lokal valuta i Østrig og Slovakiet. Ungarn bruger forinter, Serbien bruger dinarer, Rumænien leu, Kroatien kuna og Bulgarien leva. Rejselederen orienterer om muligheder for veksling af penge samt hæveautomater. Der kan ikke veksles eller hæves penge ombord.
Den samlede barregning betales enten kontant i Euro eller med Visa- eller Mastercard.