Moldau & Elben · Fra Prag til Berlin

Krydstogter
10 Dage

Fra Den Gyldne Stad, Prag, til Tysklands pulserende hovedstad, Berlin - sejl med på et spændende krydstogt på Moldau og Elben. Her nyder vi de smukke landskaber, der glider forbi, og med vores egen komfortable bus tager vi på spændende udflugter.

På dette krydstogt sejler vi ad Moldau og Elben, der byder på fine landskaber og skønne byer langs floderne. Togtet starter i Tjekkiets hovedstad, Prag, hvor vi på en byvandring oplever nogle af byens absolutte højdepunkter, når vi blandt andet spadserer en tur på Karlsbroen og ser den imponerende Skt. Vitus-katedral. Herefter letter vi anker og sejler fra Prag...

Fra Den Gyldne Stad, Prag, til Tysklands pulserende hovedstad, Berlin - sejl med på et spændende krydstogt på Moldau og Elben. Her nyder vi de smukke landskaber, der glider forbi, og med vores egen komfortable bus tager vi på spændende udflugter.

På dette krydstogt sejler vi ad Moldau og Elben, der byder på fine landskaber og skønne byer langs floderne. Togtet starter i Tjekkiets hovedstad, Prag, hvor vi på en byvandring oplever nogle af byens absolutte højdepunkter, når vi blandt andet spadserer en tur på Karlsbroen og ser den imponerende Skt. Vitus-katedral. Herefter letter vi anker og sejler fra Prag ad Moldau og Elben mod Tyskland. Her venter der os gode oplevelser i blandt andet Europas kulturby Dresden, Lutherbyen Wittenberg, Meissen og Magdeburg, inden togtet slutter i Potsdam og Berlin, hvor vi på en byrundtur bliver klogere på Tysklands interessante hovedstad.

Undervejs har vi inkluderet mange spændende udflugter - du kan blandt andet glæde dig til at opleve de imponerende Elbsandsteingebirge, et besøg i porcelænsbyen Meissen og flere byvandringer i de historiske byer. Under hele togtet ledsages vi af vores egen komfortable bus, der kører os rundt på de mange udflugter, og vores dansktalende rejseleder sørger for, at vi får alle de gode historier med.

Rammen for dette flodkrydstogt er det lækre, 5-stjernede skib MS Elbe Princesse, hvor vi bliver forkælet med All Inclusive ombord, der inkluderer helpension samt øl, vin og vand hver dag fra 11.00-23.00. Nyd et glas vin på skibets soldæk, mens de smukke, europæiske landskaber glider stille forbi.

Kort - Moldau og Elben - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
1900,-
Enekahyt på hoveddæk, kategori B
5400,-
Enekahyt på øvre dæk, kategori A
6900,-
Afbestillingsforsikring
1200,-
Obl. administrationsgebyr
89,-

Rabat pr. person

Brorabat - Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 8 nætter ombord på MS Elbe Princesse*****
 • 10 x morgenmad (1.-10. dag)
 • 9 x frokost (2.-10. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00 
 • Byvandring i Prag, inkl. besøg ved Prag Slot og Skt. Vitus-katedralen
 • Udflugt til Litomerice
 • Udflugt til Elbsandsteingebirge med Bastei-klippen
 • Byvandring i Dresden
 • Besøg på porcelænsfabrik og museum i Meissen
 • Byvandring i Wittenberg
 • Byvandring i Magdeburg
 • Byrundtur i Berlin
 • Besøg ved Schloss Sanssouci i Potsdam
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 400,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingsteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved DSB-kiosken 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø ved busterminalen 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Sydpå gennem Tyskland

Med vores vores komfortable bus kører vi til Gedser, og ombord på færgen til Rostock nyder vi den store morgenbuffet. Der er også tid til at handle i færgens butikker. Vel ankommet til Tyskland fortsætter turen, til vores overnatningshotel et stykke syd for Berlin. Om aftenen slapper vi af og nyder rejsens første middag sammen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

2. dag: Ankomst til Prag 

Veludhvilede kører vi nu videre mod Tjekkiet, hvor vi skal til Den Gyldne Stad, Prag. Vi holder en frokostpause undervejs. På vej til skibets anlægssted når vi at få et lille indtryk af en af Europas mest besøgte hovedstæder. Højt hævet over Moldaufloden og det gamle centrum kan vi ane borgen Hradcany og Skt. Vitus-katedralens majestætiske spir. Mens kufferterne bæres ombord, mødes vi i skibets lounge til en velkomstdrink og præsentation af besætningen på MS Elbe Princesse. Herefter serveres middagen med tilhørende drikkevarer i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Moldau gennemskærer Prag.

Moldau gennemskærer Prag.

3. dag: Byvandring i Prag 

Prag er ikke egnet til store turistbusser, så vi tager byrundturen til fods, hvor vi oplever byens puls i de hyggelige og charmerende gader. Vi skal se det gamle krudttårn og Rådhuspladsen med det berømte astronomiske ur og Teyn-kirken med Tycho Brahes grav. Fra rådhuspladsen går vi til det gamle jødiske kvarter, og bagefter skal vi opleve den helt specielle stemning på en spadseretur over Prags berømte Karlsbro med de 30 helgenstatuer, hvor kunstnere, spillemænd og gadesælgere blander sig med forelskede teenagere

Efter frokost på skibet tager vi om eftermiddagen på en udflugt til Hradcany-borgen og Skt. Vitus-katedralen. Med sporvogn eller bus kører vi op til borgområdet, som ligger højt hævet over Prags ældste bydel, Mala Strana. Vi ser Prag Slot og den imponerende Skt. Vitus-katedral med smukke glasmosaikker. Overfor katedralen ligger Det Gyldne Stræde med små butikker, der læner sig op ad borgmuren. Vi spiser middagen ombord på skibet, og derefter frister det måske med en spadseretur i Prags gader? Skibet ligger for kaj i Prag natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det gamle torv i Prag med Teyn-kirken.

Det gamle torv i Prag med Teyn-kirken.

4. dag: Litomerice 

Vi sejler fra Prag om morgenen. Ved Melnik udmunder Moldau i Elben, som vi herfra sejler på. Undervejs står vi af skibet og kører med bus til Litomerice - en af de ældste bøhmiske byer, grundlagt i det 10. århundrede. Litomerice er også en af Tjekkiets smukkeste byer med farvestrålende bygninger i gotisk-, barok- og renæssancestil, og det gamle centrum har et meget hyggeligt miljø. Vi vender tilbage til vores skib og går ombord i Roudnice, hvorfra sejladsen på Elben fortsætter. Efter middagen underholder besætningen på skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Litomerice er en af de ældste byer i Bøhmen.

Litomerice er en af de ældste byer i Bøhmen.

5. dag: Bad Schandau, Sachsisk Schweiz og Dresden 

Om morgenen nærmer vi os Bad Schandau i Sachsisk Schweiz. Vi skal på en udflugt opleve det helt enestående landskab med de karakteristiske klippeformationer, kaldet Elbsandsteingebirge. Her på en skovklædt klippetop ligger Königstein, en af Tysklands største fæstninger. På vores tur gennem Sachsisk Schweiz skal vi naturligvis også ud til Basteiklippen, hvor vi befinder os 200 meter over floden og kan nyde den pragtfulde udsigt over Elben.

Vi returnerer til skibet, som fortsætter sejladsen mod Dresden, hvortil vi ankommer om aftenen. Skibet ligger i Dresden natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Sachsisk Schweiz og den berømte Basteiklippe.

Sachsisk Schweiz og den berømte Basteiklippe.

6. dag: Dresden, Elbens Firenze

Vi befinder os nu i Elbens Firenze, som Dresden ofte kaldes på grund af den fantastiske barokarkitektur og byens placering ved floden. Sammen med rejselederen går vi en byvandring gennem Dresdens historiske centrum med Zwinger, Taschenbergpalais, Semperoperaen og naturligvis den genopbyggede Frauenkirche. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede tropper Dresden til ukendelighed. Et ufatteligt stort oprydnings- og genopbygningsarbejde har dog ført byen tilbage til tidligere tiders status som europæisk kulturperle. I dag har Dresden et hyggeligt centrum med cafeer, restauranter og Bierstuben. Sachsens hovedstad er igen en af Tysklands smukkeste byer.

Vi spiser frokost ombord på skibet, og om eftermiddagen sejler vi videre til porcelænsbyen Meissen, hvor vi besøger en porcelænsfabrik og et museum med fantastiske borddækninger og figurer i det verdensberømte Meissnerporcelæn. Efter dagens flotte indtryk hygger vi os med middagen ombord.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Zwinger i Elbens Firenze.

Zwinger i Elbens Firenze.

7. dag: Wittenberg 

Morgenens og formiddagens sejlads bringer os nordpå ad Elben forbi Riesa og Torgau til Lutherbyen Wittenberg. Her slog Martin Luther i 1517 sine 95 teser op på kirkedøren. Som universitetsby og åndeligt og kulturelt centrum i Europa blev Wittenberg udgangspunkt for Reformationen. Vi skal naturligvis se Luthers hus i Wittenberg. Om eftermiddagen sejler vi videre med kurs mod Magdeburg.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Lutherbyen Wittenberg.

Lutherbyen Wittenberg.

8. dag: Magdeburg 

På lang afstand ser man tårnene på Magdeburgs imponerende domkirke. Vi sejler ind på Elbe-Havel-kanalen og gør et kort stop i Burg. Herfra kører vi med bus til Magdeburg, som befinder sig halvvejs på Elbens forløb. Hovedstaden i Sachsen-Anhalt er en traditionsrig kejserby, hvor Skt. Mauritius- og Skt. Katharina-domkirken er et kulturhistorisk bygningsværk og gravsted for Kejser Otto den Store. Den mægtige domkirke var den første gotiske katedral i Tyskland. Den er byens stolthed og rigt udsmykket med kunstfærdige skulpturer og træskærerarbejder. På Domplatz skal vi også se Grüne Zitadelle, skabt af den østrigske kunstner og arkitekt Friedensreich Hundertwasser. En bygning, som udstråler godt humør med sine farver, skæve vinduer, gyldne løgkuppeltårne, grønt bevoksede tage og hyggelige gårdhave. Efter byvandringen i Magdeburg returnerer vi til skibet i Genthin og fortsætter sejladsen mod Berlin.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Kejser Otto den Store troner i Magdeburg.

Kejser Otto den Store troner i Magdeburg.

9. dag: Berlin 

På Havelfloden ankommer vi til Tysklands fascinerende hovedstad, Berlin. Skibet lægger til i Tegeler See i den vestlige del af byen. Om formiddagen kører vi en byrundtur, der tager os forbi messeområdet ind mod centrum og Schloss Charlottenburg. Vi kører ad den mondæne forretningsgade Kurfürstendamm, forbi Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche og gennem Tiergarten til Grosser Stern med Sejrssøjlen og Strasse des 17. Juni. Vi kommer også forbi Brandenburger Tor og Rigsdagen med den karakteristiske glaskuppel og via Unter den Linden forbi Berliner Dom til Alexanderplatz, hvor vi ser tv-tårnet og det røde rådhus. Potsdamer Platz med bygninger i glas, stål og beton er Berlins nye fashionable centrum. Rejselederen fortæller undervejs om Berlins rige og spændende historie. Vi returnerer til frokost på skibet. Om eftermiddagen ser vi nærmere på Potsdam og det imponerende Schloss Sanssouci med den store park.

Denne sidste aften på skibet serveres gallamiddag i restauranten. Skibet ligger i Berlin natten over.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.     

Udsigt over Alexanderplatz med tv-tårnet.

Udsigt over Alexanderplatz med tv-tårnet.

10. dag: Hjemrejse

Efter morgenbuffeten forlader vi skibet. Vores kufferter bæres i land til bussen, og vi sætter os godt til rette, inden hjemturen gennem Nordtyskland starter. Med færgen Rostock-Gedser ankommer vi til Danmark efter et skønt krydstogt gennem Tjekkiet og Tyskland.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

MS Elbe Princesse *****
VisSkjul

Flot, 5-stjernet skib fra det franske rederi Croisi Europe med plads til ca. 79 passagerer. MS Elbe Princesse er specialbygget til sejlads på Elben, som ofte har lav vandstand. Skibet har to skovlhjul bagerst i stedet for almindelige skibsskruer. Ombord på skibet finder du reception, restaurant, lounge med bar og dansegulv, aircondition og soldæk med stole. Skibet har ikke elevator. Rygning er kun tilladt på soldækket. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på skibets udflugter er ikke inkluderede.  

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket, kategori B. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
 • Enekahyt på hoveddæk, kategori B  
 • Enekahyt på øvre dæk, kategori A   

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk, kategori B

Velindrettede kahytter på 10-14 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har store vinduer, hvor øverste del af vinduet delvist kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori A

Velindrettede kahytter på 12-14 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

Du kan se en video af det skønne skib MS Elbe Princesse her:
 

MS Elbe Princesse.
MS Elbe Princesse.
Eksempel på kahyt på det øvre dæk.
Eksempel på kahyt på det øvre dæk.
Eksempel på kahyt på hoveddækket.
Eksempel på kahyt på hoveddækket.