Nytårsaften i Budapest!
Krydstogter
6 Dage

Hold en flot nytårsaften i godt selskab på majestætiske Donau. Undervejs går vi på opdagelse i de klassiske hovedstæder Wien, Bratislava samt Budapest, og nyder helpension ombord på vores flotte 4-stjernede skib.
 
Det 4-stjernede skib MS Bolero danner den perfekte ramme om dette herlige nytårskrydstogt, hvor den rare besætning står klar til at forkæle os. Nytårsaften kræser køkkenet lidt ekstra for os, så du kan læne dig tilbage og nyde, at du ikke selv skal røre i gryderne på årets sidste dag. Det eneste, du skal gøre, er at spise den gode mad og have en festlig aften. Når klokken slår 12, byder...

Hold en flot nytårsaften i godt selskab på majestætiske Donau. Undervejs går vi på opdagelse i de klassiske hovedstæder Wien, Bratislava samt Budapest, og nyder helpension ombord på vores flotte 4-stjernede skib.
 
Det 4-stjernede skib MS Bolero danner den perfekte ramme om dette herlige nytårskrydstogt, hvor den rare besætning står klar til at forkæle os. Nytårsaften kræser køkkenet lidt ekstra for os, så du kan læne dig tilbage og nyde, at du ikke selv skal røre i gryderne på årets sidste dag. Det eneste, du skal gøre, er at spise den gode mad og have en festlig aften. Når klokken slår 12, byder vi det nye år velkommen på dækket, hvor vi skåler og ser det flotte fyrværkeri over tagene i Budapest. 

Udover at holde en formidabel nytårsfest tager vi selvfølgelig også på opdagelse i de spændende hovedstæder langs Donau. På indholdsrige byrundture oplever vi kejserbyen Wien og betagende Bratislava, inden vi slutter af i elegante Budapest. Der bliver desuden mulighed for at deltage i en klassisk koncert i Wiens Kursalon, opleve den berømte Spanske Rideskole samt nytårsgallakoncert i Budapest - en flot start på 2020.

Rejsen er naturligvis også fyldt med gode stunder ombord på vores dejlige skib, hvor vi hygger os med den gode mad, mens vi nyder Donaus flotte omgivelser fra skibet.

Kort - Donau Nytårsrejse.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk
1.250,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk
1.750,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.500,-
Enekahyt på mellemdæk
3.900,-
Afbestillingsforsikring
540,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Den Spanske Rideskole
399,-
Wienerkoncert
499,-
Klippehospitalet
270,-
Gallakoncert i Budapest
499,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien/Budapest t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 5 nætter på MS Bolero****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Byrundtur i Wien
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byrundtur i Budapest
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere.)

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Velkommen ombord

Vi flyver med Swiss Air via Zürich til Wien, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi direkte til vores gode skib MS Bolero, hvor besætningen står klar til at byde os velkommen. I skibets panoramarestaurant nyder vi rejsens første middag, og bagefter fortsætter vi hyggen i skibets indbydende lounge. 

Inkluderede måltider: Middag. 

2. dag: Byrundtur i Wien og ekstraarrangementer

I dag skal vi opleve den klassiske og meget smukke, gamle kejserby Wien på en indholdsrig byrundtur. Udefra ser vi de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole, der vidner om fordums storhed, da Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de overdådige bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen. Vores byrundtur fører os desuden til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den flotte katedral. Herefter har vi lidt tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres. Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien i eget regi. Der er metro cirka 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe akkompagneret af et velsmagende stykke Sachertorte. Om eftermiddagen har du også mulighed for at deltage i et ekstraarrangement, hvor vi besøger Den Spanske Rideskole. 

Aftenens middag nyder vi ombord på skibet, og senere er der mulighed for at opleve en klassisk koncert i Wiens berømte kursalon.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Den Spanske Rideskole 
Tag med på en spændende eftermiddagsudflugt til verdens ældste rideskole, også kendt som Lipizzanerskolen, som er det ypperste indenfor ridning. 

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Lad julefreden sænke sig med en klassisk koncert. Programmet byder på musik komponeret af bl.a. Strauss, Mozart, Lehár og Kalman.

Hestevogn venter foran Den Spanske Rideskole.

Hestevogn venter foran Den Spanske Rideskole.

3. dag: Byrundtur i Bratislava

Vel ankommet til Slovakiets hovedstad tager vi på en byrundtur med et lille tog, hvor første stop er Bratislavas 1.000 år gamle borgkompleks, der tårner sig over byen. Tilbage i centrum spadserer vi rundt i den gamle bydel med de små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primatpaladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Biler er forment adgang til hele den historiske bydel, så der er ideelle muligheder for at nyde byen til fods. Vi spiser frokost ombord på skibet og har derefter god tid på egen hånd i den hyggelige by. Skibet lægger til helt inde i centrum, så det er nemt at gå på opdagelse i byens butikker. Her er gemytlige ølkældre, klassiske wienercafeer og restauranter med god service og meget lave priser. Middagen nyder vi ombord, inden vi sidst på aftenen sejler mod Budapest. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Hyggelige Bratislava klædt i vinterklæder

Hyggelige Bratislava klædt i vinterklæder

4. dag: Budapest på egen hånd og nytårsaften

I dag er der tid til at opleve Budapest på egen hånd. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner. Der er også mulighed for at deltage i et spændende ekstraarrangement, hvor vi besøger det unikke klippehospital. Mens vi har hygget os i Budapest, har skibets besætning forberedt årets sidste middag. Glæd dig til et brag af en fest med lækker mad, festlig dansemusik - og måske overraskelser undervejs. Ved midnat ønsker vi hinanden godt nytår med et glas bobler. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Klippehospitalet
Om formiddagen besøger vi et af de mest fascinerende historiske monumenter i Budapest. Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står stadigvæk, som det gjorde dengang. I de gamle underjordiske rum får vi et enestående indblik i, hvordan hospitalet fungerede under især 2. Verdenskrig. Mere end 200 voksfigurer er opstillet i bunkeren, og de er med til at gøre besøget særdeles livagtigt.

Fyrværkeri og Parlamentet nytårsaften i Budapest.

Fyrværkeri og Parlamentet nytårsaften i Budapest.

5. dag: Byrundtur i Budapest og ekstraarrangement

I dag tager vi på byrundtur med bus, hvor vi dykker ned i Budapests elegance, historie og stemning. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn - parlamentet - som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyde udsigten over byen fra Géllertbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader, der ikke uden grund er fredet af UNESCO.  Sidst på eftermiddagen er der mulighed for at deltage i en nytårskoncert. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.
 
Ekstraarrangement: Gallakoncert i Budapest
Tag med til en flot nytårskoncert i det prestigefyldte Duna Palota teater med optrædender fra Donaus symfoniorkester, balletensemblet og solister fra Operetta-teateret.

Solnedgang fra Gellertbjerget i Budapest.

Solnedgang fra Gellertbjerget i Budapest.

6. dag: Hjemrejse

Vi tager afsked med skibet og besætningen og har lidt tid til at nyde Budapest, inden vi kører mod lufthavnen. Om eftermiddagen flyver vi med Lufthansa via München til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 
 

Hotelinformation

MS Bolero ****
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS Bolero danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau. MS Bolero er bygget i Tyskland i 2003 med plads til 180 gæster og rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge, bar, recep­tion, fitness­område, bibliotek, gratis kaffe og te fra maskine samt gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes souvenirs samt personlige fornødenheder. Der findes ikke elevator ombord. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde det forbipasserende landskab. 

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet og frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter samt middage bestående af forret, suppe, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddæk (nedre dæk).

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk 
 • Dobbeltkahytter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddækket (nedre dæk)

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på mellemdækket har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 
 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Kahyt på øvre dæk.
Kahyt på øvre dæk.
Restauranten på MS Bolero.
Restauranten på MS Bolero.