Inkl. koncert med André Rieu

Rhinen · Fra Amsterdam til Strasbourg med André Rieu-koncert

Krydstogter
9 Dage

Flot sommerkrydstogt fra Holland gennem de smukke Rhinen-landskaber til Tyskland og Frankrig. Undervejs får vi en unik og klassisk koncertoplevelse i Maastricht med den populære musiker og entertainer André Rieu og Johann Strauss-orkesteret.   

Glæd dig til at opleve sejladsen på Rhinen fra fascinerende Amsterdam gennem Sydholland til historiske Arnhem og ind i Tyskland til Düsseldorf og Køln. På den smukkeste og mest romantiske strækning af Rhinen passerer vi den sagnomspundne Lorelei-klippe inden vi lægger til i den kendte vinby Rüdesheim. Sejladsen fortsætter herefter gennem Sydtyskland til vi når frem til charmerende Strasbourg i Frankrig.

Rejsens absolutte højdepunkt er en...

Flot sommerkrydstogt fra Holland gennem de smukke Rhinen-landskaber til Tyskland og Frankrig. Undervejs får vi en unik og klassisk koncertoplevelse i Maastricht med den populære musiker og entertainer André Rieu og Johann Strauss-orkesteret.   

Glæd dig til at opleve sejladsen på Rhinen fra fascinerende Amsterdam gennem Sydholland til historiske Arnhem og ind i Tyskland til Düsseldorf og Køln. På den smukkeste og mest romantiske strækning af Rhinen passerer vi den sagnomspundne Lorelei-klippe inden vi lægger til i den kendte vinby Rüdesheim. Sejladsen fortsætter herefter gennem Sydtyskland til vi når frem til charmerende Strasbourg i Frankrig.

Rejsens absolutte højdepunkt er en spektakulær aften i selskab med den verdenskendte entertainer og musiker André Rieu, som spiller koncert i sin hjemby Maastricht. Sammen med det store orkester Johann Strauss Orchestra, en række soloartister og diverse gæsteoptrædener har André Rieu gennem de sidste 14 år afholdt sine populære sommerkoncerter i den hyggelige hollandske by. Her venter os en herlig sommeraften, når vi indfinder os på Hollands mest romantiske plads Vrijthof i Maastricht for at se det storslåede show, som finder sted under åben himmel. Glæd dig til at høre klassisk musik i nye forklædninger, valse, musik fra kendte operaer og populære musicalnumre - alt sammen akkompagneret af et farverigt og levende sceneshow.

Vores danske 4-stjernede bus følger skibet på hele togtet, og alle de inkluderede udflugter køres selvfølgelig af vores dansktalende rejseleder. Ombord på det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora nyder vi den inkluderede helpension. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te. Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe en drikkepakke, der består af skibets vin, øl og sodavand fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kort over krydstogt på Rhinen Amsterdam-Strasbourg.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.575,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.100,-
Enekahyt på nedre dæk (hoveddæk)
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.550,-
Drikkepakke ombord
945,-
Afbestillingsforsikring
700,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning i Midttyskland
 • 7 nætter på MS Leonora****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 8 x frokost (1. 2. 3. 4. 6. 7. 8. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Düsseldorf
 • Byvandring i Køln med besøg i Kölner Dom
 • Byvandring i Rüdesheim
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Kanalrundfart i Strasbourg
 • André Rieu-Koncert, inkl. billet og transport
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Danmark - Holland

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme bus, og nyd rejsen gennem Danmark til Tyskland, hvor vi spiser frokost, inden vi krydser grænsen til Holland. Vi ankommer til Amsterdam og MS Leonora først på aftenen. Inden middagen ombord bliver vi præsenteret for besætningen, mens vi nyder en velkomstdrink i skibets hyggelige lounge.

2. dag: Amsterdam 

I dag ser vi nærmere på Amsterdam, der er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, hvilket giver byen sin helt egen karakter og charme. Så hvilken bedre måde at opleve Amsterdam på end til vands? Vi tager på kanalrundfart, hvor vi rigtigt kan nyde havnen, opleve de snævre kanaler og se de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen. Tilbage på MS Leonora hygger vi os med frokost, mens vi sejler mod Wijk bij Duurstede. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk, eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen nyder vi ombord, og efterfølgende spiller skibets musiker op til dans i loungen. Skibet ligger i Wijk bij Duurstede natten over.

3. dag: Arnhem

Vi nyder morgenmaden i roligt tempo, og nyder de smukke omgivelser. Efter frokost ankommer vi til Arnhem, hvorfra vi tager på udflugt til Oosterbeek, der ligger en halv times kørsel væk. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerede som hovedkvarter for The British 1st Airborne Division, der spillede en afgørende rolle i Slaget ved Arnhem. I dag rummer huset museet The Airborne Museum "Hartenstein", der på enestående vis fortæller historien om et af de mest berømte slag i slutningen af 2. Verdenskrig, som fandt sted den 17. og 18. september 1944. Planen, der var udtænkt af den engelske General Montgomery, fik navnet Operation Market Garden og gik ud på, at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linjer på markerne ved Oosterbeek vest for Arnhem. Efterfølgende skulle faldskærmssoldaterne rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn og holde den, indtil der kom forstærkning fra de amerikanske og polske tropper fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb ville forvirre og splitte de tyske tropper, men Operation Market Garden gik fuldstændig galt. Mellem 17. og 18. september faldt en så tæt tåge over Arnhem, at det var umuligt for de amerikanske og polske tropper at nå frem. Efter ni dages kamp var mere end 2.000 soldater dræbt og 5.000 sårede eller efterladt i den ødelagte by. De allierede nåede aldrig frem, og i vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal vinter, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Arnhem blev befriet den 8. april 1945. I dag er der ingen anden by i Holland, der fejrer befrielsen med så stor festivitas, som Arnhem.

Ikke langt fra Harstenstein Museum ligger begravelsespladsen Airborne Kerkhof, hvor 1.667 engelske og 79 polske faldne soldater er stedt til hvile. Efter besøget på Hartenstein Museum og Airborne Kerkhof er der afsat tid til et besøg i selve Arnhem, som i dag er en hyggelig by med en lang og spændende gågade. Middagen spiser vi ombord på MS Leonora, og omkring midnat sejler skibet videre sydpå ad Rhinen mod Tyskland.

4. dag: Düsseldorf

Vi har passeret grænsen mellem Holland og Tyskland. På en strækning udgør Rhinen rent faktisk selve grænsen mellem de to lande. Vi nyder frokosten ombord, inden vi først på eftermiddagen lægger til i Düsseldorf - digteren og romantikeren Heinrich Heines fødeby. Düsseldorf er administrationsby for hele Rhur-området og har derfor tilnavnet Rhur-områdets skrivebord. Sammen med rejselederen tager vi på byvandring og ser blandt andet byens lange gågade, Königsallee. I den gamle bydel vrimler det med værtshuse, og i Düsseldorf bestiller man en "Alt", når man skal have en lokal øl. Skibet ligger i Düsseldorf natten over, så der er mulighed for at gå i land og opleve Düsseldorf om aftenen.

5. dag: Køln og koncert med André Rieu 

Vi sejler fra Düsseldorf tidligt om morgenen med kurs mod Rhinens trafikale knudepunkt og travle handelsby Køln. Formiddagen byder på skibets store morgenbuffet og afslapning ombord. Midt på dagen lægger vi til ved Rheinufer tæt på Kølns gamle centrum og den imponerende Kölner Dom, som på mirakuløs vis slap næsten uskadt fra de allieredes bombardementer under 2. Verdenskrig. Med rejselederen tager vi på byvandring, hvor vi naturligvis ser nærmere på byens berømte katedral. Der er tid til et lille hvil ombord, inden vi spiser tidlig middag, så vi er klar til aftenens udflugt til Maastricht. Her venter rejsens højdepunkt, når vi oplever en festlig koncert med den populære violinist og dirigent André Rieu og Johann Strauss-orkesteret. Koncerten foregår på byens store plads Vrijthof i André Rieu's hjemby. Glæd dig til en unik musikalsk oplevelse og til den fantastisk gode stemning blandt det begejstrede publikum.

6. dag: Rüdesheim am Rhein

Vi kom lidt sent til køjs efter André Rieu-koncerten i går, så vi slapper lidt af om formiddagen, mens vi sejler på den kønneste og mest romantiske strækning af Rhinen. Omgivet af vinbjerge, gamle middelalderborge og maleriske små vinbyer med hyggelige bindingsværkshuse sejler vi sydpå forbi St. Goarshausen og den legendariske Lorelei-klippe, hvor passagen er smal og tidligere var forbundet med stor fare. Her forulykkede sømændene når de hørte Lorelei-pigens fortryllende sang. Når vi er sejlet forbi Kaub og Assmannshausen, kommer vi midt på eftermiddagen frem til den verdenskendte vinby Rüdesheim. Med rejselederen spadserer vi en tur i Rüdesheim, hvor vi blandt andet kommer igennem den hyggelige Drosselgasse med bindingsværkshuse, vinstuer og værtshuse. Her er der god lejlighed til at nyde et køligt glas Rhinskvin eller en Rüdesheimer Kaffee om eftermiddagen. Til aften er vi inviteret til kaptajnens gallamiddag ombord, og imens vi nyder den gode mad sejler vi fra Rüdesheim med kurs sydpå forbi Wiesbaden og Mainz. 

7. dag: Strasbourg

Vi er kommet godt sydpå i Tyskland, forbi Speyer og Karlsruhe. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Strasbourg, som både er en mondæn by med smarte butikker og flotte gader - men også en gammel by med bindingsværkshuse, små brolagte stræder og smalle kanaler - særligt i den smukke bydel Petit France. Vi følger rejselederen ud på en spændende byvandring i det gamle Strasbourg samt på en hyggelig kanalsejlads gennem Petit France. Skibet ligger i Strasbourg natten over. 

Vi oplever den charmerende by Strasbourg - et symbol for freden i Europa.

8. dag: Strasbourg - Midttyskland

Efter morgenmaden tager vi afsked med MS Leonora og kører nordpå igen. Undervejs holder vi frokostpause i den romantiske Rødhætteby Alsfeld. Efterfølgende fortsætter vi turen gennem Tyskland til vores overnatningshotel i Midttyskland.

I Alsfeld mødes vi af eventyrlig bindingsværksidyl.

9. dag: Hjemrejse

Vi sætter kursen mod Puttgarden, hvor færgen venter på at sejle os til Danmark og Rødby. Undervejs spiser vi frokost på Lüneburger Heide.
 

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:
 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 
MS Leonora. Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora. Loungen på MS Leonora. Restauranten på MS Leonora. Soldækket på MS Leonora.