Inkl. koncert med André Rieu

Rhinen · Fra Amsterdam til Strasbourg med André Rieu-koncert

Krydstogter
9 Dage

Flot sommerkrydstogt fra Holland gennem de smukke Rhin-landskaber i Tyskland til Frankrig. Undervejs får vi en klassisk koncertoplevelse i Maastricht med den populære musiker og entertainer André Rieu og Johann Strauss-orkesteret. Vi sejler med det flotte og 4-stjernede MS Leonora, som vi har helt for os selv, hvorfor dette krydstogt er eksklusivt for Vitus Rejsers gæster. 

Glæd dig til at opleve sejladsen på Rhinen fra fascinerende Amsterdam gennem Sydholland til historiske Arnhem og ind i Tyskland til Düsseldorf og Køln. På den smukkeste og mest romantiske strækning af Rhinen passerer vi den sagnomspundne Lorelei-klippe, inden vi lægger til i den...

Flot sommerkrydstogt fra Holland gennem de smukke Rhin-landskaber i Tyskland til Frankrig. Undervejs får vi en klassisk koncertoplevelse i Maastricht med den populære musiker og entertainer André Rieu og Johann Strauss-orkesteret. Vi sejler med det flotte og 4-stjernede MS Leonora, som vi har helt for os selv, hvorfor dette krydstogt er eksklusivt for Vitus Rejsers gæster. 

Glæd dig til at opleve sejladsen på Rhinen fra fascinerende Amsterdam gennem Sydholland til historiske Arnhem og ind i Tyskland til Düsseldorf og Køln. På den smukkeste og mest romantiske strækning af Rhinen passerer vi den sagnomspundne Lorelei-klippe, inden vi lægger til i den kendte vinby Rüdesheim. Sejladsen fortsætter herefter gennem Sydtyskland, til vi når frem til charmerende Strasbourg i Frankrig.

Rejsens absolutte højdepunkt er en spektakulær aften i selskab med den verdenskendte entertainer og musiker André Rieu, som spiller koncert i sin hjemby Maastricht. Sammen med det store Johann Strauss-orkester, en række soloartister og diverse gæsteoptrædener har André Rieu gennem de sidste 14 år afholdt sine populære sommerkoncerter i den hyggelige hollandske by. Her venter os en herlig sommeraften, når vi indfinder os på Hollands mest romantiske plads Vrijthof i Maastricht for at se det storslåede show, som finder sted under åben himmel. Glæd dig til at høre klassisk musik i nye forklædninger, valse, musik fra kendte operaer og populære musicalnumre - alt sammen akkompagneret af et farverigt og levende sceneshow.

Vores danske 4-stjernede bus følger skibet på hele togtet, og de inkluderede udflugter er naturligvis med vores dansktalende rejseleder. Ombord på det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora nyder vi den inkluderede helpension. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te. Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe en drikkepakke, der består af skibets vin, øl og sodavand fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kort - Rhinen fra Amsterdam til Strasbourg med Andre Rieu-koncert

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.575,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.100,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.550,-
Drikkepakke ombord
995,-
Afbestillingsforsikring
725,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning i Midttyskland
 • 7 nætter på MS Leonora****+
 • 7 x morgenmad (2. 3. 5. 6. 7. 8. og 9. dag)
 • 1 x brunch (4. dag)
 • 8 x frokost (1. 2. 3. 5. 6. 7. 8. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Besøg på The Airborne Museum og Airborne Kerkhof i Oosterbeek
 • Byvandring i Køln, inkl. besøg i Kölner Dom
 • Byvandring i Rüdesheim 
 • Byvandring i Heidelberg
 • Byrundtur og kanalrundfart i Strasbourg
 • André Rieu-koncert i Maastrict, billetkategori B1
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Billetter:
Alle billetter til André Rieu-koncerten er i kategori B1 – d.v.s. siddepladser i den venstre, centrale del af Vritjhof-arenaen.
Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Danmark - Holland

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme bus, og nyd rejsen gennem Danmark til Tyskland, hvor vi spiser frokost, inden vi krydser grænsen til Holland. Vi ankommer til Amsterdam og MS Leonora først på aftenen. Inden middagen ombord bliver vi præsenteret for besætningen, mens vi nyder en velkomstdrink i skibets hyggelige lounge.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

2. dag: Amsterdam 

I dag ser vi nærmere på Amsterdam, der er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, hvilket giver byen sin helt egen karakter og charme. Så hvilken bedre måde at opleve Amsterdam på end til vands? Sammen tager vi på kanalrundfart, hvor vi rigtigt kan nyde havnen, opleve de snævre kanaler og se de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen. Tilbage på MS Leonora hygger vi os med frokost, mens vi sejler fra Amsterdam mod Arnhem. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk, eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen nyder vi ombord, og efterfølgende spiller skibets musiker op til dans i loungen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Afslapning ved Amsterdams kanaler.

Afslapning ved Amsterdams kanaler.

3. dag: Arnhem

Nyd morgenmaden og udsigten til flodbredden fra skibets panoramarestaurant. Efter ankomst til Arnhem tager vi på udflugt til Oosterbeek, der ligger en halv times kørsel væk. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerede som hovedkvarter for The British 1st Airborne Division, der spillede en afgørende rolle i Slaget ved Arnhem. I dag rummer huset museet The Airborne Museum Hartenstein, der på enestående vis fortæller historien om et af de mest berømte slag i slutningen af 2. verdenskrig, som fandt sted den 17. og 18. september 1944. Planen, der var udtænkt af den engelske General Montgomery, fik navnet Operation Market Garden og gik ud på, at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linjer på markerne ved Oosterbeek vest for Arnhem. Efterfølgende skulle faldskærmssoldaterne rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn og holde den, indtil der kom forstærkning fra de amerikanske og polske tropper fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb ville forvirre og splitte de tyske tropper, men Operation Market Garden gik fuldstændig galt. Mellem 17. og 18. september faldt en så tæt tåge over Arnhem, at det var umuligt for de amerikanske og polske tropper at nå frem. Efter ni dages kamp var mere end 2.000 soldater dræbt og 5.000 sårede eller efterladt i den ødelagte by. De allierede nåede aldrig frem, og i vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal vinter, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Arnhem blev befriet den 8. april 1945. I dag er der ingen anden by i Holland, der fejrer befrielsen med så stor festivitas, som Arnhem.

Ikke langt fra Harstenstein Museum ligger begravelsespladsen Airborne Kerkhof, hvor 1.667 engelske og 79 polske faldne soldater er stedt til hvile. Efter besøget på Hartenstein Museum og Airborne Kerkhof er der afsat tid til et besøg i selve Arnhem, som i dag er en hyggelig by med en lang og spændende gågade. Middagen spiser vi ombord på MS Leonora, og omkring midnat sejler skibet videre sydpå ad Rhinen mod Tyskland.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

The Airborne Museum Hartenstein.

The Airborne Museum Hartenstein.

4. dag: Køln og koncert med André Rieu 

Vi sejler mod Rhinens trafikale knudepunkt og travle handelsby Køln. Denne morgen/formiddag byder skibet på den store brunchbuffet og afslapning ombord. Midt på dagen lægger vi til ved Rheinufer tæt på Kølns gamle centrum og den imponerende Kölner Dom, som på mirakuløs vis slap næsten uskadt fra de allieredes bombardementer under 2. verdenskrig. Med rejselederen tager vi på byvandring, hvor vi naturligvis ser nærmere på byens berømte katedral. Der er tid til et lille hvil ombord, inden vi spiser tidlig middag, så vi er klar til aftenens udflugt til Maastricht. Her venter rejsens højdepunkt, når vi oplever en festlig koncert med den populære violinist og dirigent André Rieu og Johann Strauss-orkesteret. Koncerten foregår på byens store plads Vrijthof i André Rieu's hjemby. Vores billetter er i kategori B1, dvs. siddepladser i den venstre, centrale del af Vritjhof-arenaen. Glæd dig til en unik musikalsk oplevelse og til den fantastisk gode stemning blandt det begejstrede publikum. 

Inkluderede måltider: Brunch, middag.

André Rieu-koncert i Maastrich.

André Rieu-koncert i Maastrich.

5. dag: Rüdesheim am Rhein

Vi kom lidt sent til køjs efter André Rieu-koncerten i går, så vi slapper lidt af om formiddagen, mens vi sejler på den kønneste og mest romantiske strækning af Rhinen. Omgivet af vinbjerge, gamle middelalderborge og maleriske små vinbyer med hyggelige bindingsværkshuse sejler vi sydpå forbi St. Goarshausen og den legendariske Lorelei-klippe, hvor passagen er smal og tidligere var forbundet med stor fare. Her forulykkede sømændene, når de hørte Loreleis fortryllende sang. Når vi er sejlet forbi Kaub og Assmannshausen, kommer vi midt på eftermiddagen frem til den verdenskendte vinby Rüdesheim. Med rejselederen spadserer vi en tur i Rüdesheim, hvor vi blandt andet kommer igennem den hyggelige Drosselgasse med bindingsværkshuse, vinstuer og værtshuse. Her er der god lejlighed til at nyde et køligt glas Rhinskvin eller en Rüdesheimer Kaffee om eftermiddagen. Skibet ligger i Rüdesheim natten over, og vi spiser middag ombord.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Restaurant i Drosselgasse i Rudesheim.

Restaurant i Drosselgasse i Rudesheim.

6. dag: Rüdesheim - Mannheim og udflugt til Heidelberg

Vi forlader Rüdesheim og sejler sydpå forbi Wiesbaden og Mainz. Midt på dagen passerer vi Worms med den enorme røde sandstenskatedral med seks tårne. Vi nærmer os Neckar-flodens udløb i Rhinen ved byen Mannheim, hvor vi lægger til. Her tager vi på eftermiddagsudflugt til den gamle, romantiske universitetsby Heidelberg med ruinen af Heidelberg Slot. Med rejselederen spadserer vi ad byens lange hovedgade til henrivende pladser, sprudlende fontæner og forbi fornemme borgerhuse. Måske går vi også en tur ud på Alte Brücke over floden Neckar. Der bliver efterfølgende tid til at se sig lidt omkring på egen hånd, inden vi vender tilbage til MS Leonora i Mannheim, hvor middagen venter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

7. dag: Strasbourg

Først på dagen ankommer vi til Strasbourg i Frankrig, som både er en mondæn by med smarte butikker og flotte gader, men også en gammel by med bindingsværkshuse, små brolagte stræder og smalle kanaler - særligt i den smukke bydel Petit France. Vi følger rejselederen på en spændende byvandring i det gamle Strasbourg samt på en hyggelig kanalsejlads gennem Petit France. Skibet ligger i Strasbourg hele dagen og natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Strasbourg - Krydstogt Amsterdam fra Strasbourg

Strasbourg - Krydstogt Amsterdam fra Strasbourg

8. dag: Strasbourg - Midttyskland

Om formiddagen tager vi afsked med MS Leonora og kører nordpå igen. Undervejs holder vi frokostpause i den romantiske Rødhætteby Alsfeld. Efterfølgende fortsætter vi turen gennem Tyskland til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Alsfeld - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

Alsfeld - Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

9. dag: Hjemrejse

Vi sætter kursen mod Puttgarden, hvor færgen venter på at sejle os til Danmark og Rødby. Undervejs spiser vi frokost på Lüneburger Heide.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.
 

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.