Nyhed!

Rhinen, Main & Donau · Forårskrydstogt fra Amsterdam til Wien

Krydstogter
14 Dage

Rejs med tværs gennem Europa, når vi ad Rhinen, Main og Donau sejler fra den romantiske kanalby Amsterdam til blandt andet Køln, Mainz, Würzburg, Nürnberg, Regensburg og Passau, inden vi slutter af i musikkens by, Wien. 

Det 4-stjernede skib MS Leonora danner rammen om dette hyggelige forårstogt, der ad Rhinen, Main og Donau sejler os fra Amsterdam til Wien. Undervejs kan vi nyde de forbipasserende landskaber fra skibets soldæk, når vi glider gennem Holland, Tyskland og Østrig.

Det flotte, inkluderede udflugtsprogram tager os blandt andet på kanalrundfart på Amsterdams hyggelige kanaler og på besøg i den imponerende Kölner Dom, og...

Rejs med tværs gennem Europa, når vi ad Rhinen, Main og Donau sejler fra den romantiske kanalby Amsterdam til blandt andet Køln, Mainz, Würzburg, Nürnberg, Regensburg og Passau, inden vi slutter af i musikkens by, Wien. 

Det 4-stjernede skib MS Leonora danner rammen om dette hyggelige forårstogt, der ad Rhinen, Main og Donau sejler os fra Amsterdam til Wien. Undervejs kan vi nyde de forbipasserende landskaber fra skibets soldæk, når vi glider gennem Holland, Tyskland og Østrig.

Det flotte, inkluderede udflugtsprogram tager os blandt andet på kanalrundfart på Amsterdams hyggelige kanaler og på besøg i den imponerende Kölner Dom, og så skal vi opleve Residenz i Würzburg, se Gutenberg-byen Mainz og meget, meget mere. Vi sejler på Rhinen, Main, Main-Donau-kanalen og Donau, hvor hver dag byder på skiftende udsigter til det spirende forårslandskab.

Det lækre, 4-stjernede skib MS Leonora danner en komfortabel og hyggelig ramme om dette oplevelsesrige forårskrydstogt. Nyd solen fra en liggestol på skibets soldæk, eller lær dine medrejsende at kende over en drink i den velindrettede lounge, hvor der er underholdning om aftenen. Rejsens måltider nyder vi i skibets hyggelige restaurant.

Den inkluderede helpension består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te. Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets vin, øl og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kort - Rhinen, Main og Donau - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
2.475,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
3.300,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
4.945,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
7.420,-
Drikkepakke ombord
1.485,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. drikkevarer
155,-
Afbestillingsforsikring
1.020,-
Obl. administrationsgebyr
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 11 nætter på MS Leonora****
 • 1 overnatning i Østrig
 • 1 overnatning i Tyskland
 • 13 x morgenmad (2.-14. dag)
 • 12 x frokost (1.-11. og 13. dag)
 • 13 x middag  (1.-13. dag) 
 • Velkomstdrink ombord
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Køln
 • Besøg i Kölner Dom
 • Byvandring i Mainz
 • Besøg i Mainzer Dom
 • Byvandring i Miltenberg
 • Besøg på Residenz i Würzburg
 • Byvandring i Schweinfurt
 • Byvandring i Nürnberg
 • Byvandring i Regensburg
 • Byvandring i Passau
 • Byrundtur i Wien
 • Besøg på Schönbrunn 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland til Amsterdam

Med vores 4-stjernede bus sætter vi kursen sydpå, og ved Rødby tager vi færgen til Puttgarden. Vel ankommet til Nordtyskland fortsætter vi vores kurs vestover og spiser frokost undervejs. Vi ankommer til Amsterdam om aftenen, hvor vi møder vores gode flodkrydstogtskib MS Leonora. Efter en velkomstdrink nyder vi middagen i restauranten. Skibet ligger i Amsterdam natten over.  

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

MS Leonora.

MS Leonora.

2. dag: Amsterdam

For at opleve Amsterdam på rette vis, skal vi naturligvis på kanalrundfart. Her kommer vi helt tæt på de karakteristiske smalle kanalhuse med deres ganske forskelligt udformede gavle. Kanalsejladsen tager os i roligt tempo forbi Centraal Station, diverse muséer, under talrige broer og gennem byens ældste havn, Damrak. Efter lidt tid på egen hånd i det centrale Amsterdam vender vi tilbage til MS Leonora. Mens vi nyder frokosten ombord, begynder vores spændende sejlads gennem Europa, først med kurs ud på Rhinen og sydpå mod Köln. Der er god tid til at komme ned i gear og nyde livet ombord. Om aftenen sætter vi os til bords i skibets restaurant, hvor vi får serveret middagen. Efterfølgende er det måske blevet tid til en drink, som du kan nyde i loungen, mens skibets musiker underholder. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

En af Amsterdams charmerende kanaler.

En af Amsterdams charmerende kanaler.

3. dag: Køln

Du kan tage den med ro denne formiddag, hvor vi sejler sydpå ad Rhinen. Kort efter frokost anløber vi Rhinlandets metropol, Køln. Vi tager straks ud på en lille byvandring i centrum, langs Rhinpromenaden og op til Kölner Dom med de to karakteristiske, 157 meter høje tårne. Vi besøger kirken og går bagefter en tur i Kølns gamle centrum. 
  
Mens vi nyder middagen i skibets restaurant, sejler vi fra Køln, sydpå ad Rhinen mod Koblenz ved Deutsches Eck. I løbet af aftenen passerer vi Loreley-klippen og den mest romantiske strækning på Rhinen. Vi har kurs mod Mainz og sejler nu hele natten og næste formiddag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Køln med den berømte domkirke i baggrunden.

Køln med den berømte domkirke i baggrunden.

4. dag: Mainz

Ved Mainz forlader vi Rhinen og sejler ind på Main-floden for at begynde vores sejlads på tværs af Tyskland. Efter frokost besøger vi Mainz, bogtrykkerkunstens og Gutenbergs by, hvor vi går på en byvandring. Dominerende i bybilledet er den enestående Mainzer Domkirke - en af de mest betydningsfulde religiøse bygninger i Tyskland, der blev grundlagt helt tilbage i år 975. Desuden er Mainz kendt som universitetsby og en betydningsfuld by i den tyske vinkultur. Områdets vinbønder fremstiller noget af Tysklands bedste vin, og vinfester flere gange i løbet af året er da også helt naturligt. Vi ser det hyggelige gamle centrum nær Domkirken med smukke bindingsværkshuse og Marienbrunnen midt på torvet. Om aftenen spiser vi middag ombord på skibet.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den historiske bydel i Mainz.

Den historiske bydel i Mainz.


5. dag: Miltenberg

Main snor sig gennem det tyske landskab. Fra skibets soldæk kan vi nyde synet af vinbjergene og de små maleriske byer langs floden.

Mens vi nyder frokosten ombord, ankommer vi til "Mains perle", Miltenberg, en idyllisk og billedskøn by. Miltenberg er en lille by, fyldt med fantastiske bindingsværkshuse og brolagte gader med blomsterdekorationer. Torvet er omkranset af maleriske bindingsværkshuse og midt på pladsen står Marktbrunnen, som blev fremstillet i rød sandsten i 1583 af den lokale billedhugger Michael Junker. Vi kan stadig se rester af den gamle bymur, ligesom de karakteristiske byporte Mainzer Tor og  Würzburger Tor står ved indkørslen til byen fra hver sin side. Efter et par timer i denne skønne by, samles vi igen til middag i restauranten ombord på skibet.     

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Mains Perle - Miltenberg.

Mains Perle - Miltenberg.


6. dag: Würzburg

Efter en flot formiddagssejlads på Main ankommer vi til Würzburg under frokosten. Allerede når vi nærmer os byen, ser vi den karakteristiske gamle Mainbrücke, bygget i årene 1473-1543. Godt, solidt, tysk håndværk! Allerede i 1120 havde man på dette sted etableret Tysklands første stenbro, som førte over Main-floden. Endvidere kan vi fra skibet se den imponerende fæstning Marienberg, som overvågede og beskyttede Würzburg. Den oprindelige middelalderborg blev i 1600-tallet ombygget til renæssanceslot og barokfæstning. Udenom Marienberg er anlagt en smuk park med flotte sommerblomster og fin udsigt over floden og byen. Under opholdet i Würzburg besøger vi det imponerende barokslot Residenz, som står på UNESCOs Verdensarvsliste som et af de mest betydningsfulde slotte i Europa. Du får også tid på egen hånd i Würzburgs gamle centrum, hvor den ene vinkælder afløser den anden. Skibet ligger i Würzburg indtil sidst på aftenen. Vi nyder endnu en middag i restauranten ombord på MS Leonora.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.  

Den karakteristiske gamle Mainbrücke.

Den karakteristiske gamle Mainbrücke.


7. dag: Schweinfurt

Nyd formiddagens sejlads på Main med kurs mod Schweinfurt, inden vi lægger til i Schweinfurt omkring frokosttid. Byen er kendt for industri, videnskab og teknik. Her blev kuglelejet opfundet i sin tid, og i dag er fabrikken SKF Kugleleje verdens tredjestørste leverandør af kuglelejer til bilindustrien. Vi går en tur i byen, der ligger smukt ved Main-floden mellem Hasselberg-skoven og de frodige sletter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Farverige huse i Schweinfurt.

Farverige huse i Schweinfurt.

8. dag: Nürnberg

Ved Bamberg er skibet sejlet ind på Main-Donau-kanalen som ved Forchhheim går over i floden Regnitz. Vi følger Regnitz-floden frem til Nürnberg, som vi ankommer til midt på dagen. Vi spiser frokost ombord på skibet, og derefter skal vi ud og opleve Nürnberg. Byen er historisk tæt knyttet til Hitlers Naziparti og ødelæggelserne under 2. verdenskrig var voldsomme. Alligevel er det lykkedes tyskerne at rekonstruere dele af den gamle byplan omkring floden Pegnitz. Sammen udforsker vi Nürnberg på en byvandring i det gamle centrum ved Hauptmarkt og den berømte Schöner Brunnen med det 19 meter høje tårn med 40 figurer. Ved torvet ligger den katolske Frauenkirche med figurspillet Männleinlaufen ved uret. Vi kommer også forbi det gamle rådhus og Nürnbergs berømte legetøjsmuseum. Aftenens middag nyder vi i skibets restaurant.             

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den gamle bydel i Nurnberg.

Den gamle bydel i Nurnberg.

9. dag: Regensburg

Efter Nürnberg sejler vi igen på Main-Donau-kanalen, som forbinder de to europæiske floder - og dermed også Rhinen og Donau. Ved Kehlheim udmunder Main-Donau-kanalen i selve Donau, som vi herefter følger. Vi kommer frem til Regensburg, hvor floderne Regen og Naab udmunder i Donau. Regensburg har bevaret sit oprindelige middelalderudseende og centrum domineres af meget gamle borgerhuse. Den gamle bro, Steinerne Brücke, fører over Donau og direkte ind i tårnbygningen med byens vagttårn. Regensburg har mere end 1.500 fredede bygninger, og den ældste bydel er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Om formiddagen tager vi på byvandring i Regensburg, hvor vi blandt andet ser den flotte gotiske kirke, Sankt Peter-domkirken og det enorme paladskompleks Fürst Thurn und Taxis Schloss. Tilbage på skibet venter middagen, og sidst på aftenen letter kaptajnen anker og sætter kurs mod Passau.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Regensburg med Sankt Peter domkirken.

Regensburg med Sankt Peter domkirken.

10. dag: Passau

Passau overrasker med sine charmerende, brolagte gader og promenader langs de tre floder Ilz, Donau og Inn. Vi oplever byen på en byvandring, der blandt andet tager os gennem den gamle bydel, som ligger på en smal og stejl landtange midt i byen. Vi ser også Maria Hilf-klostret, som blandt andet har en 321 trin lang, overdækket bodstrappe op til valfartskirken.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den charmerende tyske by Passau.

Den charmerende tyske by Passau.

11. dag: Sejlads på Donau gennem Wachaudalen

Strækningen fra Passau til Wien bringer os gennem den naturskønne Wachaudal, som ligger mellem byerne Krems og Melk. Her flyder Donau gennem et smukt landskab med vinbjerge og frugttræer, små idylliske byer og borgruiner på bjergtoppene. Her dyrkes abrikoser, og af druerne fra de frugtbare vinstokke fremstilles Østrigs bedste hvidvine. Vi passerer Europas største benediktinerkloster, Stift Melk, ved byen Melk, som vi ser fra vandsiden.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den smukke Wachaudal med Durnstein.

Den smukke Wachaudal med Durnstein.

12. dag: Wien

Vi nærmer os musikkens by, Wien, og lægger til i bydelen Nussdorf, hvor Donau går ind i kanaler til flodkrydstogtskibenes anlægssteder. Efter morgenmaden er vores ophold ombord på MS Leonora slut, og vores bagage bliver bragt fra borde til vores ventende bus. Med bussen kører vi byrundtur i Wien ad Ringstrasse med de mange bygninger fra Østrigs storhedstid. Kursalonen, Staatsoper, rådhuset, universitetet, Burgtheater, Børsen og Parlamentet, tegnet af den danske arkitekt Teophil Hansen. Vi kommer også forbi museumskvarteret med Det Naturhistoriske Museum og Det Kunsthistoriske Museum. Der er frokost på egen hånd i Wiens centrum. Om eftermiddagen skal vi opleve Maria Theresias pragtfulde slot Schönbrunn, beliggende i det smukke parkanlæg. Vi får en rundvisning gennem en stor del af slottets mange værelser. Efter lidt tid på egen hånd med mulighed for en spadseretur i parken, kører vi udenfor Wien til midddag og overnatning på et godt hotel.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Wiens bygninger stråler om kap med solen.

Wiens bygninger stråler om kap med solen.


13. dag Fra Østrig gennem Tjekkiet mod Tyskland

I dag påbegynder vi vores hjemrejse. Vi kører genem Tjekkiet og holder dagens frokostpause på en tjekkisk restaurant. Grænsen til Tyskland passeres, og vi kører op i området syd for Berlin, hvor vores sidste overnatning og middag venter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

14. dag  Hjemrejse

Vi sætter kursen mod Rostock og færgen til Danmark. Vi er hjemme først på aftenen.   

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.