Nyhed!
Krydstogter
10 Dage

Forkæl dig selv med et stemningsfuldt sommerkrydstogt, når vi sejler på nogle af Donaus flotteste strækninger og gennem Wachaudalen til de fascinerende hovedstæder i Østrig, Ungarn og Slovakiet. Vi har inkluderet All Inclusive på det flotte skib MS Leonora.

Vi flyver både ud og hjem på dette behagelige sommertogt, der både starter og slutter i valsebyen Wien. Udover den elegante musikby, bringer sejladsen os gennem Ungarn, Slovakiet, Østrig og Tyskland, hvor vi naturligvis tager på opdagelse i de smukke, gamle hovedstæder Budapest og Bratislava. Vi sejler selvfølgelig igennem den naturskønne Wachaudal, og så kan du glæde dig til hyggelige besøg i...

Forkæl dig selv med et stemningsfuldt sommerkrydstogt, når vi sejler på nogle af Donaus flotteste strækninger og gennem Wachaudalen til de fascinerende hovedstæder i Østrig, Ungarn og Slovakiet. Vi har inkluderet All Inclusive på det flotte skib MS Leonora.

Vi flyver både ud og hjem på dette behagelige sommertogt, der både starter og slutter i valsebyen Wien. Udover den elegante musikby, bringer sejladsen os gennem Ungarn, Slovakiet, Østrig og Tyskland, hvor vi naturligvis tager på opdagelse i de smukke, gamle hovedstæder Budapest og Bratislava. Vi sejler selvfølgelig igennem den naturskønne Wachaudal, og så kan du glæde dig til hyggelige besøg i de charmerende byer Passau, Linz og Melk.

Det bekvemme og lækre 4-stjernede skib MS Leonora danner en skøn ramme om togtet, og ombord sørger den imødekommende besætning for at forkæle os i skibets hyggelige restaurant. Vi har inkluderet All Inclusive, så det eneste, du skal tænke på, er at nyde de skiftende landskaber fra skibets soldæk og lade dig berige af gode oplevelser på de mange hyggelige udflugter. Vores dansktalende rejseleder sørger for, at du får det hele med.

Ombord på det dejlige skib nyder vi All Inclusive, der inkluderer helpension samt øl, vin og vand hver dag fra 11.00–23.00. Den inkluderede helpension består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Glæd dig til et flot krydstogt, som er fyldt med forkælelse og gode oplevelser.

Kort over Østrig, Slovakiet, Ungarn og Tyskland - Sommer på Donau

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
2.025,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.700,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
3.825,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
5.850,-
Suite på øvre dæk med fransk altan
8.910,-
Afbestillingsforsikring
725,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Wien t/r 
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 9 nætter på MS Leonora****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 9 x frokost (1.-9. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00
 • Velkomstdrink ombord
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Bratislava
 • Byvandring i Linz
 • Byvandring i Passau
 • Rundvisning på Stift Melk
 • Byrundtur i Wien
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Lokalguider i Budapest, Bratislava og Wien
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Wien

Vi tager morgenflyet til Wien, og efter ankomst tager vi ud og ser nærmere på Wien på en byrundtur med bus. Her passerer vi blandt andet ​Belvederepaladset og Ringstrasse med den danske arkitekt Teophil Hansens berømte Musikverein og parlamentet. Vi kommer ligeledes forbi mange af palæerne og bygningerne fra Østrigs storhedstid: Staatsoper, Rådhuset, Universitetet, Burgtheater, Museumskvarteret og FN-byen med det karakteristiske Donautårn. Vi nyder en let frokost, inden vi begiver os ned til skibet, hvor besætningen står klar til at byde os velkommen. Der er tid til, at vi kan finde os til rette i vores kahytter, inden vi samles til velkomstdrink i loungen og middag i skibets restaurant.

sommer-paa-donau-leonora.jpg

Afslappet atmosfære i restauranten ombord.

Afslappet atmosfære i restauranten ombord.

2. dag: Budapest

Hele formiddagen kan du nyde sejladsen på Donau, mens vi sejler mod Budapest. Efter frokost ankommer vi til Ungarns fascinerende hovedstad, der er fyldt med pompøse huse og monumentale regeringsbygninger. Måske kender du allerede den hyppigt fotograferede og flotte parlamentsbygning, der ligger smukt ved Donaus bred. Budapest er en dobbeltby, som teknisk set kan inddeles i Buda og Pest, der ligger på hver sin side af floden, og som har hver deres særpræg. Af de otte broer, der krydser Donau og forbinder bydelene, er Kædebroen og Elisabethbroen nok de mest kendte. Buda på vestsiden har krogede gader, flotte barokke paladser og tyrkiske bade, og Pest på østsiden rummer en skøn blanding af arkitektur, brede boulevarder og store administrationsbygninger.

Om eftermiddagen tager vi på byrundtur i både Buda og Pest og ser blandt andet St. Stefan Basilikaen, Statsoperaen og det pragtfulde borgkvarter med kønne huse i de smalle gader. Vi ser også Fiskerbastionen og nyder udsigten over byen fra Gellérthøjen. Vi har lokalguide med i bussen, som sørger for, at vi får en grundig introduktion til denne spændende by. Byrundturen foregår både i bus og til fods. Om aftenen spiser vi middag i skibets restaurant, og efterfølgende spiller skibets musiker i loungen. Skibet ligger i Budapest natten over. 

ungarn_budapest_960.jpg

Fiskerbastionen i Budapest.

Fiskerbastionen i Budapest.

3. dag: Budapest 

Efter morgenmaden har du mulighed for at opleve endnu mere af Budapest på egen hånd. Skibet ligger centralt i byen, og der er ikke langt at gå til markedshallen, som har et meget stort udvalg af ungarske delikatesser. Måske vil du bare slentre en tur på gågaden? Sidst på formiddagen letter vi anker og sætter kursen mod Slovakiet. Under afsejlingen nyder vi frokosten, og vi har nu hele eftermiddagen til at slappe af på soldækket, i loungen eller i kahytterne. Vi passerer Donauknæet og kommer forbi Ungarns største kirke og landets højeste bygning, den imponerende Esztergom Basilika, som med sin 100 meters højde kan ses på lang afstand. Vi fortsætter sejladsen mod Bratislava, mens vi nyder middagen i skibets restaurant.

sommer-paa-donau-esztergom_basilika.jpg

Den smukke og imponerende Esztergom Basilika.

Den smukke og imponerende Esztergom Basilika.

4. dag: Bratislava 

Om morgenen ankommer vi til Slovakiets charmerende hovedstad, Bratislava. Skibet lægger til helt inde i centrum af den lille by, der opleves bedst til fods. Vores lokale guide viser os de elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Primatpaladset blev bygget i 1778 som hovedsæde for ærkebiskopper, og i dag huser det Bratislavas borgmesterkontor og blandt andet seks smukke, engelske gobeliner fra 1600-tallet. Vi nyder også udsigten op til borgen Pressburg, der ligger højt hævet over byen. Skibet ligger i Bratislava til klokken cirka 18.00, så du har rig mulighed for at udforske endnu mere af byen på egen hånd. Mens vi nyder middagen i restauranten, sejler vi videre mod Østrig og gør undervejs et kort holdt i den lille østrigske by Hainburg an der Donau, hvor de friske kan gå en lille aftentur. 

slovakiet_bratislava_960.jpg

Sommer i Bratislava.

Sommer i Bratislava.

5. dag: Dürnstein 

Vi sejler forbi Wien mod den naturskønne Wachaudal, som er et populært område i delstaten Niederösterreich. Dalen har ideelle betingelser for vinstokke og frugttræer, og Østrigs bedste vine dyrkes på skråningerne ned mod Donau. Vi sejler forbi det smukke landskab med små hyggelige vinbyer langs floden, der har berettiget dalen til UNESCOs beskyttelse. Efter frokost lægger vi til i Dürnstein. På  borgen i den berømte vinby sad selveste Richard Løvehjerte fanget i over et år. Der vil være tid til at gå en tur i den lille by, hvor man har rig mulighed for at nyde de smukke omgivelser og smage på de berømte hvidvine, der er lavet på Grüner Veltliner og Riesling. Tilbage på skibet nyder vi aftenens middag.

oestrig_wachaudalen_960.jpg

Den naturskønne Wachaudal.

Den naturskønne Wachaudal.

6. dag: Linz

Nyd formiddagens sejlads fra skibets soldæk. Vi spiser frokost ombord, inden vi tager de gode sko på og sammen tager på byvandring i Linz, som var europæisk kulturhovedstad i 2009.  Vi går en tur gennem den gamle bydel, hvor vi kommer forbi det historiske hotel, Kremsmünstererhof, forbi det gamle marked og frem til hovedtorvet, hvor baroksøjlen dominerer pladsen. Vi kigger forbi konditoriet Jindrak, hvor der bliver mulighed for at smage den berømte Linzer-kage.

oestrig_linz_960.jpg

Solen står op bag Linz.

Solen står op bag Linz.

7. dag: Passau

Vi sejler over grænsen til Tyskland, mens vi indtager frokosten og lægger til i den herlige by Passau. Byen er kendt som Dreiflüssestadt, fordi de tre floder Donau, Ilz og Inn mødes her i byen. Sammen med rejselederen tager vi på byvandring gennem de charmerende, brolagte gader og promenader langs de tre floder, der i sin tid udgjorde Europas vigtigste transportveje. Vi kommer også gennem den gamle bydel, som ligger på en smal og stejl landtange midt i byen. Vi ser desuden Maria Hilf-klostret, som blandt andet har en 321 trin lang overdækket bodstrappe op til valfartskirken, og vi kigger ind i St. Stefanskatedralen, der er en flot barokkirke med smukt udskårne ornamenter. 

tyskland_passau_960.jpg

Den hygelige Dreiflussestadt, Passau.

Den hygelige Dreiflussestadt, Passau.

8. dag: Melk

Nyd formiddagens sejlads på Donau gennem det smukke landskab. Efter frokost lægger vi til i den lille, charmerende by Melk, som rummer mange hundrede års historie i de hyggelige gader. Vi besøger her det gamle benedektinerkloster Stift Melk, hvor vi får en flot rundvisning i de gamle sale og gange samt besøger det store bibliotek, kirken og nogle af de værelser, hvor der engang boede munke. Vi slutter af på klostrets store terrasse, hvorfra vi har en formidabel udsigt over Donaufloden. Om aftenen er vi inviteret til kaptajnens gallamiddag. 

oestrig_melk_stift_2_960.jpg

Det gamle benedektinerkloster Stift Melk.

Det gamle benedektinerkloster Stift Melk.

9. dag: Wien

Efter frokost ankommer vi til valsebyen Wien. Fra skibet kører vi til centrum, hvor vores rejseleder tager os med på en byvandring gennem den gamle bydel. Her kommer vi blandt andet forbi Hofburg og Den Spanske Rideskole, inden vi skal gå på opdagelse i centrums charmerende gader og stræder. Vi kigger naturligvis også indenfor i Stephansdom, Wiens smukke domkirke. Vi afslutter byvandringen med lidt tid til egne eventyr, inden vi kører tilbage til skibet. Om aftenen nyder vi en sidste god middag ombord. 

oestrig_wien_960.jpg

Wiens bygninger stråler om kap med solen.

Wiens bygninger stråler om kap med solen.

10. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel og på gensyn til Wien og MS Leonora, inden vi kører mod lufthavnen. Herfra flyver vi til København først på eftermiddagen. 

Hotelinformation

MS Leonora ****+, All Inclusive ombord
VisSkjul

​Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

All Inclusive

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og bordservering til frokost samt 4-retters menuer til middagene. Til alle frokoster og middage serveres der isvand og kaffe. Skibets vin, øl og vand (serveret i glas) er inkluderet i tidsrummet kl. 11.00-23.00, og priserne på øvrige drikkevarer er meget rimelige.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.