Inkl. alle udflugter

Venedig, Adriaterhavet & Det Græske Øhav

Krydstogter
9 Dage

Det solfyldte Adriaterhav og Det Græske Øhav danner ramme om dette enestående krydstogt, hvor skøn natur, store oplevelser og et overflødighedshorn af kulturrigdomme venter. 

Adriaterhavet ligger mellem Italien og Balkanhalvøen, og her tager vi på et krydstogt fyldt med eventyrlige oplevelser i et område med en interessant historie, mangfoldig kultur og naturscenerier i verdensklasse. Vi besøger ikke mindre end tre lande og starter vores rejse i romantiske Venedig – en af verdens smukkeste byer.

Fra Den Venetianske Lagune stævner vi ud på eventyr og sætter kursen mod syd. Vi sejler ind i den underskønne Kotorbugt, hvor vi i bunden finder...

Det solfyldte Adriaterhav og Det Græske Øhav danner ramme om dette enestående krydstogt, hvor skøn natur, store oplevelser og et overflødighedshorn af kulturrigdomme venter. 

Adriaterhavet ligger mellem Italien og Balkanhalvøen, og her tager vi på et krydstogt fyldt med eventyrlige oplevelser i et område med en interessant historie, mangfoldig kultur og naturscenerier i verdensklasse. Vi besøger ikke mindre end tre lande og starter vores rejse i romantiske Venedig – en af verdens smukkeste byer.

Fra Den Venetianske Lagune stævner vi ud på eventyr og sætter kursen mod syd. Vi sejler ind i den underskønne Kotorbugt, hvor vi i bunden finder den maleriske middelalderby Kotor i Montenegro. Efter det flotte besøg følger en perlerække af store oplevelser i Grækenland - lige fra de smukke øer Korfu, Mykonos og Kefalonia til klassiske Athen. Hver dag byder på nye oplevelser i bugter med krystalklart vand, glimt af antikkens fascinerende historie og et indblik i de tre landes kulturrigdom.

På dette krydstogt er både omgivelser og oplevelser helt i top. Royal Caribbeans elegante skib Rhapsody of the Seas danner rammen om togtet, og vi har selvfølgelig inkluderet alle udflugter, helpension samt drikkepenge i rejsens pris.

Rom & Krydstogt i Middelhavet - kort

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse / Udvendig dobbeltkahyt, kategori 2N
1.799,-
Dobbeltværelse / Udvendig dobbeltkahyt med balkon, kategori 4B
4.999,-
Eneværelse / Indvendig enekahyt, kategori 2V
6.399,-
Eneværelse / Udvendig enekahyt, kategori 2N
8.999,-
Afbestillingsforsikring
1.069,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Venedig t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel-skib t/r
 • 1 nat i Venedig på Hotel Biasutti****
 • 7 nætter på Rhapsody of the Seas****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstcocktail ombord
 • Byvandring i Venedig, inkl. entré til Markuskirken
 • Byvandring i Kotor
 • Udflugt på Korfu, inkl. entré til Achilleus-paladset 
 • Byrundtur i Athen, inkl. entré til Akropolis og det nye museum
 • Udflugt på Mykonos, inkl. entré til klosteret i Ano Mera
 • Udflugt på Kefalonia, inkl. vinsmagning på vingård
 • Entré til Drogarati-grotterne
 • Bådtur på den underjordiske sø Melissani
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, lokalguider og chauffører    
 • Lokalguider i Venedig og Athen samt på Korfu, Mykonos og Kefalonia
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Dagsprogram

1. dag: Venedig, Italien

Med SAS flyver vi direkte fra København til Venedig, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. Fra lufthavnen sejler vi til Venedigs Lido, hvor vores historiske og charmerende hotel ligger. Efter ankomsten er der tid til at slappe af og eventuelt nyde eftermiddagssolen på den nærliggende strand. Middagen spiser vi sammen på en hyggelig lokal restaurant i gåafstand til hotellet.  

Inkluderede måltider: Middag.

Rialtobroen - Venedig uden stress

Rialtobroen - Venedig uden stress

2. dag: Venedig og Rhapsody of the Seas 

Afsejling kl. 17.00.
Venedig er en af verdens smukkeste og mest romantiske byer. Byen er fri for trafik, og man bevæger sig i de trange kanaler mellem byens seværdigheder med vaporetto (vandbus) eller gondol. Byen er bygget på 118 øer og har mere end 40 kilometer kanaler, hvoraf hovedkanalen, Canal Grande, nok er den mest kendte. Efter morgenmaden tager vi vaporettoen til Venedigs absolutte højdepunkt, Markuspladsen, hvor vi besøger den berømte Markuskirke. Tidligere blev Venedig regeret af en Doge, og her på Markuspladsen finder vi også det lyserøde Dogepalads i marmor. Vi kommer naturligvis også forbi Sukkenes Bro, som fører fra Dogepaladset over til fængslet på den anden side af kanalen. Broen fik sit navn, fordi det var fangernes sidste glimt af friheden - og det syn fik fangerne til at udstøde et suk. En af fængslets mest berømte fanger var kvindebedåreren Casanova, som sad fængslet her i 1700-tallet, og som den eneste lykkedes med at flygte derfra. På Markuspladsen finder du også verdens ældste café, Florian, som eftersigende også husede datidens mest populære bordel. Vi har god tid til at nyde en af verdens smukkeste pladser, som ifølge Napoleon var værdig til at have himlen som tag.

Senere begiver vi os ad små omveje mod den spektakulære Rialtobro, der er den ældste af de fire broer over Canal Grande. Omkring middagstid tager vi båden til havneområdet, hvorfra vi går ombord på Royal Caribbeans dejlige skib Rhapsody of the Seas. Mens bagagen bliver bragt til kahytten, har du mulighed for at nyde en sen frokost ombord. Resten af dagen er sat af til, at du kan finde dig til rette i din kahyt og udforske det flydende hotel, som danner rammen om vores krydstogt. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Venedig, og fra dækket kan du nyde den fantastiske udsejling gennem Den Venetianske Lagune, når vi stævner ud i Adriaterhavet. Inden middagen i skibets flotte restaurant inviterer rejselederen på en velkomstcocktail.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Markuspladsen i Venedig.

Markuspladsen i Venedig.

3. dag: Kotor, Montenegro

Ankomst kl. 13.00 og afsejling kl. 20.00.
Det kan anbefales at sætte sig til rette på skibets dæk og nyde den formidable indsejling ind i en af verdens smukkeste bugter Boka Kortorska. Bugten, der oprindelig var en kløft, før den blev oversvømmet af havet, er en af de længste og dybeste i Adriaterhavet. I bunden ligger den lille by Kotor for foden af Orjen-bjerget og Lovćen-bjergene. Byen hørte tidligere under venetiansk herredømme, hvilket også ses tydeligt i byens arkitektur. I 1979 blev byen ramt af et voldsomt jordskælv, og først i 2010 var den gamle by genopbygget under nøje hensyntagen til den oprindelige byggestil fra 1200- og 1400-tallet. Kotor er på UNESCO´s Verdensarvsliste, og middelalderbyen oser af atmosfære med smalle gader og små hyggelige pladser.

Med rejselederen går vi en tur inden for den venetianske bymur, som er fyldt med smukke monumenter. Her ser vi blandt andet katedralen Saint Tryphon fra 1166, der har to uens tårne som resultatet af et jordskælv. Vi passerer også paladset fra 1800-tallet, som i dag huser byens maritime museum. Vi har tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de kringlede gader og besøge nogle af de små lokale butikker. Du kan også gå op ad den lange trappe ved siden af bymuren og nyde den mageløse udsigt over den gamle fæstning og bugten.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Byen Kotor ligger for foden af bjerget Orjen og Lovćen-bjergene.

Byen Kotor ligger for foden af bjerget Orjen og Lovćen-bjergene.

4. dag: Korfu, Grækenland

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 15.00.
Fra havnen på Korfu kører vi i bus til den gamle, maleriske landsby Gastouri, hvor vi skal besøge Achilleus-paladset, der blev bygget i 1890 som sommerbolig til den østrigske kejserinde Elisabeth, også kendt som Sissy. Sissy blev myrdet i 1898, hvorefter paladset stod tomt indtil 1907, hvor det blev købt af kejser Wilhelm II af Tyskland. Paladset ligger billedskønt med en fantastisk udsigt over bugten og en smuk omkringliggende have. Vi besøger stedets museum, hvor vi kan se forskellige ejendele, som har tilhørt de to berømtheder, ligesom vi får mulighed for at nyde haven, hvor der står en berømt statue af den døende græske helt Achilleus. Herefter kører vi en panoramatur langs kysten til Kanoni, hvor vi gør holdt. Nyd den pragtfulde udsigt til to små øer, som ligger tæt på kysten, Museøen og Vlakherna. Efterfølgende kører vi den korte strækning tilbage til Korfu by. Her går vi en tur i de historiske og maleriske gader i den gamle kastelby, som har været under stærk påvirkning af venetianerne, franskmændene og briterne, der hver især har sat deres præg på byen. Vi får også tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de kringlede gader, som er fyldt med spændende butikker, ligesom du kan nyde et glas græsk vin eller måske en frokost på en af de lokale tavernaer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Achilleus-paladset i landsbyen Gastouri.

Achilleus-paladset i landsbyen Gastouri.

5. dag: Athen med Akropolis, Grækenland

Ankomst kl. 12.00 og afsejling kl. 20.30.
Efter frokosten ombord er det blevet tid til at udforske den spændende metropol Athen. Skibet lægger til i Piræus, og herfra kører vi i bus til Athen og Syntagmapladsen, hvor vi finder parlamentsbygningen og Den Ukendte Soldats Grav. Vi kommer også forbi Panathinaiko Stadion, hvor de moderne Olympiske Lege blev genoptaget i 1896, samt resterne af Zeustemplet og Hadrians triumfbue, inden vi fortsætter til turens højdepunkt – Akropolis. Vi går ad den smalle, snoede sti til indgangen af den berømte Akropolisklippe. Ordet Akropolis er græsk og betyder "høj by". På toppen af klippen ligger resterne af Parthenontemplet og vidner om en svunden tid, hvor stedet fungerede som administrativt og religiøst centrum. Templet blev bygget cirka 500 år før vores tidsregning. Vores rejseleder og lokalguide viser os rundt på området og fortæller den fantastiske historie om det gamle Athenatempel, Dionysos teater og meget mere. Fra Akropolis er der en fantastisk flot udsigt udover Athen. Efter det interessante besøg kører bussen tilbage til Piræus og skibet. Vi sejler først fra Athen midt på aftenen, så du kan også vælge at blive i byen og på egen hånd bevæge dig ind i Athens historiske hjerte, Plaka. Her er der rig mulighed for at gøre gode indkøb, og det er nemt at finde tilbage til skibet med enten bus eller taxa.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Akropolis i Athen.

Akropolis i Athen.

6. dag: Mykonos, Grækenland

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.00.
I dag lægger vi til ved en sand perle i det græske øhav. Øen Mykonos er et hvidkalket paradis midt i Kykladernes hjerte. På denne udflugt oplever vi Mykonos´ flotte strande og charmerende småbyer med bus og til fods. Undervejs passerer vi de karakteristiske små kapeller, som ligger i vejsiden, og huse, som er bygget i typisk kykladestil. Vi besøger øens andenstørste by Ano Mera, hvor vi ser det lokale kloster. Der vil være mulighed for at købe en kop kaffe, mens vi nyder udsigten ved Kalafatis. I Mykonos by tager vi på byvandring gennem de smalle gader, hvor du kan tage flotte billeder af de hvide huse med de karakteristiske blå vinduer. Vi ser selvfølgelig også de berømte vindmøller og finder Petros, pelikanen, som er Mykonos´ maskot. Først på eftermiddagen kører vi tilbage til skibet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Mykonos er indbegrebet af Grækenland.

Mykonos er indbegrebet af Grækenland.

7. dag: Kefalonia, Grækenland

Ankomst kl. 11.00 og afsejling kl. 19.00.
I dag besøger vi den græske ø Kefalonia. Vores skib lægger til i hovedbyen Argostoli, hvorfra vi med bus kører en tur på den smukke ø. Naturen er varieret, og syd for Argostoli findes den frugtbare Livadiaslette, hvor der dyrkes grøntsager, hvede, citrusfrugter, druer og bomuld. I den maleriske Omaladal besøger vi den lokale vingård Robola, som ligger midt i de skønne omgivelser. Vi bliver vist rundt og hører historien om den lokale vinproduktion, og vi skal selvfølgelig også smage de friske druer. Herfra fortsætter vi til drypstensgrotten Drogarati, hvor vi skal gå på opdagelse i en underjordisk verden fyldt med stalaktitter og stalagmitter.

Efter det interessante besøg kører vi til Melisani, hvor der findes en underjordisk kilde. Her skifter vandet farve efter lyset og døgnets timer. I den græske mytologi var stedet nymfernes hule, i hvilken der findes en dybblå sø. Vi sejler en tur på søen i grotten, og vores bådfører fortæller og viser os de forskellige klippeformationer, man kan finde i søens klare vand. Dagens sidste besøg er i den maleriske by Agia Efimia, som blev fuldstændig ødelagt under et jordskælv i 1953. Byen blev efterfølgende genopbygget med hjælp fra franskmændene, og i dag er den en af øens største attraktioner på grund af sin smukke beliggenhed i den maleriske bugt. Her - midt i de paradisiske omgivelser - kan du nyde en is eller en kop kaffe og gå på opdagelse i de hyggelige gader, inden vi igen kører langs vestkysten tilbage til vores skib i Argostoli. Vi holder et kort fotostop ved den spektakulære strand Myrthos, som har vundet mange priser for sin renhed og enestående skønhed.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Nymfernes hule i Melisani.

Nymfernes hule i Melisani.

8. dag: På havet

Slap af ved poolen, eller forkæl dig selv i skibets spa. Middagen nyder vi sammen, og efterfølgende vil der være mulighed for at opleve skibets spektakulære Broadway-inspirerede show.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Det flotte teater på Rhapsody of the Seas.

Det flotte teater på Rhapsody of the Seas.

9. dag: Venedig og hjemrejse

Ankomst kl. 6.45.
Efter morgenmaden forlader vi vores skib og kører til Venedigs lufthavn. Vi flyver med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Biasutti ****
VisSkjul

Indbydende og elegant 4-stjernet hotel beliggende på Venedigs Lido mellem Den Venetianske Lagune og Adriaterhavet. Hotellet har 67 værelser og består af to elegante villaer fra 1900-tallet, som er forbundet med hinanden af en stor terrasse med blomster og grønne planter. Her mødes du af en dejlig rolig atmosfære. Fra Lidoen er der blot 10 minutter i båd, så er du midt på Markuspladsen, ligesom du finder stranden i gåafstand fra hotellet.

Værelser

Vi bor på standard dobbelt- og eneværelser, der alle er udstyret med minibar, sikkerhedsboks, telefon, tv, aircondition, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Rhapsody of the Seas ****
VisSkjul

Flot og moderne krydstogtskib fra Royal Caribbeans Vision-klasse med plads til 2.076 passagerer. Rhapsody of the Seas blev renoveret i foråret 2012.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, fitnesscenter, løbebane, klatrevæg og minigolfbane. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort. Som man kan forvente hos Royal Caribbean, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne - lige fra den italienske restaurant Giovanni's Table til den klassiske steakrestaurant Chop's Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter kategori 2V (ca. 13 m2), udvendige mod havet kategori 2N (ca. 15 m2) samt udvendige kahytter med balkon kategori 4B (ca. 18 m2 med ca. 3,5 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om Rhapsody of the Seas her. 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit krydstogt med Rhapsody of the Seas

Praktiske oplysninger

Bagage

På SAS må du medbringe 1 stk. indchecket bagage på max. 23 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 8 kg. Din håndbagage må ikke overstige dette mål: 55 x 40 x 23.

På Norwegian må du medbringe 2 stk. indchecket bagage på hver 20 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 10 kg.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Forsikring

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke evt. hjemtransport. Der bør derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus Rejser tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

I august og september er gennemsnitstemperaturen i Venedig ca. 24-27 grader, i Kotor 27-32 grader og i Athen samt på Korfu 28-31 grader. 

Pas

Du skal medbringe et gyldigt pas. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst. 

Rejseplan

Cirka to uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne.

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad, skal du kontakte os i god tid, således at vi kan bestille dette hos flyselskabet.

Tidsforskel

Montenegro, Grækenland og Italien+1 time.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk.

Udflugtspakke

Alle udflugter er inkluderet i rejsens pris i henhold til Vitus Rejsers program. 

Valuta i land

Der benyttes euro (EUR) i både Italien, Montenegro og Grækenland. Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk.og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk . Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere.

Information vedrørende: Krydstogt med Rhapsody of the Seas

Alkohol ombord

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfrie varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes.
Alkohol kan købes ombord i restauranter og barer, aldersgrænsen for at drikke øl og vin er 18 år og 20 år for likør og spiritus. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år. På afrejsedagen fra Venedig er det tilladt at medbringe to flasker vin per kahyt. Vinen skal nydes i kahytten.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord, hvor der kan hæves både euro og dollars.

Drikkepenge

Drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer, specialrestauranter og skønhedsbehandlinger.

Elektricitet og brug af pc

Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt - og du behøver ikke medbringe adapter. I alle kahytter er der make-up bord og hårtørrer. Der er flere muligheder for at koble sig på nettet. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. Der findes også internetcafé ombord. Prisen for at være koblet op er forholdsvis høj, ca. 75 cents pr. minut. 

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Graviditet

Er du gravid, kan du rejse på krydstogt frem til, du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse på krydstogt. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form og, der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Vitus Rejsers gæster er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombord stigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering.
På Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk skal man selv foretage forhåndsregistreringen. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe vinpakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger, tilføje kreditkortoplysninger og Crown & Anchor medlemsnummer, samt oplyse nærmeste pårørende. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 20 dage før afrejse. Rejseplanen vil være påført et reservations ID, dette skal bruges ved registreringen.

Hvis du har spørgsmål til denne registrering, kontakt da venligst Vitus Rejser straks efter modtagelsen af rejseplanen.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år,

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (med undtagelse af to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.