Inkl. alle udflugter
Krydstogter
9 Dage

Det solfyldte Adriaterhav og Det Græske Øhav danner ramme om dette enestående krydstogt, hvor skøn natur, store oplevelser og et overflødighedshorn af kulturrigdomme venter i Italien, Kroatien, Montenegro og Grækenland. Som en ekstra bonus indleder vi rejsen med en dag i Venedig - Adriaterhavets Dronning.

Med start i en af verdens smukkeste byer, romantiske Venedig, skal vi besøge intet mindre end fire lande på dette flotte sensommerkrydstogt, der byder på eventyrlige oplevelser i et område med en interessant historie, mangfoldig kultur og naturscenerier i verdensklasse. 

Fra Den Venetianske Lagune stævner vi ud på eventyr og sætter kursen mod syd på Adriaterhavet,...

Det solfyldte Adriaterhav og Det Græske Øhav danner ramme om dette enestående krydstogt, hvor skøn natur, store oplevelser og et overflødighedshorn af kulturrigdomme venter i Italien, Kroatien, Montenegro og Grækenland. Som en ekstra bonus indleder vi rejsen med en dag i Venedig - Adriaterhavets Dronning.

Med start i en af verdens smukkeste byer, romantiske Venedig, skal vi besøge intet mindre end fire lande på dette flotte sensommerkrydstogt, der byder på eventyrlige oplevelser i et område med en interessant historie, mangfoldig kultur og naturscenerier i verdensklasse. 

Fra Den Venetianske Lagune stævner vi ud på eventyr og sætter kursen mod syd på Adriaterhavet, der ligger mellem Italien og Balkanhalvøen. Togtets første anløbssted er Kroatiens smukkeste og mest kendte by, Dubrovnik, som er verdensberømt for den gamle historiske bydel med de charmerende gader. Fra Kroatien sejler vi videre til nabolandet Montenegro og den underskønne Kotorbugt, hvor vi finder den maleriske middelalderby Kotor. Efter således at have set noget af de smukkeste, som Adriaterhavet byder på, sejler vi mod Grækenland, hvor vi skal opleve et par ægte græske perler; den postkortsmukke vulkanø Santorini samt den populære og charmerende by Katakolon på Peloponnes, som er porten til det antikke Grækenland.
 
På dette krydstogt kan du se frem til at opleve bugter med krystalklart vand, unikke naturscenerier, et glimt af antikkens historie og til at få et indblik i fire landes kulturrigdom. Det hele krydres med to hele dage på havet, hvor du kan slappe af og nyde din ferie samt skibets mange faciliteter. Royal Caribbeans elegante skib Rhapsody of the Seas danner en bekvem ramme om togtet, og vi har selvfølgelig inkluderet alle udflugter, helpension samt drikkepenge i rejsens pris. En rejse, hvor både omgivelser og oplevelser er helt i top.

Kort - Venedig, Adriaterhavet og Det Græske Øhav - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 2N
1.799,-
Eneværelse / Enekahyt, indvendig, kategori 2V
6.399,-
Eneværelse / Enekahyt, udvendig kategori 2N
8.999,-
Afbestillingsforsikring
945,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Venedig t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel-skib t/r
 • 1 nat i Venedig på Hotel Riviera***
 • 7 nætter ombord på Rhapsody of the Seas****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstcocktail ombord
 • Isvand, lemonade, kaffe og te ombord
 • Byvandring i Venedig, inkl. entré til Markuskirken
 • Byvandring i Dubrovnik, inkl. besøg i barokkirken Skt. Blaise og franciskanerklosteret 
 • Byvandring i Kotor
 • Udflugt på Santorini, inkl. vinsmagning
 • Udflugt til den antikke by Olympia, inkl. entré til Det Arkæologiske Museum
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, lokalguider og chauffører, værdi kr. 789,-    
 • Engelsktalende lokalguider i Venedig, Dubrovnik, Santorini og Olympia
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Dagsprogram

1. dag: Venedig, Italien

Med SAS flyver vi direkte fra København til Venedig, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. Fra lufthavnen sejler vi til Venedigs Lido, hvor vores charmerende hotel ligger. Efter ankomsten er der tid til at slappe af og eventuelt nyde eftermiddagssolen på den nærliggende strand. Middagen spiser vi sammen på en hyggelig lokal restaurant i gåafstand til hotellet.  

Inkluderede måltider: Middag.

Rialtobroen i Venedig.

Rialtobroen i Venedig.

2. dag: Venedig og Rhapsody of the Seas 

Afsejling kl. 17.00.
Venedig er en af verdens smukkeste og mest romantiske byer. Byen er fri for trafik, og man bevæger sig i de trange kanaler mellem byens seværdigheder med vaporetto (vandbus) eller gondol. Byen er bygget på 118 øer og har mere end 40 kilometer kanaler, hvoraf hovedkanalen, Canal Grande, nok er den mest kendte. Efter morgenmaden tager vi vaporettoen til Venedigs absolutte højdepunkt, Markuspladsen, hvor vi besøger den berømte Markuskirke. Tidligere blev Venedig regeret af en Doge, og her på Markuspladsen finder vi også det lyserøde Dogepalads i marmor. Vi kommer naturligvis også forbi Sukkenes Bro, som fører fra Dogepaladset over til fængslet på den anden side af kanalen. Broen fik sit navn, fordi det var fangernes sidste glimt af friheden - og det syn fik fangerne til at udstøde et suk. En af fængslets mest berømte fanger var kvindebedåreren Casanova, som sad fængslet her i 1700-tallet, og som den eneste lykkedes med at flygte derfra. På Markuspladsen finder du også verdens ældste café, Florian, som eftersigende også husede datidens mest populære bordel. Vi har god tid til at nyde en af verdens smukkeste pladser, som ifølge Napoleon var værdig til at have himlen som tag.

Senere begiver vi os ad små omveje mod den spektakulære Rialtobro, der er den ældste af de fire broer over Canal Grande. Omkring middagstid tager vi båden til havneområdet, hvorfra vi går ombord på Royal Caribbeans dejlige skib Rhapsody of the Seas. Mens bagagen bliver bragt til kahytten, har du mulighed for at nyde en sen frokost ombord. Resten af dagen er sat af til, at du kan finde dig til rette i din kahyt og udforske det flydende hotel, som danner rammen om vores krydstogt. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Venedig, og fra dækket kan du nyde den fantastiske udsejling gennem Den Venetianske Lagune, når vi stævner ud i Adriaterhavet. Inden middagen i skibets flotte restaurant inviterer rejselederen på en velkomstcocktail.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Markuspladsen i Venedig.

Markuspladsen i Venedig.

3. dag: Dubrovnik, Kroatien

Ankomst kl. 11.00 og afsejling kl. 19.00
Nyd en tidlig frokost på skibet, inden vi går fra borde for at møde vores bus og lokalguide på kajen. Vi er nu klar til at se nærmere på Dubrovnik, som også kaldes for Adriaterhavets perle. Med bussen kører vi til Pile Gate, indgangen til den gamle bydel, hvor vi bliver budt velkommen af en statue af byens protektor, Skt. Blaise. Store dele af Dubrovnik blev ødelagt under borgerkrigen, men det historiske centrum er i dag nænsomt genopbygget og figurerer også på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Den gamle bydel, Stari Grad, kan dateres til det 7. århundrede. Biler er ikke tilladt i centrum, så der er intet, der forstyrrer, når vi går rundt mellem bygningerne fra gotikken, renæssancen og barokken. 

Sammen spadserer vi ned gennem den gamle bydels hovedgade, Stradun, og undervejs ser vi nogle af byens unikke historiske attraktioner, som blandt andet Onofriofontænen fra det 15. århundrede, som forsynede byen med frisk vand. På Loggiapladsen finder vi også Orlandos kolonne, det gamle klokketårn, Belliens logi fra 1480 samt barokkirken Skt. Blaise. Kirken er en af Dubrovniks største attraktioner og dertil fyldt med smukke kunstværker, som vi selvfølgelig ser nærmere på. Derudover ser vi også det smukke Rector-palads udefra, inden vi besøger det gamle og fredfyldte franciskanerkloster, der er et arkitektonisk mesterværk. I klostret finder vi også Europas tredjeældste apotek, der stadig er i drift. Efter byvandringen bliver der lidt tid til egne oplevelser i Dubrovnik, inden vi sidste på eftermiddagen kører tilbage til vores skib. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Dejlige Dubrovnik.

Dejlige Dubrovnik.

4. dag: Kotor, Montenegro

Ankomst kl. 07.00 og afsejling kl. 17.00.
Det kan anbefales at sætte sig til rette på skibets dæk og nyde den formidable indsejling ind i en af verdens smukkeste bugter, Boka Kortorska. Bugten, der oprindelig var en kløft, før den blev oversvømmet af havet, er en af de længste og dybeste i Adriaterhavet. I bunden, for foden af Orjen-bjerget og Lovćen-bjergene, ligger den lille by Kotor. Byen hørte tidligere under venetiansk herredømme, hvilket også ses tydeligt i byens arkitektur. I 1979 blev Kotor ramt af et voldsomt jordskælv, og først i 2010 var den gamle by genopbygget under nøje hensyntagen til den oprindelige byggestil fra 1200- og 1400-tallet. Kotor er på UNESCO's Verdensarvsliste, og middelalderbyen oser af atmosfære med smalle gader og små hyggelige pladser.

Med rejselederen går vi en tur inden for den venetianske bymur, hvor vi støder på mange smukke monumenter. Her ser vi blandt andet katedralen Skt. Tryphon fra 1166, der har to uens tårne som resultatet af et jordskælv. Vi passerer også paladset fra 1800-tallet, som i dag huser byens maritime museum. Der bliver også tid til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse i de kringlede gader og besøge nogle af de små lokale butikker. Du kan også gå op ad den lange trappe ved siden af bymuren og nyde den mageløse udsigt over den gamle fæstning og bugten.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Byen Kotor ligger for foden af bjerget Orjen og Lovćen-bjergene.

Byen Kotor ligger for foden af bjerget Orjen og Lovćen-bjergene.

5. dag: På havet

I dag har vi en hel dag til søs, men skibet sejler os mod Grækenland. Arter sensommervejret sig, er det oplagt at slappe af på soldækket - måske med en god bog. Skibet arrangerer også flere forskellige aktiviteter, som du kan læse om i den daglige skibsavis.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

6. dag: Santorini, Grækenland

Ankomst kl. 07.00 og afsejling kl. 18.00.

Santorini er nok Grækenlands smukkeste ø, og du har helt sikkert set billeder fra den unikke vulkanø, hvor landsbyer med hvide huse og blåmalede døre ligger spredt ud i det maleriske landskab. Fra skibet kører vi først til landsbyerne Firostefani og Imerovigli, som ligger helt fantastisk på klippebalkoner 260 meter over havet med en forrygende udsigt over Det Ægæiske Hav. På vores panoramakøretur ser vi også Megalochori, som er omgivet af vingårde, og vi stopper for at nyde den betagende udsigt og måske fange det perfekte feriebillede. På afstand kan du skimte øens hovedstad Fira og de tre øer Thirassia, Palea Kameni og Nea Kameni, der ligger som en klynge omkring Santorini.

På en lokal vingård holder vi pause for at smage på de liflige dråber, inden vi i landsbyen Oia slentrer en tur gennem de hyggelige gader fyldt med butikker, cafeer, gallerier og hoteller, der er bygget i den traditionelle kykladiske stil. I Oia bliver der også tid til at du kan slappe af og nyde den helt særlige græske og romantiske atmosfære. Sidste stop på dagens udflugt er hovedstaden Fira, hvor du får tid på egen hånd i de hyggelige gader. Når du har shoppet og nyd den flotte udsigt, tager du blot kabelbanen fra Fira ned til kajen. Her venter skibets tenderbåd på at sejle dig ud til skibet efter en dejlig dag på spektakulære Santorini.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Idylliske Oia på Santorini.

Idylliske Oia på Santorini.

7. dag: Katakolon, Grækenland

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 17.00.
I dag lægger skibet til i den lille charmerende græske by Katakolon, der ligger ud til Det Ioniske Hav og i bekvem afstand til Peloponnes antikke helligdom Olympia. Fra den lille havn kører vi i bus til det imponerende arkæologiske område, hvor de første olympiske lege fandt sted fra 776. f. Kr. Legene blev afholdt hvert fjerde år indtil 393 e. Kr. for at ære guden Zeus.

I selskab med en lokalguide besøger vi det antikke område med ruinerne af templerne, der er opført til ære for Zeus og hans hustru Hera. Vi ser også, hvor legene fandt sted og besøger Det Arkæologiske Museum, som er fyldt med artefakter fra antikkens Grækenland. Besøget her giver dig et godt indtryk af oldtidens historie, og man kan ikke andet end blive imponeret af de gamle fund. Efter besøget spiser vi frokost på en lokal græsk restaurant, inden vi igen kører tilbage til den lille havn i Katakolon.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den antikke helligdom Olympia.

Den antikke helligdom Olympia.

8. dag: På havet

Slap af ved poolen, eller forkæl dig selv i skibets spa. Middagen nyder vi sammen, og efterfølgende vil der være mulighed for at opleve skibets spektakulære Broadway-inspirerede show.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Det flotte teater på Rhapsody of the Seas.

Det flotte teater på Rhapsody of the Seas.

9. dag: Venedig og hjemrejse

Ankomst kl. 6.45.
Skibet lægger igen til i Vendig, og efter morgenmaden forlader vi vores skib og kører til lufthavnen. Vi flyver med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Riviera ***, Venedig
VisSkjul

Dejligt 3-stjernet hotel med en charmerende beliggenhed direkte ud til Venedigs lagune. Den gode beliggenhed gør det både nemt at komme til hotellet fra lufthavnen samt at komme til centrum med  vaporettoen (vandbus). Foran hotellet ligger vaporetto-stoppet Alilaguna, hvorfra man kan nå Markuspladsen på blot ti minutter. Stranden ligger cirka 700 meter fra hotellet. På Hotel Riviera findes der desuden bar, restaurant og lounge.

Værelser 

Vi bor i komfortable classic-dobbeltværelser med tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Rhapsody of the Seas ****
VisSkjul

Flot og moderne krydstogtskib fra Royal Caribbeans Vision-klasse med plads til 2.076 passagerer. Rhapsody of the Seas blev renoveret i foråret 2012.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, fitnesscenter, løbebane, klatrevæg og minigolfbane. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.

Måltider

Helpension, bestående af morgenmad, frokost og middag, er inkluderet ombord. På skibet findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Som man kan forvente hos Royal Caribbean, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne, e fra den italienske restaurant Giovanni's Table til den klassiske steakrestaurant Chop's Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. (der skal betales tillæg for nogle specialrestauranter). Der er på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i indvendig dobbeltkahyt, kategori 2V.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Indvendige enekahytter, kategori 2V
 • Udvendige ene- og dobbeltkahytter, kategori 2N

Indvendige ene- og dobbeltkahytter, kategori 2V

Indvendige kahytter på cirka 13m2 med en lille siddegruppe, tv, telefon, aircondition og badeværelse med hårtørrer og bruseniche. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. 

Udvendige ene- og dobbeltkahytter, kategori 2N

Udvendige kahytter med vindue på cirka 15m2 med en lille siddegruppe, tv, telefon, aircondition og badeværelse med hårtørrer og bruseniche. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. 

Læs mere om Rhapsody of the Seas her. 

Rhapsody of the Seas.
Rhapsody of the Seas.
Eksempel på udvendig kahyt på Rhapsody of the Seas.
Eksempel på udvendig kahyt på Rhapsody of the Seas.
Poolområdet på Rhapsody of the Seas.
Poolområdet på Rhapsody of the Seas.
Det flotte teater på Rhapsody of the Seas.
Det flotte teater på Rhapsody of the Seas.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit krydstogt med Rhapsody of the Seas

Praktiske oplysninger

Bagage

På SAS må du medbringe 1 stk. indchecket bagage på max. 23 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 8 kg. Din håndbagage må ikke overstige dette mål: 55 x 40 x 23.

På Norwegian må du medbringe 2 stk. indchecket bagage på hver 20 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 10 kg.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Forsikring

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke evt. hjemtransport. Der bør derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus Rejser tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

I august og september er gennemsnitstemperaturen i Venedig ca. 24-27 grader, i Kotor 27-32 grader og i Athen samt på Korfu 28-31 grader. 

Pas

Du skal medbringe et gyldigt pas. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst. 

Rejseplan

Cirka to uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne.

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad, skal du kontakte os i god tid, således at vi kan bestille dette hos flyselskabet.

Tidsforskel

Montenegro, Grækenland og Italien+1 time.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk.

Udflugtspakke

Alle udflugter er inkluderet i rejsens pris i henhold til Vitus Rejsers program. 

Valuta i land

Der benyttes euro (EUR) i både Italien, Montenegro og Grækenland. Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk.og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk . Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere.

Information vedrørende: Krydstogt med Rhapsody of the Seas

Alkohol ombord

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfrie varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes.
Alkohol kan købes ombord i restauranter og barer, aldersgrænsen for at drikke øl og vin er 18 år og 20 år for likør og spiritus. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år. På afrejsedagen fra Venedig er det tilladt at medbringe to flasker vin per kahyt. Vinen skal nydes i kahytten.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord, hvor der kan hæves både euro og dollars.

Drikkepenge

Drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer, specialrestauranter og skønhedsbehandlinger.

Elektricitet og brug af pc

Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt - og du behøver ikke medbringe adapter. I alle kahytter er der make-up bord og hårtørrer. Der er flere muligheder for at koble sig på nettet. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. Der findes også internetcafé ombord. Prisen for at være koblet op er forholdsvis høj, ca. 75 cents pr. minut. 

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Graviditet

Er du gravid, kan du rejse på krydstogt frem til, du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse på krydstogt. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form og, der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Vitus Rejsers gæster er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombord stigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering.
På Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk skal man selv foretage forhåndsregistreringen. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe vinpakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger, tilføje kreditkortoplysninger og Crown & Anchor medlemsnummer, samt oplyse nærmeste pårørende. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 20 dage før afrejse. Rejseplanen vil være påført et reservations ID, dette skal bruges ved registreringen.

Hvis du har spørgsmål til denne registrering, kontakt da venligst Vitus Rejser straks efter modtagelsen af rejseplanen.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år,

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (med undtagelse af to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.