Oplev de russiske floder

Krydstogt i Rusland · Fra Moskva til Skt. Petersborg

Krydstogter
11 Dage

Sejl med på et historisk og kulturelt krydstogt fra Ruslands eventyrlige hovedstad Moskva, gennem den russiske provins, hvor livet har stået stille i århundreder, til Peter den Stores fantastiske by, Skt. Petersborg.  

Oplev Ruslands enorme dybde, bredde og dramatiske historie. Det hovedrige Moskva, som gennem århundreder har været Ruslands politiske og økonomiske centrum, gamle træhuse langs Volgaflodens bredder, løgkuplede kirker i fabelagtige farver og Skt. Petersborgs pompøse paladser. Rusland er og forbliver med Winston Churchills ord: En gåde i et mysterium pakket ind i et paradoks.

På dette oplevelsesrige flodkrydstogt sejler vi ad Ruslands imponerende flodsystem og oplever landets floder, søer og dybe skove....

Sejl med på et historisk og kulturelt krydstogt fra Ruslands eventyrlige hovedstad Moskva, gennem den russiske provins, hvor livet har stået stille i århundreder, til Peter den Stores fantastiske by, Skt. Petersborg.  

Oplev Ruslands enorme dybde, bredde og dramatiske historie. Det hovedrige Moskva, som gennem århundreder har været Ruslands politiske og økonomiske centrum, gamle træhuse langs Volgaflodens bredder, løgkuplede kirker i fabelagtige farver og Skt. Petersborgs pompøse paladser. Rusland er og forbliver med Winston Churchills ord: En gåde i et mysterium pakket ind i et paradoks.

På dette oplevelsesrige flodkrydstogt sejler vi ad Ruslands imponerende flodsystem og oplever landets floder, søer og dybe skove. Vores skib løftes af kolossale betonsluser fra Stalintiden og baner sig vej tværs gennem det europæiske Rusland. Landets utrolige og dramatiske historie er allestedsnærværende i byerne, vi besøger, og overalt møder vi den imødekommende russiske befolkning. Vores dygtige rejseleder gør os gennem foredrag og udflugter meget klogere på dette fascinerende land, dets befolkning og historie.

 

Kort over Skt. Petersborg og Moskva

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk (2. dæk)
1.000,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk (3. dæk)
2.000,-
Dobbeltkahyt på båddæk (4. dæk )
2.500,-
Enekahyt på nedre dæk (1. dæk)
4.500,-
Enekahyt på hoveddæk (2. dæk)
5.500 ,-
Enekahyt på øvre dæk (3. dæk)
6.000,-
Juniorsuite på øvre dæk (3. dæk)
7.000,-
Visum til Rusland
995,-
Afbestillingsforsikring
880,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Zarernes skatkammer
435,-
Katarinapaladset og Peterhofs slotspark
750,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Moskva/Skt. Petersborg t/r
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter på MS Andrei Rublev****
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 10 x frokost (2.-11. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Blinisarrangement inkl. 1 glas champagne
 • Besøg på Kreml
 • Byrundtur i Moskva med besøg på Den Røde Plads 
 • Byvandring Uglitj med besøg i Blodskirken
 • Byrundtur i Jaroslavl
 • Besøg i landsbyen Goritzi
 • Besøg på frilandmuseum på øen Kizhi
 • Besøg i museumslandsbyen Mandrogi
 • Besøg på Vinterpaladset og Eremitagen
 • Byrundtur i Skt. Petersborg 
 • Besøg på Peter Paul-fæstningen
 • Besøg ved monumentet for De Heroiske Forsvarere af Leningrad
 • Foredrag ombord ved rejselederen
 • Musikalsk underholdning ombord
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obl. drikkepenge til skibet, lokalguider og chauffører
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer skal bestilles senest 50 dage før afrejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: København - Moskva

Vi flyver fra Københavns Lufthavn ved middagstid og lander i Moskva om eftermiddagen. Her venter vores skib MS Andrei Rublev på os lidt uden for byens centrum. Inden aftenens middag holder rejselederen et lille informationsmøde, hvor vi får praktiske informationer om rejsen. Herefter er der mulighed for at slappe af og finde sig til rette på skibet, mens vi forbereder os på de næste dages eventyr i Moskva.

Afr. 10/7: Flyver vi med morgenafgangen via Riga.

Inkluderede måltider: Middag.

Aften i Moskva med St. Basil - Moskva - Skt. Petersborg

Aften i Moskva med St. Basil - Moskva - Skt. Petersborg

2. dag: Moskva og Kreml  

I dag koncentrerer vi os om Kreml, hvorfra både Ivan den Grusomme, Stalin og Putin har styret Rusland med hård hånd. Katedralpladsen, som omkranses af kirker, udgør centrum af Kreml, der er centrum i Moskva, som igen er Ruslands midtpunkt. Var Rusland en Babushkadukke, ville Kreml udgøre den allerinderste dukke! Vi ser Maria Himmelfarts-kirken, hvor zarerne blev kronet, og hvor nogle af Ruslands ældste og flotteste ikoner findes. I Ærkeenglen Michaels-kirken ligger zarerne frem til Peter den Store begravet. Vi kommer forbi Manegepladsen bag Kreml, hvor den evige flamme ærer de faldne i 2. Verdenskrig. Frokosten spiser vi på skibet. Der er desuden mulighed for at krydre dagens oplevelser med to flotte ekstraarrangementer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Zarernes skatkammer  
Udflugten skal bestilles senest 50 dage før afrejse.

Bag Kremls mure gemmer zarernes skatkammer sig. Vi besøger den enestående samling af kareter, tronstole, Fabergéæg, guldkroner, brudekjoler og gaver fra hele verden. Det er meget svært ikke at blive imponeret.

Ekstraarrangement: Moskva by night (sælges ombord ) 
Udflugten bestilles ombord.

Når solen går ned, tændes millioner af lys på Moskvas mange bygninger. Efter en god middag i skibets restaurant, kører vi en tur igennem den mægtige storby. Om aftenen falder der en helt særlig ro over Moskva, og det er en særlig smuk oplevelse at se byen, der er badet i lys.

Faberge æg - Moskva Skt Petersborg

Faberge æg - Moskva Skt Petersborg

3. dag: Mere Moskva

Moskva udstråler magt og rigdom. Udover at være den største by i Europa er det også den by i verden med flest dollarmilliardærer. Vi får et godt indtryk af Moskva, når vi kører fra skibet ad gaden Leningradskij Prospekt, der er indrammet af de store boligkarreer fra Stalintiden. Vi kommer forbi fodboldklubben Dynamos stadion og Den Hviderussiske Banegård - en af Moskvas ni banegårde, der omkranser centrum af byen. Stationerne er forbundet af Metroringlinjen og sender tog i hver sin geografiske retning af det kæmpe rige. Med over én million ansatte er de russiske statsbaner et af verdens største transportfirmaer og en af verdens største arbejdspladser.

Med bussen kører vi videre gennem Tverskaja-gaden, som huser Moskvas dyreste butikker og restauranter. Gaden slutter ved Den Røde Plads, men inden vi når den, skal vi forbi det verdensberømte Bolsjojteater, Den Russiske Statsduma og Ljubjanka, som stadig kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange russere. Her holdt KGB nemlig til. Ifølge den - oftest temmelig sorte - russiske folkehumor var det den højeste bygning i Moskva, fordi man derfra kunne se helt til Sibirien. Fra Spurvehøjene, hvor det enorme statsuniversitet troner, har vi en smuk udsigt over byen. Måske er vi heldige at se nogle af de mange russiske brudepar, som får taget deres bryllupsbilleder her. På Den Røde Plads viser rejselederen de største attraktioner frem, hvorefter der vil være tid på egen hånd til at besøge de mange caféer og butikker. Man kan blandt andet gå en tur i det århundrede gamle varehus GUM, som er berømt fra mange film og romaner om Den Kolde Krig. 

Sidst på dagen smider skibet fortøjningerne og forlader Moskva, mens vi nyder udsejlingen ad Volga-Moskva-kanalen og slapper af efter et par dage med fuldt program og mange indtryk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Den Røde Plads - Moskva Skt Petersborg

Den Røde Plads - Moskva Skt Petersborg

4. dag: Uglitj

I dag ankommer vi til en af Ruslands gamle og smukke byer Uglitj, som har været centrum for store intriger i en fjern og broget fortid. Det var i denne by, den unge russiske tronarving Dimitri afgik ved døden under mystiske omstændigheder. Omstændighederne var så gådefulde, at mange troede, at han faktisk slet ikke var død, men var blevet gemt, og det hele bare var et rygte, opfundet af den magtfulde russiske adelsmand Boris Godunov, der gerne selv ville regere Rusland! Da zaren døde uden arvinger nogle år efter, og en mand - senere kendt som den falske Dimitri - dukkede op i 1603 og påstod, at han var zarens søn, var scenen sat. Dramaet kastede Rusland ud i en blodig borgerkrig, hvor flere falske Dimitrier dukkede op. Ikke overraskende er perioden gået over i historien som "forvirringens tid" og har blandt andet inspireret Aleksander Pushkin til den berømte opera Boris Godunov med musik af Musorskij. Vi tager en spadseretur gennem byen til det historiske centrum, hvor vi blandt andet besøger den charmerende Blodskirke.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

5. dag: Jaroslavl

Jaroslavl er den største af byerne i Den Gyldne Ring, der består af en perlerække af gamle russiske Volgabyer med et sandt overflødighedshorn af kirker, klostre og flot, russisk arkitektur. Jaroslavl fyldte 1.000 år i 2010, hvorfor hele byen blev istandgjort. Byen blev ikke besat under 2. Verdenskrig og har derfor bevaret sin originale atmosfære, som vi oplever på byrundturen. Der bliver tid til egne eventyr i byens centrum, hvor det er muligt at besøge det lokale marked. Senere på aftenen er der optræden med russisk folkemusik på skibet, mens vi sejler videre på Volga.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Floden Volga i Jaroslavl - Moskva - Skt. Petersborg

Floden Volga i Jaroslavl - Moskva - Skt. Petersborg

6. dag: Goritzi

Landsbyen Goritzi ligger ved Sjeksnafloden. Goritzi er en typisk russisk landsby med træhuse, hvor man lever et simpelt liv. På trods af Ruslands økonomiske fremgang har landbefolkningen ringe vilkår, og landsbyen danner en enorm kontrast til livet i Moskva. Vi besøger et privat hjem, hvor vi med egne øjne kan se, hvordan en lokal familie på landet bor. Der er også lidt tid til at kigge i byens små boder og måske er det i dag, at du får købt en af de traditionelle matrjosjka-dukker eller en russisk pelshue. Tilbage på skibet skal vi nyde velsmagende laskerogn med blinis, hvortil vi nyder et glas champagne eller vodka. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Intet besøg i Rusland uden de traditionelle blinis.

Intet besøg i Rusland uden de traditionelle blinis.

    

7. dag: Kizhi

Onegasøen er Europas andenstørste sø og en af verdens reneste. Søen rummer 1.650 øer, hvoraf den lille ø Kizhi er den mest seværdige. Når man står på denne ø midt i den enorme sø, kan man virkelig mærke, at man befinder sig i et helt andet hjørne af Europa. Øen domineres af flotte, gamle trækirker. Vi går en tur i naturen og besøger det interessante frilandsmuseum. Her mærker vi det stille liv i provinsen og den nærmest mytiske stemning, som hersker på denne ø, hvor himmelen, søens farver og den utrolige natur smelter sammen til et større hele.    

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Trækirke i Kizhi - Moskva - Skt. Petersborg

Trækirke i Kizhi - Moskva - Skt. Petersborg

8. dag: Mandrogi

Ved Svir-flodens bredder ligger museumslandsbyen Mandrogi med butikker og arbejdende værksteder. Der er god tid til at gå rundt i den lille landsby samt mulighed for at besøge det lille vodkamuseum, som har mere end 2.500 variationer af Ruslands berømte og berygtede nationaldrik. Her nyder vi en traditionel russisk barbecue-frokost, og om aftenen inviterer kaptajnen på gallamiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.
 

Mandrogi landsby - Moskva - Skt. Petersborg

Mandrogi landsby - Moskva - Skt. Petersborg

9. dag: Byrundtur i Skt. Petersborg

Om morgenen ankommer vi til Ruslands næststørste by, Skt. Petersborg. Byen har seks millioner indbyggere og består af 42 småøer, der er forbundet med mere end 600 broer. Skt. Petersborgs mange store pragtbygninger fremstår efter megen restaurering i deres oprindelige pastelfarver med en næsten ufattelig skønhed og elegance. Samtidig hviler der en nostalgisk, næsten melankolsk stemning over byen. Det er, som om livet i det 21. århundrede ikke passer helt til Skt. Petersborgs mange paladser, kanaler og broer.

Dagen indledes med et besøg i det berømte Vinterpalads, og når man ser den berømte bygnings pastelgrønne barokfacade, kan man ikke undgå at blive bjergtaget. Skønhed og storhed ses ikke magen til. Indvendig er paladset om muligt endnu mere imponerende. Her finder vi et af verdens største og mest betydningsfulde museer, Eremitagen. Vi besøger museet, der rummer 400 sale og næsten tre millioner kunstgenstande. Bygningen giver et fantastisk indblik i den enorme rigdom, som zarerne rådede over - en rigdom som stod i skærende kontrast til den store fattigdom, som store dele af den russiske befolkning levede under. Museet rummer også en helt unik malerisamling, hvor vi finder værker af både Da Vinci og Rembrandt. 

Efter besøget i Vinterpaladset spiser vi frokost, og bagefter fortsætter vi turen igennem Skt. Petersborgs "tidszoner". Hvor vi i de ydre lag mest ser moderne boliger fra Sovjettiden, rummer næste lag lejekasernerne fra forrige århundredeskifte. I byens enorme centrum ligger de imponerende paladser, kirker, varehuse og offentlige institutioner. Højadelen blev, ved byens grundlæggelse i begyndelsen af 1700-tallet, tvunget til at bygge deres paladser i byen, og allerede i 1800-tallet var Skt. Petersborg en metropol. På byrundturen passerer vi zartidens prangende paladser, monumenter og kirker, Blodskirken med de farvestrålende løgkupler, Isaak-katedralen med den enorme guldkuppel og det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt. Vi besøger også Peter Paul-fæstningen, hvor de russiske zarer, fra Peter Den Store og frem til den sidste zar, ligger begravet. Det er ligeledes her, at den danske enkekejserinde Dagmar, der af russerne var kendt som Maria Fjodorovna, under stor højtidelighed blev genbegravet i 2006. Vi besøger hendes grav og hører den dramatiske historie omkring hendes liv, zarfamiliens skæbne og om genbegravelsens betydning for det dansk-russiske forhold i dag. Efter en dag med mange indtryk returnerer vi til skibet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Blodskirken med de karakteristiske løgformede kupler.

Blodskirken med de karakteristiske løgformede kupler.

10. dag: På egen hånd i Skt. Petersborg

I dag har du tid til oplevelser på egen hånd. For dem, der har lyst, bliver der arrangeret en ledsaget metrotur til centrum, hvorefter dagen er på egen hånd. Gå på opdagelse i Skt. Petersborgs mange forretninger, eller besøg for eksempel det fantastiske Russiske Museum med dets unikke samling af russisk malerkunst og ufatteligt smukke ikoner. Alternativt kan man også blot sætte sig på en af de mange hyggelige caféer, nyde en god kop te eller en øl og suge byens mange indtryk til sig. Om aftenen mødes vi igen til middagen ombord på skibet. Der er også mulighed for at deltage i en spændende ekstraudflugt med engelsktalende guide.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Katarinapaladset og Peterhofs slotspark
Udflugten skal bestilles senest 50 dage før afrejse.

30 kilometer vest for Skt. Petersborg ligger Katarinapaladset, der er et arkitektonisk og barokt mesterværk af uovertruffen skønhed. Vi ser naturligvis det berømte ravkammer, som blev stjålet af nazisterne. Det har taget mere end 30 år at genopføre kammeret. Efter den flotte rundvisning kører vi til et andet af zarernes berømte paladser, Peterhof, som ligger smukt ud mod den finske bugt. Peter den Store havde det beskedne formål at overgå solkongen Ludvig XIV´s slotspark i Versailles. Vi besøger den smukke slotspark og ser de forgyldte statuer og mere end 100 springvand. For at få mest muligt ud af udflugten tilbyder vi frokostmadpakker fra skibet, som vi spiser undervejs.

Det storslåede Katarinapalads.

Det storslåede Katarinapalads.

11. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at vinke farvel til MS Andrei Rublev. På vej til lufthavnen besøger vi monumentet for De Heroiske Forsvarere af Leningrad. Under monumentet ligger en mindehal, hvor livet under den 900 dage lange belejring af Leningrad under 2. Verdenskrig skildres på spændende vis. Efter besøget spiser vi frokost på en nærliggende restaurant, inden vi kører til lufthavnen. Med eftermiddagsflyet via Moskva sætter vi kursen mod København, hvor vi lander henad aftenen.

Afr. 10/7: Vi spiser frokost i lufthavnen, inden vi flyver til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

MS Andrei Rublev ***
VisSkjul

4-stjernet og komfortabelt skib med 5 dæk og plads til 240 passagerer. MS Andrei Rublev er renoveret i 2013 og konstrueret til sejlads og navigation på de store floder og søer i det vestlige Rusland. Ombord på skibet finder du soldæk med solstole, to restauranter og tre barer. Undervejs vil der være et par koncerter og et folkloreshow, og hver aften er der desuden livemusik i baren. På skibet findes også lille computerhjørne med mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. Der findes ikke elevator. Rygning er forbudt indendørs på skibet, men der findes rygeområder rundt omkring på skibets udearealer. 

Måltider

De inkluderede måltider nydes i den ene af skibets restaurant. Vi skal selvfølgelig prøve de mest kendte retter fra det russiske køkken - Borsh (rødbedesuppe) og Soljanka (Ruslands berømte suppe med kød, citron og oliven). Herudover har vi også inkluderet en særlig dag med blinis, som serveres med kaviar, vodka og champagne. Om morgenen er der en morgenmadsbuffet med både varme og kolde retter, vand, te og kaffe. Frokosten består af valg imellem to forskellige slags suppe, som varierer imellem de enkelte dage, en hovedret og dessert. Middagen er typisk en forret og et valg imellem tre forskellige hovedretter. Vi afslutter naturligvis middagene med dessert.

Kahytter

Alle kahytter er udvendige og har store vinduer, som kan åbnes, undtagen på det nedre dæk (1. dæk), hvor kahytterne har koøjer, som ikke kan åbnes. Alle kahytter er indrettet med et lille bord, minikøleskab, sikkerhedsboks, aircondition og fladskærms-tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har en størrelse på ca. 11m2. Vi bruger dobbeltkahytter som enekahytter. Der findes desuden et par juniorsuiter på det øvre dæk (3. dæk) på ca. 18 m2. Suiterne har store panoramavinduer, der kan åbnes, og samme gode faciliteter som øvrige kahytter. Derudover er suiterne lækkert indrettet med sofa og bord og godt med plads. 

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten, når skibet ligger i havn, er begrænset. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten. 

Soldækket på MS Andrei Rublev.
Soldækket på MS Andrei Rublev.
Baren på Andrei Rublev.
Baren på Andrei Rublev.
Loungen på MS Andrei Rublev.
Loungen på MS Andrei Rublev.
Kahyt på MS Andrei Rublev.
Kahyt på MS Andrei Rublev.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Rusland

Praktiske oplysninger

Visum

Der er visumpligt til Rusland for danske statsborgere. Vitus Rejser samarbejder med det danske firma Private Guide. Vi gør opmærksom på, at visumbehandling indebærer et fremmøde på det russiske visumcenter i København, hvor der bl.a. skal laves fingeraftryk. Visum er ikke med i rejsens pris og koster kr. 995,- som betales ved bestilling af rejsen. Prisen inkluderer hjælp til visering, service- og ansøgningspakke, og du vil modtage instrukser til visering fra vores samarbejdspartner Private Guide senest en måned før afrejse.

Bemærk: Der er i øjeblikket lang ekspeditionstid på det russiske visumkontor, hvilket betyder, at visumkontoret skal være i besiddelse af dit pas i en længere periode - ofte op til halvanden måned. Skal du på en anden rejse før din rejse til Rusland og behøver dit pas, er det muligt at få dit visum hasteekspederet. Dette mod hastegebyr for egen regning. Du aftaler dette med Private Guide, som du også afregner hastegebyret med.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge til skibet, lokalguider og chauffører i rejsens pris. Man er naturligvis velkommen til at påskønne en ekstraordinær indsats fra tjenerne, lokalguide eller øvrigt personale. Men det er helt frivilligt.

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand m.v. kan købes om bord og i land. Der er et lille minikøleskab i alle kahytter. Vodka er nationaldrikken. Den er rimelig i pris, og der findes mange forskellige typer. Lokalt og importeret øl kan købes på skibet. “Champagne” er populært og ligeledes rimelig i pris. Vinene er af varierende kvalitet og relativt dyre. 

Elektricitet

Skibet har 220 volt. Det er ikke tilladt at anvende elkander eller dyppekogere. Kaffe og te kan købes i baren. Der er gratis WiFi ombord, når forbindelsen tillader det.

Ekstraarrangementer

De fleste udflugter er inkluderet i rejsens pris. Derudover tilbydes der flere ekstraarrangementer. Er disse ikke bestilt sammen med rejsen, kan nogle af ekstraarrangementerne tilkøbes ombord i begrænset omfang.  Prisen vil dog være lidt højere og disse udflugter kan betales i enten euro eller med kreditkort (Visa eller Mastercard). Rederiet tilbyder desuden nogle arrangementer. Tilmelding finder sted ombord og betales ligeledes i euro. Som udgangspunkt gør vi dog opmærksom på, at ekstraarrangementer skal bestilles senest 50 dage før afrejse, for at du kan være sikker på at få plads.

Kiosk

Skibets souvenirkiosk har et udvalg af kunsthåndværk m.v. Betalingen foregår i rubler og gængse kreditkort.

Læge

Der er læge ombord. Konsultation to gange om dagen, og lægen er naturligvis tilgængelig ved akut behov. Den dansktalende rejseleder hjælper gerne med at oversætte.

Påklædning

Medbring evt. en ekstra vindjakke/trøje og gode travesko. Påklædningen er pæn og afslappet ombord. Dog forventes det, at herrerne ifører sig lange benklæder i restauranten. Til kaptajnens middag er der mange, der klæder sig lidt pænere på.

Rejseplan

Ca. 10 dage før afrejse udsendes den endelige rejseplan, hvor flytiderne vil fremgå.

Sikkerhed

Der er en lille sikkerhedsboks i hver enkelt kahyt, men lad de dyre smykker blive hjemme. Der er ingen risiko for, at besætningen er uærlig, men ved havneophold kan man risikere, at uønskede gæster kommer om bord. Der er to sikkerhedsfolk på hele togtet. De har til opgave at holde vagt, når skibet ligger til kaj. Under landophold skal alle vinduer være lukkede.

Skibsavis

Hver dag udgiver rejselederen en skibsavis på dansk. Avisen indeholder praktiske oplysninger og information om arrangementer - både de inkluderede udflugter og andet af interesse. Desuden vil der via skibets højttaleranlæg blive givet nødvendige informationer.

Valuta

Da det nu er muligt at købe rubler i Danmark, anbefaler vi, at du hjemmefra veksler et beløb svarende til ca. 750 kroner pr. person. (Bemærk at der kan være leveringstid på rubler. Spørg dit pengeinstitut). På skibet købes drikkevarer på kredit frem til sidste aften, hvor den samlede regning betales i rubler eller kreditkort (Visa og MasterCard).