Oplev de russiske floder

Krydstogt fra Moskva til Skt. Petersborg

Krydstogter
12 Dage

Sejl med på et historisk og kulturelt krydstogt fra Ruslands eventyrlige hovedstad Moskva, gennem den russiske provins, hvor livet har stået stille i århundreder, til Peter den Stores fantastiske by, Skt. Petersborg.  

Oplev Ruslands enorme dybde, bredde og dramatiske historie. Det hovedrige Moskva, som gennem århundreder har været Ruslands politiske og økonomiske centrum, gamle træhuse langs Volgaflodens bredder, løgkuplede kirker i fabelagtige farver og Skt. Petersborgs pompøse paladser. Rusland er og forbliver med Winston Churchills ord: En gåde i et mysterium pakket ind i et paradoks.

På dette oplevelsesrige flodkrydstogt sejler vi ad den 3.688 kilometer lange flod Volga gennem Ruslands voldsomme natur af...

Sejl med på et historisk og kulturelt krydstogt fra Ruslands eventyrlige hovedstad Moskva, gennem den russiske provins, hvor livet har stået stille i århundreder, til Peter den Stores fantastiske by, Skt. Petersborg.  

Oplev Ruslands enorme dybde, bredde og dramatiske historie. Det hovedrige Moskva, som gennem århundreder har været Ruslands politiske og økonomiske centrum, gamle træhuse langs Volgaflodens bredder, løgkuplede kirker i fabelagtige farver og Skt. Petersborgs pompøse paladser. Rusland er og forbliver med Winston Churchills ord: En gåde i et mysterium pakket ind i et paradoks.

På dette oplevelsesrige flodkrydstogt sejler vi ad den 3.688 kilometer lange flod Volga gennem Ruslands voldsomme natur af floder, søer og dybe skove. Vores skib løftes af kolossale betonsluser fra Stalintiden og baner sig vej tværs gennem det europæiske Rusland. Landets utrolige og dramatiske historie er allestedsnærværende i byerne, vi besøger, og overalt møder vi den imødekommende russiske befolkning. Vores dygtige rejseleder gør os gennem foredrag og udflugter meget klogere på dette fascinerende land, dets befolkning og historie. 

Kort over Skt. Petersborg og Moskva

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på øvre dæk (panoramadæk)
1.800,-
Juniorsuite (til 2 personer) på øvre dæk (panoramadæk)
5.995,-
Enekahyt på hoveddæk
3.995,-
Enekahyt på øvre dæk (panoramadæk)
5.795,-
Afbestillingsforsikring
880,-
Visum til Rusland
990,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Zarernes skatkammer
435,-
Moskva by night
295,-
Katarinapaladset og Peterhofs slotspark
725,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Moskva/Skt. Petersborg t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 781
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 11 nætter på MS Sergei Yesenin***+
 • 11 x morgenmad (2.-12. dag)
 • 11 x frokost (2.-12. dag)
 • 11 x middag (1.-11. dag)
 • Kaviararrangement med Blini, inkl. 1 glas champagne og vodka (6. dag)
 • Besøg på Kreml
 • Byrundtur i Moskva med besøg på Den Røde Plads 
 • Byvandring Uglitj med besøg i Blodskirken
 • Byrundtur i Jaroslavl
 • Besøg i landsbyen Goritzi
 • Besøg på frilandmuseum og i kirker på øen Kizhi
 • Besøg i Mandrogi
 • Byrundtur i Skt. Petersborg
 • Besøg på Peter Paul-fæstningen
 • Besøg på Vinterpaladset og Eremitagen
 • Besøg ved monumentet for De Heroiske Forsvarere af Leningrad
 • Foredrag ombord ved rejselederen
 • Musikalsk underholdning ombord
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obl. drikkepenge til skibet, lokalguider og chauffører
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer skal bestilles senest 50 dage før afrejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: København - Moskva

Vi flyver fra Københavns Lufthavn ved middagstid og lander i Moskva om eftermiddagen. Her venter vores skib MS Sergei Yesenin på os lidt uden for byens centrum. Inden aftenens middag holder rejselederen et lille informationsmøde, hvor vi får praktiske informationer om rejsen. Herefter er der mulighed for at slappe af og finde sig til rette på skibet, mens vi forbereder os på de næste dages eventyr i Moskva.
 
Pompøse Moskva.

2. dag: Moskva og Kreml  

I dag koncentrerer vi os om Kreml, hvorfra både Ivan den Grusomme, Stalin og Putin har styret Rusland med hård hånd. Katedralpladsen, som omkranses af kirker, udgør centrum af Kreml, der er centrum i Moskva, som igen er Ruslands midtpunkt. Var Rusland en Babushkadukke, ville Kreml udgøre den allerinderste dukke! Vi ser Maria Himmelfarts-kirken, hvor zarerne blev kronet, og hvor nogle af Ruslands ældste og flotteste ikoner findes. I Ærkeenglen Michaels-kirken ligger zarerne frem til Peter den Store begravet. Vi kommer forbi Manegepladsen bag Kreml, hvor den evige flamme ærer de faldne i 2. Verdenskrig. Efterfølgende er der mulighed for at krydre dagens oplevelser med to flotte ekstraarrangementer.

Ekstraarrangement: Zarernes skatkammer
Bag Kremls mure gemmer zarernes skatkammer sig. Vi besøger den enestående samling af kareter, tronstole, Fabergéæg, guldkroner, brudekjoler og gaver fra hele verden. Det er meget svært ikke at blive imponeret.

Ekstraarrangement: Moskva by night
Når solen går ned, tændes millioner af lys på Moskvas mange bygninger. Efter en god middag i skibets restaurant, kører vi en tur igennem den mægtige storby. Om aftenen falder der en helt særlig ro over Moskva, og det er en særlig smuk oplevelse at se byen, der er badet i lys.

Fabergé-æg i zarernes skatkammer.

3. dag: Mere Moskva

Moskva udstråler magt og rigdom. Udover at være den største by i Europa er det også den by i verden med flest dollarmilliardærer. Vi får et godt indtryk af Moskva, når vi kører fra skibet ad gaden Leningradskij Prospekt, der er indrammet af de store boligkarréer fra Stalintiden. Vi kommer forbi fodboldklubben Dynamos stadion og Den Hviderussiske Banegård - en af Moskvas ni banegårde, der omkranser centrum af byen. Stationerne er forbundet af Metroringlinjen og sender tog i hver sin geografiske retning af det kæmpe rige. Med over én million ansatte er de russiske statsbaner et af verdens største transportfirmaer og en af verdens største arbejdspladser.

Med bussen kører vi videre gennem Tverskaja-gaden, som huser Moskvas dyreste butikker og restauranter. Gaden slutter ved Den Røde Plads, men inden vi når den, skal vi forbi det verdensberømte Bolsjojteater, Den Russiske Statsduma og Ljubjanka, som stadig kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange russere. Her holdte KGB nemlig til. Ifølge den - oftest temmelig sorte - russiske folkehumor var det den højeste bygning i Moskva, fordi man derfra kunne se helt til Sibirien. Fra Spurvehøjene, hvor det enorme statsuniversitet troner, har vi en smuk udsigt over byen. Måske er vi heldige at se nogle af de mange russiske brudepar, som får taget deres bryllupsbillede her. På Den Røde Plads viser rejselederen de største attraktioner frem, hvorefter der vil være tid på egen hånd til at besøge de mange caféer og butikker. Man kan blandt andet gå en tur i det århundrede gamle varehus GUM, som er berømt fra mange film og romaner om Den Kolde Krig. 

Sidst på dagen smider vi fortøjningerne og forlader Moskva, mens vi nyder udsejlingen ad Volga-Moskva-kanalen og slapper af efter et par dage med fuldt program og mange indtryk. 

På Den Røde Plads viser rejselederen de største attraktioner frem.

4. dag: Uglitj

I dag ankommer vi til en af Ruslands gamle og smukke byer Uglitj, som har været centrum for store intriger i en fjern og broget fortid. Det var i denne by, den unge russiske tronarving Dimitri afgik ved døden under mystiske omstændigheder. Omstændighederne var så mystiske, at mange troede, at han faktisk slet ikke var død, men var blevet gemt, og det hele bare var et rygte, opfundet af den magtfulde russiske adelsmand Boris Godunov, der gerne selv ville regere Rusland! Da zaren døde uden arvinger nogle år efter, og en mand - senere kendt som den falske Dimitri - dukkede op i 1603 og påstod, at han var zarens søn, var scenen sat. Dramaet kastede Rusland ud i en blodig borgerkrig, hvor flere falske Dimitrier dukkede op. Ikke overraskende er perioden gået over i historien som "forvirringens tid" og har blandt andet inspireret Aleksander Pushkin til den berømte opera Boris Godunov med musik af Musorskij. Vi tager en spadseretur gennem byen til det historiske centrum, hvor vi blandt andet besøger den charmerende Blodskirke.

5. dag: Jaroslavl

Jaroslavl er den største af byerne i Den Gyldne Ring, der består af en perlerække af gamle russiske Volgabyer med et sandt overflødighedshorn af kirker, klostre og flot, russisk arkitektur. Jaroslavl fyldte 1.000 år i 2010, hvorfor hele byen blev istandgjort. Byen blev ikke besat under 2. Verdenskrig og har derfor bevaret sin originale atmosfære, som vi oplever på byrundturen. Der bliver tid til egne eventyr i byens centrum, hvor det er muligt at besøge det lokale marked. Senere på aftenen er der optræden med russisk folkemusik på skibet, mens vi sejler videre på Volga.

Jaroslavl ved floden Volga er den største by i Den Gyldne Ring.

6. dag: Goritzi

Landsbyen Goritzi ligger ved Sjeksnafloden. Goritzi er en typisk russisk landsby med træhuse, hvor man lever et simpelt liv. På trods af Ruslands økonomiske fremgang har landbefolkningen ringe vilkår, og landsbyen danner en enorm kontrast til livet i Moskva. Vi besøger et privat hjem, hvor vi med egne øjne kan se, hvordan en lokal familie på landet bor. Der er også lidt tid til at kigge i byens små boder. Når vi atter er tilbage på vores skib, skal vi smage et af Ruslands mest berømte måltider: Blini-pandekager med rød kaviar, hvortil vi får serveret et glas champagne og en god vodka. En gastronomisk klassiker som med rette er berømt for at bringe Ruslands charme frem i både krop og sjæl.

    

7. dag: Kizhi

Onegasøen er Europas andenstørste sø og en af verdens reneste. Søen rummer 1.650 øer, hvoraf den lille ø Kizhi er den mest seværdige. Når man står på denne ø midt i den enorme sø, kan man virkelig mærke, at man befinder sig i et helt andet hjørne af Europa. Øen domineres af flotte, gamle trækirker. Vi går en tur i naturen og besøger det interessante frilandsmuseum. Her mærker vi det stille liv i provinsen og den nærmest mytiske stemning, som hersker på denne ø, hvor himmelen, søens farver og den utrolige natur smelter sammen til et større hele.    

Den lille ø Kizhi domineres af flotte, gamle trækirker.

8. dag: Mandrogi

Ved Svir-flodens bredder ligger museumslandsbyen Mandrogi med butikker og arbejdende værksteder. Der er god tid til at gå rundt i den lille landsby samt mulighed for at besøge det lille vodkamuseum, som har mere end 2.500 variationer af Ruslands berømte og berygtede nationaldrik. Her nyder vi en traditionel russisk barbecue-frokost, og om aftenen inviterer kaptajnen på gallamiddag.
 

Landsbyen Mandrogi.

9. dag: Skt. Petersborg

Om morgenen ankommer vi til Ruslands næststørste by Skt. Petersborg. Byen har seks millioner indbyggere og består af 42 småøer, der er forbundet med mere end 600 broer. Skt. Petersborgs mange store pragtbygninger fremstår efter megen restaurering i deres oprindelige pastelfarver med en næsten ufattelig skønhed og elegance. Samtidig hviler der en nostalgisk, næsten melankolsk stemning over byen. Det er, som om livet i det 21. århundrede ikke passer helt til Skt. Petersborgs mange paladser, kanaler og broer.

Vores skib lægger til udenfor centrum. Vi kører en tur igennem Skt. Petersborgs "tidszoner". Hvor vi i de ydre lag mest ser moderne boliger fra Sovjettiden, rummer næste lag lejekasernerne fra forrige århundredeskifte. I byens enorme centrum ligger de imponerende paladser, kirker, varehuse og offentlige institutioner. Højadelen blev, ved byens grundlæggelse i begyndelsen af 1700-tallet, tvunget til at bygge deres paladser i byen, og allerede i 1800-tallet var Skt. Petersborg en metropol. På byrundturen passerer vi zartidens prangende paladser, monumenter og kirker, Blodskirken med de farvestrålende løgkupler, Isaak-katedralen med den enorme guldkuppel og det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt. Vi besøger også Peter Paul-fæstningen, hvor de russiske zarer, fra Peter Den Store og frem til den sidste zar, ligger begravet. Det er ligeledes her, at den danske enkekejserinde Dagmar, der af russerne var kendt som Maria Fjodorovna, under stor højtidelig blev genbegravet i 2006. Vi besøger hendes grav og hører den dramatiske historie omkring hendes liv, zarfamiliens skæbne og om genbegravelsens betydning for det dansk-russiske forhold i dag. Efter de mange indtryk kan man vælge at tage med hjem til skibet, hvor frokosten venter ombord, eller blive i centrum på egen hånd. Resten af dagen sat af til egne eventyr, inden aftenens middag serveres på skibet.

10. dag: Vinterpaladset

I dag besøger vi det berømte Vinterpalads. Første gang man ser den fantastiske bygnings pastelgrønne barokfacade, kan man ikke undgå at blive bjergtaget. Skønhed og storhed ses ikke magen til. Indvendig er paladset om muligt endnu mere imponerende. Her finder vi et af verdens største og mest betydningsfulde museer Eremitagen. Vi besøger museet, der rummer 400 sale og næsten tre millioner kunstgenstande. Bygningen giver et fantastisk indblik i den enorme rigdom, som zarerne rådede over - en rigdom som stod i skærende kontrast til den store fattigdom, som store dele af den russiske befolkning levede under. Museet rummer også en helt unik malerisamling, hvor vi finder værker af både Da Vinci og Rembrandt. Vi har helt bevidst valgt at have et åbent program efter formiddagens oplevelser. Man kan derfor køre med bussen tilbage til skibet, hvor der serveres frokost, gå i forretninger i centrum eller fordybe sig yderligere i museets samlinger.

Det majestætiske Vinterpalads.

11. dag: På egen hånd i Skt. Petersborg

I dag har du tid til oplevelser på egen hånd. For dem, der har lyst, bliver der arrangeret en ledsaget metrotur til centrum, hvorefter dagen er på egen hånd. Gå på opdagelse i Skt. Petersborgs mange forretninger, eller besøg for eksempel det fantastiske Russiske Museum med dets unikke samling af russisk malerkunst og ufatteligt smukke ikoner. Alternativt kan man også blot sætte sig på en af de mange hyggelige caféer, nyde en god kop te eller en øl og suge byens mange indtryk til sig. Om aftenen mødes vi igen til middagen ombord på skibet. Der er også mulighed for, at deltage i en spændende ekstraudflugt med engelsktalende guide.  

Ekstraarrangement: Katarinapaladset og Peterhofs slotspark
30 kilometer vest for Skt. Petersborg ligger Katarinapaladset, der er et arkitektonisk og barokt mesterværk af uovertruffen skønhed. Vi ser naturligvis det berømte ravkammer, som blev stjålet af nazisterne. Det har taget mere end 30 år at genopføre kammeret. Efter den flotte rundvisning kører vi til et andet af zarernes berømte paladser Peterhof, som ligger smukt ud mod den finske bugt. Peter den Store havde det beskedne formål at overgå solkongen Ludvig XIV´s slotspark i Versailles. Vi besøger den smukke slotspark og ser de forgyldte statuer og mere end 100 springvand. For at få mest muligt ud af udflugten tilbyder vi frokostmadpakker fra skibet, som vi spiser undervejs.

12. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at vinke farvel til MS Sergei Yenesin. På vej til lufthavnen besøger vi monumentet for De Heroiske Forsvarere af Leningrad. Under monumentet ligger en mindehal, hvor livet under den 900 dage lange belejring af Leningrad under 2. Verdenskrig skildres på spændende vis. Efter besøget spiser vi frokost på en nærliggende restaurant, inden vi kører til lufthavnen. Med eftermiddagsflyet via Moskva sætter vi kursen mod København, hvor vi lander henad aftenen.

Hotelinformation

MS Sergei Yesenin ***+
VisSkjul

Skibet er opkaldt efter Ruslands berømte digter Sergei Yesenin, bygget i 1984 og gennemgribende renoveret i 2002. Det er et manøvredygtigt og slankt skib med plads til omtrent 110 passagerer. MS Yesenin er konstrueret specielt til sejlads og navigation på de store søer og floder i det vestlige Rusland.

På MS Sergei Yesenin findes der restaurant, bar, et lille bibliotek og gratis WiFi, når forbindelsen tillader det. Udsigten til det passerende landskab kan nydes fra skibets soldæk. Undervejs vil skibets orkester underholde med blandt andet traditionel, russisk folkemusik og folkedans. Herudover vil der være foredrag af rejselederen omkring Ruslands kultur og historie. 

Måltiderne ombord spises i skibets gode og rummelige restaurant. Blandt de mange retter indgår naturligvis også berømte retter fra det russiske køkken, som mange også kender fra russisk litteratur. Vi skal selvfølgelig prøve de kendteste af dem alle - Borsh (rødbedesuppe) og Soljanka (Ruslands berømte suppe med kød, citron og oliven). Herudover har vi også inkluderet en særlig dag med blinis, som serveres med kaviar, vodka og champagne. Om morgenen er der en morgenmadsbuffet med både varme og kolde retter, vand, te og kaffe.  Frokost består af valg imellem to forskellige slags suppe, som varierer imellem de enkelte dage, en hovedret og  dessert.  Middagen er typisk en forret og et valg imellem tre forskellige hovedretter. Vi afslutter naturligvis med dessert.   

Alle kahytter er udvendige og findes på hoveddækket og det øvre dæk (panoramadækket). Kahytterne har store panoramavinduer, som kan åbnes, et lille bord, minikøleskab, sikkerhedsboks, aircondition og fladskærms-tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har en størrelse på ca. 11m2. Vi bruger dobbeltkahytter som enekahytter. Der findes desuden to juniorsuiter på skibets øvre dæk (panoramadæk) på 18m2. Suiterne har store panoramavinduer, der kan åbnes og samme gode faciliteter som øvrige kahytter. Derudover er suiterne lækkert indrettet med sofa og bord og godt med plads.

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten, når skibet ligger i havn, er begrænset. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten. 
Fra skibets bibliotek/lounge kan man nyde udsigten. Eksempel på en dobbeltkahyt. I den rummelige bar og lounge er der god plads til hyggelige stunder. Den udsmykkede restaurant.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Rusland

Praktiske oplysninger

Visum

Der er visumpligt til Rusland for danske statsborgere. Vitus Rejser samarbejder med det danske firma Private Guide. Vi gør opmærksom på, at visumbehandling indebærer et fremmøde på det russiske visumcenter i København, hvor der bl.a. skal laves fingeraftryk. Visum er ikke med i rejsens pris og koster kr. 990,- som betales ved bestilling af rejsen. Du vil modtage instrukser til visering fra vores samarbejdspartner Private Guide, når rejsen er bestilt. 

Bor du tættere på Aarhus end København?
Hvis du for eksempel bor i Jylland, er det også muligt at få lavet fingeraftryk til visum i Aarhus og fremsende dit pas til Private Guide, der foretager viseringen. Denne service koster yderligere 625,- pr. person, som afregnes direkte med Private Guide. For god ordens skyld, skal vi gøre opmærksom på, at selve viseringen i passet altså stadigvæk foregår i København, så man skal undvære sit pas, mens visum er under udstedelse.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge til skibet, lokalguider og chauffører i rejsens pris. Man er naturligvis velkommen til at påskønne en ekstraordinær indsats fra tjenerne, lokalguide eller øvrigt personale. Men det er helt frivilligt.

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand m.v. kan købes om bord og i land. Der er et lille minikøleskab i alle kahytter. Vodka er nationaldrikken. Den er rimelig i pris, og der findes mange forskellige typer. Lokalt og importeret øl kan købes på skibet. “Champagne” er populært og ligeledes rimelig i pris. Vinene er af varierende kvalitet og relativt dyre. 

Elektricitet

Skibet har 220 volt. Det er ikke tilladt at anvende elkander eller dyppekogere. Kaffe og te kan købes i baren. Der er gratis WiFi ombord, når forbindelsen tillader det.

Ekstraarrangementer

De fleste udflugter er inkluderet i rejsens pris. Derudover tilbydes der flere ekstraarrangementer. Er disse ikke bestilt sammen med rejsen, kan nogle af ekstraarrangementerne købes om bord i begrænset omfang.  Prisen vil dog være lidt højere, og arrangementerne skal betales i euro. Rederiet tilbyder desuden nogle arrangementer. Tilmelding finder sted om bord og betales ligeledes i euro. Som udgangspunkt gør vi dog opmærksom på, at ekstraarrangementer skal bestilles senest 50 dage før afrejse, for at du kan være sikker på at få plads.

Kiosk

Skibets souvenirkiosk har et udvalg af kunsthåndværk m.v. Betalingen foregår i rubler og gængse kreditkort.

Læge

Der er læge om bord. Konsultation to gange om dagen, og lægen er naturligvis tilgængelig ved akut behov. Den dansktalende rejseleder hjælper gerne med at oversætte.

Påklædning

Medbring evt. en ekstra vindjakke/trøje og gode travesko. Påklædningen er pæn og afslappet om bord. Dog forventes det, at herrerne ifører sig lange benklæder i restauranten. Til kaptajnens middag er der mange, der klæder sig lidt pænere på.

Rejseplan

Ca. 10 dage før afrejse udsendes den endelige rejseplan, hvor flytiderne vil fremgå.

Sikkerhed

Der er en lille sikkerhedsboks i hver enkelt kahyt, men lad de dyre smykker blive hjemme. Der er ingen risiko for, at besætningen er uærlig, men ved havneophold kan man risikere, at uønskede gæster kommer om bord. Der er to sikkerhedsfolk på hele togtet. De har til opgave at holde vagt, når skibet ligger til kaj. Under landophold skal alle vinduer være lukkede.

Skibsavis

Hver dag udgiver rejselederen en skibsavis på dansk. Avisen indeholder praktiske oplysninger og information om arrangementer - både de inkluderede udflugter og andet af interesse. Desuden vil der via skibets højttaleranlæg blive givet nødvendige informationer.

Valuta

Da det nu er muligt at købe rubler i Danmark, anbefaler vi, at du hjemmefra veksler et beløb svarende til ca. 750 kroner pr. person. (Bemærk at der kan være leveringstid på rubler. Spørg dit pengeinstitut). På skibet købes drikkevarer på kredit frem til sidste aften, hvor den samlede regning betales i rubler eller kreditkort (Visa og MasterCard).