30 års erfaring på de russiske floder

Krydstogt i Rusland · Fra Moskva til Skt. Petersborg · 2022

Krydstogter
11 Dage

Sejl med ad de russiske vandveje på dette historiske og kulturelle flodkrydstogt fra hovedstaden Moskva til en af verdens smukkeste byer Skt. Petersborg. Vi oplever kontrasten mellem land og by, kommer tæt på den russiske sjæl og mærker gæstfriheden i Europas største land. Gennem 30  år har Vitus Rejser sendt begejstrede gæster på eventyr i Rusland, og med os ved roret er du i gode hænder.
 
Moskvas berømte Røde Plads, Vasilij-katedralen med de farvestrålende løgkupler og scenekunst på det eventyrlige Bolshoi Teater er kendt overalt i verden. Gyldne kupler kigger over tagene, og indenfor i kirkerne er interiøret...

Sejl med ad de russiske vandveje på dette historiske og kulturelle flodkrydstogt fra hovedstaden Moskva til en af verdens smukkeste byer Skt. Petersborg. Vi oplever kontrasten mellem land og by, kommer tæt på den russiske sjæl og mærker gæstfriheden i Europas største land. Gennem 30  år har Vitus Rejser sendt begejstrede gæster på eventyr i Rusland, og med os ved roret er du i gode hænder.
 
Moskvas berømte Røde Plads, Vasilij-katedralen med de farvestrålende løgkupler og scenekunst på det eventyrlige Bolshoi Teater er kendt overalt i verden. Gyldne kupler kigger over tagene, og indenfor i kirkerne er interiøret fyldt med ikoner og røgelse. Moskva var rammen om kupforsøget imod Mikhail Gorbatjovs reformer, og efter Sovjetunionens opløsning i 1991 har byen udviklet sig til en moderne metropol med en eksplosion af vestlige forretninger og livsstil - ligesom mange af byens restauranter nu også rider med på madbølgen om finere gastronomi.

Fra Moskva stævner vi ud på vores flodkrydstogt med kurs mod Skt. Petersborg. At kunne sejle mellem de to byer har været en russisk drøm helt tilbage fra dengang, Peter den Store grundlagde Skt. Petersborg, men det blev først virkelighed i 1960’erne. Glæd dig til at nyde det smukke landskab, der glider forbi på de russiske vandveje gennem et net af floder, søer, kanaler, sluser og dybe skove. Undervejs anløber vi idylliske landsbyer, men oplever også den historiske by Jaroslavl, der ligger på Den Gyldne Ring, kendt som perlerækken af smukke velbevarede middelalderbyer.

Der er god tid til at nyde livet ombord på vores dejlige krydstogtskib, der specielt er bygget til sejlads og navigation på de store floder og søer. Slap af på dækket med en god bog eller måske med et glas russisk champagne i baren? Hver dag er der underholdning ombord med levende musik og aktiviteter som undervisning i russisk, russisk dans og russiske madtraditioner. Undervejs holder rejselederen spændende foredrag, og på rejsen har vi inkluderet helpension med et glas vin til måltiderne.

Skt. Petersborg - Nordens Venedig er Ruslands næststørste by og smuk som et postkort. Her finder vi gyldne løgkupler, pastelfarvede bygninger og prangende paladser, men også en helt særlig atmosfære ved de mange kanaler, der elegant snor sig gennem storbyen. Vi besøger naturligvis det gigantiske Eremitagemuseum, der er indrettet i kejserfamiliens gamle gemakker på Vinterpaladset, der overalt er fyldt med eventyrlige kunstgenstande.

Kong Christian IX’s datter, prinsesse Dagmar, giftede sig ind i den russiske zarfamilie, og blev mor til Ruslands sidste kejser Nikolai II. Under revolutionen i 1917 måtte Kejserinde Dagmar flygte fra sit elskede Rusland tilbage til Danmark, hvor hun døde i 1928. Under stor mindehøjtidelighed blev hun genbegravet til familiestedet i Skt. Petersborg i 2006, hvor både Dronning Margrethe og Prins Henrik var tilstede. Atter engang var kejserinden med til at skabe et tættere bånd mellem Danmark og Rusland.

Tag med Vitus Rejser på krydstogt i Rusland. Vi har erfaringen og glæder os til at tage dig med om bag facaden i dette mangefacetterede land.

Kort - Krydstogt Moskva - Skt. Petersborg - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Comfort-dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)
1.450,-
Deluxe-dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)
4.750 ,-
Deluxe-dobbeltkahyt med balkon på båddæk (4. dæk)
6.750,-
Comfort-enekahyt på mellemdæk (3. dæk)
3.500,-
Comfort-enekahyt på båddæk (4. dæk)
4.200,-
Visum til Rusland, inkl. service- og ansøgningspakke
1.400,-
Afbestillingsforsikring
960,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Zarernes skatkammer
490,-
Peterhof Slotspark
440,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rusland t/r
 • Alle flyskatter og afgifter p.t. kr. 299,- 
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter på MS Little Prince****
 • 10 x morgenmad, inkl. 1 glas russisk champagne (2.-11. dag) 
 • 9 x frokost, inkl. 1 glas vin eller juice (2.-10. dag)
 • 10 x middag, inkl. 1 glas vin eller juice (1.-10. dag) 
 • Velkomstdrink ombord
 • 1 flaske vand i kahytten daglig
 • Byrundtur i Moskva, inkl. besøg i Kreml
 • Byvandring i Uglich, inkl. besøg i Blodskirken
 • Byrundtur i Jaroslavl, inkl. besøg i St. Savior-klostret
 • Besøg i landsbyen Goritzi, inkl. besøg i St. Cyril-klostret
 • Rundtur på øen Kizhi, inkl. besøg på frilandmuseet
 • Besøg i kunstnerbyen Mandrogi
 • Byrundtur i Skt. Petersborg, inkl. besøg på Peter og Paul-fæstningen
 • Besøg på Eremitagen i Skt. Petersborg, inkl. entré
 • Foredrag ombord ved rejselederen
 • Musikalsk underholdning ombord
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obl. drikkepenge til skibets besætning, lokalguider og chauffører, værdi 110 euro
 • Høretelefoner på alle udflugter 
 • Dansktalende ekspert rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer skal bestilles senest 50 dage før afrejse. 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Moskva 

Om morgenen flyver vi med Lufthansa fra København via Wien til Ruslands hovedstad Moskva og fortsætter i bus til vores dejlige krydstogtsskib, der ligger til kaj lidt uden for byens centrum.

Inden vi bydes velkommen med middag ombord, holder vores rejseleder informationsmøde, hvor vi orienteres om forskellige praktiske oplysninger om rejsen. Om aftenen hygger vi os med musik i baren. 

Inkluderede måltider: Middag.  

Velkommen til Moskva.

Velkommen til Moskva.

2. dag: Byrundtur i Moskva - Europas største by   

På den spændende byrundtur oplever vi, hvordan Moskva udstråler magt og rigdom; her bor verdens største antal milliardærer. Vi får et godt indblik af byen, når vi kører ad gaden Leningradski Projekt, der er indrammet af store boligkarreer fra Stalintiden og videre ad Tverskaja-gaden med nogle af Moskvas mest eksklusive restauranter og forretninger. Vi passerer det store Bolshoi Teater, der er verdensberømt for sin førende balletskole. I 2011 genåbnede teatret efter en omfattende renovering på seks år til en værdi af mindst 688 dollars. 

Fra den store Lubjanka-bygning, som engang var hovedkvarter for KGB, kører vi videre til Spurvehøjene, hvor det enorme statsuniversitet troner med en flot udsigt over byen. Måske er vi heldige at se nogle brudepar, da der er tradition for at få taget sit bryllupsbillede netop her? Moskva begejstrer med Den Røde Plads i hjertet af byen. Uden at have været der før, føler man, at man kender pladsen. Der er en særlig storhed over at gå over pladsen med den smukke Vasilijkatedral, som med sine specielle løgkupler ligner bolsjer. Ruslands største varehus GUM har også facade ud mod pladsen, som samtidig er udgangspunkt for brede gader i alle retninger.  

Efter frokost på lokal restaurant skal vi besøge Kreml, som har været zarernes og patriarkernes residens indtil revolutionen, og som i dag huser landets regering. Katedralpladsen er omkranset af kirker til alle sider, den ene mere storslået end den anden og fyldt til bristepunktet med kulturskatte. Vi besøger en af kirkerne og kommer også forbi Manegepladsen bag Kreml, hvor den evige flamme ærer de faldne i 2. Verdenskrig.   

Der er mulighed for at krydre eftermiddagen og aftenen med to flotte ekstraarrangementer.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

EkstrarrangementZarernes skatkammer 

Du kan ikke undgå at blive imponeret, når du besøger zarernes skatkammer bag Kremls mure. Her findes en enestående samling med over fire tusinde genstande. Kareter, tronstole, Fabergé-æg, guldkroner, brudekjoler, guld- og sølvtøj, våben og rustninger samt gaver fra hele verden.  

Bemærk: Udflugten skal bestilles hos Vitus Rejser senest 50 dage før afrejse.

EkstraarrangementMoskva by night

Når solen går ned, oplyses Moskvas smukke bygninger af millioner af lys. Efter middagen på skibet kører vi gennem den mægtige storby, for at opleve byens stemning og særlige lys om aftenen. Vi oplever også Moskvas fantastiske undergrundsbane med imponerende kunstværker, krystallysekroner, mosaikker, søjler og buer. Verdensberømt for præcision, effektivitet og pertentlig renlighed. 

Bemærk: Udflugten skal bestilles hos rejselederen. Prisen oplyses af rejselederen.

Den Røde Plads med Kreml.

Den Røde Plads med Kreml.

3. dag: Moskva på egen hånd

Om formiddagen kan du udforske Moskva på egen hånd eller tage med på en af skibets interessante udflugter. Rejselederen informerer om de forskellige muligheder, men vi kan varmt anbefale et besøg på Tretjakov Galleriet, der er et af byens mest markante museer med klassiske malerier og kunst fra det 12. til det 20. århundrede samt en enestående samling af smukke ikoner. Samlingen består af mere end 130.000 genstande. Udflugten købes ombord.   
 
Efter en sen frokost forlader vi Moskva og sejler om eftermiddagen mod Uglich. Vi nyder udsejlingen ad Volga-Moskva-kanalen og slapper af efter skønne oplevelser i hovedstaden. Skibets besætning præsenterer sig, og vi hygger os med kaptajnens cocktail, inden middagen serveres. Om aftenen er der underholdning både med klavermusik, jazz og dans. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.   

Fra Moskva går det ad Volga-Moskva-kanalen mod nye eventyr.

Fra Moskva går det ad Volga-Moskva-kanalen mod nye eventyr.

4. dag: Den maleriske by Uglich 

Er du morgenfrisk, kan du deltage i en gang gymnastik inden morgenmaden. Om formiddagen nyder vi sejladsen og det forbipasserende landskab mod Uglich, og der er mulighed for at deltage i et lille kursus i russisk.  

Efter frokost ankommer vi til en af Ruslands mest elskede byer, der var centrum for store intriger og dramatiske begivenheder i en fjern og broget fortid. Det var i Uglich, den unge russiske tronarving Dimitri under mystiske omstændigheder afgik ved døden. En gådefuld hændelse, hvor mange troede, han slet ikke var død, men var blevet gemt, og at det hele var et rygte, opfundet af den magtfulde adelsmand Boris Godunov, der gerne ville regere Rusland. Da zaren døde uden arvinger nogle år senere, og da en mand kendt som Dimitri pludselig dukkede op og påstod, at han var zarens søn, var scenen sat. Rusland blev kastet ud i en blodig borgerkrig, hvor flere falske Dimitrier dukkede op. Perioden er gået over i historien som ”forvirringens tid” og har blandt andet inspireret Aleksander Pushkin til den berømte opera Boris Godunov. På en byvandring besøger vi det historiske centrum og den charmerende Blodskirke.  

Om aftenen venter der os endnu en hyggelig middag efterfulgt af underholdning ombord, mens vi sætter kursen mod Jaroslavl. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Blodskirken i Uglitj.

Blodskirken i Uglitj.

5. dag: Jaroslavl - Den Gyldne Ring  

Om morgenen ankommer vi til den største og ældste af byerne på Den Gyldne Ring, der er et sandt overflødighedshorn af kirker, klostre og flot russisk arkitektur. I 2010 blev Jaroslavl istandsat i anledning af byens 1.000 års fødselsdag. Byens stolthed er Elisas Kirken, som Katharina den Store blev så begejstret for, at hun beordrede de omkringliggende huse nedrevet, så den rigtig kunne komme til sin ret. Kirken har også fået ærespladsen med afbildning på den russiske 1.000-rublerseddel. 

Gamle kirker og huse pryder hjertet af centrum, hvor rige købmænd konkurrerede med hinanden om at gøre byen så smuk som muligt, og heldigvis undgik byen store skader fra tiden med det sovjetisk styre. Glæd dig til byrundturen, hvor vi ser de mange løgkupler i en by, som har bevaret sin autentiske atmosfære. Vi kikker indenfor i St. Savior-klostret, der har været med til at forme den russiske historie, og der er tid til på egen hånd til at opleve byens lokale marked. 

På togtet videre ad Volga-floden mod Goritzi, får vi ombord et indblik i den russiske kultur, hvor vi inviteres til te-ceremoni med tilhørende lokale specialiteter, og har mulighed for at lære nogle af de smukke russiske sange.      

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Gyldne kupler i Jaroslavl.

Gyldne kupler i Jaroslavl.

6. dag: Landsbyen Goritzi 

Ved middagstid lægger vi til i Goritzi, en typisk landsby, hvor livet foregår i et roligt tempo. Her fornemmer man for alvor kontrasten mellem livet i den hektiske storby Moskva og hverdagen på landet. Ved Den Hvide Sø besøger vi St. Cyril-klostret, der engang var et af Ruslands vigtigste, og som i dag fungerer som museum. Her finder vi smukke ikoner.   

Om aftenen hører vi om russisk kunsthåndværk, nyder en blinis- og vodkasmagning ligesom der er mulighed for at lære flere af de kendte russiske sange. Der er levende musik i baren, folklorekoncert og masser af hygge ombord.     

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

I Goritzi leves det simple liv.

I Goritzi leves det simple liv.

    

7. dag: Øen Kizhi 

Ombord hygger vi os om formiddagen med forskellige spændende aktiviteter som undervisning i russisk dans eller russisk sprog, ligesom vi får nærmere information om øen Kizhi, som vi skal besøge sidst på eftermiddagen.

Omegasøen er Europas andenstørste sø og rummer 1.650 øer, hvoraf den lille ø Kizhi er den mest seværdige. I det 17. århundrede blev landsbyernes befolkning tvunget til at hjælpe med udvikling af malmminedrift, der resulterede i et større oprør, og de fleste landsbyer forsvandt. Langt senere blev snesevis af historiske russiske træhuse og -kirker flyttet til øen, som i dag er et spændende frilandsmuseum med mere end 80 træbygninger. Som taget ud af et eventyr ligger de fine huse spredt ud over øen, og det er ikke svært at forstå, at stedet er på UNESCOs bevaringsværdige liste.

Vi går rundt og fornemmer det stille liv og den nærmest mystiske stemning, der hersker på Kizhi, hvor himmel, søens farver og den utrolige natur smelter sammen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Detaljerige trækirker på øen Kizhi.

Detaljerige trækirker på øen Kizhi.

8. dag: Kunstnerbyen Mandrogi

I løbet af natten passerer vi Ladoga-søen, som er Nordeuropas største ferskvandssø. Ved Svir-flodens bredder lægger vi til ved kunstnerlandsbyen Mandrogi, der er kendt for sine butikker og arbejdende værksteder. Der er god tid til at opleve den lille landsby og til et besøg på vodkamuseet med mere end 2.300 variationer. Vodka er Ruslands nationaldrik. Man taler her ikke om aroma og mundfølelse som ved cognacsmagning; en vodka skal blot være ren og have en god smag. Vodka fremstilles af rug, hvede og kartofler. Når man skåler i Rusland, skåler man for helbredet, samværet, venskaber, begivenheder m.m. - og det er velset at bunde hver gang! At drikke vodka er en måde at vise sin russiskhed på.

Udendørs nyder vi en traditionel russisk barbecuefrokost med shashlik – grillet kød, inden vi om eftermiddagen sejler videre mod Skt. Petersborg. Om aftenen inviterer kaptajnen til gallamiddag ombord, hvor de fleste gør lidt ekstra ud af påklædningen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Museumsbyen Mandrogi.

Museumsbyen Mandrogi.

9. dag: Skt. Petersborg – Nordens Venedig

Om morgenen ankommer vi til én af verdens smukkeste byer, Ruslands næststørste by, Skt. Petersborg, der blev grundlagt i 1703 af Peter den Store som Ruslands vindue mod vest. Byen ved Neva-floden opstod i et sumpet område med 33 øer, der forbindes af 342 broer. Bygningerne fremstår i deres gule, grønne, blå og røde pastelfarver med en næsten ufattelig skønhed og elegance. Perlerækken af zarernes prangende paladser, monumenter, parker, kirker og pladser overlevede kommunismen. Stemningen i denne prægtige by med kanaler, der på smukkeste vis snor sig gennem storbyen, de hyggelige restauranter, cafeer, moderne butikker og de mange restaurerede arkitektoniske underværker, glemmer du formodentlig aldrig!

På byrundturen kommer vi forbi bygninger fra både sovjet- og zartiden. Det er svært ikke at blive imponeret, når vi passerer den ikoniske Blodskirke, der med sine spidse tårne, runde løgkupler og buede facader nærmest ligner et festfyrværkeri i form og farver. Vi hører om kirkens særlige historie, inden vi fortsætter forbi Isaak-katedralen med den enorme guldkuppel, der er verdens fjerde største kuppelkirke. Turen gennem den travle storby går også ad den 4,5 km lange hovedgade, Nevskij Prospekt, til Peter og Paul-fæstningen, som vi besøger. Her ligger de russiske zarer begravet sammen med den danske Kejserinde Dagmar, der af russerne er kendt som Maria Fjodorovna. Vi besøger gravstedet og hører om hendes begivenhedsrige og dramatiske liv.

Efter en formiddag med mange indtryk, kører vi tilbage til skibet ved frokosttid. Resten af dagen kan du udforske byen på egen hånd eller deltage i spændende ekstraudflugter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Peterhof Slotspark – Ruslands Versailles

Besøgende spærrer øjnene op, når de ser Peterhofs spektakulære slotspark, der ligger ud mod den Finske Bugt. Peter den Store ønskede at overgå Solkongen Ludvig XIV’s slotspark i Versailles. Vi går i et vidunderligt landskab med blomster, grønt, udsigter og udsmykkede arkitektoniske dekorationer i form af forgyldte statuer og mere end 100 springvand.   

Bemærk: Udflugten skal bestilles hos Vitus Rejser senest 50 dage før afrejse.

Ekstraarrangement: Skt. Petersborg by night

Når solen går ned, tændes millioner af lys i Skt. Petersborg. Efter middagen ombord på skibet, kører vi en tur gennem Ruslands smukkeste by. At se de fantastiske bygninger oplyst om aftenen, føles som en ægte VIP oplevelse.  

Bemærk: Udflugten skal bestilles hos rejselederen. Prisen oplyses af rejselederen.

Blodskirken med de karakteristiske løgformede kupler.

Blodskirken med de karakteristiske løgformede kupler.

10. dag: Vinterpaladsets Eremitagemuseum

Bag Vinterpaladsets pastelgrønne barokfacade findes et af verdens største og mest betydningsfulde museer, Eremitagen. Mage til en unik samling skal man lede længe efter! Alt er kunstnerisk udført, og her er de næsten tre millioner kunstgenstande fordelt over 400 sale. Her er mulighed for at se malerier af Rembrandt, Michelangelo, Picasso, Van Gogh, Monet og tusindvis af andre berømtheder, ligesom vægge, lofter, gulve og møbler er kunstværker i sig selv. Et besøg på Eremitagemuseet vil imponere de fleste, også selv om man ikke interesserer sig for kunst. Skønheden og storheden betager. Vi får et fantastisk indblik i zarernes enorme rigdom, som stod i skærende kontrast til den fattigdom, som store dele af den russiske befolkning levede under.

Efter frokost er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd i Skt. Petersborg. Måske frister en shoppingtur eller en vodka på en af byens hyggelige cafeer? Alternativt kan du også vælge at deltage i et af de to ekstraarrangementer; tag med til Det Russiske Museum med russisk malerkunst og ufatteligt smukke ikoner eller en sejltur på byens kanaler, hvor man oplever Skt. Petersborg i et helt andet perspektiv. Begge udflugter købes ombord.

Om aftenen hygger vi os med rejsens sidste middag på skibet og med musik i baren.      

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Vinterpaladset med den karakteristiske pastelgrønne barokfacade.

Vinterpaladset med den karakteristiske pastelgrønne barokfacade.

11. dag: Hjemrejse

Det er tid til at vinke farvel til MS Little Prince, og om eftermiddagen flyver vi med Lufthansa fra Skt. Petersborg via Frankfurt til København 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Little Prince ****
VisSkjul

Komfortabelt 4-stjernet skib med plads til 280 passagerer. På skibets fem dæk finder du blandt andet to restauranter, en café, reception, skylounge, hvor vores rejseleder holder forskellige oplæg, samt en indbydende bar med live musik. I baren tilbydes der gratis WiFi, når forbindelsen tillader det. Der findes ikke elevator. På skibets soldæk kan du slappe af og nyde udsigten til de skiftende landskaber fra en bekvem solstol på dækket. Hver morgen er der morgengymnastik for de friske. 

Ombord på krydstogtet medfølger en skibslæge, der kan foretage mindre behandlinger, men der er dog ikke mulighed for udlevering af medicin. Et besøg hos lægen skal betales kontant, men behandling vil du typisk få dækket af din egen rejseforsikring efter hjemkomst.

Måltider

I den ene af skibets restauranter serveres den inkluderede helpension. Til morgenmad nyder vi en buffet med både kolde og varme retter, kaffe, te, juice samt et glas russisk champagne. Frokoster og middage serveres som menuer med suppe, forret, valgfri hovedret samt dessert. Menuerne byder på retter fra det internationale køkken og naturligvis det russiske køkken. Til både frokost og middag serveres et glas vin eller juice til maden.

Kahytter

På MS Little Prince kan du vælge mellem flere typer af udvendige kahytter, der alle ligger over vandlinjen. Prisen inkluderer ophold i standard Comfort-dobbeltkahyt på hoveddæk (2. dæk).

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Comfort-dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)
 • Deluxe-dobbeltkahyt på mellemdæk 3. dæk)
 • Deluxe-dobbeltkahyt med balkon på båddæk (4. dæk)
 • Comformt-enekahyt på mellemdæk (3. dæk)
 • Comfort-enekahyt med balkon på båddæk (4. dæk)

Der findes desuden kahytter på skibets nederste dæk (1. dæk), men disse benytter Vitus Rejser ikke. 

Comfort-dobbeltkahytter på hoveddæk (2. dæk)

Udvendige standardkahytter på ca. 10m2 indrettet med to enkeltsenge, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Comfort-dobbeltkahytter på mellemdæk (3. dæk)

Udvendige standardkahytter på ca. 10m2 indrettet med to enkeltsenge, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Deluxe-dobbeltkahytter på mellemdæk (3. dæk) 

Moderne udvendige kahytter, der er nyligt renoverede, på ca. 13-15m2 indrettet med 2 stole, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Deluxe-dobbeltkahyt med balkon på båddæk (4. dæk)

Moderne, udvendige kahytter, der er nyligt renoverede, på ca. 14m2 indrettet med aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne har en lille balkon og et vindue, der kan åbnes.

Comfort-enekahyt på mellemdæk (3. dæk)

Udvendige kahytter på ca. 9,5m2 indrettet med enkeltseng, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Comfort-enekahyt på båddæk (4. dæk)

Udvendige kahytter på ca. 9,5m2 indrettet med enkeltseng, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne, men ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn.

 

MS Little Prince.
MS Little Prince.
Restauranten ombord på MS Little Prince.
Restauranten ombord på MS Little Prince.
Baren ombord på MS Little Prince.
Baren ombord på MS Little Prince.
Eksempel på Deluxe-dobbeltkahyt på MS Little Prince.
Eksempel på Deluxe-dobbeltkahyt på MS Little Prince.
Eksempel på Comfort-dobbeltkahyt på MS Little Prince.
Eksempel på Comfort-dobbeltkahyt på MS Little Prince.
Eksempel på Comfort-enekahyt på MS Little Prince.
Eksempel på Comfort-enekahyt på MS Little Prince.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Rusland

Visum

Der er visumpligt ved indrejse til Rusland for danske statsborgere. Vi gør opmærksom på, at visumbehandling indebærer et fremmøde på det russiske visumcenter i København, hvor der blandt andet skal laves fingeraftryk.

Visum er ikke med i rejsens pris og koster kr 1.400,- som betales ved bestilling af rejsen. Prisen inkluderer hjælp til visering, service- og ansøgningspakke. Du vil modtage instrukser til visering fra vores samarbejdspartner Private Guide senest en måned før afrejse.

Bemærk: I øjeblikket er ekspeditionstiden på det russiske visumkontor ca. 2½ uge og betyder, at visumkontoret skal have dit pas i hænde i en længere periode – gerne 3-4 uger før afrejse. Skal du på en anden rejse før din rejse til Rusland og behøver dit pas, er det muligt at få dit visum hasteekspederet mod et hastegebyr for egen regning. Dette skal i så fald aftales med Private Guide, som du også afregner hastegebyret med.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge til skibet og lokalguider i rejsens pris. Man er naturligvis velkommen til at påskønne en ekstraordinær indsats fra tjenerne, som er meget lavtlønnede i Rusland.  

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand med videre kan købes ombord og i land. Der er køleskab i alle kahytter. Vodka er nationaldrikken, og de mange forskellige slags kan købes til rimelige priser. Lokalt og importeret øl kan købes på skibet. Russisk champagne er populært og ligeledes rimelig i pris. Vinene er af varierende kvalitet og relativt dyre. Priser på drikkevarer er ens overalt på skibet.

Elektricitet

Skibet har 220 volt. Det er ikke tilladt at anvende el-kedler eller dyppekogere. Kaffe og te kan købes i baren. Der er gratis WiFi ombord, når forbindelsen tillader det.

Ekstraarrangementer

De fleste udflugter er inkluderet i rejsens pris. Derudover tilbydes der flere ekstraarrangementer. Er disse ikke bestilt sammen med rejsen, kan nogle af ekstraarrangementerne købes om bord i begrænset omfang. Prisen vil dog være lidt højere, og arrangementerne skal betales i euro. Rederiet tilbyder desuden nogle arrangementer. Tilmelding finder sted ombord og betales ligeledes i euro.

Forbehold

Ved tilrettelæggelse og gennemførsel af krydstogter må vi i vid udstrækning indordne os under vilkår, som fastsættes af kaptajnen og de russiske myndigheder. Dette kan bevirke pludselige ændringer, som vi ikke er herre over. Vi må derfor tage forbehold for ændringer i tidsplaner, udflugter m.m., som kan blive ændret med kort varsel. Sådanne ændringer kan derfor ikke anses som fejl eller mangler, og Vitus Rejser kan derfor ikke drages til ansvar herfor.

Indkøb

Vi kan anbefale at købe de populære babushka/matrojosjka-dukker, filtstøvler, ravsmykker, tørklæder, lakæsker med miniature malerier, Fabergé-æg, vinterhuer, samovar, chokolade og kunsthåndværk af birkebark. Desuden er det eksklusive porcelæn fra Lomonosov-fabrikken meget efterspurgt. Drikkevarer som vodka og russisk champagne kan ligeledes anbefales.

Kiosk

Skibets souvenirkiosk har et udvalg af kunsthåndværk med videre. Betalingen foregår i rubler eller med gængse kreditkort.

Klima

Vi rejser på den bedste årstid, som er fra tidlig sommer til efterår. Gennemsnitstemperaturen er som følger:

 • Moskva: August 22 grader
 • Skt. Petersborg: August 20 grader 

Læge

Der er læge ombord. Konsultation to gange om dagen, og lægen er naturligvis tilgængelig ved akut behov. De dansktalende rejseledere hjælper gerne med oversættelse.

Påklædning

Medbring gerne en ekstra vindjakke eller trøje samt sko, som er gode at gå i. Påklædningen er pæn og afslappet ombord, dog forventes det, at herrerne ifører sig lange benklæder i restauranten. Til kaptajnens middag er der mange, der klæder sig lidt pænere på. Ved besøg i de russisk-ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde.

Rejseplan

Den endelige rejseplan bliver udsendt cirka 10 dage før afrejse. Her vil rejsens gældende flytider fremgå.

Sikkerhed

Der er en lille sikkerhedsboks i hver enkelt kahyt, men lad de dyre smykker blive hjemme. Der er ingen risiko for, at besætningen er uærlig, men ved havneophold kan man risikere, at uønskede gæster kommer om bord. Der er to sikkerhedsfolk på hele togtet. De har til opgave at holde vagt, når skibet ligger til kaj. Under landophold skal alle vinduer være lukkede.

Skibsavis

Hver dag udgives en skibsavis på dansk. Avisen indeholder praktiske oplysninger og information om arrangementer - både de inkluderede udflugter og andet af interesse. Desuden vil der via skibets højttaleranlæg blive givet nødvendige informationer.

Valuta

Da det nu er muligt at købe rubler i Danmark, anbefaler vi, at man hjemmefra veksler et beløb svarende til cirka 1.500,- kroner pr. person. (Bemærk, at der kan være leveringstid på rubler. Spørg dit pengeinstitut). På skibet købes drikkevarer på kredit frem til sidste aften, hvor den samlede regning betales i rubler eller med Visa eller MasterCard.