28 års erfaring på de russiske floder

Krydstogt i Rusland · Fra Skt. Petersborg til Moskva

Krydstogter
11 Dage

Se Ruslands landskaber glide forbi, og mærk historiens vingesus på dette kulturelle krydstogt fra den smukke by Skt. Petersborg og gennem den russiske provins til hovedstaden Moskva. 

På dette oplevelsesrige flodkrydstogt sejler vi ad den 3.688 kilometer lange flod Volga gennem Ruslands imponerende natur med floder, søer og dybe skove. Vores skib løftes af kolossale betonsluser fra Stalintiden og baner sig vej tværs gennem det europæiske Rusland. Landets utrolige og dramatiske historie er allestedsnærværende, og overalt møder vi den imødekommende russiske befolkning. Vores dygtige rejseleder gør os gennem foredrag og udflugter meget klogere på dette fascinerende land, dets befolkning og...

Se Ruslands landskaber glide forbi, og mærk historiens vingesus på dette kulturelle krydstogt fra den smukke by Skt. Petersborg og gennem den russiske provins til hovedstaden Moskva. 

På dette oplevelsesrige flodkrydstogt sejler vi ad den 3.688 kilometer lange flod Volga gennem Ruslands imponerende natur med floder, søer og dybe skove. Vores skib løftes af kolossale betonsluser fra Stalintiden og baner sig vej tværs gennem det europæiske Rusland. Landets utrolige og dramatiske historie er allestedsnærværende, og overalt møder vi den imødekommende russiske befolkning. Vores dygtige rejseleder gør os gennem foredrag og udflugter meget klogere på dette fascinerende land, dets befolkning og historie.

Vi starter vores færd i Peter den Stores smukke by, Skt. Petersborg, hvor vi mødes af løgkuplede kirker i fabelagtige farver og pompøse paladser. Undervejs oplever vi den russiske provins med gamle træhuse og følelsen af, at tiden her står stille. Vores rejse ender i det hovedrige Moskva, som gennem århundreder har været Ruslands politiske og økonomiske centrum.

Sejladsen gennem det imponerende land foregår bekvemt med 4-stjernet skib, der er specielt konstrueret til sejlads og navigation på de store floder og søer i det vestlige Rusland. Vi har desuden sørget for, at der er inkluderet helpension på rejsen samt et glas vin til måltiderne ombord. Med Vitus Rejser ved roret på dit krydstogt, er du i gode hænder. Vi har 28 års erfaring med sejlads på de russiske floder.

Kort - Krydstogt Skt. Petersborg - Moskva - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Standard dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)
1.500,-
Comfort dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)
2.500,-
Deluxe dobbeltkahyt på båddæk (4. dæk)
4.750,-
Deluxe dobbeltkahyt med balkon på båddæk (4. dæk)
5.750,-
Juniorsuite med balkon på båddæk (4. dæk)
6.750,-
Enekahyt på mellemdæk (3. dæk)
4.750,-
Enekahyt på båddæk med balkon (4. dæk)
5.750,-
Visum til Rusland, inkl. service- og ansøgningspakke
1.200,-
Afbestillingsforsikring
850,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Katarinapaladset og Peterhofs slotspark
790,-
Zarernes skatkammer
450,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Skt. Petersborg/Moskva t/r
 • Alle flyskatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter på MS Moonlight Sonata****
 • 10 x morgenmad, inkl. 1 glas champagne (2.-11. dag) 
 • 9 x frokost, inkl. 1 glas vin eller juice (2.-10. dag)
 • 10 x middag, inkl. 1 glas vin eller juice (1.-10. dag) 
 • Velkomstdrink ombord
 • Byrundtur i Skt. Petersborg, inkl. besøg på Peter Paul-fæstningen
 • Besøg på Eremitagen, inkl. entré
 • Besøg i museumslandsbyen Mandrogi
 • Besøg på frilandmuseum på øen Kizhi
 • Besøg i landsbyen Goritzi
 • Byrundtur i Jaroslavl
 • Byvandring i Uglitj, inkl. besøg i Blodskirken
 • Byrundtur i Moskva
 • Besøg i Kreml
 • Foredrag ombord ved rejselederen
 • Musikalsk underholdning ombord
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obl. drikkepenge til skibet, lokalguider og chauffører, værdi 110 Euro 
 • Høretelefoner på alle udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer skal bestilles senest 50 dage før afrejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: København - Skt. Petersborg

Fra Københavns Lufthavn flyver vi til Skt. Petersborg, hvor vores skib MS Moonlight Sonata venter os lidt uden for byens centrum. Inden aftenens middag afholdes et lille informationsmøde, hvor vi får praktiske informationer om rejsen. Herefter er der mulighed for at slappe af og finde sig til rette på skibet, mens vi forbereder os på de næste dages eventyr i Peter den Stores smukke by.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Skt. Petersborg.

Velkommen til Skt. Petersborg.

2. dag: Byrundtur i Skt. Petersborg, Vinterpaladset og Eremitagen

Dagen byder på en spændende byrundtur i Skt. Petersborg. Byen har seks millioner indbyggere og består af 42 småøer, der er forbundet med mere end 600 broer. Skt. Petersborgs mange store pragtbygninger fremstår efter megen restaurering i deres oprindelige pastelfarver med en utrolig skønhed og elegance. Samtidig hviler der en nostalgisk, næsten melankolsk stemning over byen. Det er, som om livet i det 21. århundrede ikke passer helt til Skt. Petersborgs mange paladser, kanaler og broer.

Med bussen passerer vi nogle af byens store monumenter på vores vej mod det berømte Vinterpalads. Når man ser den berømte bygnings pastelgrønne barokfacade, kan man ikke undgå at blive betaget. Skønhed og storhed ses ikke magen til. Indvendig er paladset om muligt endnu mere imponerende. Her finder vi et af verdens største og mest betydningsfulde museer, Eremitagen. Vi besøger museet, der rummer 400 sale og næsten tre millioner kunstgenstande. Bygningen giver et fantastisk indblik i den enorme rigdom, som zarerne rådede over - en rigdom som stod i skærende kontrast til den store fattigdom, som store dele af den russiske befolkning levede under. Museet rummer også en helt unik malerisamling, hvor vi finder værker af både Da Vinci og Rembrandt.

Efter vi har spist frokost på en restaurant, kører vi videre gennem Skt. Petersborgs "tidszoner". Hvor vi i de ydre lag mest ser moderne boliger fra Sovjettiden, rummer næste lag lejekasernerne fra forrige århundredeskifte. I byens enorme centrum ligger de imponerende paladser, kirker, varehuse og offentlige institutioner. Højadelen blev, ved byens grundlæggelse i begyndelsen af 1700-tallet, tvunget til at bygge deres paladser i byen, og allerede i 1800-tallet var Skt. Petersborg en metropol. På byrundturen passerer vi zartidens prangende paladser, monumenter og kirker, Blodskirken med de farvestrålende løgkupler, Isaak-katedralen med den enorme guldkuppel og det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt. Vi besøger også Peter Paul-fæstningen, hvor de russiske zarer, fra Peter Den Store og frem til den sidste zar, ligger begravet. Det er ligeledes her, at den danske enkekejserinde Dagmar, der af russerne var kendt som Maria Fjodorovna, under stor højtidelighed blev genbegravet i 2006. Vi besøger hendes grav og hører den dramatiske historie omkring hendes liv, zarfamiliens skæbne og om genbegravelsens betydning for det dansk-russiske forhold i dag. 

Efter en dag med mange indtryk returnerer vi til skibet, hvor middagen venter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Skt. Petersborg by night
Når solen går ned, tændes millioner af lys, der oplyser Skt. Petersborg. Efter en god middag i skibets restaurant, kører vi en tur igennem Ruslands smukkeste by ved Østersøen. Udflugten bestilles og betales ombord.

Vinterpaladset med den karakteristiske pastelgrønne barokfacade.

Vinterpaladset med den karakteristiske pastelgrønne barokfacade.

3. dag: På egen hånd i Skt. Petersborg

I dag har du tid til oplevelser på egen hånd. For dem, der har lyst, bliver der arrangeret en ledsaget metrotur til centrum, hvorefter dagen er på egen hånd. Gå på opdagelse i Skt. Petersborgs mange forretninger, eller besøg for eksempel det fantastiske Russiske Museum med dets unikke samling af russisk malerkunst og ufatteligt smukke ikoner. Alternativt kan man også blot sætte sig på en af de mange hyggelige cafeer, nyde en god kop te eller en øl og suge byens mange indtryk til sig.  Der er også mulighed for at deltage i en spændende ekstraudflugt.

Efter en sen frokost ombord, sætter kaptajnen kurs mod Mandrogi. Nu er det tid til at nyde sejladsen og slappe af efter et par dage med mange nye indtryk. Besætningen præsenterer sig og byder på en velkomstdrink, inden middagen bliver serveret. Om aftenen er der underholdning ombord med livemusik. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Katarinapaladset og Peterhofs slotspark
30 kilometer vest for Skt. Petersborg ligger Katarinapaladset, der er et arkitektonisk og barokt mesterværk af uovertruffen skønhed. Vi ser naturligvis det berømte ravkammer, som blev stjålet af nazisterne. Det har taget mere end 30 år at genopføre kammeret. Efter den flotte rundvisning kører vi til et andet af zarernes berømte paladser, Peterhof, som ligger smukt ud mod den finske bugt. Peter den Store havde det beskedne formål at overgå solkongen Ludvig XIV´s slotspark i Versailles. Vi besøger den smukke slotspark og ser de forgyldte statuer og mere end 100 springvand. Udflugten kan bestilles sammen med rejsen eller senest 50 dage før afrejse hos Vitus Rejser.

Det storslåede Katarinapalads.

Det storslåede Katarinapalads.

4. dag: Museumslandsbyen Mandrogi

Nyd morgenmaden og udsigten til det forbipasserende landskab. Lidt før frokost ankommer vi til museumslandsbyen Mandrogi, der ligger ved Svir-flodens bredder.

Der er god tid til at gå rundt i den lille landsby med butikker og arbejdende værksteder samt mulighed for at besøge det lille vodkamuseum, som har mere end 2.500 variationer af Ruslands berømte og berygtede nationaldrik. Her nyder vi en traditionel russisk barbecue-frokost, inden vi om eftermiddagen sejler videre mod øen Kizhi.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Museumsbyen Mandrogi.

Museumsbyen Mandrogi.

5. dag: Kizhi

Onegasøen er Europas andenstørste sø og en af verdens reneste. Søen rummer 1.650 øer, hvoraf den lille ø Kizhi er den mest seværdige. Når man står på denne ø midt i den enorme sø, kan man virkelig mærke, at man befinder sig i et helt andet hjørne af Europa. Øen domineres af flotte, gamle trækirker. Vi lægger til ved Kizhi om morgenen, hvor vi går en tur i naturen og besøger det interessante frilandsmuseum. Her mærker vi det stille liv i provinsen og den nærmest mytiske stemning, som hersker på denne ø, hvor himlen, søens farver og den utrolige natur smelter sammen til et større hele.    

Mens vi spiser frokost på skibet, kan vi nyde den videre sejlads mod Goritzi. Om eftermiddagen er vi inviteret til te-ceremoni, hvor vi får indblik i russisk kultur og smager lokale specialiteter. Om aftenen venter der endnu en hyggelig middag ombord, måske efterfulgt af en drink i baren og en tur på dansegulvet?

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Deltaljerige trækirker på øen Kizhi.

Deltaljerige trækirker på øen Kizhi.

6. dag: Goritzi

Landsbyen Goritzi ligger ved Sjeksnafloden. Goritzi er en typisk russisk landsby med træhuse, hvor man lever et simpelt liv. På trods af Ruslands økonomiske fremgang har landbefolkningen ringe vilkår, og landsbyen danner en enorm kontrast til livet i Moskva. Vi kigger indenfor hos en lokal familie, som bor hel traditonelt. Der er tid til at kigge i byens små boder og måske er det i dag, at du får købt en af de traditionelle matrjosjka-dukker eller en russisk pelshue. 

Mens vi nyder frokosten ombord, sejler skibet videre mod Jaroslavl. Om eftermiddagen skal vi nyde velsmagende laskerogn med blinis, naturligvis med et glas russisk vodka til.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.    

I Goritzi leves det simple liv.

I Goritzi leves det simple liv.

7. dag: Jaroslavl

Efter frokost ankommer vi til Jaroslavl, der er den største af byerne i Den Gyldne Ring, der består af en perlerække af gamle russiske Volgabyer med et sandt overflødighedshorn af kirker, klostre og flot, russisk arkitektur. Jaroslavl fyldte 1.000 år i 2010, hvorfor hele byen blev istandgjort. Byen blev ikke besat under 2. Verdenskrig og har derfor bevaret sin originale atmosfære, som vi oplever på byrundturen. Vi besøger blandt andet St. Savior Kloster, som var med til at forme den russiske historie. Der bliver tid til egne eventyr i byens centrum, hvor det er muligt at besøge det lokale marked.

Mens skibet sejler videre på Volga mod Uglitj, nyder vi middagen ombord, der efterfølges af en optræden med russisk folkemusik.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Gyldne kupler i Jaroslavl.

Gyldne kupler i Jaroslavl.

8. dag: Uglitj

Efter morgenmaden lægger vi til i Uglitj, en af Ruslands gamle og smukke byer, som har været centrum for store intriger i en fjern og broget fortid. Det var i Uglitj, den unge russiske tronarving Dimitri afgik ved døden under mystiske omstændigheder. Omstændighederne var så gådefulde, at mange troede, at han faktisk slet ikke var død, men var blevet gemt, og det hele bare var et rygte, opfundet af den magtfulde russiske adelsmand Boris Godunov, der gerne selv ville regere Rusland! Da zaren døde uden arvinger nogle år efter, og en mand - senere kendt som den falske Dimitri - dukkede op i 1603 og påstod, at han var zarens søn, var scenen sat. Dramaet kastede Rusland ud i en blodig borgerkrig, hvor flere falske Dimitrier dukkede op. Ikke overraskende er perioden gået over i historien som "forvirringens tid" og har blandt andet inspireret Aleksander Pushkin til den berømte opera Boris Godunov med musik af Musorskij. Vi tager en spadseretur gennem byen til det historiske centrum, hvor vi blandt andet besøger den charmerende Blodskirke.

Mens vi nyder frokosten ombord, sætter skibet kursen mod Moskva. Om aftenen inviterer kaptajnen på gallamiddag. Du behøver ikke at pakke hverken smoking eller balkjole, men de fleste gør gerne lidt ekstra ud af påklædningen denne aften.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Blodskirken i Uglitj.

Blodskirken i Uglitj.

9. dag: Byrundtur i Moskva

Ved frokosttid ankommer vi til Moskva, der oser af magt og rigdom. Udover at være den største by i Europa er det også den by i verden med flest dollarmilliardærer. Vi får et godt indtryk af Moskva, når vi kører fra skibet ad gaden Leningradskij Prospekt, der er indrammet af de store boligkarreer fra Stalintiden. Vi kommer forbi fodboldklubben Dynamos stadion og Den Hviderussiske Banegård - en af Moskvas ni banegårde, der omkranser byens centrum. Stationerne er forbundet af Metroringlinjen og sender tog i hver sin geografiske retning af det kæmpe rige. Med over én million ansatte er de russiske statsbaner et af verdens største transportfirmaer og arbejdspladser.

Med bussen kører vi videre gennem Tverskaja-gaden, som huser Moskvas dyreste butikker og restauranter. Gaden slutter ved Den Røde Plads, men inden vi når frem til pladsen, skal vi forbi det verdensberømte Bolsjojteater, Den Russiske Statsduma og Ljubjanka, som stadig kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange russere. Her holdt KGB nemlig til. Ifølge den - oftest temmelig sorte - russiske folkehumor var det den højeste bygning i Moskva, fordi man derfra kunne se helt til Sibirien. Fra Spurvehøjene, hvor det enorme statsuniversitet troner, har vi en smuk udsigt over byen. Måske er vi heldige at se nogle af de mange russiske brudepar, som får taget deres bryllupsbilleder her. På Den Røde Plads viser rejselederen de største attraktioner frem, hvorefter der vil være tid på egen hånd til at besøge de mange omkringliggende cafeer og butikker. Man kan blandt andet gå en tur i det århundrede gamle varehus GUM, som er berømt fra mange film og romaner om Den Kolde Krig. 

Dagens middag nyder vi sammen på skibet, og efterfølgende er der mulighed for at deltage i et illuminerende ekstraarrangement.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Moskva by night 
Når solen går ned, tændes millioner af lys på Moskvas mange bygninger. Efter en god middag i skibets restaurant, kører vi en tur igennem den mægtige storby. Om aftenen falder der en helt særlig ro over Moskva, og det er en meget smuk oplevelse at se byen badet i lys. Udflugten bestilles og betales ombord.

Den Røde Plads med Kreml.

Den Røde Plads med Kreml.

10. dag: Moskva og Kreml

I dag koncentrerer vi os om Kreml, hvorfra både Ivan den Grusomme, Stalin og Putin har styret Rusland med hård hånd. Katedralpladsen, som omkranses af kirker, udgør centrum af Kreml, der er centrum i Moskva, som igen er Ruslands midtpunkt. Var Rusland en Babushkadukke, ville Kreml udgøre den allerinderste dukke. Vi ser Maria Himmelfarts-kirken, hvor zarerne blev kronet, og hvor nogle af Ruslands ældste og flotteste ikoner findes. I Ærkeenglen Michaels-kirken ligger zarerne frem til Peter den Store begravet. Vi kommer forbi Manegepladsen bag Kreml, hvor den evige flamme ærer de faldne i 2. Verdenskrig. Efterfølgende er der mulighed for at krydre dagens oplevelser med et flot ekstraarrangement.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Zarernes skatkammer  
Bag Kremls mure gemmer zarernes skatkammer sig. Vi besøger den enestående samling af kareter, tronstole, Fabergéæg, guldkroner, brudekjoler og gaver fra hele verden. Det er meget svært ikke at blive imponeret. Udflugten kan bestilles sammen med rejsen eller senest 50 dage før afrejse.

Zarernes skatkammer gemmer på de ikoniske Fabergéæg.

Zarernes skatkammer gemmer på de ikoniske Fabergéæg.

11. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at vinke farvel til MS Moonlight Sonata og køre mod lufthavnen, hvorfra vi flyver med en mellemlanding til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Moonlight Sonata ****
VisSkjul

Komfortabelt og 4-stjernet skib, der poetisk er opkaldt efter en af Beethovens mest berømte klaversonater. MS Moonlight Sonata har plads til 248 passagerer, og på skibets fem dæk finder du blandt andet to restauranter, en café, reception, sauna samt en indbydende bar med livemusik, ofte med et islæt af Beethovens store værker. I baren tilbydes der gratis WiFi, når forbindelsen tillader det. Der findes ikke elevator. På skibets soldæk kan du slappe af og nyde udsigten til de skiftende landskaber fra en bekvem solstol eller udfordre dine medrejsende til en runde minigolf.

Måltider

I den ene af skibets restauranter serveres den inkluderede helpension. Til morgenmad nyder vi en buffet med både kolde og varme retter, kaffe, te, juice samt et glas russisk champagne. Frokoster og middage serveres som menuer med suppe, forret, valgfri hovedret samt dessert. Vi skal selvfølgelig prøve de mest kendte retter fra det russiske køkken undervejs. Til frokost og middag serveres et glas vin eller juice.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i standard dobbeltkahyt på hoveddæk (2. dæk)

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Standard dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)
 • Comfort dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)
 • Deluxe dobbeltkahyt på båddæk (4. dæk)
 • Deluxe dobbeltkahyt med balkon på båddæk (4. dæk)
 • Juniorsuite med balkon på båddæk (4. dæk)
 • Enekahyt på mellemdæk (3. dæk)
 • Enekahyt på båddæk (4. dæk)
 • Enekahyt på båddæk med balkon(4. dæk)

Der findes desuden kahytter på skibets nederste dæk (1. dæk). Disse kahytter benytter vi dog ikke.

Standard dobbeltkahytter på hoveddæk (2. dæk)

Udvendige kahytter på ca. 10m2 indrettet med to enkeltsenge, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Standard dobbeltkahytter på mellemdæk (3. dæk)

Udvendige kahytter på ca. 10m2 indrettet med to enkeltsenge, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Comfort dobbeltkahyt på mellemdæk (3. dæk)

Moderne, udvendige kahytter, der er nyligt renoverede, på ca. 10m2 indrettet med to enkeltsenge, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Deluxe dobbeltkahyt på båddæk (4. dæk)

Moderne, udvendige kahytter, der er nyligt renoverede, på ca. 14m2 indrettet med stole, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Deluxe dobbeltkahyt med balkon på båddæk (4. dæk)

Moderne, udvendige kahytter, der er nyligt renoverede, på ca. 14m2 indrettet med aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne har en lille balkon.

Juniorsuite med balkon på båddæk (4. dæk)

Moderne, udvendige kahytter, der er nyligt renoverede, på ca. 18m2 indrettet med aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne har en lille balkon.

Enekahyt på mellemdæk (3. dæk)

Udvendige kahytter på ca. 9,5m2 indrettet med enkeltseng, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Enekahyt på båddæk (4. dæk)

Udvendige kahytter på ca. 9,5m2 indrettet med enkeltseng, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har vindue, der kan åbnes.

Enekahyt med balkon på båddæk (4. dæk)

Udvendige kahytter på ca. 9,5m2 indrettet med enkeltseng, lænestol, aircondition, minikøleskab, sikkerhedsboks og tv med internationale tv-kanaler samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne har en lille balkon.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Se skibsoversigten her.

MS Moonlight Sonata.
MS Moonlight Sonata.
Soldækket på MS Moonlight Sonata.
Soldækket på MS Moonlight Sonata.
Baren på MS Moonlight Sonata.
Baren på MS Moonlight Sonata.
Eksempel på standard dobbeltkahyt.
Eksempel på standard dobbeltkahyt.
Eksempel på comfort dobbeltkahyt.
Eksempel på comfort dobbeltkahyt.
Eksempel på deluxe dobbeltkahyt.
Eksempel på deluxe dobbeltkahyt.
Eksempel på deluxe dobbeltkahyt med balkon.
Eksempel på deluxe dobbeltkahyt med balkon.
Eksempel på juniorsuite med balkon.
Eksempel på juniorsuite med balkon.
Eksempel på enekahyt med balkon.
Eksempel på enekahyt med balkon.
Eksempel på enekahyt.
Eksempel på enekahyt.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit krydstogt i Rusland

Visum

Der er visumpligt ved indrejse til Rusland for danske statsborgere. Vi gør opmærksom på, at visumbehandling indebærer et fremmøde på det russiske visumcenter i København, hvor der blandt andet skal laves fingeraftryk. Visum er ikke med i rejsens pris og koster kr 1.200,- som betales ved bestilling af rejsen. Prisen inkluderer hjælp til visering, service- og ansøgningspakke. Du vil modtage instrukser til visering fra vores samarbejdspartner Private Guide senest en måned før afrejse.

Bemærk: Der er i øjeblikket lang ekspeditionstid på det russiske visumkontor, hvilket betyder, at visumkontoret skal være i besiddelse af dit pas i en længere periode - ofte op til halvanden måned. Skal du på en anden rejse før din rejse til Rusland og behøver dit pas, er det muligt at få dit visum hasteekspederet mod et hastegebyr for egen regning. Dette skal i så fald aftales med Private Guide, som du også afregner hastegebyret med.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge til skibet og lokalguider i rejsens pris. Man er naturligvis velkommen til at påskønne en ekstraordinær indsats fra tjenerne, som er meget lavtlønnet Rusland.  

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand med videre kan købes ombord og i land. Der er køleskab i alle kahytter. Vodka er nationaldrikken, og de mange forskellige slags kan købes til rimelige priser. Lokalt og importeret øl kan købes på skibet. Russisk “champagne” er populært og ligeledes rimelig i pris. Vinene er af varierende kvalitet og relativt dyre. Priser på drikkevarer er ens på hele skibet.

Elektricitet

Skibet har 220 volt. Det er ikke tilladt at anvende el-kedler eller dyppekogere. Kaffe og te kan købes i baren. Der er gratis WiFi ombord, når forbindelsen tillader det.

Ekstraarrangementer

De fleste udflugter er inkluderet i rejsens pris. Derudover tilbydes der flere ekstraarrangementer. Er disse ikke bestilt sammen med rejsen, kan nogle af ekstraarrangementerne købes om bord i begrænset omfang. Prisen vil dog være lidt højere, og arrangementerne skal betales i euro. Rederiet tilbyder desuden nogle arrangementer. Tilmelding finder sted om bord og betales ligeledes i euro.

Kiosk

Skibets souvenirkiosk har et udvalg af kunsthåndværk med videre. Betalingen foregår i rubler og gængse kreditkort.

Læge

Der er læge ombord. Konsultation to gange om dagen, og lægen er naturligvis tilgængelig ved akut behov. De dansktalende rejseledere hjælper gerne med at oversætte.

Påklædning

Medbring gerne en ekstra vindjakke eller trøje samt sko, som er gode at gå i. Påklædningen er pæn og afslappet ombord, dog forventes det, at herrerne ifører sig lange benklæder i restauranten. Til kaptajnens middag er der mange, der klæder sig lidt pænere på. Ved besøg i de russisk-ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde.

Rejseplan

Den endelige rejseplan bliver usendt cirka 10 dage før afrejse. Her vil rejsens gældende flytider vil fremgå.

Sikkerhed

Der er en lille sikkerhedsboks i hver enkelt kahyt, men lad de dyre smykker blive hjemme. Der er ingen risiko for, at besætningen er uærlig, men ved havneophold kan man risikere, at uønskede gæster kommer om bord. Der er to sikkerhedsfolk på hele togtet. De har til opgave at holde vagt, når skibet ligger til kaj. Under landophold skal alle vinduer være lukkede.

Skibsavis

Hver dag udgives en skibsavis på dansk. Avisen indeholder praktiske oplysninger og information om arrangementer - både de inkluderede udflugter og andet af interesse. Desuden vil der via skibets højttaleranlæg blive givet nødvendige informationer.

Valuta

Da det nu er muligt at købe rubler i Danmark, anbefaler vi, at du hjemmefra veksler et beløb svarende til cirka 1.500,- kroner pr. person. (Bemærk, at der kan være leveringstid på rubler. Spørg dit pengeinstitut). På skibet købes drikkevarer på kredit frem til sidste aften, hvor den samlede regning betales i rubler eller med Visa eller MasterCard.