Inkl. helpension ombord

Krydstogt på Rhinen · Koblenz - Strasbourg - Koblenz

Krydstogter
8 Dage

Dejligt sensommerkrydstogt på Rhinen gennem nogle af Tysklands smukkeste områder. Langs maleriske landskaber med gamle middelalderborge og stejle vinbjerge, hvor vinstokkene står i snorlige rækker, og forbi små maleriske vinbyer med bindingsværkshuse og brolagte stræder. Et flot krydstogt, der tager os fra Koblenz i Tyskland til Strasbourg i Frankrig og retur. Undervejs nyder vi opholdet ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension.
 
Rhinen danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig. Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. På dette krydstogt sejler vi fra Koblenz gennem Tyskland til Strasbourg...

Dejligt sensommerkrydstogt på Rhinen gennem nogle af Tysklands smukkeste områder. Langs maleriske landskaber med gamle middelalderborge og stejle vinbjerge, hvor vinstokkene står i snorlige rækker, og forbi små maleriske vinbyer med bindingsværkshuse og brolagte stræder. Et flot krydstogt, der tager os fra Koblenz i Tyskland til Strasbourg i Frankrig og retur. Undervejs nyder vi opholdet ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, hvor vi bliver forkælet med helpension.
 
Rhinen danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig. Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. På dette krydstogt sejler vi fra Koblenz gennem Tyskland til Strasbourg i Frankrig og passerer undervejs nogle af områdets smukkeste steder og mest berømte byer. Glæd dig til at opleve vinbyen Rüdesheim, romantiske Heidelberg, Europabyen Strasbourg og Gutenberg-byen Mainz. 

Vores danske 4-stjernede bus følger skibet på hele togtet, og på de inkluderede udflugter har vi naturligvis selskab af vores egen dansktalende rejseleder. Ombord på det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora nyder vi den inkluderede helpension, og til alle frokoster og middage er der inkluderet vand samt kaffe og te. Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe en drikkepakke, der består af skibets vin, øl og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med forkælelse og gode oplevelser langs Rhinen.

Kort - Krydstogt på Rhinen - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.575,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.100,-
Enekahyt på nedre dæk (hoveddæk)
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.550,-
Drikkepakke ombord
995,-
Afbestillingsforsikring
625,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 7 nætter ombord på MS Leonora****+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 8 x frokost (1.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Besøg i Rüdesheim am Rhein, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Heidelberg
 • Byvandring i Strasbourg
 • Kanalsejlads i Strasbourg
 • Byvandring i Mainz
 • Byvandring i Koblenz
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 370,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved DSB-kiosken 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø ved busterminalen 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Mod Koblenz

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme bus, og nyd rejsen gennem Danmark til Tyskland, hvor vi spiser frokost, inden vi fortsætter sydpå . Vi ankommer til Koblenz og MS Leonora først på aftenen. Inden middagen ombord er der præsentation af besætningen og velkomstdrink i skibets hyggelige lounge.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

MS Leonora.

MS Leonora.

2. dag: Rüdesheim am Rhein

Tidligt om morgenen letter MS Leonora anker og sejler fra Koblenz sydpå ad Rhinen. Efter morgenmaden er der mulighed for at nyde den flotte udsigt fra soldækket. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Loreleyklippe, hvor passagen er smal og tidligere var forbundet med stor fare. Loreley er blevet personificeret som en fortryllende og forførende kvinde, der ledte søfolkene i ulykke ved at aflede deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Sådan er det selvfølgelig ikke i dag, men myten om den smukke Loreley med det lange, gyldne hår lever videre. Vi nyder frokosten ombord, mens vi først på eftermiddagen lægger til i vinbyen Rüdesheim.

Sammen med rejselederen går vi op gennem byen og ser nærmere på den verdenskendte vinby. Vi kommer også igennem den smalle og hyggelige Drosselgasse med bindingsværkshuse, små vinstuer, værtshuse og danserestauranter. Her kan man nemt finde en lille café, hvor man kan nyde en Rüdesheimer Kaffee, et glas rhinskvin eller et godt glas øl. Vi skal også besøge en lokal vinkælder, hvor vi nyder en vinsmagning. Rüdesheim er omgivet af vinmarker op ad bjergskråningerne og der dyrkes primært hvidvin, Rhinskvin.  

Tilbage på skibet nyder vi middagen. MS Leonora ligger natten over i Rüdesheim, så der er også mulighed for at gå i land og opleve Rüdesheim om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den maleriske og verdenskendte vinby Rüdesheim.

Den maleriske og verdenskendte vinby Rüdesheim.

3. dag: Udflugt til Heidelberg

Tidligt om morgenen sejler skibet fra Rüdesheim med kurs mod Mannheim, hvortil vi ankommer efter frokost. Fra Mannheim kører vi ud på en hyggelig udflugt til Heidelberg, der er en af Tysklands smukkeste byer med flotte bindingsværkshuse, en imponerende slotsruin og den gamle bro over Neckar-floden. Hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin produceres. Heidelberg er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og her er liv og glade dage.

Sammen med rejselederen ser vi nærmere på den livlige by på en byvandring, hvorefter vi kører tilbage til Mannheim og MS Leonora, hvor middagen venter. Skibet sejler videre sydpå omkring midnat. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

Universitetsbyen Heidelberg med den flotte bro.

4. dag: Mod Strasbourg, Frankrig

I løbet af formiddagen nærmer vi os Frankrig og Strasbourg, hvor vi går i land efter en god frokost ombord. Strasbourg, der ligger i det nordlige Alsace, har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med, at den er en gammel by med bindingsværkshuse, små gyder og smalle kanaler. På eftermiddagens byvandring besøger vi blandt andet den smukke bydel Petit France, som ligger i det restaurerede og velbevarede centrum.

Om aftenen er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag ombord. Stemningen på MS Leonora er generelt hyggelig og afslappet, så du behøver ikke at møde op i hverken smoking eller balkjole. De fleste klæder sig dog lidt pænere på denne aften; herrerne ofte i jakkesæt og damerne i kjole eller pæne bukser og bluse. Efter vi har nydt de lækre retter, spiller skibets musiker op til dans i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Velkommen til Strasbourg.

Velkommen til Strasbourg.

5. dag: Kanalsejlads i Strasbourg, Frankrig

I dag har vi god tid til at se nærmere på Strasbourg, som er hovedstad i Alsace. Vi indleder dagen med en hyggelig kanalesejlads gennem den charmerende bydel Petite France. En rolig og afslappende oplevelse. Frokosten nyder vi på MS Leonora, og derefter er resten af dagen sat af til egne opevelser i Strasbourg. Rejselederen kommer gerne med forslag til endnu flere oplevelser i byen. Om aftenen samles vi igen til middagen i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Yndige Strasbourg.

Yndige Strasbourg.

6. dag: Nordpå mod Mainz

MS Leonora forlader Strasbourg midt om natten med kurs mod Mainz. Tag morgenkaffen med op på soldækket, og nyd formiddagens sejlads. Efter frokost ankommer vi til Mainz, hovedstaden i Rheinland-Pfalz. Mainz er bogtrykkerkunstens hjemby, for det var her Gutenberg opfandt den ædle kunst, som havde revolutionerede betydning. Sammen med vores rejseleder ser vi nærmere på byen på en byvandring, hvor vi naturligvis også kommer forbi den kæmpestore romanske Mainzer-domkirke. 

Middagen nyder vi sammen på MS Leonora. Skibet ligger i Mainz til omkring midnat, hvorefter vi fortsætter sejladsen nordpå ad Rhinen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den historiske bydel i Mainz.

Den historiske bydel i Mainz.

7. dag: Koblenz

Formiddagen byder på afslappende sejlads gennem Rheingau-området med vinbjerge, gamle middelalderborge og små maleriske vinbyer på vej mod Deutsches Eck og Koblenz, som vi ankommer til efter frokost.

Sommen udforsker vi Koblenz om eftermiddagen på en byvandring. Måske går vi også en tur ud på molen, hvor statuen af Kejser Wilhelm står med front ud mod Mosel og Rhinen - det såkaldte Deutsches Eck. Højt oppe på modsatte flodbred ligger borgen Ehrenbreitstein, der engang var Tysklands stærkeste fæstning. 

Skibet ligger i Koblenz natten over. Vi nyder den sidste middag om bord og hygger os på MS Leonora, hvor skibets pianist spiller op i loungen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Deutsches Eck hvor Mosel og Rhinen løber sammen.

Deutsches Eck hvor Mosel og Rhinen løber sammen.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden vinker vi farvel til skibets besætning og kører nordpå gennem Midt- og Nordtyskland. Undervejs spiser vi frokost på Lüneburger Heide, inden vi ankommer til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenmadsservering med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød fra menu, 3-retters frokost med menuvalg samt 4-retters middage med menuvalg. Til alle frokoster og middage serveres der isvand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.