Inkl. alle udflugter

Atlanterhavskrydstogt · Amsterdam - Grønland - Boston

Krydstogter
17 Dage

Populært krydstogt med en perlerække af historiske og naturskønne besøg i nogle af den nordlige halvkugles fjerneste og mest betagende områder. Rejs med i vikingernes fodspor, når vi sammen udforsker Norge, Island, Grønland og Boston. Alle udflugter samt helpension på det smagfulde skib, Brilliance of the Seas, er inkluderet.
 
Sejl med på et unikt eventyr fra Amsterdam til Boston med anløb i byer, som de færreste får chancen for at besøge. For mere end 1.000 år siden kløvede vikingeskib­ene bølgerne i Atlanterhavet, når de drog fra Skandinavien til Island og Grønland og derfra videre til Nordamerika. Nu kan du foretage den...

Populært krydstogt med en perlerække af historiske og naturskønne besøg i nogle af den nordlige halvkugles fjerneste og mest betagende områder. Rejs med i vikingernes fodspor, når vi sammen udforsker Norge, Island, Grønland og Boston. Alle udflugter samt helpension på det smagfulde skib, Brilliance of the Seas, er inkluderet.
 
Sejl med på et unikt eventyr fra Amsterdam til Boston med anløb i byer, som de færreste får chancen for at besøge. For mere end 1.000 år siden kløvede vikingeskib­ene bølgerne i Atlanterhavet, når de drog fra Skandinavien til Island og Grønland og derfra videre til Nordamerika. Nu kan du foretage den selv samme rejse - dog under noget mere komfortable forhold end dengang.

Vores rejse begynder fra Amsterdam i Holland, hvor vi lægger ud med en dejlig dag til søs. Du får mulighed for at gå på opdagelse og finde dig til rette på det smukke skib. Rejsens første anløbssted er hyggelige Bergen i Norge, hvorfra vi fortsætter til Geiranger, som er en af verdens mest eventyrlige fjorde. Vores togt tager os nordover til Akureyri og Rey­kjavik i Island, hvor vi blandt andet skal opleve øens store attraktioner på Den Gyldne Cirkel. Sidst, men ikke mindst, lægger vi til i Grønland, hvor et af rejsens absolutte højdepunkter venter i strædet Prins Christian Sund. I Grønland besøger vi desuden hyggelige Juliane­håb og den lille, arktiske hovedstad Nuuk, inden vi på den anden side af Atlanten slutter af i en af USA's ældste byer, Boston. Undervejs tager vi sammen ud og oplever de mange fascinerende anløbssteder på inkluderede udflugter og byvandringer i selskab med vores egen dansktalende rejseleder. Rejselederen holder desuden informationsmøder og foredrag ombord, hvor vi hører om de spændende destinationer og de mange muligheder på land.

Der er med andre ord tale om et unikt og oplevelsesrigt krydstogt, pakket med fantastiske naturoplevelser, interessante udflugter samt aftener med fremragende middage og forrygende underholdning. Vi har naturligvis inkluderet helpension ombord på Royal Caribbeans 4-stjernede skib, hvor rammerne er sat for et ægte transatlantisk eventyr. 
 

Kort - Atlanterhavskrydstogt - Amsterdam - Grønland - Boston - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 8N
1.799,-
Dobbeltkahyt med balkon, kategori 6D
6.499,-
Enekahyt, indvendig, kategori 4V
12.999,-
Enekahyt, udvendig, kategori 8N
15.799,-
Enekahyt med balkon, kategori 6D
25.199,-
Afbestillingsforsikring
1.799,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Amsterdam/Boston t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 15 nætter på Brilliance of the Seas****
 • 15 x morgenmad (2.-16. dag)
 • 16 x frokost (1.-16. dag)
 • 15 x middag (1.-15. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Byvandring i Bergen
 • Byvandring i Geiranger
 • Byvandring i Akureyri, inkl. besøg i botanisk have
 • Byvandring i Reykjavik 
 • Udflugt til Den Gyldne Cirkel
 • Byvandring i Julianehåb (Qaqortoq)
 • Byvandring i Nuuk
 • Byrundtur i Boston med vandretur ad The Freedom Trail
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, kr. 1.497,-
 • Informationsmøder og foredrag ombord
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder, før du skal afsted på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Afsejling fra Amsterdam

Afsejling kl. 17.00.
Vi mødes i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med morgenflyet til Amsterdam. Fra lufthavnen kører vi ind til byens centrum, hvor vi går ombord på krydstogtskibet Brilliance of the Seas, som skal danne rammen om de kommende ugers transatlantiske eventyr. Skibet er fra rederiet Royal Caribbean og tilhører Radiance-klassen, som har en elegant, europæisk atmosfære og stil. Bagagen bliver båret til vores kahytter, hvor vi finder os til rette, inden vi nyder frokosten ombord. Har du lyst, kan du gå en tur med vores rejseleder rundt i Hollands charmerende hovedstad, hvor byens karakteristiske kanaler er prydet med både, broer og kanalhuse. Sidst på eftermiddagen kan du nyde afsejlingen fra soldækket, mens vi forlader Amsterdam. Om aftenen hygger vi os med rejsens første middag i skibets elegante restaurant. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.  

Der er så hyggeligt i farverige og charmerende Amsterdam.

Der er så hyggeligt i farverige og charmerende Amsterdam.

2. dag: På havet

Nyd en dejlig dag til søs uden stress og jag. Vi sejler nordover gennem Nordsøen, så der er god tid til at nyde skibets mange faciliteter, inden vi når den flotte, norske kystlinje. I løbet af dagen vil rejselederen holde et lille foredrag ombord, hvor du kan høre mere om de kommende dages oplevelser i Norge. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

3. dag: Bergen, Norge

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.00.
Bergen er Norges næststørste by og ligger uovertruffent omgivet af syv fjorde og syv høje fjelde. Havnen har gennem alle tider været byens nerve og gennem århundreder trukket folk til fra nær og fjern. I middelalderen var Bergen medlem af Hanseforbundet, og i dag er de gamle huse på Bryggen med på UNESCO´s Verdensarvsliste. Der fortælles mange historier om Bergens milde og regnfulde klima, men bergenserne selv siger, at det er den by i verden, hvor det oftest holder op med at regne. Bergen var de norske kongers hovedstad frem til 1314 og er særligt kendt for de gamle farverige huse på Bryggen. Med en uovertruffen beliggenhed blandt høje fjelde byder Norges næststørste by på et væld af udflugtsmuligheder og oplevelser. Du kan for eksempel besøge byens hjerte, Fisketorvet, hvor man kan smage hvalkød eller nyde nogle af de mange norske specialiteter. Du kan også besøge et af byens interessante museer eller tage en tur op med Fløibanen. Eller hvad med at slentre en tur i Bryggen, som er en levende historisk bydel, fyldt med hele 61 fredede træbygninger. Her hersker en helt særlig atmosfære, og stedet er et af Norges bedst bevarede middelalderområder. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bryggen i Bergen med sine flotte gamle huse.

Bryggen i Bergen med sine flotte gamle huse.

4. dag: Geiranger, Norge

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 17.00.
Vi sejler ind i Storfjorden, der forgrener sig i mange sidefjorde. Her møder vi Geirangerfjorden, som er et vidunderligt bekendtskab. Vi skal opleve 15 kilometers gudeskøn sejlads i verdens måske smukkeste fjord. Med sine vandfald, bjerge og frodige vegetation er Geiranger en af Norges mest fotograferede fjorde. Vi ser de smukke vandfald De syv søstre, Brudesløret og Frieren, mens de høje fjelde rejser sig omkring skibet. Dagens oplevelse hører uden tvivl til et af rejsens absolutte højdepunkter. I bunden af fjorden ligger den lille by Geiranger omgivet af de høje fjelde - en fuldstændig eventyrlig oplevelse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vandfaldet De Syv Søstre i Geirangerfjorden.

Vandfaldet De Syv Søstre i Geirangerfjorden.

5. dag: Med kurs mod Island

Vi nyder en afslappende dag ombord. Læg dig ved poolen med en bog, eller hop i den opvarmede jacuzzi. Du får hver dag en skibsavis i din kahyt, så du kan orientere dig om de forskellige aktiviteter og underholdningen ombord. Du kan også deltage i rejselederens foredrag om Islands historie og de mange særprægede naturfænomener på øen, der årligt tiltrækker tusindvis af turister. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På vej til Island.

På vej til Island.

6. dag: Akureyri, Island

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 18.00.
Nyd morgenmaden og indsejlingen gennem Islands længste fjord, som er omgivet af smukke bjerge. Her finder vi Islands fjerdestørste by Akureyri, med knap 17.500 indbyggere. I 1600-tallet bosatte danske handelsfolk sig i byen, hovedsageligt på grund af den gode naturhavn og den frugtbare jord. Handelsfolket boede her imidlertid kun om sommeren, så om vinteren blev husene låst, og folk rejste hjem til Danmark. Byen var en vigtig del af det danske handelsmonopol, og i 1778 kom der en permanent bosætning i Akureyri.

Med rejselederen går vi en tur rundt i Akureyri, hvor vi blandt andet besøger kirken fra 1940, som er opført for at hædre præsten og forfatteren Matthias Jochumsson, der blandt andet har skrevet Islands nationalsang. Han boede i et lille hus under kirken, der i dag er indrettet som et museum, der afspejler hans liv og arbejde. Det er også værd at bemærke de smukke glasmosaikvinduer, der har deres helt egen historie, og hvoraf en del af dem stammer fra Coventry-katedralen i England. Vi besøger også byens botaniske have, der er fyldt med arktisk flora, som man kun kan finde netop her. Vi slutter i den gamle bydel med de farverige huse, der stammer fra det tidlige 20. århundrede.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Akurayi - København Grønland New York

Akurayi - København Grønland New York

 

7. dag: Reykjavík, Island

Ankomst kl. 14.00.
Skibet ligger natten over i Reykjavík, så der er mulighed for at gå i land om eftermiddagen og se nærmere på byen. Du kan også deltage på en af skibets udflugter, som bestilles og betales ombord. Reykjavík har cirka 122.000 indbyggere, og er verdens nordligste hovedstad. Den er fyldt med kontraster, og hvor den tradtionelle kultur på fineste vis er blandet med det nye. På gågaden Laugavegur i byens centrum finder du mange forskellige restauranter og butikker. Hvis du vil have en helt særlig oplevelse, kan vi også anbefale en tur til Den Blå Lagune, som er et af Islands højdepunkter. Her kan du bade i geotermisk opvarmede søer, som er omgivet af sorte lavesten. Det er en helt speciel oplevelse med det knap 40 grader varme, blå vand i de spektakulære omgivelser. Husk at medbringe badetøj og håndklæde. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Et besøg i Den Blå Lagune kan varmt anbefales.

Et besøg i Den Blå Lagune kan varmt anbefales.

8. dag: Den Gyldne Cirkel, Island

Afsejling kl. 17.00.
I dag skal vi opleve den enestående, smukke og dramatiske islandske natur, når vi tager på heldagsudflugt ad den klassiske rute Den Gyldne Cirkel. Vi kører fra Reykjavík mod nationalparken Tingvellir. Stedet dannede ramme om verdens ældste parlament, der kan dateres helt tilbage til år 930. Her finder vi også Islands største sø, Þingvallavatn, der sammen med dalen og sletten er udlagt til nationalpark og på UNESCO's Verdensarvsliste. Den smukke kløft, der bugter sig gennem parken, er stedet, hvor to af jordens store tektoniske plader mødes, og det er i teorien muligt at stå med det ene ben på det amerikanske kontinent, og det andet på det europæiske. Vi kører videre til vandfaldet Gullfoss, som er Islands største attraktion. Det 32 meter høje vandfald falder i to trin, på henholdsvis 10 og 21 meter, ned gennem den dybe kløft. Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir stoppede med at gå i udbrud i starten af det 20. århundrede grundet geoaktivitet, men lige i nærheden finder vi Strokkur-gejseren, der cirka hvert ottende minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter i luften. Vi spiser en frokost sammen i restauranten på stedet, inden vi med bus kører tilbage til skibet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Gulfoss på Island - København, Grønland, New York

Gulfoss på Island - København, Grønland, New York

9. dag: På havet mod Grønland

Nyd dagen i dit eget tempo. Du kan for eksempel deltage i rejselederens foredrag om den isolerede verden i Grønland, som vi nu er på vej imod. Grønland er verdens største ø beliggende i Ishavet og som bekendt en selvstændig nation i Danmark. På den kolossale ø bor der cirka 60.000 indbyggere, og du kan glæde dig til, at vi tilbringer hele tre dage med enestående naturoplevelser her. Vi skal opleve azurblåt hav, isbjerge, gletsjere, den kilometertykke Indlandsis, betagende fjorde, grønne bjerge samt nyde den klare himmel og friske rene luft.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

10. dag: Prins Christians Sund, Grønland

Vi har i dag fornøjelsen af at opleve den betagende sejlads ind i den dybe fjord, Prins Christians Sund, hvor vældige landskaber tårner sig op på begge sider. Her i naturens stilhed er intet forandret, siden vikingernes drageskibe sejlede der for mere end 1.000 år siden. Med en følelse af at tiden står stille, er det en aldeles fascinerende oplevelse at befinde sig omgivet af de spidse fjelde, gletsjere og isbjerge, der dominerer omgivelserne.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Prins Christians Sund - København, Grønland, New York

Prins Christians Sund - København, Grønland, New York

11. dag: Julianehåb, Grønland

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.00.
I dag anløber vi Sydgrønlands største by Qaqortoq (Julianehåb) som betyder "hvid". I skibets små både sejler vi sammen med rejselederen ind til byen for at gå på opdagelse i det lille samfund, der huser cirka 3.500 indbyggere, som lever helt isoleret det meste af året. På byens torv ligger et flot springvand, som er omkranset af butikker i de smukke, gamle huse. Når vi går rundt i byen, vil vi bemærke skulpturer og relieffer i sten og på klipper. Dette er et stenskulpturprojekt, som den anerkendte kunstner Aka Høegh søsatte i 1993. Aka Høegh voksede op i Julianehåb, og hun er særlig kendt for sin kunst, der er fyldt med grønlandsk sjæl og natur. I projektet deltog 18 nordiske kunstnere, og i alt findes der 40 kunstværker i byen - prøv selv at se, hvor mange du kan finde på din vej.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Qaqortoq - København, Grønland, New York

Qaqortoq - København, Grønland, New York

12. dag: Nuuk, Grønland

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 17.00.
Nuuk er Grønlands hovedstad med cirka 17.000 indbyggere og er på dansk tidligere kendt som Godthåb. Byen ligger på vestkysten og er grundlagt i 1728 af den dansk-norske præst Hans Egede. Nuuk er en by fyldt med kontraster med både lokale og internationale indbyggere. Her mødes det moderne Grønland med de gamle traditioner, og netop her banker den grønlandske nations hjerte. Byen har to museer, Nuuk Kunstmuseum og Grønlands Nationalmuseum, hvor du kan følge Grønlands historie igennem 4.500 år, se mumier og opleve verdens ældste skindbåd. Har du lyst, kan du følge med rejselederen på en gåtur rundt i byen. Vi kommer forbi Grønlands Landsting og går igennem indkøbsområdet, som også byder på et godt udvalg af forskellige butikker. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Grønlands hovedstad Nuuk.

Grønlands hovedstad Nuuk.

13.-15. dag: Det Arktiske Hav

Nyd et par afslappende dage ombord og udnyt skibets mange lækre faciliteter, inden vi anløber Boston. Tag en drink med udsigt over Atlanterhavet eller brænd kalorier af i skibets fitnesscenter. Du kan også tage en tur i biografen eller besøge skibets kasino. Hvis du ikke har fået prøvet skibets spa, har du også chancen nu. Hold dig orienteret om de forskellige aktiviteter og underholdningen ombord i den daglige skibsavis. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hvaler i det arktiske hav.

Hvaler i det arktiske hav.

16. dag: Boston, USA og hjemrejse

Ankomst kl. 6.00.
Oplev den fantastiske indsejling til Boston tidligt om morgenen. Byen, der blandt lokale omtales som "Bah-stan", er en af USA's ældste og mest historiske byer. Når vi har nydt den gode morgenbuffet på skibet, er det blevet tid til at forlade vores krydstogtskib. På kajen venter bussen, som kører os til Boston Common, der engang blev brugt som græsningsområde for køer. I dag er det USA's ældste park, og her tager vi på en vandretur ad The Freedom Trail, der fører os forbi flere store seværdigheder fra Frihedskrigen. Vi ser blandt andet kirker, regeringsbygninger og U.S.S Constitution, som er den amerikanske flådes ældste krigsskib. Rygtet vil vide, at den aldrig har tabt et slag. Gåturen er på cirka fire kilometer, så husk at tage godt fodtøj på. Vi tager det stille og roligt og holder selvfølgelig pauser undervejs. Senere på dagen flyver vi fra Boston med en mellemlanding i London til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hyggelige, historiske Boston.

Hyggelige, historiske Boston.

17. dag: Ankomst til København

Vi lander i København om eftermiddagen efter en flot og oplevelsesrig rejse i vikingernes kølvand.

Hotelinformation

Brilliance of the Seas ****
VisSkjul

Stort, moderne krydstogtskib fra rederiet Royal Caribbean. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. Brilliance of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en elegant europæisk atmosfære og stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og thai chi, et wellnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.
 

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle snackbar Park Café, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 4V (ca. 15m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 8N (ca. 15m2) samt kahytter med balkon på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 6D (ca. 16m2 med ca. 2m2 balkon).  Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Du kan læse mere om skibet her.

Brilliance of the Seas.
Brilliance of the Seas.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTA´s officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta 

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på
Kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her

Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse.

APIS

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. I den forbindelse skal Vitus Rejser have en kopi af alle gæsters pas (billedsiden). Scan og mail kopien til fly@vitus-rejser.dk, eller send pr. post, så den er os i hænde senest seks uger inden afrejse. Skriv venligst rejsens navn og billetnummer på kopien.

Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.

Bagage

Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. Er bagagen låst ved rejse til, fra eller via USA, og beskadiges din bagage, hvis låsen brydes op af myndighederne, erstatter flyselskabet ikke skaderne. TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighed med ansvar for transportsikkerhed. 

På SAS og British Airways må du medbringe 23 kg i indtjekket bagage og på SAS må du medbringe 1 stk håndbagage med følgende mål 55 x 40 x 23 ialt 8 kg. På British Airways må du medbringe 1 stk håndbagage med følgende mål 56 x 45 x 25 ialt 23 kg. 

Bergen - mulighed for at starte rejsen herfra

Ønsker du at påbegynde dit krydstogt fra Bergen og reducere rejsen til 15 dage beder vi dig kontakte salgsafdelingen i Vitus. Vælger du denne løsning, skal vi gøre dig opmærksom på, at du selv skal bringe din bagage ombord på skibet i Bergen. Der vil ikke være reduktion i rejsens pris og flypladserne er på forespørgsel.  

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan du ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Klima

Norge: Ca. 15 grader
Island: Ca. 12 grader
Grønland: Ca. 12 grader
Boston: Ca. 23 grader

Se evt. selv mere på www.dmi.dk

Rejseforsikring

Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke i USA. Du skal derfor tegne en separat rejseforsikring, med dækning hele verden (inkl. USA). Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Rejseplan

Cirka 2 uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der forefindes dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne hos rejselederen.

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad skal du kontakte os i god tid, således at vi kan bestille dette hos flyselskabet.

Tidsforskel 

- 2 timer til Island, -4 timer til Grønland og -6 timer til USA.

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut: www.vaccination.dk eller Rejseklinikken: www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. I Norge anvendes norske kroner,  i Island islandske kroner, i Grønland danske kroner og i Boston amerikanske dollar. Lokal valuta kan hæves i automater i land.

Værd at vide om krydstogter med Royal Caribbean

Alkohol ombord

Der må medbringes 2 flasker vin per kahyt af personer over 21 år i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet.
Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.royalcaribbean.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord, mod betaling. WiFi findes i visse områder. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibet er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, - og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk.  Her kan man også se de udflugter, skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse cirka 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning med videre er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.