Nyhed!

Californien & Krydstogt i Hawaii

Krydstogter
15 Dage

På dette prisvindende krydstogt oplever vi hele fire af Hawaiis fantastiske, frodige og unikke øer. Vi har inkluderet et flot udflugtsprogram og krydret rejsen med ophold i både solrige Los Angeles og farverige San Francisco. 

Det bliver næsten ikke mere eksotisk og paradisisk end Hawaii. Den lille øgruppe ligger midt i det turkise Stillehav og lokker med frodige vulkanlandskaber og svajende palmer, brusende hulaskørter og pangfarvede blomster samt smukke hvide sandstrande. Her får du god tid til at fange Hawaiis ånd, og du vil hurtigt opdage, at der faktisk findes et paradis på jorden. Det hawaiianske folk er venlige og gæstfrie og...

På dette prisvindende krydstogt oplever vi hele fire af Hawaiis fantastiske, frodige og unikke øer. Vi har inkluderet et flot udflugtsprogram og krydret rejsen med ophold i både solrige Los Angeles og farverige San Francisco. 

Det bliver næsten ikke mere eksotisk og paradisisk end Hawaii. Den lille øgruppe ligger midt i det turkise Stillehav og lokker med frodige vulkanlandskaber og svajende palmer, brusende hulaskørter og pangfarvede blomster samt smukke hvide sandstrande. Her får du god tid til at fange Hawaiis ånd, og du vil hurtigt opdage, at der faktisk findes et paradis på jorden. Det hawaiianske folk er venlige og gæstfrie og vil med garanti byde dig velkommen med et stort: Aloha!

Vores rejse både starter og slutter med et par dage i Californien, men rejsens ubetingede højdepunkt er naturligvis de syv dages krydstogt i Stillehavet, hvor vi dykker ned i den hawaiianske kultur og natur, mens vi nyder livet og udsigten over de blå bølger fra vores flotte krydstogtskib. Dette oplevelsesrige krydstogt i Hawaii er igennem de sidste 12 år blevet kåret af krydstogtmagasinet Porthole Cruise Magazine som værende den bedste måde at opleve de særprægede og smukke øer på.

I solskinsstaten Californien lægger vi ud med et ophold i en af verdens mest populære byer Los Angeles. Her ser vi blandt andet nærmere på Hollywood og glamourøse Beverly Hills, inden vi flyver til smukke og eksotiske Hawaii og øen Oahu. Herfra starter vores krydstogt i Stillehavet, der blandt andet fører os til Maui, Hawaii (Big Island) og Kauai - skønne øer, som har hver deres  personlighed og byder på forskellige seværdigheder og landskaber. Vi slutter rejsen af med et par dage i San Francisco, hvor vi blandt andet oplever de klassiske sporvogne, søløverne på Pier 39 og den ikoniske røde Golden Gate Bridge. På skibet er inkluderet helpension og All Inclusive drikkepakke ombord, og på resten af rejsen nyder vi halvpension. Derudover har vi inkluderet et flot og stort udflugtsprogram, som sørger for, at vi op­lever noget af det bedste, som Californien og Hawaii har at byde på.

Premium All Inclusive drikkepakke er inkluderet ombord på Pride of America og består af:
Lokale drikkevarer som øl, vand, husets vin og lokal spiritus i samtlige restauranter og barer ombord. Ønsker man også spiritus fra kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan dette tilkøbes ombord.
 

Kort over Hawaii og Califonien.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse/Udvendig kahyt, kategori OK
2.999,-
Dobbeltværelse/Udvendig kahyt med balkon, kategori BA
6.999,-
Eneværelse/Indvendig kahyt, kategori IA
11.499,-
Eneværelse/Udvendig kahyt, kategori OK
17.499,-
Eneværelse/Udvendig kahyt med balkon, kategori BA
25.499,-
Afbestillingsforsikring
2.999,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Los Angeles/San Francisco t/r
 • Fly Los Angeles/San Francisco-Honolulu t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Los Angeles på Four Points by Sheraton Los Angeles Westside***+
 • 1 nat i Honolulu på Coconut Waikiki Hotel****
 • 7 nætter ombord på Pride of America***+
 • 3 nætter i San Francisco på Stanford Court Hotel****
 • 13 x morgenmad (2.- 14. dag)
 • 8 x frokost (2. og 4.-10. dag)
 • 12 x middage (1.-11 og 13. dag)
 • Premium All Inclusive drikkepakke ombord på Pride of America
 • Byrundtur i Los Angeles med lokalguide
 • Show på Waikiki Beach
 • Besøg på Pearl Harbor og USS Missouri
 • Besøg på sukkermuseum
 • Rundtur i Mauis tropiske have
 • Entré til Mauis akvarium
 • Køretur på Mauis berømte Hana Highway
 • Stop ved kaffemølle i Hilo med smagsprøver
 • Besøg i Volcanoes Nationalpark på Big Island, inkl. gåtur i regnskoven
 • Besøg på det royale Hulihee-palads
 • Besøg på kaffeplantage i Kona
 • Besøg på chokoladefabrik
 • Besøg ved Waimeakløften på Kauai
 • Besøg i historisk plantage med hawaiiansk "Luau"
 • Udflugt i San Francisco med besøg ved Golden Gate, Muir Woods, Sausalito, Pier 39 og Alcatraz
 • Obl. drikkepenge til skibet, chauffører og lokalguider 
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Informationsmøder og foredrag ombord
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Lokalguide på de fleste udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Rejseforedrag inden afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dato og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

 

Dagsprogram

1. dag: Los Angeles

Med SAS flyver vi fra København via Stockholm til Los Angeles. Vel ankommet til solrige Californien kører vi den korte tur til vores hotel, der ligger i bydelen Culver City tæt på Venice Beach. Her slapper vi af efter den lange flyvetur og nyder rejsens første middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag

2. dag: Byrundtur i Englenes by

Efter morgenmaden skal vi ud og opleve Englenes By, Los Angeles. På byrundturen skal vi blandt andet se den nye Walt Disney Concert Hall, der er tegnet af den verdensberømte arkitekt Frank Gehry. Vi kommer forbi det famøse Beverly Hills, kvarteret for de rige og berømte, inden vi fortsætter mod Hollywood og boulevarden med stjernerne i fortovet. Her ser vi det kendte Chinese Theater, hvor mange Hollywoodstjerner har sat deres håndaftryk i cementen foran bygningen. Frokosten spiser vi på en lokal restaurant, inden vi kører til kysten og oplever det farverige område omkring Venice Beach samt butiksområdet Fishermans Village ved lystbådehavnen Marina del Rey. Der bliver tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

3. dag: Oahu, Honolulu

Vi kører til lufthavnen i Los Angeles, hvorfra vi flyver med United Airlines til hovedstaden Honolulu på øen Oahu, den tredjestørste ø i Hawaii-øgruppen. Øen er særlig kendt for strandområdet Waikiki Beach, og så selvfølgelig Pearl Harbour der blev berømt efter Japanernes angreb i 1941, der resulterede i amerikanernes indtræden i 2. verdenskrig. Vi skal selvfølgelig opleve det berømte Waikiki Beach, som ligger i gåafstand fra vores hotel. Frokosten og eftermiddagen er på egen hånd i det populære strandområde. Om aftenen mødes vi i hotellets reception, hvorfra vi går cirka 800 meter til Hotel Sheraton. Her skal vi opleve et spektakulært show, som tager os på en rejse gennem Polynesiens historie. En aften fyldt med drama og mystik, overdådige kostumer, hula hula og samoansk ildkniv-dans. En perfekt måde at starte dit eventyr på Hawaii. Under showet nyder vi en indbydende polynesisk buffet.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

4. dag: Pearl Harbor og USS Missouri

Afsejling kl. 19.00.
I dag venter en historisk og følelsesmæssig rejse. Vi besøger de to steder, som markerede begyndelsen og slutningen af krigen for USA nemlig Pearl Harbor og USS Missouri. Ved Pearl Harbor besøger vi USS Arizona Memorial, hvor resterne af USS Arizona ligger under overfladen med 1,102 af de 1.177 sømænd, der var ombord på skibet under japanernes voldsomme angreb. Vores lokalguide vil undervejs fortælle om den spændende historie, der var et vendepunkt for krigen. Efter det emotionelle besøg fortsætter vi til det historiske krigsskib USS Missouri, hvis kaldenavn var ”Mighty Mo”. Du kan på egen hånd besøg skibet, hvor fredsaftalen mellem Japan og USA blev underskrevet og derved afsluttede 2. verdenskrig. Da Pearl Harbor stadig er et aktivt militæranlæg skal du være opmærksom på, at man ikke tillader nogen form for tasker på området – heller ikke kameratasker. Frokosten denne dag er inkluderet på en restaurant, der ligger tæt på det historiske område. Sidst på eftermiddagen går vi ombord på krydstogtskibet Pride of America fra Norwegian Cruise Line. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

5. dag: Maui, Kahului  

Ankomst kl. 8.00.
Maui er Hawaiis næststørste ø og kendt som Dalenes ø på grund af den store frugtbare dal, der ligger mellem øens to store vulkaner. Øen er blandt verdens foretrukne rejsemål på grund af sin fantastiske skønhed og de enestående strande. Den er både populær blandt golfspillere og bryllupsrejsende og friluftsentusiaster, som vandrer i den frodige Iao Valley og besøger Haleakala Nationalpark.

Vores skib lægger til i Kahului, som blandt andet byder på masser af indkøbsmuligheder og restauranter. Vi starter dagens udflugt med et besøg på Alexander og Baldwin sukkermuseum, som på interessant vis fortæller om sukkerindustriens indflydelse på øen. Byen Kahului var industriens arnested. Her håbede de mange hårdtarbejdende plantagearbejdere på, at de ved hårdt arbejde kunne få opfyldt drømmen om velstand. Vi fortsætter udflugten til øens tropiske plantage, hvor vi skal på en tur med minitog gennem plantagens sukkermarker, tropiske blomster og frugttræer. Undervejs hører vi om Hawaiis frodige jord. Ved frokosttid er vi fremme ved øens akvarium, hvor vi kan blive klogere på livet under Stillehavets overflade. Her findes nemlig verdens største samling af levende koraller, og vi kan opleve hajer, skildpadder og tusindvis af farvestrålende tropiske fisk. I centerets prisvindende restaurant nyder vi frokosten med udsigt over Ma’alaea’s smukke havn. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

6. dag: Maui, Kahului

Afsejling kl. 18.00.
Dagen byder på en af rejsens absolutte højdepunkter – Mauis berømte Hana Highway, som er en af verdens smukkeste strækninger. Vi kører cirka 100 kilometer ad snoede veje på den nordøstlige kyst med utallige sving, 54 broer, snesevis af vandfald og mageløse udsigter. Vores erfarne og professionelle chauffør sørger for, at vi ikke går glip af det fantastiske natursceneri. Undervejs vil vi opleve utrolige lavaklipper, kaskader af brusende vandfald, frodige bjergskråninger med bregner og et væld af træer med tropiske frugter. Vi holder naturligvis flere pauser og fotostop på særligt udvalgte steder. Vi har medbragt en frokostboks, som vi spiser undervejs, inden vi passerer Hana by og kører til Kipahulu distriktet, som har været hjemsted for indfødte hawaiianere i hundredvis af år. Her kan du se og fotografere de glitrende bassiner, som er dannet af de vandfald, der springer ned ad siden af vulkanen Haleakala.

Bemærk: Udflugten er uegnet for folk, der nemt bliver køresyge. Det samme gør sig gældende, hvis du har rygproblemer, da visse dele af ruten går ad vej, som ikke er asfalteret. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

7. dag: Hawaii (Big Island), Hilo

Ankomst kl. 8.00. Afsejling kl. 18.00.
Hawaii (Big Island) er den største ø og yngste af Hawaii øerne. Øen er 150 kilometer lang og 120 kilometer bred og hjemsted for ikke mindre end fem vulkaner, hvoraf de to, Kilauea og Mauna Loa, er nogle af de mest aktive i verden. Øen er fyldt med kontraster lige fra sorte lavaørkener, dramatiske vandfald til tætte tropiske regnskove. Skibet lægger til i Hilo, der er en charmerende lille by. Her finder du blandt andet en århundrede gammel indkøbsgade med historiske træbygninger, gallerier, restauranter og lokale butikker med træskærerarbejde, smykker og malerier af lokale kunstnere.

Dagens udflugt står i vulkanernes tegn, og vi bliver klogere på, hvordan Kilaueas udbrud har ændret livet og landskabet på Big Island. Selvom der er store naturkræfter på spil, så har den vulkanske aktivitet også positive sidegevinster. Asken virker nemlig som gødning i jorden og er en stor fordel for det lokale landbrug. Undervejs til Volcanoes Nationalpark stopper vi for at nyde en kop friskmalet kaffe på en kaffemølle i Hilo. Hawaiis kaffe er på listen over de bedste i verden, så er man kaffeelsker, er denne oplevelse en god start på dagen. I nationalparken bliver vi mødt af lokale guider, der tager os med på en afslappende gåtur gennem den frodige regnskov. Undervejs ser vi, hvordan den oprindelige regnskov langsomt bliver genfødt efter af have været ramt af lava. Ved Jagger-museet kan vi fra en udsigtsplatform se Halemaumau-krateret på den aktive Kilaueavulkan. Ved frokosttid kører vi til en lille oase med en pragtfuld have og et galleri fyldt med lokalt kunstværk. Midt i disse omgivelser nyder vi en picnic og et glas vin, inden vi kører tilbage mod skibet. Undervejs stopper vi også ved Big Island Candies, der er kendt for deres håndlavede nøddesmåkager, som er dyppet i chokolade. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

8. dag: Hawaii (Big Island), Kona 

Ankomst kl. 7.00. Afsejling kl. 17.30.
Vi er stadig på Big Island, men i løbet af natten er vi sejlet fra den østlige side af øen til den vestlige, hvor vi har lagt til i Kona. Det var her, den engelske kaptajn James Cook som første europæer landede i 1778. Det var også her, han blev dræbt af de lokale cirka et år efter. I Kona by kan man blandt andet besøge Hulihee-paladset fra 1838, som var sommerresidens for de hawaiianske royale. Vi tager på en formiddagsudflugt til Kona kaffeplantage, som har implementeret metoder fra vindyrkning til dyrkning af kaffetræer. Træerne er faktisk blevet trænet i at gro som vinstokke, hvilket giver flere bønner på grund af den direkte sol. På plantagen følger vi kaffens vej fra den bliver plantet, til den drikkes, og vi smager naturligvis den velsmagende kaffe. Dagens næste besøg er på en chokoladefabrik, hvor vi følger kakaobønnens vej fra frugt til himmelsk slik.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

9. dag: Kauai, Nawiliwili

Ankomst kl. 8.00.
Kauai er Hawaiis ældste og grønneste ø. Den er desuden så lille, at man kan køre den rundt på et par timer, og på grund af sin naturlige skønhed kalder mange den for paradisets have. Store Hollywood-film som Jurassic Park, King Kong og Fantasy Island er blevet optaget netop her. Vores skib lægger til i den lille havn Nawiliwili, som ligger lidt udenfor byen Lihue. I byen finder man, foruden shoppingmuligheder, den smukke strand Kalapaki Beach ligesom man også kan besøge et par interessante historiske museer. Man bliver aldrig træt af Hawaiis frodighed, og på dagens udflugt besøger vi en historisk plantage, hvor baron Gaylord Wilcox i 1935 byggede sin drømmebolig sammen med sin kone Ethel. Boligen har igennem generationer tjent som hovedsæde for familiens sukkerplantage. Orkanen Iwa ødelagde i 1983 store dele af ejendommen, som efterfølgende er blevet genopført og restaureret. Plantagen er en af de største på Hawaii, og under vores besøg tager vi på en 40 minutter lang togtur på de omkringliggende jorde, hvor vi ser frugtmarker, der bugner af ananas, bananer, papaya og kaffe. Vi passerer også køkkenhaven, skove, sjældne og eksotiske planter samt græsgange med æsler, geder, heste, kvæg og vilde grise. Efterfølgende deltager vi i en Luau, som er en hawaiiansk fest for alle sanser. Vi samles ved et traditionelt ildsted, hvor en pattegris steger lystigt, inden den bliver serveret med en buffet af lokale delikatesser. I skæret af faklerne overværer vi et show med yndefulde hula-dansere og andre dansere, som på underholdende vis fortæller, hvordan det oprindelige folk kom til øerne fra Polynesien.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

10. dag: Kauai, Nawiliwili

Afsejling kl. 14.00.
I dag kører vi til Kauai’s sydvestlige del, hvor vi finder kløften Waimea, der er Stillehavets svar på Grand Canyon. Selvom kløften ikke er lige så stor som fætteren i Arizona, er det alligevel en oplevelse man ikke må gå glip af. Fra et højtliggende udsigtspunkt, der nås via 30 trappetrin, oplever vi en enestående panoramaudsigt over kløften, der stråler med sine røde og brune vulkanske klipper, der står i kontrast til regnskovens tropiske grønne nuancer. Kløften er cirka 1.097 meter dyb, en kilometer bred og 16 kilometer lang. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

11. dag: Oahu, Honolulu – San Francisco

Ankomst kl. 7.00.
Vores hawaiianske eventyr er slut, og efter morgenmaden er det blevet tid til, at vi skal forlade skibet. Vi er sejlet tilbage til Honolulu, og her på kajen venter vores bus, der kører os det sidste stykke ud til lufthavnen. Herfra flyver vi til San Francisco, hvor vi efter ankomst kører til centrum. Her bor vi i byens hjerte og i gåafstand til metro og sporvogn. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, hygger vi os sammen med middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

12. dag: Byrundtur i San Francisco

Vi tager ud på den helt store heldagstur i San Francisco. Vi har allieret os med en lokalguide, som fortæller os om byens historie og kultur. Vi starter dagen med en behagelig køretur over den ikoniske bro Golden Gate Bridge til Muir Woods, som er en lille nationalpark med gigantiske redwood-træer, som er flere hundrede år gamle. Her går vi en lille tur, inden vi kører tilbage mod San Francisco. Undervejs stopper vi i Sausalito, en lille malerisk by, som ligger med en fantastisk udsigt over bugten. Her får du tid på egen hånd til frokost, inden vi samles ved havnen og tager den lille færge til Fisherman's Wharf, som er San Franciscos livlige havnefront. Pier 39 er særlig kendt for at være tilholdssted for søløver – et spektakulært syn midt i en storby. Fra Pier 33 skal vi på endnu en lille sejltur ud til Alcatraz, som er fængselsøen, hvor blandt andet Al Capone har siddet fængslet. På øen får du en lille audioguide, som fortæller om stedet. Besøget på klippen er både interessant og utroligt fascinerende. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet, og denne aften har du mulighed for at prøve en af byens restauranter på egen hånd. Der er flere muligheder i gåafstand til hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

13. dag: På egen hånd

I dag kan du slappe af på hotellet, eller tage ud på egne eventyr i San Francisco. Prøv for eksempel at køre en tur med de ikoniske sporvogne, som du kan fange tæt på hotellet. Sidst på dagen mødes vi på hotellet, hvor vi hygger os med en afskedsmiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

14. dag: San Francisco og hjemrejse

En stor rejse nærmer sig sin afslutning. I dag kan du gøre de sidste indkøb eller slappe af på hotellet, inden vi påbegynder hjemrejsen. Først på eftermiddagen kører vi fra hotellet til San Franciscos lufthavn. Her flyver vi med SAS direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

15. dag: Hjemkomst

Vi ankommer til København ved middagstid.

Hotelinformation

Pride of America***+
VisSkjul

Norwegian Cruise Lines Pride of America er et moderne skib fra 2004, som har gennemgået en omfattende renovering i 2016. Det komfortable skib har plads til 2.138 passagerer. 

På skibet finder du et bredt udvalg af hyggelige barer, lounges, et udendørs poolområde samt et spaområde. Skibet har også et veludstyret træningscenter. Skibet har sit eget store, flotte teater, hvor du kan lade sig underholde af Vegas-inspirerede shows. Her er kort sagt alt, hvad hjertet kan begære - om du vil slappe af i den velduftende kaffebar, nyde en kold øl i den traditionelle pub eller tilbringe en aften i godt selskab på skibets champagne- og vinbar. 

Måltider

På skibet findes naturligvis et væld af restauranter, der tilbyder store buffetter, specialrestauranter samt den klassiske hovedrestaurant. Helpension er inkluderet ombord, men vi gør opmærksom på, at der betales tillæg for enkelte specialrestauranter. 

Premium All Inclusive drikkepakke er inkluderet ombord på Pride of America og består af:
Lokale drikkevarer som øl, vand, husets vin og lokal spiritus i samtlige restauranter og barer ombord. Ønsker man også spiritus fra kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan dette tilkøbes ombord.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter, kategori IA (ca. 12 m2) på dæk 4, 9 og 10, udvendige med begrænset udsigt, kategori OK (ca. 13 m2) på dæk 7 og kahytter med balkon, kategori BA (ca. 16 m2) på dæk 9 og 10. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har tv, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne med balkon har desuden en mindre siddegruppe.

 

Four Points by Sheraton Los Angeles Westside ***+
VisSkjul

Dejligt hotel tæt på Los Angeles lufthavn og cirka ni kilometer fra den berømte strand og promenade Venice Beach i den vestlige del af Los Angeles. Hotellet har 557 værelser og rummer blandt andet fitnesscenter, udendørs pool, restaurant samt bar og lounge, der blandt andet har et stort sortiment af internationale øl. Hver morgen byder restauranten på en stor amerikansk morgenmadsbuffet, som ingen går sulten fra.

Værelser

Vi bor på standardværelser, der alle er udstyret med hårtørrer, tv, kaffemaskine, aircondition og gratis WiFi samt badeværelse. 

Læs mere om hotellet her. 

Coconut Waikiki Hotel ****
VisSkjul

Hotel med ideel beliggenhed blot ti minutters gang fra Waikiki strand og The Royal Hawaiian Shopping center. Hotellet har 81 lyse værelser samt en lille pool, fitnesscenter og en mindre restaurant, hvor morgenmaden serveres.

Værelser

Vi bor på pæne standardværelser, der alle er udstyrret med enten en kingsize seng eller to queensize senge samt hårtørrer, tv, skrivebord, kaffemaskine, aircondition, gratis WiFi og badeværelse. 

Læs mere om hotellet her. 

Stanford Court Hotel ****
VisSkjul

Hotellet ligger i San Franciscos absolutte hjerte og blot et stenkast fra de berømte sporvognsstop Powell og California. Hotellets historie er interessant og går tilbage til 1876, hvor rigmanden Leland Stanford opførte sit luksushjem netop her. Hjemmet var et af de mest elegante i området indtil det blev ødelagt i 1906 af et voldsomt jordskælv. Efterfølgende blev bygningen overtaget af en investor, som drev det som luksuslejligheder frem til 1972, hvor bygningen gennemgik en total renovering. Siden da er stedet blevet drevet som hotel. San Francisco Union Square ligger blot ti minutters gang fra hotellet, der har 393 værelser, fitnesscenter, restaurant og gratis WiFi i receptionsområdet.

Værelser

Vi bor på standardværelser med queensize seng, tv, kaffemaskine, værdiboks og aircondition samt badeværelse.

Læs mere om hotellet her. 
 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Information om rejser til USA

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta 

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express. Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling på telefonnummer 33 14 65 66 senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på Kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her
Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger, kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.
På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse.

APIS (Advanced Passenger Information System):

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. I den forbindelse skal Vitus Rejser have en kopi af alle gæsters pas (billedsiden) Venligst scan og mail kopien til fly@Vitus Rejser.dk eller send pr. post, så den er os i hænde senest den 6 uger inden afrejse. Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
Skriv venligst destination og billet nr. på kopien. 

Bagage

På SAS og United Airlines må du medbringe 1 stk. indtjekket bagage ialt 23 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 55 x 40 x 23 ialt 8 kg.

Drikkepenge

Ansatte i servicefagene har en lav grundløn og er derfor afhængige af drikkepenge. Bartendere forventer mellem 1 og 5 dollars. På restauranter forventes mellem 15-20% af den totale regning, hvilket også er en rettesnor for taxichauffører. Får du hjælp til bagage bør du give 1-3 dollars i drikkepenge, og det er velset at lægge en dollar om dagen til stuepigen. I rejsens pris er inkluderet drikkepenge til chauffører og lokalguider på hele rejsen. Se i øvrigt afsnit om drikkepenge under information vedrørende krydstogt med Norwegian Cruise Line.

Elektricitet

Næsten alle steder i USA er der 110-120 volt vekselstrøm, 60 Hertz. Du vil derfor ikke kunne bruge de almindelige danske stik som er på de danske apparater. De amerikanske stik har brede og flade ben så derfor er det en god ide at medbringe en rejseadapter. Bemærk, at det ikke er alle danske apparater du kan anvende i USA.

Forsikring

Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i USA, og du bør derfor tegne en separat rejseforsikring. Du kan eventuelt kontakte dit eget forsikringsselskab, men husk at rejseforsikringen skal være med dækning i USA (hele verden). Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

Gennemsnitstemperaturer på rejsemålet ved afrejse:

Los Angeles
November: Ca. 17 grader 
Februar og marts: Ca. 13 og 14 grader

Hawaii 
November: Ca. 25 grader (november),
Februar og marts: Ca. 23 og 24 grader 

San Francisco 
November: Ca. 13 grader 
Februar og marts:  Ca. 11 grader 

Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk.

Påklædning

På denne rejse anbefaler vi praktisk og afslappet påklædning. Afhængig af årstiden varieret tøj som i Danmark. Husk gode og bekvemme sko.

Rygning

Er ikke tilladt på hotelværelserne eller indendørs på offentlige steder. Rygning er tilladt på afmærkede steder udendørs. 

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad skal du kontakte os i god tid, således at vi kan bestille dette hos flyselskabet. 

Tidsforskel

Californien: 9 timer foran Danmark
Hawaii: 11 timer foran Danmark

Vaccinationer

Ingen vaccinationer er påkrævet for indrejse i USA. . Se evt.: Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

US Dollar USD. Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel. Kontanter kan hæves overalt i automater, hvorfor det ikke er nødvendigt at medbringe mange kontanter til USA, omend det kan være en god ide at medbringe lidt i små dollarsedler, som eventuelt kan bruges til drikkepenge. 

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Information om krydstogter med Norwegian Cruise Line

Alkohol ombord 

Personer over 21 år må medbringe vin eller champagne på flaske (ikke bokse) på skibet i håndbagagen. Der opkræves korkpenge svarende til $15 per flaske med 750 ml og $30 for flasker med 1,500 ml. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes ombord i restaurant og barer, hvor aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. På krydstogtets første dag opretter man en "Skibskonto”, der giver mulighed for at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ingen indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 4,275 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. som er bestilt på skibet. Drikkepenge på udflugter og i San Francisco og Los Angeles er inkluderet i rejsens pris. 

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110 volt). I alle kahytter er der hårtørrer.

Faciliteter

Om bord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane m.m. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, game-room, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.ncl.com. Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord, mod betaling. Ønsker man at tilgå internet via egen computer, tablet eller telefon, findes der trådløst internet i visse områder. Prisen for at være koblet på kan dog være forholdsvis høj. I kahytten kobles du på internettet via telefonsystemet, eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. Telefoni: i land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Lægehjælp

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Ombordstigning på skibet

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du kan foretage denne registrering, når du har modtaget din rejseplan fra Vitus Rejser ca. 30 dage før afrejse. Registreringen skal senest finde sted 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Norwegian Cruise Lines hjemmeside: www.ncl.com  

Påklædning ombord

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan dog mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres krydstogt.

Rejseleder på krydstogtet

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Skibets egne udflugter

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, og at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene. Guiderne på disse udflugter taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved check-in eller ombord.

Spa/Solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning mv. er på engelsk. 

Rygning

Rygning er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker, droner eller Samsung Galaxy Note7.

Yderligere informationer

Ydelrigere information kan findes på Norwegian Cruise Lines hjemmeside www.ncl.com

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.