Inkl. alle udflugter
Krydstogter
18 Dage

Populært krydstogt med en perlerække af historiske og naturskønne besøg i nogle af den nordlige halvkugles fjerneste og mest betagende områder. Rejs med i vikingernes fodspor, når vi sammen udforsker Norge, Shetlandsøerne, Island, Grønland, Novo Scotia og Boston. Alle udflugter samt helpension på det elegante skib Serenade of the Seas er inkluderet.
 
Sejl med på et unikt eventyr fra Danmark til Boston i USA med anløb i byer, som de færreste får chancen for at besøge. For mere end 1.000 år siden kløvede vikingeskib­ene bølgerne i Atlanterhavet, når de drog fra Skandinavien til Island og Grønland og derfra videre til Nordamerika,...

Populært krydstogt med en perlerække af historiske og naturskønne besøg i nogle af den nordlige halvkugles fjerneste og mest betagende områder. Rejs med i vikingernes fodspor, når vi sammen udforsker Norge, Shetlandsøerne, Island, Grønland, Novo Scotia og Boston. Alle udflugter samt helpension på det elegante skib Serenade of the Seas er inkluderet.
 
Sejl med på et unikt eventyr fra Danmark til Boston i USA med anløb i byer, som de færreste får chancen for at besøge. For mere end 1.000 år siden kløvede vikingeskib­ene bølgerne i Atlanterhavet, når de drog fra Skandinavien til Island og Grønland og derfra videre til Nordamerika, og nu kan du foretage den selv samme rejse- dog under noget mere komfortable forhold end dengang.

Vores rejse begynder i Norden, hvor vi starter med at lægge til i altid charmerende Skagen, inden vi sejler nordpå til Kristiansand i Norge, Lerwick på de sagnomspundne Shetlandsøer, Akureyri og Rey­kjavik i Island og sidst men ikke mindst: Grønland, hvor et af rejsens absolutte højdepunkter venter i strædet Prins Christian Sund. I Grønland besøger vi desuden hyggelige Juliane­håb, og på den anden side af Atlanten lægger vi til i Sydney og Halifax i Nova Scotia, inden vi slutter af i en af USA's ældste byer Boston. Undervejs tager vi sammen ud og oplever de mange fascinerende anløbssteder på inkluderede udflugter og byvandringer i selskab med vores egen dansktalende rejseleder. Rejselederen holder desuden informationsmøder og foredrag ombord, hvor vi får fortalt om de spændende udflugter og om de mange muligheder i land.

Der er med andre ord tale om et unikt og oplevelsesrigt krydstogt, pakket med fantastiske naturoplevelser, interessante udflugter og aftener med fremragende middage og forrygende underholdning. Vi har naturligvis inkluderet helpension ombord på Royal Caribbeans 4-stjernede skib Serenade of the Seas. Her er rammerne sat for et ægte transatlantisk eventyr med det hele inkluderet. 

Kort - Altanterhavskrydstogt - København - Grønland - Boston - 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 8N
1.099,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 6D
5.499,-
Enekahyt, indvendig, kategori 4V
10.299,-
Enekahyt, udvendig, kategori 8N
11.999,-
Enekahyt, udvendig med balkon, kategori 6D
19.899,-
Afbestillingsforsikring
1.499,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly Boston-København
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer skib-lufthavn
 • 16 nætter på Serenade of the Seas****
 • 16 x morgenmad (2.-17. dag)
 • 17 x frokost (1.-17. dag)
 • 16 x middag (1.-16. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Byvandring i Kristiansand
 • Byvandring i Lerwick
 • Byvandring i Akureyri, inkl. besøg i botanisk have
 • Udflugt til Den Gyldne Cirkel
 • Byvandring i Julianehåb (Qaqortoq)
 • Byvandring i Sydney, Nova Scotia
 • Pubbesøg i Halifax, Nova Scotia
 • Byrundtur i Boston med vandretur ad The Freedom Trail
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, kr. 1.487,-
 • Informationsmøder og foredrag ombord
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Afsejling fra København

Afsejling kl. 17.00.
I Københavns Havn går vi ombord på krydstogtskibet Serenade of the Seas, som skal danne ramme om de kommende ugers transatlantiske eventyr. Skibet er fra rederiet Royal Caribbean og tilhører Radiance-klassen, som har en elegant europæisk atmosfære og stil. Bagagen bliver båret til vores kahytter, hvor vi finder os os til rette, inden vi nyder frokosten ombord. Der er god tid til at se sig omkring på skibet, og sidst på eftermiddagen kan du nyde afsejlingen fra soldækket, mens vi forlader København. Om aftenen hygger vi os med rejsens første middag i skibets elegante hovedrestaurant. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.  

Det 4-stjernede skib Serenade of the Seas

Det 4-stjernede skib Serenade of the Seas

2. dag: Skagen, toppen af Danmark

Ankomst kl. 7.00 - afsejling kl. 17.00
Rejsens første anløbssted er i Danmarks nordligste by, Skagen. Netop her mødes Kattegat og Skagerrak ved nogle af Danmarks smukkeste strande. Tidligere var Skagen et lille vejrbidt fiskersamfund, som på grund af sin særprægede natur og områdets specielle lys tiltrak danske kunstmalere som P.S. Krøyer samt ægteparret Anne og Michael Ancher. I dag er Skagen et velbesøgt turistområde, og særligt i sommermånederne ynder det danske jetset at mødes netop her.

Hvis du har lyst, kan du tage den lokale bus de cirka to kilometer, der er fra skibet til byens centrum. Her kan du blande dig med de lokale skawboer i de hyggelige gader blandt stokroser og skagensgule huse. Den særlige skagenkunst kan opleves på byens hyggelige museum, eller måske har du mere lyst til at tage ud til Grenen, hvor havene mødes. Inden aftenens middag ombord holder rejselederen et lille velkomstmøde, hvor du hører lidt om skibets mange faciliteter, aktiviteter, opholdssteder og restauranter. Vi hygger os også med en lille velkomstdrink, hvor vi skåler med hinanden, mens vi sejler ud i Nordsøen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Idylliske Skagen.

Idylliske Skagen.


3. dag: Kristiansand, Norge

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.00.
Den norske købstad Kristiansand har en lang historie, der er tæt forbundet til Danmark. Byen er grundlagt af Christian IV i 1641, og den gamle bydel findes stadig trods adskillige brande og bombardementer i starten af 2. Verdenskrig.

Sammen med rejselederen tager vi på byvandring, hvor vi ser nogle af de smukkeste steder i det hyggelige centrum. Vores udgangspunkt er Fiskebrygga med små hyggelige restauranter og det lokale fiskemarked. Vi fortsætter langs Gravanekanalen og strandpromenaden, indtil vi når den gamle bydel Posebyen med Nordeuropas største samling af lave, gamle træhuse. Der er afsat tid på egen hånd, ligesom vi kan anbefale dig at snuppe formiddagskaffen på Café Blåstua, som er holdt i den gamle stil og særlig kendt for sine hjemmelavede kager og vafler. Vi passerer også Wergelandsparken med sine smukke træer og blomster samt den gamle katedral fra 1885.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Havnen i Kristiansand.

4. dag: Lerwick, Shetlandsøerne

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 19.00.
Shetlandsøerne ligger i Nordsøen nord for det skotske fastland og består af mere end 100 øer, hvoraf 15 er beboet. Den stormomsuste øgruppe rummer mere end 6.000 års historie, der strækker sig lige fra jernalderen til vikingetiden, hvor de frygtindgydende norske og danske nordboer satte deres fingeraftryk på de små samfund. Shetlandøernes motto er "Með lögum skal land byggja", som vi jo kender så godt fra den Jyske Lov. Landskabet på øerne minder lidt om Færøerne med forrevne klipper, græsklædte lave bjerge, uberørte strande og en kystlinje, der er formet af vind og vejr gennem årtusinder.

Vi lægger til på hovedøen Mainland lidt udenfor hovedstaden Lerwick, hvor der bor cirka 7.500 indbyggere. Fra skibet bliver vi sejlet i små både ind til byen, og her besøger vi Fort Charlotte fra 1665, som blev fuldstændig ødelagt under et angreb i 1675. Fortet blev dog genopbygget 100 år efter og fremstår i dag, som det gjorde i 1700-tallet. Har du lyst, kan du også besøge det lokale museum, som på interessant vis fortæller meget mere om øgruppens mangeårige historie. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Shetlandsøerne og Lerwick byder på rendyrket idyl.

Shetlandsøerne og Lerwick byder på rendyrket idyl.

5. dag: På havet med kurs mod Island

Vi nyder en afslappende dag ombord. Læg dig ved poolen med en bog, eller hop i den opvarmede jacuzzi. Du får hver dag en skibsavis i din kahyt, så du kan orientere dig om de forskellige aktiviteter og underholdning ombord. Du kan også deltage i rejselederens foredrag om Islands historie og de mange særprægede naturfænomener på øen, der årligt tiltrækker tusindvis af turister. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

6. dag: Akureyri, Island

Ankomst kl. 8.00 og afsejling kl. 17.00.
Nyd morgenmaden og indsejlingen gennem Islands længste fjord, som er omgivet af smukke bjerge. Her finder vi Islands fjerdestørste by Akureyri, med knap 17.500 indbyggere. I 1600-tallet bosatte danske handelsfolk sig i byen, hovedsageligt på grund af den gode naturhavn og den frugtbare jord. Handelsfolket boede her imidlertid kun om sommeren, så om vinteren blev husene låst, og folk rejste hjem til Danmark. Byen var en vigtig del af det danske handelsmonopol, og i 1778 kom der en permanent bosætning i Akureyri.

Med rejselederen går vi en tur rundt i Akureyri, hvor vi blandt andet besøger kirken fra 1940, som er opført for at hædre præsten og forfatteren Matthias Jochumssson, der blandt andet har skrevet Islands nationalsang. Han boede i et lille hus under kirken, der i dag er indrettet som et museum, der afspejler hans liv og arbejde. Bemærk de smukke glasmosaikvinduer, der har sin helt egen historie at fortælle. En del af dem stammer faktisk fra Coventry-katedralen i England. Vi besøger også byens botaniske have, der er fyldt med arktisk flora, som man kun kan finde netop her. Vi slutter i den gamle bydel med de farverige huse, der stammer fra det tidlige 20. århundrede.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Akureyri ligger flot ud til Islands længste fjord. 

7. dag: Reykjavík, Island

Ankomst kl. 14.00.

Skibet ligger natten over i Reykjavík, så der er mulighed for at gå i land om eftermiddagen og se nærmere på byen. Du kan også deltage på en af skibets udflugter, som bestilles og betales ombord. Reykjavík er Islands hovedstad med cirka 122.000 indbyggere. Verdens nordligste hovedstad er en by fyldt med kontraster, og hvor den tradtionelle kultur på fineste vis er blandet med det nye. På gågaden Laugavegur i byens centrum finder du mange forskellige restauranter og butikker. Hvis du vil have en helt særlig oplevelse, kan vi også anbefale en tur til Den Blå Lagune, som er et af Islands højdepunkter. Her kan du bade i geotermisk opvarmede søer, som er omgivet af sorte lavesten. Det er en helt speciel oplevelse med det knap 40 grader varme, blå vand i de spektakulære omgivelser. Husk at medbringe badetøj og håndklæde. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Et besøg i Den Blå Lagune kan varmt anbefales.

Et besøg i Den Blå Lagune kan varmt anbefales.

8. dag: Den Gyldne Cirkel, Island

Afsejling kl. 17.00.
I dag skal vi opleve den enestående, smukke og dramatiske islandske natur, når vi tager på heldagsudflugt ad den klassiske rute Den Gyldne Cirkel. Vi kører fra Reykjavík mod nationalparken Tingvellir. Stedet dannede ramme om verdens ældste parlament, der kan dateres helt tilbage til år 930. Her finder vi også Islands største sø, Þingvallavatn, der sammen med dalen og sletten er udlagt til nationalpark og på UNESCO's Verdensarvsliste. Den smukke kløft, der bugter sig gennem parken, er stedet, hvor to af jordens store tektoniske plader mødes, og det er i teorien muligt at stå med et ben på det amerikanske kontinent og det andet ben på det europæiske kontinent. Vi kører videre til vandfaldet Gullfoss, som er Islands største attraktion. Det 32 meter høje vandfald falder i to trin, på henholdsvis 10 og 21 meter, ned gennem den dybe kløft. Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir stoppede med at gå i udbrud i starten af det 20. århundrede grundet geoaktivitet, men lige i nærheden finder vi Strokkur-gejseren, der cirka hvert ottende minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter i luften. Vi spiser en frokost sammen i restauranten på stedet, inden vi med bus kører tilbage til skibet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det imponerende vandfald Gullfoss.

9. dag: På havet mod Grønland

Nyd dagen i dit eget tempo. Du kan også deltage i rejselederens foredrag om den isolerede verden i Grønland, som vi nu er på vej imod. Grønland er verdens største ø og beliggende i Ishavet - og som bekendt en selvstændig nation i Danmark. På den kolossale ø bor der cirka 60.000 indbyggere, og du kan glæde dig til, at vi tilbringer hele to dage med enestående naturoplevelser her. Vi skal opleve azurblåt hav, isbjerge, gletschere, den kilometertykke Indlandsis, betagende fjorde, grønne bjerge med smukke vilde blomster og nyde den klare himmel og friske rene luft.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

10. dag: Prins Christians Sund, Grønland

Vi har i dag fornøjelsen af at opleve den betagende sejlads ind i den dybe fjord, Prins Christians Sund, hvor vældige landskaber tårner sig op på begge sider. Her i naturens stilhed og uberørthed er intet forandret, siden vikingernes drageskibe sejlede her for mere end 1.000 år siden. Med en følelse af at tiden står stille her, er det en aldeles fascinerende oplevelse at befinde sig omgivet af de spidse fjelde, gletsjere og isbjerge, der dominerer omgivelserne.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det storslående Prins Christians Sund.

11. dag: Julianehåb, Grønland

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 20.00.
I dag anløber vi Sydgrønlands største by Qaqortoq - Julianehåb - som betyder "hvid". I skibets små både sejler vi sammen med rejselederen ind til byen for at gå på opdagelse i det lille samfund, der huser cirka 3.500 indbyggere, som lever helt isoleret det meste af året. På byens torv ligger et flot springvand, som er omkranset af butikker i de smukke gamle huse. Når vi går rundt i byen, vil vi bemærke skulpturer og relieffer i sten og på klipper. Dette er et stenskulpturprojekt, som den anerkendte kunstner Aka Høegh søsatte i 1993. Aka Høegh voksede op i Julianehåb, og hun er særlig kendt for sin kunst, der er fyldt med grønlandsk sjæl og natur. I projektet deltog 18 nordiske kunstnere, og i alt findes der 40 kunstværker i byen - prøv selv at se, hvor mange du kan finde på din vej.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Farverige huse i idylliske Julianehåb.

12. - 13. dag: Det Arktiske Hav

Nyd et par afslappende dage ombord, og udnyt skibets mange lækre faciliteter. Hvad med en tur i biografen eller et besøg i skibets kasino? Hvis du ikke har fået besøgt skibets spa, har du også chancen nu.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.


14. dag: Sydney, Nova Scotia, Canada

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 18.00.
I det østlige Canada ankommer vi til den smukke naturskønne ø Cape Breton og byen Sydney, som tidligere var en gammel skotsk koloni. Fortiden fornægter sig ikke, og derfor vil du måske også kunne se både mænd i kilt og høre keltisk musik i gaderne, ligesom vi ved havnen finder verdens største violin, Fidheal Mhor a' Ceilidh, som et symbol på det stærke keltiske bånd. Byen er grundlagt i slutningen af 1700-tallet, og du kan for eksempel besøge de interessante museer Cossit eller Jost House, som afspejler livet dengang. Sydney er en ganske hyggelig by med mange gode butikker at gå på opdagelse i. Du kan også betragte livet ved havnen, hvor mange af byens indbyggere stadig lever af fiskeri. Der fanges især hummere, som siges at være nogle af de bedste i verden. På byens restauranter kan du selvfølgelig året rundt få mulighed for, at teste om det nu også er sandt.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hummere fra Sydney siges at være blandt verdens bedste.

Hummere fra Sydney siges at være blandt verdens bedste.

15. dag: Halifax, Canada

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 19.00.
Halifax er hovedstad i provinsen Nova Scotia og på størrelse med Århus. Byen har flere pubber pr. indbygger end nogen anden by i Canada. Alexander Keith, der var byens borgmester i midten af 1800-tallet, var for eksempel også den populære brygmester, der grundlagde bryggeriet Alexander Keiths i 1820. Byens havnefront er helt fantastisk med fine restaurerede bygninger fra det tidlige 19. århundrede. Vi skal selvfølgelig ind og smage det gode øl, så rejselederen giver en omgang. Havnen i Halifax er verdens andenstørste isfri havn, og her har mere end en million immigranter krydset grænsen til Canada. Der er masser at se på, og området byder på et stort udvalg af restauranter, butikker, gallerier og meget mere. På havnefronten finder du også Canadas ældste maritime museum, der på spændende vis fortæller historien om folket og provinsens forhold til havet. Blot fem kilometer herfra kan du også besøge byens kirkegård, hvor de 121 ofre fra Titanic er stedt til hvile. Heriblandt finder man gravstedet for Jack Dawson, der dannede grundlaget for Leonardo DiCaprios hovedrolle i Hollywoodfilmen Titanic.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Nyd en forfriskning på havnen i Halifax.

16. dag: På havet

Nyd en sidste dag ombord på skibet, inden vi anløber Boston. Nyd en drink med udsigt over Atlanterhavet, slap af ved poolen, eller brænd kalorier af i skibets fitnesscenter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

17. dag: Boston, USA og hjemrejse

Ankomst kl. 6.00.
Stå tidligt op, og oplev den fantastiske indsejling til Boston, som er en af USA's ældste og mest historiske byer. De lokale kalder byen for "Bah-stan".  Når vi har nydt den gode morgenbuffet på skibet, er det blevet tid til at forlade vores krydstogtskib. På kajen venter bussen, som kører os til Boston Common, der engang blev brugt som græsningsområde for køer. I dag er det USA's ældste park, og her tager vi på en vandretur ad The Freedom Trail, der fører os forbi flere store seværdigheder fra Frihedskrigen, blandt andet kirker, regeringsbygninger og U.S.S Costitution, som er den amerikanske flådes ældste krigsskib. Rygtet vil vide, at den aldrig har tabt et slag. Gåturen er på cirka fire kilometer, så husk at tage godt fodtøj på. Vi tager det stille og roligt og holder selvfølgelig pauser undervejs. Senere på dagen flyver vi fra Boston med en mellemlanding i Keflavik til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Boston er betagende.

Boston er betagende.

18. dag: Ankomst til København

Vi lander i København om eftermiddagen efter en flot og oplevelsesrig rejse i vikingernes fodspor.

Hotelinformation

Serenade of the Seas ****
VisSkjul

Stort, moderne krydstogtskib fra redederiet Royal Caribbean. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. Serenade of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en elegant europæisk atmosfære og stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og thai chi, et welnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.
 

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle snackbar Park Café, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2V eller 4V (ca. 15 m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 8N (ca. 15 m2) samt kahytter med balkon på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2D eller 6D (ca. 16 m2 med ca. 2 m2 balkon).  Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Du kan læse mere om skibet her.

Serenade of the Seas.
Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta 

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på
Kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmmeside her

Den amerikanske ambassade kan kontaktes her.

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.

På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse.

Pas og visum ved indrejse til Canada

Alle danske statsborgere skal normalt foretage en elektronisk registrering for indrejse i Canada, såfremt man ankommer til landet med fly. Ankommer man med tog, bus eller skib skal man ikke foretage elektronisk forhåndsregistrering.

APIS

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. I den forbindelse skal Vitus Rejser have en kopi af alle gæsters pas (billedsiden). Scan og mail kopien til fly@vitus-rejser.dk, eller send pr. post, så den er os i hænde senest seks uger inden afrejse. Skriv venligst rejsens navn og billetnummer på kopien.

Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.

Bagage

Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. Er bagagen låst ved rejse til, fra eller via USA, og beskadiges din bagage, hvis låsen brydes op af myndighederne, erstatter flyselskabet ikke skaderne. TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighed med ansvar for transportsikkerhed. 

Vi flyver med Icelandair, hvor du må medbringe 1 stk. indtjekket bagage ialt 23 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 55 x 40 x 23 ialt 8 kg.

Klima

Skagen: Ca. 20 grader
Norge: Ca. 15 grader
Shetlandsøerne: Ca. 12 grader
Island: Ca. 12 grader
Grønland: Ca. 12 grader
Sydney: Ca. 18 grader
Halifax: Ca. 19. grader
Boston: Ca. 23 grader

Se evt. selv mere på www.dmi.dk

Rejseforsikring

Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke i USA. Du skal derfor tegne en separat rejseforsikring, med dækning hele verden (inkl. USA). Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Rejseplan

Cirka 2 uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der fforefindes dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne hos rejselederen.

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad skal du kontakte os i god tid, således at vi kan bestille dette hos flyselskabet.

Tidsforskel 

-1 time til Shetlandsøerne, - 2 timer til Island, -4 timer til Grønland, -5 timer til Canada og -6 timer til USA.

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut: www.vaccination.dk eller Rejseklinikken: www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. I Norge anvendes norske kroner, på Shetlandsøerne britiske pund, i Island islandske kroner, i Grønland danske kroner, i Sydney og  Halifax canadiske dollar og i Boston amerikanske dollar. Lokal valuta kan hæves i automater i land.

Værd at vide om krydstogter med Serenade of the Seas

Afsejling og kajplads i København

Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
Hvis du kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 meter fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalingsplads. Skal du til skibet med offentlig transport, er nærmeste S-togs station Nordhavn Station, hvor der er ca. 3,5 kilometer til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 kilometer til Oceankaj. Der kører offentlige busser mellem Østerport og Oceankaj. Kommer du med taxa til kajen, kan den køre helt hen til skibet.

Alkohol ombord

Der må medbringes 2 flasker vin per kahyt af personer over 21 år i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet.
Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. 

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.royalcaribbean.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord, mod betaling. WiFi findes i visse områder. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.
Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibet er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, - og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk.  Her kan man også se de udflugter, skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning med videre er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.