Nyhed!

Krydstogt i Stillehavet · Fra Sydamerika til Nordamerika

Krydstogter
19 Dage

Et enestående krydstogt i verdens største hav, der tager os fra den sydlige halvkugle til den nordlige. Vi lader os betage af den latinamerikanske charme og udforsker tusinde års historie og kultur. Alle sanser bliver sat i spil på denne nye rejse, hvor vi oplever alt fra spektakulære monumenter til naturscenerier.

Vi starter vores rejse for foden af Andesbjergene i Chiles hovedstad, Santiago de Chile, der emmer af historisk charme og byder på nogle af kolonitidens højdepunkter. Herfra går turen mod kystbyen San Antonio, hvor vi går ombord på det elegante skib, Celebrity Eclipse, som tager os fra kyst til...

Et enestående krydstogt i verdens største hav, der tager os fra den sydlige halvkugle til den nordlige. Vi lader os betage af den latinamerikanske charme og udforsker tusinde års historie og kultur. Alle sanser bliver sat i spil på denne nye rejse, hvor vi oplever alt fra spektakulære monumenter til naturscenerier.

Vi starter vores rejse for foden af Andesbjergene i Chiles hovedstad, Santiago de Chile, der emmer af historisk charme og byder på nogle af kolonitidens højdepunkter. Herfra går turen mod kystbyen San Antonio, hvor vi går ombord på det elegante skib, Celebrity Eclipse, som tager os fra kyst til kyst. Vi sætter kursen nordover og besøger både Chiles næstældste by, La Serena, og Perus farverige hovedstad, Lima. I det lille land Ecuador tager vi på jagt efter den ægte panamahat, og i Mellemamerikas perle Costa Rica venter naturoplevelser i verdensklasse. Vi skal også besøge Mexicos farverige vestkyst, som byder på smukke sandstrande med krystalklart vand, krydret mexicansk mad, gamle traditioner og en fascinerende befolkning. Vi slutter vores togt i Californien, hvor vi i Los Angeles besøger en af havets dronninger, det legendariske skib Queen Mary. 

På denne spektakulære rejse er der inkluderet helpension ombord samt alle vores udflugter i land, der selvfølgelig er ført an af vores erfarne, dansktalende rejseleder. 

 

Kort - Krydstogt i Stillehavet - Fra Sydamerika til Nordamerika

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt, kategori 08
2.999,-
Udvendig dobbeltkahyt med balkon, kategori 2B
4.999,-
Indvendig enekahyt, kategori 11
6.699,-
Udvendig enekahyt, kategori 08
9.699,-
Udvendig enekahyt med balkon, kategori 2B
13.299,-
Afbestillingsforsikring
1.959,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Santiago de Chile/Los Angeles t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 1 nat på Hotel Funador**** i Santiago de Chile
 • 15 nætter ombord på Celebrity Eclipse****+
 • 16 x morgenmad (3.-16. dag) 
 • 17 x frokost (2.-18. dag)
 • 16 x middag (2.-17. dag)  
 • Velkomstcocktail ombord
 • Byrundtur i Santiago de Chile
 • Byrundtur i La Serena
 • Entré til Det Arkæologiske Museum i La Serena
 • Byrundtur i Lima
 • Byrundtur i Manta og Montecristi
 • Besøg på Tagua-fabrikken
 • Udflugt i Costa Rica med bådtur
 • Byrundtur i Santa Maria Huatulco
 • Besøg på Don Gabriels kaffeplantage
 • Udflugt til Todos Santos 
 • Rundvisning på skibet Queen Mary
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge
 • Informationsmøder og foredrag ombord
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Rejseforedrag inden afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dato og sted et par måneder før, du skal af sted på din drømmerejse.

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

Du kan downloade programmet som pdf her.

1. dag: Over Atlanterhavet

Du møder vores rejseleder i Københavns Lufthavn. Herfra flyver vi med Air France over Paris til Santiago de Chile. 

2. dag: Ankomst til Santiago de Chile

Vi lander i Chiles hovedstad først på formiddagen, og fra lufthavnen kører vi direkte til vores hotel. Vi ankommer tidligt, så det er ikke sikkert alle værelser er klar ved ankomsten. Men der er mulighed for at deponere vores bagage, og gå en tur i nærområdet og måske spise lidt frokost. Resten af dagen kan du slappe af og få rystet den lange flyvetur af dig. Vi mødes om aftenen til en fælles velkomstmiddag og en lille snak om de store eventyr, der venter forude de kommende uger. 

Inkluderede måltider: Middag. 

Santiago de Chile med Andesbjergene som flot bagtæppe.

Santiago de Chile med Andesbjergene som flot bagtæppe.

3. dag: Byrundtur i Santiago de Chile og Celebrity Eclipse 

Afsejling kl. 18.45.
Efter et solidt morgenmåltid er vi friske og klar til rejsens første store oplevelser. Vi befinder os i den store metropol, Santiago de Chile, som ligger i skønne, maleriske omgivelser for foden af de mægtige Andesbjerge med sneklædte toppe og omgivet af vulkaner og vinmarker. Det er Chiles største by, og faktisk en af de største byer i Sydamerika med cirka 6 millioner indbyggere. Vi skal på en panoramatur i bus rundt i byen, hvor vi kommer forbi de vigtigste seværdigheder. Santiago de Chile er grundlagt i 1541 og er en god blanding af levn fra den spanske kolonitid kombineret med høje, moderne skyskrabere. Byens centrale plads, Plaza de Armas, er et naturligt samlingssted, og her finder vi både katedralen Metropolitan, Palacio de Real, rådhuset samt postkontoret. Ikke langt herfra ligger også det populære kvarter Barrio Brasil, der er fyldt med spændende butikker og hyggelige cafeer. Santiago har også masser af grønne åndehuller - blandt andet den hyggelige Santa Lucia park med springvand, små kroge og ikke mindst en helt vidunderlig udsigt over byen. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi om eftermiddagen sætter kursen nordover og følger hovedvej 68 mod havnebyen San Antonio, hvor Celebrity Eclipse ligger klar til at byde os velkommen. Vi stiger ombord på skibet, og du har herefter tid til at finde dig til rette i din kahyt. Middagen nyder vi sammen i skibets hovedrestaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Plaza de las Armas i Santiago de Chile.

Plaza de las Armas i Santiago de Chile.

4. dag: La Serena, Chile

Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 18.00.

Nyd indsejlingen til Chiles næstældste by La Serena. Her skal vi ud og se nærmere på den gamle by, som er fyldt med farverige parker, et indbydende strandområde og ikke mindre end 29 kirker. Vi starter dagens udflugt med en spadseretur igennem den centrale del af byen, som er præget af lave, koloniale bygninger. Her besøger vi Det Arkæologiske Museum, hvor vi bliver klogere på områdets historie og udvikling. Vi ser blandt andet levn helt tilbage fra diaguita-kulturen, som havde hjemme i denne provins fra det 8.-16. århundrede, indtil inkaerne erobrede området. I museets bibliotek finder vi flere originale manuskripter fra kolonitiden, som blev skrevet i området. Efterfølgende tager vi på det lokale marked, La Recova, hvor du får mulighed for at købe lokalt kunsthåndværk, ligesom du kan smage den lokale specialitet, frugtslik. Fra den nedre del af byen kører vi op til byens universitet og nyder udsigten over den smukke bugt i nabobyen Coquimbo. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter dagens udflugt til Coquimbo, hvor vi blandt andet skal besøge fyrtårnet, Faro de La Serena, som er byens ikoniske vartegn. Vi ser også nærmere på Coquimbos bugt, La Herradura, som oversat betyder hestesko. Bugten var et ideelt sted for pirater, og der huserer stadig mange historier om den legendariske bugt. Det forlyder blandt andet, at kaptajnen Sir Francis Drake skulle have begravet flere skatte her på stranden. Efter denne røverhistorie tager vi sidst på eftermiddagen tilbage til skibet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Pelikaner på kajen i Coquimbo.

Pelikaner på kajen i Coquimbo.

5.-6. dag: Afslappende dage på havet

Forkæl dig selv ombord, og nyd krydstogtlivet på det komfortable skib. Hver dag leveres en skibsavis til din kahyt, så du kan orientere dig om de mange gratis tilbud, du har mulighed for at benytte. Hver aften opføres et stort show i skibets teater, og du kan også tage en svingom på et af skibets dansegulve med levende musik.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

7. dag: Lima, Peru

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 17.00.

Om morgenen lægger vi til i havnebyen Callao, som ligger cirka 15 kilometer fra Lima, Perus hovedstad. Oprindeligt hed byen Ciudad de los Reyes, kongernes by, og den blev grundlagt, da spanierne ønskede en hovedstadskoloni nær havet, hvorfra de kunne styre deres øvrige kolonier i Sydamerika. I dag hedder byen Lima efter det indianske navn på floden Rio Rimac, der løber gennem byen. Fra skibet kører vi i bus mod det historiske hjerte ved Plaza Mayor. Sammen med rejselederen, og i selskab med en lokalguide, spadserer vi rundt i det unikke område prydet med høje palmer, og undervejs hører vi blandt andet spændende og barske historier om den spanske erobrer Francisco Pizzaro og passerer de ikoniske paladser, klostre, slotte samt palæer fra kolonitiden. Vi ser den elegante togstation Desamparados fra 1900-tallet, og mærker hvordan bydelen bærer præg af tidligere tiders spanske overklasse, som regerede frem til 1824, hvor Peru blev selvstændigt. På en lokal restaurant spiser vi en traditionel peruviansk frokost. Vi når også at besøge Parco del Amor, Kærlighedsparken, hvorfra vi nyder den fantastiske udsigt over Stillehavet og den Gaudi-inspirerede mur fyldt med små mosaikker, som omkranser parken. Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen, hvor du kan nyde afsejlingen fra skibets øverste dæk.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Katedralen på Plaza Mayor i Lima.

Katedralen på Plaza Mayor i Lima.

8. dag: På havet

Dagene ombord på skibet er aldrig kedelige. Se nærmere i din skibsavis, om der er en aktivitet, du har lyst til at deltage i. Eller læn dig tilbage og nyd sejladsen i de lækre omgivelser. Rejselederen vil også undervejs på togtet arrangere små foredrag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

13. dag: Huatulco, Mexico

Ankomst kl. 10.00. Afsejling kl. 20.00.

Oplev indsejlingen ved Mexicos vestkyst til den tropiske kystby Huatulco. Området har blandt andet havskildpadder, fisk, delfiner og hvaler, der kommer hertil i vinterperioden. Når skibet har lagt til, tager vi på udflugt i bus, og dagens første stop er et spektakulært udsigtspunkt, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over området, havet og vores skib. Herfra fortsætter vi til Santa Maria Huatulco, som er en gammel rustik landsby med en charmerende atmosfære. Byen er et klassisk eksempel på en mexicansk landsby med en gammel kirke fra 1800-tallet, hvor tårnet troner mod himlen. Her færdes lokalbefolkningen stille i gaderne, som er fyldt med antikke bygninger, og mure der er omfavnet af blomstrende bougainvilleaer. I de små restauranter kan man købe håndlavede tortillas, som kan overraske selv den mest erfarne rejsende. Vi besøger byens marked, hvor de lokale handlende sælger deres friske frugter og grøntsager, inden vi fortsætter til bonden Don Gabriels hyggelige landsted og kaffeplantage, som ligger i Oaxacan-højlandet. Her skal vi høre om kaffeproduktion, lige fra plantens spæde start til ristning af bønnerne. I disse skønne omgivelser nyder vi en lokal frokost og spadserer derefter til den nærliggende lille bjergby Pluma Hidalgo. Vi befinder os 1.350 meter over havets overflade, og det er ikke usædvanligt, at skyerne hænger lavt over området om eftermiddagen og danner et magisk landskab. Herfra kører vi tilbage til skibet efter en dag fyldt med ægte mexicansk bondeidyl. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Santa Maria Huatulco.

Santa Maria Huatulco.

14. dag: På havet

Sov længe, slap af og nyd ferielivet og de lune temperaturer fra en af skibets solstole på dækket. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

15. dag: Puerto Vallarta, Mexico

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 17.00.

Velkommen til overdådige Puerto Vallarta med den berømte strandpromenade og den flotte katedral. Tusindevis af turister valfarter til byen og dens fantastiske sandstrande. Dagen er på egen hånd, så pak eventuelt håndklædet, og tag en tur på stranden, eller gå på opdagelse langs strandpromenaden El Malecon. Frokosten kan du nyde ombord, mens vi sejler videre mod Cabo San Lucas.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Puerto Vallarta i Mexico.

Puerto Vallarta i Mexico.

16. dag: Cabo San Lucas, Mexico

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 16.00.

Cabo San Lucas ligger på den yderste spids af Baja California, som er den Californiske Halvø, hvor Cortezhavet og Stillehavet mødes. Byen er en turistby med flotte, lækre strande. Dagens udflugt tager os ud til Todos Santos, som er en billedskøn lille by beliggende ved Stillehavets kyst. Vi kører her gennem et flot varieret landskab med ørken og hvide sanddyner. Vi går en lille tur i landsbyen sammen med rejselederen, hvor vi besøger et jesuitterkloster og et spændende glasværksted. Byen har også flere kunstgallerier og en masse små butikker, så der er nok at se på. Der bliver tid på egen hånd til at indsnuse byens stemning, inden vi kører tilbage til skibet og spiser en sen frokost. Om eftermiddagen sejler vi videre mod USA.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Tacos.

Tacos.

17. dag: På havet

Nyd en dejlig sidste dag ombord på skibet. Måske frister morgenmad på sengen, lidt skønhedspleje og motion, eller afslapning med en god bog på dækket? Dagen er din, og kursen er sat mod det sidste anløbssted, San Diego i Californien.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

18. dag: Queen Mary og hjemrejse fra Los Angeles

Ankomst kl. 6.00.

Vi ankommer tidligt til San Diego, hvor det er blevet tid til at tage afsked med Celebrity Eclipse. Efter morgenmaden går vi fra borde og kører nordover langs kysten til Long Beach, hvor det legendariske skib Queen Mary ligger. Vi går ombord og oplever stemningen fra en tid, hvor hun var et af verdens mest luksuriøse passagerskibe med berømtheder som Bob Hope, Clark Gable og Winston Churchill ombord. Under 2. verdenskrig blev skibet brugt til at transportere tropper. Det blev desuden malet gråt og fik tilnavnet Det Grå Spøgelse. Efter krigen blev skibet ført tilbage til sit glamourøse udseende, og i dag er det pensioneret og fungerer som museum. Rejselederen viser rundt, og vi hygger os ombord med en dejlig frokost. Først på eftermiddagen kører vi det sidste stykke ud til Los Angeles lufthavn, hvorfra vi flyver med Air France via Paris til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Skibet Queen Mary i San Diego.

Skibet Queen Mary i San Diego.

19. dag: Hjemkomst

En stor rejse i Stillehavet er slut. Vi ankommer til København om eftermiddagen efter en fantastisk tur, og med kufferten fyldt med uforglemmelige oplevelser i to af verdens store kontinenter. 

Hotelinformation

Celebrity Eclipse ****+
VisSkjul

Celebrity Cruises skibe bliver ofte kåret som værende blandt de bedste i verden. Celebrity Eclipse er med i den flåde af skibe, der tilhører den prisvindende Solstice-klasse. Skibet har 14 dæk, plads til 2.850 passagerer samt et mandskab på 1.210 personer. Skibet blev søsat i 2010, men er blevet gennemgribende renoveret i 2015. Klædt i marmor, varme træsorter og glas giver Celebrity Eclipse et indtryk af luksus.

Ombord findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Som man kan forvente hos Celebrity Cruises, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne, lige fra den uformelle Oceanview Café til den mere formelle Qsine Restaurant. Bemærk, at der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. 

Derudover finder du hyggelige barer, lounges, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi samt et wellnessområde kun for voksne. Skibet har også et førsteklasses træningscenter med blandt andet yoga og tai chi samt et lækkert spa med skønhedssalon. Skibet har desuden sit eget store, flotte teater, hvor du kan lade dig underholde af Broadwayinspirerede shows. Her er kort sagt alt, hvad hjertet kan begære; både den velduftende italienske kaffebar Café al Bacio, en hyggelig vinbar samt den populære Martinibar med den frosne bardisk, der holder dine cocktails dejligt kølige, mens du beundrer bartendernes jongleren med flasker, glas og cocktailshakere.

Vi benytter indvendige kahytter kategori 10 eller 11 (ca. 18 m2) og udvendige kahytter kategori 08 samt kahytter med balkon kategori 2C eller 2B (ca. 19 m2 med ca. 5 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Classic drikkepakke er inkluderet ved bestilling af udvendige kahytter kategori 08 eller kahytter med balkon kategori 2C eller 2B (værdi: 55 USD pr. dag pr. person). Dette gælder dog ikke på krydstogtet i Stillehavet fra Sydamerika til Nordamerika den 13. marts 2020. 

Classic drikkepakke består af:
Lokale drikkevarer i restauranter og barer ombord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan det tilkøbes ombord til 10 USD pr. person pr. dag.

Det flotte skib Celebrity Eclipse.
Det flotte skib Celebrity Eclipse.
Al Carte restauranten Moonlight på Celebrity Eclipse.
Al Carte restauranten Moonlight på Celebrity Eclipse.
Pooldækket på Celebrity Eclipse.
Pooldækket på Celebrity Eclipse.
Café Oceanview på Celebrity Eclipse.
Café Oceanview på Celebrity Eclipse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Sydamerika

Bagage

På Air France må du medbringe 23 kg i ind tjekket bagage samt 12 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende mål 55 x 35 x 25 cm (længde x bredde x dybde).

Drikkepenge

I Vitus' pris er drikkepenge inkluderet også på udflugter i land undervejs på rejsen.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Forplejning om bord på flyet

På Air France er der inkluderet mad og drikkevarer. Særlige vine eller spiritus skal der evt. betales ekstra for ombord.

Klima

Gennemsnitsdagtemperaturer:

Santiago: ca. 18 grader
La Serena: ca. 17 grader
Lima: ca. 23 grader
Manta: ca. 27 grader
Puntarenas: ca. 29 grader
Huatulco: ca. 27 grader
Puerto Vallarta: ca. 22 grader
Cabo San Lucas:ca. 21 grader
San Diego: ca. 16 grader
Los Angeles: ca. 14 grader
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk.

Pas

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter endt hjemrejse.

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad, skal du kontakte os i god tid således, at vi kan bestille dette hos flyselskabet. 

Tidsforskel

Chile -6 timer, Peru -6 timer, Mexico -7 timer, Los Angeles -9 timer.

Udflugtspakke

Alle udflugter er inkluderet i rejsens pris i henhold til Vitus program.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk.
Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

US Dollar USD, Chilenske Peso CLP, Peruvianske Nuevo sol PEN, Ecuador USD, Costa Rica Colon CRC, Mexikanske Peso MXN

Visum

Danske statsborgere behøver ikke visum for indrejse i henholdsvis Chile, Ecuador, Mexico og Costa Rica så længe opholdet har en varighed under 90 dage. Der kræves indrejsetilladelse til USA i henhold til nedenstående regler.

Pas og visumregler for indrejse i USA

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark.
 
Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta. 

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.
Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling på telefonnummer 78 75 84 60 senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 
 
Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA-ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 
 
For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmeside på:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa-pas-og-visum/
 
Den Amerikanske Ambassade kan kontaktes på:
U.S. Embassy in Denmark, Dag Hammerskjölds Allé 24, 2100 København Ø, tlf. 33 41 71 00, fax. 35 43 02 23.
 
Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.
På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse.

APIS (Advanced Passenger Information System)
Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. I den forbindelse skal Vitus have en kopi af alle gæsters pas (billedsiden). Venligst scan og mail kopien til fly@vitus-rejser.dk eller send pr. post, så den er os i hænde senest den 6 uger inden afrejse.
Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
Skriv venligst destination og billet nr. på kopien.
 

Information vedrørende: Krydstogt med Celebrity Eclipse 2020

Alkohol ombord

Personer over 21 år må medbringe 2 flasker vin på skibet i håndbagagen. Bemærk at der samlet kun må medbringes 2 flasker per kahyt. Vinen må kun nydes i kahytten. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepakke

Classic drikkepakke er ikke inkluderet ved bestilling af udvendige kahytter og balkonkahytter, da dette krydstogt er et såkaldt "repositionering cruise", hvor man flytter skibet fra et område til et andet. Drikkepakke kan tilkøbes på Celebrity's hjemmeside. Se mere her.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet.
Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter til brug på hotellerne.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.celebritycruises.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord, mod betaling. WiFi findes i visse områder, egen bærbar må medbringes for at benytte dette. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, eller du kan koble dig op på de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.
Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibet er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, - og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Celebrity Cruises hjemmeside: www.celebritycruises.dk.  Her kan man også se de udflugter, skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning med videre er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Celebrity Cruises danske hjemmeside www.celebritycruises.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.