Tema: Middelhavet must sees

Middelhavets salte bølger er omgivet af så vidunderlige og forskellige ting som spansk temperament, olivenlunde, sydfransk charme, vinmarker, det italienske køkken, oldtidsminder, smukke middelalderslotte, græske paradisøer, rivierastemning og meget, meget mere. Tag med til det azurblå Middelhav, der i særdeleshed er omgivet af Europas lange og spændende historie med monumenter og oplevelser i verdensklasse. Vi har her udvalgt otte af de største "must sees", som du kan opleve med Vitus Rejser i sommeren 2017.

1. La Sagrada Familia, Barcelona

Arkitekten Antoni Gaudí har i høj grad været med til at præge Barcelonas udseende. Hans særprægede stil og leg med former og farver ses flere steder i byen. Prægtigst er dog hans ufuldendte kirke, La Sagrada Família. Den utrolige kirke, der også er Barcelonas vartegn, blev påbegyndt i 1883 og forventes først færdig i år 2026 – 100 år efter Gaudís død! Som et eventyrslot med høje spir, utallige mosaikker og fantasiblomster er La Sagrada Família en katedral af enorme dimensioner. 12 tårne skal repræsentere apostlene, fire tårne evangelisterne og to tårne symboliserer Jesus og Jomfru Maria. I selve kirkerummet strækker majestætiske søjler sig mod loftet, som var de træer, og gennem utallige farvede ruder skinner dagslyset ind, som var det den skønneste sommerdag i skoven. En absolut eventyrlig oplevelse! Det er ikke uden grund, at La Sagrada Família er en af Spaniens mest besøgte seværdigheder.

Oplev La Sagrada Família med Vitus Rejser i 2017 på rejserne: På vores 12-dages krydstogt fra Barcelona til Amsterdam, hvor vi besøger hele seks forskellige lande. Bo i hjertet af byen ved det berømte strøg, La Rambla på vores 5-dages flyrejse til Barcelona. Du kan også tage med på vores 7-dages flyrejse til Santa Susanna & Barcelona, hvor vi bor i den stemningsfulde by Santa Sussanna og skal på opdagelse i kulturbyen Barcelona.

2. Den Franske Riviera

Den Franske Riviera er noget helt for sig og i udpræget grad et tilflugtssted for ægte livsnydere. Den smukke kyststrækning, der også går under navnet Côte d'Azur (den azurblå kyst), ligger i skøn forlængelse af Sydfrankrigs fantastiske Provence-region. Ud af dette bjergrige, lavendelprydede og velduftende område kommer også noget af Frankrigs bedste vin. Det var her vinproduktion i Frankrig startede for 2.600 år siden, og bedst kendt er måske den provencalske rosé. Har man først fået serveret et køligt glas rosé i skyggen på en varm dag i det sydfranske, forstår man glimrende hvorfor kombinationen er eminent. Langs Den Franske Riviera finder vi en herlig perlerække af historiske, mondæne badebyer. Marseilles, Nice, Cannes og Monaco er måske blandt de mest berømte, men glem ikke de mindre og meget charmerende byer, som for eksempel kystbyen Menton.

I 2017 har du også mulighed for at tage med os til Den Franske Riviera, eller du kan nyde Pragtfulde Provence

3. Efesos, Kusadasi

En rejse til antikke Efesos er en rejse 2.500 år tilbage i tiden. Oldtidsbyen ligger i det vestlige hjørne af Tyrkiet og fungerede i sin tid som hovedstad i romerriget Asia Minor. Stedet er et overflødighedshorn af antikke bygninger, og det store ruinområde giver et indtryk af den pragt, som en storby havde på romersk tid. De første udgravninger foregik i 1863-74 ved arkæologer fra
British Museum. I 1869 fandt man det berømte Artemistemptel – et af oldtidens syv underværker. Blandt udgravningerne findes også den græske verdens største teater med plads til cirka 25.000 tilskuere. Fra teatret førte en pragtgade ned til havnen, da kysten dengang gik helt op til byen. I Efesos findes også et af de bedst bevarede antikke biblioteker, Celsus bibliotek, der er bygget cirka år 120 e.Kr. Også en række velbevarede og rige privathuse er blevet fundet. Her er flere af rummene dekoreret med vægmalerier og gulvmosaikker.

Antikke Efesos i Kusadasi og meget mere kan du opleve på rejsen: Rom og Krydstogt i Middelhavet

4. Venedig

Venedig skal opleves! Den unikke, gamle by består af hele 118 øer, hvor lejlighedsbygninger, overdådige paladser, store og små pladser og kirker alt sammen er bygget på træpæle, som er banket  ned i områdets dyndagtige undergrund. Venedig blev grundlagt i det 5. århundrede og var allerede en stor sømagt i det 11. århundrede. Her er gader erstattet af kanaler, smalle brostens­belagte gyder samt broer, og busser, taxaer og biler er erstattet af både, der sejler byens beboere og turister rundt. Manglen på motorstøj og trafik giver byen en ganske særlig stemning. Selv efter mange besøg i byen, kan man få fornemmelsen af at blive væk i de mange, smalle og labyrintiske gader. Livet omkring kanalerne findes ikke magen til andre steder i verden. Den klassiske udsigt over Canal Grande fra Rialtobroen eller Akademibroen er fantastisk! Gå heller ikke glip af byens enorme Markusplads og den smukke Markuskirke med de mange flotte, gyldne mosaikker.

Se den synkende by med dine egne øjne på rejsen: Venedig uden stress

5. Akropolis, Athen

Akropolis er græsk og betyder "høj by". Der ligger flere akropoliser i Grækenland, men på grund af stedets betydning er den i Athen almindeligt kendt som Akropolis. På toppen af Akropolisklippen troner resterne af Parthenontemplet med en uovertruffen udsigt over Athen. Templet blev bygget cirka 500 år før vores tidsregning og vidner om en svunden tid, hvor stedet fungerede som administrativt og religiøst centrum. Akropolis hæver sig stejlt fra Attika-sletten med klipper på alle tre sider, hvorfor den kun er tilgængelig til fods fra vest. Udover det majestæ­tiske Parthenontempel ligger også det lille Athena Nike-tempel og Dionysos teater på Akropolis.  

i 2017 er der gode muligheder for at nyde udsigten over Athen fra Akropolis på rejsen til Athens Riviera. På vores storslåede Kulturrejse i Grækenland, skal vi opleve det klassiske Grækenland, hvor de mange inkluderede oplevelser står i kø. 

6. Santorini

Vulkanøen Santorini går ikke uden grund under navnet "Postkortøen". Øen er en absolut skønhed i det græske øhav og er med sine hvidkalkede huse og blå vinduer en af verdens mest
fotograferede. Santorini byder på varme vulkanske kilder, uovertrufne lokale vine og lækre badestrande, hvor sandet er enten hvidt, rødt eller sort alt efter hvilket vulkansk lag, der er synligt. Den billedskønne og hyggelige by Oia er berømt for sine smukke solnedgange. Byen ligger på en af øens højeste punkter på den vestlige kyst og byder på en fantastisk udsigt over bugten. Her har du også et rigt udbud af caféer og tavernaer. Befinder du dig i Oia om aftenen, er det obligatorisk at finde en taverna på kraterkanten og med god udsigt, så du kan nyde din souvlaki, moussaka og retsina til den spektakulære solnedgang.

I 2017 slår vi et smut forbi Santorini på rejsen: Rom og krydstogt i Middelhavet

7. Colosseum, Rom

Et af Roms bedst kendte, og antikkens nok mest imponerende, bygningsværk er amfi­teateret Colosseum, der med 50.000 siddepladser og cirka 5.000 ståpladser er verdens største af sin slags. Med 80 nummererede indgange anslås det, at det blot tog ti minutter for de mange tilskuere at indtage deres pladser.  Bygningsværket blev påbegyndt af kejser Vespasian i år 70 e.Kr. og fuldført af hans søn Titus i år 80 e.Kr. Amfiteateret blev blandt andet brugt til gladiatorkampe, og navnet stammer fra den tidlige middelalder, hvor amfiteateret blev opkaldt efter den store kolos, der stod på pladsen foran. Colosseum er ikke rund, men formet som en elipse, og bygningens skelet består af 80 store piller, som bærer facaden, og som har en højde på mere end 45 meter.

Vi rejser til den evige stad og ser Colosseum i 2017, når vi rejser til Rom. Du kan også få lidt af det hele, når vi udforsker Rom og nyder afslapning ombord på skibet på rejsen: Rom og krydstogt i Middelhavet

8. Pompeji

Pompeji var en større romersk by nær Napoli i den italienske region Campania, som blev begravet, da vulkanen Vesuv gik i udbrud den 24. august, år 79 e.Kr. Sammen med byen Herculaneum blev Pompeji fuldstændigt begravet under et flere meter tykt lag aske og pimpsten i løbet af det voldsomme udbrud, som varede i to dage. Arbejdet med at udgrave byen startede omkring år 1748, men først i perioden 1924-1961 skete de mest markante udgravninger, der viser det Pom­peji, man kan opleve i dag. Man mener, at en tredjedel af byen endnu ikke er udgravet. Cirka 2.000 mennesker, svarende til en tiendedel af byens befolkning, er blevet fundet i udgrav­ningerne. De mennesker, der ikke nåede at flygte, er således blevet fanget i deres dødsøjeblik, indkapslet i den cementlignende masse, som blandingen af pimpsten, aske og vand dannede omkring dem.

i 2017 besøger vi Pompeji på rejsen: Amalfikysten