Tema - Storbyferie

Storbyrejser rummer det hele

De lækreste restauranter, de flotteste museer, de største seværdigheder, de billigste og bedste butikker, masser af kultur og ikke mindst de største oplevelser. Rejs med på en indholdsrig storbyrejse, der rummer det hele. Se alle vores storbyrejser her.

Hvad er en storby?
Der findes forskellige definitioner på, hvad en storby er. Den mest anvendte er forfatteren Dirk Brongers version: Et byområde med mindst 1 million indbyggere. I en storby lever mange mennesker tæt sammen. Forskellige nationaliteter og persontyper ses i gadebilledet. Der er tempo, det summer af liv og aktivitet.

Rejs med til Europas storbyer, der altid byder på forlystelser og nye trends. Byernes historie kan opleves på mange interessante museer, men også i selve gadebilledet. Metropolerne er i konstant udvikling samtidig med, at de forsøger at holde fast ved gamle traditioner og bevare deres identitet. Året rundt tilbyder vi et bredt udvalg af busrejser og flyrejser til mange forskellige destinationer. Se en samlet oversigt over alle storbyrejser her. 

Et væld af muligheder
Det er et hit at rejse på storbyferie. Flere og flere danskere vælger denne rejseform uanset, om man er til aktivitet eller afslapning. Her får man et ”time out” fra hverdagen, tid til at afslappe af i godt selskab, om det er med venner og familie eller i selskab med nye bekendtskaber fra gruppen. Storbyerne kan besøges om det er forår, efterår, sommer eller vinter. Årstiderne tilføjer hver især noget specielt for ens besøg. I foråret kan du nyde en varm kop kaffe på en fortovscafe alt imens solen titter frem. Sommeren indbyder til at sidde i mange af byernes parker, hvor afslapning i solens varme med en kølig drink er oplagt. Du kan også tage af sted i efteråret, hvor byerne er som malerier - farvet med de skønneste efterårsfarver. Hvis et besøg i vinteren er mere dig, så se vores mange julemarkedsrejser, hvor storbyerne er smukt dekoreret med julelys.

I storebyerne findes der ikke den varer, som du ikke kan købe. Man oplever ofte at finde lige netop det, som man ikke vidste, at man stod og manglede. Prøv for eksempel at gå rundt i Berlins fantastiske KaDeWe, som er et paradis! Eller tag på shoppetur i Kievs mange shoppingcentre og markedshaller, hvor der er rig mulighed for både at shoppe, købe spændende souvenirs eller smage på forskellige ukrainske specialiteter.

Måske en sachertorte på en fortovscafé i den gamle kejserby Wien – eller en kold og tjekkisk øl på Prags gamle rådhusplads. Gallerier, museer i verdensklasse, teatre, musik, gastronomi, shopping og natteliv findes i massevis i blandt andet Paris, Barcelona og Tallinn.

Afslappende spadsereture gennem smukke parker som den berømte Park Güell i Gaudís Barcelona, hvor også Gaudís La Sagrada Família snart står færdig, eller nyd den friske luft i det bilfri centrum i Europas mest oversete hovedstad, Ljubljana. Hengivelse til museernes skønne kunstværker som på Louvre i Paris eller det flotte jugendkvarter i Riga. Ekstraordinære middage på et middagscruise på Donau i Budapest, eller som middagsgæst til en skøn middag med kaviar og mousserende Shabo-vin – Ukraines svar på champagne – i Kiev. Det er bare at vælge. Storbyen er åben døgnet rundt. Her leveres varen i dit tempo!

Det er nemt og billigt
Ligegyldig hvilken storby du vælger at rejse til, kommer du hjem med spændende oplevelser. Storbyferie med Vitus Rejser er både nemt og billigt. Fly, hotel, transfers og mindst en udflugt med dansktalende rejseleder er inkluderet i rejsens pris. Du får dermed en god kombination af udflugter og tid på egen hånd. At tage på en storbyferie giver mulighed for ekstraordinære oplevelser for selv mindre budgetter. Hotellerne ligger således, at det er let at komme rundt til fods eller med byens egne transportmidler.

Storbyferie, citybreak eller miniferie
Måske har du allerede en favoritstorby, som du besøger igen og igen – eller måske ønsker du at opleve byernes forskelligheder? Vitus Rejser har valgt en vifte af nogle af de bedste og mest interessante storbyer, som du kan rejse med til. Europas storbyer kan opleves med både bus, fly og på krydstogt. Gå på opdagelse i storbyerne og find byens sjæl og hemmeligheder.
Storbyen venter på dig!

Se alle vores storbyrejser her.