Pakkerejsegaranti: Bestilt trygt din rejse

Det er vigtigt for os, at du kan føle dig tryg, når du bestiller en rejse hos Vitus Rejser.

Derfor er du beskyttet af Vitus Rejsers Pakkerejsegaranti samt Pakkerejseloven, når du køber din rejse hos os.

Gennemføres din rejse ikke, får du dine penge retur

Når du køber din pakkerejse hos Vitus Rejser, er dine penge sikret, hvis rejsen ikke kan lade sig gøre.

 • Hos Vitus Rejser følger vi Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Udenrigsministeriet opdaterer deres rejsevejledninger hver fredag eftermiddag.

 • Hvis Udenrigsministeriet 7 dage før afrejse fraråder rejser til dit rejsemål, vil din rejse blive aflyst, og du vil få refunderet det fulde indbetalte beløb, med undtagelse af det obligatoriske administrationstillæg på kr. 89,- pr. rejsende, der bl.a. dækker gebyr til Rejsegarantifonden.

 • En forudsætning for refusion er, at du indbetaler restbeløbet i henhold til de betalingsfrister, der fremgår af dit rejsebevis.

 • Fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til dit valgte rejsemål, vil din rejse blive gennemført. Rejser i Danmark gennemføres så vidt muligt.

 • Vitus Rejser er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden.

Hvornår får jeg besked, om en rejse gennemføres.

Du vil blive kontaktet personligt angående din rejses gennemførsel senest 7 dage før afrejse.

Coranapas

Rejser til udlandet:

For at deltage på en rejse til udlandet skal du i henhold til danske og udenlandske myndigheder fremvise et gyldigt coronapas. Vi afventer stadig information om det fælles EU-vaccinepas, som skal gælde fra 1/7.  Du skal være opmærksom på, at der kan komme krav om coranatest, selvom du er færdigvaccineres. Vi opdaterer informationen, så snart, vi kender de specifikke rammer for udlandsrejser.

Rejser i Danmark:

Alle gæster skal være i besiddelse af et gyldigt coronapas undervejs på hele rejsen. Et coronapas fungerer som dokumentation for, om du er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer. Både PCR-test og kvik-test godtages. Du er selv ansvarlig for at blive testet undervejs på rejsen, men rejselederen er behjælpelig med at finde et testcenter. 

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at retningslinjerne for både rejser i Danmark og udlandet kan ændre sig i takt med udviklingen af det fælles EU-vaccinepas og både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. Skulle det blive nødvendigt med flere forholdsregler på din rejse eller ændrer reglerne sig, vil du modtage mere information om disse senest 7 dage før afrejse. 

Ønsker du selv at annullere din rejse, gælder vores almindelige afbestillingsregler.

Tryghed undervejs på rejsen

Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg undervejs på din rejse, og vi følger naturligvis alle gældende retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Vi håber selvfølgelig, at du vil være med til at overholde retningslinjerne, så vi sammen kan passe på hinanden – og nyde ferien.

I øjeblikket er genåbningen af Danmark samt resten af verden i fuld gang, og udvikligen går hurtigt. Derfor ved vi heller ikke præcist, hvilke restriktioner, der kan blive nødvendige på vores rejser.

Nedenstående forholdsregler kan derfor ændre sig i takt med både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. Skulle det blive nødvendigt med særlige eller flere forholdsregler på din rejse, vil du modtage mere information om disse senest 7 dage før afrejse. 

 • Coronapas:
  Du skal medbringe og fremvise coronapas iht. gældende regler. Hvad der præcist gælder for dit rejsemål, modtager du information om senest 7 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at nuværende retningslinjer kan ændre sig i takt med udviklingen af det fælles EU-vaccinepas og både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. 

 • Mundbind/visir:
  På vores busrejser skal der benyttes mundbind/visir ved kørsel i bussen og ombord på færger i henhold til både de danske og lokale myndigheders anvisninger. På flyrejser skal der benyttes mundbund/visir i lufthavne og ombord på flyene. Lokalt kan der være krav om brug af mundbind/visir i f.eks. butikker, på museer mm. Du skal selv medbringe mundbind/visir. Vores rejseledere informerer naturligvis også om gældende lokale retningslinjer.
  Bemærk: Fra mandag d. 14/6 bortfalder kravet om brug af mundbind i Danmark på bl.a. restauranter og i turistbusser.

 • Der vil være håndsprit tilgængeligt, og vi opfordrer til, at du bruger denne ofte.

 • Ved buskørsel er alle gæster placeret, så der kigges i samme retning.

 • Busser rengøres dagligt med ekstra fokus på kontaktflader.

 • Ventilationen i vores busser sikrer, at luften udskiftes 7-8 gange i timen.

 • På hoteller, skibe, ved restaurantbesøg og på udflugter overholdes sundhedsmyndighedernes anbefalinger naturligvis. Det kan bl.a. betyde, at servering, adgang til museer osv kan tage længere tid end normalt. ​

Hvad kan du selv bidrage med:

 • Bliv hjemme, hvis du har det mindste tegn på sygdom eller formoder at være smittet. Vi gør opmærksom på, at du af hensyn til alles sikkerhed kan blive afvist ved afrejse, hvis du udviser tegn på at være smittet med Covid-19. En sådan afvisning er uden ansvar for Vitus Rejser, og et eventuelt krav om tilbagebetaling af rejsens pris skal rettes til din afbestillingsforsikring.

 • Hold afstand, vask og sprit hænder og overhold anbefalede retningslinjer.

 • Hav forståelse for, at ting kan være anderledes eller tage længere tid end normalt. Det gælder i bussen, i lufthavne, på færger, på hoteller og skibe, ved servering mm. Dette for at sikre en god og ikke mindst tryg rejseoplevelse for alle.  

  Vilkår for rejser bestilt med Tryghedsgaranti

 • Rejsen skal være bestilt senest d. 1/6 2021, og tilbuddet gælder på alle rejser med afrejse t.o.m. 31/10 2021.
 • Tilbuddet gælder også dig, der allerede har købt en rejse til ovenstående periode.

 • Du kan afbestille eller ombooke én gang til en ny rejse med afrejse i 2021 - og du behøver ikke fortælle os hvorfor eller f.eks. fremvise lægeattest. Afbestilling eller ombooking sker mod et gebyr svarende til det obligatoriske administrationstillæg på 89 kroner. Afbestilling eller ombooking skal ske senest 61 dage før afrejse. 

 • Hvis din nye rejse er dyrere end den oprindelige, skal du betale prisforskellen.

 • Eventuel tilkøbt rejseforsikring og afbestillingsforsikring refunderes ikke.

 • Forudsætningen for, at tilbuddet træder i kraft er, at der indbetales depositum på rejsen senest 10 dage efter bestilling, og at restbeløb indbetales på den fastsatte dato.