Bestil trygt din rejse

Det er vigtigt for os, at du kan føle dig tryg, når du bestiller en rejse hos Vitus Rejser.

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, er du beskyttet af Lov om Pakkerejser. Vitus Rejser er naturligvis også medlem af Rejsegarantifonden.

Gennemføres din rejse ikke, får du dine penge retur

Når du køber din pakkerejse hos Vitus Rejser, er dine penge sikret, hvis rejsen ikke kan lade sig gøre.

 • Hos Vitus Rejser følger vi Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
 • Hvis Udenrigsministeriet 7 dage før afrejse fraråder rejser til dit rejsemål, og/eller kan din rejse ikke gennemføres pga. lokale restriktioner, vil din rejse blive aflyst, og du vil få refunderet det fulde indbetalte beløb.
   
 • En forudsætning for refusion er, at du indbetaler restbeløbet i henhold til de betalingsfrister, der fremgår af dit rejsebevis.
   
 • Fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til dit valgte rejsemål, vil din rejse blive gennemført. Rejser i Danmark gennemføres som normalt.
   
 • Ønsker du selv at annullere din rejse, gælder vores almindelige afbestillingsregler.
   
 • Vitus Rejser er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden.

Særligt om indrejse og rejserestriktioner i forbindelse med Covid-19

I langt de fleste europæiske lande kan du rejse mere eller mindre som før corona. Der kan dog stadig gælde særlige indrejseregler samt rejserestriktioner.

For at deltage på din rejse, skal du i henhold til danske og udenlandske myndigheder fremvise et gyldigt coronapas, hvis dette kræves af destinationslandet. Du skal være opmærksom på, at der kan komme krav om coronatest, selvom du er færdigvaccineret, og udfyldelse af indrejseformularer, samt at der kan forekomme lokale restriktioner, som f.eks. brug af mundbind.
 
Vi gør opmærksom på, at retningslinjerne hurtigt kan ændre sig i takt med danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. Gælder der særlige indrejseregler og/eller rejserestriktioner på din rejse, vil du få besked om dette senest 7 dage før afrejse.
 
Det er til enhver tid den rejsendes ansvar at opfylde de til rejsen nødvendige indrejsekrav, herunder at være i besiddelse af de af destinationslandet påkrævede dokumenter.

Bemærk: Er du ikke færdigvaccineret, og skal du testes undervejs på rejsen, skal du på egen hånd tage til nærmeste teststed samt betale eventuelle testomkostninger. Det kan desværre betyde, at du ikke kan deltage på f.eks. en udflugtsdag, og du vil derfor få mest muligt ud af din rejse, når du er færdigvaccineret. Vi gør også opmærksom, at der kan være lande, som ikke tillader indrejse, hvis du ikke er færdigvaccineret. Dette er uden ansvar for Vitus Rejser, da det er den rejsendes pligt at til enhver tid opfylde de gældende indrejseregler.
 

Tryghed undervejs på rejsen

Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg undervejs på din rejse, og vi følger naturligvis alle gældende retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Vi håber selvfølgelig, at du vil være med til at overholde retningslinjerne, så vi sammen kan passe på hinanden – og nyde ferien. 

 • Coronapas:
  Du skal medbringe og fremvise coronapas iht. gældende regler. Hvad der præcist gælder for dit rejsemål, modtager du information om senest 7 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at retningslinjerne kan ændre sig i takt med både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. 
   
 • Mundbind:
  På vores busrejser (ej på rejser i Danmark) skal der benyttes mundbind/visir ved kørsel i bussen og ombord på færger i henhold til de lokale myndigheders anvisninger. På flyrejser skal der ikke længere benyttes mundbind i europæiske lufthavne og på europæiske flyvninger. Lokalt kan der være krav om brug af mundbind/visir i f.eks. butikker, på museer mm. Du skal selv medbringe mundbind/visir. Vores rejseledere informerer naturligvis også om gældende lokale retningslinjer.
 • På rejsen:
  I busser samt på fly, hoteller, skibe, ved restaurantbesøg og på udflugter overholdes sundhedsmyndighedernes anbefalinger naturligvis. Det kan bl.a. betyde, at servering, adgang til museer osv kan tage længere tid end normalt. ​

Hvad kan du selv bidrage med:

 • Bliv hjemme, hvis du har det mindste tegn på sygdom eller formoder at være smittet. Vi gør opmærksom på, at du af hensyn til alles sikkerhed kan blive afvist ved afrejse, hvis du udviser tegn på at være smittet med Covid-19. En sådan afvisning er uden ansvar for Vitus Rejser, og et eventuelt krav om tilbagebetaling af rejsens pris skal rettes til din afbestillingsforsikring.

 • Hold afstand, vask og sprit hænder og overhold anbefalede retningslinjer.

 • Hav forståelse for, at ting kan være anderledes eller tage længere tid end normalt. Det gælder i bussen, i lufthavne, på færger, på hoteller og skibe, ved servering mm. Dette for at sikre en god og ikke mindst tryg rejseoplevelse for alle.  
 • Sørg for at have en god afbestillingsforsikring og en god rejseforsikring. Vitus Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring, der har en god dækning i forbindelse med Covid-19.