Pakkerejsegaranti: Bestil trygt din rejse

Det er vigtigt for os, at du kan føle dig tryg, når du bestiller en rejse hos Vitus Rejser.

Derfor er du beskyttet af Vitus Rejsers Pakkerejsegaranti samt Pakkerejseloven, når du køber din rejse hos os.

Gennemføres din rejse ikke, får du dine penge retur

Når du køber din pakkerejse hos Vitus Rejser, er dine penge sikret, hvis rejsen ikke kan lade sig gøre.

 • Hos Vitus Rejser følger vi Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Pr. 15/10-2021 normaliseres rejsevejledningerne, så de ikke længere farves efter COVID-19 smitte i et land, men efter sikkerhedsfaktorer for den rejsende som terror, krig, uro med videre. 

Dette betyder, at Udenrigsministeriet ikke længere fraråder rejser til udlandet på baggrund af COVID-19, hvis man er immun eller færdigvaccineret.

 • Vi anbefaler dog, at du også selv holder dig orienteret om rejsevejledningen for dit rejsemål på Udenrigsministeriets hjemmeside. 
   
 • Hvis Udenrigsministeriet 7 dage før afrejse fraråder rejser til dit rejsemål, og/eller kan din rejse ikke gennemføres pga. lokale restriktioner, vil din rejse blive aflyst, og du vil få refunderet det fulde indbetalte beløb, med undtagelse af det obligatoriske administrationstillæg på kr. 89,- pr. rejsende, der bl.a. dækker gebyr til Rejsegarantifonden.
   
 • En forudsætning for refusion er, at du indbetaler restbeløbet i henhold til de betalingsfrister, der fremgår af dit rejsebevis.
   
 • Fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til dit valgte rejsemål, vil din rejse blive gennemført. Rejser i Danmark gennemføres som normalt.
   
 • Ønsker du selv at annullere din rejse, gælder vores almindelige afbestillingsregler.
   
 • Vitus Rejser er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden.

Hvornår får jeg besked, om en rejse gennemføres.

Du vil blive kontaktet personligt angående din rejses gennemførsel senest 7 dage før afrejse.

Gennemførsel af rejser:

Coronapas

For at deltage på en rejse til både udlandet og i Danmark skal du i henhold til danske og udenlandske myndigheder fremvise et gyldigt coronapas. Vi anbefaler, at du først rejser, når du er færdigvaccineret.

Er du ikke færdigvaccineret, og skal du testes undervejs på rejsen, skal du på egen hånd tage til nærmeste teststed samt betale eventuelle testomkostninger. Det kan desværre betyde, at du ikke kan deltage på f.eks. en udflugtsdag, og du vil derfor få mest muligt ud af din rejse, når du er færdigvaccineret. Vi gør også opmærksom, at der kan være lande, som ikke tillader indrejse, hvis du ikke er færdigvaccineret. Dette er uden ansvar for Vitus Rejser, da det er den rejsendes pligt at til enhver tid opfylde de gældende indrejseregler.

Du kan læse meget mere om coronapasset på www.coronasmitte.dk 

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at retningslinjerne for rejser til udlandet kan ændre sig i takt med både danske og udenlandske myndigheders anbefalinger. Skulle det blive nødvendigt med flere forholdsregler på din rejse, eller ændrer reglerne sig, vil du modtage mere information om disse senest 7 dage før afrejse. 

Tryghed undervejs på rejsen

Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg undervejs på din rejse, og vi følger naturligvis alle gældende retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Vi håber selvfølgelig, at du vil være med til at overholde retningslinjerne, så vi sammen kan passe på hinanden – og nyde ferien. 

 • Test før afrejse:

For at deltage på rejsen, og dermed sikre en god og tryg rejse for alle deltagere, skal du ved afrejse fremvise en negativ coronatest (PCR- eller lyntest), der maksimum er 48 timer gammel. Dette gælder også dig, der er færdigvaccineret og/eller tidligere smittet. Derudover skal du kunne fremvise coronapas (læs mere ovenfor).

 • Coronapas:
  Du skal medbringe og fremvise coronapas iht. gældende regler. Hvad der præcist gælder for dit rejsemål, modtager du information om senest 7 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at nuværende retningslinjer kan ændre sig i takt med både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. 
   
 • Mundbind/visir:
  På vores busrejser (ej på rejser i Danmark) skal der benyttes mundbind/visir ved kørsel i bussen og ombord på færger i henhold til de lokale myndigheders anvisninger. På flyrejser skal der benyttes mundbund/visir i lufthavne og ombord på flyene. Lokalt kan der være krav om brug af mundbind/visir i f.eks. butikker, på museer mm. Du skal selv medbringe mundbind/visir. Vores rejseledere informerer naturligvis også om gældende lokale retningslinjer.
 • Ved buskørsel er alle gæster placeret, så der kigges i samme retning.
 • Busser rengøres dagligt med ekstra fokus på kontaktflader.
 • Ventilationen i vores busser sikrer, at luften udskiftes 7-8 gange i timen.
 • På hoteller, skibe, ved restaurantbesøg og på udflugter overholdes sundhedsmyndighedernes anbefalinger naturligvis. Det kan bl.a. betyde, at servering, adgang til museer osv kan tage længere tid end normalt. ​

Hvad kan du selv bidrage med:

 • Bliv hjemme, hvis du har det mindste tegn på sygdom eller formoder at være smittet. Vi gør opmærksom på, at du af hensyn til alles sikkerhed kan blive afvist ved afrejse, hvis du udviser tegn på at være smittet med Covid-19. En sådan afvisning er uden ansvar for Vitus Rejser, og et eventuelt krav om tilbagebetaling af rejsens pris skal rettes til din afbestillingsforsikring.

 • Hold afstand, vask og sprit hænder og overhold anbefalede retningslinjer.

 • Hav forståelse for, at ting kan være anderledes eller tage længere tid end normalt. Det gælder i bussen, i lufthavne, på færger, på hoteller og skibe, ved servering mm. Dette for at sikre en god og ikke mindst tryg rejseoplevelse for alle.  
 • Sørg for at have en god afbestillingsforsikring og en god rejseforsikring. Vitus Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring.