Tryghedsgaranti med Vitus Rejser.

Tryghedsgaranti med Vitus Rejser

Senest opdateret den 24/11. 

Tryghedsgaranti med Vitus Rejser 

Det er vigtigt for os, at du kan føle dig tryg, når du bestiller en rejse hos Vitus Rejser - og at du og dine penge er sikret, hvis rejsen ikke kan lade sig gøre. Derfor er du beskyttet af Vitus Rejsers Tryghedsgaranti, når du køber din rejse hos os. Du er naturligvis også beskyttet af Pakkerejseloven, når du køber din rejse hos os.

Hos Vitus Rejser følger vi Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at hvis dit rejsemål 7 dage før afrejse er orange, vil din rejse blive aflyst, og du vil få pengene for din rejse retur.

Fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til dit valgte rejsemål, vil din rejse blive gennemført. Rejser i Danmark gennemføres så vidt muligt.

Vitus Rejser er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden.

Find svar på dine spørgsmål 

Nedenfor finder du svar på de mest stillede spørgsmål om, hvordan vi håndterer situationen omkring coronavirus/covid-19.

Vi opdaterer siden jævnligt og gør vores bedste for, at du skal føle dig tryg i en svær tid.

Vores telefontider og åbningstider i butikken er 10.00 - 15.00 mandag til fredag.

Til dig, der har bestilt en rejse

Har du bestilt en rejse til et land, hvortil der endnu ikke er åbnet op, eller rejsevejledningen igen er blevet orange, beder vi dig - sammen med os - afvente situationens udvikling og myndighedernes anvisninger. Med Vitus Rejsers Tryghedsgaranti er du sikret refusion, hvis dit rejsemål ikke åbnes op. Udenrigsministeriets opdaterer deres rejsevejledninger hver torsdag. 

Vi følger myndighedernes anbefalinger og Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Åbnes der ikke op for rejser til dit rejsemål, vil det indebære, at din rejse bliver aflyst, og du vil få refunderet det fulde indbetalte beløb, med undtagelse af det obligatoriske administrationstillæg på kr. 89,- pr. rejsende, der bl.a. dækker gebyr til Rejsegarantifonden. En forudsætning for refusion er, at du indbetaler restbeløbet i henhold til de betalingsfrister, der fremgår af dit rejsebevis.

Du vil blive kontaktet personligt angående din rejses gennemførsel senest 7 dage før afrejse.

Ønsker du selv at annullere din rejse, gælder vores almindelige afbestillingsregler.

Til dig, der overvejer at bestille en rejse

Ønsker du at bestille en rejse, så kan du trygt gøre det. Med Vitus Rejsers Tryghedsgaranti, er du sikret, hvis dit rejsemål ikke åbner op. Det betyder, at du også allerede nu kan planlægge og bestille din rejse i 2021 i god tid uden at skulle være nervøs for, at dine penge går tabt.

Vi følger myndighedernes anbefalinger og Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Åbnes der ikke op for rejser til dit rejsemål, vil det indebære, at din rejse bliver aflyst, og du vil få refunderet det fulde indbetalte beløb, med undtagelse af det obligatoriske administrationstillæg på kr. 89,- pr. rejsende, der bl.a. dækker gebyr til Rejsegarantifonden. En forudsætning for refusion er, at du indbetaler restbeløbet i henhold til de betalingsfrister, der fremgår af dit rejsebevis.

Vi anbefaler, at også sørger for en god afbestillings-og rejseforsikring, for eksempel hos Gouda, som har specifikt fokus på at dække dig godt ind også i forbindelse med coronavirus. Gouda dækker generelt bedre end almindelige indboforsikringer og forsikringer gennem kreditkortselskaber.

Gouda dækker blandt andet, hvis du bliver syg med Covid-19 inden afrejse. Hvis du bliver testet positiv for Covid-19 under rejsen, dækker forsikringen på samme måde som ved anden type sygdom dvs. bl.a. udgifter til lægebehandling. Derudover dækker Gouda feriekompensation, hvis du har været syg på din rejse. 

Læs om Goudaforsikringer i forbindelse med corona her.

Tryghed undervejs på rejsen

Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg undervejs på din rejse, og vi følger naturligvis alle gældende retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Vi håber selvfølgelig, at du vil være med til at overholde retningslinjerne, så vi sammen kan passe på hinanden – og nyde ferien.

Bemærk venligst, at nedenstående forholdsregler kan ændre sig i takt med både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. Skulle det blive nødvendigt med særlige eller flere forholdsregler på din rejse, vil du modtage mere information om disse senest 7 dage før afrejse. Dette gælder især krav om mundbind, hvor vi ser, at anbefalingerne ændres flere steder i verden med jævne mellemrum.

  • Mundbind/visir: På vores busrejser skal der benyttes mundbind/visir ved kørsel i bussen og ombord på færger i henhold til både de danske og lokale myndigheders anvisninger. På flyrejser skal der benyttes mundbund/visir i lufthavne og ombord på flyene. Lokalt kan der være krav om brug af mundbind/visir i f.eks. butikker, på museer mm. Du skal selv medbringe mundbind/visir. Vores rejseledere informerer naturligvis også om gældende lokale retningslinjer. 
  • Der vil være håndsprit tilgængeligt, og vi opfordrer til, at du bruger denne jævnligt.
  • Ved buskørsel er alle gæster placeret, så der kigges i samme retning.
  • Busser rengøres dagligt med ekstra fokus på kontaktflader.
  • Ventilationen i vores busser sikrer, at luften udskiftes 7-8 gange i timen.
  • På hoteller, skibe, ved restaurantbesøg og på udflugter overholdes sundhedsmyndighedernes anbefalinger naturligvis. Det kan bl.a. betyde, at buffet kan blive erstattet med tallerkenservering.

Hvad kan du selv bidrage med:

  • Bliv hjemme, hvis du har det mindste tegn på sygdom eller formoder at være smittet. Vi gør opmærksom på, at du af hensyn til alles sikkerhed kan blive afvist ved afrejse, hvis du udviser tegn på at være smittet med Covid-19. En sådan afvisning er uden ansvar for Vitus Rejser, og et eventuelt krav om tilbagebetaling af rejsens pris skal rettes til din afbestillingsforsikring.
  • Hold afstand, vask og sprit hænder og overhold anbefalede retningslinjer.
  • Hav forståelse for, at ting kan være anderledes eller tage længere tid end normalt. Det gælder i bussen, i lufthavne, på færger, på hoteller og skibe, ved servering mm. Dette for at sikre en god og ikke mindst tryg rejseoplevelse for alle.  

Du kan også altid selv holde dig opdateret her:

Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os her.