Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer. 

 
Krakow oplever en genfødsel. Nyd Krakows historiske middelalderkvarter og den genopståede jødiske bydel Kazimierz, eller deltag i spændende udflugter til store seværdigheder i nærheden af Krakow. Byen og omegnen huser nogle af Europas største seværdigheder og atmosfæren i Krakow emmer af nostalgi. En gåtur gennem byen er som at færdes gennem historien. De mange studerende giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er ingen turistfælder, men masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger og gode restauranter. Man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Eneværelse Krakus
495,-
Dobbeltværelse Aparthotel Pergamin
395,-
Eneværelse Aparthotel Pergamin
895,-
Afbestillingsforsikring
185,-

Ekstraarrangementer

Jødisk middag med klezmermusik
245,-
Auschwitz med frokost
295,-
Zakopane med frokost
295,-
Polsk middag inkl. drikkevarer
195,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Krakow t/r
 • Skatter og afgifter p.t. kr. 273,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Hotel Krakus***
 • 4 x morgenmad
 • 1 x folkloremiddag
 • Byrundtur i Krakow
 • Besøg i det jødiske kvarter
 • Entré til den gamle synagoge i Krakow
 • Entré til Wavel-katedralen 
 • Drikkepenge
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dag til dag program

1. dag: Krakow
Om eftermiddagen ankommer vi til Krakow, hvor rejselederen møder os. Vi slutter dagen af med en festlig folkloremiddag, hvor vi spiser god mad til musikalsk underholdning.

 
2. dag: Krakow og Det Jødiske Kvarter
Vi kører en byrundtur, hvor vi ser centrum af Krakow og slotskomplekset Wavel. Herfra har man en fantastisk udsigt over Vistula.Vi ser Wavel-katedralen, hvor de polske konger blev kronet og ligger i gravkamrene, fra dengang Polen var et magtfuldt kongerige. Renæssanceslotspladsen vækker minder om Middelhavets arkitektur.

Krakow var hovedstad i middelalderen. Nedenfor Wavelhøjen ligger Krakows velbevarede middelalderby, hvor det bilfri, afslappede, historiske centrum lokker med hyggelige fortovscaféer og rustikke middelalderkældre. Selvom adressen og udsigten er fantastisk, er priserne yderst rimelige. Frokost på egen hånd inden vi ser det jødiske kvarter. Herefter kører vi retur til hotellet.


Ekstraarrangement: Jødisk middag med klezmermusik
Middag på hyggelig jødisk restaurant med klezmermusik.

Wavel-katedralen - Krakow
Foto: På byrundturen skal vi selvfølgelig se den flotte Wavel-katedral.
 

3. dag: Dag på egen hånd eller Zakopane 
Nyd dagen i Krakow på egen hånd eller deltag i en spændende ekstraudflugt.

Ekstraarrangement: Zakopane
I Tatrabjergene ligger bjergbyen Zakopane. Undervejs besøger vi den fredede historiske landsby Chocholow med mange traditionelle polske bjælkehuse, hvor vi kigger ind hos en træskærer og ser hans barndomshjem.  Et flot panorama venter os i Zakopane, når vi med bjergbanen kommer op på toppen af Gubalowka-bjerget. Traditionel regional frokost. I landsbyen Witow er der mulighed for at se et lokalt osterøgeri med mulighed for at prøvesmage de lokale oste.

Udsigt over Zakopane fra Gubalowka-bjerget - Krakow
Foto: Udsigt over Zakopane fra Gubalowka-bjerget. 
 
4. dag: Dag på egen hånd eller udflugt til Auschwitz
Ekstraarrangement: Auschwitz inkl. frokost
Efter at have hvilet ud tager vi op ad formiddagen til Auschwitz, som ligger en god times kørsel fra Krakow. Inden rundvisningen spiser vi frokost. I den berygtede koncentrationslejr ser vi et par udvalgte barakker, hvor nogle er omdannet til museum. Enkelte står, som de blev forladt i 1945. Rundvisningen tager ca. 2 timer. Efter rundvisningen ser vi den nærliggende lejr Birkenau, hvor der er færre bygninger tilbage. Opholdet her varer ca. en halv time.
 
Først på aftenen kan alle, der har lyst, køre med bussen til centrum af Krakow. Der er mange gode og spændende restauranter i centrum. Hjemkomst på egen hånd. Det er både billigt og trygt at køre i taxa i Krakow.
 
Ekstraarrangement: Polsk middag med drikkevarer 
Om aftenen er der mulighed for at deltage i en festlig traditionel polsk 3-retters middag med lokale drikkevarer.

Ingangen til koncentrationslejren Auschwitz - Krakow
Foto: Indgangen til koncentrationslejren Auschwitz med den kendte tekst: "Arbeit macht frei".


5. dag: Hjemrejse

Først på eftermiddagen afrejse fra Krakow til København.

Hotelinformation

Hotel Krakus - KrakowHotel Krakus***
Dette er hotellet til dig, der gerne vil have et moderne hotel og værelse til  en god pris. Hotellet ligger 5 kilometer fra den historiske middelalderby og 4 kilometer fra det jødiske kvarter. Der er busser tæt på hotellet, men taxa er et nemt, sikkert og billigt alternativ. Taxaer koster ca. 50 kroner til centrum. Hotellet har gennemrenoveret alle de "standard plus"-værelser, som vi benytter. Værelserne er med nye, dejlige senge. Store badeværelser med brus. Hotellet har WiFi, bar og restaurant. Morgenmaden er god og alsidig.

Læs mere om hotellet her.Hotel Pergamin - Krakow Pergamin Aparthotel***
Dette er hotellet til dig, der gerne vil bo centralt og ikke har behov for bar/restaurant på hotellet. Centralt hotel kun få minutters gang fra den gamle middeladerby og markedspladserne. Hyggelige, charmerende og velindrettede værelser med moderne badeværelser. Aparthotel betyder, at der kun er lille morgenmadsrestaurant og ingen bar eller lounge på hotellet, men der er ikke langt til lokale beværtninger. Alle værelser har aircondition, minibar, sikkerhedsboks, TV og el-kedel.
Få mere inspiration til din rejse

Mulighederne på denne rejse til historiske Krakow er mange. Få flere ideer på nedenstående links.


Se lignende rejser

Til top