Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. 

 
Krakow oplever en genfødsel. Nyd Krakows historiske middelalderkvarter og den genopståede jødiske bydel Kazimierz, eller deltag i spændende udflugter til store seværdigheder i nærheden af Krakow. Byen og omegnen huser nogle af Europas største seværdigheder. Atmosfæren i Krakow emmer af nostalgi. En gåtur gennem Krakow er som at færdes gennem historien. De mange studerende giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er ingen turistfælder, men masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger og gode restauranter. Man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Eneværelse Hotel Krakus
495,-
Afbestillingsforsikring
185,-
Udflugtspakke: alle udflugter + polsk middag med drikkevarer ad libitum
1.275,-
Tillæg pr. person i dobbeltværelse på Pergamin Aparthotel
475,-
Tillæg for eneværelse Pergamin Aparthotel
975,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Auschwitz inkl. frokost
295,-
Saltminerne inkl. frokost
295,-
Det jødiske kvarter med middag og klesmermusik
295,-
Zakopane inkl. frokost og bjergbane
325,-
Polsk middag med drikkevarer ad libitum
165,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Krakow t/r
  • Skatter og afgifter p.t. kr. 246,-
  • Transfer til og fra lufthavn
  • 4  nætter på Hotel Krakus***
  • 4  x morgenmad
  • 1 x folkloremiddag
  • Byrundtur i Krakow
  • Entré til Wavel-katedralen 
  • Drikkepenge
  • Dansktalende rejseleder under hele opholdet i Krakow

Dag til dag program

1. dag: Krakow
Ankomst til Krakow hvor rejselederen møder os. Vi kører en byrundtur, hvor vi ser centrum og slotskomplekset Wavel. Fri tid til frokost inden vi checker ind på hotellet. Herfra har man en fantastisk udsigt over Vistula. Krakow var hovedstad i middelalderen. Vi ser Wavel-katedralen, hvor de polske konger blev kronet. I gravkamrene ligger de polske konger, fra dengang Polen var et magtfuldt kongerige. Renæssance slotspladsen vækker minder om Middelhavets arkitektur.


Neden for Wavelhøjen ligger Krakows velbevarede middelalderby. Det bilfri afslappede historiske centrum lokker med hyggelige fortovscaféer og rustikke middelalderkældre. Selvom adressen og udsigten er fantastisk, er priserne yderst rimelige. 
Vi slutter dagen af med en festlig folkloremiddag, hvor vi spiser godt til musikalsk underholdning.

Wavel-katedralen
Foto: Den første dag kører vi en byrundtur i Krakow, hvor vi selvfølgelig skal se den flotte Wavel-katedral.
 
2. dag: 
Ekstraudflugt: Auschwitz inkl. frokost
Efter at have hvilet ud tager vi op ad formiddagen til Auschwitz, som ligger en god times kørsel fra Krakow. Inden rundvisningen spiser vi frokost. Der vises en kort dokumentarfilm og udleveres et headset. Vi ser udvalgte barakker i Auschwitz - Nogle er omdannet til museum, enkelte står, som de blev forladt i 1945. Rundvisningen tager ca. 2 timer. Efter rundvisningen ser vi den nærliggende lejr Birkenau, hvor der er færre bygninger tilbage. Opholdet her varer ca. en halv time.
 
Først på aftenen kan alle, der har lyst, køre med bussen til centrum af Krakow. Der er mange gode og spændende restauranter i centrum. Hjemkomst på egen hånd. Det er billigt og trygt at køre i taxa i Krakow. Har man mere lyst til at spise på hotellet, er dette også muligt.

Auschwitz
Foto: Indgangen til koncentrationslejren Auschwitz med den berømte tekst: "Arbeit macht frei".
 
3. dag: 
Ekstraudflugt: Wieliczka-saltminerne og det jødiske kvarter
En eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. I underjordiske rum har man af saltsten bygget fantastiske skulpturer og sågar en kirke. Minen er opført på Unescos liste over verdensarv. En oplevelse i særklasse. Deltagelse kræver, at man kan klare en del trapper. Sidst på eftermiddagen ser vi det jødiske kvarter. Middag på hyggelig restaurant med klesmermusik.

Wieliczka
Foto: Et besøg i Wieliczka-saltminernes store underjordiske rum er en stor oplevelse.
 
4. dag: Zakopane 
Ekstraudflugt: Zakopane
I Tatrabjergene ligger bjergbyen Zakopane. Et flot panorama venter os, når vi med bjergbanen kommer op på toppen af Gubalowka-bjerget. Traditionel regional frokost og besøg på et frilandsmuseum. I landsbyen Wilow er der mulighed for at se lokal osteproduktion med mulighed for at prøvesmage.

Ekstraarrangement: Polsk middag med drikkevarer 
Om aftenen er der mulighed for at dltage i en festlig traditionel polsk 3-retters middag med lokale drikkevarer ad libitum.

Zakopane
Foto: Udsigt over Zakopane fra Gubalowka-bjerget.
 

5. dag: Hjemrejse


Hotelinformation

Hotel KrakusHotel Krakus***
Hotellet ligger 5 kilometer fra den historiske middelalderby og 4 kilometer fra det jødiske kvarter. Der er busser tæt på hotellet, men taxa er et nemt, sikkert og billigt alternativ. Taxaer koster mellem 35 og 45 kroner til centrum. Hotellet har gennemrenoveret alle de "standard plus"-værelser, som vi benytter. Værelserne er rummelige med nye dejlige senge. Store badeværelser med brus. Hotellet har internet, bar og restaurant. Morgenmaden er god og alsidig.

Læs mere om hotellet her.Hotel PergaminPergamin Aparthotel***
Centralt hotel kun få minutters gang fra den gamle middeladerby og markedspladserne. 
Hyggelige charmerende og velindrettede værelser med moderne badeværelser.
Alle værelser har Air conditioning Mini bar Sikkerhedsboks, TV og El-kedel.

Læs mere om hotellet her.


Til top