Jul i Den Gamle By!

Aarhus · Julemarked i Den Gamle By · 2022

Busrejser
3 Dage

Den Gamle By i Aarhus danner en ideel ramme om vores populære julemarkedsrejse til Aarhus. Her dufter af god, gammeldags jul, og i de hyggelige omgivelser kommer du med garanti i den rette julestemning.

I Den Gamle By i Aarhus holder man traditionerne i hævd. Se, hvordan vi har fejret jul de sidste 3-400 år, besøg købmandsgården med Peters Jul, og smag på julen i de mange boder. Der bliver både kogt klejner og røget sild, og på husflidsmarkedet kan du købe alskens håndværk. Det er kort sagt svært, ikke at komme i julestemning ved et besøg i Den Gamle By....

Den Gamle By i Aarhus danner en ideel ramme om vores populære julemarkedsrejse til Aarhus. Her dufter af god, gammeldags jul, og i de hyggelige omgivelser kommer du med garanti i den rette julestemning.

I Den Gamle By i Aarhus holder man traditionerne i hævd. Se, hvordan vi har fejret jul de sidste 3-400 år, besøg købmandsgården med Peters Jul, og smag på julen i de mange boder. Der bliver både kogt klejner og røget sild, og på husflidsmarkedet kan du købe alskens håndværk. Det er kort sagt svært, ikke at komme i julestemning ved et besøg i Den Gamle By.

Rejsen inkluderer også et besøg på Danmarks Industrimuseum i Horsens samt på det kulturhistoriske Moesgaard Museum i Aarhus. Sidstnævnte har modtaget stor ros for sin flotte arkitektur og de spændende udstillinger om oldtiden med blandt andet Grauballemanden. Vi bor på Montra Hotel Sabro Kro, som byder os velkommen til et hyggeligt weekendophold.

Kort over Danmark - Århus Julemarked

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
300,-
Afbestillingsforsikring
200,-
Brændstoftillæg
50,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 2 nætter ved Aarhus på Montra Hotel Sabro Kro****
  • 2 x morgenmad (2. og 3. dag)
  • 2 x frokost (1. og 3. dag)
  • 2 x middag (1. og 2. dag)
  • Besøg på Danmarks Industrimuseum i Horsens
  • Byrundtur i Aarhus
  • Julemarked i Den Gamle By, inkl. entré
  • Besøg på Moesgaard Museum
  • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Vigtigt! Opsamling i København:

Indtil d. 31/12 2022 vil opsamlingsted Sjælør Station være ændret til:

Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen).

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 København, Sjælør Station 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Simosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Danmarks Industrimuseum i Horsens

Fra Sjælland kører vi over Storebælt til Fyn og videre til Horsens. Her besøger vi det spændende Industrimuseum, hvor vi bliver klogere på produktionsdanmarks udvikling fra tidlig industrialisering til dagens velfærdssamfund. Værkstederne er ofte bemandede, så du kan få en snak om gamle dage og de gamle teknikker. Besøg også museumsgaden med butikker fra 1950'erne. Frokosten spiser vi et sted i nærheden. Hen ad eftermiddagen ankommer vi til Hotel Sabro Kro, hvor vi om aftenen får serveret en dejlig 2-retters middag. ​

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Smeden i arbejde på et af museets værksteder.

Smeden i arbejde på et af museets værksteder.

2. dag: Julestemning i Den Gamle By

Efter morgenmaden kører vi ind til Aarhus midtby, og fra bussen ser vi nogle af byens vigtigste bygninger såsom rådhuset, musikhuset, domkirken og kulturhuset, imens vores rejseleder fortæller mere om smilets by. Midt på formiddagen ankommer vi til Den Gamle By, hvor den gode julestemning ikke er til at tage fejl af. Her er boder med øl, pølser og selvfølgelig masser af julegodter. De forskellige juleudstillinger fortæller om julen i Danmark gennem tiden, og i købmandsgården kan du opleve Peters Jul, som den tog sig ud for cirka 150 år siden. Der er naturligvis også god tid til at gå på opdagelse på husflidsmarkedet.

Efter besøget i Den Gamle By kører vi til Aarhus centrum, hvor der er godt gang i butikkernes julesalg. Der er masser af gode indkøbsmuligheder, og på byens hyggelige cafeer kan du hvile fødderne oven på formiddagens anstrengelser, mens du nyder en kop kaffe og måske lidt julebag. Du kan selvfølgelig også besøge kunstmuseet AROS - endnu en af museumsperlerne i Aarhus.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen, og efterfølgende hygger vi os med aftenens middag. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Der dufter af jul i Den Gamle By i Århus.

Der dufter af jul i Den Gamle By i Århus.

3. dag: Moesgaard Museum

Vi forlader Smilets By og kører til det berømte og anerkendte Moesgaard Museum, der ligger flot lidt uden for Aarhus. Museet er blevet kraftigt udvidet og åbnede for et par år siden en tilbygning, som føjer sig smukt ind i landskabet. Fra grunden er der en fin udsigt over skoven og Aarhusbugten. I oldtidssamlingen kan du blandt andet se den berømte Grauballemand.

Efter besøget på museet begiver vi os hjemad. Vi stopper omkring Lillebælt for at spise frokost, inden vi kører den sidste strækning over Fyn og Sjælland til København. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Det flotte Moesgaard Museum.

Det flotte Moesgaard Museum.

Hotelinformation

Montra Hotel Sabro Kro ****, Aarhus
VisSkjul

Montra Hotel Sabro Kro, der blev bygget helt tilbage i 1855, er en af Danmarks hyggeligste kongelig priviligerede kroer. I dag fremstår den ombyggede kro som et moderne og hyggeligt hotel i rolige omgivelser få kilometer fra Aarhus centrum. I køkkenet bruger man primært lokale råvarer, og der er god plads i den hyggelige bar.

Værelser

De nyrenoverede værelser fremtræder pæne og lyse med en sofa eller lænestol samt tv, telefon, elkedel og badeværelse med hårtørrer samt badekar og bruseniche. Alle værelser er røgfri og har en fransk altan. Der er elevator til værelserne på første sal.

Læs mere om hotellet her.

Vi bor på det dejlige Hotel Sabro Kro lidt uden for Århus centrum.
Vi bor på det dejlige Hotel Sabro Kro lidt uden for Århus centrum.
Hotel Sabro Kro - eksempel på dobbeltværelse.
Hotel Sabro Kro - eksempel på dobbeltværelse.