Kunst og jul i Ridehuset!

Aarhus · Julemarked · 2023

Busrejser
3 Dage

Tag med på en stemningsfuld juletur hvor vi skal opleve Aarhus' julepyntede gader og besøge det berømte julemarked i Ridehuset. Vores første julestop bliver dog et besøg på Herningsholm Herregård i Herning, hvor de smukke stuer er pyntet op til jul. Her kan vi opleve kendte danskeres bud på et julebord anno 2023 krydret med et traditionelt julemarked på pladsen udenfor.

Vi skal også Aarhus' store indendørs julemarked i Ridehuset som med mere end 20 år på bagen er blevet en fast tradition og en uundgåelig del af jul i byen. På mere end 80 stande tilbydes kunsthåndværk og håndlavede varer. Her...

Tag med på en stemningsfuld juletur hvor vi skal opleve Aarhus' julepyntede gader og besøge det berømte julemarked i Ridehuset. Vores første julestop bliver dog et besøg på Herningsholm Herregård i Herning, hvor de smukke stuer er pyntet op til jul. Her kan vi opleve kendte danskeres bud på et julebord anno 2023 krydret med et traditionelt julemarked på pladsen udenfor.

Vi skal også Aarhus' store indendørs julemarked i Ridehuset som med mere end 20 år på bagen er blevet en fast tradition og en uundgåelig del af jul i byen. På mere end 80 stande tilbydes kunsthåndværk og håndlavede varer. Her har du mulighed for at finde den helt unikke julegave og nyt, kreativt julepynt med personlighed. Der bliver også tid til på egen hånd at besøge Den Gamle By i Aarhus, hvor vi kan se, hvordan vi har fejret jul de sidste 3-400 år og smage på julens lækkerier i de mange boder.

Rejsen inkluderer også et besøg på Danmarks Industrimuseum i Horsens, hvor vi kommer på en rejse tilbage i tiden og oplever hvordan Danmark blev moderne. Vi bor på Hotel Oasia, som ligger midt i Aarhus. Her bydes vi velkommen til et hyggeligt weekendophold.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
800,-
Afbestillingsforsikring
200,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 2 nætter i Aarhus på Hotel Oasia****
  • 2 x morgenmad (2. og 3. dag)
  • 2 x frokost (1. og 3. dag)
  • 2 x middag (1. og 2. dag)
  • Besøg på Jul på Herningsholm Herregård
  • Byrundtur i Aarhus
  • Besøg på kunst- og julemarked i Ridehuset, Aarhus
  • Besøg på Danmarks Industrimuseum i Horsens
  • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Sivmosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Jul på Herningsholm Herregård

Fra Sjælland kører vi over Storebælt til Fyn og videre til Herning.

Første stop på vores julerejse er Herningsholm Herregård, der er Hernings ældste bygning fra 1579 og beliggende i den nordøstlige del af byen. Her nyder vi de smukke julepyntede stuer og vi får et indblik i 4 kendte danskers juletraditioner og deres bud på et julebord anno 2023.

På pladsen udenfor hovedbygningen er der julemarked med alskens lækkerier der hører sig julen til, samt måske inspiration til årets julegaver. Her er en herlig duft af gløgg og julegodter. Vi spiser en let frokost i form af en sandwich inden vi fortsætter mod Aarhus.  

Hen ad eftermiddagen ankommer vi til Hotel Oasia, som ligger centralt i Aarhus. Sidst på dagen samles vi i den jule-pyntede loung på Hotel Oasis hvor personale fra Raadhuus Kaféen kommer og servere en juleinspireret anretning for os. Resten af aftenen er der tid til hygge og måske gode drinks i loungen på Hotel Oasis, hvor baren ikke lukker.
 

Inkluderede måltider: Let frokost og middag. 

Julemarked ved Herningsholm.

Julemarked ved Herningsholm.

2. dag: Julestemning og Kunst- og julemarked i Ridehuset

Efter morgenmaden tager vi på en tur rundt i Aarhus midtby, og fra bussen ser vi nogle af byens vigtigste bygninger såsom rådhuset, Musikhuset og domkirken mens vores rejseleder fortæller mere om smilets by.

Midt på formiddagen stopper vi ved kunst- og julemarkedet i Ridehuset. Her har der hver november og december i over 20 år summet af liv og julehygge, og boderne i den gamle rytterikaserne-ridehal bugner af kunst, design, julepynt og unikke julegaver. Vi tager os god tid til at gå på opdagelse imellem de mange boder. Her kan vi finde både nye kreationer side om side med traditionel julepynt og dekorationer.

Efter besøget er der tid på egen hånd resten af dagen. Ridehuset ligger i gåafstand til Aarhus centrum, hvor der er godt gang i butikkernes julesalg. Der er masser af gode indkøbsmuligheder, og på byens hyggelige cafeer kan du hvile fødderne oven på formiddagens anstrengelser, mens du nyder en kop kaffe og måske lidt frokost. Du kan selvfølgelig også besøge kunstmuseet AROS, der er en af de helt store museumsperler i Aarhus.

Har du lyst til endnu flere julerier, kan du følge med rejselederen til Den Gamle By, hvor den gode julestemning ikke er til at tage fejl af. Her er boder med øl, pølser og selvfølgelig masser af julegodter. Her fortælles om julen i Danmark gennem tiden, og i købmandsgården kan du opleve Peters Jul som den tog sig ud for cirka 150 år siden. (Entre til Den Gamle By er ikke inkluderet i rejsens pris)

Vi har på forhånd aftalt et tidspunkt hvor vi mødes i receptionen på Hotel Oasia for sammen at tage til ​Restaurant Kalas hvor der venter os en dejlig 2-retters middag.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Kunst- og julemarkedet i Ridehuset i Aarhus summer af kreativitet og julestemning.

Kunst- og julemarkedet i Ridehuset i Aarhus summer af kreativitet og julestemning.

3. dag: Danmarks Industrimuseum i Horsens

Vi forlader Smilets By og kører mod Sjælland. Vi er dog ikke færdige med at opleve endnu, for turen fortsætter til Horsens.

Her besøger vi det spændende Industrimuseum, hvor vi bliver klogere på produktionsdanmarks udvikling fra tidlig industrialisering til dagens  velfærdssamfund. Værkstederne er ofte bemandede, så du kan få en snak om gamle dage og de gamle teknikker. Besøg også museumsgaden med butikker fra 1950'erne.

Efter besøget på museet begiver vi os hjemad. Vi stopper ved det smukt beliggende Hotel Munkebjerg for at spise et par stykker smørrebrød, inden vi kører den sidste strækning over Fyn og Sjælland til København. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Smeden i arbejde på et af museets værksteder.

Smeden i arbejde på et af museets værksteder.

 

Hotelinformation

Hotel Oasia (boutique hotel), Aarhus
VisSkjul

Dejligt og nyt boutique- og designhotel, der ligger i hjertet af Aarhus blot 350 meter fra Strøget, Banegården og Bruuns Galleri samt 500 meter fra Musikhuset, Ridehuset og Aros-museet. 

Hotel Oasia er indrettet i lys, moderne nordisk stil og møbleret med designmøbler fra nogle af Nordens største designere. Her bliver du forkælet af personalet mens du kan læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus. Værelserne er blandt andet indrettet med Hästens-senge, Montanamøbler og loungestole fra Theselius og Kjærholm. På hotellet findes der desuden bar og fitnesscenter. 

På Hotel Oasia starter dagen godt med en lækker morgenbuffet, hvor du blandt andet kan glæde dig til et stort udvalg af både kolde og varme retter. I hotellets lounge er der adgang til gratis økologisk kaffe og te. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på cirka 21 m2 med Hästens-dobbeltseng, Montanamøbler, skrivebord, B&O-tv med Chromecast, telefon, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles eneværelse på ca. 15 m2 med Hästens-enkeltseng. 

Hyggelige Hotel Oasia.
Hyggelige Hotel Oasia.
Restauranten på Hotel Oasia.
Restauranten på Hotel Oasia.
Loungen med restauranten oppe ad trapperne på Hotel Oasia i Aarhus.
Loungen med restauranten oppe ad trapperne på Hotel Oasia i Aarhus.
Loungen hos Hotel Oasia i Aarhus.
Loungen hos Hotel Oasia i Aarhus.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Oasia i Aarhus.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Oasia i Aarhus.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Oasia i Aarhus.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Oasia i Aarhus.
Fitness-rummet på Hotel Oasia i Aarhus.
Fitness-rummet på Hotel Oasia i Aarhus.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.