Rejser til Nordmakedonien

Nordmakedonien er et helt enestående land. På et område, godt halvt så stort som Danmark, har man nogle af Europas smukkeste landskaber.

Alexander den Stores hjemstavn er fuld af historie og kultur!

Her i Nordmakedonien mærker man historiens vingesus, når man går i den tyrkiske bazar i Skopje eller den smukke middelalderby Ohrid. Ohridsøen, som ligger idyllisk omgivet af smukke bjergtinder. 

Makedonerne er også fanatiske omkring maden. Her har den industrialiserede fastfood, ikke fortrængt den gode gammeldags kogekunst. Grillede grønsager og kød, de smagfulde salater og hjemmebagte brød.

I Nordmakedonien er man stolte af sine vine, og med god grund. Brændevinen bliver lavet i baghaven med generationers ekspertise.

Tag med til Nordmakedonien og opdag en spændende kultur, flot natur og ægte gæstfrihed!

Fakta om Nordmakedonien

Republikken Nordmakedonien ligger i den sydøstlige del af Europa på Balkan-halvøen. Landet grænser op til Grækenland mod syd, Albanien mod vest, Bulgarien mod øst og Kosovo og Serbien mod nord.

Landet var tidligere en del af Jugoslavien, men blev uafhængigt efter en folkeafstemning i 1991. Nordmakedonien er i FN optaget under navnet "The Former Yugoslav Republic of Macedonia", da der er uenighed med Grækenland om landets navn, hvilket skyldes historiske stridigheder mellem grækerne og nordmakedonerne.

Den nordmakedonske økonomi er i fremdrift, og landet har søgt om optagelse i EU.

Hovedstad: Skopje
Største by: Skopje
Indbyggertal: 2,6 mio.
Sprog: Makedonsk
Areal: 25.713 km²
Tidsforskel: Ingen
Valuta: Makedonske denarer (MKD)