Rejser til Bulgarien

Charmerende kystbyer, kilometerlange sandstrande, pragtfulde områder, god mad og vin: Udforsk herlige Bulgarien i selskab med vores dansktalende rejseleder.

Fascinerende, smukt og gæstfrit!

Med god grund er Bulgarien et populært rejsemål. Her kan du både nyde god mad og vin samt skønne naturomgivelser.

Den bulgarske hovedstad Sofia, der er en af Europas ældste, bugner med spændende historie. Den smukke by er omgivet af fjelde, og har siden antikken ligget strategisk på vejen fra Centraleuropa og Adriaterhavet til Sortehavet og Det Ægæiske Hav. 

Tag med Vitus Rejser på et begivenhedsrigt flodkrydstogt på Donau, hvor vi kommer gennem skønne Bulgarien. Vi er specialister i flodkrydstogter og sørger altid for, at du får de helt store oplevelser med hjem i bagagen.

Vi rejser altid med dansktalende rejseleder og har selvfølgelig sørget for, at mange måltider og udflugter er inkluderet i rejsens pris.

Fakta om Bulgarien

Republikken Bulgarien ligger i den sydøstlige del af Europa på Balkan-halvøen. De notoriske uroligheder på Balkan genem historien, har også haft sin indvirkning på Bulgarien.

Landet tilhørte Det Osmanniske Rige frem 1878, hvor det først blevet erklæret som et fyrstedømme, og siden et kongerige i 1908 da det blev uafhængigt af Det Osmanniske Rige.

Under 2. Verdenskrig besatte Sovjetunionen landet, og gjorde det til en kommunistisk folkerepublik. I 1990 blev den kommunistiske magt afskaffet, og i 2004 blev Bulgarien en del af NATO og sidenhen medlem af EU i 2007.

Hovedstad: Sofia
Største by: Sofia
Indbyggertal: Ca. 6,5 mio.
Sprog: Bulgarsk
Areal: 110.910 km²
Tidsforskel: +2 timer
Valuta: Lev (BGN)