Rejser til Østrig

Rejs med til Østrig, der emmer af alpeidyl, byder på enestående naturoplevelser og har en rig kulturhistorie.

Alpeidyl!

Uanset om du er til skummende fadøl og tyrolermusik, en naturskøn vandretur omgivet af de storslåede Alper eller om du er til klassisk musik og kulturoplevelser, så er der noget for enhver, når du rejser til herlige Østrig med Vitus Rejser.

Østrig er et land med en enestående natur: De mange høje bjerge, dybe, grønne dale og glitrende blå søer er en ganske særlig oplevelse. Forår og sommer står engene i fuldt flor, og om efteråret iklædes de mange skove i gule og røde nuancer.

Det tempererede fastlandsklima gør, at det er varmt om sommeren og koldt om vinteren, hvorfor Østrig er et land, som er værd at rejse til året rundt.

Østrigerne er livsnydere, der sætter en ære i at dyrke og bevare kultur og traditioner. I storbyerne går man ofte i teateret eller til koncert, og på landet er det udbredt at holde traditionerne i hævd.

Det er en stor fornøjelse at være gæst i Østrig, da befolkningen er imødekommende, gæstfrie og sætter en ære i at levere en god service. 

Rejs til Østrig med en gruppe

Rejs med os til Østrig sammen med en gruppe andre rejselystne gæster, der ligesom dig ønsker en social, oplevelsesrig og hyggelig ferie i Østrig. Når du rejser med os på ferie, kan du være sikker på at få en række oplevelser og minder med hjem i bagagen.

Alle vores rejser til Østrig indeholder interessante udflugter og arrangementer, som du sent vil glemme. Har du brug for et eventyr i bjergene eller i en af Europas smukkeste landsbyer, så kan det være, at du skal rejse med os til Østrig. 

Ønsker du at rejse med bus til Østrig og opleve den smukke natur på vejen derned, så kan du gå på opdagelse i vores busrejser til Østrig her.      

Ferie i Østrig

Østrig er et skønt land at holde ferie i både om sommeren og vinteren. Om sommeren kan du nyde den bagende sol, imens du udforsker nogle af de spændende byer eller den storslået natur i Østrig. Badesøerne i Østrig er bestemt også et besøg værd i sommermånederne. 

Om vinteren kan du ofte opleve smukke snelandskaber, der lægger sig som en hvid dyne over naturområder og byer. Det skaber en helt særlig stemning, og derfor er det utrolig hyggeligt at tage på ferie i Østrig om vinteren. Om vinteren kan du tage med os til Tyrol på juleferie.

Når du holder ferie i Østrig kan du opleve en lang række ting. Du kan eksempelvis tage en tur op i bjergene og vandre eller besøge Wien, som er en spændende historisk storby at bevæge sig rundt i. De mange smukke bygninger og det pulserende liv i byen, gør den til en skøn feriedestination.       

Aktiv ferie i Østrig

Holder du af at være aktiv, når du er på ferie eller har du bare lyst til at få en masse naturoplevelser i Østrig, så kan det være, at en af vores aktive rejser til Østrig er noget for dig. Vi har både cykelkrydstogter og vandreferier til Østrig.

De aktive rejser ligger oftest i sensommeren og det tidlige efterår, hvor temperaturerne er milde og ikke på sit højeste, hvilket er mere behageligt, når vi skal ud og være aktive i den smukke natur.     

Vejret i Østrig

I Østrig varierer temperaturerne en hel del i løbet af året. Om sommeren kan temperaturen sagtens komme op omkring de 25 grader eller lidt mere, hvilket er perfekt til vandreture eller krydstogter.

I foråret og efteråret kan temperaturen svinge mellem ca. 8 og 20 grader eller mere alt efter hvornår i foråret eller efteråret, du rejser til Østrig. 

Om vinteren er temperaturen ofte omkring 3-5 grader, og det kan være meget smukt at besøge Østrig på denne årstid, da der kan være flotte snelandskaber.

Fakta om Østrig

Østrig består af ni delstater med hvert sit parlament og regering, hvor Wien er samlet hovedstad for dem alle. Østrig støder op til Liechtenstein, Schweiz i vest, Italien og Slovenien i syd, Ungarn og Slovakiet i øst, Tyskland og Tjekkiet i nord.

I 1867 opstod fællesskabet mellem kejserriget Østrig og kongedømmet Ungarn, som blev til dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn. Fællesskabet gik i opløsning ved afslutningen på 1. Verdenskrig i 1918. Østrig blev medlem af EU i 1995.

Hovedstad: Wien
Største by: Wien
Indbyggertal: Ca. 8,8 mio.
Sprog: Tysk
Areal: 83.872 km²
Tidforskel: Ingen
Valuta: Euro (EUR)