Rejser til Letland

På en rejse til Letlands hovedstad oplever du en kulturby i særklasse. Baltikums største by, Riga, er det rene eventyr og har en hel særlig tiltrækningskraft.

Fantastisk udvalg af skønne gourmetrestauranter og caféer!

Rejs til Letlands hovedstad, Riga, og oplev en kulturby i særklasse. Byen byder på Europas største og mest imponerende antal bygninger i art jugendstil, som er inspireret af flora og fauna. 

Riga er både levende og stemningsfuld, og her oplever du et fantastisk udvalg af skønne gourmetrestauranter og caféer.

Landets historie har sat sit aftryk i den lettiske kultur. Her bliver man mødt af et høfligt og imødekommende folkefærd, der både taler russisk og lettisk.

Letland har et mildere klima end det danske. Om sommeren er temperaturerne en smule højere og om vinteren en smule lavere. 

Fakta om Letland

Republikken Letland er placeret i nordlige Europa. Landet har grænse til Østersøen og er et af de tre baltiske lande sammen med Estland og Litauen, som er Letlands nabolande mod henholdsvis nord og syd.

I øst grænser landet op til Rusland og Hviderusland. Letland er ca. halvanden gang større end Danmark, hvoraf de fleste er bosiddende i hovedstaden Riga. 

Letland løsrev sig i første omgang fra Rusland i 1918, men blev siden invaderet af først Tyskland og siden Sovjetunionen, men blev selvstændigt igen i 1991 efter Sovjetunionens fald. Letland blev medlem af EU i 2004.

Hovedstad: Riga
Største by: Riga
Indbyggertal: 2,3 mio.
Sprog: Lettisk
Areal: 64.589 km²
Tidsforskel: + 1 time
Valuta: Euro (EUR)