Rejser til Norge

Oplev vores nordlige nabo med nogle af verdens mest spektakulære naturvidundere såsom de enestående fjorde, de smukke fjelde og det magiske nordlys.

Ja, vi elsker dette landet!

Hvor end du begiver dig hen har alle vores rejser til Norge samme fællesnævner. Du får store naturoplevelser! Norge består hovedsageligt af fjelde, vildmark og bløde klippeformationer.

Det er også her, at du kan opleve nogle af Nordeuropas højeste bjerge. Har man rejst i Norge kan man godt forstå, at nordmændene bruger naturen som en kur mod hverdagens stress. Naturen i Norge er fascinerende, dramatisk og autentisk. 

Norges hovedstad Oslo har udviklet sig til at være et europæisk magtcentrum, når det kommer til mad og kultur. Byen rummer et væld af gode tilbud, som du kan udforske, og her er noget for enhver smag.

Vi har altid et store rejseudvalg af bus- og krydstogtsrejser til Norge. Alle vores rejser er selvfølgelig med dansktalende rejseleder samt et stort udflugtsprogram som sikrer, at du får de helt store rejseoplevelser med hjem i bagagen.

Ferie i Norge med gruppe og rejseleder

Nordmændende siger det selv i deres nationalsang, og vi andre har svært ved at være uenige: Ja, vi elsker dette landet. Norge er nemlig et fantastisk land at holde ferie i. 

Rejserne til Norge foregår som grupperejser, og med på rejsen er der altid en erfaren og dansktalende rejseleder med stor viden om landet, så der er rig mulighed for at høre om interessante fakta og sjove anekdoter undervejs. 

Rejser til Norge når det er sommer

Vores broderland i nord er et dejligt sted året rundt, for ganske vist er de snesikre norske fjelde som skabt til en skiferie, men det er om sommeren at Norge for alvor fremviser sine mange facetter.

Fjeldet og fjordene viser sig i et væld af farver, og byerne kommer til liv med en puls og livsglæde, der kommer alle besøgende i møde på en sommerrejse til Norge.  

Hvor skal man rejse i Norge?

Over det hele! Det er svært at fremhæve steder frem for andre i Norge, for der er så utroligt meget at opleve. De mange smukke naturområder og hyggelige byer i Norge gør landet til en eftertragtet feriedestination for såvel nordmænd som vi danskere.

Alle vores rejser til Norge er rundrejser, hvor et velkomponeret udsflugtsprogram sikrer, at du kommer rundt til forskellige byer og områder, hvor der altid er tilknyttet en god historie eller et bjergtagende syn.    

Bustur til Norge

Vi har både flyrejser og busrejser til Norge. Du har derfor mulighed for at vælge den rejseform, som du foretrækker. Busturen fra Danmark til Norge er utrolig smuk, og derfor ønsker mange gæster at rejse med bus til Norge. 

Du kan rejse med bus på vores rejse Norge i en nøddeskal, hvor du oplever alt det bedste ved Norge. Du kan også tage med på vores rejse til Nordkap og Lofoten, som er med 5-stjernet bus, hvor du får ekstra god benplads, luksussæder, WiFi og meget mere. 

Du kan læse mere om vores 4- og 5-stjernede busser her.  

Hurtigruten langs Norges kyst

Vi har naturligvis også en rejse til Norge, hvor vi tager hurtigruten med krydstogt fra det sydlige til det nordlige Norge. Hurtigruten starter i Bergen og slutter ved Nordkap. På turen derop kommer vi forbi smukke byer som Træna, Tromsø og Honningsvåg, som vi naturligvis også skal opleve. Derefter tager vi videre til Svalbard, som er en helt unik oplevelse. En rejse til Svalbard er noget, man bør unde sig selv at opleve mindst en gang i livet.

Se vores rejse med krydstogt langs Norges kyst her.       

Rejser til Nordnorge

Der er mange flotte steder i Nordnorge, og derfor har vi også flere rejser, hvor vi besøger de smukke og interessante byer og områder i det nordlige Norge. 

Helt oppe nordpå findes Nordkap, som bestemt er et besøg værd. Det er Norges nordligste punkt og et af de smukkeste steder. Her kan du både være heldig at opleve midnatssol og nordlys alt efter årstiden.

Vi har flere rejser til det nordlige Norge. Du kan blandt andet tage med til Nordkap og Lofoten eller Bergen til Kirkenes. Du kan også vælge vores krydstogt til Nordkap. På alle tre rejser oplever vi smukke Nordnorge.

Oplev nordlys i Norge

Nordlys er et utroligt smukt syn, og det føles næsten uvirkeligt, når man ser det. Polarlys, som det også kaldes, er som taget ud af et eventyr. De utrolige farver der breder sig som gardiner hen over himlen, er noget af det smukkeste, som himlen kan byde os mennesker. Norge er et af de steder, hvor du kan opleve det fantastiske nordlys, og nogle mener endda, at Norge er det bedste sted i verden at opleve dette naturfænomen med det latinske navn Aurora Borealis. 

Man kan se nordlys i flere måneder af året, men et af de bedste tidspunkter er efteråret, og derfor ligger flere af vores nordlys-rejser naturligvis også her. Vil du opleve nordlyset i Norge kan du for eksempel tage med på rejsen Norge og nordlyseventyret.

Fakta om Norge

Kongeriget Norge ligger vest for Sverige på den skandinaviske halvø og nord for Danmark med farvandet Skagerrak mellem de to lande. Norge deler landegrænse med Sverige, Rusland, og Finland. Norge er et land med store afstande. Fra Norges sydspids Lindesnes Fyr til Nordkap er der i fugleflugt lige så langt som fra Flensborg til spidsen af Italiens hæl - godt og vel 1.700 kilometer.

Dem gamle kongerige var i union med Danmark fra 1380 og frem til 1814. Landet kom derefter i union med Sverige fra 1814 til 1905, hvor Norge opnåede fuld uafhængighed. Ved indgangen til den 2. Verdenskrig forsøgte nordmændene at forholde sig neutrale, men blev ligesom Danmark invaderet af Tyskland.

Efter krigen opgav Norge neutraliteten, og var blandt grundlæggerne af NATO-samarbejdet. Opdagelsen af store olieområder i Nordsøen har ført til stor velstand i landet. Norge har to gange ved folkeafstemning stemt nej til optagelse i EU.

Hovedstad: Oslo
Største by: Oslo
Indbyggertal: 5,2 mio.
Sprog: Norsk
Areal: 385.252 km²
Tidsforskel: Ingen
Valuta: Norske kroner (NOK)