Rejser til Ungarn

Fra storbyferie i hovedstaden Budapest til operarejser, julemarkedsrejser og rejser over nytåret. Oplev Ungarn sammen med vores dankstalende rejseleder.

Ungarn er en skøn blanding af historie, natur og velsmag!

Vitus Rejser har et stort udbud af spændende rejser til Ungarn. Fra storbyferie i hovedstaden Budapest til operarejser, julemarkedsrejser og rejser over nytåret.

Budapest besøges også på et af vores mange flodkrydstogter på Donau, hvor man kan opleve det dejlige land i kombination med andre spændende europæiske lande og hovedstæder.

Ungarn er bestemt et besøg værd.

Ferie til Ungarn

En ferie til Ungarn byder på lidt af hvert. Udover den oplevelsesrige hovedstad, er et besøg til Balatonsøen eller floden Donau også et besøg værd. Derudover kan Ungarn byde på fantastiske madoplevelser. Er maden en stor del af en ferie for dig, vil du sikkert elske at besøge Ungarn.

Alle vores rejser til Ungarn er pakkerejser, hvor du både får transport, hotel, udflugter og oplevelser samt udvalgte måltider. Vi rejser altid sammen af sted fra Danmark i en samlet gruppe, hvor der vil være en dansktalende rejseleder, som guider hele gruppen godt igennem ferien. 

Holder du af at cykle, kan du opleve Ungarn på en aktiv rejse, hvor vi cykler langs Donau.

Oplev Budapest i Ungarn

Budapest er Ungarns stolthed, og det er blandt andet fordi, at byen er en særlig blanding af historisk storhed og moderne energi. Donaufloden deler byen op i to halvdele, nemlig Buda og Pest.

På Buda-siden kan du opleve det kongelige palads og flere grønne områder. I kontrast til dette kan du på Pest-siden opleve et pulserende byliv, der er kendt for sin livlige kunstscene og cafékultur.

Tag med på vores flodkrydstogt på Donau, hvor vi blandt andet besøger Budapest, Wien og Bukarest.

Hvad er Ungarn kendt for?

Ungarn er naturligvis først og fremmest kendt for sin smukke hovedstad, Budapest. Men Ungarn er også kendt for meget andet. De har en rig historie, som vores rejseledere hellere end gerne vil fortælle om. De er også kendt for deres kunst, musik og termisk vand og kurbader, som mange besøger, når de er i Ungarn. Oplevelserne står i kø, når du besøger Ungarn. 

Det er også værd at nævne Ungarns gastronomi. Det ungarske køkken er kendt for sine skønne retter som gullasch og langos, som er små madbrød med topping. Landets mest berømte vinregion, Tokaj, er også kendt verden over for vin med frisk duft og balanceret smag.     

Budapest julemarked

Når det bliver juletid, kan du opleve det stemningsfyldte julemarked i Budapest. Mange tager hertil i december for at gå på opdagelse i de mange juleboder og smage de lækre juledelikatesser. 

Vil du opleve det hyggelige julemarked i Budapest sammen med en række andre juleglade gæster, så kan du se nærmere på vores rejse til Budapest - julemarked.    

Fakta om Ungarn

Landet Ungarn ligger den centrale del af Europa. Ungarn er en republik, hvilket betyder at landet både har en præsident og en premierminister.

I 1867 opstod fællesskabet mellem kejserriget Østrig og kongedømmet Ungarn, som blev til dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn. Fællesskabet gik i opløsning ved afslutningen på 1. Verdenskrig i 1918.

Under 2. Verdenskrig kæmpede Ungarn på Nazi-Tysklands side, men tabte som bekendt. Landet kom efter krigen under stor sovjetisk indflydelse, og blev udråbt til en folkerepublik der varede helt frem til Sovjetunionens fald i starten af 1990'erne.

Siden da er der blevet afholdt helt frie valg, og Ungarn blev en del af NATO i 1999 og EU i 2004.

Hovedstad: Budapest
Største by: Budapest
Indbyggertal: Ca. 10 mio.
Sprog: Ungarsk
Areal: 93.030 km²
Tidsforskel: Ingen
Valuta: Forint (HUF)