Nyhed!

Ribe, Mandø og Vesterhavet · 2024

Busrejser
4 Dage

Tag med på en spændende rejse til Danmarks vestkyst og Ribe, hvor vi har inkluderet fuld forplejning og spændende udflugter såsom et besøg på vadehavsøen Mandø, som man kun kan komme til, når tidevandet tillader det. Vi har også god tid til at opleve Ribes små hyggelige brostensbelagte gader og den imponerende domkirke. Rejsen runder vi af i den østlige del af Sydjylland med et besøg på Koldinghus.
 
Gulvene knirker og vinduerne er skæve, men indenfor bydes vi velkommen i en skøn kombination af gammeldags charme og moderne bekvemmeligheder. Med base på Danmarks ældste hotel, Hotel Dagmar, der har til huse i en...

Tag med på en spændende rejse til Danmarks vestkyst og Ribe, hvor vi har inkluderet fuld forplejning og spændende udflugter såsom et besøg på vadehavsøen Mandø, som man kun kan komme til, når tidevandet tillader det. Vi har også god tid til at opleve Ribes små hyggelige brostensbelagte gader og den imponerende domkirke. Rejsen runder vi af i den østlige del af Sydjylland med et besøg på Koldinghus.
 
Gulvene knirker og vinduerne er skæve, men indenfor bydes vi velkommen i en skøn kombination af gammeldags charme og moderne bekvemmeligheder. Med base på Danmarks ældste hotel, Hotel Dagmar, der har til huse i en bygning fra 1581 midt i Ribe, skal vi opleve både natur, kultur og historie langs Jyllands sydlige vestkyst.
 
Vi skal opleve et af Danmarks nyeste museer, FLUGT, som beretter om 100 års flygtningehistorie på et spændende besøg, der fortæller  historien om fortidens og nutidens flygtningestrømme til Danmark.
 
Desuden skal vi opleve den betagende natur langs Vadehavet, og vi skal besøge Mandø og dens særegne natur. Herude foregår alt på naturens præmisser, og det er Almanakken, der danner grundlag for traktorbussens køreplan til Mandø ad Låningsvejen, som kun er farbar, når tidevandet tillader det. 

Selvfølgelig får vi også tid til at opleve Nordens ældste by, Ribe, som har en af Danmarks mest velbevarede og stemningsfulde middelalderbykerner. Turen slutter af med et spændende besøg på Koldinghus på vejen hjem.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
900,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Ribe på Hotel Dagmar****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 4 x frokost (1.-4. dag)
 • 3 x 3-retters middag (1.-3. dag)
 • Besøg ved Skamlingsbanken
 • Byvandring i Ribe
 • Besøg på FLUGT - Refugee Museum of Denmark, inkl. entré
 • Besøg ved muldyrbunkerne
 • Udflugt til Mandø inkl. rundtur med lokalguide
 • Besøg på Koldinghus, inkl. entré
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 12 · Danmark & Norden

Udrejse Hjemrejse
06.20 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.25
07.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 19.45
07.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 19.00
08.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.30
08.30 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 18.00
09.00 Ringsted Station 17.30
09.15 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 17.15
09.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 17.00
10.00-10.30 Pause ved Storebælt 16.00-16.30
10.45 Nyborg Station 16.00
11.15 Odense ved Simosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.30
11.45 Fredericia Station 15.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Ribe via Skamlingsbanken

Vi finder os til rette i bussen og med passende stop bevæger vi os over Sjælland og Fyn til Jylland. Vores første stop er ved Skamlingsbanken, som er Sønderjyllands højeste punkt, hvorfra vi har en flot udsigt over det kuperede område. Her nyder vi en dejlig frokost, inden turen fortsætter mod Ribe.
 
Vel ankommet til Ribe og Hotel Dagmar er det tid til at gå på opdagelse i byen. Vores rejseleder tager os med på en byvandring, hvor vi hører om om byen og dens historie. Rejselederen udpeger desuden nogle af de museer, der er værd at besøge på egen hånd, hvis det har interesse. Her findes blandt andet museet om hekseforfølgelser i Danmark og Europa samt et spændende museum om bysbarnet, journalisten og fotografen Jacob A. Riis, der i 1870 udvandrede til Amerika og beskrev New Yorks rå og barske slum.

Tilbage på Hotel Dagmar nyder vi turens første middag i hotellets hyggelige restaurant.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Udsigten fra Skamlingsbanken.

Udsigten fra Skamlingsbanken.

2. dag: FLUGT - Refugee Museum of Denmark og muldyrbunkerne ved Blåvand

Efter en god morgenmad på Hotel Dagmar er vi klar til dagens udflugt. I dag skal vi opleve et af Danmarks nyere museer, nemlig det spændende museum FLUGT - Refugee museum of Denmark.

Museet i Oksbøl åbnede i juni 2022, og det viser en gribende historie om mennesker på flugt, en flugt der alle er endt i Danmark. Den største permanente udstilling omhandler Flygtningelejr Oksbøl, og viser den forholdsvist ukendte historie fra slutningen af Anden Verdenskrig om den største flygtningestrøm, Danmark nogensinde har modtaget. 
 
Vi giver os god tid på museet, hvor vi bliver udstyret med en audioguide, der aktiveres efterhånden som man bevæger sig rundt i udstillingens område både inden- og udendørs. På den måde kan vi hver især opleve museet i det tempo, der passer os bedst. Der er altså ingen fælles rundvisning på stedet.
 
Oven på dette interessante og gribende besøg er det tid til frokost, og vi kører til Billum Kro, hvor der venter os en dejlig buffet inkl. en øl, vand eller et glas vin.

Efter frokost trænger vi til at blive blæst igennem, så vi kører ud til Vesterhavet til Blåvands brede sandstrand. Her går vi ned for at se en noget anderledes markering af 50 året for Danmarks befrielse, nemlig de fire bunkers, der kunstfærdigt er forvandlet til muldyr. Fra muldyrbunkerne på Hvidbjerg Strand slår vi et smut forbi Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk og fyret. 
 
Efter en spændende dag er vi tilbage i Ribe hvor der bliver lidt tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen. 

Vægtervandring er en gammel tradition, som stadig holdes i hævd i Ribe, og har du lyst til flere oplevelser, vil der efter middagen være mulighed for at gå med på vægtervandring rundt i byens gamle gader. Rejselederen oplyser hvor og hvornår den gratis tur starter.

 Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Blåvands smukke hvide strande.

Blåvands smukke hvide strande.

3. dag Mandø

I dag skal det handle om hav og natur, når vi skal opleve en af de mange små øer vi har i Danmark, nemlig Mandø. Øen er ikke brofast, og der er heller ikke fast rutefart hertil fra fastlandet. Derfor skal vi med traktorbussen ad Låningsvejen, hvor det er flod og ebbe som afgør hvornår man kan køre over.

To gange i døgnet oversvømmer tidevandet vejen til Mandø, så vi hverken kan komme til eller fra øen. Vi er her på naturens præmisser, og derfor kan programmet variere fra tur til tur alt afhængigt af flod og ebbe. Derfor kan vi komme ud for at måtte bytte om på dag 2 og 3.

En ting ligger dog fast, og det er, at vi skal en tur rundt på øen med lokalguide, der fortæller om Mandøs natur. Vi skal mærke Vadehavets puls, som her er mere nærværende end noget andet sted på Vadehavskysten.

Vi har inkluderet en frokost hos Berit på Restaurant Vadehavet. Berit fungerer også som oplysningskontor for private, som ringer for at høre hvornår vejen til og fra Mandø er farbar.

I løbet af dagen vender vi tilbage til Ribe og vores dejlige Hotel Dagmar. Også i dag vil der være lidt tid på egen hånd til at se nærmere på byen, inden vi sammen skal nyde turens sidste middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vejen til Mandø gennem Vadehavet.

Vejen til Mandø gennem Vadehavet.

4. dag: Koldinghus og hjemrejse

I dag pakker vi bussen og kører mod København, men vi er slet ikke færdige med at opleve endnu, for vi tager nemlig forbi Koldinghus på vejen hjem.

Vi skal opleve det over 750 år gamle slot, som gennem århundreder var et af landets vigtigste kongeslotte. I dag er Koldinghus et moderne museum, som rummer en fast udstilling om slottet og dets historie. 

Som noget ganske enestående åbnede udstillingen, FLORA DANICA – Verdens Vildeste Stel i oktober 2022 som en ny permanent udstilling, hvor Kongernes Samling for første gang udstiller det originale Flora Danica-stel i Koldinghus' Bibliotekssal. Stellet er verdens bedst bevarede pragt-stel fra 1700-tallet, men også verdens vildeste stel, når det kommer til pragt, myter og dekorationer. Se stellet og bliv klogere på dets historie, der indbefatter storpolitiske dramaer, sirligt håndværk og giftige svampe.

Efter vi har haft tid til at gå rundt på Koldinghus, skal vi spise frokost, som slottets restaurant, Madkælderen, serverer for os i Frederik 4.s sal. Herefter sætter vi kurs mod Sjælland og forventer at være hjemme sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Koldinghus i solnedgang.

Koldinghus i solnedgang.

Hotelinformation

Hotel Dagmar ****, Ribe
VisSkjul

Lige midt i Ribe på byens torv og overfor domkirken finder du Hotel Dagmar, som er Danmarks ældste hotel. Hotellet ligger i en renoveret bygning fra det 16. århundrede, der gør ethvert ophold atmosfærefyldt med sin gammeldags charme kombineret med moderne facilieter.

Da hotellet har til huse i en ældre bygning, er der både niveauforskelle og trapper. Der er ikke elevator på hotellet. 

Hotel Dagmar har to restauranter og er kendt for sit velrenommerede køkken. Med hotellets gode og centrale beliggenhed er det også nemt at besøge byens butikker, restautanter og hyggelige gader.

Værelser

Hotel Dagmar har 59 værelser, hvoraf de 11 ligger i en sidebygning 60 meter fra hotellet, i Vagthuset.

Prisen inkluderer ophold i standard dobbeltværelse med enkeltsenge. Der kan desuden bestilles standard dobbeltværelse som eneværelse med halvandenmandsseng og familieværelser med dobbeltseng og sovesofa.

De fleste af værelserne har sprossevinduer og "skæve" gulve. Værelserne har forskellige størrelser og er individuelt indrettet, men alle med eget badeværelse, tv og gratis WiFi.

Hotel Dagmar midt på byens torv.
Hotel Dagmar midt på byens torv.
I receptionen er de klar til at byde dig velkommen til Hotel Dagmar i Ribe.
I receptionen er de klar til at byde dig velkommen til Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Dagmar i Ribe.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Dagmar i Ribe.
Eksempel på et standard dobbeltværelse på Hotel Dagmar.
Eksempel på et standard dobbeltværelse på Hotel Dagmar.