Nyhed!
Busrejser
8 Dage

Dresden, Prag og Wien har masser af charme og flotte historiske seværdigheder. På denne flotte rundrejse med bus venter der dig gode hoteller, flotte koncertoplevelser og pulserende byliv i tre af Europas største kulturbyer. 
 
På denne velkomponerede busrundrejse kan du glæde dig til at besøge besøge både Tyskland, Tjekket og Østrig, når vi sætter spot på de tre spændende kulturbyer Dresden, Prag og Wien. Den indholdsrige rejse krydres blandt andet med spændende byvandringer og to stemningsfulde klassiske koncerter.

Vores rejse indledes med et ophold i Dresden, der kaldes Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved...

Dresden, Prag og Wien har masser af charme og flotte historiske seværdigheder. På denne flotte rundrejse med bus venter der dig gode hoteller, flotte koncertoplevelser og pulserende byliv i tre af Europas største kulturbyer. 
 
På denne velkomponerede busrundrejse kan du glæde dig til at besøge besøge både Tyskland, Tjekket og Østrig, når vi sætter spot på de tre spændende kulturbyer Dresden, Prag og Wien. Den indholdsrige rejse krydres blandt andet med spændende byvandringer og to stemningsfulde klassiske koncerter.

Vores rejse indledes med et ophold i Dresden, der kaldes Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst byen igen, og efter mange års restaurering og genopbygning funkler Dresden igen. Det er atter muligt at besøge den berømte Frauenkirche samt barokslottet Zwinger, hvor vi selvfølgelig skal til koncert. 

Efter et par dages ophold i Tyskland kører vi et par timer sydpå og besøger Den Gyldne stad, Prag i Tjekkiet. Europas historie bliver levende her, og byen er hjemsted for kunst og musik, smuk arkitektur og pastelfarvede palæer i de smalle, brolagte stræder. Prag rummer tilmed gode muligheder for shopping og besøg på de mange interessante museer. Vi har inkluderet besøg i blandt andet Skt. Vitus-katedralen og Hradcany-borgen, der troner over byen. Vi udforsker desuden byen til vands, når vi skal på flot aftensejltur med middag på Moldaufloden.

Ikke langt fra Prag finder vi Wien, som er rundrejsens sidste storbybesøg. Her venter os hyggelige stræder, shopping, pulserende caféliv og imponerende bygninger. Inkluderet er selvfølgelig en spændende byvandring, hvor vi får fortalt om nogle af de utallige flotte historiske bygninger. Under opholdet i Wien, kan du også se frem til en klassisk koncert, hvor du kan nyde toner fra både Strauss og Mozart. Vil du opleve Schloss Schönbruun, kan du tilkøbe en ekstraudflugt med rundvisning på slottet.

Vi har sørget for, at du bor godt på dejlige, centrale hoteller, og så har vi inkluderet spændende byvandringer og udflugter samt et par udvalgte middage. I programmet er der dog også gjort plads til, at du kan gå på opdagelse på egen hånd i byernes mange gode restauranter. Rejselederen hjælper gerne med at finde restauranter undervejs og arrangerer fællesmiddage nogle dage, for dem som ønsker det. Som en ekstra bonus besøger vi på hjemrejsen Regensburg i Bayern, der ligger smukt, hvor Donau møder Regen. 

Glæd dig til en flot rundrejse til nogle af Europas dejligste kulturbyer.

Kort - Dresden, Prag og Wien - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.150,-
Middagsbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
550,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Slot Schönnbruun inkl. entré og rundvisning
300,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 nætter i Dresden på Hotel Pullmann Dresden Newa****
 • 2 nætter i Prag på Hotel Century Old Town Prague****
 • 2 nætter i Wien på Hotel Secession an der Oder****
 • 1 nat i Tyskland
 • 8 x morgenmad (1.-8. dag)
 • 3 x middag (1., 6. og 7. dag)
 • 1 x aftensejlads på Moldaufloden, inkl. middagsbuffet ombord (3. dag)
 • Byvandring i Dresden
 • Klassisk koncert i Dresden Zwinger
 • Byvandring i Prag
 • Besøg på Hradcany-borgen og St. Vitus-katedralen
 • Byvandring i Wien med lokalguide
 • Klassisk koncert i Wien 
 • Pause i Regensburg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser - Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 22.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 22.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 22.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 21.30
07.00 Ølby Station ved Netto 21.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 20.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 20.30
07.55 Højmølle Kro 20.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 20.00
08.30 Gedser ved Billetkontoret 19.30

Rute 4 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 23.00
05.15 Svebølle Center 22.40
05.30 Jyderup Bane 22.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 22.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 21.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 21.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.15

Rute 5 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Bane 22.55
05.35 Vig forsamlingshus 22.40
05.40 Herrestrup busterminal 22.35
06.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 22.05
06.15 Tølløse Bane 21.40
06.40 Ringsted Bane 21.35
07.00 Haslev Bane 21.15

Rute 7 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.

Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangement

Ekstraarrangementet til Schloss Schönbrunn skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland til Dresden

Rejsen starter lige så snart, du har sat til dig rette i bussen på dit valgte opsamlingssted. Sæt dig godt til rette, slap af og lad feriestemningen indfinde sig. Vi kommer til Nordtyskland med færgen fra Gedser til Rostock, hvor vi nyder den store morgenbuffet ombord. Herefter går turen sydpå gennem Østtyskland til Dresden.

Vi ankommer til vores hotel, der ligger centralt i Dresden, sen eftermiddag, og efter vi har fundet os tilrette på værelserne, mødes vi til middag i hotellets restaurant.

Har du lyst, kan du efter middagen gå en aftentur i Dresden.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Dresden ligger smukt ved Elben.

Dresden ligger smukt ved Elben.

2. dag: Byrundtur i Dresden og klassisk koncert med Dresdner Residenz Orchester

Efter morgenmaden skal vi udforske Dresden. Sammen med rejselederen oplever vi Dresdens historiske centrum til fods, hvor vi kan nyde de pragtfulde genrejste bygningsværker: Frauenkirche, Zwinger, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og meget mere.

Rejselederen fortæller med garanti om Kurfyrsten af Sachsen og August den Stærke, der på flere områder var en driftig herre og satte sit aftryk på Dresden. Han var bygherre på både Zwinger og Frauenkirche og fik efter sigende over 300 børn! Normalt er der orgelandagt i Frauenkirke klokken 12.00, hvor der afholdes andagt med efterfølgende orgelmusik - en stemningsfuld oplevelse. 

Om eftermiddagen har du mulighed for at gå på indkøb i nogle af de mange gode butikker eller bare slappe af på en af byens mange cafeer. Frokosten er på egen hånd, men der et væld af spisesteder i alle prisklasser i Dresden.

Sidst på eftermiddagen skal vi til koncert i Wallpavillion Zwinger. I disse flotte omgivelser spiller Dresdner Residenz Orchester Vivaldis De Fire Årstider - en stemningsfuld afslutning på vores ophold i Sachsens kulturelle hovedstad. 

Aftenens middag er ikke inkluderet, så du har mulighed for selv at vælge, hvor du vil spise. For dem der har lyst, arrangerer rejselederen fællesmiddag på en lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad,

Zwinger i Elbens Firenze.

Zwinger i Elbens Firenze.

3. dag: Ankomst til Prag og aftensejltur på Moldaufloden

Der er ikke langt fra Dresden til Prag, så i løbet af formiddagen ankommer vi til Den Gyldne Stad, hvor vi skal bo på et centralt beliggende hotel. Efter ankomst er der tid til at spise frokost på egen hånd.

Allerede om eftermiddagen går vi på byvandring med rejselederen i Prag, hvor vi kommer godt rundt om byens store seværdigeheder. Vi ser den gamle rådhusplads med det berømte astronomiske ur og den imponerende Teynkirke med Tycho Brahes grav. På vej til rådhuspladsen passerer vi også det gamle Krudttårn.

Overalt i centrum findes hyggelige, små gader med smukke, pastelfarvede bygninger. Fra rådhuspladsen går vi til det gamle jødiske kvarter med den jødiske kirkegård, den Gammel-Nye Synagoge og det jødiske museum. Prags berømte bro, Karlsbroen, er samlingssted for kunstnere, gøglere og musikanter, og på en gåtur over broen med de 30 helgenstatuer, kan du opleve den helt specielle stemning blandt de mange folk.

Om aftenen tager vi på en stemningsfuld aftensejltur på Moldau med middag ombord, mens vi beundrer Prags oplyste, smukke bygninger. Skibet har stort soldæk og gode panoramavinduer, så vi får det optimale ud af de eventyrlige omgivelser. Ombord er der velkomstdrink og buffet, og drikkevarer kan tilkøbes. Transport til og fra skibet foregår med bus eller sporvogn.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Kalrsbroen forbinder de to bydele Stare Mesto og Mala Strana.

Kalrsbroen forbinder de to bydele Stare Mesto og Mala Strana.

4. dag: Hradcany-borgen og Skt. Vitus-katedralen

Med sporvogn eller bus kører vi op til Hradcany-borgen og Prag slot. Højt hævet over byen ligger den majestætiske Skt. Vitus-katedral med de smukke glasmosaikker. Overfor katedralen ligger Det Gyldne Stræde med små butikker, der læner sig op ad borgmuren. Fra borgområdet går vi ned gennem Prags ældste bydel Mala Strana og over Karlsbroen, og derefter er eftermiddagen sat af til at du kan nyde endnu mere af byen på egen hånd. 

Middagen i aften er på egen hånd, så du kan på opdagelse i det tjekkiske køkken på en af byens mange restauranter. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode spisesteder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Solen skinner på Skt. Vitus-katedralen.

Solen skinner på Skt. Vitus-katedralen.

5. dag: Ankomst til Wien, byvandring og klassisk koncert

Efter morgenmaden forlader vi Prag og kører mod Østrigs smukke hovedstad, Wien.

Efter ankomst tager vi på byvandring, hvor vores rejseleder og lokalguide viser rundt i centrum af Wien. Man får en god fornemmelse af byens storhed med en perlerække af paladser, pompøse huse og monumentale bygninger, blandt andet Statsoperaen.

Efter en skøn introduktion til Wien kører bussen os til hotellet, hvor vi har lidt tid til at slappe af. Du kan også vælge at gå på opdagelse i byen. Hotellet ligger ca. 15 minutters gang fra den gamle bymidte samt blot 400 meter fra den største shoppinggade i Wien. Stephansdom med Habsburgernes våbenskjold på taget ligger ligeledes i gåafstand fra hotellet, og det samme gør indkøbsgaderne Kärntner Strasse, Kohlmarkt og Graben med deres mange eksklusive butikker.

Om aftenen mødes vi for at spise middag på en af byens restauranter, inden vi sammen spadserer til Eschenbach Palads, som ligger 250 meter fra hotellet. Her inviteres vi indenfor til en klassisk koncert, som hører til et besøg i Wien, med værker af blandt andre Strauss, Mozart og Schubert i flotte omgivelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
 

Det flotte Burgtheater på Wienerringen.

Det flotte Burgtheater på Wienerringen.

6. dag: På egen hånd i Wien eller ekstraarrangement 

Dagen er afsat til egne oplevelser i Østrigs hovedstad. Måske vil du bare nyde at gå rundt i byen på egen hånd. Et besøg på Wiens største marked, Naschmarkt, som vi selvfølgelig bor tæt på (ca. 100 meters gågang) er helt klart et besøg værd. Her er over 120 boder med mad og delikatesser.

Mulighederne er mange i en by som Wien, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med gode forslag til hvad, der er er værd at se. 

Ekstrarrangement: Rundvisning på Schloss Schönbruun

Hedad eftermiddagen kører vi til Kejserinde Maria Theresias imponerende sommerresidens, barokslottet Schönbrunn. Her inviteres vi indenfor til en rundvisning i hele 40 ud af slottets 1.140 lokaler. Slottet er bygget af Habsburger-slægten som Østrigs modstykke til Frankrigs Versailles. En fascinerende oplevelse. Du skal naturligvis også opleve den flotte park, som omgiver Schloss Schönbrunn, inden vi kører retur til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det pragtfulde sommerpalads, Schloss Schönbrunn, men 1.000 værelser og stor smuk have.

Det pragtfulde sommerpalads, Schloss Schönbrunn, men 1.000 værelser og stor smuk have.

7. dag: På vej nordpå med stop i Regensburg

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Wien for denne gang. På vejen op gennem Tyskland holder vi pause i Regensburg, hvor der vil være tid til en lille byrundtur samt frokost på egen hånd. 

Henad sen eftermiddag ankommer vi til vores overnatningshotel i Tyskland, hvor vi nyder rejsens sidste middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Regensburg med Sankt Peter domkirken.

Regensburg med Sankt Peter domkirken.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi det sidste stykke gennem Tyskland, og inden længe er vi fremme ved færgen i Rostock. Du har mulighed for at tilkøbe den store frokostbuffet på færgen hjem.

Vi er retur på Sjælland henad aftentide - med en masse gode minder fra nogle af Europas dejligste storbyer med i bagagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Pullmann Dresden Newa ****, Dresden
VisSkjul

Centralt beliggende 4-stjernet hotel i Dresden. Her bor vi godt på butiksstrøget Prager Strasse med masser af restauranter og shoppingmuligheder lige ved hotellet. Det komfortable hotel har elevator samt egen restaurant og bar.

Værelser

Vi bor på flot indrettede værelser på ca. 23 m2 med store vinduer, dobbeltseng eller to adskilte senge, tv, telefon, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Badeværelset er integreret i værelsets indretning, og man kan se ind på badeværelset gennem glas, dog er der et forhæng man kan trække for. Toilettet er adskilt med en dør.

Pullmann Dresden Newa.
Pullmann Dresden Newa.
Eksempel på værelse på Pullmann Dresden Newa.
Eksempel på værelse på Pullmann Dresden Newa.
Restauranten på Pullmann Dresden Newa.
Restauranten på Pullmann Dresden Newa.
Pullmann Dresden Newa byder på en hyggelig bar.
Pullmann Dresden Newa byder på en hyggelig bar.

Century Old Town Prague ****, Prag
VisSkjul

4-stjernet hotel nær den gamle bydel i Prag. Blot 400 meters gang fra hotellet ligger den gamle rådhusplads og det astronomiske ur. Hotellet ligger i en nybarok bygning fra det 19. århundrede og har en dejlig restaurant, bar, fitnessrum samt gårdhave. Der er elevator på hotellet.

Værelser

Vi bor på moderne indrettede værelser på 15m2, som har alt, hvad der behøves for et godt ophold. Alle værelser er med en queensize-seng eller to enkeltsenge, tv, sikkerhedsboks, kaffe- og tefaciliteter, aircondition og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Century Old Town Prague ligger i en smuk gammel bygning.
Century Old Town Prague ligger i en smuk gammel bygning.
Eksempel på værelse på Century Old Town Prague.
Eksempel på værelse på Century Old Town Prague.
Restauranten på Century Old Town Prague.
Restauranten på Century Old Town Prague.
Fællesområde på Century Old Town Prague.
Fællesområde på Century Old Town Prague.

Hotel Secession an der Oper****, Wien
VisSkjul

Dejligt familiedrevet 4-stjernet hotel centralt beliggende i Wien - lige mellem den gamle bydel og Wiens største shoppinggade, Mariahilfer Strasse. Det er den bedste lokation til et skønt ophold i Wien, hvor vi bor godt og komfortabelt og samtidig kan gå direkte ud og udforske byens mange muligheder og seværdigheder.

På Hotel Secession an der Oper finder du restaurant, hvor vi spiser den inkluderede morgenmad, bar samt en mindre gårdhave, hvor du kan nyde en kop kaffe. Der er elevator på hotellet.

Værelser

Alle værelser har tv, aircondition, skrivebord, gratis WiFi, sikkerhedsboks, kaffe- og tefaciliteter samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Eneværelserne er på ca. 12 m2, og dobbeltværelser er på ca. 25 m2. Værelserne er uensarterede, men alle har de nødvendige faciliteter til et godt ophold.

Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Secession an der Oper.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Secession an der Oper.
Hotel Secession an der Oper byder på en lille gårdhave.
Hotel Secession an der Oper byder på en lille gårdhave.
Baren på Hotel Secession an der Oper.
Baren på Hotel Secession an der Oper.