Tre flotte kulturbyer!
Busrejser
8 Dage

Dresden, Prag og Wien har masser af charme og flotte historiske seværdigheder. På denne flotte rundrejse med bus venter der dig gode hoteller, flotte koncertoplevelser og pulserende byliv i tre af Europas største kulturbyer. 
 
På denne velkomponerede busrundrejse kan du glæde dig til at besøge besøge både Tyskland, Tjekkiet og Østrig, når vi sætter spot på de tre spændende kulturbyer Dresden, Prag og Wien. Den indholdsrige rejse krydres blandt andet med spændende byvandringer og to stemningsfulde klassiske koncerter.

Vores rejse indledes med et ophold i Dresden, der kaldes Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved...

Dresden, Prag og Wien har masser af charme og flotte historiske seværdigheder. På denne flotte rundrejse med bus venter der dig gode hoteller, flotte koncertoplevelser og pulserende byliv i tre af Europas største kulturbyer. 
 
På denne velkomponerede busrundrejse kan du glæde dig til at besøge besøge både Tyskland, Tjekkiet og Østrig, når vi sætter spot på de tre spændende kulturbyer Dresden, Prag og Wien. Den indholdsrige rejse krydres blandt andet med spændende byvandringer og to stemningsfulde klassiske koncerter.

Vores rejse indledes med et ophold i Dresden, der kaldes Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst igen, og efter mange års restaurering og genopbygning funkler Dresden igen. Det er atter muligt at besøge den berømte Frauenkirche samt barokslottet Zwinger, hvor vi selvfølgelig skal til koncert. 

Efter et par dages ophold i Tyskland kører vi et par timer sydpå og besøger Den Gyldne stad, Prag i Tjekkiet. Europas historie bliver levende her, og byen er hjemsted for kunst og musik, smuk arkitektur og pastelfarvede palæer i de smalle, brolagte stræder. Prag rummer tilmed gode muligheder for shopping og besøg på de mange interessante museer. Vi har inkluderet besøg i blandt andet Skt. Vitus-katedralen og Hradcany-borgen, der troner højt over byen. Vi udforsker desuden byen til vands, når vi skal på flot aftensejltur med middag på Moldaufloden.

Ikke langt fra Prag finder vi Wien, som er rundrejsens sidste storbybesøg. Her venter os hyggelige stræder, shopping, pulserende caféliv og imponerende bygninger. Inkluderet er selvfølgelig en spændende byvandring, hvor vi får fortalt om nogle af de utallige flotte historiske bygninger. Under opholdet i Wien, kan du også se frem til en klassisk koncert, hvor du kan nyde toner fra både Strauss og Mozart. Vil du opleve Schloss Schönbruun, kan du tilkøbe en ekstraudflugt med rundvisning på slottet.

Vi har sørget for, at du bor godt på gode, centrale hoteller, og så har vi inkluderet spændende byvandringer og udflugter samt et par udvalgte middage. I programmet er der dog også gjort plads til, at du kan gå på opdagelse på egen hånd i byernes mange gode restauranter. Rejselederen hjælper gerne med at finde restauranter undervejs og arrangerer fællesmiddage nogle dage, for dem som ønsker det. Som en ekstra bonus besøger vi på hjemrejsen Regensburg i Bayern, der ligger smukt, hvor Donau møder Regen. 

Glæd dig til en flot rundrejse til nogle af Europas dejligste kulturbyer.

Kort - Dresden, Prag og Wien - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.500,-
Middagsbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
630,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Schloss Schönbrunn inkl. entré og rundvisning
300,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 nætter i Dresden på IBIS Hotel Dresden Zentrum***
 • 2 nætter i Prag på Hotel PETR***
 • 2 nætter i Wien på Hotel Star Inn Premium Wien Huptbahnhof***
 • 1 overnatning i Tyskland
 • 8 x morgenmad (1.-8. dag)
 • 3 x middag (1., 6. og 7. dag)
 • 1 x aftensejlads på Moldaufloden, inkl. middagsbuffet ombord (3. dag)
 • Byvandring i Dresden
 • Klassisk koncert i Dresden Zwinger
 • Byvandring i Prag
 • Besøg på Hradcany-borgen og St. Vitus-katedralen
 • Byvandring i Wien med lokalguide
 • Klassisk koncert i Wien 
 • Pause i Regensburg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
08.30 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.40 Gedser Færgehavn ved Billetkontoret 17.45

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 23.40
05.00 Høng Station 23.10
05.30 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 22.15
06.20 Ringsted Station 21.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.

Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangement

Ekstraarrangementet til Schloss Schönbrunn skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland til Dresden

Rejsen starter lige så snart, du har sat til dig rette i bussen på dit valgte opsamlingssted. Sæt dig godt til rette, slap af og lad feriestemningen indfinde sig. Vi kommer til Nordtyskland med færgen fra Gedser til Rostock, hvor vi nyder den store morgenbuffet ombord. Herefter går turen sydpå gennem Østtyskland til Dresden.

Vi ankommer til vores hotel, der ligger centralt i Dresden, sen eftermiddag, og efter vi har fundet os tilrette på værelserne, mødes vi til middag i hotellets restaurant.

Har du lyst, kan du efter middagen gå en aftentur i Dresden.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Dresden ligger smukt ved Elben.

Dresden ligger smukt ved Elben.

2. dag: Byrundtur i Dresden og klassisk koncert med Dresdner Residenz Orchester

Efter morgenmaden skal vi udforske Dresden. Sammen med rejselederen oplever vi Dresdens historiske centrum til fods, hvor vi kan nyde de pragtfulde genrejste bygningsværker: Frauenkirche, Zwinger, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og meget mere.

Rejselederen fortæller med garanti om Kurfyrsten af Sachsen og August den Stærke, der på flere områder var en driftig herre og satte sit aftryk på Dresden. Han var bygherre på både Zwinger og Frauenkirche og fik efter sigende over 300 børn! Normalt er der orgelandagt i Frauenkirke klokken 12.00, hvor der afholdes andagt med efterfølgende orgelmusik - en stemningsfuld oplevelse. 

Om eftermiddagen har du mulighed for at gå på indkøb i nogle af de mange gode butikker eller bare slappe af på en af byens mange cafeer. Frokosten er på egen hånd, men der et væld af spisesteder i alle prisklasser i Dresden.

Sidst på eftermiddagen skal vi til koncert i Wallpavillion Zwinger. I disse flotte omgivelser spiller Dresdner Residenz Orchester Vivaldis De Fire Årstider - en stemningsfuld afslutning på vores ophold i Sachsens kulturelle hovedstad. 

Aftenens middag er ikke inkluderet, så du har mulighed for selv at vælge, hvor du vil spise. For dem der har lyst, arrangerer rejselederen fællesmiddag på en lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Zwinger i Elbens Firenze.

Zwinger i Elbens Firenze.

3. dag: Ankomst til Prag og aftensejltur på Moldaufloden

Der er ikke langt fra Dresden til Prag, så i løbet af formiddagen ankommer vi til Den Gyldne Stad, hvor vi skal bo på et centralt beliggende hotel. Efter ankomst er der tid til at spise frokost på egen hånd.

Allerede om eftermiddagen går vi på byvandring med rejselederen i Prag, hvor vi kommer godt rundt om byens store seværdigeheder. Vi ser den gamle rådhusplads med det berømte astronomiske ur og den imponerende Teynkirke med Tycho Brahes grav. På vej til rådhuspladsen passerer vi også det gamle Krudttårn.

Overalt i centrum findes hyggelige, små gader med smukke, pastelfarvede bygninger. Fra rådhuspladsen går vi til det gamle jødiske kvarter med den jødiske kirkegård, den Gammel-Nye Synagoge og det jødiske museum. Prags berømte bro, Karlsbroen, er samlingssted for kunstnere, gøglere og musikanter, og på en gåtur over broen med de 30 helgenstatuer, kan du opleve den helt specielle stemning blandt de mange folk.

Om aftenen tager vi på en stemningsfuld aftensejltur på Moldau med middag ombord, mens vi beundrer Prags oplyste, smukke bygninger. Skibet har stort soldæk og gode panoramavinduer, så vi får det optimale ud af de eventyrlige omgivelser. Ombord er der velkomstdrink og buffet, og drikkevarer kan tilkøbes. Transport til og fra skibet foregår med bus eller sporvogn.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Kalrsbroen forbinder de to bydele Stare Mesto og Mala Strana.

Kalrsbroen forbinder de to bydele Stare Mesto og Mala Strana.

4. dag: Hradcany-borgen og Skt. Vitus-katedralen

Med sporvogn eller bus kører vi op til Hradcany-borgen og Prag slot. Højt hævet over byen ligger den majestætiske Skt. Vitus-katedral med de smukke glasmosaikker. Overfor katedralen ligger Det Gyldne Stræde med små butikker, der læner sig op ad borgmuren. Fra borgområdet går vi ned gennem Prags ældste bydel Mala Strana og over Karlsbroen, og derefter er eftermiddagen sat af til at du kan nyde endnu mere af byen på egen hånd. 

Middagen i aften er på egen hånd, så du kan gå på opdagelse i det tjekkiske køkken på en af byens mange restauranter. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode spisesteder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Solen skinner på Skt. Vitus-katedralen.

Solen skinner på Skt. Vitus-katedralen.

5. dag: Ankomst til Wien, byvandring og klassisk koncert

Efter morgenmaden forlader vi Prag og kører mod Østrigs smukke hovedstad, Wien.

Efter ankomst tager vi på byvandring, hvor vores rejseleder og lokalguide viser rundt i centrum af Wien. Man får en god fornemmelse af byens storhed med en perlerække af paladser, pompøse huse og monumentale bygninger, blandt andet Statsoperaen.

Efter en skøn introduktion til Wien kører bussen os til hotellet, hvor vi har lidt tid til at slappe af. Du kan også vælge at gå på opdagelse i byen. Hotellet ligger ca. 400 m fra Wien Hovedbanegård - hvorfra man kan tage en sporvogn ud i byen. Rejselederen er behjælpelig med råd og vejledning. Måske vil du se nærmere på Stephansdom med Habsburgernes våbenskjold på taget - eller måske vil du hellere opsøge indkøbsgaderne Kärntner Strasse, Kohlmarkt og Graben med deres mange eksklusive butikker.

Om aftenen mødes vi for at spise middag på en af byens restauranter, inden vi inviteres indenfor i Eschenbach Palads til en klassisk koncert. En klassisk koncert med værker af blandt andre Strauss, Mozart og Schubert i flotte omgivelser hører med til et ophold i musikkens by Wien. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
 

Det flotte Burgtheater på Wienerringen.

Det flotte Burgtheater på Wienerringen.

6. dag: På egen hånd i Wien eller ekstraarrangement 

Dagen er afsat tid til egne oplevelser i Østrigs hovedstad. Måske vil du bare nyde at gå rundt i byen på egen hånd. Et besøg på Wiens største marked, Naschmarkt, er helt klart et besøg værd. Her er over 120 boder med mad og delikatesser.

Mulighederne er mange i en by som Wien, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med gode forslag til hvad, der er er værd at se. 

Ekstrarrangement: Rundvisning på Schloss Schönbruun

Hedad eftermiddagen kører vi til Kejserinde Maria Theresias imponerende sommerresidens, barokslottet Schönbrunn. Her inviteres vi indenfor til en rundvisning i hele 40 ud af slottets 1.140 lokaler. Slottet er bygget af Habsburger-slægten som Østrigs modstykke til Frankrigs Versailles. En fascinerende oplevelse. Du skal naturligvis også opleve den flotte park, som omgiver Schloss Schönbrunn, inden vi kører retur til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det pragtfulde sommerpalads, Schloss Schönbrunn, men 1.000 værelser og stor smuk have.

Det pragtfulde sommerpalads, Schloss Schönbrunn, men 1.000 værelser og stor smuk have.

7. dag: På vej nordpå med stop i Regensburg

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Wien for denne gang. På vejen op gennem Tyskland holder vi pause i Regensburg, hvor der vil være tid til en lille byrundtur samt frokost på egen hånd. 

Henad sen eftermiddag ankommer vi til vores overnatningshotel i Tyskland, hvor vi nyder rejsens sidste middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Regensburg med Sankt Peter domkirken.

Regensburg med Sankt Peter domkirken.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi det sidste stykke gennem Tyskland, og inden længe er vi fremme ved færgen i Rostock. Du har mulighed for at tilkøbe den store frokostbuffet på færgen hjem.

Vi er retur på Sjælland henad aftentide - med en masse gode minder fra nogle af Europas dejligste storbyer med i bagagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel IBIS Dresden Zentrum ***, Dresden
VisSkjul

De to velfungerende hoteller Ibis Bastei og Ibis Königstein ligger midt på indkøbsgaden Prager Strasse og i gåafstand fra Dresdens hovedseværdigheder. Hotellerne er stort set ens.

Der er morgenmadsrestaurant og bar på begge hoteller. Hotelbarens åbningstider varierer, og åbner typisk om aftenen. Receptionen befinder sig på Bastei, og har et mindre sortiment af snacks og drikkevarer. Der er elevator til alle etager.

Værelser

Værelserne er små, men velindrettede med alle bekvemmeligheder, herunder aircondition og WiFi.
Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.

Hotel PETR ***, Prag
VisSkjul

Godt 3-stjernet hotel, beliggende i en rolig sidegade i det populære Smichov-kvarter lige syd for Prag gamle centrum. Fra hotellet er der 1,5 kilometer til Karlsbroen. Der er et sporvognsstop blot 250 meter fra hotellet.

Hotel PETR har reception, elevator og morgenmadsrestaurant. Der er flere restauranter i kvarteret samt stort shoppingcenter. 

Værelser 

Pæne værelser, der er lidt forskelligt indrettet, men hvor alle er udstyret med aircondition, skrivebord, TV, kaffe- og tefaciliteter, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Hotel PETR er et ægte byhotel midt i Prag.
Hotel PETR er et ægte byhotel midt i Prag.
Velkommen til Hotel PETR i Prag.
Velkommen til Hotel PETR i Prag.
Lobbyen på Hotel PETR i Prag.
Lobbyen på Hotel PETR i Prag.
Morgenmadsrestauranten på hotellet.
Morgenmadsrestauranten på hotellet.
Hotellets morgenbuffet.
Hotellets morgenbuffet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Hotel Star Inn Premium Wien Hauptbahnhof ***, Wien
VisSkjul

Moderne hotel tilhørende "Leonardo Hotels"-kæden. Centralt beliggende lige overfor Wien Hovedbanegård og 850 meter til Belvedere Slottet. Fra hotellet er det nemt at komme rundt i Wien med byens metro. 

Hotellet har reception, elevator, bar, morgenmadsrestaurant, aircondition og gratis WiFi.

Værelser

Pæne og velindrettede værelser med aircondition, skrivebord, tv, sikkerhedsboks, minikøleskab samt badeværelse med bruseniche.

Velkommen til receptionen på Hotel Wien Hauptbahnhof.
Velkommen til receptionen på Hotel Wien Hauptbahnhof.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
I hotellets lobby og loungeområde er der plads til at man kan sætte sig og slappe af med en kop kaffe eller en god bog.
I hotellets lobby og loungeområde er der plads til at man kan sætte sig og slappe af med en kop kaffe eller en god bog.
Hotellets morgenmadsrestaurant.
Hotellets morgenmadsrestaurant.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.