Tysklands smukke ferieø!

Rügen · Tysklands smukke ferieø · 2023

Busrejser
5 Dage

Rügen er Tysklands største og måske smukkeste ø! Den dejlige ferieø gemmer på hvide klinter, hyggelige landsbyer og brede strande. Vi bor på selve Rügen, direkte ud til havnen i Sassnitz. Herfra udforsker vi Rügens unikke natur og spændende historie, der knytter sig tæt til Danmark.
 
Rügen er en sand perle i Østersøen, der med sine skønne sandstrande og hvide klinter er i tæt familie med vores egen Møn. De små eksklusive badebyer med de lange badebroer er populære rejsemål, og Rügen har altid været en eftertragtet feriedestination. ​Vi bor dejligt på  Rügen Hotel i Sassnitz, hvor vi har inkluderet halvpension. 

På vores udflugter kører...

Rügen er Tysklands største og måske smukkeste ø! Den dejlige ferieø gemmer på hvide klinter, hyggelige landsbyer og brede strande. Vi bor på selve Rügen, direkte ud til havnen i Sassnitz. Herfra udforsker vi Rügens unikke natur og spændende historie, der knytter sig tæt til Danmark.
 
Rügen er en sand perle i Østersøen, der med sine skønne sandstrande og hvide klinter er i tæt familie med vores egen Møn. De små eksklusive badebyer med de lange badebroer er populære rejsemål, og Rügen har altid været en eftertragtet feriedestination. ​Vi bor dejligt på  Rügen Hotel i Sassnitz, hvor vi har inkluderet halvpension. 

På vores udflugter kører vi både mod nord og syd, futter afsted på en nostalgisk tur med damptog, sejler langs Rügens hvide klinter og besøger naturligvis også hansestaden Stralsund, der ligger som en port til Rügen. På en spændende byrundtur ser vi den UNESCO-beskyttede bys imponerende kirke, rådhus og borgerhuset. Et flot og inkluderet udflugtsprogram giver os en grundig introduktion til denne seværdige ø.  

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.690,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
425,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Sassnitz på Rügen Hotel***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Besøg i Warnemünde
 • Besøg ved Kolossen på Rügen
 • Tur med damptoget Rasender Roland
 • Sejltur langs kysten
 • Minitogtur til Kap Arkona
 • Byvandring i Stralsund
 • Besøg på ravsmykkefabrik
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Til Warnemünde og Rügen

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme 4-stjernede bus, og lad ferietemningen indfinde sig, mens chaufføren sætter kurs mod Rügen. På færgen fra Gedser til Rostock har vi god tid til at hygge os med den store morgenbuffet.

Ved ankomst til Rostock kører vi først ud til Warnemünde, som ligger helt ud til kysten ved indsejlingen til Rostock. Warnemünde er en badeby med flot sandstrand og hyggelig havn. Byen har også maleriske kvarterer med små gamle skipperhuse i brolagte gader. I Warnemünde bliver der mulighed for lidt shopping, en spadseretur på havnen eller et cafébesøg.

Derefter kører vi til Rügen, hvor vi skal bo i Sassnitz direkte ud til havnen. Vi er fremme midt på eftermiddagen, så vi har tid til at slappe lidt af, inden vi mødes til middagen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hyggelige Warnemünde.

Hyggelige Warnemünde.

2. dag: Sassnitz, Prora, Binz og Rasender Roland

Vi indleder dagen med at gå en lille tur i Sassnitz, der skal danne udgangspunkt for de næste dages spændende oplevelser. Sassnitz er Rügens største havneby. 

Først på eftermiddagen kører vi til "Kolossen på Rügen", det enorme boligkompleks Prora, der blev bygget i 30'ernes Tyskland som ferielejligheder til de tyske arbejdere. Det flere kilometer lange bygningsværk nåede dog aldrig at blive færdig og stod i mange år hen som en tom betonskal. Nu renoveres og ombygges dele af bygningerne til et flot hotel og luksuriøse ferielejligheder.

Fra Prora følger vi strandvejen mod badebyen Binz, der især er kendt for den karakteristiske badebro og de prægtige badehoteller og villaer bygget i den særlige "badearkitektur". Strandpromenaden er hele 3,2 kilometer lang. Her gjaldt det i sin tid om at se, og ikke mindst om at blive set. På stranden står snesevis af de karakteristiske strandkurve, der er et udpræget tysk fænomen.

Indsnus atmosfæren fra tidligere tider, inden vi sidst på eftermiddagen kører med damptoget Rasender Roland på en hyggelig tur gennem landskabet til den lille by Putbus. Her venter vores chauffør med bussen, som bringer os tilbage til hotellet i Sassnitz.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det gamle damptog, Rügensche Kleinbahn, også kendt som Rasender Roland.

Det gamle damptog, Rügensche Kleinbahn, også kendt som Rasender Roland.

3. dag: Sejltur langs kysten og Nordrügen med Kap Arkona 

I dag skal vi på sejltur fra Sassnitz langs kysten med de høje kridtklinter - og du vil opleve ligheden med danske Møns Klint. En spektakulær sejltur i Østersøen giver os et godt indtryk af Rügen - set fra søsiden. Fra båden kan du beundre den 117 meter høje Kongestol - den mest imponerende af Rügens hvide klinter. Den friske havluft giver os naturlig appetit til den efterfølgende frokost på en havnerestaurant i Sassnitz. 

Om eftermiddagen kører vi nordpå gennem nationalparken Jasmund og kommer frem til øens nordligste punkt ved Kap Arkona. Et lille tog tager os helt ud til fyrtårnene. Tæt ved ligger resterne af den slaviske fæstning, som vores egen Valdemar 1. ødelagde.

Fra fyrtårnene er der en storslået udsigt over Østersøen. I godt vejr kan man se helt til Danmark. Der er mulighed for at gå en tur på knap 1,2 kilometer ud til den lille fiskerlandsby Vitt, der har 13 rørtækkede huse. Du kan også tage det lille tog tilbage og gå fra parkeringspladsen ned til Vitt. Her der flere små caféer og restauranter. Der er lidt tid på egen hånd i Vitt, inden vi returnerer til Sassnitz.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den 117 meter høje Kongestol.

Den 117 meter høje Kongestol.

4. dag: Stralsund

Efter morgenmaden kører vi med bussen til Stralsund, som tidligere var en ganske mægtig by og medlem af det stærke Hanseforbund. I middelalderen demonstrerede man sin magt ved at bygge i mursten, og byens tre store kirker, det imponerende rådhus samt klostrene og købmændenes borgerhuse vidner alle om Stralsunds store betydning. Tårnet på Mariakirken var sågar på et tidspunkt verdens højeste bygning. På en byvandring gennem de snævre, brostensbelagte gader og stræder får vi selv syn for sagen.

Efter byvandringen er der god tid til selv at gå på opdagelse i Stralsund. Vi kan anbefale en tur med havnerundfarten eller et besøg på et af byens mange spændende museer. På akvariet Ozeaneum kan du studere underverdenen i Østersøen, Nordsøen, Atlanterhavet og Polarhavene. Stralsund har også noget så kuriøst som et spillekortsmuseum.

Efter en spændende dag i Stralsund vender vi næsen hjem mod Sassnitz. Hjemme på hotellet er der god tid til måske at tage en svømmetur i hotellets pool, inden vi nyder middagen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Havnen i Stralsund med hyggelige cafeer.

Havnen i Stralsund med hyggelige cafeer.

5. dag: Nordens guld og hjemrejse

Det er tid til at pakke bussen og vende næsen hjemad mod Danmark. Men inden vi kommer så langt, skal vi lige have de sidste oplevelser med.

Fra de tidligste tider har rav været betragtet som særlig kostbart og har derfor fået navnet Nordens Guld. Fra Sassnitz kører vi gennem naturskønne områder til ravbyen Ribnitz-Damgarten,

Her skal vi kigge indenfor på en smykkefabrik, der anvender det gyldne materiale, rav, i sine smykker. Vi ser både lidt af produktionen og en udstilling af smykker og andet med rav.

Fra smykkefabrikken fortsætter vi til Rostock. Måske er der tid til en lille tur rundt i byen, inden vi skal ombord på færgen for at sejle hjem til Danmark efter nogle spændende dage på Rügen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Rav på stranden ved Stralsund og Rügen i Tyskland.

Rav på stranden ved Stralsund og Rügen i Tyskland.

Hotelinformation

Rügen Hotel ***, Sassnitz
VisSkjul

Rügen Hotel ligger centralt i Sassnitz ved gågaden og havnen, hvor der altid er noget at kigge på og opleve. Fra hotellet er der direkte udsigt til havnen med Europas længste ydermole.

På hotellet finder du både middagsrestaurant, morgenmadsrestaurant på 9. sal med en flot panoramaudsigt over Østersøen, bar og elevator samt en samt indendørs pool med 28 grader varmt vand og sauna (biosauna med 60 grader samt finsk sauna med 90 grader). På værelset ligger en wellness-taske med saunahåndklæder og badekåbe. 

Under opholdet er der inkluderet halvpension, bestående af en god morgenbuffet samt 3-retters menu eller buffet om aftenen.

Værelser

Vi bor på pæne værelser på ca. 19-22m2, der er hyggeligt indrettet med bl.a. telefon, tv, skrivebord, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med udsigt over Sassnitz.
Velkommen til Rügen Hotel.
Velkommen til Rügen Hotel.
Eksempel på værelse på Rügen Hotel.
Eksempel på værelse på Rügen Hotel.
Morgenmadsrestauranten på Rügen Hotel ligger på 9. etage.
Morgenmadsrestauranten på Rügen Hotel ligger på 9. etage.
Morgenmadsbuffet på Rügen Hotel.
Morgenmadsbuffet på Rügen Hotel.
Den indendørs pool på Rügen Hotel.
Den indendørs pool på Rügen Hotel.