Tysklands smukkeste ø!
Busrejser
5 Dage

Rügen er Tysklands største og måske smukkeste ø! Den dejlige ferieø gemmer på hvide klinter, hyggelige landsbyer og brede strande. Vi bor på selve Rügen, direkte ud til havnen i Lauterbach. Herfra udforsker vi  Rügens unikke natur og spændende historie, der knytter sig tæt til Danmark.
 
Rügen er en sand perle i Østersøen, der med sine skønne sandstrande og hvide klinter er i tæt familie med vores egen Møn. De små eksklusive badebyer med de lange badebroer er populære rejsemål, og Rügen har altid været en eftertragtet feriedestination. ​Vi bor på det hyggelige Hafenhotel Viktoria i Lauterbach på Rügen, hvor vi har inkluderet halvpension. ...

Rügen er Tysklands største og måske smukkeste ø! Den dejlige ferieø gemmer på hvide klinter, hyggelige landsbyer og brede strande. Vi bor på selve Rügen, direkte ud til havnen i Lauterbach. Herfra udforsker vi  Rügens unikke natur og spændende historie, der knytter sig tæt til Danmark.
 
Rügen er en sand perle i Østersøen, der med sine skønne sandstrande og hvide klinter er i tæt familie med vores egen Møn. De små eksklusive badebyer med de lange badebroer er populære rejsemål, og Rügen har altid været en eftertragtet feriedestination. ​Vi bor på det hyggelige Hafenhotel Viktoria i Lauterbach på Rügen, hvor vi har inkluderet halvpension. 

På vores udflugter kører vi både mod nord og syd, sejler langs kysten med de hvide klinter og futter afsted på en nostalgisk tur med damptog. Vi besøger naturligvis også hansestaden Stralsund, der ligger som en port til Rügen. På en spændende byrundtur ser vi den UNESCO-beskyttede bys imponerende kirke, rådhus og borgerhuset.  Et flot og inkluderet udflugtsprogram, der giver os en grundig introduktion til denne seværdige ø.  
 

Kort - Rügen - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
420,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
155,-
Afbestillingsforsikring
245,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Lauterbach på Hafenhotel Viktoria***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 2 x frokost (2. og 3. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Besøg i Warnemünde
 • Sejltur langs kysten fra Sassnitz
 • Minitog til Kap Arkona
 • Besøg i badebyerne Sellin og Göhren
 • Besøg i fiskerlandsbyen Klein Zicker på halvøen Mönchgut
 • Tur med damptoget Rasender Roland
 • Byvandring i Stralsund
 • Besøg på ravsmykkefabrik
 • Spadseretur i Rostock
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Til Rügen og Warnemünde

På færgen fra Gedser til Rostock har vi god tid til at hygge os med den store morgenbuffet. Ved ankomst til Rostock kører vi først ud til Warnemünde, som ligger helt ud til kysten ved indsejlingen til Rostock. Warnemünde er en badeby med flot sandstrand og hyggelig havn. Byen har også maleriske kvarterer med små gamle skipperhuse i brolagte gader. I Warnemünde bliver der mulighed for lidt shopping, en spadseretur på havnen eller et cafébesøg. Derefter kører vi til Rügen, hvor vi skal bo i Lauterbach direkte ud til havnen. Vi er fremme midt på eftermiddagen, så vi har tid til at slappe lidt af, inden vi mødes til middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad (brunch), middag.

Hyggelige Warnemünde.

Hyggelige Warnemünde.

2. dag: Nordrügen med Kap Arkona og sejltur langs kysten

I dag udforsker vi den nordlige del af Rügen. Vi kører først til Putbus, hvor vi ser cirkuspladsen ved den tidligere fyrsteresidens. Derefter fortsætter vi til Rügens største havneby Sassnitz, hvorfra vi med båd sejler en tur langs kysten og ser de hvide klinter - ligesom på Møn. Fra båden kan vi beundre den 117 meter høje Kongestol - den mest imponerende af Rügens hvide klinter.

Vi holder frokostpause i Sassnitz, hvor der også bliver tid til en spadseretur på havnen. Gennem nationalparken Jasmund kommer vi frem til øens nordligste punkt ved Kap Arkona. Et lille tog tager os helt ud til fyrtårnene. Tæt ved ligger resterne af den slaviske fæstning, som vores egen Valdemar 1. ødelagde. Fra fyrtårnene er der en storslået udsigt over Østersøen. I godt vejr kan man se helt til Danmark. Der er mulighed for at gå en tur på knap 1,2 kilometer ud til den lille fiskerlandsby Vitt, der har 13 rørtækkede huse. Efter besøget returnerer vi til Lauterbach, hvor middagen venter på hotellet.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.   

Tyskland-Fyrtårnene i Kap Arkona-Stralsund_og_Rugen

Tyskland-Fyrtårnene i Kap Arkona-Stralsund_og_Rugen

3. dag: Sydrügen, Mönchgut og tur med Rasender Roland

På dagens udflugt besøger vi først Sellin og bagefter Göhren - de tidligere mondæne badebyer langs Rügens sydkyst. Her er fine hvide sandstrande med flettede strandstole og imponerende badebroer.

Frokosten nyder vi på en lokal restaurant, der serverer velsmagende røgede fiskespecialiteter. Vi kører ud på halvøen Mönchgut og besøger den lille fiskerlandsby Klein Zicker, som nærmest ligger ved verdens ende, hvor tiden står stille. Sidst på eftermiddagen kører vi en nostalgisk tur med damptoget Rasender Roland retur fra Binz til Putbus, og herfra kører vi med vores egen bus det sidste stykke hjem til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.   

Tyskland-Rasende Roland-Stralsund_og_Rugen

Tyskland-Rasende Roland-Stralsund_og_Rugen

4. dag: Stralsund

Efter morgenmaden kører vi med bussen til Stralsund, som tidligere var en ganske mægtig by og medlem af det stærke Hanseforbund. I middelalderen demonstrerede man sin magt ved at bygge i mursten, og byens tre store kirker, det imponerende rådhus, klostrene og købmændenes borgerhuse vidner alle om Stralsunds store betydning. Tårnet på Mariakirken var sågar på et tidspunkt verdens højeste bygning. På en byvandring gennem de snævre, brostensbelagte gader og stræder får vi selv syn for sagen.

Bagefter er der god tid til selv at gå på opdagelse i byen. Vi kan anbefale en tur med havnerundfarten eller et besøg på et af byens mange spændende museer. På akvariet Ozeaneum kan du studere underverdenen i Østersøen, Nordsøen, Atlanterhavet og Polarhavene, og så huser Stralsund noget så kuriøst som et spillekortsmuseum.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.   

Havnen i Stralsund med hyggelige caféer.

Havnen i Stralsund med hyggelige caféer.

5. dag: Nordens guld og Rostock

Fra de tidligste tider har rav været betragtet som særlig kostbart og har derfor fået tilnavnet Nordens Guld. Fra Rügen kører vi gennem naturskønne områder på halvøen Darss-Zingst til ravbyen Ribnitz-Damgarten, hvor vi kigger indenfor på en smykkefabrik, der anvender det gyldne materiale. Vi fortsætter efterfølgende til Rostock, hvor der er tid til en lille tur ad den lange gågade, inden vi kører mod færgen, der sejler os til Gedser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Tyskland-Rav på stranden-Stralsund_og_Rugen

Tyskland-Rav på stranden-Stralsund_og_Rugen

Hotelinformation

Hafenhotel Viktoria ***, Lauterbach
VisSkjul

Som navnet angiver ligger Hafenhotel Viktoria direkte på havnen i Lauterbach på Rügen. Med sin ideelle placering danner hotellet den perfekte ramme for en hyggelig ferie på Rügen. Her er altid noget at se på; skibe i havnen, badegæster og turister, som ankommer med veterantoget til den nærliggende banegård. Hafenhotel Viktoria har restaurant, bar, have og Biergarten samt elevator og wellnessområde med pool, sauna, solarium og fitnessrum. 

Værelser

Vi bor på pæne værelser med tv, telefon og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.