Inkl. halvpension og alle udflugter

Grækenland · Peloponnes & Skønne Tolo · Sensommer · 2024

Flyrejser
8 Dage

Rejs med til Grækenland, og hold ferie under varme himmelstrøg i den lille fiskerby Tolo, hvor du kan nyde det gode liv i et stille og roligt tempo. Her kan du komme tæt på de lokale, gå på opdagelse i det græske køkken og nyde de populære retter såsom tzatziki, moussaka og souvlaki. Stedet er autentisk, charmerende og helt perfekt til en afslappende ferie.

Tag med os på en dejlig rejse til halvøen Peloponnes i Grækenland, hvor vi skal bo i den lille charmerende fiskerby Tolo, der oser af den hyggeligste græske stemning. Vores base er det hyggelige og...

Rejs med til Grækenland, og hold ferie under varme himmelstrøg i den lille fiskerby Tolo, hvor du kan nyde det gode liv i et stille og roligt tempo. Her kan du komme tæt på de lokale, gå på opdagelse i det græske køkken og nyde de populære retter såsom tzatziki, moussaka og souvlaki. Stedet er autentisk, charmerende og helt perfekt til en afslappende ferie.

Tag med os på en dejlig rejse til halvøen Peloponnes i Grækenland, hvor vi skal bo i den lille charmerende fiskerby Tolo, der oser af den hyggeligste græske stemning. Vores base er det hyggelige og familiedrevne Hotel John & George, der ligger i gåafstand til den ældre bydel i Tolo. I den indbydende bugt lokker det lune vand med en svømmetur eller to.

Vi har inkluderet et spændende udflugtsprogram i rejsens pris, hvor vi blandt andet ser nogle af Athens store højdepunkter og oplever den unikke Korinthkanal. Vi skal også på udflugt til nogle af Grækenlands største arkæologiske attraktioner såsom det antikke teater i Epidaurus og den unikke oldtidsby Mykene. Vi besøger også Grækenlands gamle hovedstad Nafplio og skal på en hyggelig sejltur i Tolobugten.

Undervejs kommer vi tæt på lokalbefolkningen, og måske lærer vi hemmeligheden bag nationaldrikken ouzo samt hører om, hvorfor netop den græske olivenolie er noget ganske særligt. Sidst men ikke mindst får vi et kursus af en lokal kok, hvor du kan blive klogere på fremstillingen af de kendte græske retter.

En skøn ferie fyldt med kulturelle højdepunkter, afslapning og masser af smagfulde lokale godbidder.

Kort - Tolo og Peleponnes - Efterår 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.500,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
685,-
Obligatorisk administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Athen t/r
 • Flyskatter og afgifter, ca. kr. 445,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Turistskat på hotellet
 • 7 nætter i Tolo på Hotel John & George***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • 2 x frokost (3. og 6. dag)
 • Byrundtur i Athen
 • Byrundtur i Nafplio
 • Besøg på et lokalt ouzodestilleri, inkl. smagsprøver
 • Bådtur i Tolobugten
 • Besøg på det lokale marked i Argos
 • Besøg ved Epidaurus, inkl. entré til teater og museum
 • Besøg på olivenoliefabrik
 • Græsk madlavningskursus
 • Besøg på lokal citrusplantage
 • Udflugt til Mykene, inkl. rundvisning med lokalguide
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Peloponnes og Tolo

Vi flyver fra København direkte til Athen med SAS eller Norwegian. Når vi har fået vores bagage, bliver vi mødt af vores rejseleder i ankomsthallen, og i bus kører vi en panoramatur igennem Athens centrum så du lige får et kig til byens kendte attraktioner. Fra bussen kan du nyde udsigten til Akropolis, som ligger og troner på en høj ovenfor byen. Det smukke Parthenontempel vidner om en svunden tid, hvor stedet fungerede som administrativt og religiøst centrum. 

Vi runder også lige Syntagmepladsen med parlamentsbygningen, hvor Den Ukendte Soldat er stedt til hvile. Her går der vagter, klædt i traditionelle dragter med kvast på skosnuderne, rundt døgnet rundt. Vores lokalguide fortæller de gamle historier undervejs i bussen, inden vi sætter kurs mod den græske halvø Peloponnes og fiskerbyen Tolo.

På vores vej mod Peloponnes passerer vi den cirka 6,3 kilometer brede landtange, Korinthtangen, der forbinder halvøen med fastlandet. Vi laver et kort stop for at se Korinthkanalen, som gennemskærer den smalle tange og forbinder Korinthbugten med Det Ægæiske Hav. Kanalen blev bygget i 1893 og var dengang et teknologisk gennembrud, idet den sparer de mindre skibe for den cirka 400 kilometer lange rejse rundt om Peloponnes. Kanalen er kun 25 meter bred, så den er for smal til de store fragt- og krydstogtskibe, hvorfor den hovedsageligt benyttes af turistskibe og mindre fragtskibe.

Efter vi har holdt pause med Korinthkanalen, fortsætter vi til Tolo, som ligger ud til en dejlig bugt med sandstrand og klart vand. Byen er hyggelig og har en autentisk gammel bydel, hvor man finder utallige charmerende tavernaer, der emmer af autentisk græsk stemning. Vi bor midt i byen blot 200 meter fra den indbydende bugt og de skønne strande. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, mødes vi i hotellets restaurant til en middag. 

Afr. 26/8-24: Vi flyver med SAS til Athen, hvor vi ankommer om eftermiddagen. 
Afr. 7/10-24: Vi flyver med Norwegians tidlige morgenfly til Athen, hvor vi ankommer om formiddagen. 

Inkluderede måltider: Middag.

Akropolisklippen i Athen.

Akropolisklippen i Athen.

2. dag: Den gamle hovedstad Nafplio og nationaldrikken ouzo

Efter morgenmaden sætter vi os ind i vores bus og kører først til klosteret Agia Moni. Herfra har man en fremragende udsigt over Peloponnes kyst. Den nuværende kirke er bygget i 1840 og er dedikeret til jomfru Maria.

Fra Agia Moni fortsætter vi til Nafplio, Grækenlands gamle hovedstad, der måske er en af de hyggeligste og romantiske byer i landet. Byens enorme hovedtorv, Syntagmapladsen, er belagt med marmor og omgivet af smukke historiske bygninger, og her findes en autentisk, græsk atmosfære, der tager os tilbage til midten af 1900-tallet. Ovenover byen skal vi besøge Palamidi borgen, én af byens tre fæstninger, som er bygget på en bakketop. 

Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd på en af byens tavernaer, inden vi besøger et lokalt ouzodestilleri for at lære mere om fremstillingen af Grækenlands nationaldrik. Vi smager selvfølgelig også på den populære drik, som er en indgroet del af græsk skik og brug.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Nafplio.

3. dag: Det lokale marked i Argos og oldtidsbyen Mykene 

Om morgenen kører vi til en af de ældste beboede byer i verden, Argos, hvis historie kan dateres helt tilbage til den græske oldtid og de mytologiske helte Perseus og Herakles, som romerne kaldte Herkules.

Vi kører ind til centrum af byen for at besøge det store torv, som er omdannet til en stor markedsplads med farverige telte og boder, der sælger alt lige fra meterlange hvidløgsguirlander til årstidens friske frugter og grøntsager. Her kan du møde de lokale, som ofte kommer langvejs fra for at sælge eller købe friske forsyninger af fødevarer.

Efter det hyggelige markedsbesøg i Argos kører vi ud af byen til en lille høj, der ligger mellem to større bjerge, og lige her skal vi besøge den sagnomspundne oldtidsby Mykene.

Byens historie går langt tilbage og har formentlig været beboet i 3.000-2.500 f.v.t. I selskab med en lokalguide skal vi på en gåtur i området blandt de mange ruiner. Byen blev fundet og udgravet i slutningen af 1870'erne, og netop dette fund er måske beviset på, at oldtidens fortællinger i Homers Illiaden ikke er den rene fantasi. For her er Løveporten, der var indgangen til det antikke Mykene. Mykenes konge var Agamemnon, som ifølge sagnet skulle have planlagt krigen mod Troja. Lidt udenfor bymuren kan man da også se en udgravning, som siges at have været Atreus grav. Besøget i Mykene er en imponerende oplevelse, hvor historien er allestedsnærværende. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.   

Løveporten, der var indgangen til det antikke Mykene.

Løveporten, der var indgangen til det antikke Mykene.

4. dag: Antikke Epidaurus og en særdeles populær antik stenfrugt

Efter morgenmaden er vi klar på nye eventyr. I bus kører vi til det antikke Epidaurus, som er et af Grækenlands vigtigste arkæologiske steder. Det er særligt berømt for sit unikke antikke teater med fremragende akustik. Vi besøger den imponerende attraktion og det nærliggende lille museum, hvor man kan se nogle af de smukke og velbevarede statuer, man har fundet i området. Vi ser også resterne af et tempelkompleks, som var dedikeret til Asklepios, lægekunstens gud i den græske mytologi.

Efterfølgende kan du nyde panoramaturen i de smukke landskaber, hvor du hurtigt vil se, at vi er omgivet af tusindvis af hektar land fyldt med oliventræer. Omgivelserne og klimaet i kombination med de lokale olivenbønders passion er hemmeligheden bag den lokale olivenolie, som anses for at være blandt Europas bedste. Vi besøger en af de lokale producenter og hører om fremstillingen af den velsmagende olie, som vi selvfølgelig får lov til at smage på lidt brød eller snacks.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

En af de mange bølgende Olivenlunde i Peloponnes.

En af de mange bølgende Olivenlunde i Peloponnes.

5. dag: Afslappende bådtur i Tolobugten

I dag skal vi på en lille afslappende sejltur i Tolobugten, hvis plads i historien kan dateres langt tilbage. Den blev først nævnt i Homers Iliaden, og senere blev bugten brugt som havn for krigsskibe, ligesom venetianerne har haft en flådestation her.

Undervejs lægger vi til ved den lille ø Daskalio. Har du lyst, kan du gå med rejselederen til toppen af øen, hvor der ligger en lille kirke fra 1688 med et smukt lille kapel. Her ses også få ruiner af en venetiansk borg fra 1700-tallet, hvor flådens skibe lå i bugten. Når vi kommer tilbage til båden, har kaptajnen gjort klar til en dejlig picnic, hvor vi bliver budt på nogle af Grækenlands kendte delikatesser. Vi er tilbage i Tolo først på eftermiddagen

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bugten ved Tolo.

6. dag: Det græske køkken

I dag skal vi prøve kræfter med det gode græske køkken, når en af byens lokale kokke lærer os, hvordan man tilbereder nogle af de kendte velsmagende retter. Vi deltager under kyndig vejledning i forberedelserne, og efterfølgende skal vi selvfølgelig nyde den lækre frokost på hotellets terrasse.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.   

Vi skal prøve kræfter med det gode græske køkken.

Vi skal prøve kræfter med det gode græske køkken.

7. dag: På egen hånd i Tolo

Nyd en afslappende dag i Tolo, og gå på opdagelse i den lille by.

Om eftermiddagen har du mulighed for at tage med på besøg på en lokal plantage, der dyrker citrusfrugter såsom appelsiner eller mandariner, som er af særlig høj kvalitet på Peloponnes. I Grækenland bruger man også saft fra frugterne i kosmetik og i alternativ medicin. Vi hører om dyrkning af frugterne og deres anvendelse, og så skal vi være med til at plukke nogle af de velsmagende frugter.

Om aftenen er der græsk aften på hotellet med autentisk græsk musik og dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

På appelsinrov...

På appelsinrov...

8. dag: Hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade vores hyggelige værter på Hotel John & George, og efter morgenmaden kører vi mod Athens lufthavn. Her siger vi farvel til vores rejseleder og flyver med SAS eller Norwegian direkte til København.

Afr. 26/8-24: Vi flyver med SAS fra Athen til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.  
Afr. 7/10-24: Tidlig afgang med bus fra Tolo til lufthavnen i Athen. Herfra flyver vi med Norwegian til København, hvor vi ankommer om eftermiddagen.   

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel John & George ***, Tolo
VisSkjul

Hotel John & George ligger skønt oppe i Tolos gamle bydel lige over Tolobugten. Beliggenheden giver en fantastisk udsigt over bugten og de små øer Romvi og Koronisi. Hotellet ligger i gåafstand til den lille maleriske fiskerhavn.

Hotellet har 58 værelser og desuden en udendørs pool, hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i velindrettede dobbelt- og eneværelser med balkon eller terrasse, aircondition, tv, køleskab og badeværelse. Bemærk: Ikke alle værelsesr har havudsigt!

Velkommen til Hotel John & George.
Velkommen til Hotel John & George.
Hotel John & George - Udsigten over poolen.
Hotel John & George - Udsigten over poolen.
Poolområdet på Hotel John & George.
Poolområdet på Hotel John & George.
Restauranten på Hotel John & George.
Restauranten på Hotel John & George.
Fællesområde på Hotel John & George.
Fællesområde på Hotel John & George.
Eksempel på værelse på Hotel John & George.
Eksempel på værelse på Hotel John & George.