Andalusiens højdepunkter

På opdagelse i Andalusien · 2023

Flyrejser
10 Dage

Tag med på opdagelse i Andalusien, hvor vi dykker ned i regionens sjæl, livsglæde, kunst og arkitektur i byerne Granada, Úbeda, Baeza, Córdoba, Sevilla og Ronda. Glæd dig til en spændende rundrejse, med blandt andet et ophold på hulehotel og tid til afslapning ved Middelhavet.

Bienvenido - velkommen til et ægte spansk eventyr! ​Spanien er muligvis en turistmagnet, men landet er også et af Europas mest betydningsfulde kulturlande med en rig og fascinerende historie. Andalusien udgør en broget mosaik med bidrag fra grækere, fønikere, romere, gotere, maurere og sigøjnere, der alle har påvirket den lokale, spanske kultur. 

Andalusien har det...

Tag med på opdagelse i Andalusien, hvor vi dykker ned i regionens sjæl, livsglæde, kunst og arkitektur i byerne Granada, Úbeda, Baeza, Córdoba, Sevilla og Ronda. Glæd dig til en spændende rundrejse, med blandt andet et ophold på hulehotel og tid til afslapning ved Middelhavet.

Bienvenido - velkommen til et ægte spansk eventyr! ​Spanien er muligvis en turistmagnet, men landet er også et af Europas mest betydningsfulde kulturlande med en rig og fascinerende historie. Andalusien udgør en broget mosaik med bidrag fra grækere, fønikere, romere, gotere, maurere og sigøjnere, der alle har påvirket den lokale, spanske kultur. 

Andalusien har det hele. Her finder vi idylliske hvidkalkede landsbyer strøet ud over det billedskønne landskab, og der venter os kulturrige storbyer, velsmagende vine og et skønt sydspansk køkken. På denne spændende rundrejse oplever vi ældgamle traditioner, afvekslende skønhed, besøg ved nogle af Spaniens største seværdigheder, og så besøger vi også den spændende huleby Guadix.

Synet af de mange appelsintræer i gadebilledet er et charmerende træk i mange af Andalusiens maleriske byer. At sætte sig til rette i appelsintræernes skygge med tapas og måske et glas friskpresset appelsinjuice er en herlig sydspansk oplevelse! På rejsen er der ligeledes tid til fordybelse og afslapning på vores dejlige hotel på Costa Tropical. En populær rundrejse!

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.899,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Zambra-flamencoshow
175,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 247
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Granada på Hotel Los Ángeles****
 • 1 nat i Guadix på hulehotellet Cuevas Pedro Antonio de Alarcón
 • 1 nat i Baeza på Hotel TRH Baeza****
 • 2 nætter i Sevilla på Hotel Sevilla Macarena****
 • 2 nætter på Costa Tropical på Hotel Bahia Tropical****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 1 x frokost (6. dag)
 • 5 x middag , inkl. ¼ fl. vin og vand (1. 4. 5. 8. og 9. dag)
 • Byvandring i Granada
 • Besøg på Alhambra og Generalife, inkl. entré
 • Besøg i hulemuseet i Guadix, inkl. entré
 • Byvandringer i Úbeda og Baeza
 • Besøg i olivenoliemølle
 • Besøg i moskéen La Mezquita, inkl. entré
 • Byvandring i Córdoba
 • Byrundtur i Sevilla
 • Byvandring i Ronda
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangement

Ekstraarrangementet bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Granada

Vi flyver med SAS eller Norwegian fra København til Málaga, hvor vi modtages af vores lokale, dansktalende rejseleder.  

Med bus kører vi til foden af bjergkæden Sierra Nevada til vidunderlige Granada, hvor vi skal bo de tre første nætter. Om aftenen nyder vi rejsens første middag med vin i hotellets restaurant. Afr. 1/6, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9 & 5/10-2023 flyver vi med SAS fra København til Malaga, hvor vi ankommer om aftenen. Vi kommer sent til Granada, så istedet for middag vil der være en lille anretning på dit værelse ved ankomsten.  

Inkluderede måltider: Middag.

Granada ligger smukt for foden af bjergkæden Sierra Nevada.

Granada ligger smukt for foden af bjergkæden Sierra Nevada.

2. dag: Alhambra og Generalife

Den muslimske tilstedeværelse i Spanien har resulteret i en storslået civilisation. Først efter næsten 800 år faldt den sidste mauriske bastion. Minder fra maurernes tid opleves især på Alhambrapaladset, der er et af Spaniens smukkeste bygningsværker. 

Vi ser paladsets majestætiske skønhed med de enestående kongelige gemakker, intime patioer og den berømte Løvegård. Det idylliske Generalifes pragtfulde blomsteranlæg med roser og springvand er som taget ud af 1001 nats eventyr. Appelsintræer og grønne planter går op i en højere harmonisk enhed med vandbassiner og karakteristisk arabisk ornamentik. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Rundvisning på Alhambra-paladset.

Rundvisning på Alhambra-paladset.

3. dag: Granada og Albacín

Vi besøger Granadas ældste bydel Albaicín, der er en labyrint af smalle, snoede gader, hvor maurerne søgte tilflugt, da de kristne generobrede byen. Her er de hvidkalkede huse med balkoner smukt dækket af blomstrende geranier. Vi tager på rundtur i det autentiske kvarter i selskab med en lokalguide. Ved Plaza Nueva siger vi farvel til lokalguiden mens vi fortsætter vores oplevelser gennem byens smukke gader, der fører os tilbage til fordums pragt. Et gammelt citat siger: ”Der findes i livet ingen smerte så stor som at være blind i Granada”! Vi passerer rådhuset og gården Corral del Carbón med dens smukke balkoner, der er et enestående minde fra maurerperioden. Bygningen rummer i dag spændende butikker med kunsthåndværk. Frokost på egen hånd. Om eftermiddagen besøger vi området omkring den enorme domkirke bygget i renæssancestil og resterne af den gamle mauriske markedsgade Alcaicería i Granadas historiske hjerte. Om aftenen kan du evt. deltage i et festligt ekstraarrangement. 

Ekstraarrangement: Zambra-flamencoshow

I sigøjnernes gamle hulekvarter Sacromonte overværer vi et enestående Zambra-flamencoshow. På lange bænke sidder vi blot få meter fra de optrædende. Trampende hæle, guitarrytmer, klap, kraftfuld sang og smældende kastagnetter udtrykker dansens elegance og temperament. Lyden af Spaniens sjæl og et farvestrålende møde med sigøjnernes verden! Her slippes glæden, smerten og sjælen løs. En stor oplevelse - også for ikke flamencointeresserede.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Autentisk zambra-flamencoshow.

Autentisk zambra-flamencoshow.

4. dag: Hulebyen Guadix

Et fantastisk syn venter i hulebyen Guadix, hvor der overalt stikker hvide skorstene op af bjergene. I hele området findes der sammenlagt omkring 40.000 huler, hvoraf cirka 10.000 stadig er beboet. Da maurerne blev udvist af de kristne, byggede de disse huler. Senere blev de beboet af sigøjnere og i 1960´erne af hippier.

Hulerne er udgravet i bjergene og formet i den bløde tufsten. De hvidkalkede vægge er kuppelformede og meget tykke, så de ikke kan bryde sammen. Værelserne adskilles med gardiner, så luften kan cirkulere. Andalusiens huler er alt fra primitive sommerhuse til moderne udrustede hjem med elektricitet, vand og pool. Hulernes temperatur er konstant på cirka 18 grader året rundt. Her har arkitekter specialiseret sig i huleindretning, og der findes ikke to ens huler. At bo i en hule menes at give både et bedre søvnmønster og bedre sundhed.

Det er utrolig interessant at høre om livet i hulerne på hulemuseet, som vi også besøger. I den største huleby Guadix bor mere end 3.000 mennesker i huler. Vi bor en nat på et typisk hulehotel indrettet med alle moderne bekvemmeligheder – spændende og anderledes! Om aftenen hygger vi os med middag og vin i hulerestauranten.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

I Guadix oplever vi en forunderlig huleverden.

I Guadix oplever vi en forunderlig huleverden.

5. dag: UNESCO-byerne Úbeda og Baeza

Tvillingebyerne Úbeda og Baeza er to vidunderlige renæssanceperler. På spadsereturen gennem Úbedas smalle gader fornemmer vi byens storhedstid. Honningfarvede kirker, paladser og monumenter vidner om den spanske adels ekstravagance. Vi passerer den overdådige kirke Capilla del Salvador, der stadig er privat ejendom. Inde i sakristiet blev journalisten Charlotte Rørth udsat for en særlig oplevelse, som hun beskriver i bogen Jeg mødte Jesus.

Úbeda ligger i et område, som er fyldt med olivenlunde. Vi besøger en olivenoliemølle, inden vi ankommer til Baeza, der er kendt for sine rødlige bygninger. Her er få minder tilbage fra den arabiske periode. De kristne rev bygningerne ned for at understrege deres herredømme. Baeza prydes med smukke renæssancekirker og paladser. På vores gåtur ser vi både domkirken og det gamle universitet udefra. Vi bor en nat i den lille, charmerende by. Om aftenen er der middag med vin på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke kirke Capilla del Salvador i Úbeda.

Den smukke kirke Capilla del Salvador i Úbeda.

6. dag: Córdoba og Sevilla      

Córdoba var engang en af verdens største byer, og her trænger den arabiske kultur igennem overalt. Vi besøger den pragtfulde moské La Mezquita, der i størrelse kun overgås af moskéen i Mekka. Den verdensberømte 1.200 år gamle moské fremstod som et magtsymbol på Den Iberiske Halvø. Moskéens indre ligner nærmest en skov med de enestående 850 søjler, buer og gange malet i hvide og røde farver. I 1500-tallet byggede man en kirke midt i den dengang nedlagte moské. Vi nyder det arkitektoniske mesterværk, der er blandt Spaniens smukkeste bygningsværker. Læg mærke til de mange appelsintræer i den stemningsfulde gård, der omgiver den gamle moskés massive ydermure. Her gør træerne sig ekstra godt i de historiske rammer.

Efter frokost på en hyggelig restaurant tager vi på byvandring gennem Córdobas middelalder- og jødekvarter, en labyrint af smalle gyder med hvidkalkede huse, maleriske torve og fantastiske blomstersmykkede gårde. Potteplanterne pryder vinduer og altaner. Sidst på dagen ankommer vi til Sevilla, der ligger smukt ved Guadalquivir-floden. Vi bor to nætter i Andalusiens skønne hovedstad.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

La Mezquita-moskeen i Córdoba.

La Mezquita-moskeen i Córdoba.

7. dag: Sevilla

Ufattelige rigdomme strømmede fra Columbus nye verden til Sevilla, der i en periode var verdens rigeste by. Sevilla er spækket med minder fra guldalderen med nogle af verdens smukkeste barokbygninger. På byrundturen går vi gennem romantiske, krogede gader med fornemme palæer og huse, der vidner om de spanske købmænds velstand. Vi kommer forbi verdens tredjestørste kirke, den fantastiske Santa Maria de la Sede med Columbus gravmæle og kongernes kapel, og fortsætter videre gennem det gamle jødiske kvarter Santa Cruz. Maleriske gyder med blomsterfyldte patioer og hyggelige pladser med duftende appelsintræer gemmer sig her.

Vi har også tid til oplevelser på egen hånd. Besøg eventuelt domkirken, kongeslottet Alcázar eller tag en shoppingtur på Calle Sierpes, og prøv måske en af byens mange tapasrestauranter. Vi kan også anbefale et besøg på Las Setas, der også kaldes Metropol Parasol på Plaza de la Encarnación. Det moderne, mere end 28 meter høje paddehatteformede byggeri er verdens største trækonstruktion, der er båret af seks søjler. Las Setas betyder "svampene", og byggeriet ligner da også kæmpestore kantareller. For cirka 15 euro kan du komme med elevatoren op gennem en af søjlerne til ottende etage, hvorfra der er en formidabel udsigt over den gamle kulturby.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Andalusiens hovedstad Sevilla.

Andalusiens hovedstad Sevilla.

8. dag: Sevilla, Ronda og Costa Tropical    

Vi starter ud med en byrundtur i Sevilla med stop på den imponerende Plaza de España, der er udsmykket med traditionelle farvestrålende fliser. Herefter kører vi den flotte vej til Andalusiens største hvide by Ronda, der ligger dramatisk på begge sider af en meget dyb og lodret kløft. Vi spadserer over Puente Nuevo-broen med tre høje buer og nyder synet ned i slugten til den dybtliggende Guadalete-flod. Herfra går turen videre gennem brolagte gyder med blændende hvide huse og forbi tyrefægterarenaen, der hører til blandt Spaniens smukkeste, ældste og mest betydningsfulde. Her drømmer enhver matador om at kæmpe mod tyrens intelligens.

Efter tid på egen hånd i Ronda fortsætter vi i bus ad en flot bjergvej ned mod kysten til Costa Tropical. Vi bor to nætter ved den skønne by Almuñecár på Sydspaniens 19 kilometer lange kyststrækning, der er helt spektakulær med klipper og små bugter. Om aftenen venter en hyggestund med middag og vin i hotellets dejlige restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den imponerende tyrefægterarena i Ronda.

Den imponerende tyrefægterarena i Ronda.

9. dag: Afslapning ved Costa Tropical

Mærk havets brise, hop på hovedet i de turkisblå bølger, nyd livet langs Middelhavets gyldne sandstrand eller ved hotellets dejlige pool.

Udforsk området på egen hånd med lokalbus, eller spadser langs havet til den smukke, gamle by Almuñecár. Her kan du opleve livet på byens hyggelige torv og de stejle, krogede gader med toppede brosten og de hvidkaldede huse med blomsterdekorerede balkoner. Livet i den gamle bydel føles, som havde det stået stille i mange år. Om aftenen nyder vi en dejlig middag med vin på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Stranden i Almuñécar.

Stranden i Almuñécar.

10. dag: Hjemrejse

Fra Málaga flyver vi med SAS eller Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Los Ángeles ****, Granada
VisSkjul

Charmerende, centralt beliggende hotel blot en kilometer fra det gamle kvarter Albaicín i Granada. Hotellet har elevator, udendørs pool, have, terrasse med udsigt over bjergene, restaurant, bar, stort spa med sauna og tyrkisk bad samt gratis WiFi på fællesområderne.

Værelser

Værelserne er uensartede, men moderne og alle har aircondition, tv, sikkerhedsboks, minibar og badeværelse med hårtørrer.

 

Velkommen til Hotel Los Angeles i Granada i Spanien.
Velkommen til Hotel Los Angeles i Granada i Spanien.
Den skønne pool på Hotel Los Angeles i Granada.
Den skønne pool på Hotel Los Angeles i Granada.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Eksempel på standardværelse på Hotel Los Angeles.
Eksempel på standardværelse på Hotel Los Angeles.

Cuevas Pedro Antonio de Alarcón, Guadix
VisSkjul

Et spændende hulekompleks beliggende tre kilometer fra centrum af Guadix. Komplekset består af 23 huler, der drives som hotel. Hotellet har udendørs pool (åbent fra slutningen af juni til midt i september), restaurant, bar, sikkerhedsboks i receptionen og gratis WiFi på fællesområder.

Værelser

Glæd dig til at bo på et huleværelse, enkelt og rustikt indrettet med hvidkalkede vægge, buegange, rødt lergulv, tv, hårtørrer og tekøkken med køleskab. De gamle huler har alle moderne faciliteter samt eget badeværelse.

Afslapning i poolen på Cuevas Pedro Antonio de Alarcón.
Afslapning i poolen på Cuevas Pedro Antonio de Alarcón.

Hotel TRH Baeza ****, Baeza
VisSkjul

I hjertet af den gamle by Baeza ligger dette skønne hotel, der er indrettet i et nonnekloster fra det 16. århundrede. Hotellet har elevator, en smuk indre gårdhave med baroksøjler, restaurant og bar. Den rolige klosterhave er omgivet af moderne værelser.

Værelser

Alle værelser har sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Terrasse på Hotel TRH Baeza.
Terrasse på Hotel TRH Baeza.

Hotel Sevilla Macarena ****, Sevilla
VisSkjul

Elegant hotel i Sevilla bygget op omkring en typisk andalusisk patio med restauranter, bar, elevator og udendørs pool på tagterrassen med panoramaudsigt.

Hotellet har en god beliggenhed lige overfor Macarena-kirken, 500 meter fra Guadalquivir-floden og blot to kilometer fra den gamle bydel.

Værelser

Vi bor på pæne værelser med sikkerhedsboks, minibar, tv, aircondition og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Den smukke lobby på Hotel Sevilla Macarena i Sevilla, Spanien.
Den smukke lobby på Hotel Sevilla Macarena i Sevilla, Spanien.
Hotellets pool på taget byder på en skøn udsigt over Sevilla.
Hotellets pool på taget byder på en skøn udsigt over Sevilla.
Morgenmadsbuffeten på hotellet.
Morgenmadsbuffeten på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Hotel Bahía Tropical ****, Almuñecár
VisSkjul

Elegant hotel beliggende i et roligt område af Almuñécar helt ned til strandpromenaden, som fører til den historiske bydel. Hotellet ligger i første række ud mod Middelhavet og til stranden Playa del Pozuelo. Der er cirka 3,5 kilometer til centrum, og lige uden for hotellet kører lokalbussen til centrum flere gange om dagen.

Overalt hersker en hyggelig stemning, og om aftenen er der jævnligt underholdning. Nyd den flotte udendørs pool, solterrasse og tagterrasse med havudsigt. Poolen er ikke opvarmet. Hotellet har elevator, bar og buffetrestaurant. Slap af i hotellets spa med sauna og jacuzzi, eller forkæl dig selv med en lækker massage- eller skønhedsbehandling (mod betaling). Det er muligt at låne badehåndklæder mod et depositum på 10 euro.

Måltider

I hotellets buffetrestaurant nyder vi de inkluderede måltider med et stort udvalg af spansk og international mad både morgen og aften. Til middagene er der på en del af rejserne inkluderet vin og vand, se oversigten "Inkluderet i prisen" på den enkelte rejse. 

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med balkon eller terrasse.

Mod tillæg kan bestilles: 

 • Dobbeltværelse som eneværelse med balkon eller terrasse
 • Juniorsuite med balkon (kan kun bestilles til 2 personer) 

Dobbeltværelser

Store værelser på cirka 22 m2 med balkon eller terrasse på cirka 2 m2 med pooludsigt. Balkonen eller terrassen er møbleret med et lille bord og to stole. 

Værelserne er indrettet med dobbelt- eller enkeltsenge, skrivebord, stol, sofa, tv, køleskab/minibar, aircondition/varmeanlæg, sikkerhedsboks mod betaling samt gratis WiFi. Badeværelserne har badekar samt hårtørrer. Dobbeltværelser kan bestilles som eneværelse. 

Bemærk: Pooludsigt kan ikke garanteres på rejserne " På opdagelse i Andalusien" og "Costa Tropical & Almuñécar jul og nytår".

Juniorsuiter

Store juniorsuiter på cirka 40 m2 beliggende på hotellets øverste etager med balkon med to solsenge, bord og stole samt udsigt mod pool og/eller havudsigt. Juniorsuiterne byder på opholdsrum med bord, stole og sofa samt et seperat soveværelse med kingsize-seng. Derudover findes der tv, køleskab/minibar, aircondition/varmeanlæg, sikkerhedsboks mod betaling samt gratis WiFi. Badeværelserne har badekar, brusekabine og hårtørrer. 

Værelserne er indrettet med dobbelt- eller enkeltsenge (bemærk at der kun findes enkelte juniorsuiter med enkeltsenge, så twin beds kan ikke garanteres), skrivebord, stol, sofa, tv, køleskab/minibar, aircondition/varmeanlæg, sikkerhedsboks mod betaling samt gratis WiFi. Badeværelserne har badekar samt hårtørrer. 

Bemærk: Juniorsuiter kan ikke bestilles på rejsen "På opdagelse i Andalusien".

Hotelfakta

Velkommen til Hotel Bahia Tropical i Almuñecar.
Velkommen til Hotel Bahia Tropical i Almuñecar.
Poolområdet ved Hotel Bahia Tropical.
Poolområdet ved Hotel Bahia Tropical.
Poolområdet ved Hotel Bahia Tropical.
Poolområdet ved Hotel Bahia Tropical.
Solterrasse på hotellet.
Solterrasse på hotellet.
Udsigten fra jacuzzien på solterrassen fejler bestemt ikke noget.
Udsigten fra jacuzzien på solterrassen fejler bestemt ikke noget.
Udsigten fra hotellets solterrasse er noget ganske specielt.
Udsigten fra hotellets solterrasse er noget ganske specielt.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på balkon på dobbeltværelse.
Eksempel på balkon på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse i dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse i dobbeltværelse.
Eksempel på junior suite.
Eksempel på junior suite.
Eksempel på balkon på junior suite.
Eksempel på balkon på junior suite.
Eksempel på badeværelse i junior suite.
Eksempel på badeværelse i junior suite.