Inkl. helpension ombord
Krydstogter
11 Dage

Donaukrydstogtet over dem alle er rejsen mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får vi serveret hele syv lande og fem hovedstæder, mens vi nyder livet ombord på vores dejlige skib MS River Discovery II.
 
Vores krydstogt på Donau indledes dybt nede på Balkan, og på sejladsen nordpå gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig oplever vi de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fem spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Bukarest, Beograd, Budapest, Bratislava...

Donaukrydstogtet over dem alle er rejsen mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får vi serveret hele syv lande og fem hovedstæder, mens vi nyder livet ombord på vores dejlige skib MS River Discovery II.
 
Vores krydstogt på Donau indledes dybt nede på Balkan, og på sejladsen nordpå gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig oplever vi de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fem spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Bukarest, Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. 

Vi har inkluderet et stort udflugtsprogram, og vores kompetente rejseleder sørger for, at vi er godt klædt på til de mange store oplevelser, der venter i land. For dem, der vil have det hele med, er der mulighed for spændende ekstraarrangementer i flere af byerne. Ombord på det dejlige skib nyder vi helpension i restauranten og underholdning om aftenen i den hyggelige lounge. Der er god tid til at få alle oplevelser med, og vi sejler primært om dagen, så du kan nyde det smukke landskab og udsigten til Donau fra en bekvem solstol på skibets soldæk.

Krydstogt på Donau - Bukarest - Wien - kort

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk (Explorer)
1.250,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk (Navigator)
3.000,-
Suite (til 2 personer) på øvre dæk (Navigator)
4.500,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk/Odyssey)
6.950,-
Enekahyt på mellemdæk (Explorer)
9.950,-
Enekahyt på øvre dæk (Navigator)
11.450,-
Drikkepakke ombord
2.000,-
Afbestillingsforsikring
960,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Belogradchik
300,-
Vin og Krušedol-klosteret
300,-
Klippehospitalet
290,-
Wienerkoncert
495,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bukarest/Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter ombord på MS River Discovery II****+
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 9 x frokost (2.-10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Eftermiddagskaffe og kage ombord (når der ikke er program)
 • Velkomstdrink ombord
 • Besøg i Vidin
 • Byrundtur i Beograd
 • Byrundtur i Novi Sad med besøg ved Petrovaradin-fæstningen
 • Byvandring i Osijek 
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Bratislava
 • Byrundtur i Wien
 • Besøg i Stephansdom
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 718,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Afr. 30/9: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Bukarest, Rumænien

Vi flyver med Austrian Airlines via Wien til Bukarest. Hvis tiden tillader det, kører vi gennem Bukarest, inden vi fortsætter til Turnu Magerele ved Donau. Her venter vores skib MS River Discovery II og besætningen, der sørger for at bagagen kommer ombord, mens vi sætter os til bords for at spise en sen middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Den pompøse Revolutionsplads i Bukarest. 

2. dag: Vidin, Bulgarien

Med Rumænien om styrbord og Bulgarien om bagbord indleder vi vores krydstogt på Donau. Efter frokost lægger vi til i den bulgarske havneby Vidin. Selvom vi er langt fra havet, er Vidin kendt for sin værftindustri, som giver ekstra liv omkring floden. Her ser vi fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning. Efter en lille byrundtur, er der tid til at nyde byen på egen hånd. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt. Inden aftenens middag hygger vi os med den velkomstdrink, som vi ikke nåede dagen før. Her får vi også en lille introduktion til skibets venlige besætning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Belogradchik
Tag med på udflugt til Belogradchik, der ligger 50 kilometer syd for Vidin. Her venter et fascinerende landskab af klippeformationer. Mejslet ind i klipperne troner Belogradchik-fæstningen, hvis historie går tilbage til før Kristi fødsel. Hvis du vil have fuldt udbytte af turen kræver det, at du er godt gående, da vi skal gå nogle hundrede meter op ad bakke. Til gengæld er belønningen for gåturen stor, da vi får en helt fantastisk udsigt over Belogradchik-klipperne, der hæver sig 200 meter over det omkringliggende, smukke landskab. De mange klippeformationer af sandsten ligner alt fra skolepiger til gorillaer, og der er mange spændende legender forbundet med de pudsige formationer.

Bemærk: Udflugten tilbydes ikke på "I ro og mag"-rejsen d. 30/9.​

Udsigt over området omkring middelalderfortet Belogradchik.

Udsigt over området omkring middelalderfortet Belogradchik.

 

3. dag: Jernporten

I dag venter der os et af togtets helt store højdepunkter, når vi sejler i alt 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er donaufloden mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde udsigten til Jernportens naturskabte mesterværk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Gæster nyder sejladsen gennem den smukke Jernport.

Gæster nyder sejladsen gennem den smukke Jernport.

4. dag: Beograd, Serbien

Dagen indledes med en byrundtur med bus i Beograd, hvor vi blandt andet ser den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Vi oplever også atmosfæren på byens hyggelige gågade Knez Mihajlova. Her finder du mange cafeer og butikker i gåafstand fra vores skib. Frokosten nyder vi i et privat hjem i den lille landsby Jarak. I Serbien spiser man godt - især på landet. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitsa, mens landsbyens musikere underholder.

Om aftenen venter middagen ombord, efterfulgt af et show med serbisk folklore. Mellem numrene er der modeshow med de berømte håndlavede Sirogojnouldtrøjer og -jakker med broderede landskabsmotiver.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Serbisk folklore på River Discovery II.

Serbisk folklore på River Discovery II.

5. dag: Novi Sad, Serbien

Skibet lægger til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. På en lille byrundtur nyder vi den hyggelige by til fods. I Novi Sad boede Albert Einstein med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag en charmerende og livlig by. Novi Sad var i lange perioder en del af habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. Her er hyggelige gågader med cafeer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen.

Sammen med rejselederen spadserer vi en tur gennem de små gader i den centrale del af byen. Vi besøger fiskernes marked, hvor vi oplever det lokale liv, inden vi oplever lidt mere af byen på en lille byrundtur med bus. Mens rejselederen fortæller, passerer vi parlamentet og universitetet. Med bussen kører vi over Fortets bro og fortsætter til Petrovaradin-fæstningen, der troner på den anden side af Donau. Fæstningen markerede grænsen mellem det østrigske og tyrkiske rige, og fra fortet har vi en betagende udsigt over Novi Sad, Donau og Fruska Gora-bjergene. Mætte af indtryk kører vi tilbage til skibet for at nyde frokosten. Resten af eftermiddagen kan bruges til at gå på opdagelse i den hyggelige by eller til at slappe af på skibets soldæk.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Vin og Krušedol-klosteret
Med bus kører vi en tur ud på landet. Vi besøger først Krušedol-klosteret, der er kendt for sine freskoer fra det 15. århundrede. Herefter kører vi videre til Sremski Karlovci, der er en af Serbiens store vinregioner. Her skal vi besøge Zivanovic-familien, som i flere generationer har produceret deres egen vin. Vi får en rundvisning, og i familiens smukke have skal vi have smagsprøver på deres produkter.

Bemærk: Udflugten tilbydes ikke på "I ro og mag"-rejsen d. 30/9.​

Charmerende Novi Sad i Serbien.

6. dag: Osijek, Kroatien

Velkommen til Kroatien og Osijek, der er landets fjerdestørste by. Osijek ligger ved bredden af Dravafloden, som er en sideflod til Donau. Byen er blandt andet kendt for sine mange velbevarede barokbygninger og Habsburg-fæstningen. Sammen går vi en tur gennem de hyggelige gader, hvor vi blandt andet passerer en af de gamle byporte, den centrale plads med pestsøjlen, musikskolen og ikke mindst Habsburg-fæstningen. Vi returnerere til skibet til frokosttid.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det hyggelige torv i Osijek i Kroatien.

Det hyggelige torv i Osijek i Kroatien.

7. dag: Budapest, Ungarn

Vi ankommer til Budapest ved middagstid, og efter frokosten skal vi på en byrundtur med bus, hvor vi fornemmer Budapests elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis nyde udsigten over byen fra Gellértbjerget samt opleve Borghøjen med den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader.

Donafloden og vores skib ligger centralt i centrum, og ikke langt fra skibet finder du hyggelige cafeer og Budapests berømte markedshal.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigten fra Borghøjen over Donau er betagende.

Udsigten fra Borghøjen over Donau er betagende.

8. dag: Budapest, Ungarn 

Nyd dagen på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet
Om formiddagen skal vi besøge et af de mest fascinerende og unikke, historiske monumenter i Ungarn. Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står stadigvæk, som det gjorde dengang. I de gamle underjordiske rum får vi et enestående indblik i, hvordan hospitalet fungerede under især 2. Verdenskrig. Mere end 200 voksfigurer er opstillet i bunkeren, og de er med til at gøre besøget særdeles livagtigt.

Bemærk: Udflugten tilbydes ikke på "I ro og mag"-rejsen d. 30/9.​

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

9. dag: Bratislava, Slovakiet

Vi nyder formiddagens sejlads på Donau, inden vi anløber Bratislava. Her går vi på byvandring i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve. Sidst på eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i butikker og nyde livet på de mange fortovscafeer, hvor priserne er yderst rimelige. Skibet lægger til helt inde i centrum.

I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musikere spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Lokalguide Lucia fortæller om hyggelige Bratislava.

Lokalguide Lucia fortæller om hyggelige Bratislava.

10. dag: Wien, Østrig

I dag skal vi opleve den klassiske og meget smukke, gamle kejserby. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen. Vores byrundtur fører os også til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Herefter har vi tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres. Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien i eget regi. Der er metro cirka 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert
Hvad er mere oplagt end at se en ægte wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet varierer og byder på forskellig klassisk musik af komponister som for eksempel Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. 

Pompøse og smukke Wien.

Pompøse og smukke Wien.

 

11. dag: Mere Wien og hjemrejse

Om formiddagen har vi et endnu par timer til at opleve mere af Wien på egen hånd, inden vi om eftermiddagen flyver til København med Austrian Airlines.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS River Discovery II ****+
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS River Discovery II danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

Skibet er bygget i Holland i 2012 med plads til 170 gæster og rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, fitness­område, bibliotek, elevator (kun lift til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det. I skibets lille butik, kan der købes souvenirs samt personlige fornødenheder. På det indbydende soldæk er der god plads til at nyde vejret og det forbipasserende landskab. Der er mulighed for at leje cykler ombord.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet og frokostbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter samt middage bestående af forret, suppe, hovedret og dessert. Om eftermiddagen serveres der kaffe med kage og om aftenen snacks. I loungen er der gratis kaffe og te (fra maskine) hele døgnet. 

Drikkepakke 

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du på vores krydstogter i 2020 mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand, samt gin, vodka og whiskey (serveret i glas) fra kl. 09.00-24.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på Odyssey-dækket / hoveddæk (nedre dæk). Alle kahytter på MS River Discovery II er udvendige og ligger over vandoverfladen. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på Odyssey-dækket / hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på Explorer-dækket / mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på Navigator-dækket / øvre dæk
 • Suiter på på Navigator-dækket / øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på Odyssey-dækket / hoveddæk (nedre dæk)

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Odyssey-dækket (nedre dæk) har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på Explorer-dækket / mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Explorer-dækket (mellemdæk) har har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Dobbelt- og enekahytter på Navigator-dækket / øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Navigator-dækket (øvre dæk) har har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Suiter på Navigator-dækket / øvre dæk 

Pæne og udvendige suiter på ca. 21m2 indrettet med med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition, lille køleskab/minibar og kaffemaskine samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på Navigator-dækket (øvre dæk) har har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytterne rengøres dagligt, og der tæppes af før sengetid. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Det flotte skib River Discovery II.
Det flotte skib River Discovery II.
Eksempel på et standardkahyt på Odyssey-dækket (nedre dæk).
Eksempel på et standardkahyt på Odyssey-dækket (nedre dæk).

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit krydstogt

Lokale busser

Transfer- og udflugtsbusser er særligt på Balkan af lavere standard end danske turistbusser.

Cruise Manager

Om bord er der en lokal Cruise Manager, der supplerer og hjælper Vitus Rejsers rejseledere.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge på skibet. Ønsker man at påskønne en ekstraordinær indsats fra servitricen, lokalguiden eller det øvrige personale, vil dette altid være populært, men det forventes ikke.

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand m.v. kan købes om bord og i land. Skibet tilbyder alle former for drikkevarer til rimelige priser. Drikkevarer indkøbt i land kan naturligvis indtages i kahytten.

Elektricitet

Skibet har 220 volt. Det er ikke tilladt at anvende elkogere. Kaffe og te kan hentes gratis hele døgnet fra maskinen i loungen og serveres desuden efter frokoster og middage.

ID-kort

Den første dag udleveres ét ID-kort pr. person. Skriv venligst kahytsnummer på kortet. Kortet bør medbringes, når skibet forlades og skal afleveres i receptionen, når kahytsnøglen udleveres. I Serbien kan der være behov for at medbringe pas. Rejselederen orienterer.

Påklædning

Medbring almindelig beklædning og en vindjakke/trøje til om aftenen. Gode travesko og evt. en regnfrakke. Det forventes, at herrerne ifører sig lange benklæder til middagen. På vores byrundture besøger vi ofte kirker. Derfor vil vi gerne erindre om de hensyn, man som gæst bør tage m.h.t. påklædning, når aktive kirker og klostre besøges: Man kan ikke komme ind i kirken iført shorts. Man må ikke have bare skuldre. Damerne skal helst have tørklæde på hovedet. Det er ikke tilladt at fotografere under gudstjenester. Visse kirker tillader fotografering mod betaling af et mindre beløb.

Reception

Skibets reception er bemandet med engelsktalende personale.

Restaurant og bar/lounge ombord

Baren er åben, når der ikke er udflugter eller måltiderne serveres i restauranten.

Skibsavis

Hver dag udgiver rejselederen en skibsavis på dansk. Avisen indeholder praktiske oplysninger og information om arrangementer - både de inkluderede udflugter og andet af interesse. Desuden vil der via skibets højttaleranlæg blive givet nødvendige informationer.

Transfer til skibet

Direkte bustransport til skibet. Der vil altid være en rejseleder med fra Vitus Rejser. Ved ankomst til skibet bringes din kuffert direkte til kahytten. Det er derfor vigtigt, at kahytsnummer står på kuffertmærket. Kahytsnummeret fremgår af dit rejsebevis.

Valuta

Du behøver KUN at medbringe Euro. Euro kan bruges de fleste steder og er lokal valuta i Østrig og Slovakiet. Ungarn bruger forinter, Serbien bruger dinarer, Rumænien leu, Kroatien kuna og Bulgarien leva. Rejselederen orienterer om muligheder for veksling af penge samt hæveautomater. Der kan ikke veksles eller hæves penge ombord.
Den samlede barregning betales enten kontant i Euro eller med Visa- eller Mastercard.

Vigtig information om rejser "I ro og mag"

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller 

De hoteller, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.