Inkl. helpension ombord
Krydstogter
11 Dage

Donaukrydstogtet over dem alle er rejsen mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får vi serveret hele syv lande og fire hovedstæder, mens vi nyder livet ombord på vores dejlige 4-stjernede skib.
 
Vores flodkrydstogt på Donau indledes dybt nede på Balkan, og på sejladsen nordpå gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig oplever vi de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fire spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. 

Vi har inkluderet et stort udflugtsprogram, og vores kompetente rejseleder sørger for, at du...

Donaukrydstogtet over dem alle er rejsen mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får vi serveret hele syv lande og fire hovedstæder, mens vi nyder livet ombord på vores dejlige 4-stjernede skib.
 
Vores flodkrydstogt på Donau indledes dybt nede på Balkan, og på sejladsen nordpå gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig oplever vi de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fire spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. 

Vi har inkluderet et stort udflugtsprogram, og vores kompetente rejseleder sørger for, at du er godt klædt på til de mange store oplevelser, der venter i land. For dem, der vil have det hele med, er der mulighed for spændende ekstraarrangementer i flere af byerne.

Ombord på det dejlige skib nyder vi helpension i restauranten og underholdning om aftenen i den hyggelige lounge. Der er god tid til at få alle oplevelser med, og vi sejler primært om dagen, så du kan nyde det smukke landskab og udsigten til Donau fra en bekvem solstol på skibets soldæk.

Kort - Donau - Bukarest - Wien - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
2.000,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.700,-
Suite på øvre dæk med fransk altan
5.000,-
Enekahyt på hoveddæk med to mindre vinduer
7.500,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
9.500,-
Enekahyt på øvre dæk med fransk altan
10.200,-
Drikkepakke ombord
2.175,-
Afbestillngsforsikring
1.050,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Belogradchik
300,-
Vin og Krušedol-klosteret
300,-
Klippehospitalet
325,-
Wienerkoncert
525,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bukarest/Wien t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 nætter ombord på MS River Governess****+
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 9 x frokost (2.-10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Eftermiddagskaffe og kage ombord (når der ikke er program)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Byvandring i Vidin
 • Byrundtur i Beograd
 • Byvandring i Novi Sad 
 • Byvandring i Vukovar 
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Bratislava
 • Byrundtur i Wien, inkl. besøg i Stephansdom
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 710,- 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Bemærk: Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Bukarest, Rumænien

Med Austrian Airlines flyver vi sammen via Wien til Rumæniens hovedstad Bukarest. Hvis tiden tillader det, kører vi gennem Bukarest, inden vi fortsætter til Turnu Magurele ved Donau.

Her venter vores flotte 4-stjernede skib på at byde os velkommen til et spændende flodkrydstogt gennem Europa. Mens vi  sætter os til bords for at slappe lidt af over en sen middag, sørger besætningen for at bære bagagen ombord. Efter middagen kan du fortsætte aftenen i skibets hyggelige lounge.

Inkluderede måltider: Middag. 

2. dag: Vidin, Bulgarien

Med Rumænien om styrbord og Bulgarien om bagbord indleder vi vores krydstogt på Donau. Efter frokost lægger vi til i den bulgarske havneby Vidin. Selvom vi er langt fra havet, er Vidin kendt for sin værftindustri, som giver ekstra liv omkring floden. Her ser vi fæstningen Baba Vida fra 1200-tallet, der er Bulgariens bedst bevarede middelalderfæstning. Efter en lille byrundtur, er der tid til at nyde Vidin på egen hånd. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt.

Inden aftenens middag hygger vi os med den velkomstdrink, som vi ikke nåede dagen før. Her får vi også en lille introduktion til skibets venlige besætning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Belogradchik

Tag med på udflugt til Belogradchik, der ligger 50 kilometer syd for Vidin. Her venter et fascinerende landskab af klippeformationer. Mejslet ind i klipperne troner den imponerende Belogradchik-fæstning, hvis historie går tilbage til før Kristi fødsel.

Hvis du vil have fuldt udbytte af turen, kræver det, at du er godt gående, da vi skal gå nogle hundrede meter op ad bakke. Til gengæld er belønningen for gåturen stor, da vi får en helt fantastisk udsigt over Belogradchik-klipperne, der hæver sig 200 meter over det omkringliggende, smukke landskab. De mange klippeformationer af sandsten ligner alt fra skolepiger til gorillaer, og der er mange spændende legender forbundet med de pudsige formationer.

Udsigt over området omkring middelalderfortet Belogradchik.

Udsigt over området omkring middelalderfortet Belogradchik.

3. dag: Jernporten

I dag venter der os et af togtets helt store højdepunkter, når vi sejler i alt 100 kilometer gennem den berømte Jernport - en lang, dramatisk kløft, mellem Serbien og Rumænien, der er udnævnt til botanisk naturpark. Her er Donaufloden mere end 80 meter dyb. I 1972 åbnede man et vandkraftværk, og et omfattende system af sluser har tæmmet det tidligere så frygtede stykke af Donau. Det er en fornøjelse at sidde på soldækket og nyde udsigten til Jernportens dramatiske naturskabte mesterværk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Gæster nyder sejladsen gennem den smukke Jernport.

Gæster nyder sejladsen gennem den smukke Jernport.

4. dag: Beograd, Serbien

Dagen indledes med en byrundtur med bus i Beograd, hvor vi blandt andet ser den berømte Kalemegdan-fæstning og byens imponerende Sankt Sava-katedral, som der stadig bygges på. Vi oplever også atmosfæren på byens hyggelige gågade Knez Mihajlova. Her finder du mange cafeer og butikker i gåafstand fra vores skib.

Frokosten nyder vi i et privat hjem i den lille landsby udenfor Beograd.  I Serbien spiser man godt - især på landet. Vi smager de lokale retter og naturligvis den herlige blommebrændevin Slivovitsa, mens landsbyens musikere underholder.

Om aftenen venter middagen ombord, efterfulgt af et show med serbisk folklore. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Festligt show med serbisk folklore.

Festligt show med serbisk folklore.

5. dag: Novi Sad, Serbien

Skibet lægger til i Serbiens tredjestørste by, Novi Sad. På en lille byrundtur nyder vi den hyggelige by til fods. I Novi Sad boede Albert Einstein med sin familie i forrige århundrede, og serberne ynder at fortælle, at Einsteins serbiske kone havde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag en charmerende og livlig by. Novi Sad var i lange perioder en del af Habsburgerriget og har et meget europæisk udtryk. Her er hyggelige gågader med cafeer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 blev broerne i byen bombet, og ruinerne hæmmede i flere år sejlads gennem byen.

Sammen med rejselederen spadserer vi en tur gennem byens gamle historiske centrum, som er fyldt med storslåede gamle bygninger. Vi går igennem de smalle gader og besøger fiskernes marked og oplever det lokale liv. Efter byrundturen kan du måske slå dig ned på en af de traditionelle serbiske pubber - også kaldet "kafanas" - og nyde en af de lokale drikke.

Midt på dagen hygger vi os over frokosten på skibet. Resten af eftermiddagen kan bruges til at gå på opdagelse i den hyggelige by eller måske afslapning på skibets soldæk? Du kan også deltage i eftermiddagens udflugt til Krušedol-klosteret, hvor vi også skal smage på serbisk vin.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Vin og Krušedol-klosteret

Med bus kører vi en tur ud på landet. Vi besøger først Krušedol-klosteret, der ligger tæt ved Fruška Gora-bjerget. I middelalderen blev der opført mere end 15 serbisk-ortodokse klostre i området og Krušedol-klosteret, som vi skal besøge er især kendt for sine freskoer fra det tidlige 16. århundrede. Her ligger også adskillige kendte og fremtrædende personligheder fra den serbiske historie begravet. 

Fra klostret fortsætter vi til Sremski Karlovci, der er en af Serbiens store vinregioner. Vi skal besøge Zivanovic-familien, som i flere generationer har produceret deres egen vin, "Bermet", som bla. er blevet nydt af det habsburgske monarki og den russiske zar. Vi får en rundvisning i familiens smukke have, ser en vinkælder og besøger "honningmuseet". Vi slutter selvfølgelig besøget med at smage på familiens vine og deres økologiske honning.

Charmerende Novi Sad i Serbien.

Charmerende Novi Sad i Serbien.

6. dag: Vukovar, Kroatien

Velkommen til Kroatien og byen Vukuvar, der er beliggende i landets østlige del og blandt de lokale kaldes "heltenes by". Under Balkan-krigene blev Vukovar belejret og bombarderet i 87 dage i 1991, og på dagens byvandring ser vi blandt andet den nye bydel, som er blevet opført efter krigene. Tidligere var Vukovar en meget smuk by fyldt med elegante barokke bygninger fra den habsburgske periode - i dag står byens gamle ødelagte vandtårn, som et skræmmende symbol på krigens lidelser, ligesom du stadig kan se bygninger med skudhuller og granatsplinter. På byvandringen fortæller rejselederen om byens mørke historie, som bevæger de fleste.

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, hvor du kan nyde frokosten, mens skibet letter anker og fører os videre på vores sejlads mod Ungarn.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vukovar, der blandt de lokale kaldes "heltenes by".

Vukovar, der blandt de lokale kaldes "heltenes by".

7. dag: Budapest, Ungarn

Vi ankommer til Budapest ved middagstid, og efter frokosten skal vi på en byrundtur med bus, hvor vi fornemmer Budapests elegance, historie og melankoli.

Vi kommer forbi Skt. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, der er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur. 

Donaufloden og vores skib ligger centralt i centrum, og ikke langt fra skibet finder du hyggelige cafeer og Budapests berømte markedshal.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigten fra Borghøjen over Donau er betagende.

Udsigten fra Borghøjen over Donau er betagende.

8. dag: Budapest, Ungarn 

Nyd dagen på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale. Rejselederen er behjælpelig med logistikken, og derefter er det bare at hoppe i et af de utallige bassiner.

Vi sejler først fra Budapest kl. 21.00, så du har god tid til egne eventyr og måske lidt shopping. Du kan også deltage i formiddagens ekstraudflugt til det historiske klippehospital. Inden middagen vil der være underholdning på skibet af en ungarsk sigøjnerduo. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet

Om formiddagen skal vi besøge et af de mest fascinerende og unikke, historiske monumenter i Ungarn. Under Budaslottet i hjertet af Budapest ligger der et nødhospital, som blev bygget ind i den rå klippe i 1930´erne. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står stadigvæk, som det gjorde dengang.

I de gamle underjordiske rum får vi et enestående indblik i, hvordan hospitalet fungerede under især 2. Verdenskrig. Mere end 200 voksfigurer er opstillet i bunkeren, og de er med til at gøre besøget særdeles livagtigt.

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

Szechenyi-termalbadet i Budapest.

9. dag: Bratislava, Slovakiet

Vi nyder formiddagens sejlads på Donau, hvor vi blandt andet sejler igennem Gabcikovo-slusen, inden vi anløber Bratislava. Her går vi på byvandring i den gamle bydel med små gyder, elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Den mest berømte af bygningerne er Primat-paladset, som er malet i en karakteristisk lyserød farve.

Sidst på eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i butikker og nyde livet på de mange fortovscafeer, hvor priserne er yderst rimelige. Skibet lægger til helt inde i centrum.

I aften er vi alle inviteret til kaptajnens gallamiddag. Vi nyder en lækker 5-retters menu, og efter middagen er der mulighed for at få rørt benene, når skibets musikere spiller op til dans.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Lokalguide Lucia fortæller om hyggelige Bratislava.

Lokalguide Lucia fortæller om hyggelige Bratislava.

10. dag: Wien, Østrig

I løbet af den tidlige morgen er vi ankommet i Wien, og på formiddagens udflugt skal vi opleve den klassiske og meget smukke, gamle kejserby. Vi ser de pompøse bygninger Hofburg og Den Spanske Rideskole omkring Ringstrasse, der vidner om fordums storhed, hvor Wien var hovedstad i kejserriget Østrig-Ungarn. Når vi passerer Musikverein og parlamentet, bliver man som dansker ganske stolt, da de pompøse bygninger er tegnet af vores egen Theophil Hansen.

Vores byrundtur fører os også til den gamle bydel med hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger centralt, og vi kigger ind i den imponerende katedral. Herefter har vi tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet, hvor frokosten serveres.

Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien i eget regi. Der er metro cirka 500 meter fra båden, så der er ikke langt til flotte seværdigheder og en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Wienerkoncert

Hvad er mere oplagt end at se en ægte klassisk wienerkoncert, nu vi er i Wien? Programmet varierer og byder på forskellig klassisk musik af komponister som for eksempel Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. 

Hofburg i Wien.

Hofburg i Wien.

11. dag: Mere Wien og hjemrejse

Om formiddagen har du endnu et par timer til at opleve mere af Wien på egen hånd, inden vi om eftermiddagen flyver til København med Austrian Airlines.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS River Governess ****+
VisSkjul

Det elegante og komfortable skib MS River Governess danner en perfekt ramme om vores populære flodkrydstogter på Donau.

MS River Governess er bygget i 2010, men renoveres løbende og fremstår i dag som et moderne flodkrydstogtsskib af høj standard. Skibet har plads til 136 gæster og rummer blandt andet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, recep­tion, bibliotek, lille fitnessrum, elevator (ej til soldækket) samt mulighed for gratis WiFi, når forbind­elsen tillader det.  På det indbydende soldæk finder du jacuzzi (åben i sommermånederne), solstole og god plads til at nyde vejret og det forbipasserende landskab. 

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres de inkluderede måltider, der består af morgenmadsbuffet med et stort udvalg af kolde og lune retter, 4-retters frokoster med en kombination af buffet og bordservering samt samt 4-retters middage. Efter frokost og middag serveres der kaffe/te i loungen. Der tilbydes desuden gratis frugt samt kaffe og te (fra maskine) døgnet rundt. 

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand, samt gin, vodka og whiskey (serveret i glas) fra kl. 09.00-24.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket. Alle kahytter på MS River Governess er udvendige og ligger over vandoverfladen. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk 
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk med fransk altan
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk med fransk altan
 • Suiter på øvre dæk med fransk altan

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk 

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med tv, sikkerhedsboks, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med tv, sikkerhedsboks, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på mellemdækket har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne og udvendige kahytter på ca. 16m2 indrettet med tv, sikkerhedsboks, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Kahytterne på det øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Suiter på øvre dæk 

Pæne og udvendige suiter på ca. 24m2 indrettet med dobbeltseng, sofagruppe, tv, sikkerhedsboks, aircondition, minibar (mod betaling) samt badeværelse med bruseniche, badekåber, tøfler og hårtørrer. Suiterne på det øvre dæk har franske altaner med store glasskydedøre, der kan åbnes. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.