Inkl. helpension ombord

Sydamerikas vidunderlige vandveje · Krydstogt med Celebrity Cruises · 2024

Krydstogter
17 Dage

Oplev farverige Sydamerika til lands og til vands på dette enestående krydstogt, der tager os fra tangoens land Argentina og spændende Uruguay til Sydamerikas sydligste punkt, Kap Horn. Herfra går turen videre nordpå gennem Ildlandet og Chiles skærgård til hovedstaden Santiago. Undervejs på vores eventyr skal vi møde pingviner, kigge efter søløver og sæler, blive klogere på Argentinas indfødte stammer og på togtur til verdens ende.

Skibet Celebrity Eclipse danner et skønt udgangspunkt for vores eventyr til søs. I de komfortable rammer er vi klar til at lede efter Sydamerikas sjæl, som vi finder mellem historiske seværdigheder, dybe dale og majestætiske...

Oplev farverige Sydamerika til lands og til vands på dette enestående krydstogt, der tager os fra tangoens land Argentina og spændende Uruguay til Sydamerikas sydligste punkt, Kap Horn. Herfra går turen videre nordpå gennem Ildlandet og Chiles skærgård til hovedstaden Santiago. Undervejs på vores eventyr skal vi møde pingviner, kigge efter søløver og sæler, blive klogere på Argentinas indfødte stammer og på togtur til verdens ende.

Skibet Celebrity Eclipse danner et skønt udgangspunkt for vores eventyr til søs. I de komfortable rammer er vi klar til at lede efter Sydamerikas sjæl, som vi finder mellem historiske seværdigheder, dybe dale og majestætiske bjergkæder. På rejsen er inkluderet helpension ombord samt et flot udflugtsprogram med mange spændende oplevelser ført an af vores erfarne, dansk­talende rejseleder.

På dette skønne krydstogt skal du ikke skynde dig fra det ene sted til det andet, men nyde Sydamerika i et tempo, hvor du får alle indtryk, dufte, lyde og enestående udsigter med. Det sydlige Sydamerika er farverigt og fyldt med interessant kultur, en uovertruffen historie og naturlig skønhed i overflod. En del af en verden der er både unik, forførende og lidenskabelig.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt (dæk 3) kategori O2
4.699,-
Udvendig dobbeltkahyt med balkon (dæk 6, 7 el. 8) kategori V2
6.699,-
Indvendig enekahyt (dæk 3, 7 el. 8) kategori I2
16.099,-
Udvendig enekahyt (dæk 3) kategori O2
21.699,-
Udvendig enekahyt med balkon (dæk 6, 7 el. 8) kategori V2
23.099,-
Afbestillingsforsikring
3.099,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Argentinsk tangoshow, inkl. middag
1.075,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Buenos Aires/Santiago de Chile-København
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 2.228,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 2 nætter i Buenos Aires på Hotel Scala****
 • 1 nat i Santiago de Chile på Hotel Fundador****
 • 12 nætter ombord på Celebrity Eclipse****+
 • 15 x morgenmad (2.-16. dag) 
 • 14 x frokost (2.-15. dag)
 • 13 x middag (3.-15. dag)  
 • Velkomstcocktail ombord
 • Classic drikkepakke ombord
 • Byrundtur i Buenos Aires 
 • Byrundtur i Montevideo 
 • Udflugt i Punta del Este 
 • Udflugt i Puerto Madryn med besøg i pingvinreservat
 • Udflugt i Ushuaia med besøg i Ildlandets nationalpark
 • Togtur fra 'verdens ende' til Macarena
 • Udflugt i Punta Arenas med besøg på Fort Bulnes og patagonsk landejendom
 • Byrundtur i Santiago de Chile 
 • Alle passager- og havneafgifter ca. kr. 2.411,-
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet kr. 2.240,-
 • Alle drikkepenge i forbindelse med udflugter i land 
 • Informationsmøder og foredrag ombord
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Rejseforedrag inden afrejse

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dato og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen eller senest 1/2-2024.

Dagsprogram

1. dag: Fra København til Buenos Aires

Med Air France flyver vi via Paris til Buenos Aires. Vi ankommer til Argentinas hovedstad om aftenen. Fra lufthavnen kører vi ind til byen, hvor vi har rejsens to første overnatninger på et centralt beliggende hotel. 

Inkluderede måltider: Ingen (Der er servering i flyet). 

2. dag: Buenos Aires, Sydamerikas Paris

Argentinas hovedstad har mange ansigter, og i dag ser vi nærmere på byen, der også går under tilnavnet Sydamerikas Paris. Muligvis på grund af de store, flotte boulevarder, alléer og imponerende historiske bygninger fra 1920'erne. Byen har mange bydele, men vi fokuserer på de tre forskellige og spændende bydele San Telmo, Recoleta og byens farvestrålende kvarter La Boca. Sidstnævnte var det område, hvor immigranter i slutningen af 1800-tallet slog sig ned for at søge lykken i den velhavende hovedstad. San Telmo er Buenos Aires' ældste kvarter med brostenbelagte gader og en bohemeagtig atmosfære.

Recoleta er for byens aristokrater, som bor i private lejligheder langs boulevarderne, der er omgivet af fransk arkitektur. Her besøger vi byens kendte kirkegård med de enorme familiegravsteder, hvor blandt andre Argentinas tidligere førstedame Eva "Evita" Perón ligger begravet under familienavnet Duarte. Vi skal også køre på verdens bredeste boulevard, Avenida 9 de Julio, som har hele syv spor i hver retning. Her passerer vi blandt andet det verdensberømte operahus Colón, der er særlig kendt for sin gode akustik.

Vi oplever også Argentinas berømte plads Plaza de Mayo, der er landets politiske, finansielle og administrative centrum. Pladsen har gennem historien været et symbol på alt lige fra katastrofe til revolution og håb. Netop her ligger det lyserøde præsidentpalads, hvorfra Evita på balkonen holdt sin tale til folket.

Undervejs bydes vi på frokost i byens gamle havn Puerto Madero, som i dag er et blomstrende og nyrenoveret område, fyldt med hyggelige restauranter og en indbydende havnepromenade. Her kan du nyde skyggen under de grønne træer og nyde udsigten over havet. Efter byrundturen har du tid på egen hånd, ligesom middagen denne aften er på egen hånd. Du kan også deltage i en ekstraarrangement der udover middag også inkluderer et stemningsfyldt argentinsk tangoshow. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Ekstraarrangement: Argentinsk tangoshow, inkl. middag

Argentina er tangoens hjemland, og hver aften fyldes de mange dansegulve med latinamerikanske rytmer og den lidenskabelige dans. Denne aften har du mulighed for at opleve et flot tangoshow - noget helt særligt når det opleves på hjemmebane! Vi starter med at nyde en middag, der også inkluderer vine.

Efterfølgende starter det elegante show med levende musik fra stedets orkester og de raffinerede tangodansere, der på fineste vis leverer den passionerede dans. Oplevelsen vil med garanti åbne vejen ind til Argentinas hjerte og sjæl, og gøre dig nysgerrig på at vide mere.

Den farvestrålende, lille gade Caminito i La Boca-kvarteret i Buenos Aires.

Den farvestrålende, lille gade Caminito i La Boca-kvarteret i Buenos Aires.

3. dag: Buenos Aires og Celebrity Eclipse 

Afsejling kl. 18.45
Fra hotellet kører vi en lille panoramatur gennem byen til krydstogtterminalen, hvor vi ankommer ved middagstid. Herefter kan du bruge resten af dagen til at finde dig til rette i kahytten, spise frokost og gå på opdagelse ombord på vores skib. Slap af på dækket og nyd solen.  

Først på aftenen stævner vi ud på vores store sydamerikanske eventyr.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Velkommen ombord på Celebrity Eclipse.

Velkommen ombord på Celebrity Eclipse.

4. dag: Montevideo - Uruguays charmerende hovedstad

Ankomst kl. 8.00 og afsejling kl. 18.00.
Montevideo ligger smukt ved floden Rio de la Plata og er omgivet af vidtstrakte marker med store rancher. Uruguays hovedstad har en masse at byde på med en kombination af historie og arkitektur. Vi kører en panoramatur, hvor vi ser byens dyreste og mest eksklusive område Carrasco, ligesom vi fortsætter langs kysten til de dejlige strande.

I den historiske del af byen, Ciudad Vieja, besøger vi Mercado del Puerto, en 130 års gammel markedshal, der i dag er et livligt sted fyldt med restauranter for lokale og turister. I markedshallen og udenfor sælges der kunsthåndværk og souvenirs. Midt i de livlige og farverige rammer spiser vi en lokal frokost, inden vi går på byvandring og ser nogle af de smukke bygninger fra den spanske kolonitid.

Vi kommer også forbi byens store vigtige plads Uafhængighedspladsen, samt Legislativo-paladset, der er en af landets vigtigste bygninger. Det er en imponerende bygning med marmorbelagte kupler og søjler. Paladset blev påbegyndt af italienske arkitekter i 1904 og tog hele 17 år at opføre. Bygningen huser en stor samling af bronze- og marmorstatuer, som forestiller landets mest bemærkelsesværdige personer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Torvet i Montevideo.

Torvet i Montevideo.

5. dag: Punta del Este - Uruguays St. Tropez

Ankomst kl. 8.00 og afsejling kl. 17.00.
Punta del Este ligger på en lille halvø, omgivet af Atlanterhavet på tre sider. Det er Sydamerikas legeplads for de rige og berømte med hang til det søde liv. Punta del Este er et af de steder, som ingen ønsker at forlade - måske på grund af de smukke strande, solen og det klare vand. Byen er delt i to; Playa Mansa og Playa Brava, og kontrasterne mellem de to bydele og strandområder er store. Playa Mansa er beskyttet af havets vinde og har derfor roligt vand, hvorimod man på Playa Brava kan opleve store bølger på strandene. Det er også her, man kan finde den berømte skulptur Hånden i sandet, som blev opført i 1982. Hovedgaden hedder La Gorlero, og her leves livet både om dagen og om aftenen.

På en panoramatur passerer vi de riges kvarter Beverly Hills, Cantagril og San Rafael, ligesom vi stopper ved Punta Ballena for at spejde efter hvaler. Her findes også det gigantiske mesterværk Casapueblo, som er opført af den uruguayanske skulptør Carlos Páez Vilaró. Udover at huse et hotel agerer bygningen også museum og atelier med malerier og skulpturer. Punta del Este er Uruguays perle, og vi glæder os til at vise dig det hele. Vi spiser frokost undervejs, og du får også tid til at besøge nogle af de lokale gallerier og butikker på Artigas-pladsen, som huser byens bedste håndværksbutikker med lædervarer samt træ- og glasprodukter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hånden i sandet i Punta del Este.

Hånden i sandet i Punta del Este.

6. dag: En afslappende dag på havet

Forkæl dig selv ombord, og nyd krydstogtslivet på det komfortable skib. Hver dag leveres en skibsavis til din kahyt, så du kan orientere dig om de mange gratis tilbud, du har mulighed for at benytte. Hver aften kan du lade dig underholde i skibets store teater af store internationale show på et meget højt niveau. Du har også mulighed for at få dig en svingom på dansegulvet, da der flere steder underholdes med levende musik.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Der er god mulighed for at slappe af og nyde en dukkert ved poolen ombord på Celebrity Eclipse.

Der er god mulighed for at slappe af og nyde en dukkert ved poolen ombord på Celebrity Eclipse.

7. dag: Puerto Madryn, Argentina

Ankomst kl. 8.00 og afsejling kl. 17.00.
Puerto Madryn ligger ved kysten i det centrale Argentina og er porten til Patagonien. På grund af de omkringliggende naturseværdigheder og det rige dyreliv kaldes området også for Østkystens Galapagos. Skibet lægger til i den lille havneby, der ligger ud for den fredede Valdés-halvø, som er et maritimt paradis og hjemsted for tusindvis af hvaler, pingviner, sæler, søelefanter og en lang række fugle.

I bus kører vi sydover for at besøge naturreservatet Punta Tombo, hvor tusindvis af Magellan-pingviner holder til og hygger sig i hinandens selskab på stranden. Pingvinerne er opkaldt efter den portugisiske opdagelses-rejsende Ferdinand Magellan, som fandt fuglene i 1520. Kolonien er imponerende, og det er en stor oplevelse at komme tæt på de små kluntede dyr. Du kan også være heldig at se søelefanter og delfiner, men eftersom de ikke kommer ind på land, skal du kigge godt efter for at spotte dem. Du får også mulighed for at opleve besøgscenteret, hvor du kan få meget mere information om verdens største pingvinkoloni. For at have så meget tid til denne oplevelse som muligt, er den inkluderede frokost i dag en madpakke, som vi spiser sammen i løbet af dagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

I naturreservatatet Punta Tombo kommer vi helt tæt på Magellan-pingvinerne.

I naturreservatatet Punta Tombo kommer vi helt tæt på Magellan-pingvinerne.

8. dag: Langs Argentinas kyst

Nyd en dag til søs, hvor du vil bemærke, at temperaturen bliver væsentligt køligere. Kursen er sat mod Sydamerikas sydligste punkt, og undervejs passerer vi også den sydlige del af Atlanterhavet, hvor Falklandsøerne ligger.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det smukke skib Celebrity Eclipse.

Det smukke skib Celebrity Eclipse.

9. dag: Kap Horn, Chile

Ankomst kl. 16.00 og afsejling kl. 18.00.
Ét af rejsens højdepunkter er Kap Horn, der er Sydamerikas sydligste punkt. Selve punktet ligger på en cirka 150 meter høj, stejl klippe på den lille ø Isla de Hornos. Det var hollænderen Jacques Le Maire og Willem Cornelisz Schouten, der første gang rundede Kap Horn i 1616, og stedet er navngivet efter sidstnævntes fødested, byen Hoorn.

Det er her, Atlanterhavet møder Stillehavet, og farvandet er domineret af stærk østgående strøm. Det er derfor ikke uden grund, at søfolk frygter netop dette farvand. Sejladsen rundt om Kap Horn er ofte blevet kaldt søfartens Mount Everest. At runde Kap Horn kræver, at man sejler ned på de breddegrader, der kaldes de brølende fyrrere og de skrigende halvtredsere. En gammel talemåde siger, at "Under 40 grader er der ingen lov, og under 50 grader er der ingen Gud."

Vi bliver i sikkert farvand og undgår dermed den farlige sejlads. Skibet sejler i området ved Kap Horn i et par timer, før vi igen sætter kursen lidt nordpå for at forlade Atlanterhavet og sejle ind den smalle Beaglekanal. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det berømte og berygtede Kap Horn.

Det berømte og berygtede Kap Horn.

10. dag: Ushuaia og Ildlandet, Argentina

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 16.00.
Beaglekanalen er cirka 240 kilometer lang og opkaldt efter skibet HMS Beagle, som blandt andet havde Charles Darwin ombord i 1833. Vi sejler gennem kanaler og forbi sneklædte bjerge og øer, hvor vi på klippeskærene kan være heldige at se søløver og sæler ligge og hvile sig. De mageløse og dramatiske naturscenerier kan ikke beskrives, men skal opleves!

Vi kommer til Ushuaia før solen går op. Ushuaia - verdens sydligst beliggende by, der er smukt omkranset af knejsende bjerge med kridhvid sne på toppen. Dagens udflugt bringer os ind i Ildlandets nationalpark, som ligger cirka 11 kilometer udenfor Ushuaia. Vi kører forbi søer og floder, til vi når foden af Susana-bjerget. 

Her finder vi togstationen Fin del Mundo, hvorfra vi tager på en syv kilometers togtur fra - bogstaveligt talt - verdens ende. Ombord på det gamle damplokomotiv hører vi historien om jernbanen, der blev anlagt af fængselsfanger, og undervejs kan du nyde det storslåede landskab. Langs ruten er der spor efter straffefangernes hårde arbejde, sommer og vinter. Da banen var færdig, arbejde de med træfældning. Og på træstubbenes højde kan man se, om de blev fældet om sommeren eller vinteren. Da området om vinteren er dækket af sne, er stubbene efter de træer, der blev fældet om vinteren, væsentlig højere end sommerens stubbe. 

Ved togets endestation får du lidt tid på egen hånd til at nyde den smukke udsigt, hvorfra man kan se Chiles naturlige grænse. Undervejs nyder vi en frokost midt i de skønne naturlige omgivelser. Vi returnerer til skibet om eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det ene smukke natursceneri efter det andet venter i skærgårdene langs Chiles sydlige kyster.

Det ene smukke natursceneri efter det andet venter i skærgårdene langs Chiles sydlige kyster.

15. dag: Fra Valparaiso til Santiago de Chile

Ankomst kl. 5.00.
Efter morgenmaden siger vi farvel til vores fantastiske skib og besætningen, inden vi kører mod Santiago de Chile, som ligger cirka 120 kilometer øst for Valparaiso.

Vi ankommer om formiddagen til Chiles hovedstad, som ligger spektakulært omgivet af bjerge. Det er en af Sydamerikas mest moderne byer med moderne skyskrabere i kombination med kolonitidens charmerende arkitektoniske bygninger. Vi besøger Plaza de Armas, byens hovedtorv, som blev grundlagt af de spanske conquistadorer. Her ser vi den flotte store katedral, posthuset, rådhuset og som de lokale chilenere nyder vi pladsen og palmetræernes skygge. Ikke langt derfra ser vi også det imponerende La Moneda palads, som er regeringens hovedkvarter.

På byrundturen ser vi også nogle af de lokale farverige kvarterer, som afspejler byens rige og fascinerende kultur fyldt med bygninger i alle regnbuens farver. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant, inden vi om eftermiddagen kører til vores hotel, som ligger i byens "pariser-distrikt". Rejsens sidste middag nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Santago de Chile med Andesbjergene som flot bagtæppe. 

16. dag: En stor rejse nærmer sig sin afslutning

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver med Air France via Paris til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

17. dag: Hjemkomst

En stor rejse på det Sydamerikanske kontinent er slut. Vi ankommer til København om eftermiddagen efter en uforglemmelig rejse, og med kufferten fyldt til randen med store oplevelser til lands og vands ved verdens ende.

Hotelinformation

Hotel Scala****, Buenos Aires
VisSkjul

Moderne hotel beliggende i centrum af Buenos Aires med udsigt til Avenida 9 de Julio.

På hotellet er der en lille gårdhave, tagterrasse med solstole, bar, restaurant og kaffebar. 

Værelser

Vi bor i superior-dobbeltværelser på ca. 40 m2 med balkon, tv, aircondition, minibar og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Indgangsparti.
Indgangsparti.
Opholdsområde på hotellet.
Opholdsområde på hotellet.
Hotellet har tagterrasse med formidabel udsigt.
Hotellet har tagterrasse med formidabel udsigt.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Celebrity Eclipse ****+
VisSkjul

Celebrity Cruises skibe bliver ofte kåret som værende blandt de bedste i verden. Celebrity Eclipse er med i den flåde af skibe, der tilhører den prisvindende Solstice-klasse. Skibet har 14 dæk, plads til 2.850 passagerer samt et mandskab på 1.210 personer. Skibet blev søsat i 2010, men er løbende blevet vedligeholdt. Klædt i marmor, varme træsorter og glas giver Celebrity Eclipse et indtryk af luksus.

Ombord findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Som man kan forvente hos Celebrity Cruises, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne, lige fra den uformelle Oceanview Café til den mere formelle Qsine Restaurant. Bemærk, at der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. 

Derudover finder du hyggelige barer, lounges, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi samt et wellnessområde kun for voksne. Skibet har også et førsteklasses træningscenter med blandt andet yoga og tai chi samt et lækkert spa med skønhedssalon. Skibet har desuden sit eget store, flotte teater, hvor du kan lade dig underholde af Broadwayinspirerede shows. Her er kort sagt alt, hvad hjertet kan begære; både den velduftende italienske kaffebar Café al Bacio, en hyggelig vinbar samt den populære Martinibar med den frosne bardisk, der holder dine cocktails dejligt kølige, mens du beundrer bartendernes jongleren med flasker, glas og cocktailshakere.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på ca. 18 m2 kategori I2 (dæk 3, 7 & 8) eller I1  (dæk 7, 8, 9, 10 & 11), udvendige kahytter kategori O1 (dæk 3, 7 & 8) og O2 (dæk 3) samt kahytter med balkon på ca. 19 m2 kategori V2 (dæk 6, 7 & 8). 

Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Classic drikkepakke og gratis Wi-Fi er inkluderet ved bestilling af alle kahytstyper. 

Classic drikkepakke består af:

Lokale drikkevarer i restauranter og barer ombord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan det tilkøbes ombord til 10 USD pr. person pr. dag.
Det flotte skib Celebrity Eclipse.
Det flotte skib Celebrity Eclipse.
Al Carte restauranten Moonlight på Celebrity Eclipse.
Al Carte restauranten Moonlight på Celebrity Eclipse.
Pooldækket på Celebrity Eclipse.
Pooldækket på Celebrity Eclipse.
Café Oceanview på Celebrity Eclipse.
Café Oceanview på Celebrity Eclipse.
Eksempel på indvendig kahyt.
Eksempel på indvendig kahyt.
Eksempel på udvendig kahyt.
Eksempel på udvendig kahyt.
Eksempel på kahyt med balkon.
Eksempel på kahyt med balkon.
Eksempel på en kahyt med balkon.
Eksempel på en kahyt med balkon.

Hotel Fundador****, Santiago de Chile
VisSkjul

Dejligt hotel med i alt 147 værelser beliggende i hjertet af Santiago de Chile i byens "pariser-distrikt" - ikke langt fra boheme-kvarteret Barrio Brasil.

Udover restaurant og bar findes der fitness og sauna på hotellet. 

Værelser 

Vi bor i superior dobbeltværelser på ca. 27 m2, der alle er udstyret tv, telefon, minibar, aircondition, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 

Hotel Fundadors facade.
Hotel Fundadors facade.
Lobby og opholdsområde på hotellet.
Lobby og opholdsområde på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Sydamerika

Bagage

På Air France må du medbringe 23 kg i ind tjekket bagage samt 12 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende mål 55 x 35 x 25 cm (længde x bredde x dybde).

 

Drikkepenge

I Vitus' pris er drikkepenge inkluderet også på udflugter i land undervejs på rejsen.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Forplejning ombord på flyet

På Air France er der inkluderet mad og drikkevarer. Særlige vine eller spiritus skal der evt. betales ekstra for ombord.

Klima

Dagstemperaturer (gennemsnitlige):

Buenos Aires: ca. 22 grader
Montevideo: ca. 22 grader
Puerto Madryn: ca. 20 grader
Kap Horn: ca. 10 grader
Ushuaia og Punta Arenas: ca. 12 grader
San Antonio: ca. 14 grader
Santiago: ca. 18 grader 
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk.

Pas

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter endt hjemrejse.

Specialkost

Hvis du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad, skal du kontakte os i god tid så vi kan bestille dette hos flyselskabet. 

Tidsforskel

Chile -5 timer, Argentina -4 timer.

Udflugtspakke

Alle udflugter er inkluderet i rejsens pris i henhold til program, bortset fra ekstraarrangementet "Argentinsk aften med tangoshow og middag". Denne udflugt på rejsens 2. dag kan tilkøbes for kr. 1.075. Bemærk at den skal bestilles senest 1/2-2024. 

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk.

Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

US Dollar USD, Argentinske Peso ARS og Chilenske Peso CLP. Det er en god ide at medbringe et internationalt kreditkort.

Visum

Danske statsborgere behøver ikke visum for indrejse i henholdsvis Argentina og Chile så længe opholdet har en varighed under 90 dage. 

Værd at vide om krydstogter med Celebrity Eclipse

Alkohol ombord

Aldersgrænsen for nydelse af alkohol om bord er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogen indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepakke

Classic drikkepakke er inkluderet uanset kahytstype.

Drikkepakken består af:
Lokale drikkevarer i restauranter og barer ombord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan opgradering tilkøbes ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter til brug på hotellerne.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.celebritycruises.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Gratis WiFi ombord er inkluderet i rejsens pris. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. 

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab.
Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Celebrity Cruises hjemmeside: www.celebritycruises.com

Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Medbring afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres håndklæder til brug ved poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/Solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord og al information, underholdning mv. er på engelsk. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.

Bemærk venligst 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved indtjekning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Celebrity Cruises hjemmeside www.celebritycruises.com.

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.